Parapetówka u Ajsi ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Parapetówka u Ajsi ;)

Strony Poprzednia 1 69 70 71 72 73 122 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4,551 do 4,615 z 7,913 ]

4,551

Odp: Parapetówka u Ajsi ;)
rh72 napisał/a:

Przy tej muzyce to paluszek tak lata.. big_smile aby nie było - nie ptaszek tongue

tak, Rafal, tez chce mi sie momentalnie pie%rzyc jak slysze ten utwor:)

Zobacz podobne tematy :

4,552 Ostatnio edytowany przez vicky85 (2017-12-18 12:53:30)

a ja zawsze przy tym rycze. Kazdorazowo... zawsze tak tesknilam na swieta gdy nie moglismy byc w Polsce... tylu ludzi poznalismy ktorzy plakali w swieta, bo nie mogli byc z rodzina. I tak sobie zawsze placze przy tym...jak mi sie przypomni. MOj brat od 4 lat marzy zeby swieta w Polsce spedzic...niestety nie przyjedzie.

4,553 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2017-12-18 13:34:39)

Ja kocham "Witaj gwiazdko złota" za ten empatyczny fragment:

"Kto ma w sercu łunę, kto ma łzy na twarzy,
tego On pocieszy, łaską swą obdarzy"

No i oczywiście za melodię i głos Ireny Santor.

Ale skoro Ajsi nie lubi, to nie będę wstawiać.

W ogóle bardzo lubię polskie kolędy, bo są niesamowicie nastrojowe. Można w nich odnaleźć każdą ludzką emocję: radość, refleksję, lekkość, ale i ból, i cierpienie. Wszystko w nich jest. Życie.
A że językowym orłem nie jestem, lubię po naszemu. Tekst jest dla mnie ważny.
Muzyka też dostarcza emocji i wzruszeń.

4,554 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2017-12-18 13:54:32)

A z zagranicznych świąteczności muzycznych bardzo lubię to:

Gdy tego słucham, JESTEM w moim rodzinnym domu. Z rodzicami, rodzeństwem... Widzę światło bijące od śniegu za oknem, bo zima, kiedy non-stop to puszczali w telewizji, była śnieżna... Czuję ciepło i zapachy z kuchni...
I taaak mi dobrze... I tęskno, bo "se ne vrati"...

4,555 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2017-12-18 13:47:28)

Piegowata'76 napisał/a:

Ale skoro Ajsi nie lubi, to nie będę wstawiać.

@Piegowata i wszyscy parapetówkowicze smile, wstawiajcie co lubicie i na co macie ochotę.

To prawda, że ja nie przepadam za polskimi kolędami. Ale nie wyznaczaczam przecież "trendów" ani na wątku ani na forum. wink  Kolęd nie lubię, bo nie czuję po prostu tekstu ani nie umiem ich zaśpiewać.

Powiem Wam w ramach bardzo odległej reminiscencji, że kiedyś, dawno, dawno temu, chodziłam na lekcje gry na fortepianie (dzisiaj nie gram, talentu nie mam, czasu ani szczególnej ochoty). W LO był kiedyś koncert kolęd w wykonaniu licealistów. Zagrałam "Cichą noc" przy akompaniamencie wiolonczeli z koleżanką. To był spontaniczny występ, praktycznie zero prób razem i... okazałyśmy się być "czarnym koniem" imprezy zajmując pierwsze miejsce. wink big_smile

PS @ Piegowata, wstaw ten polski  utwór. smile "Christmas time" Cliff 'a Richarda zawsze lubiłam. smile

4,556

No, to wstawiam smile :

4,557

No i powolutku tworzy się playlista na świąteczne przyjęcie.  wink

Vicky , wiem, co znaczy spędzać święta daleko od domu. Zdarzyło mi się. Niefajne doświadczenie. hmm O ile nie lubię świątecznego szaleństwa ze sprzątaniem, robieniem zakupów i kilkoma innymi rzeczami, o tyle lubię ten czas spędzać w rodzinnych stronach, "u siebie" i tak "po domowemu". Jednak dzisiaj bywa tak, że ma się związane ręce przez odległość. hmm

Odkąd pamiętam w święta zawsze było u nas mnóstwo ludzi i wesoło. Były śpiewy (tak, tak, kolędy wink), a... kilka razy zdarzyła nam się prawdziwa impreza :

https://si.wsj.net/public/resources/images/BN-WK920_HOLIDA_GR_20171204165053.jpg

Mam pytanie: chodzicie na zakładowe wigilie? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

4,558

W moim wirtualnym mieszkaniu zawiesiłam już jemiołę. wink

https://lh3.googleusercontent.com/-z_7BHHIl-5s/V4R4Ovs1dsI/AAAAAAAHDU8/dxssFkeluZQZ37BI2IV8fiTkss2FS9yHACL0B/dibujos%2Bpicapiedras%2Bbeso%2Ba%2BWilma.gif

