W tym miejscu są osoby chętne do popisania - netkafejka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » W tym miejscu są osoby chętne do popisania - netkafejka

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 1,717 ]

196

Odp: W tym miejscu są osoby chętne do popisania - netkafejka
Summertime napisał/a:

Lou
ale przynajmniej piszesz z Nami i to jest pewnego rodzaju sukces.Bo przekracasz swoje niechesci. Lou czy zamierzac cos zrobic z ta swoja sytuajcja? czy zostawisz jak samej sobie?

Próbuję, ale nie mogę zdecydować się na coś, co mogłoby kogoś skrzywdzić

Zobacz podobne tematy :

197 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-05 14:14:26)

Mirirale smile

dla m,nie ta kreda, to hit.Bo bardzo szybko i sprawnie nadaje kolor wlosom, jest wielobarwna i szybko ja sie zmywa.Raz ciach i po krzyku...Ale uzywam ja tez nie codziennie. uwielbiam zrobic sobie oko w tym samym tonie co wlos...noo swietna sprawa ......hhiii to chociaz tusz, kup sobie dobry, to sie szybko wykonaje, spiralka po rzesach i zawasze to fajniej smile wyglada smile Pozdrawiam

Lou smile
w obecnej chwili, to Ciebie krzywdzi i to sama jestes w dolku emocjonalnym, a dodatkowo przez swoj stan psychiczny, zaciera sie tez racjonalizm sytuacyjny.Miej to na uwadze. Dla swojego dobra...tak abys nie poplynela.

198

A ja w życiu nie farbowałam włosów smile

Farba chyba jednak zawsze je trochę podniszczy.

199

Manzanita

Czesc nowy przybytku wink Czesc rybka smilehttp://emotikona.pl/emotikony/pic/41witos.gif

ciezko sie z Toba nie zgodzic, oj nisczy wlosy. ale ja dbam o nie, a przynajmniej sie staram no i kryje wiadomo jaki kolr ten siwawy..

200

Summertime napisał/a:

Lou smile
w obecnej chwili, to Ciebie krzywdzi i to sama jestes w dolku emocjonalnym, a dodatkowo przez swoj stan psychiczny, zaciera sie tez racjonalizm sytuacyjny.Miej to na uwadze. Dla swojego dobra...tak abys nie poplynela.

Wiem, że życzysz dobrze będącym tu a forum. Ale są jeszcze te osoby po drugiej stronie ... I bywają różne powody do smutku, przemyśleń itp

201 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-05-05 17:58:21)

Manzanita napisał/a:

A ja w życiu nie farbowałam włosów smile

Farba chyba jednak zawsze je trochę podniszczy.

Do pewnego wieku można nie farbować, ale nie wyobrażam siebie w siwych włosach ...brrr

202

a ciekawe jakie wlosy masz Manzanito smile Sluchajcie my, tu gadu gadu a ,tuuuu musze jeszcze swoje zadanka wykonac jesli nie zasne, to wejde potem na temat tu .Macie jakies swoje zdjecia? Moze ktos inne ma ochote wstawic chetnie poogladam smile Dobranocka !

203

Odcień moich włosów to jasna miedź ewentualnie bardzo ciemny bursztyn. Mam nadzieję, że nie zacznę siwieć, bo lubię moje umaszczenie smile Napomykałyście o dołkach emocjonalnych - często mi się przydarzają, często. Najgorzej jest wieczorami i bardzo wcześnie rano, a zimą to już w ogóle klapa.

204 Ostatnio edytowany przez kacerz (2018-05-06 09:34:41)

Opowiedzcie mi proszę trochę o Waszych zainteresowaniach.

Lou71.71 jak Ty spędzasz wolny czas? Poza tym, że urządzasz wycieczki rowerowe.
Wiem, że Summertime interesujesz się psychologią, ale nie wiem czym się to objawia. Aktywnie udzielasz się na tym forum w tym obszarze. Czytasz jakieś książki z tej dziedziny? Bierzesz udział w warsztatach, szkoleniach, wykładach?
Mirirale ma aspirację literackie i gra w gry komputerowe. Na grach znam się słabo, ale rozumiem, że aspiracje literackie biorą się z tego, że czyta się dużo książek. Czy Ty czytasz fantasy Mirirale, bo to by mi pasowało do Ciebie tj. do bycia nerdem, Twojego koloru włosów i rodzaju gier, w które grasz?
Manzanita o Tobie nic nie wiemy w tej kwestii. Może uchylisz rąbka tajemnicy?

205

Summertime pewnie kiedyś też jej spróbuję z czystej ciekawości. Swoich aktualnych nie mam, bo do modelki mi daleko.
Manzanita dzisiejsze farby nie niszczą włosów, zwłaszcza te semi-permanent, tym bardziej, jeżeli robisz je u dobrego fryzjera. Ale jak ktoś ma swój naturalny ładny kolor nie ma potrzeby farbować.
Lou takimi ludźmi nie ma co się przejmować, zawsze tacy się znajdą, karma do nich wróci.
Kacerz raczej nie z tego. Wiele osób czyta, ale nie pisze. Ja zawsze miałam wybujałą wyobraźnię. Moimi ulubionymi gatunkami są fantasy, horrory, dystopijne i post-apo. Ale jak nie mam ochoty na obszerną lekturę, czytam romanse. big_smile

206

kacerz napisał/a:

Opowiedzcie mi proszę trochę o Waszych zainteresowaniach.

