Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 80,740 ]

261

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Och, jaki sympatyczny piesiorek ! A jak ja Ci zazdroszczę tej bliskości plaży, morza....

Wpadłam tylko na sekundę - nie będzie mnie dziś. Wasze posty przeczytam wieczorem lub rano.
Teraz wkleję Wam tylko dowcip:

Mąż: Gdybyś nauczyła się gotować, to   pozbylibyśmy się  kucharki. A
jeszcze sprzątać, zwolnilibyśmy sprzątaczkę.
- Ona: Gdybyś umiał mnie zaspokajać, nie potrzebowalibyśmy też ogrodnika.

Papa

Zobacz podobne tematy :

262

Witajce w niedzielne popołudnie. Wróciłam z zajęć i teraz mogę popisać. Karmino namawiam Cię do tych ćwiczeń, naprawdę są skuteczne i polecam je wszystkim. Ćwiczę tę wersję orginalną. Bardzo dobrze na mnie wpływał calanetisc, ale to jest godzinny zastaw ćwiczwń. A żeby były skuteczne to należałoby je ćwiczyć co drugi dzień. Są bardzo spokojne. Co do przepisów sprawdzonych to jestem za. Mam bardzo dużo, lecz również chętnie skorzystam z innych.
Jeśli jesteście zainteresowane to podam moją dietę.

263

Lido-Zaglówki mam u siebie w domu. Malowałam je na wystawę,ale też i na sprzedaż. Możemy porozmawiac na ten temat.

Swietny pomysł z tymi przepisami. Ale uprzedzam że ja jestem słabą kucharka. Ale wy koniecznie jakieś przepisy podajcie.

Lando -oczywiscie podaj swoją  dietę. Trzeba się wziąść za siebie.

264

Mój dzienny jadłospis
6.30  Rano przed wyjściem do pracy - 3szt. Chlebka wasy pełnoziarnisty, do tego serek wiejski,  po łyżeczce na szt. oraz plasterek pomidorka i ogórka kiszonego lub zielonego. Czasami na serek kładę dżem lub odrobinę miodu.
10.00  Jem jabłko dosyć duże albo 2 małe. Mogą być inne owoce. Rezygnuję z nich wtedy gdy zjem  ciastko.
13.00 Surówkę dowolną tak ok. 30- 40 dag robię sama a jak nie mam czasu to kupię. Czasami jem jakąś zupkę albo jogurt.
16.00 Obiad  Jakieś mięsko lub ryba z dodatkiem często to jest surówka lub sałata z pomidorem, ogórkiem sosem z jogurtu lub oliwą.
18.00 ostatni posiłek a tu dowolnie czasami sałatka innym razem waza z wędliną i ogórkiem. Czasami są to buraczki gotowane starte i przyprawione.

265

Nigdy na takim zestawie potraw nie byłam głodna, wręcz przeciwnie. Bardzo mi to odpowiada. Od czasu do czasu na obiad zjem zupę jarzynową lub żurek, którego uwielbiam. Czasami są to pierogi. Gdy idę na imprezę, to też zjem, lecz się nie obiadam. Lecz trzymam się zasady że jem do 18 godziny.

266

moja córka przed laty zdecydowała sie nie jeśc miesa. Oczywiscie na mnie spadło gotowanie potraw wegetarianskich. Zaopatrzyłam sie w specjalna literature no i gotowałam . Póznie kiedy sie odchudzałam wykorzystalam te potrawy. Piekłam pasztety wegetariańskie, składały sie z kaszy ,ziaren nasion straczkowych,/soczewica.soja .fasola/.Dużo warzyw -ucierałam warzywa na grubej tarce i raze dusilam ,przyprawiałam je koncentratem pom. i uzywałam do kanapek. Ale to wszystko smakowało z suchym pieczywam ,z białym chlebem nie było smaczne. Piekłam tez ciasta wegetarianskie.bardzo smaczne.

