Macie może jakieś miłe lub przykre doświadczenia z zakupem kosmetyków przez internet? ...
Ja nie ma, bo nie dokonuje takich zakupów przez internet. Kupując kosmetyki dokładnie je oglądam. Muszę sprawdzić zapach, konsystencję i porównać na miejscu z innymi odpowiednikami. Muszę coś podotykać i sprawdzić, zanim coś kupię.
Ja nie ma, bo nie dokonuje takich zakupów przez internet. Kupując kosmetyki dokładnie je oglądam. Muszę sprawdzić zapach, konsystencję i porównać na miejscu z innymi odpowiednikami. Muszę coś podotykać i sprawdzić, zanim coś kupię.
Ale z drugiej strony, kupując przez internet mamy możliwość poczytania przed zakupem na forach, portalach zakupowych, w porównywarkach cen itp. opinii klientów na temat sprzedawcy i danego produktu. Unikamy kontaktu z nachalnymi sprzedawcami i dzięki temu mamy swobodę i brak skrępowania przy oglądaniu i kupowaniu.
Oczywiście, ze kieruję się też opiniami innych ludzi w kwestii jakiegokolwiek produktu, czy to na forach czy wśród znajomych, ale sama muszę obejrzeć go z bliska. Dla mnie dużą rolę odgrywa zapach produktu z rzeczy nienamacalnych w internecie.
Z drugiej strony nie każdy kosmetyk przed zakupem w sklepie można powąchać i zbadać zawartość. Jeśli już kiedyś używałam danego kosmetyku to raczej nie mam problemu z zamawianiem przez Internet. Oczywiście, z pewnego źródła, nie byle gdzie ![]()
Ja kupuję bez żadnych oporów.
Najpierw czytam recenzje, opinie..
Ale nie kupuję polskich kosmetyków, raczej bardziej bazuję na zagranicznych - daleki wschód etc ![]()
Jak dotąd nie zawiodłam się.
Z drugiej strony nie każdy kosmetyk przed zakupem w sklepie można powąchać i zbadać zawartość. Jeśli już kiedyś używałam danego kosmetyku to raczej nie mam problemu z zamawianiem przez Internet. Oczywiście, z pewnego źródła, nie byle gdzie
A konkretnie z jakiego źródła?
A mi się zdarza kupowanie kosmetyków w necie. Nie powiem, żebym robiła to często ale czasem jeśli coś bardzo mi się spodoba i wiem, że ma dobre właściwości bo np. koleżanka mi poleciła to szukam takiego kosmetyku w internecie. Najczęściej w sklepach internatowych. Za aukcjami jakoś nie przepadam ![]()
No chyba, ze znałabym ten produkt na wylot, jest jednym z moich ulubionych, to owszem, skusiłabym się na zakup przez internet. Ale z drugiej strony uwielbiam spędzać czas w drogerii i kupować kosmetyki, a sklepy internetowe odbierają mi tą przyjemność porównywania i testowania produktów na własnej skórze.
Mi sie zdarza ale sporadycznie. Tzn. jesli wcześniej czegoś używałam i byłam zadowolona to szukam tego w necie ponieważ jak wiadomo chyba wszystkim - można czasami na super promocje trafić i na prawdę kupić coś taniej.
Ja tylko kupuje przez internet lub jakieś katalogi,jeśli jest to sprawdzony kosmetyk. W ciemno raz mi się zdarzyło kupić i krem do dziś stoi na półce. Ja zanim coś kupię,to lubię powachac,a np.krem,to sprawdzić czy nie jest za rzadki/gesty. Przez internet,to tyle wiem,co napiszą o danym produkcie,a często się zdarza,że mijają się z prawda.
Raczej nie kupuje żadnych kremów/balsamów przez internet, bo ceny są w sumie podobne jak w sklepach.Ale np lakiery do paznokci i inne akcesroia czesto kupuje na allegro i jestem zadowolona:)
ja najczęściej perfumy kupuję w sprawdzonej już perfumerii i nawet płacąc za kuriera jest ok.20% taniej niż np. w sephorze.
tak. korzystam od paru lat z jednej drogerii internetowej i jestem zadowolona- kupuje tam ponieważ marki które używam cieżko dostać w większości sklepów -np. firmę Ava
ja szukalam perfumow i zanalazlam dopiero na necie - Fragrance Direct ![]()
Maja super promocje a produkty z najwyzszej polki.
