Pytanie do wierzacych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Pytanie do wierzacych

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 291 ]

196

Odp: Pytanie do wierzacych
JuliaUK33 napisał/a:

Ale przeciez studiowalas biblioznactwo, a nie wiesz ,ze w Biblii pisze "jeden jest tylko Posrednik miedzy ludzmi, a Bogiem-czlowiek Jezus Chrystus" ? To dlaczego postepujecie niebiblijnie i obieracie sobie wielu posrednikow?

To nie jest pośrednik tylko "wstawiennik". Coś jakby lobbysta.

Dwa do Boga mozna, a nawet trzeba modlic sie bezposrednio, bo Bogu sie tylko nalezy chwala.

Modlitwa nie jest wychwalaniem. Modlitwa jest rozmową.

Reszty nawet nie chce mi się komentować, bo nawet przedszkolak ma lepsze rozeznanie w tym temacie niż ty.

Zobacz podobne tematy :

197 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-28 18:45:55)

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ale przeciez studiowalas biblioznactwo, a nie wiesz ,ze w Biblii pisze "jeden jest tylko Posrednik miedzy ludzmi, a Bogiem-czlowiek Jezus Chrystus" ? To dlaczego postepujecie niebiblijnie i obieracie sobie wielu posrednikow?

To nie jest pośrednik tylko "wstawiennik". Coś jakby lobbysta.

Dwa do Boga mozna, a nawet trzeba modlic sie bezposrednio, bo Bogu sie tylko nalezy chwala.

Modlitwa nie jest wychwalaniem. Modlitwa jest rozmową.

Reszty nawet nie chce mi się komentować, bo nawet przedszkolak ma lepsze rozeznanie w tym temacie niż ty.

Modlitwa moze byc i rozmowa i wychwalaniem... a to co napisalam to akurat prawda sobie obieracie pierdyliona swietych za posrednikow, a nawet w Bibli wam pisze, ze tylko Jezus jest posrednikiem i sobie pisz co chcesz. Macie tam czarne na bialym napisane dlatego mnie akurat nie obchodzi Twoja opinia, bo wiem co czytalam w Biblii

198

JuliaUK33 napisał/a:

Macie tam czarne na bialym napisane dlatego mnie akurat nie obchodzi Twoja opinia, bo wiem co czytalam w Biblii

Tyle, ze ty nie masz bladego pojęcia co czytasz, bo nie rozumiesz podstawowych pojęć np czym jest modlitwa i jaka jest rola świętych w KK.

199

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Macie tam czarne na bialym napisane dlatego mnie akurat nie obchodzi Twoja opinia, bo wiem co czytalam w Biblii

Tyle, ze ty nie masz bladego pojęcia co czytasz, bo nie rozumiesz podstawowych pojęć np czym jest modlitwa i jaka jest rola świętych w KK.

Wiem co czytam i rozumiem.  Ty nie rozumiesz prostego zdania, ktore brzmi "Jaden jest TYLKO Posrednik miedzy Bogiem,a ludzmi-CZLOWIEK Jezus Chrystus". Czyli kazdy kto to czyta to wie,ze nalezy modlic sie tylko do Boga,a Jezus jest jedynym posrednikiem w tej modlitwie...prostych rzeczy nie rozumiesz.

200

JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Wiem co czytam i rozumiem.  Ty nie rozumiesz prostego zdania, ktore brzmi "Jaden jest TYLKO Posrednik miedzy Bogiem,a ludzmi-CZLOWIEK Jezus Chrystus". Czyli kazdy kto to czyta to wie,ze nalezy modlic sie tylko do Boga,a Jezus jest jedynym posrednikiem w tej modlitwie...prostych rzeczy nie rozumiesz.

Nie, nie rozumiesz. Ale tak jak mowilam, nie musisz być katoliczką.

201 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-28 19:21:36)

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Nie, nie rozumiesz. Ale tak jak mowilam, nie musisz być katoliczką.

A wlasnie, ze rozumiem  i to bardzo dobrze. To niby jak wytlumaczysz to zdanie "JEDEN(nie dwa,nie trzy,nie 100 tylko jeden) jest TYLKO(tylko czyli, ze nikogo wiecej nie ma za posrednika) posrednik miedzy Bogiem, a ludzmi- CZLOWIEK (nie Bog,nie Syn Bozy) Jezus Chrystus... wy nie rozumiecie ludzie prostych zdan big_smile.... a wlasnie czemu Kosciol uczy  ze Jesus to doslowny syn Boga ,skoro nawet Jesus sam siebie nazywa Synem Czlowieczym?. Przeciez juz wan tlumaczylam, ze syn bozy to dla Zydow oznaczalo sluga panski. Adam tez byl nazwany synem bozym (Ewangelia Lukasza 3)... w rodzaju 6:2 "synowie Bozy wzieli sobie za zony corki ziemskie ". Biblia opisuje, ze to byli olbrzymi, a wiec kazdy w Niebie jest tam bardzo wysoki, bo Ci Synowie Bozy zstepowali z Nieba.  Prostych rzeczy nie rozumiecie ... Jezus sam powiedzial "blogoslawieni pokoj czyniacy oni beda nazwani synami bozymi " kazdy kto czyni pokoj i pelni wole Boga jest Bozym dzieckiem. Jezus to tez Boze dziecko ,bo pelnil wole Boga. Nie rozumiecie jeszcze?.

202

JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Jezus nie jest pośrednikiem w modlitwie. Jest pośrednikiem w duchu i czynie. Jezus jest Synem Bożym. I obok Boga Ojca i Ducha świętego występuje jako Trójca.

Święci nie są pośrednikami. Oddajemy im cześć (nie myl tego z wychwalaniem), gdyż Święci swoim żywotem dali świadectwo nie sobie, ale Jezusowi. Oddając cześć świętym, nie oddajemy czci człowiekowi jako takiemu, ale Chrystusowi, do którego on prowadzi. Prawdziwy kult świętych jest kultem Boga, bo źródłem świętości jest Bóg i każdy osiągnął świętość dzięki łasce Bożej na mocy Bożego wezwania. Święci uwierzyli Bożej miłości i wygrali wieczność miłością Boga i bliźniego. Dlatego w KK się ich czci, oddaje się w ich opiekę i prosi o wstawiennictwo.

Nie rozumiecie jeszcze?

Rozumiemy. Mieszasz pojęcia i nie rozróżniasz znaczeń poszczególnych słów.

203

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Jezus nie jest pośrednikiem w modlitwie. Jest pośrednikiem w duchu i czynie. Jezus jest Synem Bożym. I obok Boga Ojca i Ducha świętego występuje jako Trójca.

