Zostałem nazwany gownem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zostałem nazwany gownem

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 92 z 92 ]

66

Odp: Zostałem nazwany gownem

Ja myslę, że to nie wyrzuty sumienia, a strach przed tym co jej odwali.

Ale ona  ujada. Normalna osoba nie robiłaby takich jazd. Tylko przemyślała i pogadała. To co opisujesz to patologia, to chore. To czego doświadczasz to przemoc 2 wrednych babsztyli, którym frajer chce się wymknąc spod kontroli.
Trzymam za ciebie kciuki, dasz radę.

Obrazek dla odrobiny uśmiechu smile
https://media1.tenor.com/images/9458e7ebc58465a0968e09335ebd7ad7/tenor.gif?itemid=13729238

Zobacz podobne tematy :

67

Hehe, faktycznie obrazek uśmiech wywołał

68

bagienni_k napisał/a:

Autorze, gó*** nie jesteś Ty, ale ona.. A g... pozbywa się w wiadomy sposób, który można nieco zmodyfikować w odniesiu do tej, hmm, "kobiety".

Nie pozwól po sobie deptać, bo na to nie zasługujesz..

Nie pozwol sie tak traktowac!
Zostaw to bagno jak najszybciej.Zakoncz tá znajomosc, jakkolwiek bedzie na poczatku ciezko, bo bedzie, ale przyjdzie dzien, ze poczujesz sie szczesliwy, odzyskasz swoje zycie i zrozumiesz, ze bardzo dobrze zrobiles.
Czlowieku masz tylko jedno zycie!Ta kobieta Cie niszczy i ona bardzo dobrze wie, co robi, to wyrafinowany pasozyt.O nia sie nie martw.Znajdzie nastepna ofiare, ktora bedzie wykorzystywac tak, jak Ciebie.
Ale Ty jej juz podziekuj.
Przestan jej dawac pieniadze za friko.Nie remontuj nic wiecej.Nie plac za nia i jej szczesliwe zycie Twoim kosztem!
Zakoncz to.Zablokuj wszedzie.Zajmij sie soba i swoim zyciem.Zaslugujesz na to.
Uwierz mi, wiem co mowie i zycze Ci sily w zrobieniu tego i wytrwaniu w postanowieniu.
Naprawde warto.
Za jakis czas spotkasz na swoje drodze normalna kobiete, ta wlasciwa,
ktorej bedzie na Tobie naprawde zalezalo, ktora bedzie Cie kochala, takiego, jakim jestes i bedzie kochala Ciebie, a nie Twoje pieniadze.
Bedziesz wiedzial, ze to jest to.Poczujesz to od razu.
To, co masz teraz w swoim zyciu, to kosmiczna pomylka, nieporozumienie, toksykologia, trzeba to zakonczyc jak najpredzej.
Trzymam kciuki i chce tu przeczytac, ze zostawiles tego koszmarnego babiszona i ze dajesz rade!

69

misia.e. napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Autorze, gó*** nie jesteś Ty, ale ona.. A g... pozbywa się w wiadomy sposób, który można nieco zmodyfikować w odniesiu do tej, hmm, "kobiety".

Zostaw to bagno jak najszybciej.Zakoncz tá znajomosc, jakkolwiek bedzie na poczatku ciezko, bo bedzie, ale przyjdzie dzien, ze poczujesz sie szczesliwy, odzyskasz swoje zycie i zrozumiesz, ze bardzo dobrze zrobiles.
Czlowieku masz tylko jedno zycie!Ta kobieta Cie niszczy i ona bardzo dobrze wie, co robi, to wyrafinowany pasozyt.O nia sie nie martw.Znajdzie nastepna ofiare, ktora bedzie wykorzystywac tak, jak Ciebie.
Przestan jej dawac pieniadze za friko.Nie remontuj nic wiecej.Nie plac za nia i jej szczesliwe zycie Twoim kosztem!
Uwierz mi, wiem co mowie i zycze Ci sily w zrobieniu tego i wytrwaniu w postanowieniu.
Naprawde warto.
ktorej bedzie na Tobie naprawde zalezalo, ktora bedzie Cie kochala, takiego, jakim jestes i bedzie kochala Ciebie, a nie Twoje pieniadze.
To, co masz teraz w swoim zyciu, to kosmiczna pomylka, nieporozumienie, toksykologia, trzeba to zakonczyc jak najpredzej.
Trzymam kciuki i chce tu przeczytac, ze zostawiles tego koszmarnego babiszona i ze dajesz rade!

