Maść konopna w sklepie internetowym https://rio-kosmetyki.pl/zdrowiedermoko … 10347.html to opatrunek dla skóry wrażliwej ze skłonnością do powstawania wyprysków. W składzie witamina A oraz E przeznaczone do odbudowy głębszych warstw skóry.
Pasta do zebow
Po pierwsze odstaw mydło bo zaburza barierę hydrolipidową i nie stosuje się go na twarz. Proponuje żel/ piankę do oczyszczania twarzy >tonik/hydrolat>serum i /lub krem-> krem z spf. To taka podstawa. Kazdy z produktów powinieneś dobrać do rodzaju i potrzeb Twojej skory. Nie polecam toników wysuszających bo zaburzają barierę hydrolipidową twarzy i wysyp może się u Ciebie znacznie zwiększać. Jest to dosłownie robienie sobie krzywdy.
Z kosmetyków polecam
Kosmetyki naturalne od Iossi. Mają dobre lekkie kremy do cery tłustej i trądzikowej, które poprawią stan cery: https://iossi.eu/kategoria/kremy Zerknij sobie na ich stronę www.
Spf na dzień od Dermiki, chociaż ostatnio też Ziaja wypuściła niezłą serię
No i ostatecznie dermatolog i tretinoina - aczkolwiek tutaj wstrzymałaby sie i wypróbowała wcześniejsze kosmetyki tak aby zobaczyć jak działają na Twoją cerę.
Witajcie. Od jakiegoś czasu mam poważne problemy z pryszczami. Jakie są Wasze domowe sposoby na trądzik? Dość skuteczną metodą jest delikatne przecieranie pryszczy kawałkiem czosnku- działa antybakteryjnie, ale niestety bardzo wysusza skórę w miejscu ?niechcianego gościa?. Na dłuższą metę nie chciałabym katować mojej cery takimi metodami Może macie sposób na pryszcze, który jest skuteczny i jednocześnie nie wysusza skóry? A może któraś z was może polecić jakąś dobrą maść na pryszcze? Chociaż zależy mi żeby najpierw wypróbować jakieś domowe sposoby, które nie będą tak silnie oddziaływać na cerę. Jeśli nie pomogą jestem zdecydowana, żeby iść do dermatologa i podjąć leczenie, bo niestety walka z pryszczami może być uciążliwa. Wiem, że czasami doradzana jest zmiana diety, a dokładniej unikanie pewnych składników które mogą wpłynąć na zaostrzenie trądziku, choć to podobno zależy od indywidualnych skłonności.
Któraś z was ma podobny problem i wie jak domowym sposobem pozbyć się pryszczy? Bardzo liczę na wasze odpowiedzi i porady co pomaga na pryszcze.
Witam serdecznie
Znam ten problem sama sie z nim borykalam i okazjonalnie czasami jak rowniez moje klientki. Tradzik wiekyu doroslego dotyka coraz wiecej ludzi. Kazdy jest inny
Z domowych sposobow: dieta duzo wody warzyw blonnika unikanie przetworzonych ostrych slonych potraw ograniczenie nabialu, kazdy jest inny pod tym wzgledem ale niektore potrawy moga nasilac zmiany, czeste zmienianie poszewki unikanie dotykania twarzy rekoma, telefonem, wlosami np opadajaca grzywka, porzadne mycie twarzy wieczorem podwojne demakijaz i mycie skory to bardzo wazne, unikanie stresum dbanie o dobry sen.
Nie polecalabym srodkow z alkoholem poniewaz pomimo ze pozornie pomagaja tak naprawde tylko pogarszaja stan skory wysuszaja wzmagaja produkcje sebum i usuwaja warstwe ochronna skory.
Z dostepnych produktow bez recept kwas azelainowy swietny antybakteryjny, zel myjacy z kwasami salicylowy, glikolowy i codzienne nawilzanie skory plus krem z filtrem rano warto sprbowac retinal na noc.
Jesli to nie pomoze tretinoina sle to juz na recepte wiec wymagana wizyta u dermatologa.