Polecam
Niestety na allegro sprzedają podrabiane produkty w szczególności kosmetyki(pudry,tusze,perfumy ,a nawet leki w szczegolnosci viaga.latego ja osobiście kupuje tylko u sprawdzonych sprzedawców z min 600 poz kometarzami.
Podobno i w sklepach sa wstawiane podrabiane produkty wiec wszystko zależy od szczescia ;/
Macie może jakieś miłe lub przykre doświadczenia z zakupem kosmetyków przez internet? ...
Czasem kupuję na allegro, a czasem w sklepach internetowych. Na allegro zdarzają się podróby...niestety, ale trzeba po prostu kupować od zaufanych sprzedawców. Ja jak kupię od kogoś raz i okaże się wszystko ok to później zawsze od tego samego sprzedawcy zamawiam. Wiele kosmetyków nie da się kupić w sklepie np. seria profesjonalna z Bielendy czy kosmetyki kolorowe Danni, więc pozostaje tylko net.
Ja kupuję, ale jeśli "kolorówkę", to napierw testuję ją w sklepach.
Ja kupuję przede wszystkim w internecie, bo jest tam najtaniej. Allegro raczej omijam. Nie wiem czy można tutaj wskazywać linki, ale kosmetyki dla siebie kupuję przez http://ciao.pl Przyczyna? Oczywiście najniższe ceny takich kosmetyków + możliwość szybkiej konsultacji z babkami, która tam pracują.
Ja kupuję z http://kosmetyki-polskie.com/ i jestem zadowolona.
Ja mam takie, że zamówiłam miesiąc temu kremy, a paczka nadal nie doszła. Sprzedający pójdzie na pocztę z reklamacją ale jestem zła bo potrzebuję tych kremów które zamówiłam, a sprzedający może mi wysłać nowe dopiero po zakończeniu procedury na poczcie, która może trwać do! 30dni!!!
Ja mam takie, że zamówiłam miesiąc temu kremy, a paczka nadal nie doszła. Sprzedający pójdzie na pocztę z reklamacją ale jestem zła bo potrzebuję tych kremów które zamówiłam, a sprzedający może mi wysłać nowe dopiero po zakończeniu procedury na poczcie, która może trwać do! 30dni!!!
No to może spróbuj tam gdzie ja kupuję, tzn. http://kosmetyki-polskie.com/ Jak na razie nie miałam żadnych problemów, dostawa jest szybka i zawsze dostaję dokładnie to, co zamawiam.
Chyba następnym razem tak zrobię. Na dodatek napisałam drugi raz do Sprzedawcy o ty, że nie doszło i mi nie odpisał nadal. (a na swoim profilu ma napisane, że w przypadku niedotarcia paczki będzie reklamacja itd.) ![]()
Tak, kupuję kosmetyki w internecie ale tylko te do pielęgnacji włosów. Mam sprawdzoną stronę z wyposażeniem zakładów fryzjerskich i tam kupuję kremy i odżywki do włosów.
A jaka to strona? Są tam też szczotki do modelowania włosów?
Tak, kupuję kosmetyki w internecie ale tylko te do pielęgnacji włosów. Mam sprawdzoną stronę z wyposażeniem zakładów fryzjerskich i tam kupuję kremy i odżywki do włosów.
Nie mam oporów przed kupowaniem kosmetyków przez internet. Z reguły taniej wychodzą, a jeszcze nigdy nie zauważyłam różnicy w konsystencji czy efektach działania.
Nieco odchodząc od tematu, właśnie zauważyłam, że mam bardzo podobny nick do gossipgirl, za co przepraszam ![]()
gossip_girl, dokładnie. Czasami różnice w cenach bywają ogromne!
