Czytam i nie wierzę w to co czytam. Co musi się stać jeszcze że pomimo tego co widzimy nadal są tacy co nie wierzą w to co widzą a bardziej kierują się życzeniowością.
Co jeszcze muszą zrobić ruscy żeby zobaczyć jaka jest ich polityka wobec sąsiadów.
Kaszpir007 napisał/a:Narodowość czy wyznanie nie ma żadnego znaczenia , liczy się
człowiek.
Oczywiście że ma bo w pewien sposób określa nas. To o czym piszesz to życzeniowość - fajne ale nie realne.
Zobacz co naród Turecki robi Kurdom. Co naród Rosyjski robi Ukraińcom. Co naród Niemiecki zrobił innym narodom europy.
Narodowość wciąż jest żywa.
Kaszpir007 napisał/a:Często ci bardzo "religijni na pokaz" to najgorsi ludzie jacy mogą być.
Wystarczy zobaczyć jacy są nasi "prawdziwi katolicy" ..
Niestety wciąż są wojujące religie, co proponujesz z tym zrobić?
I jacy są nasi "prawdziwi katolicy"? Uważam że spoko, jak wracają z kościoła wiem że mój rosół już jest gotowy.
Kaszpir007 napisał/a:Co do Putina. To gościu był w KGB , był w czasach zimnej wojny i facet nie jest głupi jak go media przedstawiają.
Tak, z małą poprawką on nadal jest w KGB. Nie jest głupi.
Kaszpir007 napisał/a:Osobiście uważam że Polska powinna się cieszyć ... że rządzi Rosją Putin. Bo wielu w Rosji chciało by Polskę zniszczyć i chciało dawno zniszczyć Polskę.
Uważasz że on miałby jakieś opory żeby nas znowu najechać? Tylko NATO/USA go powstrzymuje a nie jakieś tam opory moralne - przykład Ukraina, Gruzja, Czeczenia...
Myślisz że gdyby rządził Nawalny polityka Kremla byłaby inna? Bo ja w to wątpię.
Kaszpir007 napisał/a:W Rosji rządzi "duma". Prezydent jest ważny ale i tak decyduje duma.
Myślisz?
Dziwnym zbiegiem okoliczności duma decyduje jak chce Kreml - przypadek?
Kaszpir007 napisał/a:Polska od wielu lat jest kolonią USA i nie jest to żadna tajemnica. Robimy za malutkiego pieska który obszczekuje niedźwiedzia (Rosja). Niedźwiedź to toleruje ale kiedyś może przestać ..
Skąd w Polakach, zwłaszcza młodych, takie kompleksy - albo jesteśmy przydupasami Niemiec albo przydupasami USA.
USA to nadal potęga gospodarcza i wojskowa, oni stanowią o sile NATO - zatem pytam Ciebie z kim mamy trzymać jak nie z nimi? Z Niemcami, Rosją, Francją, Chinami?
Kto w chwili obecnej jest gwarantem bezpieczeństwa w Europie?
"Kolonia USA" - po kim to powtarzasz?
Szukasz kolonizatora to masz go bliżej.
Nie jesteśmy psami - nie pisz głupot - a tzw. niedźwiedź już nim nie jest i nie będzie jeszcze długo lub nawet już nigdy nim nie będzie.
I dlatego musimy się zbroić jak również dbać o rezerwę ale jak pewnie i tutaj czytałeś są tacy co tego nie chcą pod hasłem że to bezsensu.
Kaszpir007 napisał/a:Zamiast starać się wykorzystać położenie Polski i starać się o dobre stosunki z Rosją i mieć z tego naprawdę dobrą KASĘ to szukamy sobie wrogów ..
Problem w tym że ruscy nie widzą w nas partnerów tylko swoją strefę wpływów. Dlaczego mamy się na to godzić?
Kaszpir007 napisał/a:USA z Japonią mimo że USA zrzuciła bomby atomowe i zabiło olbrzymią ilość obywateli współpracują i nie żyją przeszłością ...
