Rozstanie po 9 mies, ona nie wie czy to miłość. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie po 9 mies, ona nie wie czy to miłość.

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 89 z 89 ]

66

Odp: Rozstanie po 9 mies, ona nie wie czy to miłość.
Lady Loka napisał/a:
Screwdriver napisał/a:

Ta sygnatura to nie cos w stylu gorzkich zali? Twoje rady sa cenne i moj brat tez Cie czyta czesto i z Toba rozmawia (nicka nie zdradze tongue), mysle ze masz swoje miejsce na tym forum i niepotrzebne, tak mysle sa te slowa. I mozesz mnie zlinczowac w rewanzu za tamto, ze doradzam Ci w sprawie o ktora nie pytalas tongue

<lincz>
Chyba wiem kto tongue

Heh

Zobacz podobne tematy :

67

summerka88 napisał/a:
Screwdriver napisał/a:

Video meliora proboque, deteriora sequor smile

Twój wybór

Moze dzis okaze sie, jak trafny...

68

Screwdriver napisał/a:
summerka88 napisał/a:
Screwdriver napisał/a:

Video meliora proboque, deteriora sequor smile

Twój wybór

Moze dzis okaze sie, jak trafny...

Czyli skutek, wbrew temu, co wcześniej pisałeś, nie jest ci obojętny.
Pytanie, czy rybka złapie się na haczyk wink

69

Czy tak w ogole ja napisalem, ze jest mi to obojetne? Moze bardziej w tym sensie, jaki to bedzie mialo skutek dla mojej psychiki. Na te chwile uwazam jak Wy, ze jest pozamiatane, ale ja mam taka zasade, ze jesli chce cos powiedziec, to mowie, a szczegolnie jesli to ma choc troche oczyscic moje sumienie. I wcale ona nie jest zadna rybka ani ja nie rzucam haczyka, uwazam to porownanie za nietrafne.
A tak w ogole to musisz tak paplac? big_smile

70

Porównanie jak najbardziej trafne o ile pamięta się, że rybką tu jesteś Ty. Sam wsadziłeś sobie haczyk do dzióbka, już zracjonalizowałeś sobie brak miłości z jej strony i odrzucenie (nie można oczekiwać miłości, nie można stosować ram czasowych itd), a teraz grzecznie czekasz aż jej będzie chciało się pociągnąć tą wędkę... Wystarczy, że teraz odpisze cokolwiek, a to już będzie dla Ciebie podstawa do mrzonek. Trzeba było zamknąć tą furtkę rybko.

71 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2018-04-05 09:31:54)

Screwdriver napisał/a:

Czy tak w ogole ja napisalem, ze jest mi to obojetne? Moze bardziej w tym sensie, jaki to bedzie mialo skutek dla mojej psychiki. Na te chwile uwazam jak Wy, ze jest pozamiatane, ale ja mam taka zasade, ze jesli chce cos powiedziec, to mowie, a szczegolnie jesli to ma choc troche oczyscic moje sumienie. I wcale ona nie jest zadna rybka ani ja nie rzucam haczyka, uwazam to porownanie za nietrafne.
A tak w ogole to musisz tak paplac? big_smile

Zobacz ona NIC nie robi a ty się miotasz i kręcisz, jak zwrócić na siebie jej uwagę. Nie zalatuje ci tutaj desperacją? Twoją desperacją.

Klio, wyobraziłam sobie taki obrazek, którego autorem mógłby być Sawka, przedstawiający wędkarza zarzucającego wędkę i nie mającego świadomości, że sam już siedzi na haczyku wędki, zarzuconej przez tę samą rybkę big_smile
Ciekawy jaki byłby komentarz w dymku wink

72

Tego Lesia mi przypomniałeś:

http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=60147

73

summerka88 napisał/a:

Klio, wyobraziłam sobie taki obrazek, którego autorem mógłby być Sawka, przedstawiający wędkarza zarzucającego wędkę i nie mającego świadomości, że sam już siedzi na haczyku wędki, zarzuconej przez tę samą rybkę big_smile

Ja bym dała raczej rysunek w którym rybce śni się, że jest wędkarzem, w snach poleruje swoje haczyki, wyobraża sobie zarzucanie ich. Komentarza nie trzeba big_smile

74

Iceni napisał/a:

Tego Lesia mi przypomniałeś:

http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=60147

No wiem ktorego. Fajna lektura na noc byla big_smile
Biedny ten Lesio...