Święci nie są pośrednikami. Oddajemy im cześć (nie myl tego z wychwalaniem), gdyż Święci swoim żywotem dali świadectwo nie sobie, ale Jezusowi. Oddając cześć świętym, nie oddajemy czci człowiekowi jako takiemu, ale Chrystusowi, do którego on prowadzi. Prawdziwy kult świętych jest kultem Boga, bo źródłem świętości jest Bóg i każdy osiągnął świętość dzięki łasce Bożej na mocy Bożego wezwania. Święci uwierzyli Bożej miłości i wygrali wieczność miłością Boga i bliźniego. Dlatego w KK się ich czci, oddaje się w ich opiekę i prosi o wstawiennictwo.

Nie rozumiecie jeszcze?

Gdzie w Biblii pisze,ze Jezus jest posrednikiem w duchu i czynie?
Czesc nalezy sie tylko Bogu tak samo modlitwa- to masz pierdylion razy w Biblii napisane.
Nie ma Trojca Swieta, bo albo wierzycie w trzech bogow albo w Bog 3w1 czyli, ze jak Jezus sie modlil to sie modlil sam do siebie. I jak powiedzial "ide do Boga mojego " to tez poszedl sam do siebie..  Jezus NIGDY nie nazwal siebie Synem Bozym. Inni w Biblii go tak nazwali, lecz z jego ust taka deklaracja nie padla

204

JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie rozumiecie jeszcze?

Czesc nalezy sie tylko Bogu tak samo modlitwa- to masz pierdylion razy w Biblii napisane.
Nie ma Trojca Swieta, bo albo wierzycie w trzech bogow albo w Bog 3w1 czyli, ze jak Jezus sie modlil to sie modlil sam do siebie. I jak powiedzial "ide do Boga mojego " to tez poszedl sam do siebie..  Jezus NIGDY nie nazwal siebie Synem Bozym. Inni w Biblii go tak nazwali, lecz z jego ust taka deklaracja nie padla

Katolicyzm to Pismo i TRADYCJA.
Jedno nie istnieje bez drugiego.

Nie możesz pomijac Tradycji w swoich analizach.

205

Lady Loka napisał/a:

Dodałbym jeszcze obrządek. Chyba że wrzucasz to do jednego worka z tradycją.

206

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

A to niby dlaczego nie? " Cale Pismo natchnione jest przez Boga i pozyteczne do nauki, do wykazania bledu,do poprawy...." Biblia jest wystarczajaca,  tak powinno byc , choc uwazam i sa na to dowody ,ze dawno jest Biblia skorumpowana to powinna byc wystarczajaca.... a mnie nie obchodza bajki Kosciola. Co sobie trzech bogow w jednym Bogu wymyslili albo jednego Boga w trzech bogach : D

207

Jack Sparrow napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Dodałbym jeszcze obrządek. Chyba że wrzucasz to do jednego worka z tradycją.

Bog jest tylko Jeden i tylko Bogu nalezy sie modlitwa... a Kosciol was uczy jakies Trojce. To wy wierzycie w trzech bogow ,czy jak Jezus sie modlil to sie modlil sam do siebie? .. pwt 6:4 "sluchaj Izraelu Twoj Bog jest Jeden" i "nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna". Czyli nawet Biblia uczy, ze NIE MA BOGA OPROCZ BOGA proste nadal nie rozumiecie. Nawet Jezus twierdzil, ze Bog jest tylko Jeden.  To skad sie wam wzielo Trojca?. Wszyscy prorocy wierzyli w Jednego Boga.

208 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-06-28 20:48:28)

JuliaUK33 napisał/a:

Bog jest tylko Jeden i tylko Bogu nalezy sie modlitwa... a Kosciol was uczy jakies Trojce. To wy wierzycie w trzech bogow ,czy jak Jezus sie modlil to sie modlil sam do siebie? .. pwt 6:4 "sluchaj Izraelu Twoj Bog jest Jeden" i "nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna". Czyli nawet Biblia uczy, ze NIE MA BOGA OPROCZ BOGA proste nadal nie rozumiecie. Nawet Jezus twierdzil, ze Bog jest tylko Jeden.  To skad sie wam wzielo Trojca?. Wszyscy prorocy wierzyli w Jednego Boga.

I dlatego ci właśnie piszemy, że nie masz bladego pojęcia co czytasz, bo zwyczajnie nie rozumiesz ani pojedynczych słów, ani całych idei i koncepcji.

W chrześcijaństwie jest Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty. Razem stanowią Trójcę i składają się na Jedynego Boga.

209

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A to niby dlaczego nie? " Cale Pismo natchnione jest przez Boga i pozyteczne do nauki, do wykazania bledu,do poprawy...." Biblia jest wystarczajaca,  tak powinno byc , choc uwazam i sa na to dowody ,ze dawno jest Biblia skorumpowana to powinna byc wystarczajaca.... a mnie nie obchodza bajki Kosciola. Co sobie trzech bogow w jednym Bogu wymyslili albo jednego Boga w trzech bogach : D

Jak nie uzmwzględniasz Tradycji, to nie analizujesz katolicyzmu, tylko własne wymysły.

Jack, no obrządek do Tradycji smile

210

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

I dlatego ci właśnie piszemy, że nie masz bladego pojęcia co czytasz, bo zwyczajnie nie rozumiesz ani pojedynczych słów, ani całych idei i koncepcji.

W chrześcijaństwie jest Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty. Razem stanowią Trójcę i składają się na Jedynego Boga.

To ja sie pytam czy skoro Trojca to Jeden Bog to czy jak Jezus sie modlil to sie modlil sam do siebie?

211

JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

To ja sie pytam czy skoro Trojca to Jeden Bog to czy jak Jezus sie modlil to sie modlil sam do siebie?

I tu właśnie wchodzi to, że olewasz np. dogmaty, które katolików obowiązują. Nie doczytasz, nie zobaczysz kontekstu, tylko miotasz się i kręcisz.

Jaki to problem, zebyś poszla zapytać o to katolickiego księdza?

212

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

I tu właśnie wchodzi to, że olewasz np. dogmaty, które katolików obowiązują. Nie doczytasz, nie zobaczysz kontekstu, tylko miotasz się i kręcisz.