Ta alga gumowa Leim --> http://ciao.pl/pl,product,193284,leim,profesjonalne,algi,gumowa,maska,plastyczna,40,akcja,wiosna.html
w drogerii kosztowała o 50 złotych więcej, nawet uwzględniając koszty przesyłki. Jeszcze mi się nie zdarzało kupić coś z czego byłam niezadowolona przez internet. Najważniejsze to nie być naiwną. Jeśli widzicie na Allegro ofertę sprzedaży kosmetyku, który kosztuje o wiele mniej niż normalnie, a sprzedawca jest nowy, to wiadomo że mogą wynikać z tego problemy. Lepiej po prostu znaleźć sobie rzetelny sklep internetowy.
Oczywiście, zgadzam się z tym, że należy szukać rzetelnych sklepów. Jeśli chodzi o allegro, zawsze sprawdzam opinie sprzedawcy i negatywne komentarze. Kupowanie przez internet, ale z głową
. Czemu nie?
Ja kupuje w zasadzie wszystko, moze poza jedzniem.:P Sprzęt RTV, AGD, buty czasami jakis ciuch też "wpadnie", książki. Ostatnio nawet produkty do stylizacji paznokci, to akurat dzieki zakupom grupowym np. fastdeal.pl - jest taniej i można trochę poeksperymentować, przy czym ważne jest aby voucher obejmował wszystkie produkty danego sklepu, a nie tylko wybrane.
30 2011-06-23 20:32:54 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2011-06-23 20:34:44)
zdarzały mi się ciekawe historie kiedy robiłam zakupy przez allegro, kiedyś kupiłam dwie identyczne maski od tego samego sprzedającego (maski do włosów macadamia) rózniły się tylko wielkością opakowania i niestety po otwarciu okazało się że sa różne, zapach, konsystencja, kolor i działanie, gdybym nie zamówiła drugiej maski zanim skończyła mi się pierwsza nie miałabym z czym jej porównac i pewnie bym się tak szybko nie połapała, ale jak patrzyłam na oba produkty róznica była i to duza, ale co mogłam zrobić tylko wystawić negatywa, teraz kupuje przez internet ale tylko w sklepach internetowych, mój ulubiony to link usunięty przez moderatora z powodu naruszenia regulaminu mozna tam kupić niemalże każdy kosmetyk do twarzy i włosów i kolorowkę w róznych cenach, od bardzo drogich po takie na kazdą kieszeń, tak więc każdy znajdzie coś dla siebie:) Polecam
Kupuję, coraz częściej kupuję bo taniej. Poza tym wygodniej - nie muszę tracić czasu na jazdę samochodem. Na dodatek wiele sklepów daje karty lojalnościowe = prezenty, rabaty. Sklepy internetowe na allegro, drogerie internetowe oraz bezpośrednio w sklepach producentów (ostatnio właśnie z Flosa zamówienie przyszło). Od prywatnych sprzedawców wolę nie kupować, często sprzedają próbki albo kosmetyki z krótkim terminem ważności.
Ja kupuje w mydlarnia-lakshmi mają tam fajne kosmetyki ajuwerdyjskie z Indii. Ostatnio kupiłam kokosowy olejek do włosów firmy Hesh aromatyzowany, włosy po nim odżyły i mają fajny zapach.
A tak a propo używacie olejków do włosów ? Macie jakieś sugestie w sprawie olejków ?
Jasne, ale zdaryło mi sie to 2 razy. Tusz z Max Factor'a zakupiłam raz, ale ostatnio zakupiłam takie najtańsze za 6 zł - UWAGA ! - w Netto i wiedziałam, że będą rewelacyjne, bo kiedyś mogłam dostać z firmy Vollare świetne i je wycofali, a zaczęły wchodzić inne, "lepsze" z gumowymi szczoteczkami, do których nic nie mam, ale sam tusz w sobie - beznadziejny. I ten za 6 zł z Netto tak samo dobry dla mnie jak nie lepszy od Max Factora.
Z apteki internetowej kupiłam też dwa żele do cery tłustej z Mydlnicy Lekarskiej w cenie ok. 10 zł, super wydajny i na bazie naturalnych składników, dla mnie idealny i nie zmienię na żaden inny. Szkoda, że jednak w moim mieście nie jest dostępny, bo trzeba za przesyłkę płacić. Nie miałam do tej pory niemiłych wspomnień z zakupami internetowymi, jednak wolę dotknąć zanim kupię... na studencką kieszeń kazda złotówka ważna. No i jeśli chodzi o markowe kosmetyki, to na pewno tańsze są na allegro.
