Jak zakończyć fuck friends? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jak zakończyć fuck friends?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 88 ]

1 Ostatnio edytowany przez zielonomi1 (2018-10-14 18:18:00)

Temat: Jak zakończyć fuck friends?

Cześć!

Od jakiegoś czasu utrzymuje z kolegą relacje fuck friends. Jednak teraz zrozumiałam, że już tego nie chce. Chciałabym tą relacje zakończyć. Nie wiem jednak jak. Nie chce urazić tego faceta i chciałabym mieć z nim przyjacielski kontakt.(Z tym, że już bez seksu) Obawiam się jednak, że jeśli to zakończę tak z dnia na dzien bez konkretnego powodu to pojawi się niezręczna  atmosfera i , że ogólnie mówiąc będzie niefajnie . Studiujemy razem i prawie codziennie sie widujemy. Mieszkamy też blisko siebie i często razem jeździmy po zajęciach do domu. Co więcej w przerwie między zajęciami bardzo często zdarzało się tak, że wpadaliśmy do siebie wzajemnie w celu "umilenia" czasu. Nie wiem kompletnie jak sie zachowac kiedy następnym razem będziemy po zajęciach wracać razem i jeśli on bedzie chciał do mnie  wpaść W jednym celu?
Nie chce stracić kontaktu ogólnie z nim, a tylko wyeliminować jeden element( seks ) niestety na nim nasza znajomość się opiera.
Co robić? Jak to rozegrać moi drodzy ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zakończyć fuck friends?

Zwyczajnie mu powiedz, ze nadal chcesz kontynuować znajomosc z nim, ale juz bez seksu. Po prostu. Cenisz go sobie jako kumpla, ale wiecej nie masz ochoty z nim sypiać, bo przestała Ci odpowiadać taka forma waszej relacji. Krótko, zwięzle i na temat. Raczej nie ma sie za co obrazić ;-)

3 Ostatnio edytowany przez hehheh (2018-10-14 19:27:01)

Hah, no cóż naturalnie to pewnie nie będzie łatwe.
Ale oczywiście rozumiem, że z punktu widzenia kobiety, powinien to przecież bezproblemowo uszanować! Jeśli jest dźentelmenem - i po dźentelmeńsku był Twoim fuck friends. Choć jako, że współcześnie dźentelmeni określani są przez kobiety nie raz jako frajerzy a jarają je buchaje, samce od fuckingu, no to czy można liczyć na to, że będzie dźentelmenem? tongue Bo faceci dostosowują się do Waszych preferencji. Chcą je zaspokoić. A Wy ich wychowujecie sobie..

4

zielonomi1 napisał/a:

Cześć!

Od jakiegoś czasu utrzymuje z kolegą relacje fuck friends. Jednak teraz zrozumiałam, że już tego nie chce. Chciałabym tą relacje zakończyć. Nie wiem jednak jak. Nie chce urazić tego faceta i chciałabym mieć z nim przyjacielski kontakt.(Z tym, że już bez seksu) Obawiam się jednak, że jeśli to zakończę tak z dnia na dzien bez konkretnego powodu to pojawi się niezręczna  atmosfera i , że ogólnie mówiąc będzie niefajnie . Studiujemy razem i prawie codziennie sie widujemy. Mieszkamy też blisko siebie i często razem jeździmy po zajęciach do domu. Co więcej w przerwie między zajęciami bardzo często zdarzało się tak, że wpadaliśmy do siebie wzajemnie w celu "umilenia" czasu. Nie wiem kompletnie jak sie zachowac kiedy następnym razem będziemy po zajęciach wracać razem i jeśli on bedzie chciał do mnie  wpaść W jednym celu?
Nie chce stracić kontaktu ogólnie z nim, a tylko wyeliminować jeden element( seks ) niestety na nim nasza znajomość się opiera.

Normalnie bez rozgrywania. Nie rozumiem tego, ze nie ma sie oporow przed sypianiem z kims a przed rozmowa juz owszem. Jak kolega bedzie chcial wpasc to powiedz ze dobrze sie sklada bo chcialas pogadac. Powiedz mu, ze podjelas dezycje by nie kontynuowac waszej znajomosci w takiej formie. Cenisz go jako kumpla i chcialabys by nim pozostal ale poczulas ze sprawy lozkowe nie maja juz racji bytu. Jesli darzy Cie szczera sympatia to pewnie jakos to przelknie i nie zerwie kontaktu a jesli znajomosc z jego strony oparta byla tylko na tym niezobowiazujacym bzykaniu Cie gdy go najdzie ochota to coz....chyba zadna strata skoro to bzykanie juz Cie nie interesuje?

5

Haha:P wyślij mu "it must have been love, but its over now" xd

6

zielonomi1 napisał/a:

Cześć!

Chcesz zakończyć relacje ok, ale zapomnij o przyjaźnieniu się, żaden szanujący się facet na to nie pójdzie.

7

MysteryP napisał/a:
zielonomi1 napisał/a:

Cześć!

Chcesz zakończyć relacje ok, ale zapomnij o przyjaźnieniu się, żaden szanujący się facet na to nie pójdzie.

Dlaczego ?

8

Bo chcesz mu uciąć jaja. Gdyby był dobrym kochankiem to zaoferowałabyś mu związek aby go zatrzymać, a on się nie nadaje więc chcesz aby latał za tobą i robił za koleżankę.

9 Ostatnio edytowany przez Gary (2018-10-14 20:21:23)

Są dwa wyjścia:

-- koniec ze wszsytkim
-- przyjaźń plus seks

Gdyby dziewczyna, która jest przyjaciółką i mamy seks powiedziała, abyśmy byli tyko przyjaciółmi, to tę relację by szlag trafił. Jak to dobrze że nie wszystkie tak kombinują.

MysteryP ma rację.

10

Gary napisał/a:

Są dwa wyjścia:

-- koniec ze wszsytkim
-- przyjaźń plus seks

Gdyby dziewczyna, która jest przyjaciółką i mamy seks powiedziała, abyśmy byli tyko przyjaciółmi, to tę relację by szlag trafił. Jak to dobrze że nie wszystkie tak kombinują.

MysteryP ma rację.

