Wzrost 170 cm vs Portal randkowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Wzrost 170 cm vs Portal randkowy

Strony Poprzednia 1 2 3 4 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 403 ]

66 Ostatnio edytowany przez DotykDuszy (2022-11-05 21:19:08)

Odp: Wzrost 170 cm vs Portal randkowy
Theodore Robert Bundy napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Koralinko lata ci uciekły szyja boli do dziś, i samotność doskwiera, ciężko ci zdzierżyć że taki facet jak ja się dobrze bawi stać mnie na wszystko, a ty samotna tyle poświęceń a mimo to forever alone:)

I dlatego dałeś ogłoszenie w necie, żeby Cię ktoś przytulił big_smile

Nie potrzebuje, jak narazie to ty się na tinderze ogłaszasz i jak widać z marnym skutkiem, zmarszczki, obwisłe piersi, rocznik, przebieg, słabo słabo.

Poczekaj i Tobie zrobią się zmarszczki,
jaja obwisną, włosy zrobią się siwe,
będziesz zużyty…

Zobacz podobne tematy :

67

DotykDuszy napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

I dlatego dałeś ogłoszenie w necie, żeby Cię ktoś przytulił big_smile

Nie potrzebuje, jak narazie to ty się na tinderze ogłaszasz i jak widać z marnym skutkiem, zmarszczki, obwisłe piersi, rocznik, przebieg, słabo słabo.

Poczekaj i Tobie zrobią się zmarszczki,
jaja obwisną,
będziesz zużyty…

Nie, w tej bajce, którą opowiada nam kolega, czas się zatrzymał, wszyscy są młodzi, piękni i bogaci big_smile

68

A ja się chyba zestarzałam, bo mnie kręci jak męski facet ma zmarszczki ( zeby nie by ło nie kręca mnie zmarszczki u 90 letnich staruszków, bo zaraz ktoś tu chlapnie taki tekst).
Ale jak miałam 20 lat, to na widok zmarszczek myślałam: uau, stary aseksualny facet. Optyka zmienia się więc z wiekiem.

69

Misinx napisał/a:

Dokładnie.

To Ty nie masz szans big_smile

Oj misinx mierze 191 cm

Chyba na długich szczudłach dzieciaku big_smile

70 Ostatnio edytowany przez szeptem (2022-11-06 10:48:05)

Według moich obserwacji, niscy mężczyźni faktycznie nie cieszą się powodzeniem, a wiecie dlaczego? Ponieważ większość z nich (nie twierdzę, że każdy) ma straszliwe kompleksy na tym tle. I one powodują ich dziwaczne zachowania, ciśnienie na udowadnianie kobietom (i innym facetom) "jaki to jestem zaje...sty". Te kompleksy po prostu widać i czuć z daleka, a z bliska czyli w procesie poznawania się tym bardziej - niestety doświadczyłam tego na własnej skórze i powiem jedno - nigdy więcej. Wysocy oczywiście też nie są ideałami, bo kto jest? Ale generalnie są bardziej wyluzowani, naturalni, nie mają takiej spiny, nie denerwują się tak łatwo, z reguły nie są kontrolujący i zazdrośni.
Facet o wzroście 170 ma większe szanse u kobiet sporo niższych od siebie, które przecież też są fajne - i dla takiej będzie on akurat / wysoki, więc perspektywy na związek na pewno są. Sama zresztą znam taką właśnie parę i są bardzo szczęśliwi, a poznali się online. Więc Autorze, da się. smile

71

To niestety potwierdza też moje obserwacje, niscy goście są bardziej agresywni.
Oczywiście nie wszyscy.
W każdym razie cos w tym jest co napisala Szeptem.

72 Ostatnio edytowany przez kacper8787 (2022-11-06 20:20:01)

Ela210 napisał/a:

Oczywiście nie wszyscy.

Tu się z Paniami nie zgodzę. Znam wariatów i wysokich i niskich. W sumie nie ma reguły czy ktoś jest niski czy wysoki nerwusy są przy każdym wzroście. Tak jak napisałyście oczywiście nie wszyscy smile
Co do kompleksów. Tu też nie ma reguły. Mam kolegę wysokiego, programista ale nigdzie nie wychodzi jak by się bał.
Właśnie takie postrzeganie niskich panów przez kobiety powoduje to że ciężko jest nam znaleźć partnerkę. Z góry stwierdzenie pewnie zakompleksiony szajbus nie ma sensu nawet pisać.
Patrząc na moim przykładzie nie rzucam się do wszystkich w pubie smile choć jestem niski. Może zaliczam się do tych " ale nie wszyscy"

73 Ostatnio edytowany przez Theodore Robert Bundy (2022-11-06 22:13:12)

kacper8787 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Oczywiście nie wszyscy.

Tu się z Paniami nie zgodzę. Znam wariatów i wysokich i niskich. W sumie nie ma reguły czy ktoś jest niski czy wysoki nerwusy są przy każdym wzroście. Tak jak napisałyście oczywiście nie wszyscy smile
Co do kompleksów. Tu też nie ma reguły. Mam kolegę wysokiego, programista ale nigdzie nie wychodzi jak by się bał.
Właśnie takie postrzeganie niskich panów przez kobiety powoduje to że ciężko jest nam znaleźć partnerkę. Z góry stwierdzenie pewnie zakompleksiony szajbus nie ma sensu nawet pisać.
Patrząc na moim przykładzie nie rzucam się do wszystkich w pubie smile choć jestem niski. Może zaliczam się do tych " ale nie wszyscy"

Sam widzisz autorze co one na dzień dobry widza w niskim facecie, nic z tym nie poradzisz, takie życie, niski mężczyzna w ich oczach zawsze będzie gorzej postrzegany od wyższego mężczyzny. Skup się na tym, aby odnieść sukces finansowy i ten problem przejdzie do historii, inaczej możesz skończyć jak misinx.

74

kacper8787 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Oczywiście nie wszyscy.

Sam widzisz autorze co one na dzień dobry widza w niskim facecie, nic z tym nie poradzisz, takie życie, niski mężczyzna w ich oczach zawsze będzie gorzej postrzegany od wyższego mężczyzny. Skup się na tym, aby odnieść sukces finansowy i ten problem przejdzie do historii, inaczej możesz skończyć jak misinx.