I nie mogę powiedzieć, że cena idzie w parze z jakością, bo tuszy miałam dziesiątki, a mam ładne rzęsy i od tuszu też wiele zależy. Wszyscy mi ich zazdroszczą.
Dla mnie tylko te tanie i Max Factor. Obecnie mam firmy Progres Cosmetics Finity Mascara long & extra volume. Mogłyby tam cuda na kiju być napisane, ale doświadczenie wystarcza, żeby ocenić tusz po wyciągnięciu szczoteczki.
No i nie wysusza się, myślę, że na rok mi styknie, a kupiłam 3 opakowania od razu, cena śmieszna. Pewnie kosmetyków przez internet długo nie zamówię.
Mam w ogóle jak prawie każda kobieta o tonę za dużo w kosmetyczce, ale ciągle mało. ![]()
No właśnie - ja też od czasu do czasu kupuję w necie zwłaszcza jeśli znam już doskonale konkretną markę. I tak jest na przykład z kosmetykami od firmy ziaja. A że znalazłam je też na internetowamama.pl to w razie braku czasu na normalne zakupy mogę je tam właśnie zamówić. Co nie zmienia faktu, że tez czasem lubię pójść do drogerii i tam zrobić zakupy. Zwłaszcza, że zazwyczaj podobają mi się zapachy w nich "panujące".
Ja uwielbiam chodzić na zakupy do prawdziwych drogerii czy perfumerii
Kocham te wszystkie zapachy
) Ale z oszczędności pieniędzy częściej kupuję jednak przez internet. Najpierw sobie pooglądam czy powącham w sklepie ale zamówię przez internet.
Jeśli już znamy produkt lub mamy zaufanie do jakiejś marki to zakupy przez internet są mało ryzykowne. Trudniej jest mieć zaufanie do konkretnego e-sklepu, zwłaszcza jeśli kupujemy pierwszy raz...Ale właśnie po to są fora,żeby wymieniać się opiniami i doświadczeniami. Czy znacie może jakieś sprawdzone adresy w sieci - outlety internetowe z kosmetykami? czy ciuchami? Ja polecam gorąco nowy portal zakupowy Takoui.pl. To nowy rodzaj strony- dostępny wyłącznie dla zarejestrowanych użytkowników. Znajdziecie tam prawie wszystko- kosmetyki, perfumy, agd-rtv, akcesoria, ubrania...wszystko oryginalne i do 70 % taniej niż w sklepach. Jeśli ktoś jest zainteresowany, chętnie wyślę zaproszenie na stronę:)
Ja także kupuję często kosmetyki przez internet. Nigdy się nie zawiodłam, jeśli to tylko możliwe odbieram je osobiście w siedzibie sklepu internetowego i sprawdzam na miejscu. Zawsze jest dużo taniej niż w sklepie - zwłaszcza oryginalne perfumy.
Kupuję, coraz częściej kupuję bo taniej. Poza tym wygodniej - nie muszę tracić czasu na jazdę samochodem. Na dodatek wiele sklepów daje karty lojalnościowe = prezenty, rabaty. Sklepy internetowe na allegro, drogerie internetowe oraz bezpośrednio w sklepach producentów (ostatnio właśnie z Flosa zamówienie przyszło). Od prywatnych sprzedawców wolę nie kupować, często sprzedają próbki albo kosmetyki z krótkim terminem ważności.
Zdecydowanie podzielam podejscie :-) Czesto jest tak ze jestem w jakiejs drogerii cos mi sie spodoba... ale wracam do domu i kupuje w interniecie bo taniej :-) Czesto tez na allegro ale tu trzymam sie sklepow allegrowych choc od prywatnych sprzedawcow tez mi sie zdarzylo i nigdy nie zostalam oszukana.
Ja jakoś nie kupuję kosmetyków przez Internet, wolę pójść i kupić w drogerii Sekret Urody. Nie chce jeszcze dodatkowo płacić za przesyłkę.