Lou71.71 jak Ty spędzasz wolny czas? Poza tym, że urządzasz wycieczki rowerowe.
Wiem, że Summertime interesujesz się psychologią, ale nie wiem czym się to objawia. Aktywnie udzielasz się na tym forum w tym obszarze. Czytasz jakieś książki z tej dziedziny? Bierzesz udział w warsztatach, szkoleniach, wykładach?
Mirirale ma aspirację literackie i gra w gry komputerowe. Na grach znam się słabo, ale rozumiem, że aspiracje literackie biorą się z tego, że czyta się dużo książek. Czy Ty czytasz fantasy Mirirale, bo to by mi pasowało do Ciebie tj. do bycia nerdem, Twojego koloru włosów i rodzaju gier, w które grasz?
Manzanita o Tobie nic nie wiemy w tej kwestii. Może uchylisz rąbka tajemnicy?

Kiedyś sporo rysowałam portretów ze zdjęć, teraz jakoś zarzuciłam to hobby, brakuje mi natchnienia. Oprócz tego robię wycinanki, najbardziej podobają mi się te z Łowicza.
Wspominałam już, że stawiam pierwsze kroki w szydełkowaniu smile
Lubię czytać książki E. von Daenikena, R. Chandlera i A. Christie.
Pasjonowałam się też tworzeniem stron WWW, ale na użytek własny w oparciu o kursy internetowe.
Ciekawi mnie kultura ludów żyjących w okresie Starożytności oraz Indian Ameryki Północnej.
Pod wpływem tego forum zaczęłam zwracać większą uwagę na to, jak funkcjonuję między ludźmi i jak jestem przez nich odbierana, taka podróż wewnątrz siebie, ale na razie błądzę po omacku smile

207 Ostatnio edytowany przez Mirirale (2018-05-06 17:11:58)

Manzanita napisał/a:

Pasjonowałam się też tworzeniem stron WWW, ale na użytek własny w oparciu o kursy internetowe.
Ciekawi mnie kultura ludów żyjących w okresie Starożytności oraz Indian Ameryki Północnej.

O, to fajne. Też mnie to interesuje. Chciałabym się nauczyć podstaw programistyki i grafiki komputerowej, ale na razie nie stać mnie na kursy. sad 
Nie wiem czy interesuje Cię wyłącznie ich kultura. Ja z kolei interesuję się wszelkiego rodzaju mitologią i religioznawstwem.

208

Cześć Buzka Wszystkim:)

Pozdrawiam smile

Napiszę więcej potem smile

Teraz korzystam z pięknej pogody smile

smile:):)

PunBB bbcode test

PunBB bbcode test

210 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-06 20:29:24)

Lou ***njabardziej bola sprawy tzw wiszace w powietrzu, z ktorymi nic nie robimy, a ktore istnieja, ja wyznaje taka zasade. Ze w zyciu wszystko zalezy od nas samych, oczywiscie nie przekladam tego na pewne rzeczy, ktore sa wpisane ponad nas takie karmiczne tez..ale od kiedy zaczyna sie zdawac sprawe, ze wystarcza posuniecia i ruchy, ktore nadadza inny sens rzeczywistosci.....trzeba dbac o siebie i nie oodawac w rece swojego zycia innym...ale to tak ogolnie pisze bez checi wplyniecia bron Panie na Ciebie....ale dobrze ze nie zatrzymalas sie w lozku..bo wiem ze w zyciu sa takie chwile, ze czasem trudno sie wygramolic

kacerz*** te zamilowania do czlowieka i jego potegi wszystkich zmagan zyciem, jego umyslu i siatki programow w glowie, mam od dziecka kiedys bardzo duzo czytalam moje dziecinstwo to wylacznie literatura.Bylam takim czestym gosciem w biblotece, az kiedys jakis redaktor mnie wychwycil i potem jako gowniarka mialam swoje odniesiene w ukazujacej sie gazecie w  miescie...stare to czasy, ale juz wtedy czytalam obyczaje, przygody iiiiiiii duzo o np o narkotykach te slawne dzieci ZOO, powstawaly pytania w mojej glowie jak, to mozliwe, ze cos jest zle o tym sie, wie, a to sie bierze i zaczelam poszukiwac w psychologii i tak wpadlam w to smile z zamilowaniami glebokimi do teraz. Npaisz jak jest u CIebie? CO lubisz robic?

Manzanita ***a to dlatego nie farbujesz masz po prostu interesujacy kolor!Taak dolki emocjonalne to nasza tu specjanosc wink .D chyba wszyscy je posiadamy, ja dodatkowo mam wpisana wrazliwosc i z dziecinstwa juz  nosilam wszystkie bole swiata..z czasem nauczylam sie zyc i byc silna ponad tooo co widze i slysze...ale z telewizji zrezygnowalam juz przeszlo pare lat..nie ogladam chlamu  klamstw i do tego wiadomosci o krzywdach ludzi..i jestem zdrowsza o niebo i tak swoja uwagea w tych tematach nic bym nie zdziala, jedynie pokruszylabym sie..

Mirirale*** swieta sprawa te stronki...tez obecnie przechwyctuje pewien program.Do flimow

Przyjacielskiforum ***ale fajniuchno dales znac THANKS smile Pozdrawiam najlepszego na nadchodzacy tydzien smile

211 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-06 22:06:30)

Dobranoc Wszystkim smile a przypmoniało mi coś, kiedyś taki bardzo nieśmiały, chłopak powiedział mi ,że pozbył się tej bariery, gdyż pisał w necie z kobietami.....Więc jednak można  traktować, to jak terapię i, to z dobrym skutkiem...nic tak nie wpływa na człowieka jak drugi człowiek smile pa!