Bo Rosja to nie USA? Od II WŚ wojska USA są obecne w Japonii, od końca II WŚ wojska ruskie były w Polsce i zainstalowała nam komunistyczne rządy i zafundowały PRL - patrzysz na obrazek i widzisz różnice?
W wielu państwach, środowiskach USA przedstawiane są jak żandarm lub okupant ale wszędzie gdzie byli i są np. Japonia, Korea, Niemcy te państwa się rozwinęły. Czy to samo możemy mówić o ZSRR i ich pobycie w krajach np. europy środkowej?
Czy mamy przestać o tym pamiętać?
Kaszpir007 napisał/a:A u nas ciagle żyjemy przeszłością. Kogo interesuje Katyń , Wołyń , II wojna światowa ?
Trzeba wyciągnąć wnioski i nie doprowadzić do powtórki ...
I dlatego o przeszłości należy pamiętać i przypominać zwłaszcza młodym którzy często gęsto nie wiedzą dlaczego tutaj jesteśmy(np, dlaczego żyjemy między Odrą a Bugiem) i dlaczego tacy jesteśmy( milionowe mordy niemieckie, ruski mord Katyński, rzeź Wołyńska dokonana przez banderowców)
I dlatego musimy łożyć na armię bo tylko na siebie powinniśmy liczyć.
Kaszpir007 napisał/a:Rzetelne wiadomości ? TVN który należy do USA i jest tubą propagandową i to co mówią "niezależni prezenterzy" to to co zaakceptuje USA.
Ja raczej staram się wyszukiwać informacje i to co jest w TV "polskiej" ??? to tuba propagandowa Ukrainy. Niczym to się nie różni od tego co leci w TV Rosja 
Raczej bym to nazwał 0% prawdy całą dobę 
I dlatego nie można się ograniczać do jednej telewizji, gazety. Ogromnym źródłem informacji jest internet - co nie zwalnia nas z samodzielnego myślenia i samokształcenia się.
Nie można wszystkiego odrzucić bo skąd mamy czerpać info które możemy i musimy później zweryfikować?
Kaszpir007 napisał/a:Dla świata Ukraina NIC nie znaczy. Ta samo jak konflikt Izraela z Palestyną od wielu wielu lat i inne konflikty.
W czasach pokoju może i nic nie znaczy ale teraz gdy zaczęła się gorąca wojna to się zmieniło.
Kaszpir007 napisał/a:USA kocha wojny , bo wojna to olbrzymia kasa . Majątek USA jest zbudowany na trupach i na krwi niewinnych. USA zależy aby ta wojna trwała latami. Ukraińców mają w dupie. Liczy się kasa. Najpierw "dają" (a tak naprawdę sprzedają) broń Ukrainie , potem będę odbudowywać ..
Fakt, daje za mało i za wolno ale gdzie są inne kraje europy - Niemcy, Francja - co, ile, kiedy itd dają one?
Kaszpir007 napisał/a:Czy ktoś zna powodu dlaczego Rosja chce zdobyć (cześć) Ukrainy ?
Głównym powodem jest chęć wstąpienia Ukrainy do NATO.
Następnie do UE.
Z czym ruscy się nie chcą pogodzić.
Później czynniki polityczne, demograficzne, gospodarcze.
Na wstąpienie do NATO i UE Ukraina raczej nie miała szansy. Teraz...nie mam bladego pojęcia.
Kaszpir007 napisał/a:Kilka lat temu Ukraina dogadała się z USA że Krym wydzierżawi USA i powstanie tam baza marynarki wojnennej.
A możesz przedstawić jakieś linki do źródła? Bo jakoś w to wątpię.
Kaszpir007 napisał/a:A przecież na Krymie stacjonuje marynarka Rosji i mieszkają tam głównie Rosjanie.
Po tym został zachwiany kompromis kóry kiedyś USA z Rosją wiele wiele lat temu podpisano i niepisane "umowy".
