66

Odp: Wasz ulubiony szampon do włosów???

Ja uzywam od dawna Timotei i powiem ze wlosy sie dobrze rozczesuja,dobrze myje ten szampon i jest razem z odzywka 2w1 ,zauwazylam tez ze nie wypadaja mi tak wlosy i ze jak wyschna to nie stercza na wszystkie strony tylko są tak ulozone jak je zostawisz.ja mam do wlosow przetluszczajacych sie i tylko ten szampon skutecznie daje rade moim wlosom.a jak fajnie lsnia,jak... ;-))

Zobacz podobne tematy :

67

Ja lubię Elseve. Ma bardzo ładny zapach.

68

hmmm wadą większości tych produktów sklepowych jest to że zawierają amoniak który niszczy nasze włosy , ja używam maski oraz szampony profesjonalne ze sklepów fryzjerskich,chociaż ostatnio stosowałam szampon oraz maskę czarnego gliss kur .Ale drogie Panie zakochałam się w pewnym szamponie big_smile i chyba się z nim nie rozstanę ,będąc u fryzjerki myła mi tym głowę i zachwycona jestem ,nie wiem czy ma jakieś specjalne właściwości odżywcze ale ma tak cudny zapach ....obłędny jest to szampon londy do włosów koloryzowanych pachnie chyba wiśnią ale tak cudnie że ahhh....:) wyłącznie w sklepach fryzjerskich

69

timotei wysuszaja mi wlosy, pantene fajnie je nawilża, dove slicznie pachnie smile

70

ELSEVE i HEAD&SHOULDERS

71

ja używam szamponu timotei i odżywki elseve. Miałam różne połączenia ale ta mi najbardziej odpowiada

72

Ja używam Syoss Szampon i odżywka . Wszystkie mocno nawilżające. Podobają mi się z tego powodu , że regenerują mocno włos , ładnie pachną i włosy sa miłe w dotyku . A i fajne jest to że są bardzo wydajne bo taka butelka 500 ml szamponu starcza mi na 5 miesiecy a odżywka jeszcze dłużej . Zaznaczę że włosy mam do ramion .

73

ja od czasu do czasu kupuję szampon mineralny marki lady mineral do włosów suchych na morzeurody.pl, jest naprawdę fajny i porządnie nawilża no i jest ze składników naturalnych, a ja typuję mocno w takie kosmetyki. Polecam sobie kiedyś wyszperać coś tej marki na spróbowanie, ze względu na to, że są to kosmetyki z minerałami z morza martwego i jest to chyba najtańsza marka kosmetyków które są faktycznie z izraela.

74

nivea ten do włosów prostujących taki różowy cudownie pachnie tak samo jak pomarańczowy:)
i Elseve różowy:)

75

Ktoś fajnie napisał,że szampony Dove ślicznie pachną,natomiast Pantene dobrze nawilżają i jest w tym trochę prawdy,ponieważ stosowałam obydwa. Póki co mam z Joanny z wrzosem i jestem z niego zadowolona.

76

Polecam Nivea ten diamentowy smile plus odżywka tej samej serii..lubię też Pantene proste i gładkie i KOCHAM jedwab Biosilk !

77

zwykły pokrzywowy ;p

78

Ja używam szamponu który poleciła mi fryzjerka - muszę przyznać, że jestem z niego zadowolona. Wypróbowałam już wiele szamponów ale ten jest dla mnie najlepszy... Szampon którego używam to: OSMO DEEP MOISTURISING SHAMPOO - firmy Osmo.

http://sklep.osmoikon.pl/168-182-thickbox/deep-moisturising-shampoo-1000ml.jpg

Jak dla mnie rewelacja.

79

Od jakiegoś czasu jestem wielką fanką szamponów Nivea,które nie tylko ładnie pachną,ale są do tego bardzo skuteczne. Zarówno jeżeli chodzi o linię męska jak i żeńską. Wcześniej stosowałam Joanne jak pisałam powyżej,ale w końcu co jakiś czas trzeba przecież coś urozmaicać jeżeli chodzi o kosmetyki i pielęgnację:)

80

A często zmieniacie szampony cz raczej jesteście wierne jednej marce? Bo moje włosy już chyba za długo przyzwyczaiłam do jednego szamponu i pora go zmienić.