Mirirale
czytałam na stronkach o grze o komeralizacji ich..Trochę się rzeczy dowiedziałam, chodz nie gram przyznam się...i niewiele wiem w temacie, to jednak szkodaa, że gry tak ciągną po kieszeni ....ale chyba już gdzieś wspomniałam o moim kumplu fascynacie gierek i wlasnie, o tym od niego się dowiedziałam

212

Mirirale napisał/a:

Lou takimi ludźmi nie ma co się przejmować, zawsze tacy się znajdą, karma do nich wróci.

Jakich ludzi masz na myśli? Do kogo wróci karma?

213

Kacerz,
Ja mam swoje lata big_smile
Na co dzień normalnie (mam nadzieję) zajmuję się domem, dziećmi. Praca zawodowa również zajmuje mi sporo czasu. Wbrew pozorom, jazda na rowerze nie jest moim hobby big_smile. Tak wyszło, że akurat o tym napisałam smile
Poza tymi zajęciami nie zostaje mi zbyt dużo wolnego czasu na własne zainteresowania (albo niezbyt dobrze jestem zorganizowana).
życzę wszystkim spokojnej nocy i kolorowych snów smile

214

Lou smile  dziewczyno jakie lata? Uwazasz sie za stara ?

p.s jeszcze tu jestem big_smile

215

Summertime napisał/a:

Lou smile  dziewczyno jakie lata? Uwazasz sie za stara ?

p.s jeszcze tu jestem big_smile

Młoda nie jestem (o tym mówi metryka), ale nie czuję się staro.
Uznałam, że Kacerz myśli, że jestem młoda, dlatego wyjaśniłam, że mam co robić na co dzień smile

216 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-06 22:55:00)

metryka nie miara, a odczucia o sobie samym ja mam 41 ...a nawet przez glowe mi nie przyszlo myslec ze to jakis tam okropny wiek.Od data i tyle, a znajomych mam  tez duzoo mlodszych ale i starszych .

haaaaaaaaaaaaaaaaa. ale mam piekna liczbe postow trzy 999 smile

217

Summertime napisał/a:

metryka nie miara, a odczucia o sobie samym ja mam 41 ...a nawet przez glowe mi nie przyszlo myslec ze to jakis tam okropny wiek.Od data i tyle, a znajomych mam  tez duzoo mlodszych ale i starszych .

A ja przegapiłam jakieś fajne liczby postów ...
Jeżeli chodzi o wiek, to bardzo źle zniosłam 40-te urodziny sad

218

no wlasnie, bo 40 to, juz nie 30 big_smile i trzeba byc gotowym, na ten etap pokazniejszych cyfr big_smile poukladalam sobie to, tak w koncu,, ze nie ma bata dopoki bede sie czula jak normalny czlowiek, to nim bede, a jak przyjedzie okres starszy, to bede starsz, to bede babcia z kotem na rekach, a drugiego kota kupie wnukowi smile

219

Summertime napisał/a:

no wlasnie, bo 40 to, juz nie 30 big_smile i trzeba byc gotowym, na ten etap pokazniejszych cyfr big_smile poukladalam sobie to, tak w koncu,, ze nie ma bata dopoki bede sie czula jak normalny czlowiek, to nim bede, a jak przyjedzie okres starszy, to bede starsz, to bede babcia z kotem na rekach, a drugiego kota kupie wnukowi smile

Pewnie każdy przechodzi to inaczej. Ważne jest też co osiągnęliśmy w życiu, czy nie czujemy zmarnowanego czasu, albo żalu z powodu popełnionych błędów

220

popelnilam troche tych bledow...i troche mam zal do siebie..ale czlowiek jest rowniez istota uczcaca, sie wiec ucze, sie na bledach.Jestem ciekawa jak, inni przechodza i czy faceci tez zwracaja uwage na przekroczenie 40 u siebie

221

Summertime napisał/a:

popelnilam troche tych bledow...i troche mam zal do siebie..ale czlowiek jest rowniez istota uczcaca, sie wiec ucze, sie na bledach.Jestem ciekawa jak, inni przechodza i czy faceci tez zwracaja uwage na przekroczenie 40 u siebie

Myślę, że też odczuwają bieg czasu, nie wiem czy dokładnie po czterdziestce ...
Też próbuję się uczyć na błędach, choć wolałabym przed ich popełnieniem, bo czasu się nie da cofnąć. Jest u mnie jest kilka rzeczy, które zrobiłabym inaczej. Mają one konsekwencje do dziś i nie ma szans, aby w tych kwestiach coś zmienić.

222

dalej sie bede upierala ze szanse sa, to jedynie Twoje przekonaie o tym jest inaczej. Powoduje ze jest jak jest.

223

Summertime napisał/a:

dalej sie bede upierala ze szanse sa, to jedynie Twoje przekonaie o tym jest inaczej. Powoduje ze jest jak jest.