Az dziw, że obcym osobom bardziej zależy na moim szczęściu niż kobiecie której poświęciłem wszystko... Dziękuję

70 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-01-14 21:29:56)

Forumowa metoda na baranka nie zaszkodzi Ci Jacku .
Niestety czasami nasze marzenia się spełniają ,ale życie to nie je bajka i nie da się mieć cały czas romansu ,ponieważ wszystko się zmienia a emocje uczucia też z czasem.
Pewnie oryginalnym nie będzie napisanie Ci że wasz związek ma toksyczne ewidentnie cechy ,a Ty oprócz kochania uzależniłeś się i wziąłeś na siebie wszystkie konsekwencje romansu,zdrad,rozwodów i tak dalej ,zbyt wiele rzeczy wziąłeś sam na swe barki ,kompletnie brak w tym równowagi ,mnóstwo nierealistycznych oczekiwań nie do spełnienia przez nikogo z ludzi .
Dlatego brak nagrody za poświęcenie z jednej strony trafiłeś na cwaną kobietę sam ją sobie wybrałeś nie jesteś niczyją ofiarą i kontynuujesz romans na siłę wbrew rzeczywistości to znaczy on jest w Twojej głowie a życie się zmieniło ,wiele związków po romansowych tak się kończy .
kiedy przeszłość nie rozliczona nawet przez jedną stronę coś zostało niedokończone ciągnie się za wami a Ty chcesz wszystko załatwić niestety to niemożliwe jak się okazało ,każdy ma swoje do załatwienia na własny rachunek .
Przestań tak jak napisała Monoceros a od siebie dodam przestań być zbawcą i czyścicielem jej sumienia swoim kosztem nie stać Ciebie na zapłacenia takiego rachunku ,mogłeś nie wszystko wiedzieć i przewidzieć ,zajmij się sobą to najlepsze i najzdrowsze dla Ciebie .Naobiecywałeś ,naprzysięgałeś głupstw i czegoś czego nikt nie jest w stanie zrobić za drugą osobę ,dać doskonałe szczęście komuś , pod wpływem emocji sentymentów oczekiwań potrzeb to zrobiłeś - zdarza się  ,tworząc sobie tym samym pułapkę bo wyidealizowałeś swoją partnerkę ponad miarę i wbrew rozsądkowi teraz nastąpiło zderzenie mam nadzieje że oprzytomniejesz wkrótce i zobaczysz jakie to było wszystko niemożliwe do spełnienia.
Miej teraz na względzie swoje sprawy cokolwiek byś złego,raniącego krzywdzącego,niesprawiedliwego nie słyszał na swój temat od tej kobiety ,będziesz obwiniany być może nękany oskarżany ,sam będziesz to analizował rozkminiał oskarżał dyskredytował,samobiczował się i użalał się nad sobą to ciężki czas dla ciebie - wytrzymaj to miej do tego dystans to ciemne strony wychodzą na wierzch Twoje również ,ale nie poddawaj się jeszcze żyjesz i nie wiesz co w przyszłości lęk przed samotnością i urazy masz do pokonania dobrze że masz możliwości odseparowania się odcięcia ,załatw sprawy z tą panią i zostaw ją w spokoju sobie też tym samym daruj spokój .

71

Jacku przyszła mi do głowy jedna bardzo ważna sprawa. Takie pytanie, na które nie musisz odpowiadać. Tylko sam je sobie zadaj.
Czy gdybyś bardzo ciężko zachorował i potrzebował wieloletniej opieki, czy twoja partnerka by się toba zaopiekowała i czy byś się czuł wtedy z nią bezpiecznie?

