Parapetówka u Ajsi ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Parapetówka u Ajsi ;)

Strony Poprzednia 1 70 71 72 73 74 122 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4,616 do 4,680 z 7,913 ]

4,616 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-12-22 19:37:25)

Odp: Parapetówka u Ajsi ;)
I_see_beyond napisał/a:

Za kilka dni mam urodziny. wink

http://memy.pl/show/big/uploads/Post/8397/14391947268937.jpg

wink

Zobacz podobne tematy :

4,617

SonyXperia napisał/a:
I_see_beyond napisał/a:

http://memy.pl/show/big/uploads/Post/8397/14391947268937.jpg

wink

Dzięki. wink

A tu jest - proszę:

https://media.giphy.com/media/4fxVzxXWr31Xq/giphy.gif

wink

4,618 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-12-22 21:09:25)

Pozdrawiam Was! smile smile Z uśmiechami...
Pani co nalewa wino jest seksi. I te dwie na fotelu też.

4,619

I_see_beyond napisał/a:

Wszystkiego najlepszego choć trochę współczuję wink Być facetem Koziorożcem jest przerypane, a kobietą...?

4,620 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-12-23 10:28:36)

big_smile

Witajcie, odkopuję parapetówkę, bo niedługo pokryje się piaskiem i nie będzie można jej znaleźć.:)
Snake, witam Cię w imieniu Ajsi, nic złego w facetach Koziorożcach smile, no chyba że rogi, ale czy to taka wada???? smile)))))))
A teraz w rytm elektroswingu  sprzątanie w domu big_smile

Ajsi, najlepsze życzenia smile)))
Dla mnie białe wino smile

4,621

Snake napisał/a:
I_see_beyond napisał/a:

Wszystkiego najlepszego choć trochę współczuję wink Być facetem Koziorożcem jest przerypane, a kobietą...?

Dzięki, Snake . wink Łatwo nie jest. wink Czytałam wczoraj charakterystykę Koziorożca - dominującą cechą jest ambicja*, sprawiamy  wrażenie chłodnych i pozbawionych uczuć (co oczywiście prawdą nie jest). wink

*Kto cierpi z tego powodu, ten wie, co mam na myśli.

4,622

Ela210 napisał/a:

big_smile Witajcie, odkopuję parapetówkę, bo niedługo pokryje się piaskiem i nie będzie można jej znaleźć.:)

Ajsi, najlepsze życzenia smile)))
Dla mnie białe wino smile

Dzięki, Ela. smile I za życzenia i za troskę o imprezę. Lubię tu gadać z Wami. smile

Proszę - urodzinowe :
https://thumbs.gfycat.com/AggressiveLeftDorado-max-1mb.gif

4,623 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-12-23 16:35:26)

Czołem Imprezowicze

Życzę Wam radosnych Świąt, samych miłych chwil.

https://i5.walmartimages.com/asr/1c3595ff-80e4-4204-a3ec-dd9782ccef17_1.6270555eb18be1972b985ed7677456b4.jpeg?odnHeight=450&odnWidth=450&odnBg=FFFFFF

Ajsi-- ściskam Cię urodzinowo smile

http://www.delicesgourmandises.com/blog/uk/wp-content/uploads/2014/11/ss-16732069-giftBox.jpg

4,624 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-12-23 19:21:54)

http://s1.1zoom.me/b5050/299/401389-svetik_2560x1440.jpg

4,625

Czółko, Mysti ! smile

Mystique71 napisał/a:

Ajsi-- ściskam Cię urodzinowo smile

Dziękuję! smile

Trzymajcie się wszyscy ciepło! smile smile smile

4,626

Świąt wcale niemagicznych
Ale po prostu kosmicznych
Roku wystarczy że nowego
Za to całego życia fajnego...

Noooo... A tak Wam życzę... big_smile

I see... Kiedy dokładnie te urodziny? Abyśmy Ci mogli, ze tak napiszę,  winszować nowego życia w lepszym wydaniu albo co najmniej dorównującego najlepszym chwilom z Twojej przeszłości aby mieć rzeczywiste osadzenie życzeń w realności...