Kombinuja? Gary wypij szklanke zimnej wody bo od tego myslenia wylacznie o seksie chyba sie przegrzales. Nie kazda kobieta musi miec ochote na niezobowiazujacy seks. Nawet taka ktora pierwotnie takowa ochote miala. A jesli facet nie potrafi tego zrozumiec i przekresla w tym momencie cala znajomosc to tylko swiadczy to o tym ze w ukladzie przyjazn plus seks jemu chodzilo wylacznie o to drugie. Srednia strata.

11

Życie zweryfikuje. Mystery P ma rację.

12

feniks35 napisał/a:

Kombinuja? Gary wypij szklanke zimnej wody bo od tego myslenia wylacznie o seksie chyba sie przegrzales.

HAHAHA:P dobre xd i prawdziwe chyba:P

13

MysteryP napisał/a:

Bo chcesz mu uciąć jaja. Gdyby był dobrym kochankiem to zaoferowałabyś mu związek aby go zatrzymać, a on się nie nadaje więc chcesz aby latał za tobą i robił za koleżankę.

Związku akurat nie chce, ani ja ani on. Także taka propozycja napewno, by go nie ucieszyła.
I nie chce, żeby nikt za mną latał.. Chciałabym tylko szczerej przyjaźni,a nie znajomości opartej na fizycznosci..
Ale obawiałam się właśnie, że ten facet może zareagować tak jak Ty i Gary i pewnie tak zareaguje... A szkoda ;(

14 Ostatnio edytowany przez zielonomi1 (2018-10-14 21:31:26)

Gary napisał/a:

Są dwa wyjścia:

-- koniec ze wszsytkim
-- przyjaźń plus seks

MysteryP ma rację.

Nie byłoby Ci szkoda tracić kontaktu z kimś kogo nazywasz przyjacielem tylko ze względu na utratę seksu?
Bo dla mnie przyjaciel to ktoś ważny, znaczy więcej niż  jakaś łóżkowa przyjemność .. Nagłe zerwanie kontaktu mocno, by mnie zabolało.

15

Wydaje sie , ze autorka "kce" dokładnie na odwrót niż pisze.

16

Nie ma szans na przyjaźń po seksie. Może jak zerwiecie kontakt i za 5 lat się przypadkiem spotkacie i będziecie w innych związkach. Po prostu to człowieka boli i jest nie zrozumiałe że wcześniej go chciałaś a teraz już nie. Nie da się tego cofnąć. Nie napisałaś czemu już nie chcesz od niego seksu. Poznałaś kogoś czy po prostu Ci się znudził?

17

kwadrad napisał/a:

Mam dokładnie takie samo wrażenie. Autorka, weź się przyznaj wink Chciałabyś jednak, żeby to nie był tylko seks i szlabanem na seks to umiejętnie załatwić? No to sorry, ale nie da się...

18 Ostatnio edytowany przez zielonomi1 (2018-10-14 23:56:48)

uleshe napisał/a:

Nie ma szans na przyjaźń po seksie. Może jak zerwiecie kontakt i za 5 lat się przypadkiem spotkacie i będziecie w innych związkach. Po prostu to człowieka boli i jest nie zrozumiałe że wcześniej go chciałaś a teraz już nie. Nie da się tego cofnąć. Nie napisałaś czemu już nie chcesz od niego seksu. Poznałaś kogoś czy po prostu Ci się znudził?

Ani jedno ani drugie w sumie.. zakochana tez nie jestem ! Spróbowałam takiego typu relacji ale przekonałam się , że to nie dla mnie, dlatego postanowiłam to zakończyć.
Chyba jestem zbyt " przytulajska" i nawet w niezobowiazujacych relacjach potrzebuje czulosci i ciepla .A wiadomo, ze w takich znajomosciach sie tego nigdy nie dostanie ! Wolny czas wolę poświęcić komuś dla kogo ważna bede ja i kontakt ze mną A nie tylko seks wink
P.s nie uważam,że takie relacje są złe.ale na aktualnym etapie życia poprostu pragnę innego rodzaju znajomości opierających się na czymś innym! To wszystko big_smile

19 Ostatnio edytowany przez zielonomi1 (2018-10-15 00:05:53)

santapietruszka napisał/a:
kwadrad napisał/a:

Mam dokładnie takie samo wrażenie. Autorka, weź się przyznaj wink Chciałabyś jednak, żeby to nie był tylko seks i szlabanem na seks to umiejętnie załatwić? No to sorry, ale nie da się...

Hahahha nieee,  nie xd Nie chodzi o to, że bym chciała z nim być! Nie czuje do niego niczego powaznego(poprostu go lubię) ,a do związku razem się nie nadajemy ! Ale chyba rzeczywiście oczekiwałam czegoś czego taka znajomość nigdy mi nie da.... bliskości, ciepła? A nie tylko zaspokajania swoich fizycznych potrzeb . To pewnie przez to nie chce już dłużej wink

20

Strasznie chcesz sobie tego faceta trzymać w rezerwie. big_smile

Znajomość zakończyć normalnie, no bo nimby jak inaczej. Tylko nie sądzę, żeby dalsza "przyjaźń" się udała. Albo wrócicie do sexu, albo się jednak popsuje. To trochę tak jak z przyjaźnią damsko-męską, raczej nie ma czegoś takiego, bo w końcu "zawsze ktoś coś...". No na 99%.

21 Ostatnio edytowany przez misiando (2018-10-15 10:24:11)

Odpowiedź jest prosta

Powiedz mu, że więcej seksu nie będzie, natomiast cenisz go jako człowieka, lubisz go, bla bla bla. Chcesz utrzymania relacji przyjacielskiej, tym niemniej zrozumiesz, jeśli on tego chciał nie będzie.

W jednym z wątków wspomniałem, że z jedną koleżanką mieliśmy związek, zerwaliśmy, potem się spotykaliśmy, teraz się przyjaźnimy. Ona ma jakieś relacje męsko-damskie, ja mam jakieś relacje męsko-damskie. Na fajnych ludzi miejsce się znajdzie w życiu. Niefajnych się wykopuje z miejsca.

