131

Odp: Wasz ulubiony szampon do włosów???

Moim ulubionym szamponem jest Timotei.
Uwielbiam go, ponieważ wszystkie świetnie pachną i nadają włosom połysk.
Nawet mój chłopak uwielbia jak mi nim pachną włosy.

Kiedyś używałam L'oreal Profesionel. Miałam taką dużą, chyba litrową butelkę.
Ale szczerze mówiąc, początkowo był fajny. Jednakże przy dłuższym stosowaniu, strasznie natłuszczał włosy i wcale nie zapobiega ich rozdwajaniu.

Oczywiście, zawsze pamiętam o odżywce do włosów. Bez niej ani rusz...
smile

Zobacz podobne tematy :

132

Ostatnio używam z Alterry (granat & aloes). Skład bardzo dobry, włosy się ujarzmiły bardzo szybko smile. Ze swojej strony polecam.

133

ostatnio fructis p/łupieżowy. Przyjemny zapach i mega wydajny. No i po łupiezu ani śladu.
wcześnej uzywałam palmolive niebieskiego i też był ok.
Nie są z górnej półki cenowej,aczkolwiek teraz spróbuję jakichś tańczych szamponów.

134

ja lubię dove, ale zastanawiam się nad jakimś ekologicznym wink

135

Loreal profesionel absolut repair, kazdy z firmy joico, alpecin

136

Od jakiegoś pół roku przerzuciłam sie tylko i wyłącznie na szampony bez silikonów i wszelakich parabenów. Do niedawna zawsze kupowałam Timotei do włosów farbowanych - duża butelka 400 ml służyła mi co najmniej na 2 miesiące (a myje głowe codzenie) , za co dodatkowo lubiłam ten szampon- za wydajność. Dodatkowo jego zapach był bardzo ładny, fajnie sie pienił i ogólnie w rossmanie na promocji duża butla myła czasem dostepna za 6.99 , a cena regularna nigdy nie przekroczyła 10 zł.

Od miesiąca używam  garnier, Ultra Doux z serii sekrety prowansji z morelką i olejkiem migdałowym i musze przyznać że dla mnie jest to  wybór 10/10 -pięknie pachnie, super sie pieni (jest jeszcze lepszy od Timotei) i również za duża butelkę zapłaciłam około 9 zł. Polecam wszystkim którzy jeszcze nie próbowali  tego szamponu;)

137

Od lat ten sam-Herbal Essences, odzywka takze , do wlosow farbowanych.Wszystko mi w nim pasuje-zapach, konsystencja.Zdarza sie, ze umyje Dove, ale dla moich wlosow Herbal jest idealny.

138

Jestem wierna biovaxom, polecam. smile

139

Nie przywiązuję dużej wagi do szamponów.
Najczęściej kupuję te drogeryjne, i w zasadzie wszystkie się sprawdzają.
Mają oczyszczać włosy, nie plątać ich, nie podrażniać i nie powodować łupieżu.
Natomiast odżywki i maski dobieram już starannie.

Bardzo dobrze sprawdzał się u mnie szampon niemieckiej marki Balea.
Miałam wersję wiśnia i jaśmin - genialny był.

140

Ja uzywam przewaznie profesjonalnych bo moje wlosy potrzebuja dobrego nawilzenia bo sa dlugie,grube i z natury falowane wiec i porowate a jeszcze je rozjasniam  wiec drogeryjne sie u mnie nie sprawdzaja wcale. Tylko alpecin jedyny bez silikonow ktory powoduje porost nowych to jedyny z drogeryjnych. Na zdrowe nie farbowane wlosy lub farbowane na ciemno drogeryjne sa ok ale blond jest wymagajacym kolorem i potrzebuje dobrych produktow by ladnie wygladaly.

141

Ja używam głównie Dove, Pantene, czasem Timotei. Lubię je bo ładnie pachną i nawilżaja włosy, nie przesuszają och jak niektóre szampony. I do tego koniecznie odżywka, przez to włosy sa miększe i  się tak nie elektryzują...