Co jakis czas próbuję sie zmobilizowac to takiego jedzenia ale mam slaba wole. i brak czasu bo to wymaga troche pracy.
Czułam się wtedy swietnie bo organizm zostal oczyszczony z niezdrowych skladników. No i nosiłam rozmiar 38.

267

Witaj Karmino, też kiedyś robiłam takie pasztety. Bardzo mi smakowały. Oprocz tego robiłam pasztet z selera. Muszę odszukać ten przepis. Teraz jednak szykuję się do pasztetu na wielkanoc takiego z dziczyzny, z borowikami suszonymi. Już się nie moge doczekać.

268

Co tu dzisiaj tak cicho?
U mnie w tej chwili  zaświeciło słońce i zaraz mnie wzięło na sałatkę taką wiosenną. Więc podaję wam przepis. Może się przyda.

Wiosenna sałatka  lazurowa
Składniki na 4 porcje:
1 główka sałaty lodowej,
1 średni zielony ogórek,
200 g papryki (zielona, czerwona, żółta)
4 średnie pomidory,
1 cebula czerwona , 3 jajka
Dressing:
100 g sera Lazur turkusowy
150 ml majonezu,
2-3 łyżki śmietany kwaśnej  lub jogurtu naturalnego
2 łyżki octu balsamicznego, sól, biały pieprz
Majonez łączymy ze śmietaną lub jogurtem naturalnym, startym serem Lazur turkusowy. Dodajemy 2 łyżki octu balsamicznego, sól i pieprz do smaku. Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Ogórek, pomidory i cebulę kroimy w półksiężyce, paprykę w  kostkę a sałatę ?szarpiemy?. Na talerzu układamy sałatę, a następnie pozostałe warzywa. Całość polewamy przygotowanym wcześniej dresingiem i dekorujemy jajkiem podzielonym na 6 części.

269

Uwielbiam sery Lazur. Robię świetne kotleciki z tym serem i brokułem.

270 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-03-30 20:03:51)

nie znam tego sera. oświećcie mnie
wysprzatałam dzisiaj kawałek ogródka. a potem zrobiliśmy sobie z mężem kawę i pilismy w ogrodzie.
Mamy bardzo słoneczny zakatek ogródka i teraz na wiosne mozna tam się wygrzewać .Słońce az przypieka bo zakatek jest bardzo  zaciszny. Wygrzałam kości i nareszcie czuje wiosne.

Lece teraz ogladac moje seriale.

271

Lazur, to szlachetne sery pleśniowe produkowane w oparciu o oryginalną recepturę wypracowaną przez 50 lat pleśniowej tradycji . Rozpływając się w ustach łączą w sobie kremowy, maślany smak miąższu z aromatycznym posmakiem charakterystycznym dla każdego rodzaju pleśni niebieskiej, białej i zielonej.
Sery te można spożywać:

tradycyjnie, w postaci naturalnej,
jako składnik "deski serów",
jako składnik kanapek,
jako dodatek smakowy do rosołów i zup warzywnych,
jako nadzienie do różnych rodzajów mięs,
jako składnik sosów i dressingów,
jako składnik pizzy lub zapiekanek,
jako składnik sałatek warzywnych, mięsno-warzywnych, a także owocowo-warzywnych.
Wydobycie z serów Lazur pełni smaków i aromatów

272

Wydobycie z serów Lazur pełni smaków i aromatów, wymaga poświęcenia im dużo uwagi, zarówno podczas przechowywania, jak i w trakcie ich przyrządzania.

273

Spróbuje jutro kupic w supermarkecie. Bo w moich okolicznych sklepach to chyba nie ma.

274

Cześć dziewczyny. Mam prośbę. Jestem analfabetką w zakresie pieczenia ciast. 9 wyjeżdżam do pracy a tam niestety trzeba piec. Poratujecie paroma łatwymi przepisami dla nieutalentowanej. Proszę.