Zakupy przez internet są wygodniejsze i zdecydowanie tańsze, nawet o 1/3 ceny niż w tradycyjnych sklepach. Ja zawsze robię tak - idę coś obejrzeć w sklepach, zapisuje info o produkcie, a zamawiam przez internet. Zawsze jestem kilkadziesiąt złotych do przodu
np buty, perfumy, czy sprzęt agd.
Ponadto sklepy tradycyjne również mają sklepy internetowe, już nie raz zamawiałam coś przez internet i odbierałam produkt w tym samym sklepie (tzn tej sieci tylko, że w tradycyjnym) płacąc cenę "internetową" dużo niższą od tej którą mają na półce w sklepie. Poza tym, sklepów internetowych jest teraz bardzo dużo i właśnie dzięki tak dużej konkurencji klient wybiera najlepszą opcję dla siebie.
Moich ulubionych kosmetyków nie ma w tradycyjnych drogeriach, a jeśli już je znajdę, to po cenie zdecydowanie wyższej niż w sklepie internetowym. Chodzi przede wszystkim o marki Guam, Lerosett, IKOS i Bio Lift. W sieci te kosmetyki znajduję w kilka minut i to za znacznie mniejszą kasę, a to najważniejsze!
42 2011-10-25 11:58:39 Ostatnio edytowany przez Olinka (2013-10-18 01:20:35)
ja wam kolezanki musze powiedziec ze kupuje kosmetyki ze strony spam
bardzo dobre ceny maja i duzy wybor. towar otrzymałam juz na drugi dzien i bylam w szoku, nigdy mnie nie oszukano jeszcze i chyba pozostane przy tej stronie bo nie mam kiedy wyskoczyc na zakupy a tutaj mam mila obsluge i duzy wybor za mala cene:)
ja niestety nie mam doświadczenia jeśli chodzi o to
ja najczesciej kupuje przez interent i nie mialam zadnych zlych doswiaczeń
Raczej się wystrzegam, jednak raz się przełamałam i zamówiłam krem z ecoplant-sklep. Nie żałuję. Sprawna i szybka realizacja zamówienia, a i jakość produktu bardzo dobra. ![]()
Kupuje kosmetyki przez internet na Soeco.pl:D Jestem zadowolona z ich usług:) Są to kosmetyki ekologiczne. Udzielają telefonicznych porad, kosmetyki szybko przychodzą. Jest bardzo duży wybór. Polecam!
Widzę, że teraz wszystkie stały się tak ekologiczne, że ho ho. Ja zamawiam czasem online bo jest taniej a przede wszystkim większy wybór ale jednak najpierw najchętniej oglądam w "realu".
bardzo czesto kupuje przez net i jeszcze nigdy nie zawiodlam sie ![]()
Widzę, że teraz wszystkie stały się tak ekologiczne, że ho ho. Ja zamawiam czasem online bo jest taniej a przede wszystkim większy wybór ale jednak najpierw najchętniej oglądam w "realu".
A no wlasnie ekologiczne kosmetyki latwiej kupic w drogeriach interentowych... te tradycyjne maja marny wybor :-(
Ale ostatnio weszlam do takiego duzego dosc skepu eko - po gazete weszlam hehe ale jak juz bylam to sie przespacerowalam po calosci i znalazlam caly regal z ekologicznymi kosmetyami is rodkami czytosci... Ech... nie moglam stamatd sie oderwac.......... az na pocieszenei sobie maslo orzechowe kupilam (mniam!)
Jak do tej pory nie mam przykrych doświadczeń, jeśli chodzi o kosmetyki. kupuje perfumy na perfumeria.pl-znacznie tańsze, markowe perfumy. poza tym kupuje kosmetyki melaleuca, też przez internet. mam cerę trądzikową, a oni mają specjalne kosmetyki, no i taniej. tusze, cienie, puder rimmela też przez internet. To duża oszczędność czasu!
)
Ja kupilam ostatnio puder w kulkach z AVONU na ALLEGRO i jestem zadowolona w 100 % !!!Jesli jest cos co znam,i jest to sprawdzony kosmetyk kupuje na allegro u ,,pewnych,,osob;-)))))))))))POZDRAWIAM!!!