142

U mnie sprawdzał się swojego czasu radical, jednak teraz używam pantene.

143 Ostatnio edytowany przez motylek75 (2014-08-25 12:17:38)

Od lat kocham Dove ale używam jeszcze Pantene dla odmiany.

144

Polecam szampony z Green Pharmacy,  Elfa Pharm. Rumiankowy pięknie pachnie smile

145

Ja ogólnie nie staram się nie używać komercyjnych marek szmponów i unikam wszelkich silikonów i parabenów. Zarówno w odzywkach jak i szamponach żeby niepotrzebnie nie obciążać włosów.  Używam szamponu "Biały Jeleń " bo jest bez silikonów i jest hipoalergiczny. Lubię tez bardzo szampony z firmy Barwa naturalna "Jajeczny" bo jest odżywczy i "Piwny" który jest bardziej nabłyszczający. Jedyną odżywką drogeryjną i komercyjna jaka uzywam bo bardzo mi podchodzi jest "Garnier ultr doux" taka żółta z masłem karite i awokado . A poza tym uwielbiam maski z Vatiki które  najbardziej lubią moje włosy smile

146

Ja stosuję regularnie od paru miesięcy Pantene PRO-V do intensywnej regeneracji i widzę pozytywne efekty. Jest dość drogi, ale w Rossmannie często jest 50% zniżki na niego i wtedy biorę smile jest wydajny i gęsty, więc starcza na długo, nawet przy moim codziennym myciu.

147

Ja odkąd naczytałam się o silikonach w szamponach, staram się ich unikac. Długo szukałam czegoś dla mnie, i chyba dopiero niedawno udało mi się znalezc moje idealne cudo smile
mam zniszczone włosy, rozjaśniane, przesuszone.
Nigdy nie sugeruje się żadnymi reklamami.
Teraz wypracowałam sobie sama pewną metodę - używam szamponu z Ultra Doux Oczyszczający z cytryną i glinką. Ten szampon na serio BARDZO OCZYSZCZA, więc zawsze trzeba użyc jakiejś szybkiej odżywki. I jestem zdania, że za każdym razem kiedy myjemy włosy, powinniśmy z tych włosów wszystko porządnie zmyc - poprzednią warstwę odżywek, masek itp. bo zwykły szampon a tym bardziej ten z silikonami nie jest w stanie dobrze tego wymyc - nakłada tylko na włosy kolejną warstwę tego wszystkiego - przez co włosy po kilku myciach stają się takie dziwnie suche i sztywne - zauważyłyście to? a wcześniej działał ten sam szampon cuda. To jest własnie efekt oblepienia włosów. W szamponach też są różne składniki które oblepiają nasze włosy.
Powracając do tematu, ten szampon zmywa mi wszystko z włosów, bo nawet po spłukaniu czuc jakie są szorstkie i sztywne (tak tak, to nasze prawdziwe włosy bez żadnych wspomagaczy). Nakłądam troszkę odzywki do spłukiwania, z Garniera Ultra Doux również, spłukuje, a potem po wyschnięciu na końcówki olejek Fructis Goodbye Demage.
Sorki że się tak rozpisałąm, ale ten zestaw w przypadku tego konkretnego szamponu jest obowiązkowy, a włoski po takim eksperymencie są cudownie zdrowe, lśniące, sypkie smile

148

A ja jestem przywiązana do szamponu firmy Stapiz - Sleek Line Repair. Ma zapach który po prostu uwielbiammmmmm, włosy są po nim miękkie ale nie puszące. Jak dla mnie strzał w 100 % a i cena jest niesamowicie przystępna bo litrowa butelka na allegro kosztuje około 10 zł. Polecam.

149

Mi najbardziej przypadły do gustu szampony Dove lub Pantene, pięknie pachną. Kiedyś używałam jeszcze Timotei, ale miałam po nich czesto wrażenie, jakbym miała źle spłukane włosy, więc odstawiłam...

