Szukam - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Szukam

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 172 ]

Temat: Szukam

Witam smile Widząc jak światłe, dojrzałe, mądre, doświadczone i empatyczne osoby przeglądają to forum ( w przeciwieństwie do innych forów ) i widząc jakie dobre rady dostałem ( a nie po dupie )  od niektórych, śpieszę zadać ostatnie już mam nadzieje pytanie na tej stronie. Gdzie i jak znaleźć kobiete. Nadmieniam że opis ten pewnie dla większości bedzie wyglądac jak anons ( wybaczcie )  ale pisze tu gdyż wiem ... że na pewno altruistyczny instynkt pchnie was do udzielenia mi rad. Nie mam dużo wymagań odnośnie partnerki, wole więcej wymagać od siebie. Ma jedynie być kobietą, mieć puls i ... no właśnie, być dziewicą ( najlepiej taką która sie nie całowała i nie miała chłopaka ). Mieszkam w Warszawie, zarabiam, co ułatwi randke gdyż stać mnie na kino czy też kolacje ( kwiaty ) i posiadam prawo jazdy kategori B. Co do wyglądu ... hmmmm no obiektywnie sie sam nie ocenie ale za to nadrabiam charakterem ( mam nadzieje big_smile). Nie mam za bardzo pojecia gdzie znaleźć partnerke gdyż wiekszość kobiet które spotykałem ( studia teraz praca ) były zajete, po ślubie, mają dzieci albo miały w przeszłości paru chłopaków lub co gorsza tzw seks bez zobowiązań ( bez miłości, związku partnerskiego ). Mam tylko trzy wymagania (wiem że w dzisiejszym świecie to mało ) ale niestety muszą być spełnione gdyż chce wedle polecenia forumowiczów z tego forum dopasowac sie światopoglądowo z moją drugą połówką. Nie wiem czy to ważne ale dodam iż mam nature romantyka, jedna znajoma z pracy dodała nawet że to urocze co nie znaczy że nie staram sie stać twardo na ziemi. Nie jestem specjalnie wierzący, odkładam na mieszkanie. Mam nadzieje że udzielicie mi kilku rad gdzie sie za takimi kobietami rozglądać, szukać bo powoli kończą mi sie już pomysły i kobiety, widząc że wszystkie powychodził za mąż i mają już dzieci.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Szkot (2019-06-27 17:21:47)

Odp: Szukam
niedojrzalychlopczyk napisał/a:

Witam smile Widząc jak światłe, dojrzałe, mądre, doświadczone i empatyczne osoby przeglądają to forum ( w przeciwieństwie do innych forów ) i widząc jakie dobre rady dostałem ( a nie po dupie )  od niektórych, śpieszę zadać ostatnie już mam nadzieje pytanie na tej stronie. Gdzie i jak znaleźć kobiete. Nadmieniam że opis ten pewnie dla większości bedzie wyglądac jak anons ( wybaczcie )  ale pisze tu gdyż wiem ... że na pewno altruistyczny instynkt pchnie was do udzielenia mi rad. Nie mam dużo wymagań odnośnie partnerki, wole więcej wymagać od siebie. Ma jedynie być kobietą, mieć puls i ... no właśnie, być dziewicą ( najlepiej taką która sie nie całowała i nie miała chłopaka ). Mieszkam w Warszawie, zarabiam, co ułatwi randke gdyż stać mnie na kino czy też kolacje ( kwiaty ) i posiadam prawo jazdy kategori B. Co do wyglądu ... hmmmm no obiektywnie sie sam nie ocenie ale za to nadrabiam charakterem ( mam nadzieje big_smile). Nie mam za bardzo pojecia gdzie znaleźć partnerke gdyż wiekszość kobiet które spotykałem ( studia teraz praca ) były zajete, po ślubie, mają dzieci albo miały w przeszłości paru chłopaków lub co gorsza tzw seks bez zobowiązań ( bez miłości, związku partnerskiego ). Mam tylko trzy wymagania (wiem że w dzisiejszym świecie to mało ) ale niestety muszą być spełnione gdyż chce wedle polecenia forumowiczów z tego forum dopasowac sie światopoglądowo z moją drugą połówką. Nie wiem czy to ważne ale dodam iż mam nature romantyka, jedna znajoma z pracy dodała nawet że to urocze co nie znaczy że nie staram sie stać twardo na ziemi. Nie jestem specjalnie wierzący, odkładam na mieszkanie. Mam nadzieje że udzielicie mi kilku rad gdzie sie za takimi kobietami rozglądać, szukać bo powoli kończą mi sie już pomysły i kobiety, widząc że wszystkie powychodził za mąż i mają już dzieci.

W Warszawie, facet 25 lat i kobiety nie możesz znaleźć..? Teraz latem w weekendy na Polach Mokotowskich jest pełno dziewczyn chętnych na nową znajomość.

Jeśli nie masz wymagań od kobiety no to jesteś desperatem i tu bym upatrywał problemu. No i nie mogę pojąć do czego Ci dziewica..?

3

Chyba po podstawówkach musisz szukać. Kiepsko, bo akurat są wakacje ;-)

Gdyż sam jestem prawiczkiem i  chciałbym ( jeszcze sie nie zdecydowałem ) być może poczekac do ślubu. Z reszta brzydziłby mnie fakt że Ona z kimś ... już tego. Byłemu chłopakowi  mówiła kocham CIe, teraz mi ... to które kocham CIe było prawdziwe . Plus nie potrafiłbym całowac ust które już kogoś całowały albo robiły coś gorszego rodem z filmów dla dorosłych. Mam pogląd że pokochać szczerze można raz i tylko jedna osobe na całe życie i z taką chce to życie przeżyć smile

5

Gdyż sam jestem prawiczkiem i  chciałbym ( jeszcze sie nie zdecydowałem ) być może poczekac do ślubu. Z reszta brzydziłby mnie fakt że Ona z kimś ... już tego. Byłemu chłopakowi  mówiła kocham CIe, teraz mi ... to które kocham CIe było prawdziwe . Plus nie potrafiłbym całowac ust które już kogoś całowały albo robiły coś gorszego rodem z filmów dla dorosłych. Mam pogląd że pokochać szczerze można raz i tylko jedna osobe na całe życie i z taką chce to życie przeżyć smile

No to powodzenia, w sumie można całe życie przeżyć fantazjując... wink

6

Musisz szukać maks wśród 13 latek, a to nielegalne.