No właśnie... Po swojemu to tak swojsko brzmi big_smile tongue

4,627

Wesolych Swiat internetowi krejzole:)
Zabpth i Harvey nie przesadzajcie z kapusta, grochem i grzybami - mamy tylko jeden kibel, pamietajcie o tym.

4,628

Dobre myśli dla Was wszystkich przesyłam :-)

4,629 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2017-12-26 17:48:34)

Powtórzony post

4,630

rh72 napisał/a:

I see... Kiedy dokładnie te urodziny?

Powiedzmy, że wtajemniczeni znają dokładną datę. wink Nie napiszę też które to urodziny dokładnie, ale zdradzę, iż ma siostra w prezencie dała mi... krem przeciwzmarszczkowy. wink big_smile Oczywiście profilaktycznie.  wink big_smile

Kilka (po) świątecznych myśli :

https://demotywatory.pl/uploads/201312/1388107661_4tjuch_600.jpg

http://d.demotywatory.net/3416.jpg

https://demotywatory.pl/uploads/201312/1388288657_6whiwg_600.jpg

http://d.demotywatory.net/4978.jpg

https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/b7/17/549d828aa2a59_p.jpg?1427421350

A ja lubię wieczorne spacery w święta, choć porządnego  śniegu od kilku lat nie ma :

http://woleto.pl/demoty/_506d3d6901fbd.jpg

4,631

Powtórzony post

4,632

Śnięta, Śnięta i po śniętach tongue Żeby tylko jeszcze babcia się spakowała i wróciła do domu, to będzie już całkiem luz.
Jakie macie plany sylwestrowe ? My idziemy do znajomych. Popijemy, pojemy, pośmiejemy się, pogadamy... i więcej mi nie trzeba smile

4,633 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2017-12-27 10:58:22)

Ajsi, zdrówka i spełnienia na wszelakich płaszczyznach smile
Jeśli chodzi o mojego Sylwestra, to wielka improwizacja.
Paradoksem jest, że z mężem wszystkie Sylwestry przesiedziałam w domu, a po rozstaniu - ani jednego, a było ich już cztery smile
Może tego roku nastąpi pierwszy raz? smile
A może spontanicznie zaprosi mnie bratowa, bo oni ze względu na małe dzieci, raczej spędzą tę noc w domu.
Tak czy siak, z synem jestem, więc nie sama smile
Pozdrowionka o słonecznym poranku!

Dołączam piosenkę dla Mości Gospodyni smile

4,634

Piegowata'76 napisał/a:

Ajsi, zdrówka i spełnienia na wszelakich płaszczyznach smile

Dołączam piosenkę dla Mości Gospodyni smile

Dziękuję, Piegowata . smile Za muzyczny prezent też - zapomniałam o tej kolędzie, a bardzo ją lubię, bo jest wesoła i traktuje o pysznościach. tongue

wilczysko napisał/a:

Jakie macie plany sylwestrowe ?

Mamy, mamy. W tym roku Filmowe Party. smile Nie w domu i w wyjątkowym towarzystwie. smile 3 przedpremiery. Nie brałam do tej pory udziału w maratonie, tym bardziej się cieszę na to nowe doświadczenie.

Lubię domówki w kameralnym gronie przyjaciół, rodziny czy dobrych znajomych. Ubiegłorocznego Sylwestra spędziłam sama, ale nie popadłam z tego powodu w "depresję" - wyspałam się i odpoczęłam. smile Dawno temu bywałam na balach do "białego rana"  - ale nie tęsknię za nimi. wink

4,635

Ajsi wpadłam podziękować za dwunastu apostołów smile
https://www.twojekwiaty.pl/do/image/_big/U165.jpg

4,636

Stary kawał o apostolach? tongue

'Jedzcie, pijcie! A po stołach nie rzygajcie!' big_smile

Oj tam, wiem... Przedszkole... Ale święta wiec mi daruja. Komu zwierzę gadalo w nocy? Jeśli komuś to jednak radzę zastanowić się czy żona nie ma kochanka! lol

4,637

ósemka napisał/a:

Ajsi wpadłam podziękować za dwunastu apostołów smile
https://www.twojekwiaty.pl/do/image/_big/U165.jpg

Proszę bardzo, ósemko . smile Piękny widok, też chciałabym go zobaczyć.

Wpadaj częściej, zapraszam. smile

4,638

I_see_beyond napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Jakie macie plany sylwestrowe ?