Masz rację takie jest życie, myślenia i poglądów kobiet nie zmienimy.
Co do finansów. Mam mieszkanie(bez kredytu) w sumie fajnej lokalizacji w Gdańsku, auto którę lubię coś tam na koncie. Ogólnie nie martwię się że zabraknie mi do 10. Tak jak wcześniej pisałem obecnie pracuję na magazynie wcześniej za granicą teraz powiem że odpoczywam.
Tylko pisząc ogłoszenie nie napiszę kobietki słuchajcie mam mieszkanie i to i tam to. Stać mnie na dwa tygodnie wakacji i wypad na majówkę. Mi nie oto chodzi żeby zainteresowała się moim kontem. Co mam powiedzieć mam 170 ale jak stane na portfelu będę miał Twoje upragnione 180 smile.

75

Wzruszające big_smile

76 Ostatnio edytowany przez DotykDuszy (2022-11-06 22:32:35)

DotykDuszy napisał/a:

Niestety, trafiłeś na najgorsza stronę na jaka mogłeś trafić, żadna z tutejszych „kobiet” nie powie Ci tej drastycznej prawdy,   będą Cie kłamać wciskać kity typu popracuj nad charakterem,
wygląd się nie liczy,

Dobra PSYCHOPATO,
po raz - nty….
to jak wyjaśnisz to że w związkach są, zakładają rodziny, ludzie którzy nie są idealni z wyglądu, bardzo odstają
od obecnie promowanych kanonów urody?

Jak wytłumaczysz że ludzie
nie w pełni sprawi potrafią mieć partnera, być w związku, założyć rodzinę,
potrafią być szczęśliwi ze swoją rodziną.
Że ludzie z siwymi włosami,
ludzie z odstającymi uszami,
ludzie otyli,
ludzie bez zębow, oni tez maja partnerów, mają swoją rodzinę.
Panowie z nadwagą, bądź
z zakolami też mają partnerki,
jak i ci niscy.

Wytłumacz to.

Nie rozumiesz nawet zagadnienia że ludzie mają różne gusta - ludzie są różni
i różne rzeczy się ludziom podobają - nie wszystkim takie same.
Takie to trudne dla Ciebie do pojęcia?

Jesteś schizowany na punkcie wyglądu, posiadasz wręcz obsesje na punkcie wyglądu,
i od wyglądu uzależniasz swoje życie, szczęście.

A Twój szef wie że Ty takie psychozy uprawiasz w necie, ba,
do tego na kobiecym forum?
Że ma tak psychopatycznego pracownika
w firmie? wink

Stan konta jest w stanie załatwić 99%  wadliwych genów faceta.

Następna bzdura,
naprawdę mało widziałeś…
Chyba że szuka się przebiegłą mega materialistkę, dla której
nie liczy się mężczyzna jako człowiek,
tylko nr 1 Kasa.
Tylko czy z taką kobietą mężczyzna będzie szczęśliwy?
To jego decyzja.
Osobiście znam pana obłędnie bogatego,
i właśnie że przyciąga ten typ kobiet - mega materialistki, przebiegle,
to z tego powodu nie do końca
był szczęśliwy…
Bo chciał być kochany jako człowiek,
a nie za swój naprawdę wielki majątek, niestety mega materialistki ciągnęły
do niego jak do miodu…

A ty nie miałaś szans u tego pana, ze względu na swój słaby wygląd i mogłaś jedynie pomarzyć o nim i o jego majątku, smile

Mógłbyś się zdziwić,
a i Twój ograniczony umysł nie pomyślał
o tym że mogłam wtedy mieć kogoś - kochać kogoś innego?
Bogaci panowie mają też różne gusta,
ale Ty tego i tak nie rozumiesz…

Bundy, boisz się swojego szefa? wink

77

DotykDuszy napisał/a:

Dobra PSYCHOPATO,

To nie jest psychopatia  on ma robaki
dlatego tak go rzuca
trafiłem na badania naukowe dotyczące korelacji między takim czymś u Telesfora  a owsikami

78

kacper8787 napisał/a:

Co mam powiedzieć mam 170 ale jak stane na portfelu będę miał Twoje upragnione 180 smile.

Ja nadrabiam długością i techniką smile

79

Rany, to napisz że masz 180  i spotykaj się.
Może 9 się poczuje prażoną, a 1 nie .
W końcu więcej niż  jedna do związku Ci nie potrzebna.

80 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-11-07 09:19:21)

"Urażonych" miało być, nie prażonych. Sorry słownik:).
Jak nie wybierzesz dziewczyn ewidentnie wyższych od siebie moim zdaniem to przejdzie smile
A jak nie to co? Świat się nie zawali.
Moja siostra 172 ma męża  170 a nie umawiala się nigdy z niższymi niż 185..I to była  od pierwszego dnia wielką fascynacją.
Ja mam 170 a w czasach studenckich miałam o tym wzroście chłopaka  i w ogóle o tym wzroście nie myślałam.

81 Ostatnio edytowany przez DotykDuszy (2022-11-07 22:02:58)

Jak koleżanka wyżej napisała
Świat według Bundiego,
to świat gdzie liczą się tylko ludzie prawie idealni z wyglądu, i tylko one/oni
mogą być w związkach,
tylko z takimi kobietami mężczyźni się wiążą - z kobietami jak z okładki magazynów…

A kobiety wybierają tylko mężczyzn
z wyglądem - chłopaka jak
z okładki magazynu…
A inni ludzie nie wyglądający jak z okładki magazynu, nieidealni z wyglądu,
wyglądający inaczej, odstający od promowanego kanonu „piekna”
nie mają szans na partnera - związek…
Nikt na nich uwagi nie zwróci, takich „nieidealnych” nikt nie chce.

Istnieją jeszcze ludzie którzy głoszą bzdury, stereotypy, twierdząc że jak ktoś jest sam - to oznacza że nikt go/jej nie chce…

BUNDY, czekam na Twoją odpowiedź

DotykDuszy napisał/a:

to jak wyjaśnisz to że w związkach są,
zakładają rodziny, ludzie,
którzy nie są idealni z wyglądu,
bardzo odstają od obecnie promowanych kanonów urody?
ludzie otyli,
Panowie z nadwagą, bądź
jak i ci niscy mężczyźni

82 Ostatnio edytowany przez Theodore Robert Bundy (2022-11-08 02:21:21)

DotykDuszy napisał/a:

Jak koleżanka wyżej napisała
Świat według Bundiego,
to świat gdzie liczą się tylko ludzie prawie idealni z wyglądu, i tylko one/oni
mogą być w związkach,
tylko z takimi kobietami mężczyźni się wiążą - z kobietami jak z okładki magazynów…

A kobiety wybierają tylko mężczyzn
z wyglądem - chłopaka jak
z okładki magazynu…
A inni ludzie nie wyglądający jak z okładki magazynu, nieidealni z wyglądu,
wyglądający inaczej, odstający od promowanego kanonu „piekna”
nie mają szans na partnera - związek…
Nikt na nich uwagi nie zwróci, takich „nieidealnych” nikt nie chce.