Juz raz pytalam online nie mam jeszcze odpowiedzi,  pewnie sie zastanawia nad odpowiedzia. .. to moze Ty mi odpowiedz znasz biblioznactwo to powinnas takie rzeczy wiedziec. To skoro Trojca to nie jest troje Bogow Tylko Jeden Bog w Trzech osobach to sie pytam czy jak Jezus sie modlil to sie modlil sam do siebie? Proste pytanie

213

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Juz raz pytalam online nie mam jeszcze odpowiedzi,  pewnie sie zastanawia nad odpowiedzia. .. to moze Ty mi odpowiedz znasz biblioznactwo to powinnas takie rzeczy wiedziec. To skoro Trojca to nie jest troje Bogow Tylko Jeden Bog w Trzech osobach to sie pytam czy jak Jezus sie modlil to sie modlil sam do siebie? Proste pytanie

Ale ja Ci odpowiedzialam już kilka razy. Katolicyzm opiera sie na Biblii i Tradycji. Odrzucając Tradycję nie jesteś w stanie analizować katolicyzmu.

214

https://ewtn.pl/programy/family-news-se … y-swietej/

https://info.dominikanie.pl/2018/08/bog … czy-jeden/

https://pl.aleteia.org/cp1/2020/06/07/w … dla-dzieci

215

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ale ja Ci odpowiedzialam już kilka razy. Katolicyzm opiera sie na Biblii i Tradycji. Odrzucając Tradycję nie jesteś w stanie analizować katolicyzmu.

Ale nie odpowiedzialam mi na pytanie. Czy skoro Trojca oznacza, ze Bog jest Jeden w Trzech Osobach to czy jak Jezus sie modlil to modlil sie sam do siebie? Ja nic o dogmatach nie pisalam. Dlaczego krecisz sir do okola i omijasz odpowiedz na pytanie.  Wyobraz sobie,ze jestem np ateistka i nic niewiem o Chrzescijanstwie to jak bys mnie nawrocila na swoja wiare, gdyby zamiast odpowiedziec na pytanie to bys powtarzala w kolko,ze odrzucam dogmaty katolickie. I wy sie dziwicie, ze tak duzo osob obchodzi z Kosciola jak nawet na proste pytania NIE umiecie odpowiedziec?

216

Ok dzieki. Przeczytam zaraz

217

JuliaUK33 napisał/a:

Kiedyś gdy sporo czytałem o duchowości, to mądry człek napisał. Żeby otworzyć drzwi do duchowości, to trzeba nauczyć się rozróżniać czym jest życie, a czym są formy życia. Ty tego nie rozumiesz. 
Odnośnie duchowości, to byli tacy, którzy mieli pretensje do katolicyzmu, że Ojcowie Kościoła skupili się za bardzo na sferze mentalnej. Jezus miał być dla ludzi przykładem, wzorem do naśladowania. Katolik ma się modlić do Boga. Powinien być posłuszny Jego woli. Znaczy ma naśladować Jezusa. Niektórzy kiedyś nawet tak jak Jezus życie oddawali.

218

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ale nie odpowiedzialam mi na pytanie. Czy skoro Trojca oznacza, ze Bog jest Jeden w Trzech Osobach to czy jak Jezus sie modlil to modlil sie sam do siebie? Ja nic o dogmatach nie pisalam. Dlaczego krecisz sir do okola i omijasz odpowiedz na pytanie.  Wyobraz sobie,ze jestem np ateistka i nic niewiem o Chrzescijanstwie to jak bys mnie nawrocila na swoja wiare, gdyby zamiast odpowiedziec na pytanie to bys powtarzala w kolko,ze odrzucam dogmaty katolickie. I wy sie dziwicie, ze tak duzo osob obchodzi z Kosciola jak nawet na proste pytania NIE umiecie odpowiedziec?

Nie nawracam nikogo, bo katolicyzm od pewnego czasu nie jest moją wiarą.
Ja nie jestem odpowiedzialna za to, ze ludzie odchodzą. Niech odchodzą.
Napisalam Ci, że bez zrozumienia dogmatu będziesz sie tak bujac z szukaniem dziury w całym.

219

big_smile wszystko pomieszane z poplatanym

220

A to już nie moja wina, że nie umiesz zrozumieć tekstu pisanego po polsku.

221

Legat napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Kiedyś gdy sporo czytałem o duchowości, to mądry człek napisał. Żeby otworzyć drzwi do duchowości, to trzeba nauczyć się rozróżniać czym jest życie, a czym są formy życia. Ty tego nie rozumiesz. 
Odnośnie duchowości, to byli tacy, którzy mieli pretensje do katolicyzmu, że Ojcowie Kościoła skupili się za bardzo na sferze mentalnej. Jezus miał być dla ludzi przykładem, wzorem do naśladowania. Katolik ma się modlić do Boga. Powinien być posłuszny Jego woli. Znaczy ma naśladować Jezusa. Niektórzy kiedyś nawet tak jak Jezus życie oddawali.

Tak to prawda. Chrzescijanie-NIE tylko katolicy maja sie modlic do Boga. Nasladowac Jezusa. A co znaczy nasladowac Jezusa. Po pierwsze postepowac tak jak on czyli np pomagac innym. Jezus poscil 40 dni nic nie jadl i nie pil to jak katolicy tym nasladuja Jezusa jak oni w post normalnie jedza tylko z miesa rezygnuja? Czemu nie poscicie jak Jezus np caly dzien az do wieczora przez 40 dni ? . A drugi sposob to nauki Jezusa,zeby postepowac jak Jezus nauczal

222

JuliaUK33 napisał/a:

Chrzescijanie-NIE tylko katolicy maja sie modlic do Boga.

A dlaczego tak ceniona jest modlitwa Pod twoja obronę? Zdaje się z III wieku.

223

Trojca Swieta- to Chrzescijanski dogmat uznajacy, ze Bog jest Jeden w Trzech Osobach. .Doktryne o Trojcy Swietej zaczeto formowac w 3 w n e-oznacza to,ze pierwsi Chrzescjanie nie wierzyli w ten dogmat. Dogmat ten zostal ostatecznie zatwierdzony w 381 roku. Czyli na to wyglada, ze nawet apostolowie NIE wierzyli w dogmat Trojcy Swietej. Na poczatku oskarzano tych,co wymyslili ten dogmat o wiare w TRYTEIZM odmiane politeizmu. Wedlug niektorych dogmat o Trojcy powstal, gdy do Kosciola przeniknely nauki filozofow greckich m in Platona

224

Legat napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Chrzescijanie-NIE tylko katolicy maja sie modlic do Boga.

A dlaczego tak ceniona jest modlitwa Pod twoja obronę? Zdaje się z III wieku.

A co mnie obchodzi co jest doceniane przez ludzi ? Nie jest doceniane przez Boga, ktory wyraznie stwierdzil w Biblii "ze nikomu nie odda swojej chwaly "

225

JuliaUK33 napisał/a:

Doktryne o Trojcy Swietej zaczeto formowac w 3 w n e-oznacza to,ze pierwsi Chrzescjanie nie wierzyli w ten dogmat.