Mamy, mamy. W tym roku Filmowe Party. smile Nie w domu i w wyjątkowym towarzystwie. smile 3 przedpremiery. Nie brałam do tej pory udziału w maratonie, tym bardziej się cieszę na to nowe doświadczenie.

Lubię domówki w kameralnym gronie przyjaciół, rodziny czy dobrych znajomych. Ubiegłorocznego Sylwestra spędziłam sama, ale nie popadłam z tego powodu w "depresję" - wyspałam się i odpoczęłam. smile Dawno temu bywałam na balach do "białego rana"  - ale nie tęsknię za nimi. wink

Raz w życiu byłem w kinie na dwóch filmach pod rząd i miałem dość big_smile Nigdy więcej. W domu to co innego, bo można zrobić sobie przerwę, rozprostować nogi.
Ale znam takich co byli na takim "kinowym" Sylwestrze i bardzo im się podobało smile

4,639 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-12-28 15:58:10)

I_see_beyond napisał/a:

W tym roku Filmowe Party. smile Nie w domu i w wyjątkowym towarzystwie. smile ... Nie brałam do tej pory udziału w maratonie, tym bardziej się cieszę na to nowe doświadczenie. ... Lubię domówki w kameralnym gronie przyjaciół, rodziny czy dobrych znajomych. Ubiegłorocznego Sylwestra spędziłam sama, ale nie popadłam z tego powodu w "depresję" - wyspałam się i odpoczęłam. smile Dawno temu bywałam na balach do "białego rana"  - ale nie tęsknię za nimi. wink

smile smile Ciekawy obraz z życia kobiety smile

4,640 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-12-28 17:15:12)

Gary napisał/a:
I_see_beyond napisał/a:

W tym roku Filmowe Party. smile Nie w domu i w wyjątkowym towarzystwie. smile ... Nie brałam do tej pory udziału w maratonie, tym bardziej się cieszę na to nowe doświadczenie. ... Lubię domówki w kameralnym gronie przyjaciół, rodziny czy dobrych znajomych. Ubiegłorocznego Sylwestra spędziłam sama, ale nie popadłam z tego powodu w "depresję" - wyspałam się i odpoczęłam. smile Dawno temu bywałam na balach do "białego rana"  - ale nie tęsknię za nimi. wink

smile smile Ciekawy obraz z życia kobiety smile

Dlaczego ciekawy?
Ja uwielbiam być wyspana i wypoczęta. Od lat latecznych nie byłam na imprezie sylwestrowej i wcale mnie do niej nie ciągnie wink . Inni są skacowani, zaspani, a ja świeżynka big_smile . Impreza ma być fajna, a skoro ja lubię gdy się wcześnie kończy, to jestem zadowolona z takiej dżamprezki wink .

4,641 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-12-28 17:38:02)

Dlatego ciekawy, że każdy z nas ma inne życie. Na przykład nie byłem na nocnym maratonie filmowym a bym chciał iść i kiedyś pójdę. Do imprez też mnie nie ciągnie. Samotnego sylwestra nie miałem nigdy.

Ostatnio chciałem oglądnąć coś wartościowego, coś co ludzie chwalili. Drakula Herzoga wydał mi się filmem jakimś takim płytkim. Potem chciałem oglądnąć psychologiczny, no to sięgnąłem po Bergmana, ale przeciągające się kadry na których jest zbliżenie oczu lalki a potem detale jakiegoś starego dzbanka nie nakręciły mnie duchowo.

"Smotność w sieci" oraz "Wszystsko gra" były dobrymi filmami. "Wilk z wallstreet" też dobry. "Zjawa" z DiCaprio albo kompletnie przeze mnie nie zrozumiały film, albo inni się tanim efekciarstwem zachwycają... taki prosty wykład -- chłopiec miał złą przygodę i idzie oddać w mordę kolegom. "Wilka z wallstreet" -- odbieram jako komedię oczywiście, a nie film sensacyjny... bo kategorii sensacyjnych jest równie żenująco prosty.