Istnieją jeszcze ludzie którzy głoszą bzdury, stereotypy, twierdząc że jak ktoś jest sam - to oznacza że nikt go/jej nie chce…

BUNDY, czekam na Twoją odpowiedź

DotykDuszy napisał/a:

to jak wyjaśnisz to że w związkach są,
zakładają rodziny, ludzie,
którzy nie są idealni z wyglądu,
bardzo odstają od obecnie promowanych kanonów urody?
ludzie otyli,
Panowie z nadwagą, bądź
jak i ci niscy mężczyźni

Przecież napisałem ci w poprzednim poście odpowiedz na to pytanie, a ty dalej pierdolisz jak nawiedzona to samo w koło
Macieju.
Kogo ty widzisz w związkach, widziałaś kiedyś przystojnego faceta z grubym niskim pasztetem i na odwrót? Co ty bierzesz za prochy?
Pierdolisz o ludziach starych dat, gdzie mamusie wpajały córkom i wybierały im partnera pod względem ilości ziemi rolnej, nie wiem czy wiesz, ale dawniej w polaczkowie było tak że ten kto miał np hektary to był majętny i mamusie noc w noc pierdolily do swoich córek bierz go, dziś poniekąd też tak jest jednak w inny sposób.

Wytłumacz mi dlaczego moi niektórzy znajomi wzrostu około 1m70 mają ponad 30 lat i nigdy nie mieli kobiety ? Dodam że z kasą oczywiście u nich słabo jak to wytłumaczysz ?

A jak wytłumaczysz to że inni znajomi którzy przejęli firmę po ojcu są żonaci maja dzieci i głównie ponad 180’cm wzrostu?

Jak wytłumaczysz to, że przed chwila zrobiłem analizę ludzi mieszkających wokół mnie głównie kobiet i wiesz co, żadna nie poślubiła faceta równego wzrostem czy niższego od siebie, baaaa na zdjęciach spora różnica, ale co ciekawe zawody tych mężczyzn to zazwyczaj stanowiska kierownicze, państwowe, czy tez własna firma z dobrym dochodem oczywiście, przypadek prawda?

Odwiedziłem, też profile kilku znanych mi szarych myszek czyt: pasztetów i co?
Same jak 5 koło u wozu, nie atrakcyjna twarz, okropna figura brak piersi typowe deski, totalne dno.

Atrakcyjna kobieta, nigdy nie będzie z przeciętnym facetem, który zarabia średnio już nie pisze mało, a średnio i nawet gdyby miał 185 cm wzrostu, to ona zawsze będzie szukać faceta o jak najlepszej prezentacji oraz dochodach, pisząc ten post przypomniałem sobie pewna znajomą i aż z ciekawości zobaczyłem co się u niej dzieje, i co tam widzę?
Dodam że wygląd tej kobiety opisze tak:
kopia wyglądu wręcz bliźniacza Klaudia El Dursi, i co widzę?
Przystojny facet, dobrze zbudowany bez zakoli, oczywiście wysoki, na zdjęciach również piękny dom, oraz uśmiechnięte dzieciaki, i jakoś wiesz dziwne że nie poślubiła niskiego grubego Andrzeja z zakolami, i choć sama mierzy około 165 cm wybrała faceta 195 ~185 dziwne prawda?

Wytłumacz mi również, dlaczego jak widzę pare chłopak i dziewczyna, parkuje obok nich mam dużo lepsze auto, to dlaczego ta dziewczyna będąc ze swoim chłopakiem uśmiecha się i puszcza mi oczko?
Wiesz dlaczego? bo widzi że mam więcej szmalu od jej gogusia, a ile to razy miałem akcje gdzie dziewczyna mało sobie karku nie ujebala idąc z facetem patrząc na mnie i się odwracała kilkadziesiąt x jak jechałem swoją furą też takie coś miało miejsca i nie raz facetowi było zwyczajnie głupio, No ale to przez mój charakter przecież smile

Wracając do twojego durnego zapytania z poprzedniego postu:
Nigdy się nikogo nie bałem, a zwłaszcza szefa nie wiem w jakiej patologicznej pracy trzeba pracować, żeby bać się przełożonego, kwestią czasu jest mój awans i to raczej on będzie się bal mnie, a co za tym idzie oczywiście podwyżka i pora zmiany mercedesa cls, na wymarzone porsche 911  cipki z biura będą się ruchać jeszcze bardziej smile oczywiście te najlepsze smile

83 Ostatnio edytowany przez DotykDuszy (2022-11-10 01:15:36)

Ted Bundy,
przestań ćpać, bo naprawdę się wykończysz,
tak wiem korporacje są okrutne - wylęgarnia mega egoistów, wyrachowanych, materialistów, bez skrupułów…
a dla Twojego szefa jesteś tylko pionkiem wink

Oczywiście że widziałam nie raz przystojnego mężczyznę, ba nawet z charyzmą z kobietą z nadwagą, odstającą od obecnych kanonów „piękna”
Znasz zapewne aktora Pierce Brosnan
( James Bond 007) przystojny, bardzo bodaty + charyzmą, znany,
pożądany,
i jest on z kobietą która odstaje
od obecnych kanonów piękna,
ma wiele niedoskonalosci zewnętrznych,
a pomimo on z nią jest,
i powiedział że nie zamieniłby ją na żadną inną, na żadną kobietę nawet prawie idealną z wyglądu,
kobietę jak z okładki magazynu,
i takich przykładów jest pełno,
A on mógłby mieć prawie każdą,
wiec jak to wytłumaczysz?

kacper8787 musisz zrozumieć, że na portalach randkowych średnio przypada 8 mężczyzn na 1 kobietę.

Nie możesz mieć paniom za złe, że mają wybór.

Wyobraź sobie teraz, że codziennie pisze do Ciebie kilkanaście nowych pań, które są chętne, aby się zapoznać.
Brałbyś pierwszą lepszą z brzegu czy chciałbyś ustrzelić jak najlepszą sztukę?

No wiadomo, że to drugie, prawda?

Dlatego nie dziw się, że kobiety tak robią. Mają możliwości to z nich korzystają i tyle.

Ja mam 185 cm wzrostu i wiesz w ilu związkach byłem? Równe 0.