150

Dziewczyny opowiadacie tu ze elseve, panten pro v, schauma, sayoss. KUPCIE SOBIE SZAMPON ZIAJA - LAWENDOWY ALBO FIGOWY - bedziecie zachwycone. Wlosy sa miekkie, pachnace przez dlugi czas, latwo sie rozczesuja, nie trzba myc codziennie glowy, naprawde szmpony te sa rewelacyjne. Ja kiedys przez przypadek w sumie kupilam ten szampon - WYPROBUJE mowie. No naprawde szampon jest boski, kosztuje niecale 8 zl. Polecam ze szczerym sercem.

Kiedys uzywalam z avonu szamponu, to po prostu jak uzylam ZIAJI  to od razu widac roznice ze ten z avonu to jeden wielki shit jest. Pisze o tym bo naprawde malo ludzi wie ze taki szampon za 8 zl troche mniej znanej marki niz onne na rynku moze byc naprawde lepszy niz te wyzej wymienione

151

Ten ziaji jest jeszcze lepszy od rozowego elseve. Wlosy tez sa takie gladkie, do tego pachna slicznie, rozszesuja sie swietnie. Naprawde polecam

152 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-13 11:41:51)

ja już od dłuższego czasu kupuję szampony Sylveco - pszeniczno-owsiany. Problem z nim jest taki, ze jest trudno dostępny - kupuję go w sieci przez sklep naturaija. Nie jest tani, ale możecie przyoszczędzić na spam. Całkiem niezła opcja

153 Ostatnio edytowany przez PatKot (2015-01-09 16:17:09)

Hej ja jeszcze szukam swojego ukochanego szamponu.. Ostatnio ścięłam włosy.. Miałam do pasa teraz mam do szyi. No niestety włosy zaczęły mi się strasznie puszyć. Kupiłam se jedwab do włosów z Joanna. Jak dla mnie jest ok i ma przepiękny zapach.. smile

154

Natei z Biedronki big_smile , a z droższych to Glis Kur smile

155

Może polecicie coś do długich, trochę zniszczonych włosów z tendencją do plątania (co najbardziej mnie denerwuje)?

156

Niedawno przeszłam na........dziecięce szampony wink Mam takie trudne, puszące się włosy i nic nie pomagało. Poza tym od innych szamponów dostawałam łupieżu. Przeszłam więc sobie na Johnson dla dzieci, bambino, Bambi, Nivea dla dzieci i jakie tam uda mi się kupić, począwszy od niemowlaka:)))))
Może szału nie ma, ale przynajmniej łupieżu już nie dostaję i włosy jakby takie cięższe mi się zrobiły.

157

morinka napisał/a:

Niedawno przeszłam na........dziecięce szampony wink Mam takie trudne, puszące się włosy i nic nie pomagało. Poza tym od innych szamponów dostawałam łupieżu. Przeszłam więc sobie na Johnson dla dzieci, bambino, Bambi, Nivea dla dzieci i jakie tam uda mi się kupić, począwszy od niemowlaka:)))))
Może szału nie ma, ale przynajmniej łupieżu już nie dostaję i włosy jakby takie cięższe mi się zrobiły.

Ma łupież polecam L`Oreal, Elseve Przeciwłupieżowy, Szampon pielęgnacyjny z aktywnym Selenem S. Mój chłopak po przeprowadzce do innego kraju dostał mega łupieżu. A ten szampon praktycznie całkowicie go usuną.. Super.. Nie jestem pewna czy nadal można go kupić w Polsce bo kiedyś był dostępny..

158

szampon Pantene i do tego odzywka gliss kurr

159

A ja lubię szampony z Fitomedu, aktualnie mam do włosów suchych, bardzo lubię ziołowe szampony smile

160

MartaatraM napisał/a:

Może polecicie coś do długich, trochę zniszczonych włosów z tendencją do plątania (co najbardziej mnie denerwuje)?