72

To proste. Jesteś z nią, bo dobrze daje. W zamian ma od Ciebie dobra materialne. Ty zaczynasz chcieć zmodyfikować ten układ, pani się już niepokoi, bo chce utrzymać status quo. Myślę, że do consensusu nie dojdzie.

73

Nie dziekuj, bo nie ma za co, tylko DZIALAJ!!!!!!!! Mocno trzymam kciuki!!!

Jacek 82 napisał/a:
misia.e. napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Naprawde warto.

Az dziw, że obcym osobom bardziej zależy na moim szczęściu niż kobiecie której poświęciłem wszystko... Dziękuję

74

Jacek 82 napisał/a:

Ale faktycznie, czekam aż się dziś odezwie, bo na razie milczy....

No tak bo to sa klasyki toksycznego związku. Ona szantażuje odejściem i kara milczeniem.. Dobrze wie , że na pewno nie odejdziesz Ty.
Jak ktoś juz tutaj wspominał jak Ty sobie to wyobrażasz za x lat? Przecież z Ciebie zostanie wrak człowieka.

75

Czuje się jak głupiec.... Slepy głupiec..

76

Jacek 82 napisał/a:

Jacek nie ty pierwszy i nie ostatni. My tutaj tobie radzimy, ale sami nie jedną głupią rzecz w życiu zrobiliśmy. Ważne żeby przejrzeć na oczy i przywrócić swoje życie do normalności. Trzeba się wspierać. Trzymaj się chłopie.

77

Ajko napisał/a:
Jacek 82 napisał/a:

Jacek nie ty pierwszy i nie ostatni. My tutaj tobie radzimy, ale sami nie jedną głupią rzecz w życiu zrobiliśmy. Ważne żeby przejrzeć na oczy i przywrócić swoje życie do normalności. Trzeba się wspierać. Trzymaj się chłopie.

Żeby się podnieść trzeba najpierw upaść tak to bywa w życiu czasem.

78

paslawek napisał/a:
Ajko napisał/a:
Jacek 82 napisał/a:

Żeby się podnieść trzeba najpierw upaść tak to bywa w życiu czasem.

Przypomina się taka historia, przytoczę ją tutaj choć bez nazwisk i szczegółów po których można byłoby osoby w niej występujące rozpoznać.

Jest rok...No dobrze, jakieś lata temu. Jestem jeszcze w Polsce, studiuję. Poznaję na tych studiach dziewczynę.. Nazwijmy ją M. Z wyglądu taka szara myszka, nic specjalnego, ale dość miła i wkrótce nawiązujemy bliższą relację, bo wydawała mi się fajna.  Otóż M ma jak na tamte czasy świetny samochód, utrzymuje, że nie pracuje, więc robi się dla mnie coraz ciekawsza:) Jednak najciekawsze dopiero się zacznie. Mieszkałam wtedy w małym ale ślicznym domku na skraju lasu i pewnego razu, zimową porą, gdy siedziałam sobie przy kominku, zjawiła się u mnie niespodziewanie M. Po chwili gdy siedziałyśmy przy kawie zdradziła powód swojego przybycia. Otóż chciała ode mnie pożyczyć pieniądze!!! Na ratę na ten swój wypasiony samochód. I wtedy otworzyła się... Była w powiedzmy w związku z facetem, który harował w Niemczech i przysyłał jej pieniądze do Polski, którymi ona zarządzała. Tak zarządzała, że zostawało jej sporo na jej własne wydatki, w tym samochód i beztroskie życie. Niestety, facet uległ wypadkowi w pracy i został kaleką, na wózku. Wtedy malo, że skończyły się pieniądze, to jeszcze zaczęto wobec niej kierować jakieś oczekiwania dotyczące  owego nieszczęsnika. Był to on sam, oraz jego najbliższa rodzina. Zdrętwiałam, gdy usłyszałam jej usprawiedliwianie się, że jednak ona się nim nie zajmie.. "Bo to nie było nic poważnego, bo ona go nie kocha, bo nie tak miało to wyglądać.".