EDIT

Wóz albo przewóz. Jeśli kolega Cię lubi i ceni i spędza z Tobą chętnie czas, to być może będziecie się przyjaźnić. Jeśli spotyka się z Tobą dla seksu tylko - to bez seksu nie będzie się spotykał w ogóle. Jeśli jest w Tobie zakochany i chce mieć z Tobą prawdziwy związek - to reakcja jest nieprzewidywalna. Może paść na kolana i wyznać miłość, może strzelić focha i cię traktować jak powietrze, może cokolwiek.

22 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-10-15 11:05:01)

Znerx napisał/a:

Znajomość zakończyć normalnie, no bo nimby jak inaczej. Tylko nie sądzę, żeby dalsza "przyjaźń" się udała. Albo wrócicie do sexu, albo się jednak popsuje. To trochę tak jak z przyjaźnią damsko-męską, raczej nie ma czegoś takiego, bo w końcu "zawsze ktoś coś...". No na 99%.

Jesteś zbyt brutalny w swojej opini.Uwierz mi, że kobieta kończy, nie po, by mieć rezerwę..tylko ma swoje intymne inne powody.W przypadku mężczyzn jest dość często używana forma" rezerwowej do sexu" osobiście mając swój wiek nie spotkałam żadnej kobiety...która tak by postąpiła...czyli utworzyła tzw opcję zapasową.Jak kończymy, to dlatego, że nie chcemy już gościa i nie widzimy, go ponownie u siebie.No właśnie i teraz kulminacyjny punkt, ALE to nie znaczy, że potrakujemy go jak nie istotny element, przedmioto ...
gdyż, nam zależy na emocjach drugiej osoby i dlatego pragnie się ile mocy w płucach, by człowiek nie czuł się wykorzystany.Dziewczyna wyraznie napisała o przyczynie z jakiego powodu chciałaby, aby stał się kumplem i nie widzę powodu, aby przypisywać do tego drugie dno.

23

Summertime napisał/a:
Znerx napisał/a:

Jesteś zbyt brutalny w swojej opini.Uwierz mi, że kobieta kończy, nie po, by mieć rezerwę..tylko ma swoje intymne inne powody.W przypadku mężczyzn jest dość często używana forma" rezerwowej do sexu" osobiście mając swój wiek nie spotkałam żadnej kobiety...która tak by postąpiła...czyli utworzyła tzw opcję zapasową.Jak kończymy, to dlatego, że nie chcemy już gościa i nie widzimy, go ponownie u siebie.No właśnie i teraz kulminacyjny punkt, ALE to nie znaczy, że potrakujemy go jak nie istotny element, przedmioto ...
gdyż, nam zależy na emocjach drugiej osoby i dlatego pragnie się ile mocy w płucach, by człowiek nie czuł się wykorzystany.Dziewczyna wyraznie napisała o przyczynie z jakiego powodu chciałaby, aby stał się kumplem i nie widzę powodu, aby przypisywać do tego drugie dno.

Dokładnie tak jak mówi Summertime. Nie chce żadnej opcji "rezerwowej". Chce tylko przyjacielkiego zakończenia tamtej relacji. Bez fochow, obrażania się ,  urazonego ego i jakiś wyrzutów w moja stronę. Zważywszy na to, że będziemy się spotykać na uczelni. I nie chce mieć w nim nieprzyjaciela, który będzie miał do mnie o coś żal.

24

zielonomi1 napisał/a:
Summertime napisał/a:
Znerx napisał/a:

Dokładnie tak jak mówi Summertime. Nie chce żadnej opcji "rezerwowej". Chce tylko przyjacielkiego zakończenia tamtej relacji. Bez fochow, obrażania się ,  urazonego ego i jakiś wyrzutów w moja stronę. Zważywszy na to, że będziemy się spotykać na uczelni. I nie chce mieć w nim nieprzyjaciela, który będzie miał do mnie o coś żal.

a na to już nie masz wpływu. Gdyby to On Ci powiedział, że już nie chce seksu z Tobą, mogłabyś się poczuć urażona..
Z tego jak opisujesz te spotkania, pzyjaźni też nie widać i troski.. więc będzie co ma być..

25

Autorka we wcześniejszych swoich wątkach miała problemy z odczytywaniem uczuć swoich chłopaków. W maju stwierdziła, że nie ma czegoś takiego jak miłość i weszła jedynie w seksualne relacje z kimś kogo nazywa przyjacielem. Okazało się, że sam sex to też nie to. Chce zerwać te przyjacielskie stosunki, ale chce utrzymać przyjaźń. Mimo, że jak sama twierdzi ich przyjaźń oparta jest na seksie. Jest to droga w jakimś kierunku. Jak dla mnie droga ku dorosłości.

26

Raczej będzie nici z przyjaźni po tym jak mu wyznasz, że zmieniasz zasady gry, ale sama się przekonasz o tym jak to naprawdę będzie smile

27

Ja tu wyczuwam obawę autorki pt.  jak urwę seks, to on może już nie chcieć mnie znać.

No tak może być. Takie życie. Deal with it.

28

misiando napisał/a:

Ja tu wyczuwam obawę autorki pt.  jak urwę seks, to on może już nie chcieć mnie znać.

No tak może być. Takie życie. Deal with it.

No prawdopodobnie tak będzie, ale to jego decyzja. Wydaje mi się, że mimo wszystko gość odpuści zwyczajnie

29 Ostatnio edytowany przez Benita72 (2018-10-15 15:52:43)

Jak zakonczyc? Normalnie, - powiedzieć, ze było milo (bo chyba było?), ale dziękujesz za dalszą znajomość na tych zasadach, i finito.

ps.Ale, jesli razem na uczelni studiujecie, to uwazaj, żeby ci tyłka przypadkiem nie obrobil..

edit, literowka

30

Polecam blokadę na wszelkich komunikatorach..:)

31

bwalaszczyk napisał/a:

He he he no bardzo śmieszne xd

32

bwalaszczyk napisał/a:

Hiii smile  hiii smile bardzo konkretnie, ale czy nie za szokowo?