Ja też wierzę, że szanse są, tylko boję się, że zrobię krok w złą stronę, czyli, że podejmę złą decyzję

224

nie ma zlej decyzji, jesli obecny stan jest ciezki i zle wplywajacy na psychike to znaczy, ze potrzebuje on zmiany.To strach przed nieznanym nas gniecie. wolimy bol i krzywdy bo je oswoilismy a nieznane to NIEZNANE

225

Summertime napisał/a:

nie ma zlej decyzji, jesli obecny stan jest ciezki i zle wplywajacy na psychike to znaczy, ze potrzebuje on zmiany.To strach przed nieznanym nas gniecie. wolimy bol i krzywdy bo je oswoilismy a nieznane to NIEZNANE

A może nam się wydaje ciężki ...
Może oczekujemy zbyt wiele od ludzi, od świata i to my musimy się zmienić, a nie uciekać, bo stan jest ciężki. Może trzeba zastanowić się czemu jest ciężko, może zmieniać, a nie uciekać. Czy ucieczka jest dobrą decyzją?
Raz już podjęłam złą decyzję (z perspektywy czasu to widzę)

226

swojego odczucia Lou nie da sie oszukac, nasze emocje sa nasze i one czuja , jesli ja sie zle czuje z czyms, to znaczy ze to cos nie jest dla mnie.  tez popelnilam duzo bledow, to jest wpisane w czlowieka. a decyzjom trzeba pomoc i zawsze wychodzic iim do przodu myslac o tym co nas spotka jak ta decyzje podejmiemy...i wraz z ta myslam torowac sobie droge ..

227

przyjacielskiforum napisał/a:

PunBB bbcode test

PunBB bbcode test

Jakież to rozpaczliwie i żałośnie schematyczne. "Będę dla ciebie miły jak będziesz tańczyć jak ja zagram". Szkoda, a już miałem do ciebie odrobinę szacunku.

228

Lou71.71 napisał/a:
Summertime napisał/a:

A ja przegapiłam jakieś fajne liczby postów ...
Jeżeli chodzi o wiek, to bardzo źle zniosłam 40-te urodziny sad

Ja się zorientowałem gdzieś ok 996 że to już sporo, ale trzy dziewiątki przegapiłem.

Ja swojego dola złapałem przy trójce z przodu. Uświadomiłem sobie że czas chłopięcych wygłupów już minął bezpowrotnie i trzeba się stać mężczyzna. Czwórka i piątka poszły już z górki big_smile

PunBB bbcode test

230

Manzanita napisał/a:

Kiedyś sporo rysowałam portretów ze zdjęć, teraz jakoś zarzuciłam to hobby, brakuje mi natchnienia. Oprócz tego robię wycinanki, najbardziej podobają mi się te z Łowicza.
Wspominałam już, że stawiam pierwsze kroki w szydełkowaniu smile
Lubię czytać książki E. von Daenikena, R. Chandlera i A. Christie.
Pod wpływem tego forum zaczęłam zwracać większą uwagę na to, jak funkcjonuję między ludźmi i jak jestem przez nich odbierana, taka podróż wewnątrz siebie, ale na razie błądzę po omacku smile

Agatha Christie ma bardzo tajemniczy epizod w swojej biografii, a mianowicie zniknęła na kilka dni i sama zupełnie nie pamiętała, co się w tym czasie z nią działo. Pamiętam też, że w "Morderstwie na Nilu" jest fragment o "przybyszach z nieba" czyli kosmitach. Gdy to czytałem jako mały chłopiec w latach 90-tych, które w popkulturze zostały zdominowane przez tematykę wrogich ludziom cywilizacji pozaziemskich, to byłem mocno wystraszony. Von Daniken stworzył tę hipotezę ingerencji cywilizacji pozaziemskich w kulturę prehistoryczną. Wszystko sprowadza się do kosmitów.
To znaczy, że uczyłaś się HTML i CSS? Co Cię ciekawi w kulturze Indian północno-amerykańskich?
Jeszcze niewiele o Tobie wiem Manzanita, ale wstępnie wrażenie jest takie, że zainteresowania masz szerokie i ciekawe.

Mirirale napisał/a:

Kacerz raczej nie z tego. Wiele osób czyta, ale nie pisze. Ja zawsze miałam wybujałą wyobraźnię. Moimi ulubionymi gatunkami są fantasy, horrory, dystopijne i post-apo. Ale jak nie mam ochoty na obszerną lekturę, czytam romanse. big_smile

Dystopijne i post-apo brzmi intrygująco. Mogłabyś rzucić kilkoma tytułami?
Jeśli chodzi o tematykę romansowo-obyczajową, to polecam "Czerwone i Czarne" Stendhala i szczególnie "Portret Damy" Henry'ego Jamesa. To drugie ma zresztą świetną ekranizację z Johnem Malkovichem, Nicole Kidman, Christianem Balem i Viggo Mortensenem(czyli Aragornem z LOTR). Z tym, że to raczej obszerna lektura i mocno psychologiczna. Może się spodobać Summertime.

Jeśli chodzi o "My, dzieci z dworca Zoo", to oglądałem ten film na religii w szkole. Byłem wtedy czternastolatkiem i uważam, że niektóre sceny, a szczególnie te z realistycznie przedstawioną prostytucją, nie były dla mnie i moich rówieśników odpowiednie.

Lou71.71 doskonale wiem, ile masz lat, że masz dzieci, jesteś poważną i odpowiedzialną matką. Domyślam się też, ile czasu i energii musisz poświęcać na swoją rodzinę i dom. Czy jest szansa, żebyś zostawiła swoje dzieci na jakiś weekend pod opieką zastępczą? Pytam, bo mam pewien plan w stosunku do uczestników tej dyskusji - również Ciebie w nim uwzględniam.