81

Używam szamponu i odżywki do włosów kręconych Nivea (niestety wycofali szampony z tej serii nad czym bardzo ubolewam sad )
Czasem zdarza mi się używać też John Frieda Brilliant Brunette szampon i odżywkę.
No i kocham jedwab na włosy BioSilk smile
Czasem też używam szamponów z Dove, bo naprawdę fajnie skręcają mi włosy smile
I chyba wszystkie wyżej wymienione szampony i odżywki do pielęgnacji włosów mogę zaliczyć do moich ulubionych, bo używam ich często naprzemiennie.

82

używałam prawie wszystkiego, co zostało wyżej wymienione.
najbardziej spodobał mi sie nabłyszczający herbal essences za zapach (nektarynkowy bodajże), który utrzymywał się na włosach baaardzo długo
ostatnio odkryłam ziaję do włosów cienkich - rewelacja big_smile

83

Ja używam  szamponu NATURIA JOANNA -z miętą i wrzosem - niska cena , piękny zapach i piękne włosy smile stosuje od dłuższego czasu smile

84

Nie mam ulubionego. Służyły mi szampony z Alterry.

85

Elseve lub Dove smile

86

Przekonałam się do Joanny i teraz szampony i odżywki z tej firmy mam.

87

Garnier Ultra Doux Siła Pięciu Roślin - bardzo fajnie wygładza i odżywia włosy, a poza tym jest bez silikonów smile

88 Ostatnio edytowany przez magniffika (2012-11-13 21:33:32)

Miałam problem z moimi włosami, które bardzo szybko się przetłuszczały. Wypróbowałam chyba milion szamponów, od najtańszych po te z najwyższej półki. Robiłam płukanki z ziół i nic. W końcu moja znajoma powiedziała mi, że to przetłuszczanie może być spowodowane ilością kosmetyków, jaką stosowałam przy stylizacji ( może przesadzałam, ale musiałam je jakoś ułożyć, czyż nie?) Szukałam rozwiązania, aż w końcu trafiłam na szampon Toni&Guy głęboko oczyszczający. Na początku nie wierzyłam, że szampon może coś zmienić... ale bardzo miło się zaskoczyłam smile Stosuje raz na półtora tygodnia i efekty są świetne smile Mój problem zniknął smile Dlatego zaliczam ten szampon do moich ulubionych! smile

89

Aktualnie Fructis Sensation pomarańczowy - kupiłam po obejrzeniu reklamy, ale przyznam, że pozytywnie mnie zaskoczył. Włoski są miękkie i dobrze się układają. Widziałyście ten filmik tak btw?

90

hej dziewczyny smile gdzie mozna kupic szampon Pat&Rub  ?? smile pierwszy raz slysze o tej nazwie i bardzo bym chciała go sprawdzic czy sie nadaje na moje wlosy ?? Mam dlugie i troszke koncowki krecone ale czesto ma i proste . Strasznie mi wypadaja i nie wiem jaki szampon jest na moje wlosy najlepszy
doradzcie smile

91

John Frieda do wlosow blond

92

Garnier z żurawiną i olejkiem arganowym. Cudowny zapach.

93

mam ulubionych kilka, ale mam ochotę troche postestować inne - może znajdę coś jeszcze lepszego, ale po lekturze tematu trochę zgłupiałam hmm

94

Ja od niedawna zaczęłam sprawdzać skład szamponów. Unikam szamponów z zawartością SLS. Z racji tego że póki co nie mogę sobie pozwolić na te całkiem naturalne, to szukam choćby z SLES. Zawsze to już trochę mniej wysusza włosy wink Bo moje wiecznie suche były...