33

Przecież uwielbiacie tak robić xd

34

hehheh napisał/a:

nie wszyscy, osobiscie tego nie robie ..z prostej przyczyny nie posiadam fejsow itp rzeczy

35

hehheh napisał/a:

Mi się osobiście nie zdarzyło smile
Poza tym to raczej doprowadziłoby do zerwania kontaktu, zwłaszcza w  tak "ekstremalnych" warunkach, a nie jego podtrzymania smile nie na tym mi zależy big_smile

36

zielonomi1 napisał/a:
hehheh napisał/a:

Poza tym to raczej doprowadziłoby do zerwania kontaktu, zwłaszcza w  tak "ekstremalnych" warunkach, a nie jego podtrzymania smile nie na tym mi zależy big_smile

boisz sie jego reakcji?

37

Summertime napisał/a:
zielonomi1 napisał/a:
hehheh napisał/a:

boisz sie jego reakcji?

W sumie to się boję. Nie wiem jak zareaguje. Będzie zły.. ?obrazi się ? zacznie strzelać fochy ? będzie mnie przekonywał, żeby tego nie kończyć?  zaakceptuje to i urwie kontakt..?  Jak pozniej bedzie sie zachowywal jak mnie zobaczy ? hmm.. dużo myśli mi się przewija przez głowę .. Ciężko przewidzieć jego reakcję.

38

tak wlasnie czulam........moge Ci jedynie powiedziec tyle, ze mam nadzieje, ze zachowa sie jak dojrzaly czlowiek. I nie bedzie kwasu przy spotkaniach przypadkowych, na ktore jestescie zdani.

39

Jak zakończyć? Jak najszybciej, nawet bez słowa- w końcu nie jesteś mu nic winna. Jeśli będzie wyskakiwał z ryjem czy obgadywał za plecami, to znaczy, że nie był wart nawet głupiego układu.

40

beacia96 napisał/a:

Jak zakończyć? Jak najszybciej, nawet bez słowa- w końcu nie jesteś mu nic winna. Jeśli będzie wyskakiwał z ryjem czy obgadywał za plecami, to znaczy, że nie był wart nawet głupiego układu.

Z całym szacunkiem, ale dojrzali ludzie tak nie postępują.
Dojrzały człowiek by się spotkał i najnormalniej powiedział, że nie chce już takiej relacji i tyle.

Takie nagłe zamilknięcie pokazuje, że to właśnie kobieta nie była warta niczego.

41 Ostatnio edytowany przez amoniak (2018-10-15 21:39:00)

Tak czytam ten wątek i czytam i aż musialam założyć konto , żeby odpowiedziec smile Autorko, to był niezobowiazujacy seks zatem jak sama nazwa wskazuje nie masz względem tego faceta żadnych zobowiązań. W każdej chwili masz prawo zakończyć relacje i wcale nie musisz się przy tym szczególnie tłumaczyć. (Chyba, że rzeczywiście cennisz tego chłopaka, to wtedy warto wszystko wyjaśnić.)Jednak zgodze się z Lady Loka że poinformować go o zakończeniu relacji wypada, bo tak bez słowa to trochę dziwnie. Zobaczycie  się on będzie myślał ze wszystko jest ok, zacznie cie całować , dotykać i co wtedy..? Niekomfortowa sytuacja gotowa..
Swoja droga zadecydowalas juz ,że chcesz to zakończyć na 100% czy się jeszcze nad tym wahasz?

42 Ostatnio edytowany przez zielonomi1 (2018-10-15 21:49:27)

amoniak napisał/a:

Tak czytam ten wątek i czytam i aż musialam założyć konto , żeby odpowiedziec smile Autorko, to był niezobowiazujacy seks zatem jak sama nazwa wskazuje nie masz względem tego faceta żadnych zobowiązań. W każdej chwili masz prawo zakończyć relacje i wcale nie musisz się przy tym szczególnie tłumaczyć. (Chyba, że rzeczywiście cennisz tego chłopaka, to wtedy warto wszystko wyjaśnić.)Jednak zgodze się z Lady Loka że poinformować go o zakończeniu relacji wypada, bo tak bez słowa to trochę dziwnie. Zobaczycie  się on będzie myślał ze wszystko jest ok, zacznie cie całować , dotykać i co wtedy..? Niekomfortowa sytuacja gotowa..
Swoja droga zadecydowalas juz ,że chcesz to zakończyć na 100% czy się jeszcze nad tym wahasz?

Ogólnie tak jak pisałam chciałabym to zakończyć,  równocześnie utrzymując relacje przyjacielskie. Jednak mezczyzni z forum uswiadomili mi, że to niemożliwe..Boję się,  że nie  będę mieć na tyle odwagi, żeby zaryzykować utratę kogoś kto jest mi aktualnie bardzo bliski. Z drugiej jednak strony chyba nie warto inwestować w kogoś dla kogo ja chociaż trochę ważna nie jestem..

43

zielonomi1 napisał/a:
amoniak napisał/a:

Ogólnie tak jak pisałam chciałabym to zakończyć,  równocześnie utrzymując relacje przyjacielskie. Jednak mezczyzni z forum uswiadomili mi, że to niemożliwe..Boję się,  że nie  będę mieć na tyle odwagi, żeby zaryzykować utratę kogoś kto jest mi aktualnie bardzo bliski. Z drugiej jednak strony chyba nie warto inwestować w kogoś dla kogo ja chociaż trochę ważna nie jestem..

To ostatnie zdanie to chyba podsumowanie tego, co naprawdę o tym wszystkim myślisz. I rzeczywiście, może być tak, że długo ten kolega nie wytrzyma i szybko zacznie myśleć kroczem, namawiając Cię na powrót do układu. Lepiej chyba zerwać znajomość. Możesz mieć normalnego kumpla, który nie będzie widział w Tobie obiektu sekualnego.

44

zielonomi1 napisał/a:
amoniak napisał/a:

bezsensu jest trzymanie sie faceta, ktory ma gdzies ciebie, to relacja sexualana z niej jak widzisz i czujesz, ale nic wiecej.................. Szanuj siebie i swoje emocje, przeciez facetow jest duzo na swiecie i warto zainwestowac w takiego, ktory bedzie Cie chcial, a nie takiego, ktory nie wyroznia sie niczym sposrod innych facetow- czyli daje Ci sex.A wiec inni tez chetnie ci , to zaoferuja. W tej chwili jest on taki sam jak masa innych gosci.Zacznij sie umawiac z innymi, nie trzymaj sie kurczowo kogos, kto nie ma toba zaintersowania.