275

http://whiteplate.blogspot.com/2007/11/ … ynowe.html
to jest link do ciasta cytrynowego. piekłam trzy razy zawsze sie udało. Dam tylko taką uwagę że mozna miksowac to ciasto troche dłużej niz podaje przepis. Tam jest około 3 min. Ja miksowalam okolo10.min. Wygląda niepozornie ale jest super. Cytrynowe. Tylko trzeba postapic dokladnie jak w przepisie odnosnie nasaczania syropem cytrynowym.  SKALA TRUDNOSCI- ŁATWE.

276

karmina50 napisał/a:

http://whiteplate.blogspot.com/2007/11/ … ynowe.html
to jest link do ciasta cytrynowego. piekłam trzy razy zawsze sie udało. Dam tylko taką uwagę że mozna miksowac to ciasto troche dłużej niz podaje przepis. Tam jest około 3 min. Ja miksowalam okolo10.min. Wygląda niepozornie ale jest super. Cytrynowe. Tylko trzeba postapic dokladnie jak w przepisie odnosnie nasaczania syropem cytrynowym.  SKALA TRUDNOSCI- ŁATWE.

Dziękuję pięknie i za link i za reakcję na moja prośbę.

277

witam wink ja mam tylko jedno pytanie, ktore postanowilam tutaj zamiescic, bo ten przedzial wiekowy pasuje wink Bylam wczesniej zarejestrowana na forum pod innym nickiem, ale niestety zapomnialam hasla i maila na ktory zalozylam konto. Bardzo polubilam Danusie smile zaglada ona jeszcze tutaj ??
pozdrawiam smile

278

Spieszę donieść wink - że nadal nie mogę się udzielać w naszej kafejce.(Choć mi Was brakuje smile )
Wpadłam tylko "dać głos" big_smile.
Jak tylko będę mogła, przeczytam zaległe posty.
Pozdrawiam. Pa.

279

DeliciousNight napisał/a:

witam wink ja mam tylko jedno pytanie, ktore postanowilam tutaj zamiescic, bo ten przedzial wiekowy pasuje wink Bylam wczesniej zarejestrowana na forum pod innym nickiem, ale niestety zapomnialam hasla i maila na ktory zalozylam konto. Bardzo polubilam Danusie smile zaglada ona jeszcze tutaj ??
pozdrawiam smile

Pojawia się na forum Danusia w moim wieku lecz musisz śledzić inne wątki

280

Marilyn  czekamy i pozdrawiam w ten piękny dzień.

281

Ciasto czekoladowe
40 dag   maki
4 jajka
25dag masła
2 szklanki cukru
5 łyżek kakao
pół szklanki wody
łyżeczka proszku do pieczenia
dowolne bakalie (śliwki suszone, rodzynki, orzechy)
Zagotować masło z cukrem (uwaga, żeby nie wykipiało), dodać kakao oraz wodę i ponownie zagotować. Odlać pół szklanki masy a pozostała oziębić i przełożyć do miski, dodać  mąkę z proszkiem do pieczenia,  żółtka i bakalie. Wymieszać, dodać pianę z białek. Delikatnie  wymieszać. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok.180 stopni i piec około 45 min. Ostudzić w blaszce, polać na wierzchu  masą co została. Można też posypać bakaliami. Jeśli ktoś lubi ciasto z alkoholem, można dodać 50 ml alkoholu.

282

Ja to ciasto piekę w tortownicy i wykładam na okrągły talerz. Gdy postawię na stole każdy może sobie ukroić tyle ile chce.

283

Dzięki Landa.

284

Beatkam63 może Cię jakiś konkretny przepis interesuje?

285

LANDA napisał/a:

Beatkam63 może Cię jakiś konkretny przepis interesuje?

Nie piekę jak pisałam a jadę do pracy u starszych osób, które przyzwyczajone są do ciasta na podwieczorek. Zatem proste przepisy na ciasto są mile widziane.  3-4 wystarczą.