Summertime napisał/a:

Jestem ciekawa jak, inni przechodza i czy faceci tez zwracaja uwage na przekroczenie 40 u siebie

Podobnie jak Troll zwróciłem uwagę na przekroczenie trzydziestego roku życia. Przykre było wrażenie nasycenia życiem, wiedzą, świadomością siebie i innych, bardzo boleśnie odczułem też swoją samotność, ale tego uciążliwego stanu dałoby się pewnie uniknąć, gdybym wcześniej sięgnął po środki farmaceutyczne.

231 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-07 10:24:01)

heh hej smile pozdrowka przyjacielski

troll, kacerz w WAsze opinie pokrywaja sie..jestem zaskoczona, ze tak wczesnie, u mnie  trzydziecha przeszla bez echa..nad czterdziecha...musialam ciut popracowac big_smile ale udalo sie ale, to tez nie bylo na zasadzie alez jestem stara...tylko chodzilo bardziej o strefe fizycznosci i prace nad nia...czyli planu nowego dla organizmu...chodzi o ruch i diete.

232

A tu to znów ja jeszcze do tego nie dojrzałem. Jem normalnie, ale to że skapstwabo jak posiłek w fast food'zie kosztuje od 5€ w górę, to ja mam za to dwa normalne obiady, ale ruch? Jako rasowy administrator sieci powiem- u mnie wszystko działa smile Lubię czasem popracować fizycznie- teraz w ramach urlopu przerzuciłem 10 kubików drewna, ale np bieganie uważam za przereklamowane.

233

hhiii troll. 10 kubikow to juz cos big_smile... ale wiesz ja nie jestem jakas taka mocno skupiona na dietach to tylko pewne , szczegoly, ktore zmienilam. niektore wyrzucilam, a niektore dodalam smile

234

A już myślałem że kolejna nawiedzona. Ufff.
Mam w pracy takich ludzi (zwykle dziewczyny, ale nie tylko) którzy a to biegają, a to jakieś absurdalne diety, a to siłownia. W efekcie wyniszczają organizm "w imię zdrowia". Jak patrzę na kolezanke- zero biustu, pupcia jak u dziesięciolatki, ręce chude, to żal mi jej. Ciągle udziela się a to biegi, a to karate, a to wspinaczka i fajnie, ale jak nie je, to straciła całą swoją kobiecość. Ja jestem starej daty. Zawsze uważałem że chłop nie pies i na kości nie poleci. Kobieta musi mieć co nieco tu i tam, żeby było się do czego przytulić.
A sam- jem co lubię, tyle ile lubię. Kiedyś zjadałem kilo krówek na raz, teraz już nie daje rady. Zjadam paczkę 30dkg. Ale nie widzę powodu żeby nie jeść tego co lubię. Jem mniej, bo już organizm nie potrzebuje tyle paliwa, ale nie odmawiam sobie niczego. Rano, że w Brunszwiku nie ma miejsc parkingowych a ja jestem pendlerem, więc idę 2km z obrzeży miasta do firmy i potem spowrotem. I to jest mój ruch.
A tak przy okazji- pisałaś że kiedyś mieszkałas w Bawarii (albo mi sie tylko zdaje). A w którym landzie mieszkasz teraz?

235

kacerz napisał/a:

Agatha Christie ma bardzo tajemniczy epizod w swojej biografii, a mianowicie zniknęła na kilka dni i sama zupełnie nie pamiętała, co się w tym czasie z nią działo. Pamiętam też, że w "Morderstwie na Nilu" jest fragment o "przybyszach z nieba" czyli kosmitach. Gdy to czytałem jako mały chłopiec w latach 90-tych, które w popkulturze zostały zdominowane przez tematykę wrogich ludziom cywilizacji pozaziemskich, to byłem mocno wystraszony. Von Daniken stworzył tę hipotezę ingerencji cywilizacji pozaziemskich w kulturę prehistoryczną. Wszystko sprowadza się do kosmitów.
To znaczy, że uczyłaś się HTML i CSS? Co Cię ciekawi w kulturze Indian północno-amerykańskich?
Jeszcze niewiele o Tobie wiem Manzanita, ale wstępnie wrażenie jest takie, że zainteresowania masz szerokie i ciekawe.

Nie wiedziałam, że Christie przytrafiła się taka historia smile
Wierzę, że nie jesteśmy sami w Kosmosie, nie pociąga mnie jednak wizja traktowania nas przez Obcych jako zwierząt doświadczalnych. Ale kto wie, może i tak do nas podchodzą?
Z wszystkich hipotez Von Daenikena najbardziej zaciekawiła mnie ta o mieszańcach genetycznych, w której zasugerował, że istniejące w kulturach wielu ludów potwory (połączenia różnych zwierząt) mogły żyć naprawdę, że nie są tylko wytworem ówczesnych artystów.

Lata, lata temu podebrałam bratu książkę "Podstawy HTML" i zaczęłam robić różne próby w Notatniku. Dużo później nastały kolejne wersje HTML-a, pojawiły się te wszystkie nowe znaczniki, arkusze stylów, kaskady, przez co zdałam sobie sprawę, że mam wielkie tyły w tej kwestii i też starałam się je uzupełnić. A dziś musiałabym znowu sobie to i owo przypomnieć, Paweł Wimmer bardzo fajnie wszystko tłumaczył.