To dość popularna opinia, wśród moich znajomych także smile Ja jednak wierze że na pewno są takie kobiety, kwestia gdzie ich szukac jak je znaleźć. Osobiście mam problem aby potencjalna partnerka była wolna. Nie znam niezamężnych bezdzietnych albo takich co są akurat wolne. Dlatego zwracam sie do was bo z tego co widze to powazne forum dla kobiet a wiadomo gdzie kobiety tam dobre rady i empatia szczególnie jeżeli chodzi o związki, emocje smile

8 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-06-27 17:40:24)

Sęk w tym, że Ty nie szukasz po prostu wolnej kobiety, ale szukasz kobiety, która przeczekała przynajmniej kilka lat swojego życia w uśpieniu czkając na Ciebie i unikając relacji damsko-męskich do tego stopnia, że nawet nie zna smaku pocałunku.

Jest tu na forum wątek dziewicy po 30tce, jak dla mnie ewenement, ale ona się już całowała, no i klops :-(

Nie ukrywam, byłoby bardzo miło.

10

To jeszcze nic. Niedawno w necie spotkałam prawie 40-latka, który szukał dziewicy. Sam miał dzieci. To chyba jakieś zaburzenie.

Z jego strony hipokryzja, z mojej preferencje smile

12 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-06-27 18:45:07)

Z każdej strony to są preferencje. Równie dobrze można mówić, że jak niska kobieta może szukać wysokiego faceta, to hipokryzja... Nie znajdziesz takiej kobiety ani nawet dziewicy, która się już calowala. Kobiety mają wokół siebie zbyt wielu facetów, szybciej dojrzewają płciowo i o wiele szybciej zaczynają współżycie. Na pewno widziałeś wielokrotnie w gimnazjum koleżanki chodzące ze starszymi chłopakami. Lepiej sam zacznij szaleć, łatwiej już w te stronę. Jak miałem 18 lat to dziewicy znaleźć nie mogłem, a trochę tych kobiet się przerabialo. Zapomnij...

I niestety coraz czesciej to słysze od kumpli ( pomijajac smiech w stylu na jakiej planecie ty zyjesz chłopaku). NIestety jestem tego świadom ale z drugiej strony nadal mam nadzieje bo nie jestem w stanie sobie wyobrazić siebie w związku z ... ah nie ważne. Pozostają poszukiwania ew samotność. Ale musze przyznać nadal jestem pod wrażeniem poważności tego forum i rad tu udzielanych no i tego że szczególnie panowie nie owijaja w bawełne i mówią jak jest. Dzieki smile

14

Myślę że możesz jeszcze przejść na islam, tam są takie małżeństwa aranżowane z dziewicami... smile Miałem kolegę w pracy to wiem coś na ten temat, tylko nie wiem czy się załapiesz.

15

Zakręć się przy kościele, tam możesz znaleźć dziewicę, ale rzeczywiście musisz szukać jakiejś bardzo nieśmiałej szarej myszki lub aspołecznej dziewczyny, jeśli chcesz taką, co nigdy się nie całowała. Bo jednak pierwsze pocałunki większość osób ma za sobą przed 18 rokiem życia.
A więc: do roboty. Szukaj tam, gdzie siedzą samotne i bojące się ludzi dziewczyny. Będą wdzięczne za zainteresowanie.

16

Szukaj w kręgach religijnych. Oazy, pielgrzymki.

big_smile I poprawił mi Pan humor. Szanuje religie świata choć sam już nie wyznaje żadnej. Ale tu krótka anegdota. Gdy skończyłem 24 rok życia a na fejsbuku coraz wieccej młodszych znajomych wywieszało zdjecia swych dzieci a ja krótko mówiąc dziewczyny za reke nie trzymałem  to przeszła mi desperacka mysl przez głowe że w Indiach to rodzice musza znaleźć synowi dziewczyne big_smile NIe wiem czy to prawda gdzieś tak przeczytałem ale pomyślałem wow ja sam średnio umiem ale może tata pomoże big_smile Oczywiscie to żart smile

Chyba bedzie trzeba, też o tym myślałem tylko czy to jest sens  udawać kogoś kim sie nie jest aby zaspokoić spokój ducha. Nie wiem ale to też jakieś rozwiązanie bo w wieku nastoletnim należałem swego czasu do przykościelnej organizacji i tam spotykałem wspaniałych ludzi pod względem charakteru.

19

Obawiam się że takiej cnotki która miałaby 20+ i się nigdy nie całowała to nawet w klasztorze się nie znajdzie. Udawanie religijnego po to żeby tym kłamstwem zaciągnąć dziewczynę do ołtarza, to by było mega słabe. Jeśli myślisz o czymś takim to jesteś samolubną kanalią.
Inna rzecz to skoro do ślubu nie teges to skąd będziesz wiedział że to dziewica? A skoro miałbyś przed ślubem sprawdzać, to cała ideologia idzie do śmietnika. No i koło się zamyka. Musisz się pogodzić że czasy wywieszania krwawych prześcieradeł odeszły bezpowrotnie. Kobiety, podobnie jak mężczyźni, poznały smak seksu dla przyjemnosci i polubiły go. Twoja donkiszoteria świata nie zmieni. Co najwyżej cię unieszczęśliwi.