Mistrzyni logiki. smile

226 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-28 23:35:02)

Legat napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Doktryne o Trojcy Swietej zaczeto formowac w 3 w n e-oznacza to,ze pierwsi Chrzescjanie nie wierzyli w ten dogmat.

Mistrzyni logiki. smile

Mistrz logiki to jestes Ty big_smile skoro cos ZACZETO formowac tzn, ze od tego momentu to mialo swoj POCZATEK

227

BIBLIA- autorstwo Biblii jest w duzym stopniu anonimowe. Do 4 wieku n.e nie bylo powszechnie przyjmowanego kanonu Biblii. Trescia ST jest historia i dziecictwo kulturowe i religijne narodu izraelskiego.  Dla Chrzescijan uznajacych swietosc ST podstawowe znaczenie ma takze NT, spisany w jezyku greckim w drugiej polowie 1 w n e,ktorego trescia jest przede wszystkim Ewangelia o Krolestwie Bozym i zbawieniu. Wedlug wiekszosci wspolczesnych chronologii do najstarszych fragmentow NT naleza listy Pawla co oznacza, ze Ewangelie zostaly spisane po smierci apostolow . Przez dlugi czas standardowym przekladem Biblii byla lacina. Dopiero wieki pozniej w latach reformacji zaczeto przekladac Biblie na jezyku narodowe.  Psalterz florianski to pierwsza Biblia tlumaczona na jezyk polski. W czasach stedniowiecza i pozniej tlumacze Biblii na jezyku narodowe byli karani i ekskomunikowani. Papiez Leon XIII wydal wykaz ksiag zakazanych wsrod  ktorych znajdowala sie Biblia tlumaczona na jezyku ojczyste.

228

ST- pierwsza czesc Biblii przyjeta przez Zydow i Chrzescijan.  ST powstawal przez wieki byl spisywany w jezyku hebrajskim i aramejskim-najstarsza jego Ksiega to Piesn Debory z Ksiegi Sedziow. 
NT- druga czesc Biblii najwazniejsza dla Chrzescijan zbior 27 ksiag spisanych przez 16   autorow miedzy rokiem 50,a 120 po Chrystusie w formie jezyka starogreckiego.  Dzieje apostolskie sa spisane przez tego samego anonimowego autora co trzecia ewangelia. Najstarsza ksiega NT jest list Pawla do Tesaloniczan.  W Kosciele wschodnim Ksiege Objawienia wlaczono dopiero po dlugim czasie.

229

Kanon- kosciol katolicki dogmatyczne orzeczenie na temat kanonu Biblii przyjal na soborze trydenckim w 1546 roku. Obecnie uwaza sie,ze autora listu do Hebrajczykow nie mozna ustalic. List do Hebrajczykow znaczaco rozni sie struktura literacka od innych listow NT. Wedlug listu do Hebrajczykow Jezus jest Synem Boga,a czlowiek zostaje zbawiony przez laske.

230

Apokalipsa Piotra- powstala w okregu judeochrzeecijanskim.  Utwor ten dlugo byl uwazany za kanoniczny.  Trescia jest objawienie jakiego Jesus mial udzielic apostolom na Gorze Oliwnej przestrzegajac ich przed falszywym Mesjaszem..

231

Legat napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Mistrzyni logiki. smile

Najgorsze, że Julka nadal nie rozumie cool

232

JuliaUK33 napisał/a:

skoro cos ZACZETO formowac tzn, ze od tego momentu to mialo swoj POCZATEK

Czyli wg twojego zamyślunku, grawitacji przed Izaakiem Newtonem nie było. smile
Pewnie i tak nie widzisz jakie bzdurki nam tu wypisujesz.

233

Legat napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

skoro cos ZACZETO formowac tzn, ze od tego momentu to mialo swoj POCZATEK

Czyli wg twojego zamyślunku, grawitacji przed Izaakiem Newtonem nie było. smile
Pewnie i tak nie widzisz jakie bzdurki nam tu wypisujesz.

Glupie porownanie, ale tak wlasnie piora mozgi w Kosciele- jak to Ewangelie zostaly napisane po smierci apostolow? A slonce tez swieci dopiero od Twoich narodzin  czy juz wczesniej swiecilo? big_smile takie samo glupie wyjasnienie rzeczy

234 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-29 10:30:25)

Jesus Chrystus- urodzony ok 8-4 w. p.n e) a nie jak uczy wielu duchownych w 1 w n e. To przy okazji pokazuje, ze Ewangelie zostaly spisane nie lata, lecz wieki po smierci apostolow. Najstarsza jest Ewangelia Marka,ktora powstala w roku 65 r . n. e, a wiec przyjmujac, ze Jezus urodzil sie w 4 w p n e to ponad 400 lat po Chrystusie. Jest zatem logiczne, ze ZADEN z autorow Ewangelii nie byl naocznym uczniem Jezusa.

235

Czy mówi Ci coś zdanie "przekazywane ustnie"?

Homer też nie spisał Iliady.

236 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-29 11:11:30)

Wplyw poganskiego Rzymu na Kosciol. Pierwszym cesarzem nawroconym na Chrzescijanstwo byl Konstantyn Wielki przewodniczyl on w soborze w Niicei, gdzie m in ustalono swieto Wielkanocy,ktore uzaleznione zostalo od faz ksiezyca. W ten sposob uspokojono zbuntowanych Rzymian, ktorzy of faz ksiezyca uzaleznili poganskie swieto na czesc bogini wiosny i swiatla. Podobnie pozniej uczyniono z innymi swietami m in Bozym Narodzeniem, ktorego data I tradycja m in ubieranie choinki byly uzaleznione od narodzin boga slonca - to tez niedlugo pozniej zaczeto przestrzegac Jezusa ze swiecaca otoczka na glowie pierwotnie jako symbol slonca ... najwiekszym jednak znaczeniem mialo nacisk Konstantyna na zamiany szabatu na niedziele ku czci slonca oraz Trojca Swieta, gdzie of dawna w poganskimi Rzymie wierzono w Trojce bogow- Junona,Marsa i Kwiryna i czczono w swiatyni na Kapitolu- po wplywie Chrzescijanstwa na Cesarstwo Rzymskie cesarze dazyli do jednosci wsrod narodow, by zapobiegac buntom wojska I ludnosci. Jedynym sposobem na to bylo po prostu zamienienie nazw bostw oraz swiat,ktore mialy by takie same obchody co w poganskimi Rzymie. W apokalipsie sw Jana kosciol katolicki jest nazwany wielka nierzadnica "chodz pokaze Ci sad nad wielka nierzadnica, ktora rozsiadla sie nad wieloma wodami (Rzym byl nazywany miastem nad wieloma wodami). Z ktora nierzad uprawiali krolowie ziemi (cesarze i papieze razem wspolpracowali, przez cale sredniowiecza krol I papiez wspolpracowali),a winem jej nierzadu upijali sie mieszkaniu ziemi(pedofilia, orgie seksualne organizowane przez niektorych papiezy). I  widzialem kobiete ubrana w szkarlat i purpure (symbol koloru szat biskupich) ,a miala w swej rece kielich pelen obrzydliwosc (polaczenie Chrzescijanstwa z poganizmem),! Na czole jej zapisane Wielki Babilon. .... siedem glow to siedem pogorkow na ktorym rozsiasla sie kobieta(Rzym byl nazywanym miastem na siedmiu wzgorzach) .... wody nad ktorymi rozsiadla sie wsteczetnica to ludy,narody i jezyki (wplyw katolicyzmu na wiele narodow swiata) ... a kobieta,ktora widziales to wielkie miasto panujace nad krolami ziemi(Rzym Watykan mial wielki wplyw na krolow ziemii)... polecam przeczytac calosc tej apokalipsy rozdzial 17