4,642

Eeee tam... kiedyś ten kawał już wstawiałem ale... big_smile

- Cześć, Malwina, gdzie Gocha?
- Gocha mówi, że nie przyjdzie, bo ją wszystko boli z przodu, z tyłu, gardło też. Że piła wczoraj wieczorem wino z tymiankiem i tak się to skończyło. Nie rozumiem.
- Z tym Jankiem! Ale mnie też po nim wszystko bolało.

4,643 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-12-28 17:54:27)

Najfajniejszy sylwester jaki pamiętam był nieplanowany i wyszedł spontanicznie..
Miało być 6 osób, było ok. 30.. I skończył się po 3 Królach smile
Byłam tak niewyspana, że zasnęłam na zajęciach na uczelni..:)
Nie wiem czy teraz dałabym radę z taką imprezą...
Ajsi, oby filmy były ułożone w kolejności od romantycznych do sensacyjnych i wojennych, żeby wytrzymać do końca...
Coś wiesz o repertuarze?

Rh.. Znajomy dostał pracę w Tymbarku..
I wiadomość była powtarzana telefonicznie wśród znajomych- a nikt nie rozumiał, dlaczego po studiach technicznych poszedł pracować w gastronomii w jakimś barku??? smile

4,644

Jakieś Sylwestry w lokalach to kompletnie nie moje klimaty. Wolę domówki ze znajomymi w wąskim gronie. Ale chciałbym jeszcze kiedyś spędzić Sylwestra w jakiejś chatce w górach, albo nad polskim morzem smile tak, żeby o północy wyjść z szampanem na plażę. Może kiedyś...

4,645

wilczysko napisał/a:

Raz w życiu byłem w kinie na dwóch filmach pod rząd i miałem dość big_smile Nigdy więcej. W domu to co innego, bo można zrobić sobie przerwę, rozprostować nogi.
Ale znam takich co byli na takim "kinowym" Sylwestrze i bardzo im się podobało smile

Maraton, który zaliczyłam, to właśnie dwa filmy pod rząd - dwa różne gatunki i godzinna przerwa między nimi. Nie czułam się zmęczona. Nie pamiętam tylko, jakie długie mają być przerwy pomiędzy filmami w maratonie sylwestrowym. Na pewno na tyle długie, żeby napić się kawy pomiędzy. wink

Ela210 napisał/a:

Ajsi, oby filmy były ułożone w kolejności od romantycznych do sensacyjnych i wojennych, żeby wytrzymać do końca...
Coś wiesz o repertuarze?

Tak, wybieraliśmy repertuar spośród dwóch dostępnych pakietów. Filmy wydają mi się lekkie w odbiorze - w tę noc raczej takie są lepsze, żadnych ciężkich klimatów. wink Będziemy oglądać filmy z pakietu "Gotowi na wszystko" : dwie komedie (ale nie romantyczne wink - osobiście nie lubię), a na koniec "Gra o wszystko" - zobaczymy, czy dam radę, bo w nocy lubię spać. wink

Cześć, tajemnicza75. smile

4,646

I_see_beyond napisał/a:

Tak, wybieraliśmy repertuar spośród dwóch dostępnych pakietów. Filmy wydają mi się lekkie w odbiorze - w tę noc raczej takie są lepsze, żadnych ciężkich klimatów. wink Będziemy oglądać filmy z pakietu "Gotowi na wszystko" : dwie komedie (ale nie romantyczne wink - osobiście nie lubię), a na koniec "Gra o wszystko" - zobaczymy, czy dam radę, bo w nocy lubię spać. wink

Dla mnie najtrudniejsze w takich maratonach jest usiedzenie tyle godzin w fotelu kinowym, który zazwyczaj nie jest najwygodniejszy smile Dlatego maratony wolę na kinie domowym smile Mam dość dużą kolekcję filmów, więc zawsze jest co puścić.

4,647

U mnie maraton się sprawdza na max 2 filmy długometrażowe, lub ewentuaalnie ciekawy wciągający serial- tylko 2 seriale obejrzałam maratonem:  "Przebłysk jutra" z Josephem Fiennesem, i Młody Papież z Judgem Low..
maraton lepiej w znajomym towarzystwie, gdzie nie jest nietaktem zasnąć..

4,648

I_see_beyond napisał/a:

No cześć. Tak wpadłam -jak przeciąg- na imprezkę, a nawet nie zapytałam czy mogę tongue .