75

Klio napisał/a:
summerka88 napisał/a:

Ja bym dała raczej rysunek w którym rybce śni się, że jest wędkarzem, w snach poleruje swoje haczyki, wyobraża sobie zarzucanie ich. Komentarza nie trzeba big_smile

A. A nie mozecie poczekac az sie cos wyjasni Żmijki jedne? tongue

76

Screwdriver napisał/a:
Klio napisał/a:
summerka88 napisał/a:

Chyba po prostu znamy finał, który jest dość przewidywalny big_smile
Myślę, że twoja partnerka TEŻ uważa cię za kogoś przewidywalnego, dlatego tylko siedzi i czeka aż podplyniesz na haczyk.
Wybacz Screwdriver podsmiewywanie się, to tylko niewinne żarciki wink

77 Ostatnio edytowany przez Screwdriver (2018-04-05 10:00:11)

summerka88 napisał/a:
Screwdriver napisał/a:
Klio napisał/a:

Chyba po prostu znamy finał, który jest dość przewidywalny big_smile
Myślę, że twoja partnerka TEŻ uważa cię za kogoś przewidywalnego, dlatego tylko siedzi i czeka aż podplyniesz na haczyk.
Wybacz Screwdriver podsmiewywanie się, to tylko niewinne żarciki wink

No dobrze, wiec bardzo chcialbym wiedziec, jaki to bedzie final wedlug Ciebie wink No i jaki to haczyk mnie niby czeka wink

78

Nie jaki haczyk czeka, bo ten sam już sobie skonstruowałeś i założyłeś. Pisałam już o tym. Teraz jeśli ona odpowie w jako tako pojednawczym tonie to nie będzie haczyk tylko spokojne, powolne wyciąganie z wody nieszarpiącej się rybki, która bardzo chce być wyciągnięta. Prosi się o to w tak wielu słowach.
Tylko, że niekoniecznie wędkarz będzie chciał wyciągnąć rybkę... Wędkarz mówił wielokrotnie, że rybki nie wzbudzają w nim szczególnych uczuć. Rybka zamiast potraktować to jako ostrzeżenie, uznała to za wyzwanie. To już jest problem rybki...

79

Klio napisał/a:

Nie jaki haczyk czeka, bo ten sam już sobie skonstruowałeś i założyłeś. Pisałam już o tym. Teraz jeśli ona odpowie w jako tako pojednawczym tonie to nie będzie haczyk tylko spokojne, powolne wyciąganie z wody nieszarpiącej się rybki, która bardzo chce być wyciągnięta. Prosi się o to w tak wielu słowach.
Tylko, że niekoniecznie wędkarz będzie chciał wyciągnąć rybkę... Wędkarz mówił wielokrotnie, że rybki nie wzbudzają w nim szczególnych uczuć. Rybka zamiast potraktować to jako ostrzeżenie, uznała to za wyzwanie. To już jest problem rybki...

Ech... Co to za jakies klechdziarskie pierdy. Rybka, wedkarz... Nie jestesmy na forum dla bajkopisarzy wink. Niezbyt mi pasuje ta Twoja bajeczka... Radze przeczytac caly temat od nowa a nie wyrywac zdania z kontekstu.

80

Och, ktos załapał przesłanie bajki i już mu bajka przestała się podobać  big_smile big_smile big_smile

81 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2018-04-05 10:38:34)

Screwdriver, zdaje się, że metafory są dla ciebie zbyt wysublimowane, więc spróbuję prostym językiem.

Każdy komentarz z jej strony na twoją zaczepkę w postaci wiadomości, której to skutek nie ma dla ciebie znaczenia big_smile, zostanie przez ciebie odebrane jako wyraz jej zaangażowania i dalsze podtrzymywanie kontaktu.
Ale ona może mieć już dosyć twojego jęczenia o coś, czego dać tobie nie może, więc może cię zlać. Ale pewnie wymyślisz coś nowego, żeby ten kontakt podtrzymywać.

82 Ostatnio edytowany przez Screwdriver (2018-04-05 10:54:45)

Dziewczynki, cos Wam powiem... Albo nie, bo to brzydko.
Ale zachodze w glowe nad jednym... Jak mozna dyskutowac nad czyms, co jeszcze sie nie wydarzylo?? Widze tu cale audytorium wszelakiej masci wrozek i psycholozek - amatorek, ktore umieja przewidziec przyszle wydarzenia lepiej niz Baba Wanga. Naprawde nie mozecie poczekac z komentarzami (o ktore notabene nie prosilem - podstepnie wciagnelyscie mnie w te dyskusje, ktora nie ma znaczenia)  az sie wszystko wyjasni? Psy szczekaja, karawana jedzie dalej wink Tej, ktorej nie pasuje czekac na final, tylko sie wymadrzac, nie kaze czytac tego tematu, reszcie mowie: na litosc Boska, poczekajcie...

83

Screwdriver napisał/a:

Ale zachodze w glowe nad jednym... Jak mozna dyskutowac nad czyms, co jeszcze sie nie wydarzylo?? Widze tu cale audytorium wszelakiej masci wrozek i psycholozek - amatorek, ktore umieja przewidziec przyszle wydarzenia lepiej niz Baba Wanga. Naprawde nie mozecie poczekac z komentarzami (o ktore notabene nie prosilem - podstepnie wciagnelyscie mnie w te dyskusje, ktora nie ma znaczenia)  az sie wszystko wyjasni? Psy szczekaja, karawana jedzie dalej wink Tej, ktorej nie pasuje czekac na final, tylko sie wymadrzac, nie kaze czytac tego tematu, reszcie mowie: na litosc Boska, poczekajcie...

Gorzej z tobą niż z naprawdę marudną babą big_smile Najpierw prosisz o wyjaśnienia a potem dziwisz się, że z szacunku do ciebie odpisuje się tobie.