Bog jest Jeden. Nie ma zadna poganska Trojca

237

Super, to nie musisz być katoliczką smile

238

No własnie zostaw już w spokoju ten katolicyzm i żyj swoim życiem.

239

Lady Loka napisał/a:

A Ty nie wiesz jakie moga byc konsekwencje przekazywania ustnego? Nie bylas swiadkiem jak ktos cos przekrecil, ktos cos dopowiedzial i sie roznioslo dalej? To jak zabawa w gluchy telefon, gdzie jedna osoba przekreci zdanie i to leci dalej.  Tutaj mamy do czynienia nie z kilkoma minutami jak w zabawie w gluchy telefon lecz z calymi wiekami.  A wiesz  jak na wsiach ludzie funcjonuja obecnie jakie sa plotki to sobie wyobraz co mowiono wsrod prostego niedouczonego ludu w starozytnosci bedacego pos wplywem Rzymu.Naprawde trzeba byc bardzo naiwnym, zeby sadzic, ze jak za czasow Jezusa kazdy naoczny swiadek mowil A to po 300-400 latach tez kazdy mowil A... zreszta co wam bede tlumaczyc ide z tad niedlugo moj partner przyjezdza.  Nic nie rozumiecie kompletnie

240

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

A Ty nie wiesz jakie moga byc konsekwencje przekazywania ustnego? Nie bylas swiadkiem jak ktos cos przekrecil, ktos cos dopowiedzial i sie roznioslo dalej? To jak zabawa w gluchy telefon, gdzie jedna osoba przekreci zdanie i to leci dalej.  Tutaj mamy do czynienia nie z kilkoma minutami jak w zabawie w gluchy telefon lecz z calymi wiekami.  A wiesz  jak na wsiach ludzie funcjonuja obecnie jakie sa plotki to sobie wyobraz co mowiono wsrod prostego niedouczonego ludu w starozytnosci bedacego pos wplywem Rzymu.Naprawde trzeba byc bardzo naiwnym, zeby sadzic, ze jak za czasow Jezusa kazdy naoczny swiadek mowil A to po 300-400 latach tez kazdy mowil A... zreszta co wam bede tlumaczyc ide z tad niedlugo moj partner przyjezdza.  Nic nie rozumiecie kompletnie

XD

241

Julio, a ja wygląda Twoje obecne "obcowanie" z Bogiem?
Modlisz się? Rozmawiasz z nim? Odprawiasz jakieś rytuały? Przestrzegasz jakichś zasad ustalonych przez Boga?

242

Julka przeczytala Biblie i po przeczytaniu twierdzi, ze kosciol naucza inaczej niz jest napisane w Biblii, klocicie sie z nia nie na temat.

Nie wystarczy przyznac jej racjii, ze tak jest? Kosciol klamie i dobrze o tym wiecie.

A kto do kogo sie modli, to jego sprawa.

243

Gosiawie napisał/a:

Julka przeczytala Biblie i po przeczytaniu twierdzi, ze kosciol naucza inaczej niz jest napisane w Biblii, klocicie sie z nia nie na temat.

Nie wystarczy przyznac jej racjii, ze tak jest? Kosciol klamie i dobrze o tym wiecie.

A kto do kogo sie modli, to jego sprawa.

Julka/Gosiawie, masz rację i to świętą. Amen.

244

Gosiawie napisał/a:

Gosiu idziesz w ślady Julci. smile Nie rozumiesz na czym polega materia, o której dyskutujemy.
Zatem króciutko. Od dawien dawna ludzie oczekiwali, że Bóg im się objawi. W chrześcijaństwie uznano, że objawił się w osobie Jezusa Chrystusa. Ale kłopot był taki, że miał do wypełnienia misję wybawienia ludzi od wiecznej śmierci - kary za grzech. Zapłatą była Jego śmierć. Ale Jezus obiecał, że przyjdzie ponownie dokończyć całość. W chrześcijaństwie wierzymy, że tak było i czekamy ciągle na ponowny powrót.
Po śmierci Jezusa pozostali świadkowie tego Objawienia, przede wszystkim apostołowie. Czas sobie płynął dalej. Trzeba było coś z tym Objawieniem zrobić. Np. trzeba było ludzi chrzcić, odprawiać jakieś modlitwy, msze. Ogólnie mówiąc zbudować podstawy kościoła. Trzeba było też spisać księgę, na której będzie budowana cała chrześcijańska nauka. Za podstawę budowania tego co ma być w tej Biblii, trzeba było przyjąć jakiś klucz. Przyjęto zgodność ze Starym Testamentem. Czyli coś zostało przepowiedziane przez proroków i coś się wykonało. Dokładnie analizowano niekiedy nawet słowo po słowie, czy to co się wydarzyło, miało swój odpowiednik w ST.
Mijały kolejne lata i tak budowano naukę kościoła. Pewne rzeczy wychodziły w trakcie funkcjonowania kościoła np. jak powinien wyglądać chrzest, jak kościół ma odpuszczać grzechy, jak ma wyglądać liturgia i mnóstwo różnych spraw, które wychodziły z czasem.
Teraz podejście, że kościół kłamie wg mnie jest nieporozumieniem. Kościół wykonał pracę po Objawieniu. Pewne rzeczy musiał rozpoznać, uporządkować, przeanalizować, zbudować kanon nauki, opracować sposoby praktykowania wiary.         
Zatem słusznie GloriaSoul pyta jak to wygląda wszystko u Julci. Samo krytykowanie i to jeszcze przypomocy manipulacji i przeinaczeń to jednak za mało.