Co do nietypowych imprez sylwestrowych... moja znajoma spędziła kiedyś sylwestra w Teatrze Muzycznym. Mówiła, że to była najciekawsza noc sylwestrowa jaką miała. O północy szampan dla każdego. Mozna było śpiewać, kołysać się, machać rękami... byle wesoło było.

4,649

Z wszystkich możliwych nocnych maratonów lubię dwa ich rodzaje,jednym z nich jest maraton muzyczny wink

4,650

Pozdrawiam Cię Sony wieczorową porą smile smile

4,651

To ten, no, pojadłem, popiłem teraz by się przydało po... spać wink

Nawzajem! tongue

i do wytrzeźwienia big_smile

4,652

No to 5..4..3..2..1 Countdown to insanity tongue

4,653

I na życzenie pewnej Pani... big_smile

4,654 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2017-12-30 13:43:44)

tajemnicza75 napisał/a:
I_see_beyond napisał/a:

No cześć. Tak wpadłam -jak przeciąg- na imprezkę, a nawet nie zapytałam czy mogę tongue .

I w życiu realnym i wirtualnym można do mnie wpadać bez zapowiedzi - goście są u mnie mile widziani. smile

Wczoraj widziałam świetny film - "Kot Bob i ja". Plakat sugerować mógłby cukierkowe kino familijne, ale to opowieść o wychodzeniu z dołka, w tym nałogu narkotykowego i bezdomności - bez upiekszeń i bardzo wiarygodnie . Film nakręcono w zeszłym roku na podstawie książki inspirowanej prawdziwymi wydarzeniami. W rudym bohaterze* o zielonych oczach zakochałam się beznadziejnie... wink big_smile

http://img.gdyniarodzinna.pl/00/22/451c01359192c8e834a4c045d222a518dc46eae6-o.jpeg

*Kot zagrał w filmie samego siebie. smile

4,655 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-12-30 14:14:33)

big_smile big_smile
Ajsi, myślałam że w tych niebieskich obok.. wink
Ale kot też niezły...
Rh, zmiana awatara, zmiana sygnaturki- mocna..

Jeździliście autostopem?

4,656 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2017-12-30 14:48:56)

Jeździłam autostopem, ale na krótkich dystansach smile Uwielbiam ten rodzaj podróżowania i nawiązywania kontaktów z ludźmi. Ze względu jednak na element ryzyka, rzadko z niego korzystam i raczej nie w pojedynkę.
Kiedyś zatrzymał się nam (z koleżanką byłam) Rosjanin z Rostowa nad Donem. Zażartowałam, że jest doński Kozak, a potem zagaiłam na temat cudnej książki: "Cichy Don" Szołochowa. Powiedział mi na to, że pierwszy raz spotyka za granicą osobę, której nieobca ta powieść smile
Kocham takie spotkania.
Ajsi, dzięki za filmową inspirację.

4,657

I do tego kot w szaliku... też widziałem i tylko mi się bardzo podobało, że historia szczęśliwa ale bez cukierkowania i jakiś upiększeń. Jakby trochę dokumentalna... smile

https://us.123rf.com/450wm/vvvita/vvvita1412/vvvita141200090/34576106-kot-na-sobie-szalik-chodzenia-na-%C5%9Bniegu.jpg?ver=6

4,658

Piegowata'76 napisał/a:

Jeździłam autostopem, ale na krótkich dystansach smile Uwielbiam ten rodzaj podróżowania i nawiązywania kontaktów z ludźmi. Ze względu jednak na element ryzyka, rzadko z niego korzystam i raczej nie w pojedynkę.
Kiedyś zatrzymał się nam (z koleżanką byłam) Rosjanin z Rostowa nad Donem. Zażartowałam, że jest doński Kozak, a potem zagaiłam na temat cudnej książki: "Cichy Don" Szołochowa. Powiedział mi na to, że pierwszy raz spotyka za granicą osobę, której nieobca ta powieść smile
Kocham takie spotkania.

Też czytałam Cichy Don..
Kiedyś jeżdziłam dużo autostopem z koleżanką, sama bym się nie odważyła. Ale teraz uważam, że jakiś element ryzyka w tym był.
Fakt, że poznałyśmy wielu ciekawych ludzi i historie ich życia..

