KoralinaJones napisał/a:bb8 napisał/a:Koralina, Psycholog nazwał to forum miejscem dla smutnych i skrzywdzonych kobiet. A jednak z jakiegoś powodu tu siedzi i produkuje posty w tysiącach. Ludzie zazwyczaj unikają towarzystwa, o którym mają złe zdanie, a nie masochistycznie się w nie pchają. Chyba, że nie mają nic lepszego do roboty.
To jest zdecydowanie pytanie do Psychologa z jakiego powodu tu siedzi.
Prawdą natomiast jest, że owszem jest tu wiele skrzywdzonych kobiet (zdradzonych, porzuconych) oraz smutnych (wdowy). Jest tu także wielu smutnych i skrzywdzonych mężczyzn, teraz oraz w przeszłości. Myślę że blisko był prawdy a jeśli chciał być uszczypliwy, to po prostu chybił.Przede wszystkim zadaj sobie jedno, zasadnicze pytanie: po co ktoś najczęściej wchodzi (i rejestruje się) na forum zajmującym się problematyką uczuciową, problemami w związkach itd.? W jakim momencie zycia i czym motywowany?
Bo pierwsze co mi osobiście przychodzi na myśl, to to że wchodzi własnie w momencie gdy mu się jakoś wali (w mniejszym lub większym stopniu) jego życie uczuciowe, gdy ma problem związany z tą naturą, a nie wtedy gdy wszystko u niego w tym aspekcie życia gra.
I to ja mam sobie to pytanie zadawać? Ja sobie zazwyczaj zadaję trud przeczytania pierwszych postów użytkownika.