NIe jestem dlatego napisałem cytuje "czy jest sens udawać kogoś kim sie nie jest " prosiłbym czytać ze zrozumieniem smile Z tą donkiszoterią sie zgodze ale jest o wiele gorzej bo marze o tym co nierealne przy okazji wiedząc jak jest, to boli razy dwa. A to że sie urodziłem sie nie w tym wieku to wiem od dawna i pewna znajoma, znając skądinąd moje poglądy ośmieliła  się  oznajmić w dość ... niemiły sposób jak mnie widzą kobiety i mężczyźni w dzisiejszym świecie, stąd nick wink Dodała też dość antypatycznie na czym polegają dzisiejsze związki, podobno seks bez zobowiązań to już norma nie tylko na świecie ale i w naszym kraju ( nawet od najmłodszych lat, słodki Jezu to przecież jeszcze dzieci ... ) o innych dewiacjach nie wspominając a na końcu dodając że "bo mamy otwarte umysły ". Dla mnie otwarty umysł to umiejetnosć stawiania trafnych tez, krytyczne myślenie, brak pewności co do oczekiwanych wyników z powodu  licznych zmiennych, zbieranie utylitarnej wiedzy na wszelkie tematy, wyzbywanie sie ignorancji i mógłym tak wymieniać ... ale dla niej i to jest smutne to tylko zbliżenie płciowe czesto z obcym mezczyzną. Aczkolwiek widze że trzeba wziąć zimny prysznic smile Dziekuje wszystkim któzy wypowiedzieli sie pomagajac mi smile

21

Autorze. To, że kobieta w twoim wieku, którą spotkasz, prawie na pewno będzie już miała doświadczenia seksualne, wcale nie znaczy, że to dla niej było tylko 'zbliżenie płciowe z obcym mężczyzną', że traktuje seks utylitarnie itp. Nie istnieją tylko 2 skrajności - albo brak współżycia do ślubu, nawet po 30 i jeden partner przez całe życie, albo 'puszczanie się' bez uczuć z kim popadnie... Są też dziewczyny, które takie doświadczenia mają, ale to się wiązało z uczuciami i wcale nie było kolekcjonowaniem partnerów albo niepohamowanym dążeniem tylko do przyjemności.
Masz rację z tym, że lekkie podejście do seksualności jako przejaw 'otwartego umysłu' to nieporozumienie. I że w tych czasach dużo ludzi idzie na łatwiznę, jest dość nieciekawie. Ale nie wszyscy tak robią i seks jednak niezupełnie jest wyznacznikiem wartości - możesz skreślić wartościową osobę tylko dlatego, że z kimś już spała.  Może bardziej pasującą od tej bez doświadczenia.

22

Myślę, że sugestia o tym, żeby szukać kogoś bliżej kościoła to dobra rada. Chyba nawet jakąś ultrakatoliczkę najlepiej wyhaczyć to wiele innych późniejszych problemów, z którymi zgłaszają się tu panowie, typu zdrada, możesz uniknąć.

23 Ostatnio edytowany przez niedojrzalychlopczyk (2019-06-27 21:16:29)

Spiesze sprostować smile Tak wiem, nawet teraz stwierdziłem że bede szukać kobiety po jednym/ paru związkach ale stałych w któych nie było zdrad z jej strony, które były oparte na wzajemnym szacunku, zaufaniu, miłości. Oczywistym jest ( dla mnie też wbrew pozorom ) że seks jest nierozerwalną cześcią związku. Co do wartości staram sie być ( nadmieniam staram )  światła osobą ... słabo to brzmi bo światłym może być noblista ale cóż, pewnie przesadziłem, zrozumieć jak najwiecej, od zachowań ludzkich ... po przepisy kulinarne big_smile Uważam że kolokwialnie ujmując ( to bedą mocne słowa ) " osoba puszczalska" może być wartościowa bo nie ma sensu wartościować ludzi przez pryzmat seksu. Wybaczcie za te mocne słowa nie wiem jak inaczej opisać osobe która ... wyzwolona, to jest chyba trafne określenie.

24

Wow! Szybko dojrzałeś do zmiany :-D
Teraz to masz chyba dobre, bo bardziej urealnione kryteria wyboru, zatem i możliwości wiele więcej.

Wyzwolona? Może być :-D Chociaż rewolucja seksualna przeszła kilkadziesiąt lat temu i wyzwoliła ludzi :-D

25 Ostatnio edytowany przez niedojrzalychlopczyk (2019-06-27 22:42:33)

Nie dojrzałem smile Zmiana decyzji nastapiła bo nie ma opcjii wyboru, albo jest tak okrojony że nie ma co szukac igły w stogu siana. To nie jest kwestia dojrzałości a preferencji, brzydzi mnie to i tyle. Osobiście uważam że rewolucja wyzwoliła ludzi pod względem seksualnym ale mam tone powodów że seks bez miłości jest ... nie na miejscu. Chociażby prosze zauważyć ile jest artykułów na temat tego jak sie zachować rano co powiedzieć bo sytuacja jest niezręczna, jak wyjść z tej sytuacji, któraś ze osób po takim seksie sie zakocha a dlaczego?  Podczas seksu co sie wydziela, dlaczego seks musi być w zwiazku ... bo wydzielaja sie hormony odpowiedzialne za przywiązanie. Można uargumentować że to jest nie na miejscu ale nie mnie oceniać. Gdybym miał wybór wybrałbym jak wiekszość ale jak to ktoś ładnie opisał wyżej, nie ma szans wiec biore co jest, mniejsze zło. smile

Ehhh zazdroszcze co poniektórym parom co są ze sobą od liceum ...

27

A ja napiszę tak całkiem poważnie bazując na doświadczeniu. W Polsce tego co szukasz pewnie nie znajdziesz ale w kraju muzułmańskim takim jak Turcja jest większa szansa.

28

Iii tam znajdziesz. Oczywiście znajdziesz, nawet znam taką co ma 27 lat i zero pocałunków czy związków.
Tylko tak jak mówię: dziewczynę z problemami. Z kompleksami, z zaburzeniami, z poczuciem że jest brzydka albo gruba, albo totalną szarą myskzę, kogoś nieśmiałego, albo dziewczynę która kiedyś była molestowana albo skrzywdzona przez mężczyznę i dlatego nie wchodzi w związki, albo z rodziny, która jej zablokowała tę część relacji.

