Zagadki religijne Sumerów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Zagadki religijne Sumerów

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 204 z 204 ]

196

Odp: Zagadki religijne Sumerów
Julia life in UK napisał/a:
Salomonka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Być może Sumerowie przejęli sporo od wcześniejszych, nieznanych nam kultur.

Cześć Tamiraa, cieszę się że znowu Cię widzę. smile

Ja tez dlugo jej nie bylo

Właśnie, przychodzę, a tu ty  big_smile  big_smile  big_smile

Zobacz podobne tematy :

197

Tamiraa napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Cześć Tamiraa, cieszę się że znowu Cię widzę. smile

No widzisz jaka niespodzianka big_smile

198

Tamiraa napisał/a:

Zmieniasz nicki jak rękawiczki smile

199 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-02-12 23:04:45)

Tamiraa napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Zmieniasz nicki jak rękawiczki smile

Musialam nie moglam wejsc na moj poprzedni pisalo,ze mam podac maila, a zapomnialam. W kazdym badz razie ja pisze,ze to jestem ja,kiedy zmieniam nick, a zmieniam bo musze ,a nie chcem

200 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-02-25 21:42:09)

Ninurta - bóg czczony na początku jako bóg rolnictwa i uzdrawiania. Dopiero potem jego moc wzrosła. Stał się bogiem wojowników. Jego głównymi symbolami były siedzący ptak i pług." Wikipedia.

https://www.mesopotamiangods.com/wp-con … gon-II.jpg

PS Julia, jesteś jak bogowie Sumeru, którzy zmieniają imiona w zależności od czasu, okoliczności i miejsca  smile

201

Tamiraa napisał/a:

Ninurta - bóg czczony na początku jako bóg rolnictwa i uzdrawiania. Dopiero potem jego moc wzrosła. Stał się bogiem wojowników. Jego głównymi symbolami były siedzący ptak i pług." Wikipedia.

PS Julia, jesteś jak bogowie Sumeru, którzy zmieniają imiona w zależności od czasu, okoliczności i miejsca  smile

No ja musialam zmienic nick  big_smile

202

Tamiraa napisał/a:

No ja musialam zmienic nick  big_smile

Oni też big_smile

203 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-02-26 00:56:33)

Tamiraa napisał/a:

Właśnie, przychodzę, a tu ty  big_smile big_smile big_smile

Ja byłabym bardziej zaskoczona, gdyby Julki nie było. Od samego początku ma tu najwięcej do powiedzenia, w dodatku pod wszystkimi swoimi nickami.

Musialam nie moglam wejsc na moj poprzedni pisalo,ze mam podac maila, a zapomnialam. W kazdym badz razie ja pisze,ze to jestem ja,kiedy zmieniam nick, a zmieniam bo musze ,a nie chcem

Maila to tutaj chcą tylko podczas zakładania nowego konta, tak że tego... roll

Chciałabym napisać, Tamiro, że choć nie udzielam się w tym wątku, to z zainteresowaniem śledzę treści, które się pojawiają. Oczywiście te dotyczące Sumerów. Temat był mi niemal obcy, a dzięki Tobie pojawiła się ciekawość smile

204 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-02-26 08:22:24)

Priscilla napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Właśnie, przychodzę, a tu ty  big_smile big_smile big_smile

Ja byłabym bardziej zaskoczona, gdyby Julki nie było. Od samego początku ma tu najwięcej do powiedzenia, w dodatku pod wszystkimi swoimi nickami.

Maila to tutaj chcą tylko podczas zakładania nowego konta, tak że tego... roll

Chciałabym napisać, Tamiro, że choć nie udzielam się w tym wątku, to z zainteresowaniem śledzę treści, które się pojawiają. Oczywiście te dotyczące Sumerów. Temat był mi niemal obcy, a dzięki Tobie pojawiła się ciekawość smile

Dziękuję. Nie dotarłam jeszcze do wiadomości na temat tablic przeznaczenia, których zawartość i znaczenie są różnie interpretowane. Porównywane są nawet do drzewa dobrego i złego. W poemacie epickim Galgamesza Ninurta walczy z ptakiem Anzu (ten, który zabrał jego ojcu i ukrył w górach tablice przeznaczenia). Ninurtę nazwano wcześniej Ningrisu jako boga burzy wiosennej, orki i pługa. Jeśli zaś chodzi o ptaka Anzu, to przypomina mi żar ptaka z baśni. Był to potwór z głową lwa plujący  na przemian wodą i ogniem. Uważano, że ruch jego skrzydeł wywołuje piaskowe burze.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ … mdugud.jpg

Posty [ 196 do 204 z 204 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Zagadki religijne Sumerów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024