Wytłumacz mi jak to jest, że codziennie mijam pary na mieście gdzie facet jest sporo niższy ode mnie a mimo to ma dziewczynę?
Idąc tym tropem myślenia, powinienem móc go odepchnąć ręką i zabrać mu dziewczynę tak jak się zrywa jabłko z drzewa ale to by nie przeszło.

85

Rumun,
bierz się za samotne matki na badoo, to będziesz miał związków kilkurazowych po 2-3 na raz.

Tylko nie mów prawdy, a będzie ok smile
Zabajeruj, że kochasz, zawsze chciałeś mieć rodzinę i dziecko innego tobie nie przeszkadza, że lubisz dzieci, że planujesz zmienić pracę, by być częściej razem i już myślisz o wspólnym zamieszkaniu.
Kobiety same przyznają, że lubią być okłamywane.

86 Ostatnio edytowany przez Thomas29 (2022-11-10 15:30:32)

szeptem napisał/a:

Według moich obserwacji, niscy mężczyźni faktycznie nie cieszą się powodzeniem, a wiecie dlaczego? Ponieważ większość z nich (nie twierdzę, że każdy) ma straszliwe kompleksy na tym tle. I one powodują ich dziwaczne zachowania, ciśnienie na udowadnianie kobietom (i innym facetom) "jaki to jestem zaje...sty". Te kompleksy po prostu widać i czuć z daleka, a z bliska czyli w procesie poznawania się tym bardziej - niestety doświadczyłam tego na własnej skórze i powiem jedno - nigdy więcej. Wysocy oczywiście też nie są ideałami, bo kto jest? Ale generalnie są bardziej wyluzowani, naturalni, nie mają takiej spiny, nie denerwują się tak łatwo, z reguły nie są kontrolujący i zazdrośni.

No dobra, to teraz powiedz mi jeszcze prosze z czego Twoim zdaniem te wspomniane kompleksy wynikaja? Bo ja mysle, ze moga one wynikac na przyklad z tego, ze ci wspomniani panowie byli sukcesywnie i wielokrotnie za ten wzrost (oraz zapewne inne cechy) odrzucani. Myslisz, ze gdyby ci wysocy rowniez doznali wczesniej tylu odrzucen to dalej byliby bardziej wyluzowani, naturalni, nie mieli takiej spiny, nie denerwowali się tak łatwo, nie byli z reguły kontrolujący i zazdrośni? Jasne, ze wspomniane kompleksy nie pomagaja, ale nie wziely sie one u tych chlopakow z powietrza. Nie zrozumcie mnie zle, daleki jestem od przywiazywania do wzrostu czy ogolnie wygladu tak wielkiej wagi jak autorzy takich jak powyzszy tematow (sam mam jakies 176, ale nigdy nie widzialem w tym osobiscie zadnego problemu), ale to ze mezczyzni sa w jakims stopniu ze wzgledu na wzrost dyskrymminowani jest akurat faktem. Nawet kobiety ba feministki - Patrycja Wieczorkiewicz i Aleksandra Herzyk, ktore blizej przyjrzaly sie sprawie to potwierdzaja, ze cos na rzeczy jest. Obie panie jakis czas temu weszly w srodowisko tzw. przegrywow aby napisac o nich ksiazke, a w miedzyczasie pierwsza z nich napisala kilka glosnych artykulow na ich temat. Patrycja w wywiadach wprost przyznaje, ze problem dyskryminacji mezczyzn ze wzgledu na wzrost nie jest kompletnie wyssany z palca. Natomiast portale internetowe o ktorych wspomina autor watku jeszcze tego typu dyskryminacje nasilaja. Sam tez wiele razy przegladajac profile dziewczyn na powyzszych widzialem frazy "Facet zaczyna sie od x cm", "Jesli masz ponizej x to nie pisz" i tym podobne. Tyle, ze mnie osobiscie takie cos bawi, uwazam, ze to z tymi paniami musi byc cos nie tak i nigdy nie pomyslalem ze to ja mam jakis problem bo nie mam 180.

Kogo ty widzisz w związkach, widziałaś kiedyś przystojnego faceta z grubym niskim pasztetem i na odwrót?

Atrakcyjna kobieta, nigdy nie będzie z przeciętnym facetem, który zarabia średnio już nie pisze mało, a średnio i nawet gdyby miał 185 cm wzrostu, to ona zawsze będzie szukać faceta o jak najlepszej prezentacji oraz dochodach,

Dodam że wygląd tej kobiety opisze tak:
kopia wyglądu wręcz bliźniacza Klaudia El Dursi, i co widzę?
Przystojny facet, dobrze zbudowany bez zakoli, oczywiście wysoki, na zdjęciach również piękny dom, oraz uśmiechnięte dzieciaki, i jakoś wiesz dziwne że nie poślubiła niskiego grubego Andrzeja z zakolami,

Mozesz mi powiedziec panie Bundy dlaczego przez caly czas argumentujesz na temat dwoch nierownych z definicji, a nawet skrajnie nierownych osob? Przeciez zwiazek moze stworzyc nie tylko brzydal z pieknym, ale rowniez brzydal z brzydalem (albo poslugujac sie twoim jezykiem - gruby pasztet z grubym pasztetem). I nie, nie ma w tym niczego dziewnego, ze jedma osoba szuka sobie do zwiazku drugiej na podobnym lub wyzszym poziomie atrakcyjnosci.

Wytłumacz mi dlaczego moi niektórzy znajomi wzrostu około 1m70 mają ponad 30 lat i nigdy nie mieli kobiety ? Dodam że z kasą oczywiście u nich słabo jak to wytłumaczysz ?

Szczerze to nie wierze pomimo tego co wyzej napisalem zeby jedyna przeszkoda i problemem byl tylko i wylacznie ich wzrost. Jasne, moze utrudnic, ale na pewno nie jest jedyna przeszkoda. Kasa i jej brak podobnie.

DotykDuszy napisał/a:

Oczywiście że widziałam nie raz przystojnego mężczyznę, ba nawet z charyzmą z kobietą z nadwagą, odstającą od obecnych kanonów „piękna”

Ja osobiscie na w swoim otoczeniu, wsrod znajomych, itd. raczej obserwuje czesciej pary nieatrakcyjna kobieta - atrakcyjny mezczyzna ewentualnie na podobnym poziomie atrakcyjnosci. Natomiast nie przypominam sobie par atrakcyjna kobieta - nieatrakcyjny mezczyzna, a jesli nawet to jest bardzo niewielki rozstrzal i na pewno o wiele mniejszy niz w przypadku nieatrakcyjna kobieta - atrakcyjny facet.

