Anhedonia napisał/a:Jaga Baba07 napisał/a:Anhedonia napisał/a:Badania na coś tam wszakże TEŻ wskazują...
Dziwne, że są osoby, których rozwój nijak ma się do tych badań...
NIGDY wszystko nie dotyczy 100% populacji - nie jesteśmy maszynami.
Ciekawam jak BARDZO DOBRZE znasz te badania, z iloma się zapoznałaś, że tak szafujesz nimi?
A moja koleżanka pracuje w CZD...
Ale nie o tym jest wątek...
Anhedonio, przecież to nie ja szafuję tymi badaniami, Ty pierwsza o nich wspomniałaś, więc mówię- na podstawie obserwacji i swojego własnego życia, że jednak są ludzie, których mamy nie karmiły piersią, a jednak wyrosły na zdrowe osoby.
A tak poza tym- studiowałam biotechnologię i miałam przedmioty związane z żywieniem człowieka. I z ciekawości poszukam publikacji naukowych na ten temat.
jadvinia napisał/a:To sie nie wypowiadaj!!!! O rzeczach o ktorych nie masz pojecia lepiej nie wrzucaj 3 gr. Tez bylam madra zanim sie dzieci pojawily. Zycie szybko nauczylo mnie pokory. To co ci sie wydaje oczywiste, przestaje takie byc. Urodz sobie dziecko, a potem karm butla. Mnie nic do tego. Pewnie nie masz pojecia o AZS i cenie mleka pepti. Wiec milcz !!!
Wydawało mi się, że jest to forum, na którym każdy może się wypowiedzieć.
Takie słowa nie świadczą o Tobie dobrze, ponieważ nikt Cię nie atakował, a jednak emocje wzięły górę.
jadvinia napisał/a:Ciesz sie swoim zdrowiem, bo ja swoim nie moge. Jako dziecko NIGDY nie chorowalam i co?
Po porodzie zwlaszcza kilka godzin po zadna babka nie wyglada jak miss swiata. Z tego powodu mnie nikt procz meza nie widzal. Jak przepychasz przez otwor sliwki arbuza, uwierz mi, wlosy sie przetluszcza!
Ja jako dziecko i już dorosła osoba nie chorowałam i odpukać nic mnie nie bierze. Nie mam na myśli drobnych infekcji, bo te się zdarzają.
A moja mama była karmiona piersią i od lat ma przeciążoną wątrobę.
Nie jestem ciemną osobą, która myśli, że panie w czasie porodu wyglądają, jak w filmach wytwórni snów. Doskonale zdaję sobie sprawę, że kobieta tuż po porodzie może nie wyglądać atrakcyjnie. Wtedy ten widok na pewno oddalił moje plany o powołaniu na świat małego człowieka. Pisałam o wrażeniach estetycznych.
jadvinia napisał/a:To tyle, widac, e jednak masz pewne deficyty w tej dziedzinie. Ja czytalam i poszukiwalam informacji na temat rodzicielstwa w prasie naukowej, a nie brukowej. Niektorych osob poziom intelektualny na to nie pozwala. Kolorowe reklamy mleczka dla dzieci sa sposobem na zycie... To juz polemizowac nie bede.
jadvinia napisał/a:Bo wychodzi, ze tgylko mamy majace cos pod dekielkiem wiedza co jest dobre i zdrowe i maja w d... Reklamy mlek dla dzieci.
jadvinia napisał/a:Nie mialam pokarmu - slogan mam, ktorych wiedza nt karmienia jest rowna zeru! Zasada jest prosta, ale widac czasem za trudna - IM WIECEJ KARMISZ, TYM WIECEJ MLEKA MASZ i juz.
Niektorych to przerasta wiem, nie bede komentowac ludzkiego prymitywizmu!
jadvinia napisał/a:Ps. Po urodzeniu drugiego dziecka wyladowalam w szpitalu. Kinia miala 3 miesiace. Odciagalam mleko przez tydz przed planowana operacja, odmawialam lekow p/ bolowych. Po.operacji nie karmilam 2 tyg, odciagalam i wylewalam pokarm - meka nie do opisania, ale miz alezalo i karmilam. Co z tego, ze nie bylo szybko? Bylo jak nalezy, ale prymitywni nie zwasze rozumieja, dlatego karmia gl mamy majace wieksza swiadomosc i poziom intelektualny.
Niestety, Twój język nie wskazuje na to, że szukałaś informacji w prasie naukowej. Nie rozumiem, jak można, dobierając niby w mądry sposób słowa, obrażać inne osoby? Dajesz do zrozumienia, że są prymitywami, niewykształconymi kobietami o niskim poziomie intelektualnym.
Dobrze, że masz świadomość tego, że jest to niegrzeczne i właśnie dlatego Cię to nie usprawiedliwia, ponieważ z pełną świadomością uraziłaś ludzi, którzy myślą w inny sposób, niż Ty.
Niekoniecznie masz rację, ale jednak wiesz lepiej, że jesteś inteligentniejsza. Wywyższasz się.
Nie zawsze czarne jest czarne, a białe jest białe. Jako inteligentna osoba powinnaś o tym wiedzieć.
Chwała ci za to, że swoje pociechy karmiłaś i karmisz piersią, na pewno będą Ci za to wdzięczne.
Tylko dlaczego obrażasz inne matki i nie tylko matki, które mają inne zdanie w tej kwestii?
Edit.
jadvinia napisał/a:Nie mialam pokarmu - slogan mam, ktorych wiedza nt karmienia jest rowna zeru! Zasada jest prosta, ale widac czasem za trudna - IM WIECEJ KARMISZ, TYM WIECEJ MLEKA MASZ i juz.
Niektorych to przerasta wiem, nie bede komentowac ludzkiego prymitywizmu!
Też bym tego najchętniej nie skomentowała, ale dlaczego niektóre kobiety nie rozumieją, że życie pisze różne scenariusze?
Czemu dają innym do zrozumienia, że zachowały się prymitywnie, a one dały z siebie wszystko?
Dlaczego nie mogą przyjąć do wiadomości, że czasem karmienie piersią nie jest jedynym i najlepszym wyjściem?