45

Summertime napisał/a:
zielonomi1 napisał/a:
amoniak napisał/a:

bezsensu jest trzymanie sie faceta, ktory ma gdzies ciebie, to relacja sexualana z niej jak widzisz i czujesz, ale nic wiecej.................. Szanuj siebie i swoje emocje, przeciez facetow jest duzo na swiecie i warto zainwestowac w takiego, ktory bedzie Cie chcial, a nie takiego, ktory nie wyroznia sie niczym sposrod innych facetow- czyli daje Ci sex.A wiec inni tez chetnie ci , to zaoferuja. W tej chwili jest on taki sam jak masa innych gosci.Zacznij sie umawiac z innymi, nie trzymaj sie kurczowo kogos, kto nie ma toba zaintersowania.

Zaraz zaraz zaraz. A co to za zwalanie winy na faceta ? Seks jest korzyścią obopólną. Przecież sama się zgodziła na taki układ. Nikt jej siłą do tego nie zmuszał.  To była jej decyzja. Gdyby chciała od  razu "przyjaźni" to
nie wchodziłaby w fuck friends. Teraz się odwidziało i chce "przyjaźni". Z tego już nic nie będzie. Radzę autorce całkowicie zakończyć znajomość. Nie wiem po co ona chce go wrzucić na orbitę. Ciężko przechodzi się z relacji seksualnej do czysto koleżeńskiej mając w pamięci namiętne noce. To się nie uda. Jestem ciekaw jak zareaguje ten chłopak gdy się dowie że to koniec seksów.

46

buhhiiiiiii smile Alez sie uniosl smile nie ma zwalania na faceta.Jest jedynie rzeczywisty obraz sytuacyjny.Skoro jej na nim zalezy, inaczej niz na partnerze sexualnym, to bycie w takiej relacji zniszczy dziewczyne. Ma zrobic w tyl zwrot ..iiiii pa pa

47

Summertime napisał/a:

buhhiiiiiii smile Alez sie uniosl smile nie ma zwalania na faceta.Jest jedynie rzeczywisty obraz sytuacyjny.Skoro jej na nim zalezy, inaczej niz na partnerze sexualnym, to bycie w takiej relacji zniszczy dziewczyne. Ma zrobic w tyl zwrot ..iiiii pa pa

To niech zerwie z nim całkowity kontakt zamiast się babrać w jakieś przyjaźnie po seksie. Nie ma co robić z siebie ofiary. Bez sensu.

48

Mordimer napisał/a:
Summertime napisał/a:

To niech zerwie z nim całkowity kontakt zamiast się babrać w jakieś przyjaźnie po seksie. Nie ma co robić z siebie ofiary. Bez sensu.

Przyjaciela, to chyba nie tak doslownie...ja to czulam, ze chodzi kontekst normalny, zyczliwy, aby, potem na uczeln,i nie robil zadnych przykrych rzeczy autorce...faceci sa rozni.

49

Hahaha przyjaźń -> robienie z siebie ofiary xd Takiej opinii jeszcze nie widziałem:P

50

anime_boy napisał/a:

Hahaha przyjaźń -> robienie z siebie ofiary xd Takiej opinii jeszcze nie widziałem:P

Umiesz czytać ze zrozumieniem czy tylko udajesz ? Dziewczyna chce robić z siebie ofiarę bo ona rozmyśliła się i teraz chce przyjaźni a nie seksu. No i nagle ten chłopak staje się zły bo on nadal chce tylko seksu a ona już nie. Widocznie wcześniej było spoko. Takie znajomości należy definitywnie kończyć zamiast wchodzić w dziwne układy - przyjaźń po seksie.

51

anime_boy napisał/a:

wink Bo, to ofiarna przyjazn - w imie milosci niespelnionej wink

52

Mordimer napisał/a:
anime_boy napisał/a:

Umiesz czytać ze zrozumieniem czy tylko udajesz ? Dziewczyna chce robić z siebie ofiarę bo ona rozmyśliła się i teraz chce przyjaźni a nie seksu. No i nagle ten chłopak staje się zły bo on nadal chce tylko seksu a ona już nie. Widocznie wcześniej było spoko. Takie znajomości należy definitywnie kończyć zamiast wchodzić w dziwne układy - przyjaźń po seksie.

Nie chodzi mi o to, że chce być jego wielką przyjaciółka. Chce tylko "normalnej" znajomosci.Bez obrażania się i całkowitego urywania kontaktu i udawania, że się nie znamy. Zważywszy na to, że często będziemy się widywać...

53

zielonomi1 napisał/a:
Mordimer napisał/a:
anime_boy napisał/a:

Nie chodzi mi o to, że chce być jego wielką przyjaciółka. Chce tylko "normalnej" znajomosci.Bez obrażania się i całkowitego urywania kontaktu i udawania, że się nie znamy. Zważywszy na to, że często będziemy się widywać...

Ale nikt nie jest w stanie Ci zagwarantować, że znajomość przetrwa. Wprost przeciwnie, sama widzisz po wypowiedziach innych, że PRAWDOPODOBNIE zakończy to waszą znajomość na amen. Może nie będzie fochów przy przypadkowych spotkaniach, ale na twoim miejscu nie napalałbym się na wspólne wyjścia na piwo itp.

54 Ostatnio edytowany przez anime_boy (2018-10-16 00:29:32)

hm Mortimer Ale z punktu widzenia chłopaka to chyba powinno być dobrze, w końcu można w spokoju spędzić wspólnie czas bez presji na fizyczność w relacji która nie jest związkiem, nie wydaje mi się aby definitywny koniec był konieczny tak jak piszesz

55

anime_boy napisał/a:

hm Mortimer Ale z punktu widzenia chłopaka to chyba powinno być dobrze, w końcu można w spokoju spędzić wspólnie czas bez presji na fizyczność w relacji która nie jest związkiem, nie wydaje mi się aby definitywny koniec był konieczny tak jak piszesz

Ona odczuwa presję ale czy  on to samo czuje ? Zresztą niech robią jak chcą. Ale wątpię w jego zgodę na relację bez seksu. Dlatego jest ciekaw jego reakcji.