Bardzo podoba mi się indiańska muzyka i śpiew oraz legendy i wierzenia, jak sobie tłumaczą różne zjawiska wokół nich, np. skąd się wzięło słońce. A. no i biżuteria + ozdoby smile Mam parę indiańskich naszyjników, kolczyków i replikę pancerzyka z kości kurczaka, ale tak nie mogę wyjść na ulicę ze zrozumiałych względów wink

Wiek na razie tak bardzo mi nie doskwiera, jeszcze jest trójka na przodzie. Upływ czasu przypomina raczej mi o tym, że moi rodzice zbliżają się do swojego Końca i to w istocie wywołuje największy ból hmm

236

kacerz napisał/a:

Lou71.71 doskonale wiem, ile masz lat, że masz dzieci, jesteś poważną i odpowiedzialną matką. Domyślam się też, ile czasu i energii musisz poświęcać na swoją rodzinę i dom. Czy jest szansa, żebyś zostawiła swoje dzieci na jakiś weekend pod opieką zastępczą? Pytam, bo mam pewien plan w stosunku do uczestników tej dyskusji - również Ciebie w nim uwzględniam.

Nawet nie wiesz, jak mi się miło zrobiło, że ktoś uwzględnił mnie do takiego planu smile
Oczywiście, że mam z kim dzieci zostawić smile

237 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-07 21:45:59)

trollu daleko mi do nawiedzonej....chodz ostatnio namietnie nawiedzam to forum big_smile ja lubie slodycze tez, i moge jesc w zasadzie co chce bo jestem szczupla.lubie tez golonke z musztarda,, to delicja dla mnie.....jestem godna podziwu dla Ciebie bo zjesc taka mase krowek nooo szok big_smile a to mordoklejki? bo ja lubie troche te kruche,, a najbardziej ptasie mleczko smile a jestem teraz w Niedersachsen smile
kacerz a ile lat miales jak ogladales ten film?
Manzanita jak robisz te wycinanki, ciekawie, to brzmi
Mirirale
nowy kolorek na wloskach widze smile pa dobranoc

Lou dzis sie nie spotkamy

238

Summertime napisał/a:

trollu daleko mi do nawiedzonej....chodz ostatnio namietnie nawiedzam to forum big_smile ja lubie slodycze tez, i moge jesc w zasadzie co chce bo jestem szczupla.lubie tez golonke z musztarda,, to delicja dla mnie.....jestem godna podziwu dla Ciebie bo zjesc taka mase krowek nooo szok big_smile a to mordoklejki? bo ja lubie troche te kruche,, a najbardziej ptasie mleczko smile a jestem teraz w Niedersachsen smile

A propos golonki, przypomniało mi się że kiedyś znalazłem gdzieś przepis na golonkę w grochówce. Palce lizać, tyle że to jest danie na cztery osoby, a u mnie poza mną nikt tego nie je sad
Krówki? Tylko kruche. A najlepsze były (bo już takich nie znajdziesz) z koszalińskiej Bogusławki. One miały kruche wnętrze z odrobiną płynnej masy. Dla tego smaku byłbym gotów zabić. A drugim takim smakiem dzieciństwa jest dla mnie musztarda sarepska ze Świdwina.
Ale nie tylko krówki jadałem w ilościach hurtowych. Jak kiedyś jeździłem zawodowo, to w Niemczech zawsze w hipermarketach wyszukiwałem promocje na Milkę jogurtową i kupowałem po kilka piecio- sześciopakiem, żeby jadąc móc sobie taki sześciopak wciągnąć na raz.
A mój dentysta tylko zacierał ręce smile

Skoro mieszkasz w Dolnej Saksonii, to jesteśmy sąsiadami. Musimy się kiedyś umówić na piwo.

PunBB bbcode test

Witajcie, przynosze wam dobre wiesci. Dzisiaj mam super dzień,  będę pracował jako grafik komputerowy i sprzątanie w kinie w nocy czyli 2 praca. Pozdrawiam.

241 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-05-08 14:20:08)

Witajcie smile
Przyjacielski - cieszę się twoim szczęściem smile
Miłego dnia dla wszystkich smile

PunBB bbcode test

Też cieszę się, lubię się dzielić z tobą z radością. Pijmy za moja nowa pracę smile

243 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-08 16:03:25)

siemanko smile

troll**** nie znam tych krowek co wymieniles sad zwykle cukierasy jadalam cale zycie z Pomorzanki, wedla ewentualualnie te co kassztanki produkuja..ale zapomnialam nazwy big_smile  Teraz chodzi za mna ta golona z grochowka, to takie baaaaardzo sycace musi by, takie danko na zime, jadlam pieczona w piwie, ale to pewnie zadna nowosc dla wielu wielu osob...troll sarepska jadam do tej pory, uwzgledniam jeszcze chrzan w menu i cwikle...reszte to nie bardzo oooowszem zdarzy sie czasem pizza z ketchupem ale to czasem. a jesli chodzi o MIlke big_smile To przez te niemcy niezwykle mocno czuje sie objedzona big_smile Kurcze tosmy jestesmy sasiadami haaaahhiii I to moze rzut beretem big_smile ewentualnie puszka heinekena big_smile bo beret to moze nie doleciec big_smile

przyjacielski**** chcialabym Ci zyczyc milego rowniez wtorku..ale jak mam Ci zyczyc skoro on jest rewelacyjny dla Ciebie? Gratuluje Ci http://emotikona.pl/emotikony/pic/2piwko.gif Twoja wiara przenosi gory!

lou ***Czesc-przyjemnosci samych !