Nivea intense repair - szampon, odżywka, ewentualnie balsam do tego. Ja używam od sierpnia, zakochałam się. Po samym szamponie mam włosy lepsze niż po innych razem z wszystkimi odżywkami, balsamami i maskami świata. tongue

161

Eileen napisał/a:
MartaatraM napisał/a:

Nivea intense repair - szampon, odżywka, ewentualnie balsam do tego. Ja używam od sierpnia, zakochałam się. Po samym szamponie mam włosy lepsze niż po innych razem z wszystkimi odżywkami, balsamami i maskami świata. tongue

Tak polecam odżywkę jest świetna, szampon polecam timotei precisious oils, teraz jest 250 ml w zestawie z odżywka w biedronce za 9 zł, odżywki jeszcze nie zdążyłam użyć ale szampon używam od ponad miesiąca i mogę z czystym sumieniem polecić

162

Ja używałam różnych szamponów:
Szampon pokrzywowy
Nivea Classic Care
Schauma
Timotei

Ostatnio używam L`Oreal, Elseve Color-Vive, Szampon do włosów farbowanych, nadaje blask włosom farbowanym.

163

Po wielu próbach z szamponami zachodnich, naszpikowanych chemią marek, już od dłuższego czasu postawiłam na naszą, rodzimą Ziaję. Szampony mają wiele wersji - do wyboru w zależności od rodzaju włosów i problemu, z jakim walczymy, są niedrogie, wydajne, a przy tym zdecydowanie bardziej naturalne.

164

Mi ostatnio bardzo przypasował szampon Eva z ziołami pokrzywa, arnika, rozmaryn - z powodu zapachu.

165

Ja ostatnio używam szamponu z wyciągiem z mięty smile

166

Syoss Deep Repair Hair Bath

167 Ostatnio edytowany przez rojka (2015-09-23 12:25:49)

Wypróbowałam chyba wszystkie dostępne szampony , pasują mi : Gliss Kur różowy,czarny a ulubiony jest biały i Wella  . Tylko te dwie marki nie wywołują u mnie łupieżu.

168

lubie szampony  z Nivea ale ostatnio musiałam z nich zrezygnować, bo strasznie zaczęły wypadać mi włosy (ale to raczej nie była wina szamponu) i teraz używam szamponu Senso  Duo i moje włosy są bardzo mięciutkie, lepiej się układają i przestały się rozdwajać, już chyba z niego nie zrezygnuję wink

169

moze nie ulubiony ale najlepszy - szare mydlo :-)
po kazdym szamponie swedzi mnie glowa, wiec wole juz nie kombinowac...

170 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2015-10-27 17:03:32)

Szampon Bambi dla dzieci pachnie najsliczniej.

171

Bardzo lubię szampon z bawełny, firmy Biały Jeleń. Włosy są miłe w dotyku, dobrze się układają

172

adiaphora napisał/a:

moze nie ulubiony ale najlepszy - szare mydlo :-)
po kazdym szamponie swedzi mnie glowa, wiec wole juz nie kombinowac...

Mój tata całe życie tylko szarym mydłem. Kiedyś spróbowałam, ale nie mogłam po nim rozczesać ;/