4,659 Ostatnio edytowany przez vicky85 (2017-12-30 16:15:41)

Nigdy nie jechalam autostopem, ale kilka razy wzielam kogos do auta. Raz zdarzylo mi sie wiesc... Araba z Algierii ktory z lotniska w Oslo musial sie dostac do ambasady, gdyz byl zbiegiem politycznym i mial dostac azyl w Canadzie. Nie mial europejskich pieniedzy, ubrany w lachmany, brudny na maksa. Dostalam za to nagrode pieniezna od ambasadora big_smile nie mniej nigdy pozniej nie osmielilam sie juz nikogo podwozic z lotniska, bo jak sobie zdalam sprawe ze moglby byc to terrorysta ktory podaje sie za tego Algierczyka, to po prostu by mnie juz pewnie nie bylo.

Mialas Ela jakies ciekawe znajomosci i przygody w czasie tych autostopowych podrozy?

A Sylwester u nas w domu z sasiadami, co ma te ogrommna zalete, ze nie trzeba nikogo przenocowywac:)

4,660 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-12-31 00:40:47)

A ja bym chciała spędzić Sylwestra w takim miejscu z takim widokiem wink Mogłabym odtajać do wiosny albo w ogóle tongue

https://st.depositphotos.com/1194797/2322/i/450/depositphotos_23224530-stock-photo-high-snow-on-hut-roof.jpg

Gary napisał/a:

Pozdrawiam Cię Sony wieczorową porą smile smile

Pozdrawiam nocną porą  wink

4,661 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2017-12-31 16:19:43)

Ela210 napisał/a:

Ajsi, myślałam że w tych niebieskich obok.. wink
Ale kot też niezły...

W kocie zakochałam się od razu. wink Moim okrzykom zachwytu nad tym aktorem podczas filmu nie było końca. wink Ojej, jaki cudowny, ach, och, też takiego chcę mieć... itp.

Natomiast brytyjski aktor Luke Treadway przykuwa oko, ale taki młodzian z niego! wink Pozostaję wierna swojemu preferowanemu przedziałowi wiekowemu. wink

Ela210 napisał/a:

Jeździliście autostopem?

Niewiele. Kilka razy jechałam stopem z koleżankami w LO. Przejechałyśmy się dla "doświadczenia". Nie porwała mnie ta forma podróżowania. Miałyśmy do czynienia z kierowcą, który zaczął się przy nas obnażać - moim zdaniem dla dziewczyn jest zawsze trochę bardziej niebezpiecznie niż dla chłopaków . Nie zabieram też autostopowiczów, których nie znam. Co innego w sytuacjach, kiedy "okazję" łapie ktoś znajomy, a ja akurat jadę w tym samym kierunku.

4,662

Piegowata'76 napisał/a:

"Cichy Don" Szołochowa. (...)

Nie ma sprawy. smile Oglądałam też "Kedi-sekretne życie kotów", ciepły, spokojny film dokumentalny o kotach żyjących na ulicach Stambułu. Piekielnie inteligentne i piękne z nich zwierzęta.

Mam takie postanowienie noworoczne, żeby więcej czytać książek, a mniej forum. Będę pamiętać o "Cichym Donie". smile

Wczoraj skończyłam czytać książkę pt "Ta chwila" Guillaume Musso. Bardzo polecam. Czytałam też "Potem" jego autorstwa.

4,663

Wszystkim stałym bywalcom tej netkafejki i okazjonalnie wpadającym gościom,  życzę udanej nocy sylwestrowej, gdziekolwiek, jakkolwiek i z kimkolwiek ją spędzacie, oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku 2018. smile

http://www.dzikipotok.karpacz.pl/_thumb/900x0x90/img/dzikipotok/offers/sylwester_2.jpg

Dziś o północy spożywam wino musujące. wink

4,664

Niedawno minął mi rok na tym forum. Nie był to dla mnie łatwy rok, ale gdyby był łatwy, nie znalazłabym tego miejsca w sieci i nie poznałabym Was.
Więc ludzie których tu spotkałam, byli jasnym punktem smile
życzę Wam w 2018 tego czego sobie sami życzycie i czego Wam w życiu brak.
Powiedzcie sobie to na głos, chociażby szeptem. Wtedy się spełnia. Ja mam takie doświadczenia. smile