244

kacerz napisał/a:

Dystopijne i post-apo brzmi intrygująco. Mogłabyś rzucić kilkoma tytułami?
Jeśli chodzi o tematykę romansowo-obyczajową, to polecam "Czerwone i Czarne" Stendhala i szczególnie "Portret Damy" Henry'ego Jamesa. To drugie ma zresztą świetną ekranizację z Johnem Malkovichem, Nicole Kidman, Christianem Balem i Viggo Mortensenem(czyli Aragornem z LOTR). Z tym, że to raczej obszerna lektura i mocno psychologiczna. Może się spodobać Summertime.

Jeśli chodzi o "My, dzieci z dworca Zoo", to oglądałem ten film na religii w szkole. Byłem wtedy czternastolatkiem i uważam, że niektóre sceny, a szczególnie te z realistycznie przedstawioną prostytucją, nie były dla mnie i moich rówieśników odpowiednie.

Jeżeli chodzi o post-apo to Metro 2033 Dimitrij Głuchowski, Bastion Stephena Kinga oraz Gwiazdozbiór Psa Petera Hellera. Co do Dystopijnych to zaczytuję się w tych popularnych tytułach jak igrzyska śmierci czy niezgodna. Moją ulubioną serią tego typu była seria delirium, ale czytałam ją jako nastolatka, więc nie mogę jej polecić. big_smile Z chęcią przejrzę te tytuły.

Tej książki nie czytałam, nigdy mnie nie zachęciła, aczkolwiek pamiętnik narkomanki pochłonęłam.

Lou nieistotne, źle zinterpretowałam Twoją wypowiedź. smile

Summertime. Nie, po prostu nie mogę dobrać awataru, który nie straciłby na jakości po takim pomniejszeniu i do tego ciekawie wyglądał. smile

Przyjacielski moje gratulacje. smile

245

Mirirale hejeczka mam ta sama sytuacje z awkiem........... ale juz polubilam ten i pomimo jakosci nie takiej jak bym chciala to go zostawie

246

A ja może/pewnie jeszcze poszperam w otchłani internetu. smile

247 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-08 16:10:17)

kacerz dopiero teraz doczytalam ...brzmi zachecajaco noo nooo ta ksiazka

Mirirale ten niebieski byl wyjatkowy ..bardzo sliczny !

Summertime i Mirirale - mój dzień jest super i wspaniały naprawdę, teraz czas na miłość big_smile
Tez tak uważam wcześniej było o wiele lepiej ten avatarek co ma mirirale albo zaprojektuję dla niej bo mam wrażenie że szuka lepszy big_smile

249

Summertime, też tak uważam, ale nie do końca pasował mi jakościowo. No, ale zobaczymy. Może do niego wrócę.
Przyjacielski, ano szukam i znaleźć nie mogę, ale może sama przysiądę nad programem graficznym, zobaczę. Na razie mam to jest ten okres kiedy mam doła i nie wiem co ze swoim życiem zrobić.

250

@przyjacielski, gratulacje. Martwiłeś się czy będziesz miał jedną pracę, a tu dwie naraz. To ci się wtorek trafił. big_smile
@summertime no to w kuchni byśmy się dogadali smile Z piwem już gorzej, bo ja nim raczej nie rzucam, a do tego preferuje Warsteinera i Kronbachera i to tylko w butelkach, ew. "z kija", nb muszę uzupełnić zapasy bo upały jak w piekle, a pusta skrzynka jeździ w bagażniku. Jak chodzi o sąsiedztwo, to sama oceń. Ja mieszkam obok składowiska odpadów atomowych, czyli w Salzgitter, czy jak niektórzy mówią Salzghetto.
@Mirirale, wprawdzie kiepski że mnie czytelnik, bo ja głównie filmy, ale nazwa Dysktopojne nic mi nie powiedziała, za to Igrzyska śmierci już owszem i to super klimaty są. Jak mnie córki odwiedzają, to robimy sobie nocne kino i faktycznie to są ciekawe opowieści.

251 Ostatnio edytowany przez przyjacielskiforum (2018-05-08 18:30:53)

Mirirale - PunBB bbcode test waga 7,25 KB wymiar 80x80. Na forum wymaga z avatarem 10kb i 80x80 ale udało mi się zmniejszyć wagę.

EDIT: PunBB bbcode test] - całkiem ładnie jest a zmniejszam wagę 6.87 kb coraz big_smile

EDIT: PunBB bbcode test] 6,73 kb mniej o 0.14 kb big_smile

EDIT: Jak tobie się podoba to weź avatar smile wystarczy na dziś, bawiłem się z wagą.

Troll - tak się stało że mój dzień jest najlepszy w moim życiu ♥ dziękuję za gratulacje smile

252 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-08 22:49:05)

spicie ? smile

przyjacielski wiem ze zaraz pochlonie Cie praca ..zycze sukcesow

Mirirale stoisz przed dylematem zyciowym?

troll, lubie piwo Ksiazece i Desperadosa, znam smak Kronbachera ...ale nie kupuje.Mieszkasz kolo takich odpadow czy one nie dzialaja niszczaco na zdrowie? Nasze miejscowosci nie sa oddalne jakos szczegolnie mocno od siebie.