Wiem, można dyskutować na ten temat i tyle ilu będzie dyskutantów tyle zdań, ja jednak skończyłam znajomość z tą kobietą, a o pożyczaniu jej pieniędzy w ogóle mogła zapomnieć. Raz, że sama nie miałam wtedy żadnych "zaskórniaków", a dwa że jakoś mnie od niej odrzuciło.

Kończąc historię: Facet wylądował w domu opieki, a ona przestała z nim utrzymywać jakikolwiek kontakt.

79

Wlasnie, jest nas siła Jacku z Toba tutaj.
Wszyscy popełniamy błędy,ważne, aby wyciągnąć wnioski, otworzyć oczy..co wlasnie zrobiłeś.
Spokojnie i nie daj się sprowokować, być może będzie próbowała różnych sztuczek żeby Cię złamać.Nie daj się.
Potraktuj to wszystko jako lekcje, bolesna, trudno, nikt nie obiecywał, ze będzie łatwo.Garda do góry i jazda przed siebie!Ale już bez niej!
Najważniejsze odseparować się jak najszybciej i jak najdalej od brzydkiej flądry.
Przemysl strategie i działaj, im dłużej czekasz, tym ciężej będzie odejść, tym więcej złego się zdarzy. A po co, kiedy możesz żyć sobie w spokoju sam, mieć swoje pieniądze dla siebie i odzyskać swoje zycie i swój spokój,a w odpowiednim czasie...poznasz odpowiednia kobietę.
To ujadanie tej kobiety i zachowanie, nie jest normalne, manipuluje Toba, ze szok. Nie daj się.
Jak będzie musiała trochę ciężej pracować(o ile będzie musiała) i sama płacić za swoje długi i inne rzeczy,za które Ty płacisz (nie rozumiem dlaczego), może będzie trochę pokorniejsza... choć.. wątpię..  ..ten typ tak ma zdaje się:/
Ale Ty już będziesz daleko i mało będzie Ciebie to wszystko obchodziło.
Kiedy odeszłam zrozumiałam to wszystko.
Wszystkie sytuacje,wszystko złożyło się pięknie jedna całość.
Tak jak każdy, kto odszedł z toksycznego związku mogę powiedzieć,ze żałuje jednego,ze tak późno to zrobiłam..i choć na początku wydawało mi się nierealne, nie wierzyłam,ze mi się uda, to teraz, po czasie..zupełnie inaczej na to patrzę i z daleka widzę toksycznych ludzi, manipulacje.
Praca nad sobą tez pomaga.No i trzeba tu często zaglądać, dużo dużo mądrych rzeczy tu wyczytałam..za co dziękuje..
Dobrze,ze jesteście..

Ajko napisał/a:
Jacek 82 napisał/a:

80 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2021-01-15 02:38:34)

na ''rynku'' panuje takie trend że facet, który zbyt nadskakuje kobiecie stopniowo traci jej szacunek a ta jakby na przekór stara się jeszcze bardziej testować czy kiedyś postawisz granice,
rozwiązanie to postawienie granic, miej jednak na uwadze że wszelkie zmiany na tak długiej stopie relacji wywołają bunt, może dojść do sporej eskalacji przemocy z jej strony (krzyki, groźby) ale nie widzę innego rozwiązania, jeżeli odejdzie trudno (dowiedzie to że ona tylko manipuluje a nie kocha), czasem to jedyne wyjście bo obecnie tutaj nie ma miłości tylko gra gdzie Ty swoim postępowaniem chcesz uzyskać jej aprobatę a z jej strony jest stopniowo zwiększający się brak szacunku, ogólnie ta historia to dobra nauczka że w relacji bez stawiania granic nie ma przyszłości, niemniej nawet ich postawienie nie daje żadnej gwarancji że związek przetrwa, natomiast zasady są od początku znane i mimo wszystko jest to lepsza droga.
Ps. nie przejmuj się krytycznymi ocenami facetów, 3/4 Ci powie bądź samcem alfa (nie mówię o forum bo tutaj są świadomi ludzie) a nie pantofelkiem a sami dają się takiej narracji, ja też dawałem, ale człowiek dojrzewa i mądrzeje, jesteś bliski tego przełomu, to pewne.