DotykDuszy napisał/a:

Znasz zapewne aktora Pierce Brosnan
( James Bond 007) przystojny, bardzo bodaty + charyzmą, znany,
pożądany,
i jest on z kobietą która odstaje
od obecnych kanonów piękna,
ma wiele niedoskonalosci zewnętrznych,
a pomimo on z nią jest,
i powiedział że nie zamieniłby ją na żadną inną, na żadną kobietę nawet prawie idealną z wyglądu,
kobietę jak z okładki magazynu,
i takich przykładów jest pełno,
A on mógłby mieć prawie każdą,
wiec jak to wytłumaczysz?

Pewnie masz na mysli Keely Shaye Smith? Ok. A teraz wygoogluj sobie fotki jak ona wygladala w 1994 roku kiedy sie poznali. W przypadkach o ktorych rozmawiamy nie chodzi o to, ze partner zostawil partnera po latach kiedy temu sie uroda zmienila. Problem dotyczy samej mozliwosci poznania i nawiazania znajomosci. To jednak sa dwie zupelnie rozne rzeczy.

Farmer napisał/a:

Rumun,
bierz się za samotne matki na badoo, to będziesz miał związków kilkurazowych po 2-3 na raz.

Zabajeruj, że kochasz, zawsze chciałeś mieć rodzinę i dziecko innego tobie nie przeszkadza, że lubisz dzieci, że planujesz zmienić pracę, by być częściej razem i już myślisz o wspólnym zamieszkaniu.

Co za niezwykle dojrzala postawa i porady... Doprawdy...

87

Farmer napisał/a:

Rumun,

Nie pochwalam. Im więcej ludzi zranionych, tym większe rozczarowanie. Nie zabliźnimy ran, raniąc innych. Takie jest moje zdanie.

88

SM to najłatwiejszy target.

Wielokrotnie, przez wielu potwierdzone.

89

kacper8787 napisał/a:

Witam, mam 35 lat od jakiegoś czasu doskwiera mi samotność. Niestety w moim otoczeniu nie ma wolnych kobiet postanowiłem że zarejestruje się na jednym z portali randkowych. Spędziłem tam cztery miesiące niestety bez sukcesów. Profil wypełniłem jak należy wstawiłem zdjęcia. Przez ten czas napisały do mnie dwie kobiety z czego po kilku dniach zamilkły.
Oczywiście sam nie próżnowałem. Pisałem wiadomości, zagadywałem. Panie albo nie odpisywały albo wymieniały kilka wiadomości po czym przestawały się odzywać.
Zastanawiało mnie o co chodzi, w czym jest problem. Poczytałem fora i doszedłem do wniosku że dla większości Pań jestem mały karzełkiem smile
Zrobiłem test. W swoim profilu zmieniłem wzrost na magiczne 183 cm resztę treści zostawiłem po staremu.
No i się zaczęło smile. Po dwóch dniach dostałem trzy wiadomości z propozycją spotkania i kilka typu "CO TAM SŁYCHAĆ". Liczba wyświetleń diametralnie wzrosła. Profil po tygodniu usunąłem.
Wnioski, nie zależnie od tego jakim człowiekiem jesteś na tego typu portalach są bardzo małe szanse że facet o wzroście 170 ma szanse na znalezienie kobiety. Po prostu przegrywamy już na wstępie " FILTRY W WYSZUKIWARCE" smile. pozdrawiam

Dla mnie nie ma to znaczenia. Jeżeli jest to coś między ludzmi to wzrost nue ma znaczenia.

90

Roxann napisał/a:

Czy Ty naprawdę uważasz, że tylko piękni i bogaci potrawią kochać?

Nie, to kobiety tak uważają i tylko takich mężczyzn pożądają.

91

rossanka napisał/a:

A to zapytam odwrotnie, jaki jest wzrost dla kobiety, gdy jest ona nieatrakcyjna z tego powodu dla mężczyzny?
Sa bardzo niskie kobiety, niecałe 150 cm, ale i takie po 190 cm, co prawda to skrajności, ale sie zdarzają.
Pośrodku - jest właśnie cały środek. Czy kobieta mierząca 182 cm jest dla was atrakcyjna, załóżmy jeszcze , ze lubi nosic obcasy?

Wzrost nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Może mieć 150, a może mieć i 205, bez różnicy.

92

rakastankielia napisał/a:
rossanka napisał/a:

A to zapytam odwrotnie, jaki jest wzrost dla kobiety, gdy jest ona nieatrakcyjna z tego powodu dla mężczyzny?
Sa bardzo niskie kobiety, niecałe 150 cm, ale i takie po 190 cm, co prawda to skrajności, ale sie zdarzają.
Pośrodku - jest właśnie cały środek. Czy kobieta mierząca 182 cm jest dla was atrakcyjna, załóżmy jeszcze , ze lubi nosic obcasy?

Wzrost nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Może mieć 150, a może mieć i 205, bez różnicy.

big_smile nie miałeś nigdy dziewczyny, co?

93

Roxann napisał/a:

Czy Ty naprawdę uważasz, że tylko piękni i bogaci potrawią kochać?

Nie, to kobiety tak uważają i tylko takich mężczyzn pożądają.

O borze szumiący...
Nie, to nie jest prawdą.

94

Foxterier napisał/a:

Nie miałem, co nie zmienia faktu, że na wzrost nie ma się wpływu, więc nie byłby to dla mnie powód, by kogoś odrzucić.

95

Lady Loka napisał/a:

O borze szumiący...
Nie, to nie jest prawdą.

Chciałbym, żeby to nie była prawda, ale niestety z obserwacji wynika, że to jest prawda.

96

Foxterier napisał/a:

Nie miałem, co nie zmienia faktu, że na wzrost nie ma się wpływu, więc nie byłby to dla mnie powód, by kogoś odrzucić.

Ty nie masz jakiegoś lekkiego spektrum autyzmu zdiagnozowanego aby?

97

Lady Loka napisał/a:

O borze szumiący...
Nie, to nie jest prawdą.

Chciałbym, żeby to nie była prawda, ale niestety z obserwacji wynika, że to jest prawda.

Tak? Jakieś badania na ten temat prowadziłeś?
Ilu znasz super zarabiających studentów? Masz dopoero 24 lata, przed Tobą całe życie.
Jak spotykałam się z mężem to całym jego dochodem była renta rodzinna.

Twoje obserwacje są Twoje i masz prawo je mieć, ale nie rób z nich reguły o ile nie przeprowadzisz badań na ten temat na jakiejś grupie przekrojowej.