56

Nie tylko, Ty jesteś ciekawy.Nie ukrywam, że sama też czekam na dalszy rozwój wypadków.

57 Ostatnio edytowany przez hehheh (2018-10-16 13:41:12)

amoniak napisał/a:

Tak czytam ten wątek i czytam i aż musialam założyć konto , żeby odpowiedziec smile Autorko, to był niezobowiazujacy seks zatem jak sama nazwa wskazuje nie masz względem tego faceta żadnych zobowiązań. W każdej chwili masz prawo zakończyć relacje i wcale nie musisz się przy tym szczególnie tłumaczyć.

I jak będziesz mu to komunikowała, dodaj jeszcze, że kobiety w ogóle nie mają względem jakiegokolwiek faceta zobowiązań. Kobiety są niezależne, wolne! W każdej chwili mają prawo zakończyć relację. Jak napisała amoniak dokładnie, nie muszą się szczególnie tłumaczyć. Nie muszą w ogóle nawiązywać relacji z mężczyznami. Mogą być przecież lesbijkami albo singielkami! Tym bardziej nie potrzebują przyjaciół. Jak może kobieta mieć zobowiązania wobec faceta? No jak? Potrzebę się szczególnie tłumaczyć? Przecież to by urągało kobiecie współczesnej. Nie wolno się zniżyć żeby iść z facetami na pojednanie. Jakiś kompromis, gdzie byś odmawiała sobie czegoś. Niczego sobie nie odmawiaj! A już w szczególności nie możesz odmawiać sobie czegoś w relacji z mężczyzną!
Eh, kompromitujący się feminizm.

amoniak napisał/a:

(Chyba, że rzeczywiście cennisz tego chłopaka, to wtedy warto wszystko wyjaśnić.)

No własnie powątpiewajmy w to, że autorka wątku ceni tego chłopaka. No bo cenić faceta? Współcześnie?? W istocie bardzo należy w to powątpiewać. Co ona trafiła na jakiegoś porządnego wyjątkowo niby zdarzyło się tak jej szczęśliwie? Dziwnie podejrzane. Zazwyczaj to są przecież nie warci żeby ich cenić.
I tutaj nawet bym aprobował, bo pospolicie występują kiepscy. Jednak proszę o nieogólnianie i nie wątpienie, że niektórzy są warci.

amoniak napisał/a:

Jednak zgodze się z Lady Loka że poinformować go o zakończeniu relacji wypada, bo tak bez słowa to trochę dziwnie. Zobaczycie  się on będzie myślał ze wszystko jest ok, zacznie cie całować , dotykać i co wtedy..? Niekomfortowa sytuacja gotowa..

Naprawdę wypada go poinformować? Ależ odkrycie! Kurcze ktoś wpadł na to wcześniej? A bez ironii: ktoś to podważał? Przeinaczyłaś słowa Lady Loka. Jej chodziło o coś więcej, z czym się zgadzam. A Ty postanowiłaś zinterpretować jej słowa po swojemu przeinaczając, że niby jedynie łaskawie zgodziła się, żeby go poinformować! Manipulacja zapewne spowodowana faktem, że Lady Loka chodziło o coś więcej: sensowne, dojrzałe, nienagłe postępowanie, nie takie, jakie Ty zaprezentowałaś. Bardzo brzydko.

58 Ostatnio edytowany przez amoniak (2018-10-16 08:42:52)

hehheh napisał/a:
amoniak napisał/a:

Tak czytam ten wątek i czytam i aż musialam założyć konto , żeby odpowiedziec smile Autorko, to był niezobowiazujacy seks zatem jak sama nazwa wskazuje nie masz względem tego faceta żadnych zobowiązań. W każdej chwili masz prawo zakończyć relacje i wcale nie musisz się przy tym szczególnie tłumaczyć.

I jak będziesz mu to komunikowała, dodaj jeszcze, że kobiety w ogóle nie mają względem jakiegokolwiek faceta zobowiązań. Kobiety są niezależne, wolne! W każdej chwili mają prawo zakończyć relację. Jak napisała amoniak dokładnie, nie muszą się szczególnie tłumaczyć. Nie muszą w ogóle nawiązywać relacji z mężczyznami. Mogą być przecież lesbijkami albo singielkami! Jak może kobieta mieć zobowiązania wobec faceta? No jak? Potrzebę się szczególnie tłumaczyć? Przecież to by urągało kobiecie współczesnej. Nie wolno się zniżyć żeby iść z facetami na pojednanie. Jakiś kompromis, gdzie byś odmawiała sobie czegoś. Niczego sobie nie odmawiaj! A już w szczególności nie możesz odmawiać sobie czegoś w relacji z mężczyzną!
Eh, kompromitujący się feminizm.

amoniak napisał/a:

(Chyba, że rzeczywiście cennisz tego chłopaka, to wtedy warto wszystko wyjaśnić.)

No własnie powątpiewajmy w to, że autorka wątku ceni tego chłopaka. No bo cenić faceta? Współcześnie?? W istocie bardzo należy w to powątpiewać. Co ona trafiła na jakiegoś porządnego wyjątkowo niby zdarzyło się tak jej szczęśliwie? Dziwnie podejrzane. Zazwyczaj to są przecież nie warci żeby ich cenić.
I tutaj nawet bym aprobował, bo pospolicie występują kiepscy. Jednak proszę o nieogólnianie i nie wątpienie, że niektórzy są warci.

amoniak napisał/a:

Jednak zgodze się z Lady Loka że poinformować go o zakończeniu relacji wypada, bo tak bez słowa to trochę dziwnie. Zobaczycie  się on będzie myślał ze wszystko jest ok, zacznie cie całować , dotykać i co wtedy..? Niekomfortowa sytuacja gotowa..

Naprawdę wypada go poinformować? Ależ odkrycie! Kurcze ktoś wpadł na to wcześniej? A bez ironii: ktoś to podważał? Przeinaczyłaś słowa Lady Loka. Jej chodziło o coś więcej, z czym się zgadzam. A Ty postanowiłaś zinterpretować jej słowa po swojemu przeinaczając, że niby jedynie łaskawie zgodziła się, żeby go poinformować! Manipulacja zapewne spowodowana faktem, że Lady Loka chodziło o coś więcej: sensowne, dojrzałe, nienagłe postępowanie, nie takie, jakie Ty zaprezentowałaś. Bardzo brzydko.