245

GloriaSoul napisał/a:

Julio, a ja wygląda Twoje obecne "obcowanie" z Bogiem?
Modlisz się? Rozmawiasz z nim? Odprawiasz jakieś rytuały? Przestrzegasz jakichś zasad ustalonych przez Boga?

Tak modle sie do Boga kazdego dnia. Modle sie TYLKO do Boga, poniewaz modlitwa nalezy sie Stworcy, a nie stworzeniu. Staram sie tez spelniac jak najwiecej dobrych uczynkow.

246

Legat napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Gosiu idziesz w ślady Julci. smile Nie rozumiesz na czym polega materia, o której dyskutujemy.
Zatem króciutko. Od dawien dawna ludzie oczekiwali, że Bóg im się objawi. W chrześcijaństwie uznano, że objawił się w osobie Jezusa Chrystusa. Ale kłopot był taki, że miał do wypełnienia misję wybawienia ludzi od wiecznej śmierci - kary za grzech. Zapłatą była Jego śmierć. Ale Jezus obiecał, że przyjdzie ponownie dokończyć całość. W chrześcijaństwie wierzymy, że tak było i czekamy ciągle na ponowny powrót.
Po śmierci Jezusa pozostali świadkowie tego Objawienia, przede wszystkim apostołowie. Czas sobie płynął dalej. Trzeba było coś z tym Objawieniem zrobić. Np. trzeba było ludzi chrzcić, odprawiać jakieś modlitwy, msze. Ogólnie mówiąc zbudować podstawy kościoła. Trzeba było też spisać księgę, na której będzie budowana cała chrześcijańska nauka. Za podstawę budowania tego co ma być w tej Biblii, trzeba było przyjąć jakiś klucz. Przyjęto zgodność ze Starym Testamentem. Czyli coś zostało przepowiedziane przez proroków i coś się wykonało. Dokładnie analizowano niekiedy nawet słowo po słowie, czy to co się wydarzyło, miało swój odpowiednik w ST.
Mijały kolejne lata i tak budowano naukę kościoła. Pewne rzeczy wychodziły w trakcie funkcjonowania kościoła np. jak powinien wyglądać chrzest, jak kościół ma odpuszczać grzechy, jak ma wyglądać liturgia i mnóstwo różnych spraw, które wychodziły z czasem.
Teraz podejście, że kościół kłamie wg mnie jest nieporozumieniem. Kościół wykonał pracę po Objawieniu. Pewne rzeczy musiał rozpoznać, uporządkować, przeanalizować, zbudować kanon nauki, opracować sposoby praktykowania wiary.         
Zatem słusznie GloriaSoul pyta jak to wygląda wszystko u Julci. Samo krytykowanie i to jeszcze przypomocy manipulacji i przeinaczeń to jednak za mało.

Tylko Bogu nalezy sie modlitwa,czesc i chwala,  jakis problem ludzie maja to prosto do Stworcy sie zwracac z tym problemem.  Bog jest potezny, wszechmogacy  nie zmeczy go zadna ilosc ludzkich problemow. Co wy sie modlicie do swietych oni nie maja zadnej wladzy nad wami, tylko Bog. A w ST nikt nie wierzyl w ZADEN grzech pierworodny. To wymysl Kosciola. Bog jest milosierny i przebaczyl Adamowi i Ewie.  W ST wierzono, ze kazdy odpowiada sam za swoje grzechy. Dlaczego caly swiat ma byc odpowiedzialny za to,ze Adam z Ewa zezarli zakazany owoc? Bog jest Sprawiedliwy, dlaczego czynic go niesprawiedliwym zwalajac cudzy grzech na caly swiat. Ja wierze w Jezusa ,Jezus MOCA Ducha  Swietego czynil cuda, wierze,ze Bog dal Mu misje zbawienia swojego narodu Izraela, bo Jezus  powiedzial "ze jest poslany TYLKO do Izreala" any nauczac Krolestwo Boze. Jezus sie modlil do Boga wiele razy "Jezus padl twarza do ziemi modlil sie..."  Jezus poscil 40 dni... Jezus Jezus nauczal, ze Bog jest Jeden I zeby przestrzegac przykazan Bozych. Jest tylko Jeden Bog,Bogu sie tylko  chwala nalezy.  Kosciol powiedzial klamstwo wielkie

247

JuliaUK33 napisał/a:
Legat napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Tylko Bogu nalezy sie modlitwa,czesc i chwala,  jakis problem ludzie maja to prosto do Stworcy sie zwracac z tym problemem.  Bog jest potezny, wszechmogacy  nie zmeczy go zadna ilosc ludzkich problemow. Co wy sie modlicie do swietych oni nie maja zadnej wladzy nad wami, tylko Bog. A w ST nikt nie wierzyl w ZADEN grzech pierworodny. To wymysl Kosciola. Bog jest milosierny i przebaczyl Adamowi i Ewie.  W ST wierzono, ze kazdy odpowiada sam za swoje grzechy. Dlaczego caly swiat ma byc odpowiedzialny za to,ze Adam z Ewa zezarli zakazany owoc? Bog jest Sprawiedliwy, dlaczego czynic go niesprawiedliwym zwalajac cudzy grzech na caly swiat. Ja wierze w Jezusa ,Jezus MOCA Ducha  Swietego czynil cuda, wierze,ze Bog dal Mu misje zbawienia swojego narodu Izraela, bo Jezus  powiedzial "ze jest poslany TYLKO do Izreala" any nauczac Krolestwo Boze. Jezus sie modlil do Boga wiele razy "Jezus padl twarza do ziemi modlil sie..."  Jezus poscil 40 dni... Jezus Jezus nauczal, ze Bog jest Jeden I zeby przestrzegac przykazan Bozych. Jest tylko Jeden Bog,Bogu sie tylko  chwala nalezy.  Kosciol powiedzial klamstwo wielkie

Katolicy nie modlą się do świętych, tłumaczylam Ci już.

248

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Legat napisał/a:

Katolicy nie modlą się do świętych, tłumaczylam Ci już.