95

Majka_ napisał/a:

używałam fructis, dove , nivea
od wczoraj ponieważ od pewnego czasu wypadają mi włosy i to bardzo stosuję Radical firmy Fermona
włosy rzeczywiście wyglądają lepiej ale czy zmniejszy to ich wypadanie - zobaczymy

Na wypadanie włosów dobre są tabletki Vitapil, zaczynają działać po mniej więcej miesiącu. Sprawdziłam i polecam. Bez recepty, w aptekach.

96

Do moich włosów ciężko było mi wybrać odpowiedni szampon, po timotei i syoss moje włosy były zupelnie bez życia oklapnięte i w ogóle straszne , kiedyś stosowałam szamponów z sunsilka i byłam zadowolona jednak już dawno nie widziałam tych produktów , teraz stosuję szampon który znalazłam w rossmanie salon color moje włosy się po nim błyszczą i wyglądają cudownie;)

97

Alberto Balsam, bo uwielbiam i zapach i włosy błyszczą ładnie po nich, nie mam łupieżu i głowa mnie nie swędzi

98

comeandsaveme napisał/a:

Do moich włosów ciężko było mi wybrać odpowiedni szampon, po timotei i syoss moje włosy były zupelnie bez życia oklapnięte i w ogóle straszne , kiedyś stosowałam szamponów z sunsilka i byłam zadowolona jednak już dawno nie widziałam tych produktów , teraz stosuję szampon który znalazłam w rossmanie salon color moje włosy się po nim błyszczą i wyglądają cudownie;)

a próbowałaś coś co sie nazywa T&G

99

obecnie używam Pantene, ale kiedyś dostałam od koleżanki szampon z serii K-Pax i musze przyznać, że był świetny, ale niestety cena troche odstrasza. Wiem że w UK można kupić w fajnych cenach jak ktoś ma okazje to polecam.

100

Jak szampon do włosów to tylko ten- szampon nadający włosom objętości HB. Mam dość cienkie włosy, więc szukałam czegoś co je zagęści. Trafiłam właśnie na ten i póki co z niego nie zrezygnuję smile

101

Ja używam szmponu Vichy mineralnego na zmianę z Joanną fioletową, żeby mi sie włosy nie przyzwycziły:)

102

tylko ze vichy jest po prostu drogi hmm muszę coś innego znaleźć

103

hmm to niestety jego minus, ale jest bardzo wydajny - butelka 400ml starcza na długo..
Czasem można znaleść go w jakieś promocji, ja kupuję w sieci aptek gemini przy zamówieniu internetowym, ale osobistym odbiorze i wychodzi znośnie.
Wcześniej używałam szamponu EMOLIUM cena ok 18 zł za 200 ml - tez mogę go polecić.
I jak wcześniej wspominałam całkiem zadowolona jestem z szamponów Joanna -seria  Z apteczki babuni za niecałe 7 zł - warto spróbować;)
Pozdrawiam:)

104

Ja też jestem zwolenniczką Dove

105

gagatka85 napisał/a:

hmm to niestety jego minus, ale jest bardzo wydajny - butelka 400ml starcza na długo..
Czasem można znaleść go w jakieś promocji, ja kupuję w sieci aptek gemini przy zamówieniu internetowym, ale osobistym odbiorze i wychodzi znośnie.
Wcześniej używałam szamponu EMOLIUM cena ok 18 zł za 200 ml - tez mogę go polecić.
I jak wcześniej wspominałam całkiem zadowolona jestem z szamponów Joanna -seria  Z apteczki babuni za niecałe 7 zł - warto spróbować;)
Pozdrawiam:)

elmolium to dla dziecka kupowałam 400ml za 21 zł smile jest u mnie taka tania apteka, a co do szamponu dla siebie to cały czas szukam kompromisu cena/jakość

106

amelia100 napisał/a:

Ja też jestem zwolenniczką Dove

Podzielam zdanie,a le wybieram  tylko jeden model Dave. ten do ochrony przed wysoką temperaturą (tylko ten, a właściwie odżywna nadaje włosom miękkość).

107

a mi ten dove w żaden sposób nie może przypaść do gustu hmm

108

"Vidal Sasoon Wash & Go" -- ciekawe czy ktoś pamięta to cudo smile

109

nie a co to takiego?