286

Jaka u was dzisiaj pogod a? u nas wreszcie wiosna ,pracowałam dzisiaj w ogródku i niestety ledwo się ruszałam ,w nogach kamienie, kucnąc ciężko, jakos pomału wyczyściłam jedną grządkę. Jakiś koszmar.

Przez zimę stałam się nieruchawa . a potem musiałam wdrapac sie na 4- te pietro do kolezanki. Na każdym pietrze odpoczynek. Musze schudnac no i rozruszać sie.
A tu u nas w kafejce pyszne ciasta,

zaczynam gotowanie dietetyczne. Może zaczne od gołąbków z kaszą. Lubię kaszę i myślę że to bedzie danie mało kaloryczne.

Nowe przep[isy na potrawy z kaszy mile widziane. ale bez mięsa. Napiszcie jeżeli znacie.

287

Dopiero wróciłam, byłam u znajomej. u nas dziś piękna pogoda była, nawet gorąco. Widac jak wszystko się budzi do życia. Mój mąż też dzisiaj wziął się za porządki w obejściu i ogrodzie. Pomagał mu zięć i wnuczek, którego na zmianę pilnowali bo wszędzie im wchodził, a moje córeczki na zakupy, bo okazało się że nie mają w czym chodzić, jak zwykle. Karmina przepisy będą, ale muszę poszperać w moich notatkach. Już późno, życzę dobrej nocy.

288

Dlaczego tutaj tak pusto? Marilyn nie ma ,ona zawsze duzo pisze, pozdrawiamy i czekamy- mam nadzieje że zdrowie ok.  .
Czy u was słońce? , na Wybrzeżu,pochmurno i zaczęło siąpić.
Idę dzisiaj znow na plotki ze znajomymi malarzami. Troche sie rozerwę.
Tydzień mam zreszta pracowity, udzielilam korepetycji z malarstwa ,pomogłam koleżance poprawic obraz  i nie mogę sie wziąść za swoje zajecia. Troche w ogrodku i czas leci. Czasami przepływa miedzy palcami ,przeraża mnie to. Zawsze myślę że mogłabym go lepiej wykorzystac.

289

forum puste, dzisiaj tylko moje wpisy.

????????????????

290

Ojej ! Dlaczego tak mało postów ?
Nadal 12 strona..?

291 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-01 15:44:25)

U mnie karmino przepiękne słońce !
Jak było wczoraj na plotkach ?  Gdzie odbywało się spotkanie, w kawiarni, u znajomych ?

292

Lida, masz listę rzeczy do spakowania? Życzę dobrej zabawy i idealnych warunków do szusowania. smile
A ta fotka kotków wygladających przez szybę, słodka ! Koty we wspaniałej formie - sportowe sylwetki - piękne !
Ale przepadłaś !  Masz dużo zajęć ?

293 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-01 15:45:04)

Podziwiam systematyczność LANDY, ja nie mogę się zmobilizować do systematycznego ćwiczenia w domu. Nudzi mi się samej. I nie sprawia mi to przyjemności.

294 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-01 15:45:34)

beatkam63 - kiedy wyjeżdżasz ? Na długo ? Byłaś już tam, czy to pierwszy raz ?