Modlicie sie do swietych,  klekacie przed ich figurami i obrazami i sie modlicie i dajecie im nazwy jakie naleza sie Bogu nie raz slyszalam w kosciele. Ludzie kleczeli I tylko "swiety Jozefie ozdobo nasza, sw Jozefie cudowny opiekunie  swiety Jozefie nasza ucieczko, sw Jozefie patronie nasz sw Jozefie nasza nadziejo, do Ciebie sie modlim wysluchaj blagania itp tak sie modlicie...i te ludzie mysla, ze jak beda tak  wychwalac Jozefa albo innego swietego to przez to Boga wychwalaja.  Jak hindusy przed figurami zwierzat bozkow klecza.  Bog jest Jeden
1. Dlatego jesteś wielki, PANIE Boże. Nie ma bowiem nikogo podobnego do Ciebie i nie ma Boga oprócz Ciebie, zgodnie z tym, co usłyszeliśmy na własne uszy.
II Samuela 7:22
2. Nikt nie jest tak święty jak PAN. Nie ma bowiem nikogo oprócz ciebie i nikt nie jest taką skałą jak nasz Bóg.
1 Samuela 2:2
3. W Bogu moje wybawienie i moja chwała; skała mojej mocy, moja ucieczka jest w Bogu.
Psalmów 62:
4. Nasza pomoc jest w imieniu PANA, który stworzył niebo i ziemię.
Psalmów 124:8

NIE ma Trojca Swieta. Jak ma byc?
Kosciol uczy,ze Bog jest Jeden w Trzy Osobach Bog-Ojciec,Bog- Syn Bozy i Bog Duch Swiety i, ze to sa trzy osobne osoby, ale jeden Bog.
1. Jezus jest jednoczesnie Bogiem i Synem Bozym
2. Maryja jest matka Boga Jezusa,ale nie jest matka Boga Ojca
3. Ojciec nie jest Synem
4. Syn nie jest Ojcem
5. Duch Swiety nie jest ani Ojcem  ani Synem
6. Natomiast wszystkie te trzy osoby to jest Jeden Bog
7. Ojciec,Syn i Duch Swiety to nie sa trzy Bogowie, tylko Trzy Osoby
8. Bog Ojciec zeslal Boga Jezusa na ziemie. Jest tylko Jeden Bog
9. Bog Ojciec dal Jezusowi wladze na ziemii, ale to sa oboje ten sam Bog
To od Konstantyna wyszlo klamstwo o Trojcy on sie nawrocil na Chrzescijanstwo to zeby NIE bylo buntu wsrod poganskich Rzymian to zrobil zamienniki poganskich nazw na te z Biblii i zamknal kazdemu jadaczki, bo kazdy byl zadowolony. Pierwsze Chrzescijanie nie wierzyli w Trojca. Tekst z Biblii" idzcie na caly swiat chrzac w imie ojca,syna..." to fabrykacja sobie sprawdzic tekst zostal dodany po wprowadzeniu dogmatu o Trojca Swietej. Przez cale Dzieje Apostolskie ZADEN apostol nie udzielil nikomu chrztu w imie ojca,syna, ducha sw NIGDY. Kosciol zaklamal Biblie i swiat wielkie klamstwo popelnili to sa poganskie wierzenia Trojca, w poganki Rzym tez wierzyli w Trojca.

249

No a jaki ma cel Twoja krucjata?
Nowy facet powiedział, że ślub będzie jak nawrocisz 100 osób?

250

Gosiawie napisał/a:

Julka nie ma takiej wiedzy ani lotności umysłu, żeby potrafiła wychwycić te różnice. Przeczytała jakieś opracowanie i teraz udaje, że sama na to wpadła.
Przypuszczam, że Ty również takiej wiedzy nie masz, więc wybacz, ale Twoje retoryczne "nie wystarczy przyznać jej racji?" brzmi jak zwykła zaczepka.

251 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-01 18:01:35)

Lady Loka napisał/a:

No a jaki ma cel Twoja krucjata?
Nowy facet powiedział, że ślub będzie jak nawrocisz 100 osób?

Nie. Jemu obojetnie co kto wierzy. Slub bedzie po narodzinach dziecka pewnie w maju jakos albo kwiecien. Wy sobie wierzcie co chcecie ja was tylko informuje, ze nie ma Trojca sw jest tylko Jeden Bog

252

Priscilla napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Julka nie ma takiej wiedzy ani lotności umysłu, żeby potrafiła wychwycić te różnice. Przeczytała jakieś opracowanie i teraz udaje, że sama na to wpadła.
Przypuszczam, że Ty również takiej wiedzy nie masz, więc wybacz, ale Twoje retoryczne "nie wystarczy przyznać jej racji?" brzmi jak zwykła zaczepka.

Ty wogole nie  czytalas Biblii bo bys nie pisala tu takich glupot, gdybys przeczytala ST to na slowo trojca, grzech pierworodny to bys parkla smiechem.  Nikt z was Biblii nie przeczytal dlatego ksiadz moze was wmawiac wszystko i nie pisac mi bzdur ,ze czytaliscie. Gdybyscie czytali to byscie wiedzieli, ze zadno z rzekomych proroctw o Jezusie do niego nie pasuje,lecz prorocy po przeczytaniu calego rozdzialu mowili o czyms lub o kims innym!, a nie przepowiadali Jezusa

253 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-01 18:14:49)

Tak samo jak Kosciol klamia nawet dni tygodnia was klamia, bo mowia, ze sobota to 6 dzien tygodnia, a sobota to 7 dzien tygodnia.  Bog do Mojzesza powiedzial "szesc dni pracowac bedziesz,SIODMY dzien jest dniem szabatu, dniem odpoczynku" sobota to dzien 7 ,a nie niedziela. Jak Bog stwarzal swiat to stworzyl czlowieka w PIATEK ,bo SOBOTA 7 dzien juz nic nie stwarzal w szabat. To Bog stworzyl czlowieka w PIATEK

254

JuliaUK33 napisał/a:

Ty wogole nie  czytalas Biblii bo bys nie pisala tu takich glupot, gdybys przeczytala ST to na slowo trojca, grzech pierworodny to bys parkla smiechem.  Nikt z was Biblii nie przeczytal dlatego ksiadz moze was wmawiac wszystko i nie pisac mi bzdur ,ze czytaliscie. Gdybyscie czytali to byscie wiedzieli, ze zadno z rzekomych proroctw o Jezusie do niego nie pasuje,lecz prorocy po przeczytaniu calego rozdzialu mowili o czyms lub o kims innym!, a nie przepowiadali Jezusa

Znaczy jakich głupot bym nie pisała, biorąc pod uwagę, że w temacie, który Cię tak emocjonuje, w ogóle się nie wypowiedziałam? roll

255

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Znaczy jakich głupot bym nie pisała, biorąc pod uwagę, że w temacie, który Cię tak emocjonuje, w ogóle się nie wypowiedziałam? roll

No,ze ja nie mam wiedzy a prawda jest taka ,ze mam ogromna wiedze na ten temat, bo ja Biblia przeczytalam to wiem co tam pisze i wiem,ze Kosciol wymysla bzdury