110

Za komuny reklamowali ten szampon... to był taki hit pokomunistycznej Polski. Jeszcze pamiętam pumeks "Puro Color" i "Co za zapach jaki smak soki Donald Duck"... hehheh... masakra.

111

heh, dobre, a swoją drogą jest teraz sporo ładnie pachnących szamponów

112

byłe też taki płyn do kąpieli co jedynym jego zadaniem, cechą było barwenie wody na zielono smile

113

DX2 ostatnio big_smile

114

a na co ten dx2?

115

chyba przeciw wypadaniu włosów, widziałam reklamę w TV
ja jednak uważam że lepsza jest dobra odżywka

116

Najbardziej lubię Dove i Head&Shoulders.

117

Timotei do brązowych włosów, Pantene 2w1 do farbowanych, różowy Elseve.

118

Ja używam Nivea Diamond gloss i jestem z niego bardzo zadowolona !!!

119

Używałam przez długi czas szamponu i odżywki firmy Define z olejkiem arganowym i trzeba przyznać, że super nawilża włosy. Teraz się skusiłam na organiczny szampon i odżywkę firmy Avalon. Póki co zachwycona nie jestem, ale dam tym produktom przynajmniej tydzień czasu zanim zdecyduję co o nich myślę.

120

Ja używam Pharmaceris. Jest na prawdę ok;-)

121

Elseve L'oreal- żółty do moich zniszczonych włosów jest ok jeśli stosuję z odżywką.
Ale teraz za zapach cenię Timotei z henną z nowej linii wink Jest bez parabenów.
Rewelacyjnie pachnie też eko szampon z Ives Rocher- taki w ielonej butelce. Oczysza i jest również bez parabenów, dodatkowo pry jego zakupie sadzą podobno jedno drzewko;)

Szampon powinien przede wszystkim oczyszać, dlatego nie warto prepłacać.

122

TRESemme

123

A co to? Ja zwykle kupuję Garniery.

124

Ja polecam Dove

125 Ostatnio edytowany przez Pestka 45 (2013-09-29 11:54:43)

Ja kupuje w aptece BIOVAX firma L'biotica intensywnie regenerujący szampon.
Można sobie dobrać  szampon,do rodzajów włosów ciemny lub jasnych.
Stosuje odżywke z tej samej firmy co szampon, włosy są naprawdę  w dobrej kondycji.

126

Nie rozumiem po co wyrzucać kasę w błoto na super regenerujące szampony do włosów. Szampon ma za zadanie umyć włosy a odzywka bądź maska je odżywić. Kiedyś kupowałam jak leciało, chyba wszystkie marki szamponów i tych całych zestawów wraz z odzywkami, mgiełkami i nic. Nie mowie ile kasy na to poszło.... Teraz myje włosy szamponem dla dzieci albo szamponem zakwaszającym fryzjerskim który zamyka łuskę włosa i moje włosy nigdy takie zdrowe i piękne nie były smile Może nawet są za geste i grube bo są tak ciężkie że każdy koczek mi spada, ale i tak polecam taki zestaw. Trzeba zmywać silikony z włosów naturalnymi szamponami, a nie kupować jeszcze większą chemię. Później nakładacie odzywkę i ona nie ma jak wniknąć we włos. Włos zdrowy umyjesz mydłem i będzie Ci się dalej błyszczał, a jeśli błyszczy się tylko po użyciu kosmetyku to znaczy że to sztuczne wypełnienie łuski włosa silikonem.

127 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-30 20:04:28)

Ja próbowałam szamponów bez chemii, ale nie służą mi tak dobrze.
Teraz używam Timotei Pure lub inny z tej serii i bardzo fajne mam włosy smile A ten Pure też nie ma podobno tak wiele chemii. Żaden szampon dotychczas nie dał moim włosom takiej lekkości i świeżości.