295

o 11.30 napisalam posta. Ale zniknął.  !!!!!!   Czyzbym popełniła jakis błąd .ale nie wydaje mi się.
czyzby został skasowany?. No trudno nie będę się czepiać.
Marilyn ,jestes kochana że tyle piszesz. Reszta uczestniczek forum od wczoraj milczy. Wczoraj też tylko ja.
dobra to bedziemy pisały we dwie.
Marilyn -  na plotki chodzę do pracowni plastycznej. W naszym miescie działa stowarzyszenie artystów malarzy. Nalezy do niego ok. 20 osób. Tyle mamy artystow w naszym miescie. A wiem że jest ich wiecej tylko nie wszyscy należa. Są amatorzy i profesjonaliści.
Spotykamy sie w naszej siedzibie, troche pracujemy ale wiecej gadamy. Omawiamy bieżące sprawy.wyjazdy na plener ,wystawy.
Też lubie serniki ,lubie wszystko co słodkie.  ale teraz zrobiłam sobie zakaz ,muszę wytrzymać. ciasto na Święta upiekę dla rodzinki.
DZisiaj wstałam o godz 6.00 !!!!!!!!!!!!. żeby dostać sie do lekarza specjalisty trzeba rejestrować sie tak wcześnie. Pózniej oceniałysmy wielkanocne palmy i dekoracje ,w szkolnym konkursie plastycznym. Dzieciaki dostaja nagrody. Naprawde robia fajne rzeczy, Palmy były piekne. niektóre wysokości 1,5 m.

Potem robiłam zakupy do ogrodu i niedawno wróciłam do domu.

Muszę przypilnować z tym sernikiem i pomału studzić. Raczej tego nie robiłam, dośc szybko otwierałam piekarnik.Zobaczę czy znajdę ten twaróg z Krasnegostawu.

Nie oglądałam rozmowy z marcinkiewiczem ..Oglądam troche seriali, czasem jakis film. Marcinkiewicz to troche pajac. ale go nawet troche lubiłam,tylko że mało mnie interesuje.

Kupilam dzisiaj fajne nasionka ,jakas dziwna sałatka.Ma takie wąziutkie listki ,nazywa sie endywia.   czerwona cebulke, fioletową fasolke. Zobaczymy jak sie udadzą plony.

296

Karmino, być może Twój post został skasowany. Ja też dostałam ostrzeżenie, że nie na temat piszę w jednym z wątków. Zarzucono mi łamanie regulaminu. Idąc ty tropem wiele osób, pisze krótkie posty, które nic nie wnoszą do tematu  a im nikt uwagi nie zwraca. Jest mi z tego powodu bardzo przykro. Tym bardziej, że ostrzeżenie zostało usunięte, jestem ciekawa z jakiego powodu. Jeśli było słuszne powinno być dalej. Miło mi było przebywać w waszym towarzystwie, chętnie korzystałam z waszych rad. Jestem osobą doświadczoną, myślałam, że będę mogła pomóc, widać myliłam się.

297 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-04-02 19:58:08)

Netkafejka 40+... czyli dla dziewczyn poczterdziestce  ,   nie jest tematyczna ,kobiety w tym własnie wieku mogą wymieniac swoje myśli ,poglądy,wrażenia. Nie obowiazuje nas chyba żadem temat, uważam że możemy wymieniac miedzy soba po prostu luzne mysli i uwagi. Zajrze do tego regulaminu. Lando, badż z nami,. Może inne uczestniczki wypowiedza sie na ten temat.

298 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-01 15:46:11)

Na ogół niestety jest tak, że jeśli pamiętam zabrać ze sobą na działkę aparat foto. - to zapomnę o okularach !!!

299 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-01 15:46:45)

Kilkakrotnie osoby, które do nas zajrzały, podkreślały, że bardzo tu miła atmosfera.

300

Możecie tu pisać jak chcecie. Nie moderujemy netkafejek, to była tylko moja uwaga. A Landa dostała ostrzeżenie w innym temacie.

301 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-01 15:47:47)

Wieczorem obejrzeliśmy piękny film. Dramat, o próbie odkupienia win.

302

Bożena napisał/a:

Możecie tu pisać jak chcecie. Nie moderujemy netkafejek, to była tylko moja uwaga.

No to się cieszę. Nie czytałam żadnych regulaminów, ale byłam przekonana, że w netkafejkach tak właśnie jest.

303

no to wpisuje bardzo luzna uwage. ciężkp pracuje w ogródku. tylko sie odmeldowywuje i wracam do pracy. Sieje dzisiaj koperek i salatę.  Pa . napisze coś wieczorem.