29

niepodobna napisał/a:

Autorze. To, że kobieta w twoim wieku, którą spotkasz, prawie na pewno będzie już miała doświadczenia seksualne, wcale nie znaczy, że to dla niej było tylko 'zbliżenie płciowe z obcym mężczyzną', że traktuje seks utylitarnie itp. Nie istnieją tylko 2 skrajności - albo brak współżycia do ślubu, nawet po 30 i jeden partner przez całe życie, albo 'puszczanie się' bez uczuć z kim popadnie... Są też dziewczyny, które takie doświadczenia mają, ale to się wiązało z uczuciami i wcale nie było kolekcjonowaniem partnerów albo niepohamowanym dążeniem tylko do przyjemności.

Takie same szanse na znalezienie takiej jak i dziewicy, zaręczam. A przypominam, że mam wiele próbek przebadanych. Musiałby dosłownie od razu złapać taką, której się rozpadł związek, w którym tkwiła np 10 lat. A to fajne nie jest, bo dobrze się dla niego nie skończy. Moim zdaniem to sytuacja bez wyjścia, dlatego lepiej poluzować pasek od spodni i tyle, nie przejmować się jakimiś związkami itd.

30 Ostatnio edytowany przez random.further (2019-06-28 01:40:39)

big_smile  Eeee..., a po co się męczyć szukaniem ?  może 'Ślub od pierwszego wejrzenia' ?, eksperci znajdą dziewicę wg zadeklarowanego oczekiwania, ślub od ręki i już big_smile

31 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-06-28 08:40:59)

Burzowy napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Takie same szanse na znalezienie takiej jak i dziewicy, zaręczam. A przypominam, że mam wiele próbek przebadanych. Musiałby dosłownie od razu złapać taką, której się rozpadł związek, w którym tkwiła np 10 lat. A to fajne nie jest, bo dobrze się dla niego nie skończy. Moim zdaniem to sytuacja bez wyjścia, dlatego lepiej poluzować pasek od spodni i tyle, nie przejmować się jakimiś związkami itd.

OK, kobiety dzielą się na dziewice, które nawet się z nikim nie całowały, i zmieniające partnerów co 3 dni wycieruchy...
No nie będę się kłócić, może na tej twojej planecie tak jest.

Zgaduję, że z facetami jednak nie jest tak samo, albo inaczej ich klasyfikujesz?

"Mam wiele próbek przebadanych".

32

Burzowy napisał/a:

Z każdej strony to są preferencje. Równie dobrze można mówić, że jak niska kobieta może szukać wysokiego faceta, to hipokryzja... Nie znajdziesz takiej kobiety ani nawet dziewicy, która się już calowala. Kobiety mają wokół siebie zbyt wielu facetów, szybciej dojrzewają płciowo i o wiele szybciej zaczynają współżycie. Na pewno widziałeś wielokrotnie w gimnazjum koleżanki chodzące ze starszymi chłopakami. Lepiej sam zacznij szaleć, łatwiej już w te stronę. Jak miałem 18 lat to dziewicy znaleźć nie mogłem, a trochę tych kobiet się przerabialo. Zapomnij...

Burzowy czytam Twoje posty i zastanawiam się gdzie Ty żyjesz big_smile
Jak ja miałam 18 lat, to byłam dziewicą i z połowa (jak nie więcej) moich koleżanek tak samo. A nie byłam wierząca, nie byłam związana ze środowiskiem kościelnym i mieszkałam w dużym mieście.

niedojrzalychlopczyk też myślę, że jedyna opcja to szukać w oazach i środowiskach religijnych. A druga opcja to terapia wink może pomoże Ci inaczej patrzeć na świat. Zrozumiesz, że są ważniejsze sprawy w związku niż fakt, czy dziewczyna już z kimś spała.
Poza tym, nie bałbyś się, że zwiążesz się z dziewicą powiedzmy lat 24, a po 2 latach związku Cię zdradzi, bo będzie ciekawa jak to jest z kimś innym? tongue Gdyby miała już doświadczenie, to mógłbyś być jej świadomym wyborem, a tak to możesz związać się z jakąś desperatką wink

33 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-06-28 08:42:52)

Nigdzie tak nie napisałem. Jednak znalezienie kobiety, która uprawiała seks tylko z miłości jest niewykonalne. A tej miłości też nie da się dać każdemu. Stosowanie facetów-plasterkow to super powszechna metoda wszechobecna także wśród tutejszych forumowiczek. Dziewice znam jedna 16 letnia, aczkolwiek że grzeczna ona jest to w życiu bym nie powiedział big_smile. Po co autor ma być z kimś, kto mu do końca nie odpowiada?

34

Burzowy napisał/a:

Nigdzie tak nie napisałem. Jednak znalezienie kobiety, która uprawiała seks tylko z miłości jest niewykonalne. A tej miłości też nie da się dać każdemu. Stosowanie facetów-plasterkow to super powszechna metoda wszechobecna także wśród tutejszych forumowiczek. Dziewice znam jedna 16 letnia, aczkolwiek że grzeczna ona jest to w życiu bym nie powiedział big_smile. Po co autor ma być z kimś, kto mu do końca nie odpowiada?

Hm. A Ty uprawiałeś seks tylko z miłości? A może miałeś tylko jedną partnerkę? Piszesz na forum "Obrabiało się tych kobiet dosyć dużo". Chyba wiesz, jak to brzmi. I nie tylko brzmi, bo po prostu inne standardy stosujesz w ocenie tych dziewczyn, a inne własnej osoby. Wpisujesz się w trend, ale u Ciebie to usprawiedliwione, bo i tak nie ma "porządnych" kobiet, c'nie?
Odnoszę się tylko do tego, co sam o sobie piszesz.