256

Nie ma mocy,ani sily po za Bogiem  Najwyzszym. On daje moc komu chce. Bog dal Jezusowi moc czynienia cudow przez Ducha Swietego. Gdy ludzie widzieli cuda to nikt nie wielbil Jezusa,tylko kazdy wielbil Boga. Sobie sprawdzcie w Biblii. Bog dal Eliaszowi moc czynienia cudow i sprawil, ze uzdowil syna wdowy i, ze nie zabraklo im maki na chleb. Bog dal Mojzeszowi moc czynienia cudow, Bog dal Jozefowi moc wyjasniania snow... wszystko przez Boga sie dzieje z Jego moca. Nawet Jezus raz lub dwa  razy nie byl w stanie kogos uzdrowic, bo "moc go opuscila" Jezus sam przyznal, ze czyni wszystko za przyzwoleniem Boga ,ale wy Biblii nie czytacie to nie wiecie... to,ze ktos dokonuje cudow to nie znaczy, ze jest rowny Bogu. To znaczy,ze Bog dal ten dar komus i moze zabrac kiedy bedzie chcial ... na koniec swiata w Dniu Ostatecznym sie wszystko dowiecie, ze Bog jest Jeden, wtedy wszystkie gory sie zatrzesa bedzie wielkie trzesienie ziemi.  Nawet Jezus wam powie "po co mi mowiliscie Panie,Panie? Po co wypedzaliecie zle duchy i czyniliicie cuda w moim imieniu jak ja was NIE znam?". Modlitwa ma byc skierowana tylko do Boga, nie dawac Mu rownych ani do nikogo innego prosb i blagan nie kierowac, bo to nie ma nad wami zadnej mocy. Jak ktos pojdzie do Nieba to tam bedzie pieknie, bedzie sporo owocow  jak w ogrodzie Eden i te owoce beda milion  razy bardziej smakowac co tu na ziemi i sporo kwiatow pieknych tam bedzie. Bog wynagradza za dobro jeszcze wiekszym dobrem

257

JuliaUK33 napisał/a:

Nie ma mocy,ani sily po za Bogiem  Najwyzszym. On daje moc komu chce. Bog dal Jezusowi moc czynienia cudow przez Ducha Swietego. Gdy ludzie widzieli cuda to nikt nie wielbil Jezusa,tylko kazdy wielbil Boga. Sobie sprawdzcie w Biblii. Bog dal Eliaszowi moc czynienia cudow i sprawil, ze uzdowil syna wdowy i, ze nie zabraklo im maki na chleb. Bog dal Mojzeszowi moc czynienia cudow, Bog dal Jozefowi moc wyjasniania snow... wszystko przez Boga sie dzieje z Jego moca. Nawet Jezus raz lub dwa  razy nie byl w stanie kogos uzdrowic, bo "moc go opuscila" Jezus sam przyznal, ze czyni wszystko za przyzwoleniem Boga ,ale wy Biblii nie czytacie to nie wiecie... to,ze ktos dokonuje cudow to nie znaczy, ze jest rowny Bogu. To znaczy,ze Bog dal ten dar komus i moze zabrac kiedy bedzie chcial ... na koniec swiata w Dniu Ostatecznym sie wszystko dowiecie, ze Bog jest Jeden, wtedy wszystkie gory sie zatrzesa bedzie wielkie trzesienie ziemi.  Nawet Jezus wam powie "po co mi mowiliscie Panie,Panie? Po co wypedzaliecie zle duchy i czyniliicie cuda w moim imieniu jak ja was NIE znam?". Modlitwa ma byc skierowana tylko do Boga, nie dawac Mu rownych ani do nikogo innego prosb i blagan nie kierowac, bo to nie ma nad wami zadnej mocy. Jak ktos pojdzie do Nieba to tam bedzie pieknie, bedzie sporo owocow  jak w ogrodzie Eden i te owoce beda milion  razy bardziej smakowac co tu na ziemi i sporo kwiatow pieknych tam bedzie. Bog wynagradza za dobro jeszcze wiekszym dobrem

A gdy ktoś nie lubi owoców to co będzie jadł jak już trafi do nieba?
Albo jak kogoś nie zachwycają kwiaty tu na ziemi to będzie się nimi zachwycać w niebie?
Jeszcze mam jedno pytanie, a właściwie zestaw pytań:
Czy teraz uprawiasz seks ze swoim partnerem i jak to się ma do Twojej wiary?
Czy seks przedmałżeński jest grzechem według Twojej nowej wiary?

258

GloriaSoul napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A gdy ktoś nie lubi owoców to co będzie jadł jak już trafi do nieba?
Albo jak kogoś nie zachwycają kwiaty tu na ziemi to będzie się nimi zachwycać w niebie?
Jeszcze mam jedno pytanie, a właściwie zestaw pytań:
Czy teraz uprawiasz seks ze swoim partnerem i jak to się ma do Twojej wiary?
Czy seks przedmałżeński jest grzechem według Twojej nowej wiary?

Seks byl bo jest ciaza, ale postanowilam z partnerem, ze robimy przerwa do slubu z seksem. A Bog sprawi, ze kazdy bedzie w Niebie lubil owoce  bo jak stwarzal Adama i Ewe w raju to zanim zgrzeszyli to lubili owoce najbardziej. Nasze dusze beda lubiec w Niebie owoce, tak samo kwiaty. To nie wazne ze teraz ktos nie lubi owocow  czy kwiatow

259 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-01 19:52:10)

Bog w Dzien Ostateczny zapyta Jezusa,Maryi i innych swietych.  Czy to prawda ,ze kazaliscie ludziom wychwalac siebie zamiast Mnie? I czy kazaliscie ludziom modlic sie do  siebie,a nie do Mnie? Wtedy odpowie Jezus "uczylem modlitwy Ojcze Nasz" wtedy ludzie zaczna krzyczec Panie,Panie do Jezusa,lecz on im odpowie idzcie przecz nigdy was nie znalem.

260

JuliaUK33 napisał/a:

Bog w Dzien Ostateczny zapyta Jezusa,Maryi i innych swietych.  Czy to prawda ,ze kazaliscie ludziom wychwalac siebie zamiast Mnie? I czy kazaliscie ludziom modlic sie do  siebie,a nie do Mnie? Wtedy odpowie Jezus "uczylem modlitwy Ojcze Nasz" wtedy ludzie zaczna krzyczec Panie,Panie do Jezusa,lecz on im odpowie idzcie przecz nigdy was nie znalem.

W sensie masz objawienia?

Posty [ 196 do 260 z 291 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Pytanie do wierzacych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024