52 2012-12-07 01:17:42 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-12-07 01:25:16)
Ja ostatnio jak szukałam płynu do demakijażu to napotkałam spam, dosyć wysoko wyskakuje w Googlach wiec pewnie dlatego. Ceny dobre, czasem można wyrwać coś po okazyjnych cenach, no i dla mnie co jest ważne - szybka realizacja, bo nie lubie czekac w nieskończoność:)
53 2013-02-03 12:59:35 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-02-03 13:28:11)
Czy ktoś zamawiał kosmetyki z drogerii spam? Jaka jest jakość kosmetyków, bo po doświadczeniach z innymi firmami wysyłkowymi mam do tego dystans. No ale kuszą mnie, duży wybór olejków zapachowych i chcę spróbować zamówić:)
Zdarza mi się coś zamówić np. przez oriflame czy avon .
ja czasami kupuje na allegro, jak jest jakaś duża różnica w cenie, bo jak jest niewielka, to wole sobie pójść do sklepu, do galerii. A właśnie wyczaiłam fajny zestawik dla mojej mamy na urodzinki, i się zastanawiam czy warto.
Mój ulubiony podkład kupiłam pierwszy raz na allegro i pozostaje temu wierna.
Teraz w wielu sklepach internetowych możemy spotkać atrakcyjne promocje i wyprzedaże więc tym bardziej warto robić tam zakupy. Ja osobiście do tej pory się nie zawiodłam,mam swój sprawdzony adres z którego zawsze korzystam.
hm.. ostatnio natrafiłam na temat związany zakupami grupowymi przez internet macie z tym jakieś doświadczenia?
Kupuję, jednak tylko te wypróbowane, np w przypadku wycofania danego kosmetyku ze sklepu albo kosmetyki, które ciężko nabyć w polskich sklepach.
ja kupuję
kosmetyki i suplementy diety, najczęściej w jednym tylko sklepie i dzięki temu mam pewność, że wszystko będzie bez zarzutu ![]()
W sieci zwykle kupuję kosmetyki, które miałam okazję wcześniej sprawdzić w sklepie lub takie, które już znam. Owszem, od czasu do czasu zdarza mi się zaufać intuicji, ale tylko wtedy, kiedy opis jest bardzo dokładny, a sprzedający udostępnia prawo zwrotu - to daje mi pewnego rodzaju gwarancję, że wszystko z kosmetykiem będzie w porządku. Zawsze zwracam też uwagę na datę produkcji (lub termin przydatności do użycia), wybieram sklepy, nie prywatne osoby, oraz przeglądam o nich opinie. Kosmetyki kupuje wyłącznie na Allegro. Nie przypominam sobie, abym się kiedykolwiek nacięła, a zakupów tą drogą dokonuję od lat.
Na allegro nigdy kosmetyków nie kupowałam, ale koleżanka mi poleciła stronę "iherb" z kosmetykami naturalnymi/ekologicznymi etc, kupiłam tam różne rzeczy kilkakrotnie i nigdy mnie nikt nie oszukał
Co prawda nie zawsze byłam super zadowolona z zakupu, no ale trzeba spróbować, żeby się przekonać, że coś jest do kitu. Obecnie zamawiam stamtąd głównie kosmetyki firmy "Avalon Organics", przede wszystkim szampon i odżywkę do włosów, dobrze się sprawdzają. Przy ostatnim zamówieniu kupiłam także jakieś błotko do kąpieli, ale jeszcze nie testowałam, więc zobaczymy
Kupuję tam, bo w stosunku do norweskich cen jest tam bardzo tanio, a i przesyłka nie kosztuje dużo. No i mają tam kosmetyki, których w Norwegii nie uświadczę, bo tu niczego kurde nie mają ![]()
Ja kupuje, choć ostatnio coraz mniej, bo w kupowaniu przez neta wkurza mnie to, że muszę czekać ![]()
Witam ![]()
Ostatnio zamawiałam podkład przez Allegro, zaoszczędziłam 15 zł produkt taki sam jak ze sklepu, dobry kontakt ze sprzedającym i żadnych problemów z przesyłką ![]()
Ja bardzo często kupuję kosmetyki przez internet, szczególnie perfumy i kosmetyki do pielęgnacji włosów ![]()