35

No cóż, skoro dla Ciebie randki, poznawanie się to musi być seks... Dla mnie nie i zaręczam, że to co piszesz w tonie sarkastycznym jest bliskie prawdy właśnie. Poza tym jakie to ma znaczenie? To nie mnie autor ma podrywac. Widzę przechodzimy od oceny realiów do oceny mnie, bo... zwyczajnie mam rację? Po co mu doradzacie by szukał niemożliwego? Tak, kobiety po 1 partnerze wpadają w wir związków/seksu i zazwyczaj nie zaznaja już dłuższej samotności na tym polu. Także JEDYNE wyjście autora to być jednym z wielu. I moja rada o wiele bardziej praktyczna jest, czyli przejrzenie na oczy i zaprzestanie syzyfowych prac.

niepodobna napisał/a:

Wpisujesz się w trend, ale u Ciebie to usprawiedliwione, bo i tak nie ma "porządnych" kobiet, c'nie?

Dokładnie tak, a dlaczego by nie?

36

Ja mam 27 lat i się nigdy nie całowałam. A do klasztoru mi bardzo daleko smile.

37

... I właśnie dostała 1000 propozycji randek w ciemno big_smile.

38 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-06-28 09:19:23)

Burzowy napisał/a:

No cóż, skoro dla Ciebie randki, poznawanie się to musi być seks... Dla mnie nie i zaręczam, że to co piszesz w tonie sarkastycznym jest bliskie prawdy właśnie.

Poza tym jakie to ma znaczenie? To nie mnie autor ma podrywac. Widzę przechodzimy od oceny realiów do oceny mnie, bo... zwyczajnie mam rację? Po co mu doradzacie by szukał niemożliwego? Tak, kobiety po 1 partnerze wpadają w wir związków/seksu i zazwyczaj nie zaznaja już dłuższej samotności na tym polu. Także JEDYNE wyjście autora to być jednym z wielu. I moja rada o wiele bardziej praktyczna jest, czyli przejrzenie na oczy i zaprzestanie syzyfowych prac.

niepodobna napisał/a:

Wpisujesz się w trend, ale u Ciebie to usprawiedliwione, bo i tak nie ma "porządnych" kobiet, c'nie?

Dokładnie tak, a dlaczego by nie?

Piszę sarkastycznie, bo razi mnie podwójna moralność.
Oczywiście, że randki i poznawanie się nie muszą się wiązać z seksem, ale wiemy, o czym piszemy. Do twoich doświadczeń  czy obserwacji nawiązuję, bo sam do nich w takich wątkach nawiązujesz.
To wpisujesz się w trend, czy nie? Ten trend, o którym mowa  w tym wątku i nie tylko, o którym sam piszesz,  to przecież nie są randki i poznawanie się....Najpierw zaprzeczasz temu, a potem potwierdzasz nie rozumiejąc, czemu zachowanie innych nie miałoby usprawiedliwiać twojego.

Aha, schodzić na ten poziom, który się krytykuje i nadal utrzymywać, że się szuka się "porządnej", to już jest jakiś ponury żart. Bo tak, na pewno "porządne" lgną do takich przygód i najłatwiej je w ten sposób spotkać.

39 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-06-28 10:00:57)

Pokaż mi kogoś, kto nie prezentuje podwójnej moralności big_smile. O mnie zostało już powiedziane wystarczająco wiele, zaraz każdy użytkownik będzie znał mój rozmiar buta i co jadam na kolacje.

Ten trend, o którym mowa  w tym wątku i nie tylko, o którym sam piszesz,  to przecież nie są randki i poznawanie się....Najpierw zaprzeczasz temu, a potem potwierdzasz nie rozumiejąc, czemu zachowanie innych nie miałoby usprawiedliwiać twojego.

Nic nie zrozumiałem, chyba kawa była za słaba. Gdybyś mogła wytłumaczyć... ale na prv.

PS Ja nie deklaruje żadnych poszukiwań kogokolwiek.

40

Nie dojrzałem smile Zmiana decyzji nastapiła bo nie ma opcjii wyboru, albo jest tak okrojony że nie ma co szukac igły w stogu siana. To nie jest kwestia dojrzałości a preferencji, brzydzi mnie to i tyle. Osobiście uważam że rewolucja wyzwoliła ludzi pod względem seksualnym ale mam tone powodów że seks bez miłości jest ... nie na miejscu.

A jak Ty definiujesz miłość? Bo wg mnie do miłości się dojrzewa, poprzedzają ją etapy zauroczenia i zakochania, ale niekoniecznie z tych poprzedzających musi ukształtować się miłość. A jednak ludzie wiążą się z sobą nie wówczas, gdy jest już miłość, ale już gdy są sobą zauroczeniu lub w sobie zakochani i wtedy też najczęściej zaczynają uprawiać seks, bo wystarczy im, że jest zaangażowanie emocjonalne, fascynacja i chcą być z sobą jeszcze bliżej.

41

Burzowy napisał/a:

Pokaż mi kogoś, kto nie prezentuje podwójnej moralności big_smile. O mnie zostało już powiedziane wystarczająco wiele, zaraz każdy użytkownik będzie znał mój rozmiar buta i co jadam na kolacje.

Ten trend, o którym mowa  w tym wątku i nie tylko, o którym sam piszesz,  to przecież nie są randki i poznawanie się....Najpierw zaprzeczasz temu, a potem potwierdzasz nie rozumiejąc, czemu zachowanie innych nie miałoby usprawiedliwiać twojego.

Nic nie zrozumiałem, chyba kawa była za słaba. Gdybyś mogła wytłumaczyć... ale na prv.

Postaram się, dziś mam wolne, więc może tamtego maila dokończę.