173

BabyDream. Ale z racji alergii smile

174

Widzę, ze duzo wymienianych jest szamponów tych najbardziej znanych, drogeryjnych, znanych z reklam.  Ja mam skórę problemową. Przez parę lat swędziła mnie skóra głowy mimo iz nie miałam łupieżu ani nic w tym rodzaju. Dermatolog zaleciła mi szampon La roche possay, ale ze względów cenowych (ok 80zł) nie stosowałam go. Jako wielbicielka natury, zaczęłam interesować się składami kosmetyków w poszukiwaniu tych bardziej przyjaznych. Szampon który sprawdził się u mnie to szampon na bazie mydlnicy lekarskiej- kupiony w sklepie ze zdrową żywnością za 10zł- myje tak jak każdy inny, z tym że nie powoduje tego swędzenia, włosy są błyszczące, miłe w dotyku. Inny który się sprawdził to szampon na wypadanie włosów, kupiony w rossmanie za ok 10zł, nie pamiętam nazwy, białe opakowanie, z wyciągiem z łopianu. Ponadto polecam też...żel do higieny intymnej facelle z rosmana cena 3-5zł, ja uzywam go prawie bez przerwy do hig int, ale też całe ciało nim myje, a włosy też daje rade wink, jest to najlepszy płyn do hig intymnej jaki kiedykolwiek miałam i jestem już mu wierna z 2 lata.
Nie polecam natomiast szamponu z rossmana - taki ekologiczny, z kofeiną, opakowanie biało czerwone, cena regularna ok 9-10zł. Znowu zdrapuję ze swojej głowy łój+ naskorek?? chyba do prania swetrów go zużyje, bo kompletnie się nie nadaje, ponadto szampony z green pharmacy- co prawda lepszy niz  tej z cofeiną, ale każdy z tej serii powoduje przetłuszczanie włosów.
Ponieważ jest to wątek o szamponach- nie będę więc zaśmiecac innymi kosmetykami, natomiast mam już swoje wypróbowane. Gdyby ktoś również był ciekawy kosmetyków "przyjaznych" to piszcie!

175

mnie ciężko znaleźć odpowiedni, bo mam włosy przetłuszczajace się i cienkie. jak wezme szampon skierowany do takich włosów, to potem ich rozczesac nie umiem, bo mi wysusza za bardzo

176

Stosowałam juz bardzo duzo róznych szamponów i choć jestem bardzo wymagajaca, przekonały mnie i zarazem bardzo zaskoczyły szampony  z Ziai. Wczesniej nie miałam z nimi do czynienia, dlatego nie wiedziałam czego własciwie powinnam się spodziewać po zastosowaniu. Czytałam wczesniej dużo opinii na ich temat zanim zdecydowałam się kupić. Myśle, że udało mi sie wybrać ten odpowiedni do moich włosów, bo kal wiadomo z tym to zawsze jest największy problem. Na rynku jest bardzo dużo róznych produktów o podobnych działaniach, jednak nie każdy jest skuteczny. Ciesze się, ze sie przekonałam i zainwestowałam (na prawde małe) pieniądze na Ziaje smile

oazuu napisał/a:

a używał ktoś Waxa ?

Ja używam Biovax - lbiotica - ale to chyba nie to samo ? smile

178

Używałam wielu szamponów. Obecnie stosuję  L'oreal Elseve. Dla  mnie jest najlepszy.

179

Najlepszy szampon do włosów to brak szamponu big_smile

180

tez lubię dove i panetene, ale to głównie o zapach i miękkośc włosów chodzi.

181

szampon familijny Pollena savona

182

Z venity pokrzywowy. Niedrogi, a bardzo fajny.

183

Bambi big_smile

184

Ja używam Head&Shoulders, gdyż nie zależy mi bardzo na zapachu, jak inne mają truskawki czy herbaciane. Raczej zależy mi bym nie musiała myć codziennie włosów, nawet co drugi dzień, a moje włosy są przyjemnie puszyste i długo pozostają świeże. Nauczyłam się od koleżanek, że jak zbyt często włosy się myje 1-2 dni, to bardziej wypadają włosy, bo od myca robią się słabsze. A z tym szamponem czy nawet z odżywką, dłużej mi włosy ładnie pachną i nie przetłuszczają się smile Gorąco polecam.

185

Ja lubię szapony Dove, Biovax albo Pantene. Z reguły stosuję je zamiennie, dobrze wpływają na moje włosy, a nie mam jednego ulubieńca

186

Od jakiegoś czasu moim ulubieńcem stał się Perfect.Me Repair & Colour Save Szampon z keratyną, jedwabiem, witaminami i kawiorem by JF Malcolm. Kosztuje niecałe 10 zł za 250 ml, jest wolny od parabenów, konserwantów CIT i MIT, pochodnych ropy naftowej, sztucznych barwników i ftalanów. Mam wersję pomarańczową, jak sama nazwa wskazuje do włosów farbowanych. Na tę chwilę to mój numer jeden, a włosy są po nim naprawdę czyste, miękkie, błyszczące i nieźle się układają.