98 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-11-10 23:00:36)

Raka, kasa uja daje, jeśli się jest taką pierdołą dla dziewczyn jak ja. Co mi z tego, że mam dobrą pracę, skończone studia mgr na Polibudzie i zarabiam > 10k na rękę? Nic xD Dziewczyny mają to gdzieś. Do zarobków się nie przyznaję, ale czasem schodzi rozmowa na to, czym się zajmujemy, to jak słyszą, że jestem programistą (czyli większość od razu połączy to z kasą), to nieszczególnie je to interesuje, powiem nawet, że nudzi tongue

99 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-11-10 23:27:50)

No proszę, a ja jakoś ma w swoim otoczeniu programistów, którzy jednak jakimś "cudem" dali radę sobie znaleźć partnerkę, mają rodziny i dzieci, żyje im się dobrze lub nawet bardzo dobrze smile No popatrzcie, da się! smile

100

bagienni_k napisał/a:

No porszę, a ja jakoś ma w swoim otoczeniu programistów, którzy jednak jakimś "cudem" dali radę sobie znaleźć partnerkę, mają rodziny i dzieci, żyje im się dobrze lub nawet bardzo dobrze smile No popatrzcie, da się! smile

Bo pewnie mają kwadratowe szczęki i są przystojni big_smile

Nie psuj tu panom światopoglądu tongue

101

Czasami już nie wiadomo, co powiedzieć, ale to "męczybułstwo" i defetyzm, są już zwyczajnie żałosne...

102 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-11-11 03:17:30)

bagienni_k napisał/a:

No proszę, a ja jakoś ma w swoim otoczeniu programistów, którzy jednak jakimś "cudem" dali radę sobie znaleźć partnerkę, mają rodziny i dzieci, żyje im się dobrze lub nawet bardzo dobrze smile No popatrzcie, da się! smile

Weź kurna choć raz przeczytaj to co piszę, a nie czepiaj się.

Czy ja coś pisałem o tym, że programiście nie mają dziewczyn???

Pisałem tylko, że to nie ma znaczenia. Trochę spora różnica, naucz się czytać ze zrozumieniem.

103

Lady Loka napisał/a:

Przecież na tym forum badania w tym i podobnych tematach są oblewane ciepłym moczem więc nawet gdyby jakieś przedstawił to i tak nic by to nie dało.

bagienni_k napisał/a:

Ok. Ale nikt tu nie napisał, że się nie da. Co nie zmienia faktu, że zawód informatyka/programisty w wielu przypadkach zostanie uznany za nudny i będzie się kojarzył z gościem ciągle siedzącym przed komputerem i nigdy nie wychodzącym z domu.

104

Thomas29 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Przecież na tym forum badania w tym i podobnych tematach są oblewane ciepłym moczem więc nawet gdyby jakieś przedstawił to i tak nic by to nie dało.

bagienni_k napisał/a:

Ok. Ale nikt tu nie napisał, że się nie da. Co nie zmienia faktu, że zawód informatyka/programisty w wielu przypadkach zostanie uznany za nudny i będzie się kojarzył z gościem ciągle siedzącym przed komputerem i nigdy nie wychodzącym z domu.

Tak? Wiarygodne badania, a nie te z wykopu.

105

O atrakcyjności nie decyduje zawód, ale samo podejście tego człowieka, który go wykonuje, choćby do swojej pracy. Jeśli ja z góry założę, że ktoś mnie odbierze źle, bo pracuję jako programista i będę roztaczał wokół siebie tą uarę "beznadziejności", to wiadomo, że będę uchodził za nieciekawego. Ale jak ktoś woli jechać stereotypami czyt schematami, to już jego problem.
Co do badań, to niestety ciężko zaufać takowym, pochodzącym z wątpliwego źródła.

106

Lady Loka napisał/a:

Ilu znasz super zarabiających studentów? Masz dopoero 24 lata, przed Tobą całe życie.

Twoje obserwacje są Twoje i masz prawo je mieć, ale nie rób z nich reguły o ile nie przeprowadzisz badań na ten temat na jakiejś grupie przekrojowej.

Nie znam superzarabiających studentów, ale wiem, że ci przystojni mają dziewczyny. Przystojniak może być biedny. Znam też wielu fajnych facetów, którzy nikogo nie mogą znaleźć, bo wyglądają przeciętnie i nie są bogaci.

107

Lady Loka napisał/a:

Nie znam superzarabiających studentów, ale wiem, że ci przystojni mają dziewczyny. Przystojniak może być biedny. Znam też wielu fajnych facetów, którzy nikogo nie mogą znaleźć, bo wyglądają przeciętnie i nie są bogaci.

No ale o kasie pisałeś. Więc pytam o tych kasiastych. Czyli jednak ich nie ma. Ups, coś nie pykło?

108

jakis_czlowiek napisał/a:

Raka, kasa uja daje, jeśli się jest taką pierdołą dla dziewczyn jak ja. Co mi z tego, że mam dobrą pracę, skończone studia mgr na Polibudzie i zarabiam > 10k na rękę? Nic xD Dziewczyny mają to gdzieś. Do zarobków się nie przyznaję, ale czasem schodzi rozmowa na to, czym się zajmujemy, to jak słyszą, że jestem programistą (czyli większość od razu połączy to z kasą), to nieszczególnie je to interesuje, powiem nawet, że nudzi tongue

Bo to jest tak, że im mniej atrakcyjny z wyglądu jesteś, tym więcej kasy potrzebujesz, by jakąś kobietę zainteresować (choć tak czy inaczej miłości nie zaznasz, a jakby ci się noga powinęła, to kobieta zniknie szybciej niż się pojawiła).

109

Lady Loka napisał/a:

No ale o kasie pisałeś. Więc pytam o tych kasiastych. Czyli jednak ich nie ma. Ups, coś nie pykło?

Pisałem o wyglądzie i kasie. Wygląd jest najważniejszy, a kasa może jedynie być dodatkowym atutem (choć są i takie, dla których to kasa jest najważniejsza).

110 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2022-11-11 13:07:30)

Lady Loka napisał/a:

Pisałem o wyglądzie i kasie. Wygląd jest najważniejszy, a kasa może jedynie być dodatkowym atutem (choć są i takie, dla których to kasa jest najważniejsza).

I znowu - bzdura.

Chyba, że w takie celujesz, ale to Twój problem.