Owszem ale czy to oznacza że Ukraina nie może o sobie samo stanowić stanowić?
I jakie kompromisy masz na myśli czy traktaty? Może memorandum budapeszteńskie?
Kaszpir007 napisał/a:Potem zaczęły się czystki w miastach gdzie mieszka dużo Rosjan (Donieck , Ługańsk) , przez partię których korzenie są z czasów Bandery (który ciągle jest bohaterem Ukrainy).
Że niby Ukraińcy mordowali tam ruskich?
Proszę o linki.
Bandera to zachód Ukrainy nie wschód.
Tak jest bohaterem ale nie całej Ukrainy tak jak nie w całej Ukrainie mordowali Polaków tylko właśnie na zachodzie np. Wołyń.
Ukraińcy w ogromnej części nie wiedzą co było na Wołyniu - i tę prawdę należy im mówić np. korzystając z tego że są w Polsce.
Niemcy o tym co było w Polsce w czasie II WŚ też mało widzą albo w ogóle.
I dlatego na nas Polakach spoczywa obowiązek mówienia o tym bo nikt tego za nas nie zrobi.
Kaszpir007 napisał/a:Prawda jest taka że nikt nie chce ginąć i to powinno się załatwić pokojowo w rozmowach USA - Rosja , bo Ukraina jest tylko podwykonawcą ..
I w związku z tym ruscy mają prawo mordować Ukraińców bo to tylko "podwykonawcy"?
O nas też mają prawo ruscy decydować bo my według Ciebie to "pieski"?
Albo Niemcy bo jesteśmy dużą montownią ich przemysłu?
Niby wiesz co piszesz ale jak czytam co piszesz to ręce opadają - dawać zgodę ma mordy - ale pogarda bije z tych słów.
Kaszpir007 napisał/a:Dla mnie partiotyzm nie ma żadnego znaczenia.To nie te czasy.
„Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy” Józef Piłsudski - o dziwo to nadal aktualne słowa.
Kaszpir007 napisał/a:Obecnie mogę wyjechać z Polski i zamieszkać sobie np. w Grecji czy Chorwacji ..
Gdyby swego czasu ludzie mieli takie podejście to...już nas by nie było. Jedz teraz nie męcz się.
Kaszpir007 napisał/a:Nawet jakby się okazało że z dnia na dzień zamiast obywatelstwa Polskiego mam mieć obywatelstwo Rosyjskie czy Niemieckie a w zamian tego moje zarobki wzrosły by kilku krotnie i polepszył mi się poziom życia to od razu bym podpisał.
I już wiesz że jesteś sprzedawczykiem. Złóż papiery ruscy wezmą Ciebie od ręki z Niemcami problem ale spróbować możesz - śmiało. Ponawiam nie męcz się.
Kaszpir007 napisał/a:Najważniejsze jest życie i rodzina a patriotyzm , ojczyzna ? To hasła z XX wieku a nie z XXI wieku gdzie każdy może żyć gdzie chce ..
Ale wam mózgi przeorały ideologie
- naród to zło
- pieniądz nie ma narodowości
i tym podobne bzdury nie mają się nijak do rzeczywistości a jeżeli wojna na Ukrainie Ciebie nie naprostowała to jesteś stracony.
A później się dziwimy że nikt nas nie szanuje ale skoro sami mamy w dupie Polskę to dlaczego mają nas szanować, za co?
Kaszpir007 napisał/a:Co do walczących Ukraińców. Tam gdzie mieszkam widzę pełno młodych Ukraińców , w firmie w jakiej pracuje w firmie remontowej pełno młodych Ukraińców.
Zapewne mało kto chce "ginać" za Ukrainę i wcale się nie dziwię ..
I ten przykład jest dla Ciebie motywujący?
Zdajesz sobie sprawę że w tej chwili Ukraińcom nie brakuje żołnierza tylko broni?