Flirt/ koleżeństwo? Pogubiłam się. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Flirt/ koleżeństwo? Pogubiłam się.

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 72 z 72 ]

66

Odp: Flirt/ koleżeństwo? Pogubiłam się.
SamotnaDoBólu napisał/a:

Strasznie jesteś miły. Nie o to chodziło, że kiedy sobie odpuścił to nagle stal się atrakcyjny w moich oczach. Był już wcześniej. Ale patrząc na różnicę wieku, wspólną pracę nie byłam do końca przekonana czy to dobry pomysł. Toksyczna tylko dlatego, że zagubiona i po stokroć raniona? Serio? Kto tu jest niedojrzały?

O, wchodzimy w argumentację zagubiona i zraniona. I ty masz 30 lat?
Coś ci powiem, w pewnym wieku każdy ma jakiś bagaż ale wchodząc w nową relację z nim - to jest pozwalanie na to by inna osoba za coś "pokutowała" jest mega słabe i niedojrzałe.
Dziewczyno, każdy ci dał dobre rady, ale ty będziesz szukała zawsze linii obrony, sposobu by uciec od odpowiedzialności, inicjatywy. Po tak jest wygodniej, czekać aż królewnie coś skapnie.
Jak słyszę jaka to dziewczyna zagubiona, zraniona, po przejściach to chociaż wiem, że można ją od razu sobie odpuścić jako partnerkę - bo to manipulacja, zrzucanie odpowiedzialności za swoje zachowanie, które tak, zazwyczaj jest toksyczne. Inaczej nie byłoby całej tej gierki.

Zobacz podobne tematy :

67

A więc można uznać, że jest remis. Odrzucenie za odrzucenie. Nigdy nie chciałam go zranić, ale to zrobiłam. Myslalam, że te ostatnie dni mają na celu poprawę naszych relacji, niestety służyły osiągnięciu celu- dobitnego rozwalenia mnie. Szczerze mówiąc, mega zle się z tym czuje. Chciałabym cofnąć czas, ale pociesza mnie fakt, że chociaż jemu jest lepiej. Bo tak naprawdę zasłużyłam sobie.
Tyle w temacie, wątek uznaje za zamknięty. Dziękuję za rady i kubeł zimnej wody.

68

SamotnaDoBólu napisał/a:

Tyle w temacie, wątek uznaje za zamknięty. Dziękuję za rady i kubeł zimnej wody.

Szkoda, że tak późno się namyśliłam napisać, ale mam nadzieje, że przeczytasz
mój post.
Może to wcale nie chodziło o to, by złapać króliczka, ale by gonić go.
Wiele widziałam, wiele przeżyłam i wiem, że jeśli mężczyźnie zależy na upatrzonej kobiecie, to znajdzie sposób i drogę do jej serca i nie ma pomiłuj.
Wiem też, że romanse w pracy na ogół kończą się bardzo źle i co najmniej jedna
osoba wychodzi z nich poraniona.
Na wszystko potrzeba czasu, więc daj czas czasowi i nie snuj projekcji, bo to
napędza Twoją wyobraźnię i sprawia, że zwyczajnie tęsknisz za drugą połową.
I nie ma w tym niczego gorszącego, ale porozglądaj się za tą połówką na
neutralnym gruncie.
Może Twój kolega po prostu jest dla Ciebie miły, ale jeśli dobrze pojęłam nie
deklarował niczego, a ciut podokazywał i mógł się właśnie obawiać jak to
odbierzesz, więc się wyciszył  i zadawanie jemu jakichkolwiek pytań, nie da
konkretnej odpowiedzi.
Udaj, że nic się nie działo, nie stało, nie zraniło, a zobaczysz jak się toczyć będzie.
Być może mit o nierandkowaniu w pracy upadnie, bo każda reguła ma swój wyjątek.
Tak, czy inaczej szczerze Tobie życzę, żebyś znalazła kogoś, kto nie będzie flirtował,
a potraktuje Twoją osobę poważnie, z godnością i miłością.

69

Cisza to ja. Jakże mądra i wyważona jest Twoja odpowiedź do SamotnaDoBólu. Nie omieszkałam spojrzeć w Twoje tematy. Jest godz. 24 a ja czytam,łzy ciekną po policzkach. Przerywam, na dziś dość wzruszeń i emocji. Jestem być może w połowie. Jutro skończę. Ile miałaś siły, ja też dużo przeszłam ale to jednak namiastka co Ty. Utul się choć na chwilkę.

70

''Wiele widziałam, wiele przeżyłam i wiem, że jeśli mężczyźnie zależy na upatrzonej kobiecie, to znajdzie sposób i drogę do jej serca i nie ma pomiłuj.
Wiem też, że romanse w pracy na ogół kończą się bardzo źle i co najmniej jedna''

Niestety nie jest to prawda, masz przykład Wokulskiego z Lalki, stawał na głowie i był tylko zabawką w rękach Izabeli Łęckiej a takich przykładów w prawdziwym życiu jest wiele, jeżeli komu zależ to również podejmuje działanie a nie czeka biernie aż druga strona nagle wyzna swoje uczucia. Żadna ze stron nie lubi być odrzucana, nie można żyć w narracji że facet musi i facet znajdzie sposób. Każda ze stron może znaleźć sposób lub czekać biernie na to co nigdy nie nadejdzie.

71 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-10-09 13:22:30)

kamiloo86 napisał/a:

nie można żyć w narracji że facet musi i facet znajdzie sposób. Każda ze stron może znaleźć sposób lub czekać biernie na to co nigdy nie nadejdzie.

To jest świetny sposób na zostanie sfrustrowaną i samotną kociarą.

Nie wiem skąd w tylu kobietach zakorzeniona księżniczkowatość. Dobry i trwały związek to relacja dwóch osób i powinna być równoważna. Ja daję, Ty dajesz. Ja inicjuję, Ty inicjujesz.
Fakt niektórzy faceci to lubią. Ale wiecie jacy? Zdobywcy. Zdobędzie pobawi się i możliwe, że zostawi, bo będzie chciał dalej zdobywać, dalej poczuć te początkowe emocje, niepewność i chęć zdobycia.
Ale nie każdy facet taki jest. Tak samo nie każda kobieta to księżniczka.

72

bez przesady, niektórzy lubią singielskie życie i koty i to ich sprawa, ale na pewno u niektórych istnieje mechanizm racjonalizacji, skoro się nie udało, nie walczył to nie on, to będzie ktoś inny i tak faktycznie można przeżyć życie, po prostu pewne szanse i możliwości są ograniczone w czasie i zamiast się zastanawiać lepiej oddać strzał, raz się uda a raz nie ale na pewno nie będzie  człowieka męczyła myśl to że nie podjął aktywności i nie będzie musiał potem sobie ten sytuacji racjonalizować żeby mu było lżej

Posty [ 66 do 72 z 72 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Flirt/ koleżeństwo? Pogubiłam się.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024