Witajcie.
Przeżywam aktualnie mocny kryzys dotyczący dalszej ścieżki zawodowej, z którym nie mam się z kim podzielić, więc uznałam, że napiszę tutaj.
Aktualnie każda sfera mojego życia jest okrutnie niezaspokojona. Mam wiele zainteresowań, ale jednocześnie mam jakąś blokadę, żeby wcielać to wszystko w życie.
Nie poszłam na studia od razu po maturze - miałam problem ze zdaniem jednego przedmiotu, co zajęło mi łącznie 2 lata. Studiowałam przez rok psychologię, bardzo interesuje mnie głębia ludzkiego umysłu, jednakże zrezygnowałam z niej ze względu na to, że 1. nie było mnie stać 2. koniec końców nie odpowiadał mi do końca program nauczania za cenę, którą płaciłam.
Do tej pory pracowałam w różnych miejscach po parę miesięcy, głównie w celach "chwilowo-zarobkowych", czyli w telemarketingu, handlu, hostessowaniu - nic, w czym chciałabym się rozwijać.
Moją największą pasją od zawsze było aktorstwo, w którym zaczęłam się rozwijać rok temu poprzez chodzenie na warsztaty i uczestnictwo w kilku planach filmowych. Jednakże - aktorstwo jest jednak zawodem bardzo niepewnym, więc nie mogę w obecnej sytuacji opierać się tylko na mojej pasji, zwłaszcza, że posiadam w mojej urodzie mankament, który sprawia, że może mi być o wiele trudniej niż 'zwykłym' osobom.
Bardzo bym chciała się wyprowadzić z domu rodzinnego do końca roku, z tymże aktualnie nie mam ani pracy, ani studiów - mam za to problemy natury finansowej, stany depresyjne i toksyczną relację z moim byłym chłopakiem, do którego cały czas coś czuję, przez co codzienność bywa bardzo uciążliwa.
Moja rodzina nie ma jak mnie wspierać. Nie mam zbyt wielu przyjaciół. Chciałabym zacząć robić coś, w czym będę się mogła rozwijać i "rosnąć", a jednocześnie będzie mi to przynosiło dochody finansowe - chociażby na początek, bo nie ukrywam, że moim największym marzeniem jest praca w branży filmowej i/lub własny biznes.
Z drugiej strony miewam momenty, w których zwyczajnie czuję się przytłoczona tym wszystkim. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, bardzo chętnie wysłucham Waszej historii i ewentualnych porad.
Trzymajcie się.