111 Ostatnio edytowany przez Thomas29 (2022-11-11 13:20:56)

bagienni_k napisał/a:

O atrakcyjności nie decyduje zawód, ale samo podejście tego człowieka, który go wykonuje, choćby do swojej pracy. Jeśli ja z góry założę, że ktoś mnie odbierze źle, bo pracuję jako programista i będę roztaczał wokół siebie tą uarę "beznadziejności", to wiadomo, że będę uchodził za nieciekawego. Ale jak ktoś woli jechać stereotypami czyt schematami, to już jego problem.

Ależ oczywiście, że tak, w pełni się zgadzam. Tyle, że właśnie tych stereotypów używają obydwie strony i to bardzo często.

bagienni_k napisał/a:

Co do badań, to niestety ciężko zaufać takowym, pochodzącym z wątpliwego źródła.

W innym temacie zapodałem badania wykonane przez uniwersytety z którymi rozmówczynie nawet nie spróbowały wejść w polemikę. Jeśli uniwersytety są wątpliwym źródłem to ja nie wiem co w takim razie takowym nie jest.

Wiesz jaki jest główny problem z tego typu tematami poruszającymi poglądy manosfery, który obserwuję? To, że wszędzie większość pisze jak wielkie to bzdury nie są, ale nikt nigdzie nie potrafi wejść z nimi w merytoryczną polemikę i udowodnić, że rzeczywiście nimi są.

Lady Loka napisał/a:

Nie. Wygląd nie jest najważniejszy. Wygląd może jedynie wiele ułatwić jak chociażby zdobycie pewnych umiejętności społecznych i cech, ma wpływ na pewność siebie.

Kasa może grać rzeczywiście rolę, ale dopiero jak trafisz na taką co jej głównie na tym zależy. Nie każda kobieta taka jest.

112

Lady Loka napisał/a:

I znowu - bzdura.

No właśnie nie. Ja celuję w takie, dla których wygląd nie jest najważniejszy, ale jakoś dziwnym trafem jeszcze takiej nie spotkałem.

113

Lady Loka napisał/a:

I znowu - bzdura.

No właśnie nie. Ja celuję w takie, dla których wygląd nie jest najważniejszy, ale jakoś dziwnym trafem jeszcze takiej nie spotkałem.

A ruszyłeś się i szukasz czy dalej nic?

114

Lady Loka napisał/a:

A ruszyłeś się i szukasz czy dalej nic?

Cały czas próbuję, ale:
1) na portalach kobiety nadal nie odpisują
2) wszelkie wydarzenia, na których mógłbym kogoś poznać odbywają się w weekendy, kiedy ja pracuję.

115 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-11-11 16:14:01)

bagienni_k napisał/a:

Kurna mać, Ty nadal swoje. Czy ja gdzieś napisałem, że praca jako programista jest minusem wg mnie?

Nie, po prostu napisałem, że dla dziewczyn (przynajmniej na pierwszym spotkaniu, w czy w trakcie pisania dopiero) to nie ma znaczenia kim jestem.

A co do badań, sam wrzucałem normalne badania na temat apek internetowych ze źródłem, to i tak zawsze były zjechane tutaj od góry do dołu, że bzdury, itp.

116

Jakiś, kdź pobiegaj i wróć jak przestaniesz znowu na wszystkich wyburzać. To nie nasza wina, że Ci nie wychodzi w życiu, a nikt tu nie jest Twoim workiem treningowym.

117 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-11-11 16:24:10)

Lady Loka napisał/a:

Jakiś, kdź pobiegaj i wróć jak przestaniesz znowu na wszystkich wyburzać. To nie nasza wina, że Ci nie wychodzi w życiu, a nikt tu nie jest Twoim workiem treningowym.

Loka, ale gdzie ja tu Was sam zacząłem teraz atakować?

Bagiennik uderzył we mnie, chociaż nawet nic nie napisałem takiego, co on mi zarzuca (czyli n-ta taka sytuacja już ostatnio).

Worek treningowy to chyba ze mnie sobie tu parę osób robi.

118

Chłopak siedzi w piwnicy całe życie.
Lepiej jak tam zostanie.

119

Lady Loka napisał/a:

Loka, ale gdzie ja tu Was sam zacząłem teraz atakować?

Bagiennik uderzył we mnie, chociaż nawet nic nie napisałem takiego, co on mi zarzuca (czyli n-ta taka sytuacja już ostatnio).

Worek treningowy to chyba ze mnie sobie tu parę osób robi.

Mam zacząć cytować?
Nie umiesz kulturalnie odpowiadać? Myślisz, że jak w zamienisz w słowie na n to to coś zmienia? Bagiennik w przeciwieństwie do Ciebie nie zionie agresją.
A Ty od razu lecisz w agrechę i niby ugładzoną wulgarność. I kogo tym przyciągniesz do siebie? (Pytanie retoryczne).

120

Lady Loka napisał/a:

Mam zacząć cytować?
Nie umiesz kulturalnie odpowiadać? Myślisz, że jak w zamienisz w słowie na n to to coś zmienia? Bagiennik w przeciwieństwie do Ciebie nie zionie agresją.
A Ty od razu lecisz w agrechę i niby ugładzoną wulgarność. I kogo tym przyciągniesz do siebie? (Pytanie retoryczne).

No jasne, bo Wy możecie mnie atakować cały czas, i to z wymyślonych powodów. I to wg Ciebie jest całkowicie ok.

121

Lady Loka napisał/a:

Mam zacząć cytować?

No jasne, bo Wy możecie mnie atakować cały czas, i to z wymyślonych powodów. I to wg Ciebie jest całkowicie ok.

Zacytuj w którym momencie tak napisałam albo przestań rzucać oskarżenia w eter.

122

Lady Loka napisał/a:

Zawsze jak się odnoszę do tego, że ktoś przerabia mój post na jego widzimisię i zarzuca mi jakieś wymyślone rzeczy, to jakoś nikt się do tego nie odnosi. Jedynie co słyszę, że znowu marudzę i atakuję kogoś (chociaż mam do tego prawo, żeby zareagować, skoro sam mnie atakuje bez żadnego powodu).

123

Lady Loka napisał/a:

Zawsze jak się odnoszę do tego, że ktoś przerabia mój post na jego widzimisię i zarzuca mi jakieś wymyślone rzeczy, to jakoś nikt się do tego nie odnosi. Jedynie co słyszę, że znowu marudzę i atakuję kogoś (chociaż mam do tego prawo, żeby zareagować, skoro sam mnie atakuje bez żadnego powodu).

Zacytuj, gdzie napisałam, że nie masz prawa zareagować.