Okej smile Wywiązała nam się tu ciekawa wymiana zdań. Uważam że obie stony mają racje smile Jak tak słucham znajomych = mężczyzna - ile to wczoraj nie po ... bawili sie z nowo poznaną koleżanką i kobiet = co to one nie wyprawiały z tym przystojniakiem z wymiany,  to uważam że Pan burzowy ma racje. Jednakowoż znam przypadki par od początku do końca, albo totalne niezgranie czyli fuckboy ma dziewice i odwrotnie, wyzwolona prawiczka. Nóż sie w kieszeni otwiera że każdy miał kawałek tortu a ja okruszków nie moge znaleźć big_smile Ale staram sie być wyrozumiały. Doszedłem do wniosku że tak jak doradził Pan burzowy ( nie dlatego że jest mężczyzną, rady kobiet też wziąłęm sobie do serca ) nie będe się niepotrzebnie spinał i podejde do tematu z dystansem, tyle lat byłem sam to nie zaszkodzi jeszcze pobyć, jak ktos sie trafi czytaj zechce mnie to pomyśle co robić dalej. Ehhh niby naszym głównym celem jest rozmnażanie jakby nie patrzeć ale w szkole nikt nie nauczył zagadywać do dziewczyny i takie potem wyniki są ( pokazuje na zakompleksionego siebie ).

43 Ostatnio edytowany przez niedojrzalychlopczyk (2019-06-28 10:13:08)

DO Pani Magdalena. Po pierwsze, wychodze z siebie jak słysze ( i tu najśmieszniejsze tylko kobiety z mego otoczenia tak robią ) jak ktoś analizuje miłość mówiąc że najpierw jest zauroczenie potem coś tam potem miłość potem coś tam rutyna itd itd ... ja sie pytam gdzie to wyczytały a one że w szkole sie tego nauczyły, ja sie pytam na biologii? One nie, na zajeciach z wychowania do czegoś tam ...  ja takich zajeć nie miałem big_smile One analizuja związek partnerski, mam nadzieje że związek, bo dla mnie chorym jest analizowanie czegoś tak niepojetego, pięknego, niespotykanego a zarazem powszechnego jak miłość. I to były pewnie kolejny wyznacznik w szukaniu partnerki. Jeżeli taka miała wielu i analizuje związki no to ja nie chce sie bawić w gre planszową na zasadzie jest tak pewnie bedzie tak a jak nie to nazwe CIe moim siódmym. Dla mnie miłość jest absolutna nie da sie i nie można jej zaanalizować. Tak wiem to nie dzisiejsze i tak sie nie robi ale może jakby ludzie tak myśleli, byłoby mniej rozwodów, mniej rozbitych rodzin, wiecej szcześliwych par, mniej byłych partnerów i mniej biednych dzieci. Jedna z moich prac polega na przekazywaniu wiedzy z pewnego niecodziennego tematu ludziom w różnym wieku między innymi dzieciom. I jak widze jak Mateuszek przychodzi z trzecim ojcem to ... ehhh. Jakby Korczak zobaczył jaki los zgotowaliśm dziś na świecie dzieciom z powodu rozwiązłości i hedonizmu. Mam wyidealizowany obraz miłości i związku, mam i pewnie mi sie to nie zmieni bo doznałem szoków już pare razy widząc co wyprawiają nie tylko moi rówieśnicy ale i nie bójmy sie użyć tego słowa, dzieci. Oczywiście mozna mi zamknąć buzie jednym stwierdzeniem ... nie jest czarno biało życie to odcienie szarości i musisz troche przeżyć żeby poznać życie i spojżeć na wszystko z różnych perspektyw.

44

Tak mi się właśnie od początku wydawało, że trochę za bardzo ugrzeczniony jesteś, sztuczność w tym była i tylko czekałam aż wyjdzie prawdziwa natura. Kolejny frustrat.

A może tak zamiast krytykować i wyśmiewać podejście innych, opisz swoje własne.
Czym dla Ciebie jest miłość?
Czekam...

Ehhhh ... tym co napisałem powyżej. Nie wysmiewam podejścia innych i nie krytykuje broń Boże tylko ... ja tego nie chce w swoim małym świecie. Tyle.

46 Ostatnio edytowany przez niedojrzalychlopczyk (2019-06-28 10:29:10)

Frustrat? Pewnie tak, choć wiele innych spraw frustruje mnie bardziej ... naprzykład podwyżki OC. Chciała Pani wiedzieć czym jest dla mnie miłość. Czymś niepojetym, nie koljny Adasiem czy Kasią, nie analizowaniem czy nam wyjdzie bo doszliśmy do kolejnego etau związku. Czymś pięknym, niezrozumiałym nie do zanalizowania. Tym jest dla mnie miłość.

47

Frustrat? Pewnie tak, choć wiele innych spraw frustruje mnie bardziej ... naprzykład podwyżki OC.

Widzę, że unikasz odpowiedzi na konkretne pytanie, czyli co. będziesz tu kolejną wersją tego samego, powtarzającego się typu, który tylko potrafi narzekać, krytykować i wyśmiewać?
Już nudne to się zrobił <ziewa>

... nie wiem o co Pani chodzi. Odpowiedziałem na pytanie trzy razy. Z moich postów można wywnioskować że chce złąmać poglądy i ideały aby dopasowac sie do społeczeństwa ... i to ja narzekam ? Nie bede pisać czym jest dla mnie miłość bo napisałęm już trzy razy. uczuciem nie do opisania któego nie da sie zanalizować.

Bardzo bym prosił o zaznaczenie posta w którym wyśmiałem kogokolwiek, bądź obraziłem. Jezeli tak jest przeprosze z miesca i poprosze o wybaczenie.

50 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-06-28 10:39:52)

... nie wiem o co Pani chodzi. Odpowiedziałem na pytanie trzy razy. Z moich postów można wywnioskować że chce złąmać poglądy i ideały aby dopasowac sie do społeczeństwa ... i to ja narzekam ? Nie bede pisać czym jest dla mnie miłość bo napisałęm już trzy razy. uczuciem nie do opisania któego nie da sie zanalizować.