Dobranoc wszystkim z sukcesami i i wszystkim ze smutkami

253 Ostatnio edytowany przez przyjacielskiforum (2018-05-08 23:56:42)

Summertime - tak, przecież ta praca jest fajna w kinie. Poznałem prawdziwy przyjaciel przez internet na portalu psychiatrycznym, jest starszy ode mnie i ma 41 lat. Jeszcze nie spotkaliśmy się ale to on mi pomógł znaleźć pracę. Wspieramy sobie wzajemnie. Jedziemy na jesień w Górach Sowie to będzie nasze pierwsze spotkanie, i jeszcze to będziemy podróżować więcej a co do młodych ludzi to nie mam szczęścia.. im w głowie myślą coś innego. Wolę starsze osoby. Dobranoc buziaczki smile

254

Hej smile

Summertime, fajny pomysł na wątek, a Twój optymizm zagląda do mnie przez monitor i sprawia że się uśmiecham. smile

Dla Ciebie i dla Wszystkich piszących tutaj blues o smaku lata.

255 Ostatnio edytowany przez przyjacielskiforum (2018-05-09 10:17:05)

Witaj radośnie Lilka787, nie zostaw nas więc rozmawiaj z nami ani również zapraszam na mojego maila smile smile smile wybacz że nie mogę słuchać co wysłałaś, bo jestem osobą niesłyszącą.

Dzisiaj idę do pracy o 23 do 6 w nocy. Praca czeka na mnie smile

PunBB bbcode test

Pozdrawiam!

256 Ostatnio edytowany przez kacerz (2018-05-09 10:31:34)

Manzanita napisał/a:

Bardzo podoba mi się indiańska muzyka i śpiew oraz legendy i wierzenia, jak sobie tłumaczą różne zjawiska wokół nich, np. skąd się wzięło słońce. A. no i biżuteria + ozdoby smile Mam parę indiańskich naszyjników, kolczyków i replikę pancerzyka z kości kurczaka, ale tak nie mogę wyjść na ulicę ze zrozumiałych względów wink

Wiek na razie tak bardzo mi nie doskwiera, jeszcze jest trójka na przodzie. Upływ czasu przypomina raczej mi o tym, że moi rodzice zbliżają się do swojego Końca i to w istocie wywołuje największy ból hmm

To skąd się wzięło słońce według Indian? A zakładasz czasem tę indiańską biżuterię?
Tak. Jeśli chodzi o rodziców, to doskonale Cię rozumiem.

Ha! Jestem posiadaczem "Metra 2033". Mam wydanie z rysunkami. Mirirale czy czytałaś "Diunę" Franka Herberta?

przyjacielskiforum grafik komputerowy, to bardzo ciekawa praca, która umożliwia ciągły rozwój. Cieszę się. Zawód z dużą przyszłością.

Summertime, troll próbowaliście daktyli? Mi ich smak bardzo kojarzy się z krówkami.

Lou71.71 to chyba oczywiste. Przecież bardzo Cię lubię.

To też wrzucę jakąś muzykę. To akurat bardzo znane. Chyba jakaś reklama miała "Taniec Rycerzy" jako podkład muzyczny.

Moim zdaniem ten utwór to kolejny dowód na to, że muzyka jest zastosowaniem matematyki.

Kacerz - racja smile cały czas się uczę z efektem bo ich bardzo dużo i trzeba pobrać żeby dodać efektów do programu.

Na przykład:

PunBB bbcode test nieźle co? to nie mój projekt.. z google.

Na portalu psychiatrycznym dziewczyna ma 23 wiek i rysowała dziwnie z chorobą schizofrenią. Nie ma coś w tym radosnego. Właśnie jej choroba rysowała to.

PunBB bbcode test

258 Ostatnio edytowany przez kacerz (2018-05-09 11:02:52)

przyjacielskiforum napisał/a:

Na portalu psychiatrycznym dziewczyna ma 23 wiek i rysowała dziwnie z chorobą schizofrenią. Nie ma coś w tym radosnego.

Znam osobiście osoby z zaburzeniami psychicznymi, które są wrażliwe artystycznie, a ich twórczość jest makabryczna, ale piękna jednocześnie. Był zresztą taki polski rysownik Edmund Monsiel. Bardzo ciekawy przypadek. Ostatnio zdałem sobie sprawę, że kłóci się to z wyznawanym przeze mnie poglądem, że w nie ma niezwykłości w chorobie.

No w sumie tak zgadza się, ich twórczość jest inna i kreatywna przez chorobę ale ciekawy rysunek.
Nie umiem wyobrażać sobie jak choruję na schizofrenię, żeby zobaczyć i myśleć co rysować ale przeraża mnie ta choroba.

260

Dziękuję Przyjacielskiforum. smile  Zajrzę do Was od czasu do czasu.
Tyle w Tobie radości. smile Czy mogę zapytać - czy od zawsze nie słyszysz? O ile nie jest to dla Ciebie przykre pytanie.
Miałam w dzieciństwie koleżankę, która nie słyszała. Uczyła się w szkole z internatem, bo u nas nie było takiej dla dzieci niesłyszących.
Miała przyjaciółkę z sąsiedniej miejscowości i razem tam jeździły. Dziś obie są szczęśliwymi żonami i mamami.

Da się zauważyć, że dobrze poruszasz się w tematach informatycznych. Dla mnie to temat nie do ogarnięcia. Podobnie jak auto. W takich dziedzinach poruszam się raczej na poziomie podstawowym. Jeśli kiedyś będę miała informatyczny problem to napiszę do Ciebie, jeśli nie masz nic przeciwko oczywiście. smile

Pozdrawiam i życzę przyjemnej pracy. smile

Posty [ 196 do 260 z 1,717 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » W tym miejscu są osoby chętne do popisania - netkafejka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024