304

Bożena napisał/a:

Możecie tu pisać jak chcecie. Nie moderujemy netkafejek, to była tylko moja uwaga. A Landa dostała ostrzeżenie w innym temacie.

Tak zostałam ostrzeżona w innym temacie, Jaka modlitwa rano, ale uważam, że nie słusznie. 30 marca, podziękowałam  tylko dziewczynie za miłe słowa. Nigdy wcześniej nie widziałam regulaminu a jak go odnalazłam to okazało się, że został zamieszczony 30 marca, a ja rejestrowalam się 14 lutego. Ostrzeżenie moderatorki zostało usunięte a ja zostałam przez Admin przeproszona. Ale czy tak powinno być.  Często takie wpisy są praktykowane przez innych a jednak nikt ostrzeżeń nie daje. Dobrze,  że się sprawa wyjaśniła, jednak poprosiłam o usunięcie mojego konta. Pozdrawiam.

305 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-04-03 19:47:01)

ale ciekawa jestem w jakim punkcie zlamalas regulamin. Bo nie wierzę że używałaś wulgarnych słów albo obrazałaś czyjes uczucia religijne. Albo obraziłaś inną forumowiczkę.
Przeczytam ten regulamin dokladnie.

Noi przeczytałam ten regulamin. dla mnie za dużo komplikacji w tym trzymaniu sie tematów. Wolę tak troche poplotkowac, u nas mozna, no i dobrze

wiecie , ja nie piszę na tamtym forum z poszczególnymi tematami.Czasami trochę czytalam .Ale nie napisalam ani jednego posta.

Dziś poczytałam na naszym forum o seksie i erotyce. Jakoś nie podobało mi sie.
Kiedys czytałam tam niesamowitą historię miłosna. Po przeczytaniu stwierdziłam że to bujda i autorka po prostu ma fantazję. Po co zmyślac. ?
,

306

Witajcie Dziewczyny!
Dawno tu nie byłam - jak zwykle w ferworze życia zaczyna brakować mi czasu. Czy u Was również gości takim dobry humor jak u mnie??:) Dla mnie  wiosna to najpiękniejsza pora roku,która daje mi siłę do życia.
Jest sobota godz 6 rano - a mnie się chce krzyczeć z radości jak widzę tę piękną pogodę  za oknem , piękne niebo  na którym wschodzi słońce smile
Moja dusza jest taka radosna ,że nawet nie przeraża mnie perspektywa wzmożonej pracy przed świętami-góry mogę przenosić ( czuję się jak miałabym 20 lat ) , ale jest to przyjemne uczucie.
Dziewczyny może macie ciekawy , ale zarazem prosty przepis na sałatkę wiosenną ??- jeśli tak to proszę podajcie.
Zyczę  wszystkim miłego ,słonecznego i radosnego dnia.!!:))

307 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-01 15:56:55)

smile Miło Cię "widzieć" nieśmiała. Ostatnio ja i karmina trzymamy tu wartę sad

308 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-04-04 17:44:15)

cześć jak sie macie, wiataj niesmiała po długiej nieobecnosci. Dobrze że piszesz, bo ostatnio pustawo w nasze kafejce.
Super ,ja ci zazdroszcze  humoru i radości życia. U mnie mimo wiosny jakieś doły. Handra ,i nic na to nie poradzę. Dobrze że ktoś jest tak optymistycznie nastawiony do życia , mam nadzieje że i mnie się ten optymizm udzieli.
Marilyn mam nadzieję że uda ci sie wypad na dzialkę.
Ja rano spedziłam na warsztatach plastycznych,a potem pojechalismy nad morze na spacer. Morze niewidoczne , nad wodą zamglenia na tyle ,. że horyzontu nie widać ,chociaz na brzegu świeciło słońce.

Fajnie że mozna do kogos napisać ,trzymajcie sie.

309

Witam drogie koleżanki.Dziś zrobiłam porządek w ogródku,mąż przyciął drzewko brzoskwiniowe.Wypiłam pyszną kawkę.A zaraz długi spacer.Pozdrawiam Was serdecznie.