187

elsevee magiczna moc olejkow w polaczeniu z ich maska i odzywka w spreju. Aczkolwiek czasem mam wrazenie, ze im wiecej tym gorzej, wiec zarzadzilam sobie zmiane. Teraz bede uzywac syoss przez kilka tygodni i znow wroce do elsevee

188

Używam Panten:):P

189

Ja też jestem fanką Ziaji. Zarówno szampony, jak i kremy (najlepszy jak do tej pory krem do cery suchej, który znalazłam to własnie Ziaja arganowy) kupuję i wszystkim polecam.

190

Ja uzywam szaponu z hurtowni fryzjerkiej- sleek line, z jedwabiem wiec mam gladkie, blyszczace wlosy. Ale generalnie szampony sa podzielone na rodzaj wlosow i zwykle kazdy dobrze dobrany szampon bedzie sie sprawdzal, czy to elsevee, czy syoss czy dove smile

191 Ostatnio edytowany przez Sylwia_93 (2017-08-13 13:58:41)

Bardzo dobrze nawilżające szampony i po których włosy są błyszczące (mimo tego, że moje włosy mają skłonność do puszenia) to:

1. Nivea Hair Milk - w niskiej cenie a przebija według mnie drogie marki; naprawdę nawilża big_smile >> na promocjach często po 8-9 zł a około 12-14 w normalnej cenie. Polecam też odżywki z tej serii. Zwłaszcza te ekspresowe. Jak sama nazwa wskazuje szampon ma mleczny kolor i ten do normalnej struktury włosa jest dość rzadki.

2. Szampon O'Herbal z ekstraktem z lnu - trochę droższy, ale opłaca się. (około 20zł) Włosy są po nim bardzo odświeżone i błyszczące (i przede wszystkim ma naturalny skład)  >> jest przezroczysty i lekki

3. Ziaja - szampon wygładzający z olejkami arganowymi i tsubaki - jak ktoś ma zdrowe niefarbowane włosy to ten szampon robi też za odżywkę, bo włosy wyglądają świetnie. Maska do włosów z tej serii - średnia - trochę obciąża włosy i przynajmniej ja odczuwam swędzenie po użyciu.
smile trochę zaskoczyło mnie, że jest żółty i trochę glutowaty, ale szybko okazało się to zaletą

!!!
Są to szampony w atrakcyjnych cenach i nie zawierają aż tak dużo chemii smile

192

Zdecydowanie szampony, odżywki i maski Alterra, dostępne w Rosmannie. Są tanie, włosy mi się mniej przetłuszczają, łatwo się rozczesują i ładnie lśnią. A przy tym mają fajne zapachy. Nie zamieniłabym na żaden inny big_smile

193

Jeśli chodzi o stylizację, to warto ogarnąć sobie najróżniejsze pianki do loków. Loki są po nich naturalne i trzymają się cały dzień. Myślę, że można takich kosmetyków szukać na   http://www.lavress.pl/sklep. Dość duży wybór i naprawdę spoko opcje, chociaż nie miałam jeszcze okazji tam kupować.

194

kruszynalukasz napisał/a:

Jeśli chodzi o stylizację, to warto ogarnąć sobie najróżniejsze pianki do loków. Loki są po nich naturalne i trzymają się cały dzień. Myślę, że można takich kosmetyków szukać na   http://www.lavress.pl/sklep. Dość duży wybór i naprawdę spoko opcje, chociaż nie miałam jeszcze okazji tam kupować.

Żebyś Ty choć sprawdziła czym spamujesz, to wiedziałabyś, że ta marka póki co nie ma w swojej ofercie ŻADNYCH pianek big_smile big_smile