Widzę, ze duzo wymienianych jest szamponów tych najbardziej znanych, drogeryjnych, znanych z reklam. Ja mam skórę problemową. Przez parę lat swędziła mnie skóra głowy mimo iz nie miałam łupieżu ani nic w tym rodzaju. Dermatolog zaleciła mi szampon La roche possay, ale ze względów cenowych (ok 80zł) nie stosowałam go. Jako wielbicielka natury, zaczęłam interesować się składami kosmetyków w poszukiwaniu tych bardziej przyjaznych. Szampon który sprawdził się u mnie to szampon na bazie mydlnicy lekarskiej- kupiony w sklepie ze zdrową żywnością za 10zł- myje tak jak każdy inny, z tym że nie powoduje tego swędzenia, włosy są błyszczące, miłe w dotyku. Inny który się sprawdził to szampon na wypadanie włosów, kupiony w rossmanie za ok 10zł, nie pamiętam nazwy, białe opakowanie, z wyciągiem z łopianu. Ponadto polecam też...żel do higieny intymnej facelle z rosmana cena 3-5zł, ja uzywam go prawie bez przerwy do hig int, ale też całe ciało nim myje, a włosy też daje rade
, jest to najlepszy płyn do hig intymnej jaki kiedykolwiek miałam i jestem już mu wierna z 2 lata.
Nie polecam natomiast szamponu z rossmana - taki ekologiczny, z kofeiną, opakowanie biało czerwone, cena regularna ok 9-10zł. Znowu zdrapuję ze swojej głowy łój+ naskorek?? chyba do prania swetrów go zużyje, bo kompletnie się nie nadaje, ponadto szampony z green pharmacy- co prawda lepszy niz tej z cofeiną, ale każdy z tej serii powoduje przetłuszczanie włosów.
Ponieważ jest to wątek o szamponach- nie będę więc zaśmiecac innymi kosmetykami, natomiast mam już swoje wypróbowane. Gdyby ktoś również był ciekawy kosmetyków "przyjaznych" to piszcie!