Screwdriver napisał/a:

iNo dobrze, wiec bardzo chcialbym wiedziec, jaki to bedzie final wedlug Ciebie wink No i jaki to haczyk mnie niby czeka wink

Dobra, szkoda mojego czasu, muszę się skupić na pracy.

84 Ostatnio edytowany przez Screwdriver (2018-04-05 11:00:36)

summerka88 napisał/a:
Screwdriver napisał/a:

Gorzej z tobą niż z naprawdę marudną babą big_smile Najpierw prosisz o wyjaśnienia a potem dziwisz się, że z szacunku do ciebie odpisuje się tobie.

Screwdriver napisał/a:

iNo dobrze, wiec bardzo chcialbym wiedziec, jaki to bedzie final wedlug Ciebie wink No i jaki to haczyk mnie niby czeka wink

Dobra, szkoda mojego czasu, muszę się skupić na pracy.

No wlasnie o tym podstepie mowie smile

85 Ostatnio edytowany przez Screwdriver (2018-04-05 13:16:14)

Zaraz po tej forumowej batalii wyslalem wiadomosc. Po 15 minutach przyszla odpowiedz, ze : bardzo sie cieszy, ze to zrozumialem, przeprasza mnie za to, ze zamiast probowac mnie zrozumiec, za szybko naburmuszyla sie i poddala bez walki. Zaluje, ze nie poznalismy sie 20lat temu, wtedy wszystko byloby prostsze a ona nie musialaby przechodzic tego co przeszla, a teraz wszystko wymaga wiekszej cierpliwosci i zrozumienia. Powiedziala, ze nie odzywala sie dlatego, ze miala do mnie zal, ze nie uwierzylem, ze jej rowniez zalezy na tym zwiazku. Zapewnila ze zalezy i ze mysli o mnie zawsze, a uczuciowa jak ja nie jest i moze inaczej uczucia rozumie albo nie umie ich nazwac.
Mysle, ze wiecej tu dodawac nie trzeba i mozna sprawe zamknac, zaarchiwizowac, jednak komentarze czy pytania teraz mile widziane. Dziekuje za uwage.

86

Screwdriver napisał/a:

Zaraz po tej forumowej batalii wyslalem wiadomosc. Po 15 minutach przyszla odpowiedz, ze : bardzo sie cieszy, ze to zrozumialem, przeprasza mnie za to, ze zamiast probowac mnie zrozumiec, za szybko naburmuszyla sie i poddala bez walki. Zaluje, ze nie poznalismy sie 20lat temu, wtedy wszystko byloby prostsze a ona nie musialaby przechodzic tego co przeszla, a teraz wszystko wymaga wiekszej cierpliwosci i zrozumienia. Powiedziala, ze nie odzywala sie dlatego, ze miala do mnie zal, ze nie uwierzylem, ze jej rowniez zalezy na tym zwiazku. Zapewnila ze zalezy i ze mysli o mnie zawsze, a uczuciowa jak ja nie jest i moze inaczej uczucia rozumie albo nie umie ich nazwac.
Mysle, ze wiecej tu dodawac nie trzeba i mozna sprawe zamknac, zaarchiwizowac, jednak komentarze czy pytania teraz mile widziane. Dziekuje za uwage.

https://media1.giphy.com/media/tVUJtmU9nUMrC/giphy.gif

Rybka już na pokładzie łodzi big_smile Rybka sama tego chce więc niech tak będzie. Pozdrów kota big_smile

87

Klio napisał/a:
Screwdriver napisał/a:

Rybka już na pokładzie łodzi big_smile Rybka sama tego chce więc niech tak będzie. Pozdrów kota big_smile

Debili i ignorantów nie sieją. Sami się rodzą. Tę rybkę to sobie wsadź, wiesz gdzie.

88

Screwdriver napisał/a:
Klio napisał/a:
Screwdriver napisał/a:

Debili i ignorantów nie sieją. Sami się rodzą. Tę rybkę to sobie wsadź, wiesz gdzie.

Pospolitych chamów też nie...
Kończę bo tu nie ma z kim rozmawiać. Sam gotujesz sobie swój los i jak widzę w zupełności na niego zasługujesz.

89 Ostatnio edytowany przez Screwdriver (2018-04-05 14:22:51)

Klio napisał/a:
Screwdriver napisał/a:
Klio napisał/a:

Pospolitych chamów też nie...
Kończę bo tu nie ma z kim rozmawiać. Sam gotujesz sobie swój los i jak widzę w zupełności na niego zasługujesz.

Ciezko zaskakujesz, ale widze ze do Ciebie dopiero chamstwo dotarlo, bo delikatne sugestie nie powodowaly, zebys zrozumiala, ze nie jestes w moim watku mile widziana.

Mimo to pozdrawiam.

A pozostale Netkobiety przepraszam za te odzywke na forum do Waszej zlosliwej Kolezanki, wiem ze kazdy facet jest tu goscinnie, postaram sie zeby wiecej do takich sytuacji nie dochodzilo.

Posty [ 66 do 89 z 89 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie po 9 mies, ona nie wie czy to miłość.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024