Czasem lekko wysusza, ale też bywa, że stosuję maski do włosów. Zresztą, te naturalne też mi często po czasie wysuszały czy końcówki czy jak, i tu też tak bywa, ale ogólnie spisuje się super. Wiem, że te szampony Timotei mają różne opinie od tych bardzo złych po bardzo dobre, więc ogólnie opinie średnie, ale moje włosy polubiły ten szampon smile Uzywałam też Timotei moc i blask i też pełne zadowolenie smile

A tak, ciągle zmieniałam szampony, bo żaden moim włosom nie pasował, tu jest inaczej, dlatego teraz będę wierna tej serii jericho rose Timotei, ewentualnie czasem dla odmiany kupię inny, lubię też np takie z green pharmacy, ale generalnie, najczęściej mam zamiar używać tych teraz smile Mam wrażenie też, że moje włósy są po nich dłużej świeże, widzę, że użytkowniczki tych szamponów często piszą na odwrót, że u nich wzmaga on przetłuszczanie, u mnie właśnie raczej odwrotnie smile Także na razie używałam go ok 2 miesiące non stop, a teraz będzie już na stałe używany przeze mnie, jak mówiłam czasem tylko użyję inny dla odmiany, a tak to ciągle raczej będę używać ten, tak mi podpasował smile

128

Mój typ to Trzy Zioła z szałwią.

129

Post przeniesiony:

ozon123 napisał/a:

Ja przetestowałam wiele różnych szamponów ale wszystkie wysuszały mi włosy, które łamały się i wypadały podczas każdego mycia. Jakiś czas temu skusiłam się na zakup w sklepie internetowym spam szamponu Natura Siberica dla włosów osłabionych i zniszczonych. Szampon nie był drogi, nie zawiera parabenów ani SLS, za to zawiera naturalne olejki roślinne. Stosuję go razem z odżywką Aleppo firmy Planeta Organica i zauważyłam znaczną poprawę kondycji moich włosów, są miękkie i błyszczące, mniej wypada ich podczas mycia. W najbliższym czasie na pewno nie powrócę do ,,marketowych? szamponów.

130

Ja też przerzuciłam się na szampon dla dzieci, na szampon Hipp dokładniej smile Wcześniej stosowałam te chemiczne, dużo chemii w składzie, teraz widzę, że na co dzień jest to kiepskie rozwiązanie. Nadal np bardzo lubię Timotei z Jericho Rose, ale używam rzadziej np raz na miesiąc czy jakiś inny mocny szampon inny od Timotei, np taki typowo oczyszczający z chemią w sobie, ale na co dzień używam delikatnego Hippa, który ma świetny skład, jest delikatny, ale mimo tego rewelacyjnie oczyszcza moje włosy i są po nim bardzo ładne smile Czasem jeszcze daję odżywkę, bo jedyna wada, że dosyć mocno mi się po nim plączą i więcej mi wypada przez to mi włosów niż przy napakowanych chemią szamponach. No, ale w sumie nie jest to wielka wada, to mu wybaczam, bo poza tym jest świetny smile No i poza tym warto użyć odżywki jakim szamponem się nie myje, dla odżywienia włosów jak nazwa wskazuje, dlatego tym bardziej to nie jest duża wada. No mógłby mi mniej te włosy plątać, ale i tak jest bardzo dobry według mnie smile Jest to szampon dla dzieci, ale dla dorosłych też się świetnie nadaje, ja go kupiłam zachęcona pozytywnymi recenzjami kobiet w Internecie, które go używały i się nie zawiodłam smile Świetny jest.

Wiem, że wyżej pod koniec września pisałam, że to Timotei Jericho jest moim ideałem, ale zmieniłam zdanie i moim ideałem jednak jest Hipp. Tak ładnych włosów jeszcze nie miałam. No i faktycznie lepiej, by włosy odpoczęły od chemii. Po prostu zainteresowałam się bardziej tematem pielęgnacji włosów, poczytałam jak dziewczyny chwalą ten szampon i inne dziecięce szampony, spróbowałam i teraz ten mój wyższy wpis o Timotei Jericho jest nieaktualny- wolę Hippa i na pewno będzie teraz na zawsze już  w mojej łazience smile