A jak się nie da opisać i zanalizować, to w sumie może być wszystkim a do facto jest niczym. Bujdy tu jakieś wstawiasz :-D Bo kiedy w takim razie wiesz, że kochasz, że to jest miłość. Nigdy. Zatem miłość wg Twoich założeń zwyczajnie nie istnieje. Karmisz się mistycznymi bajeczkami, żeby zracjonalizować sobie własną frustrację.
Ale nie martwe się, takich jak Ty jest tu więcej, na pewno się dogadacie i będziecie wspólnie mogli sobie ponarzekać na swój nędzny los, podczas gdy inni będą pławić się w swojej miłości. Tej, której nie ma, rzecz jasna :-D Tylko jakimś dziwnym zrządzeniem losu, oni są szczęśliwi, podczas gdy Ty i Tobie podobni ze swoją bogatą zapewne świadomością wciąż jesteście tylko sfrustrowani. Dziwne, no nie? ;-)

Nie zgodze sie z Pani zdaniem. To Pani mnie atakuje, przykro mi z tego powodu bo szukałem pomocy która i tak uzyskałem. O dziwo nie od Pani. Dziekuje jednak za Pani czas poświecony przy tym wątku. Pani zachowanie również uświadomiło mi pare rzeczy. Najlepsza radę uzyskałem w moim mniemaniu od Pana Burzowego aby sie nie przejmować i to jest wyjscie bo ze swoimi poglądami być może nie bede szcześliwy w żadnym związku chyba że to sie zmieni z perspektywy czasu. Pani Magdaleno szczescia i wyrozumiałości przedewszystkim życze, i miłego dnia bo to każdemu sie przyda smile

52

Przykro mi, jeśli poczułeś się zaatakowany. Cóż, w dyskusji czasami też trzeba umieć przyjąć argumenty, które są niezgodne z Twoim postrzeganiem.
Ale zdajesz sobie sprawę, że to, co robisz to zwykła manipulacja. Ach, taka charakterystyczna dla wspomnianego wyżej typu uczestnika dyskusji.
No nie dogadamy się, bo jak Twoja MAGIA może konkurować z moimi konkretami :-D

Dziękuję za życzenia i też życzę najlpszości, Pa

Żadna manipulacja, za głópi na to jestem. Podejście zmieniłem już wcześniej po otrzymaniu paru fajnych rad. Jestem świadom Pani konkretów i tego jak jest, krótko mówiąc wiem jak jest ale wole wierzyć w bajki i marzyć bo to lubie ( a paru moim znajomym sie udało żyć w tej bajce to czemu ja mam nie spróbować ). Ciekawa z Pani osoba ale widze ogromne uprzedzenie względem jakiegoś magicznego typu frustrata o któym nic nie wiem a któym mam nadzieje nie jestem ( a jeżeli Pani zdaniem jestem to obiecuje poprawe). Mam tylko niewielkie wymagania które nie są zsynchronizowane z rzeczywistym stanem rzeczy. Jednakowoż miło sie rozmawiało.

54

Żadna manipulacja, za głópi na to jestem. Podejście zmieniłem już wcześniej po otrzymaniu paru fajnych rad. Jestem świadom Pani konkretów i tego jak jest, krótko mówiąc wiem jak jest ale wole wierzyć w bajki i marzyć bo to lubie ( a paru moim znajomym sie udało żyć w tej bajce to czemu ja mam nie spróbować ). Ciekawa z Pani osoba ale widze ogromne uprzedzenie względem jakiegoś magicznego typu frustrata o któym nic nie wiem a któym mam nadzieje nie jestem ( a jeżeli Pani zdaniem jestem to obiecuje poprawe). Mam tylko niewielkie wymagania które nie są zsynchronizowane z rzeczywistym stanem rzeczy. Jednakowoż miło sie rozmawiało.

Przyznaję, że ta metka „frustrata”, to niefajne posunięcie z mojej strony. Przepraszam :-) Nie bierz tego do siebie, człowiek lubi sobie uprościć życie i czasami używa skrótów myślowych.

Spokojnie smile Rozumiem to aż za dobrze, to odnośnie upraszczania życia. Ja mam z tym problem od jakiegoś czasu i próbuje to u siebie zmienić. Wdzenie świata czarno-biało ułatwia osąd a wiadomo jak jest. Nie wziałem tego do siebie Broń Boże a z tym frustratem to sie zastanowie bo być może otworzyła mi Pani oczy smile Za co dziękuje.

56 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2019-06-28 11:44:05)

kao_makao napisał/a:

Ja mam 27 lat i się nigdy nie całowałam. A do klasztoru mi bardzo daleko smile.

Taaa jasne. A w tej bajce był smok ?

57 Ostatnio edytowany przez Szkot (2019-06-28 11:57:39)

DO Pani Magdalena. Po pierwsze, wychodze z siebie jak słysze ( i tu najśmieszniejsze tylko kobiety z mego otoczenia tak robią ) jak ktoś analizuje miłość mówiąc że najpierw jest zauroczenie potem coś tam potem miłość potem coś tam rutyna itd itd ... ja sie pytam gdzie to wyczytały a one że w szkole sie tego nauczyły, ja sie pytam na biologii? One nie, na zajeciach z wychowania do czegoś tam ...  ja takich zajeć nie miałem big_smile One analizuja związek partnerski, mam nadzieje że związek, bo dla mnie chorym jest analizowanie czegoś tak niepojetego, pięknego, niespotykanego a zarazem powszechnego jak miłość. I to były pewnie kolejny wyznacznik w szukaniu partnerki. Jeżeli taka miała wielu i analizuje związki no to ja nie chce sie bawić w gre planszową na zasadzie jest tak pewnie bedzie tak a jak nie to nazwe CIe moim siódmym. Dla mnie miłość jest absolutna nie da sie i nie można jej zaanalizować. Tak wiem to nie dzisiejsze i tak sie nie robi ale może jakby ludzie tak myśleli, byłoby mniej rozwodów, mniej rozbitych rodzin, wiecej szcześliwych par, mniej byłych partnerów i mniej biednych dzieci. Jedna z moich prac polega na przekazywaniu wiedzy z pewnego niecodziennego tematu ludziom w różnym wieku między innymi dzieciom. I jak widze jak Mateuszek przychodzi z trzecim ojcem to ... ehhh. Jakby Korczak zobaczył jaki los zgotowaliśm dziś na świecie dzieciom z powodu rozwiązłości i hedonizmu. Mam wyidealizowany obraz miłości i związku, mam i pewnie mi sie to nie zmieni bo doznałem szoków już pare razy widząc co wyprawiają nie tylko moi rówieśnicy ale i nie bójmy sie użyć tego słowa, dzieci. Oczywiście mozna mi zamknąć buzie jednym stwierdzeniem ... nie jest czarno biało życie to odcienie szarości i musisz troche przeżyć żeby poznać życie i spojżeć na wszystko z różnych perspektyw.