310 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-04-04 18:15:54)

http://img15.imageshack.us/img15/1613/dscf5253.th.jpg

pogoda nad morzem dziwna. Słońce świeci a nad sama wodą unosi sie mgła. Tylko łabedzie złapały promienie słoneczne i przepieknie je widać jak pływają majestatycznie po morzu.
Na horyzoncie trochę widoczny pówysep Helski.

311

Witam ponownie!:)
U mnie dziś był bardzo słoneczny i piękny dzień . W pracy spokojnie, a po pracy coś dla siebie-nowa fryzura ( cięcie asymetryczne)  , zmiana barwy  z czerwieni na czekoladę i gdzieniegdzie czarne pasemka.Czuję się  świetnie młodsza o 20 lat:)))!
Ten optymistyczny dzień zakończyłam porządkami  , które o dziwo sprawiły mi radość.A teraz chwila relaksu i widzę ,że wraz z wiosną nadchodzą małymi kroczkami zmiany w życiu osobistym.:)
Zyczę miłej  niedzieli !

312

Dzień dobry.Życzę wszystkim pięknie przeżytego,świątecznego dnia.

313

Poniedziałek ,ale tu pusto. Napiszę coś wieczorem,jeżeli ktos zajrzy miedzyczasie to niech tez wieczorkiem zdecyduje sie na wpis. Zeby ta kafejka nie umarła smiercią naturalną.

314

witam!
I znowu minął kolejny pracowity dzień.Dobrze ,ze słonce mocno dziś swieciło  to wykonałam przydział prac ,które sobie narzuciłam.Coraz bliżej do świąt wszystkich ogarnia szał porządków i zakupów.:)Ale mając za sprzymierzeńca ładną aurę można  wszystkiemu sprostać i to z uśmiechem na ustach.
Jak dobrze ,że to juz wiosna !:)) , bo wreszcie chce mi się żyć !!!!!

315

witaj niesmiala,dzisiaj tez mielismy słoneczna pogodę, zasiałam w ogródku buraczki i siedmiolatke. skopałam dodatkowe grzadki. Zakupy jeszcze odkładam, jest nas tylko troje więc nie mam duzo do przygotowania. Więcej sprzatania w domu po zimie. Mamy dośc duży dom i dlatego zima nieuzywamy wszystkich pomieszczen. Więc sprzątania w tych pokojach wiecej.

Pod tunelem foliowym wzeszła mi już rzodkiewka i sałata. Cieszę sie że będą wczesne warzywa.

316 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-01 15:57:42)

Bardzo zainteresowało mnie to Twoje zdanie o zmianach w życiu osobistym. Chętnie pociagnęłabym Cię za język. smilebig_smile

317 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-01 15:58:20)

Idę po mięso, a po południu jadę odwiedzić babcię.

318

No fakt, Swieta  wiec pracy dużo. Jakos nie pomyslałam o tym. Ale jestem to wpisuje kilka słów.

Marilyn to wspaniale że masz jeszcze babcię . Ja znałam tylko jedna moja babcie a i to niedługo. Dziadków wogóle  nie. Moi rodzice jak sie pobrali nie byli juz tacy młodzi, i to chyba dlatego. ale na szczęscie miałam wujkow ciotki i dużo kuzynostwa. Miałam zawsze fantastyczne wakacje bo na wsi. Jeszcze wtedy takiej prawdziwej. Woda ze studni, jedzenie tylko z gospodarstwa, Całe dnie tylko na powietrzu, łąki, pola, pastwiska, lasy.  To sposob życia jakby z innych czasów.

319

Witajcie dziewczyny.
Piękne są te Wasze opisy,zwierzania.Czy dla mnie też tu może być miejsce?Pozdrawiam słonecznie.