Dla Was :

4,665

http://www.india.com/wp-content/uploads/2015/12/0315.jpg

smile wink

4,666

Również się dołączam smile

http://img1.obrazkionline.pl/ob/nowy-rok/nowy-rok_001a.jpg

4,667

No to sentymentalniej w nowym roku smile

Z dedykacją... smile

4,668

4,669

Witajcie Parapetowicze! Szczęścia Wam życzę w Nowym Roku!
Uśmiechy radosne dla Viki, Sony, Eli... smile smile smile smile

4,670

Dobry wieczór.
Najlepszy sylwester jaki mogę mieć jest świetnie opisany poniżej big_smile. Dodatkowo kładę się spać krótko po północy.

Wspaniałego Sylwestra wszystkim miłośnikom domowej rodzinnej zabawy big_smile .

https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/26114055_1932203787096526_2387781927021846474_n.jpg?oh=e0b10989635cb93759aff2db0657e16d&oe=5AB21857

4,671

No i jak tam w Nowym Roku ? smile
Ja dzisiaj pierwszy dzień w pracy, bo 2-go miałem wolne za Trzech Króli.

4,672

Witaj w Nowym Roku:) I wszyscy z tej Netcafejki smile
A skoro jesteśmy w klimatach:

4,673

wilczysko napisał/a:

Witam i ja. smile Jestem lekko niedospana w Nowym Roku, ale oznacza to, że sporo się dzieje, skoro nie mam czasu spać. wink

Sylwester rewelacja. 3 przedpremierowe filmy z krótkimi przerwami zaliczone. Mogę z pełną odpowiedzialnością polecić polską komedię : Gotowi na wszystko - Eksterminator. Miałam mieszane uczucia po obejrzeniu zwiastunu i wcześniejszych doświadczeniach z polskimi filmami, ale ten film był bardzo miłą niespodzianką. Przede wszystkim zachwyciłam się grą aktorską - były momenty, że płakałam że śmiechu. Poza tym - bardzo dobra muzyka. smile

http://1.fwcdn.pl/po/79/51/787951/7815294.3.jpg

4,674

Witam Was, tutaj mnie jeszcze nie było smile
Zrobiłem sobie wolne do 3 Króli, by więcej czasu poświęcić żonie. Więc ładuję akumulatory, ogarniam mieszkanie i czytam to tu, to tam.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

4,675

Witaj Unreal ! Tobie i żonie również życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! smile

Lubisz kino?

PS W tajemniczych okolicznościach "zaginął" rh. wink Ciekawa jestem jego wrażeń po "Gwiezdnych Wojnach - ostatnim Jedi". wink Ciekawe też czy mamy szansę na "intelektualną osmozę", jak to nam się wcześniej zdarzało. wink Mnie się film podobał i nie rozumiem głosów zaciekłej krytyki. Uważam, że film jest przyzwoicie zrobiony i... czekam na kolejną część. Kylo Ren nie był jedynym uczniem Lorda Snoke 'a- to otwiera furtkę do kontynuacji. wink

Jeśli chodzi o postanowienia noworoczne - zamierzam wkrótce ( i w końcu) przeczytać "Idiotę" Dostojewskiego. I szykuje mi się kolejny kulturalny maraton. Tym razem teatralny. smile

4,676

I_see_beyond napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Witam i ja. smile Jestem lekko niedospana w Nowym Roku, ale oznacza to, że sporo się dzieje, skoro nie mam czasu spać. wink

Sylwester rewelacja. 3 przedpremierowe filmy z krótkimi przerwami zaliczone. Mogę z pełną odpowiedzialnością polecić polską komedię : Gotowi na wszystko - Eksterminator. Miałam mieszane uczucia po obejrzeniu zwiastunu i wcześniejszych doświadczeniach z polskimi filmami, ale ten film był bardzo miłą niespodzianką. Przede wszystkim zachwyciłam się grą aktorską - były momenty, że płakałam że śmiechu. Poza tym - bardzo dobra muzyka. smile

Widziałem zwiastun. Faktycznie nie był zbyt zachęcający. Do nowych polskich komedii podchodzę z dużą rezerwą. Poczekam jak puszczą ten film w tv smile A propos tv. Podoba Wam się najnowszy "hit": "Korona królów" big_smile ?