124 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-11-11 16:50:10)

Lady Loka napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Zacytuj, gdzie napisałam, że nie masz prawa zareagować.

Przecież tego nie napisałem, że mi odmawiasz prawa do reagowania.

Napisałem tylko, że to, że zareagowałem agresywnie w stosunku do tekstu Bagiennika jest jak najbardziej normalne, skoro on sam zaczął wyciągać jakieś rzeczy totalnie z dupy.

I napisałem, że to co Bagiennik napisał (albo ktoś inny) jest pomijane i nie ma znaczenia dla Was (chociaż totalnie wymyślone z dupy to są rzeczy), ważne jest tylko to, że ja zareagowałem agresywniej, więc znowu można mi coś zarzucić.

I ta sama sytuacja jest w moim temacie.

125 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-11-11 17:35:54)

Słuchajcie, mam propozycję, aby naprawdę pomóc temu człowiekowi i zamiast pisać to, co myślimy oraz zaśmiecać kolejny temat, wskazać mu linki, pod którymi znajdują się fora dyskusyjne i inni użytkownicy.

Od siebie proponuję:

https://forum.gazeta.pl/forum/0,0.html
https://f.kafeteria.pl/
https://wizaz.pl/forum/ - spojrzenie innym kobiecym okiem
https://facetpo40.pl/forum/ - spojrzenie męskim, dojrzałym okiem

Tylko się chłopak z nami męczy. Przestańmy go dobijać wskazując, gdzie naszym zdaniem popełnia błędy, gdzie naszym zdaniem tkwi problem w jego podejściu do relacji z kobietami.

Uważam, że jest to sensowna propozycja, aby skonfrontował swój problem z innym "gremium".

126 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-11-11 17:42:21)

KoralinaJones napisał/a:

Słuchajcie, mam propozycję, aby naprawdę pomóc temu człowiekowi i zamiast pisać to, co myślimy oraz zaśmiecać kolejny temat, wskazać mu linki, pod którymi znajdują się fora dyskusyjne i inni użytkownicy.

Od siebie proponuję:

Tylko się chłopak z nami męczy. Przestańmy go dobijać wskazując, gdzie naszym zdaniem popełnia błędy, gdzie naszym zdaniem tkwi problem w jego podejściu do relacji z kobietami.

Uważam, że jest to sensowna propozycja, aby skonfrontował swój problem z innym "gremium".

Standardowe podejście stosowane na tym forum.

Wy po mnie jechać możecie, obrażać, zmieniać sens tego, co piszę. I nikt tu nie widzi nic złego w tym. Nikt nie napisze nikomu, że przesadza. Baa, będziecie tego kogoś bronić i mówić, że wszystko jest ok, że ma rację. Bo jest w waszym kółku wzajemnej adoracji.

Ale jak ja tylko napiszę, że się nie zgadzam z tym, zacznę się bronić, to od razu mnie zjedziecie.

Hipokryci pieprzeni.

127 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-11-11 17:50:36)

A to zabawne, bo w sumie mój ostatni post wcale nie odnosił się do Kolegi smile Ogólnie miał na celu zwrócenie uwagi na powszechny i durny stereotyp, odnośnie rzekomo przegranej pozycji, na jakiej stoją programiści w kontekście poszukiwania partnerki. W dyskusję włączył się przecież jeszcze Thomas29. Jeśli jednak ktoś widzi wszędzie wyłącznie ataki na swoją osobę i nie ma przy tym w sobie za grosz krytycyzmu, to już jego problem. Tym bardziej, kiedy nie dostrzega, iż sam się tym stereotypem posługuje, twierdząc, że jego zawód z pewnością nie będzie wywoływał zaintresowania u płci przeciwnej.

128

bagienni_k napisał/a:

A to zabawne, bo w sumie mój ostatni post wcale nie odnosił się do Kolegi smile Ogólnie miał na celu zwrócenie uwagi na powszechny i durny stereotyp, odnośnie rzekomo przegranej pozycji, na jakiej stoją programiści w kontekście poszukiwania partnerki.

Ale wyraźnie w tym poście dałeś znać, że chodzi o to, co napisałem.

bagienni_k napisał/a:

Tym bardziej, kiedy nie widzi, iż sam się tym stereotypem posługuje, twierdząć, że jego zawód z pewnością nie będzie wywoływał zaintresowania u płci przeciwnej.

Dobra, ale czemu by niby miał wywoływać jakiekolwiek zainteresowanie? Zawód jak zawód. Ni gorszy, ni lepszy.

Ja tylko pisałem, że zawód/zarobki to nie ma znaczenia na początku. Może potem będzie mieć...

bagienni_k napisał/a:

No, ale jeśli ktoś wydzi wszędzie wyłącznie ataki na swoją osobę i nie ma przy tym w sobie za grosz krytycyzmu, to już jego problem.

Ale te ataki od tygodnia są na mnie cały czas. Obojętnie co bym napisał, Wy zawsze znajdziecie coś, żeby się przyczepić.

Co do krytycyzmu - przecież masę razy przyznawałem, że nie jestem nieomylny, popełniam głupie błędy, itp.

129

KoralinaJones napisał/a:

Od siebie proponuję:

Wy po mnie jechać możecie, obrażać, zmieniać sens tego, co piszę. I nikt tu nie widzi nic złego w tym. Nikt nie napisze nikomu, że przesadza. Baa, będziecie tego kogoś bronić i mówić, że wszystko jest ok, że ma rację. Bo jest w waszym kółku wzajemnej adoracji.

Ale jak ja tylko napiszę, że się nie zgadzam z tym, zacznę się bronić, to od razu mnie zjedziecie.

Hipokryci pieprzeni.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale nikt tutaj nie zaczął bronić Bagiennika ani nikt nie napisał, że można Cię obrażać do woli.

Zwróciłam uwagę tylko i wyłącznie na to, że znowu zioniesz agresją i znowu wyżywasz się na wszystkich dookoła rzucając wulgaryzmami.

To nie jest nasza wina, że Ci nie wychodzj, serio. Próbowaliśmy pomóc, masz nasze rady w pompie i jeszcze po nas jedziesz. To serio myślisz, że ktoś więcej Ci pomoże.

Może inne forum to faktycznie dobre rozwiązanie dla Ciebie.

130

KoralinaJones napisał/a:

Od siebie proponuję:

Ułatwię Ci zatem.

https://facetpo40.pl/forum/30lat-i-caly … ek,5692,26

Masz forum dla facetów.

Posty [ 66 do 130 z 403 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Wzrost 170 cm vs Portal randkowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024