320

witam! dzisiaj spotkała mnie przykrość   z którą nie mogę się pogodzić.Zawiodłam się  na kimś , o kim myślałam ,że jest moją koleżanką ( ukradła mi pieniadze) wprawdzie nie duża kwotę , ale wbiła mi tym nóż w serce, nie kwotą tylko czynem. Jak mogła?? zadaję sobie to pytanie i nie znajduję na nie odpowiedzi.Osoba , której syn w maju idzie do pierwszej Komunii , ,KTÓRA  co niedziela jest w Kościele...!Udawała "przyjaciółkę"...Jak można tak postępować i z tym żyć..?trudno pojąć. Jest to dla mnie przykre < ale mam nadzieję że nie pozbawi mnie to wiary w ludzi!
'"

321

Mnie też kiedyś skrzywdził ktoś-komu bezgranicznie zaufałam.Był to ksiądz.Do tej pory-żyjemy bez przebaczenia.Do ludzi-nie mam zaufania.Rana boli i wciąż się otwiera.

322

nieśmiała napisał/a:

witam! dzisiaj spotkała mnie przykrość   z którą nie mogę się pogodzić.Zawiodłam się  na kimś , o kim myślałam ,że jest moją koleżanką ( ukradła mi pieniadze) wprawdzie nie duża kwotę , ale wbiła mi tym nóż w serce, nie kwotą tylko czynem. Jak mogła?? zadaję sobie to pytanie i nie znajduję na nie odpowiedzi.Osoba , której syn w maju idzie do pierwszej Komunii , ,KTÓRA  co niedziela jest w Kościele...!Udawała "przyjaciółkę"...Jak można tak postępować i z tym żyć..?trudno pojąć. Jest to dla mnie przykre < ale mam nadzieję że nie pozbawi mnie to wiary w ludzi!
'"

A spytałaś ją dlaczego to zrobiła? Wiem ,że nic nie usprawiedliwia kradzieży ale zrozumieć przyczyny to pierwszy krok do wybaczenia.

Selena- czytałam twoje posty w innych tematach. Ludzie cię zawiedli ale i ty zawiodłaś. Może tak po prostu musimy doświadczać życia?

323

Czy pytałam dlaczego to zrobiła ?
Ona nigdy nie przyzna się do kradzieży , a   z  pewnością jest zamożniejsza niż ja.Ja muszę o wszystko dbać sama ,muszę utrzymywać syna i dom ,natomiast Ona jest na całkowitym utrzymaniu męża , a wszystkie swoje fundusze wydaje na ubranka itd.Mam do siebie złość ,że nie potrawię Jej znienawidzieć .Zawsze będę taka naiwna.., ale ja nie umiem żyć z  ludżmi w konflikcie  kocham spokój i przez to zostawiłam nawet swój dom Byłemu mężowi. Nie miałam nawet na tyle charakteru ,aby wyrzucić go  -tylko sama wolałam opuścić dom.Jestem zła na siebie za brak charakteru .Przepraszam za te chaotyczne wypowiedzi , ale nie miałam komu się wyżalić.
Szkoda ,że nie mam w sobie zawiści , tylko ta uległość., ale nie znaczy jestem bezwolną kukłą.Daję sobie radę w życiu -tylko tak bardzo boli jak ktoś cię zawodzi.

324

Nieśmiała rozumiem,że nie masz wątpliwości w sprawie kradzieży i jesteś pewna ,że to koleżanka cię okradła? Jeżeli tak , to jej o tym powiedz. A co do charakteru. Nie musisz godzić się na świństwa ,które ci ludzie fundują w imię świętego spokoju bo zobacz ile w tobie jest żalu i zawodu. Jednym z nas jest w życiu łatwiej innym trudniej.

325

masz rację , powinnam walczyć ze świnstwami i tak zrobię -przecież człowiek całe życie się uczy.
Ale drzazga w sercu zostanie,muszę wyzbyć sie żalu.dziękuję za wsparcie !

Posty [ 261 do 325 z 80,740 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024