4,677 Ostatnio edytowany przez vilkolakis (2018-01-03 12:18:44)

I_see_beyond napisał/a:

Witaj Unreal ! Tobie i żonie również życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! smile

Lubisz kino?

PS W tajemniczych okolicznościach "zaginął" rh. wink Ciekawa jestem jego wrażeń po "Gwiezdnych Wojnach - ostatnim Jedi". wink Ciekawe też czy mamy szansę na "intelektualną osmozę", jak to nam się wcześniej zdarzało. wink Mnie się film podobał i nie rozumiem głosów zaciekłej krytyki. Uważam, że film jest przyzwoicie zrobiony i... czekam na kolejną część. Kylo Ren nie był jedynym uczniem Lorda Snoke 'a- to otwiera furtkę do kontynuacji. wink

Jeśli chodzi o postanowienia noworoczne - zamierzam wkrótce ( i w końcu) przeczytać "Idiotę" Dostojewskiego. I szykuje mi się kolejny kulturalny maraton. Tym razem teatralny. smile

Mnie też się nowe "Gwiezdne wojny" podobały, chociaż brakuje mi jednak Hana Solo smile Nowi bohaterowie to coś dla młodszych fanów. Scena z Leią mnie też trochę zniesmaczyła, ale tak w sumie to w "starej trylogii" też można by znaleźć takie "smaczki". To są po prostu "Gwiezdne wojny" i podchodzenie do tego, także do praw fizyki w tym filmie jest kompletnie bez sensu.

4,678

wilczysko napisał/a:

A propos tv. Podoba Wam się najnowszy "hit": "Korona królów" big_smile ?

Polska "Gra o tron" i jednocześnie flagowa produkcja TP?  wink Nie oglądałam, ale przed chwilą wygooglowałam, że film jest zły, za to memy doskonałe, a internauci dopiero się rozkręcają. wink

4,679

Komedia to wbrew pozorom trudny gatunek.
Z polskich udanych komedii polecam  7 rzeczy, których nie wiecie o facetach. smile

4,680

I_see_beyond napisał/a:
wilczysko napisał/a:

A propos tv. Podoba Wam się najnowszy "hit": "Korona królów" big_smile ?

Polska "Gra o tron" i jednocześnie flagowa produkcja TP?  wink Nie oglądałam, ale przed chwilą wygooglowałam, że film jest zły, za to memy doskonałe, a internauci dopiero się rozkręcają. wink

Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i mi wystarczy. Nie porównywałbym tego serialu do "Gry o tron", bo jednak fantastyka rządzi się swoimi prawami. Ale oglądam teraz 5 sezon "Wikingów" i tu już można pokusić się o porównania, bo oba seriale opierają się na realiach historycznych. To po prostu niebo i ziemia. "Korona królów" oczywiście nie ma takiego budżetu jak "Wikingowie", ale po prostu widać, że ktoś ten serial realizuje tak jak robiło się filmy historyczne jakieś 50 lat temu. Kompletnie bez dbałości o detale historyczne. Wszystko jest czyste, wyprane, sterylne. Mury zamków widać, że świeżo po renowacji. Do tego dochodzi kompletnie drewniana gra aktorów, którzy może próbują bezsilnie wycisnąć coś z drewnianego scenariusza. Naprawdę już lepiej grali aktorzy w programach Wołoszańskiego. Nasuwa mi się jeszcze porównanie do serialu "Robin z Sherwood" z lat osiemdziesiątych. Ten serial nie miał takiego budżetu jak dzisiejsze produkcje HBO, Netflixa i History. Porównując do dzisiejszych realiów powstał za śmieszne pieniądze. A mimo to wciąż potrafi wspaniale wprowadzać w klimat Średniowiecza. Ale to po prostu trzeba umieć nakręcić. Nasi tego nie umieją i usprawiedliwianie ich dobrymi chęciami do mnie nie przemawia. To jest marnowanie publicznych pieniędzy. No ale Kurski nie ma w tej kwestii poczucia obciachu.

Posty [ 4,616 do 4,680 z 7,913 ]

Strony Poprzednia 1 70 71 72 73 74 122 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Parapetówka u Ajsi ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024