Mam wrażenie, że twoja wypowiedź opiera się na czymś w stylu ' nie mam się do czego przyczepic, wiec przyczepie się do wszystkiego'!
Po pierwsze nie jest to żaden feminizm. To co tam napisalam tyczy się obu stron. Gdyby to facet chciał zerwać taką relacje z kobieta poradzilabym mu identycznie.
Po drugienie nie rozumiem o co ci chodzi w słowach "Jak może kobieta miec zobowiązania wobec faceta? No jak? .. i tu znów napisze, że NIKT, ani kobieta ani mezczyzna nie maja wobec siebie zobowiazań. W każdej chwili maja prawo zakończyć relacje na takim podłożu, bo Nie jest to żadna umowa na X-lat z koniecznoscia wczesniejszego  wypowiedzenia!!!
Po trzecie nikt nie powątpiewa, że Autorka ceni tego chłopaka. Sama mowila, że go lubi i nie chcialaby urywac z nin kontaktu. Nie rozumiem zatem o co ci chodzi i dlaczego kilka moich slow przeinaczasz i od razu wysuwasz na podstawie tego absurdalne wnioski, że niby mężczyźni nie są warci,aby ich cenić.
Po czwarte o tym, że należałoby poinformowac chłopaka  o zakonczeniu relacji , odnosilam się również do slow beacia96 która pisała, że można to zakończyć bez słowa. Ja uważam inaczej.. I nie chodzi o robienie tego z jakiejś 'łaski',  ale o  zwyczajne kilka slow w stylu : " to koniec naszej seks-znajomisci, gdyż nie interesują mnie juz dluzej relacje na takim podłożu " powinno wystarczyc. i nie, nie uważam tego za brzydkie postępowanie, wręcz przeciwnie .

59

Dalej uważam, że autorka nie musi się z niczego tłumaczyć. Sama w końcu uważa, że ani trochę nie jest ważna dla tego kolesia. Więc analogicznie, niech on w żaden sposób nie odczuwa, że coś dla niej znaczy. Ludzi powinno się traktować tak, jak na to zasługują.

60 Ostatnio edytowany przez amoniak (2018-10-16 08:56:29)

beacia96 napisał/a:

Dalej uważam, że autorka nie musi się z niczego tłumaczyć. Sama w końcu uważa, że ani trochę nie jest ważna dla tego kolesia. Więc analogicznie, niech on w żaden sposób nie odczuwa, że coś dla niej znaczy. Ludzi powinno się traktować tak, jak na to zasługują.

Dokładnie ! Uważam identycznie. Skoro ten facet chce od tej dziewczyny tylko "seksu", nie zależy mu na kontakcie z nią ogolnie, to oznacza, że dziewczyna potrzebna jest mu wyłącznie do zaspakajania swoich fizycznych potrzeb ( prawdopodobnie przyjazni tu nigdy nie bylo) Zatem skoro brak seksu ma oznaczać koniec znajomości to chyba w ogóle szkoda inwestowania jakiegokolwiek czasu w taką relacje.

61 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2018-10-16 09:14:53)

beacia96 napisał/a:

Nie traktuj wszystkich swoją miarą. W relacji swb nie zawsze jest całkowite zlewanie drugiego człowieka i wykorzystywanie go. Czasami chodzi tylko o seks i tyle!
Ucieczka bez słowa w taki przypadku jest niegrzeczna i źle świadczy o Autorce.
Poza tym jak ktoś nie ma wystarczająvo klasy, żeby powiedzieć "słuchaj, z mojej strony to koniec" i się tego trzymać to problem. On może nic dla niej nie znaczyć i ona dka niego też ale zrywanie kontaktu bo tak? Bo ona się boi z nim porozmawiać? No jaja. Nie wchodżcie w relacje z ludźmi.

Przecież taka relacja opiera się na seksie a nie na wspólnych kawkach. On wykorzystywał ją a ona jego. Gdyby to on bez słowa wyjaśnienia zamilkł zaraz pocieszalibyśmy Autorkę mówiąc, jaka z niego była świnia.

Kiedyś byłem świadkiem takiej sytuacji, gdzie dziewczyna związana z wiele lat chłopakiem od czasów liceum, na studiach poznała innego, tamtego rzuciła "bez słowa". Kiedy porzucony (może z poczucia żalu, może z innego, nie wchodziłem w to) szybko wszedł w nową relację zakończoną szybkim ślubem, komentarzy ze strony dziewczyny, która porzuciła nie było końca, jak to on szybko się pocieszył. Oczywiście, nowy związek tego porzuconego nie był komentowany pozytywnie.

Tu mamy do czynienia z identyczną sytuacją w trochę "innej sytuacji". Nie trzeba chyba pokazywać dlaczego. Przyczyną takiego podejścia jest traktowanie drugiego człowieka w sposób przedmiotowy oraz egoizm. Zarówno wcześniej jak i obecnie. Trochę odpowiedzi przynosi psychologia, która mówi, że źle traktujemy przede wszystkim tych, których skrzywdziliśmy. Tam postępują ludzie żyjący nieświadomie.

Kiedy ktoś tworzy "relację" fuck friends, to traktuje drugiego i siebie przedmiotowo, oboje jako rzecz do zaspokajania potrzeb. Siebie, swoje ciało jako narzędzie zaspokajania potrzeb seksualnych, bo kieruje się potrzebą a nie czynnikami uczuciowymi w celu budowania relacji, drugiego bo jest również narzędziem do realizacji potrzeb. To pozostawia mocny ślad w psychice i nie jest to ślad pozytywny. Jak na czymś takim budować przyjaźń, to jest jakieś kuriozum bo wg. mnie jest to przełożenie poprzedniej "relacji" przedmiotowej do nowej formy. Oczywiście ludzie się zmieniają ale z perspektywy czasu i tak dochodzą do wniosku, że pewnych rzeczy nie warto było w życiu robić. A to czego nie warto tu było robić to spłaszczania sfery intymnej zarezerwowanej dla budowania więzi uczuciowych. Ważne jednak żeby z tego wyciągnąć wnioski oraz nie traktować kogoś drugiego jako coś gorszego, będąc w rzeczywistości, właściwie takim samym, tak samo postępującym kimś.