edit, dopiero zobaczyłem 2 stronę czyli jest typowe oburzenie i przeciąganie linii, nie dawaj się, przemiana rozpoczęta smile

81

Jacek 82 napisał/a:

Niech pierwszy rzuci kamień ten kto nigdy się tak nie czuł.
Pamiętam swoja historie sprzed 4 lat. Trafił mi się wesoły rozwodnik z dzieckiem. Szukał pocieszenia, bylam na KAZDE jego zawołanie. Bylam wyrozumiala bo przecież po przejściach i...panicznie się balam ze odejdzie. Naprawdę byłam idealem byleby tylko on się czul przy mnie dobrze. Tymczasem facet gral na 2 fronty i wrócił do swojej ex. Kazda historia jest inna, ale silny charakter od razu zwęszy ten uległy.
Wiem, ze to trudne ale nie pozwól grac na Twoich emocjsch!

82 Ostatnio edytowany przez (o_0) (2021-01-15 10:12:40)

Chłopie ale sobie babe wybrałeś normalnie i ta jej jeszcze córka. Ładnie sobie ciebie owinęły wokół palca i wykorzystują dla swojego interesu. Ty zacznij sie szanować, nie skaml o miłość, nie płaszcz się, zajmij sie sobą i obserwuj jak oba się zachowuje, reaguje. Ja myśle że ona totalnie nie ma dla ciebie szacunku jak nawet potrafi podczas waszej rozmowy dawać na głośnomówiący żeby jej córka podsłuchiwała co ty powiesz. Po prostu przez te lata nahczyłeś ją że mogą się tobą wysługiwać i że we wszystkim im pomożesz. Sorry ale niech też coś dają od siebie w zamian. Jej córka to jej sprawa i problem, a pomagać może nawet i były mąż jak nie pieniężnie to chociaż zamówić fachowców do tego remontu lub chociaż dać parę groszy na materiały budowlane. Ty nie rób z siebie murzyna bo wiesz co może murzyn zrobić jak zrobi swoje?

Chyba faktycznie jej były mąż został szczęściarzem na stare lata bo sie uwolnił od takiej zołzy i to nie z jego winy.

Masz okazje sorawdzić ile ona jest warta ta kobieta, ile wart jest ten wasz związek, co ona o tobie myśli tak naprawde. Poszukaj jaj, zaciśnij zęby i sobie po obserwuj co się wydarzy.

A jak by ci przyszło na myśl zostać z taką kobietą to będziesz jen musiał powiedzieć że wiele się pozmienia.
Jeśli na to nie przystanie lub tego nie zaakceptuje to to już tylko jej problem.

Stary nie jesteś to możesz sobie poszukać innego modelu, najlepiej młodszego i mniej zołzowatego no i najlepiej by już była wolna. Po przejściach nawet byle wolna.

83

Jestes wykorzystywany na maxa, ona cie nie szanuje, nic z tego zwiazku praktycznie nie masz a...kochasz.
Na czym polega ten zwiazek? o co tu chodzi?

Ewakuacja, szybki wypad z tej dziwnej matni. Lepiej nie bedzie, a bedzie gorzej. Robisz calosciowo za frajera. Ocknij ie.

84

Mam nadzieje Jacku, ze wszystko w porzadku...

85

W związkach różnie bywa. Ale co za dużo to niezdrowo. Nie daj się tak traktować. Ty za przeproszeniem wchodzisz jej w tyłek, za bardzo. Wygląda na to że Ona uważa, że jej się wszystko należy. Szczerze? Trochę sam jesteś sobie winien.