Myślę że cierpisz na tzw. Kult Miłości, idealizujesz, bujasz w obłokach, myślisz że jak pokochasz to będzie cudownie i zero problemów... gdybyś miał lat kilkanaście to ok, możnaby to zrozumieć ale w Twoim wieku... poczytaj sobie wątki o nieudanych związkach, rozwodach, zdradach... pełno tego - myślisz że oni nie chcieli idealnej miłości? Potencjalnie jesteś też dobrym kąskiem dla jakiegoś wampira emocjonalnego, naopowiada Ci bajek i polecisz za nią jak głupi.

A w ogóle to Ty robiłeś od 15 roku życia, wtedy gdy powinna się była obudzić potrzeba bycia z dziewczyną..? Czyżby xhamster i Pani Rączyńska..? Jeżeli tak to masz chłopie spory problem, zwykły seks może być dla Ciebie nudny.

Przez 12 lat to jest od pierwszej podstaswówki do matury miałem dwie szkoły, ogólno kształcącą i wieczorową ( do tej drugiej chciałem chodzić bo miałem pare innych zainteresowań ). Potem poszedłem na dość wymagające studia i dopiero jak znalazłem prace po studiach stwierdziłem że mam luźniej to jest wiecej czasu i w końcu moge na spokojnie poszukać drugiej połówki bez zmartwień czy jutro egzamin w szkole  Do tej pory nie wiedziałem co to xhamster ale sprawdziłem  jak Pan napisał i nie, brzydze sie pornografią dla mnie to odwrotność miłości.

59

Mordimer napisał/a:
kao_makao napisał/a:

Ja mam 27 lat i się nigdy nie całowałam. A do klasztoru mi bardzo daleko :).

Taaa jasne. A w tej bajce był smok ?

Był smog, ale to w rzeczywistości. Tak ciężko uwierzyć w to, co napisałam?

60 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2019-06-28 12:11:13)

Przez 12 lat to jest od pierwszej podstaswówki do matury miałem dwie szkoły, ogólno kształcącą i wieczorową ( do tej drugiej chciałem chodzić bo miałem pare innych zainteresowań ). Potem poszedłem na dość wymagające studia i dopiero jak znalazłem prace po studiach stwierdziłem że mam luźniej to jest wiecej czasu i w końcu moge na spokojnie poszukać drugiej połówki bez zmartwień czy jutro egzamin w szkole  Do tej pory nie wiedziałem co to xhamster ale sprawdziłem  jak Pan napisał i nie, brzydze sie pornografią dla mnie to odwrotność miłości.

Oj widzę, że masz wyidealizowany obraz kobiety i związku. Mam nadzieję, że trafisz na odpowiednią dziewczynę. Czego Ci życzę. W przeciwnym razie marny twój los. Jak trafisz na odpowiednią zawodniczkę to nie będzie co zbierać.

@kao makao  Nie wierzę w te bajki.

61

Mordimer napisał/a:

To sobie nie wierz, ale taka jest prawda. Ja chyba wiem lepiej, co w życiu robiłam.

62

kao_makao napisał/a:
Mordimer napisał/a:

To sobie nie wierz, ale taka jest prawda. Ja chyba wiem lepiej, co w życiu robiłam.

Taa może jeszcze napiszesz, że jesteś dziewicą. Nie wierzę w to. Już cztery razy spotkałem się z taką samą gadką. Nie będę pisał co się okazało.... wink

63

Mordimer napisał/a:
kao_makao napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Taa może jeszcze napiszesz, że jesteś dziewicą. Nie wierzę w to. Już cztery razy spotkałem się z taką samą gadką. Nie będę pisał co się okazało.... wink

Nie będę pisała oczywistości. Cóż, piąty raz po prostu nie sprawdzisz

64 Ostatnio edytowany przez niedojrzalychlopczyk (2019-06-28 13:55:56)

Bardzo bym prosił aby do takich nieporozumień nie dochodziło w tej konwersacji,  jeżeli Pani Kao makao napisała że tak jest to nie mamy żadnych dowodów ( ani powodów ) żeby nie wierzyć że tak nie jest smile Nawet jeżeli to nie prawda to nie dotyka nas to osobiście więc w czym problem. Ja jestem świetnym tego przykładem że takie osoby istnieją, fakt przy kobiecie szansa maleje bo rozmnażanie, natura itd i to kobiety mają wieksze powodzenie ale ja Pani makao wierze smile

65 Ostatnio edytowany przez cataga (2019-06-28 18:48:50)

niedojrzały chłopczyku, powiem ci , masz bardzo trafny nick. A wiesz co, w seksuologii i psychiatrii, to co Ty soba przedstawiasz, to jest syndrom madonny i ladacznicy, bo dla Ciebie juz kobieta, która sie całowała, wychodzi na puszczalską - czytaj dosadnie - prostytutkę . Masz człowieku bardzo poważne problemy ze swoją psychiką ,i straszne kompleksy, bo najwidoczniej szukasz dziewicy, by nie poznała się na kiepskiej sztuce ( a raczej całkowitego braku tejże) ars amandi.   

Szczerze polecam spotkanie z psychologiem, bo już 25 latek bez żadnych doświadczeń oznacza, że masz niskie libido i chęci, a poglądy to są tylko przykryciem i ładną gadką dla całej masy kompleksów

Posty [ 1 do 65 z 172 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Szukam

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024