63

Doswiadczonydaro

Oczywiście ludzie się zmieniają ale z perspektywy czasu i tak dochodzą do wniosku, że pewnych rzeczy nie warto było w życiu robić
Na tym polega życie .Na wyciąganiu wniosków i dążeniu do usprawnienia siebie całego.Wszyscy uczymy się żyć na błędach.Wszyscy dokonujemy wyborów...nie zawsze są one trafne..ale najważniejsze, aby w pogromie tych wszystkich swoich niedoskonałości być ich "świadomym nosicielem" swoich wad i starać się tak kierować swoim życiem, aby znalezć w nim nie tylko ból i cierpienia.Czasem trzeba upaść i spojrzeć na siebie z perspektywy leżącej i wtedy dopiero dokonuje się ponowne narodzenie...ale trzeba również- chcieć się przyznać do tego.A ta kwestia leży w wielu ludziach nieporuszona..ludzie szukają jedynie pogłaskania ukojenia siebie w bólach...a to nie tędy droga.

Ciekawa jak, to się dzieje, czy kobieta wchodząc w taką relacje myśli sobie
- będę z nim spała...to go zdobędę
- czy będę z nim dla fizyczności tylko....i bach i sie zakochują..ot tak bez niczego....

Zastanawia mnie sam punkt rozpoczęcia takich relacji..co siedzi w głowie dziewczyny...że pózniej przecież wiedząc...że to tylko sex pojawia się miłość...przecież do zakochania potrzeba wielu innych czynników...potrzeba jest troska męska jego zachwyt nad kobietą...jego tkliwość..zainteresowanie charakterem, jego chęci jego czas który oferuje rezygnując ze swojego dotychczasowego życia.....to jak pozwala się odkrywać ...to jaki jest dla świata .....a tu jakie czynniki spowodowały, że kobieta jest zakochana...

64 Ostatnio edytowany przez Excop (2018-10-16 10:28:16)

zielonomi1 napisał/a:

Cześć!

Odpowiadam na inauguracyjny post, bo reszta to interpretacje kolejnych korespondentów.
Skoro na seksie opiera się Wasza relacja, a przestało Ci się to podobać, zakończ to stanowczym oświadczeniem.
W cztery oczy i bezpośrednio.
Reszta, to nic innego, jak mijanie się, rozmowa gdzieś tam wśród grupy innych lub nawet, oko w oko.
Skąd przypuszczenie, że niezręcznie może być?
Czyżby jednak, któreś z Was zaangażowało się w tę relację?
On zapewne nie, bo "w wiadomym celu" chce się spotykać?
Czy zatem, Ty, która szans na rozwinięcie tej relacji w coś trwalszego, nie widzisz jednak, znając gościa?
Bo "przyjacielskie" relacje, między bajki w tej sytuacji trzeba włożyć niestety.
Masz swoje poczucie własnej wartości i ono podpowiada, że "przyjaźń z bonusem" to ślepa uliczka.

65 Ostatnio edytowany przez DoswiadczonyDaro (2018-10-16 10:25:34)

Summertime napisał/a:

Ciekawa jak, to się dzieje, czy kobieta wchodząc w taką relacje myśli sobie
- będę z nim spała...to go zdobędę
- czy będę z nim dla fizyczności tylko....i bach i sie zakochują..ot tak bez niczego....

Zastanawia mnie sam punkt rozpoczęcia takich relacji..co siedzi w głowie dziewczyny...że pózniej przecież wiedząc...że to tylko sex pojawia się miłość...przecież do zakochania potrzeba wielu innych czynników...potrzeba jest troska męska jego zachwyt nad kobietą...jego tkliwość..zainteresowanie charakterem, jego chęci jego czas który oferuje rezygnując ze swojego dotychczasowego życia.....to jak pozwala się odkrywać ...to jaki jest dla świata .....a tu jakie czynniki spowodowały, że kobieta jest zakochana...

Jak się czyta o tym, jak prawidłowo budować związek, to seks jest zawsze na samym końcu. Jednocześnie jest on tak silnym czynnikiem wiążącym, że ludzie wchodzący we wzajemne relacje najpierw przez seks, dopiero po kilku latach zauważają, że związali się z nieodpowiednim partnerem.

Co jest w głowie dziewczyny? Nic. Po prostu nie żyje świadomie, kieruje się emocjami lub potrzebami, tym jak została wychowana i tym jakie treści ją otaczają.

Każdy jest oczywiście inny ale tu muszę znacznie uprościć (dla spójności wypowiedzi). Jeśli ktoś wchodzi w relację z drugim tylko przez seks to:

- nie pojawiają się uczucia i więź, sugeruje to posiadanie tzw. osobowości psychopatycznej

- pojawia się więź i uczucia, naturalna kolej rzeczy, ale można się związać z nieodpowiednią osobą

- pojawia się tzw. kac moralny, wiemy że robimy to z nieodpowiednią osobą, której nie kochamy bo łączymy sferę fizyczną i uczuciową

Szczególnie te dwa pierwsze przypadki wymagają omówienia bo trzeci jest oczywisty (o ile dana osoba wyciągnie wnioski).

W przypadku osobowości psychopatycznej, taka osoba uczy się naśladowania zachowań społecznych, jednocześnie sama nic nie czując. To od przyjęcia wykładni, systemu postępowania (wartości) będzie zależało czy taka osoba będzie krzywdzić innych spotykając osoby z dwóch kolejnych grup.

W drugim przypadku skutkuje to zarówno stratą czas życiowego jak i powstaniem różnego rodzaju zależności między ludźmi. Grupy osób są tu dwie ... i problemy, pierwsza doświadczona osoba, czy wyciągnie ona wnioski czy w kolejny związek nie wejdzie tak samo, oraz czy potencjalna niedoświadczona osoba posłucha się "mądrzejszych" i będzie budować związek świadomie, zgodnie z kolejnością, że najpierw buduje się więź psychiczną a dopiero potem fizyczną

oj to są pytania

Posty [ 1 do 65 z 88 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jak zakończyć fuck friends?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024