86

Baba znalazła frajera, co jej odpicuje chałupę, kaskę da i jeszcze da sobą pomiatać. Proste.

87

assassin napisał/a:
Jacek 82 napisał/a:

[...] Mamy za sobą burzliwy początek znajomości, gdyż byliśmy kochankami przez prawie 10 lat. [...]

Nie szkoda Wam czasu na produkowanie się nad problemami tego jegomościa....???

Poniekąd tak...

88 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2021-01-18 12:04:10)

Aż się zalogowałem ...
Autorze, rozwiązanie Twoich problemów jest przecież banalnie proste.
Pozwol jej znowu wyjść za mąż za kogoś tam, a Wy wróćcie do relacji kochanka-kochanek.
Przez 10 lat Wam się to świetnie udawało i wszystko się popsuło kiedy mąż przestał być mężem a Ty miałeś wejść w jego role.

Niczego się nie nauczyłeś w czasie romansowania z nią kiedy była mężatką ?
W ciagu 10 lat romansowania z nią, nie  przeszła Ci ochota zastąpienia jej męża ????

89

Uciekaj od niej póki prawnie z nią nie jesteś jakoś związany (wspólny majątek, małżeństwo czy dzieci). I to natychmiast! Miej w d wszystko , co z nią związane, nie kończ żadnych remontów, zabierz klucze od auta. Nie spotykaj się z nią więcej, jak zadzwoni to najlepiej nie odbieraj tel. chyba, że ci musi auto oddać. Jam spyta co jest grane to powiedz że to koniec, i odchodzisz, bo nie jesteś z nią w żaden sposób szczęśliwy. Nie daj się jej manipulacjom, gdyby próbowała.

90

Popieram calkowicie. Rowniez zamknij tej Pani jakikolwiek dostep do zrodelka- znaczy do Twoich pieniedzy.
Mam nadzieje, ze nie masz z Nia wspolnego konta, ze nie ma do niego dostepu w zaden sposob, ze nie ma karty bankomatowej...  .. ??
A jak juz to wszystko zrobisz, odczujesz wolnosc i spokoj.Zobaczysz.Wierze w Ciebie!
..i nie daj sie larwie zlamac!

Klauss napisał/a:

Uciekaj od niej póki prawnie z nią nie jesteś jakoś związany (wspólny majątek, małżeństwo czy dzieci). I to natychmiast! Miej w d wszystko , co z nią związane, nie kończ żadnych remontów, zabierz klucze od auta. Nie spotykaj się z nią więcej, jak zadzwoni to najlepiej nie odbieraj tel. chyba, że ci musi auto oddać. Jam spyta co jest grane to powiedz że to koniec, i odchodzisz, bo nie jesteś z nią w żaden sposób szczęśliwy. Nie daj się jej manipulacjom, gdyby próbowała.

91

Jedną z rzeczy, która mnie irytuje i na którą sobie nie pozwalam, nie tylko ze strony żony, dzieci, czy kogokolwiek w pracy, to na pomiatanie sobą. Nie pozwolę sobie, żeby kto mi zarzucił, że jestem gównem. Szybka riposta i (w przenośni) pięść w mordę. Dobrze, że zacząłeś się stawiać, bo to należy robić. W momencie, gdy dajesz się komuś sterować, to tracisz szacunek do siebie. Nie wiem czym ona tak wiąże Ciebie z sobą, czy ujeżdża Cię szpagatem, albo robi lodzika stojąc na rękach, bo ciężko to nazwać miłością, kiedy ktoś zarzuca drugiej stronie, że jest gównem i traktuje przedmiotowo.
Buduj na powrót cochones, teraz Ty musisz ją trochę potrzymać w garści, by ona oceniła, czy chce jej się z Tobą być.

92

Wróćcie do relacji polegającej na bzykaniu. Może związała się z tobą "na fest" bo przekonały ją finanse. Jeden pies - Tobie to nie służy.

Posty [ 66 do 92 z 92 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zostałem nazwany gownem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024