4,559

Lubię zimą grzańce. Znalazłam fajny przepis na świąteczny poncz. Może wypróbuję :

SKŁADNIKI

8 PORCJI
1 butelka czerwonego wina
1 litr wody
4 saszetki czarnej herbaty
1 laska cynamonu
1 gwiazdka anyżu
6 goździków
3 nasiona kardamonu
2 cm kawałek imbiru
1/2 cytryny
1 pomarańcza
cukier do smaku lub sok malinowy (np. 4 łyżki)

Przygotowanie :
Wino wlać do większego dzbanka lub misy. Zaparzyć herbatę w 1 litrze wrzącej wody, dodać cynamon, anyż, goździki, kardamon oraz obrany i pokrojony na plasterki imbir. Odstawić na 5 minut, po czym wyjąć herbatę.
Połączyć z winem, doprawić cukrem lub sokiem malinowym i podgrzać jeśli napój ma być podawany na gorąco. Dodać umytą i pokrojoną na plasterki cytrynę oraz pomarańczę i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

https://www.kwestiasmaku.com/sites/kwestiasmaku.com/files/poncz_swiateczny_01.jpg

4,560

Pozdrawiam wszystkich Was smile smile

http://www.qlove.biz/wp-content/uploads/2016/06/sad-love-678x380.jpg

4,561 Ostatnio edytowany przez vicky85 (2017-12-18 19:48:52)

Gary napisał/a:

Pozdrawiam wszystkich Was smile smile

http://www.qlove.biz/wp-content/uploads/2016/06/sad-love-678x380.jpg

usiadlabym wlasnie tak sobie teraz kolo ciebie w takim miejscu... siedzialabym tak do rana. i nic nie mowila.

4,562 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-12-18 20:28:12)

Zapraszam Wikusiu, zapraszam... posiedzieć razem w milczeniu jest super... gdy nikt nie pyta "o czym myślisz", "dlaczego nic nie mówisz", gdy ktoś po prostu jest:

https://image.shutterstock.com/z/stock-photo-friends-sitting-together-on-the-beach-and-watching-sunset-friendship-concept-374294413.jpg

4,563

Pamiętam jak kiedyś pojechałam na wakacje nad morzem pierwszy raz od 3 lat, po ciężkim czasie w pracy.. tak bez komórki i internetu. Położyłam się na plaży, zamknęłam oczy i leżałam bez ruchu 3 godziny naprawde bez myslenia o niczym. Tylko jakis skrzypek grał rosyjskie melodie.. To było super. smile

4,564 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2017-12-18 20:59:58)

Też bym się tak zagapiła przed siebie... Leżała i nie myślała kompletnie o niczym smile

4,565

Ela210 napisał/a:

Pamiętam jak kiedyś pojechałam na wakacje nad morzem pierwszy raz od 3 lat, po ciężkim czasie w pracy.. tak bez komórki i internetu. Położyłam się na plaży, zamknęłam oczy i leżałam bez ruchu 3 godziny naprawde bez myslenia o niczym. Tylko jakis skrzypek grał rosyjskie melodie.. To było super. smile

takie chwile sie pamieta co:)))) gdybym ja zamknela oczy na 3 godziny to moje dzieci z Darlowka doszlyby pewnie do Kolobrzegu;p

4,566

Gary napisał/a:

Zapraszam Wikusiu, zapraszam... posiedzieć razem w milczeniu jest super... gdy nikt nie pyta "o czym myślisz", "dlaczego nic nie mówisz", gdy ktoś po prostu jest:

https://image.shutterstock.com/z/stock-photo-friends-sitting-together-on-the-beach-and-watching-sunset-friendship-concept-374294413.jpg

:*

4,567

Znacie to, młodziaki? big_smile

4,568

rh72 napisał/a:

dawno nie slyszalam takiej piosenki
tekst: 10\10
muzyka: 0\10

big_smile masakra sluchac sie nie da:) a fajny tekst

4,569

haha Vicky, byliśmy wtedy z małymi dziećmi.. I wiem co masz na mysli. Ale mąż wiedział w jakim jestem stanie konieczności odpoczynku i zajął się nimi...
W tym roku dziecko brata było szukane z megafonem:D
Odpoczęłam jak ... big_smile
15 minut kompletnego horroru!
A mały  5 lat  poszedł daleeeeko i miał na to całkiem logiczne wytłumaczenie...nie do obalenia smile

4,570

Vicky! A to masz nowocześniejszy kawałek tongue

4,571

Ela210 napisał/a:

A mały  5 lat  poszedł daleeeeko i miał na to całkiem logiczne wytłumaczenie...nie do obalenia smile

Jak logiczne to chętnie posłucham big_smile tongue Lubię myślących facetów smile

Wracając do parasola: matka wyjechała gdzieś, ojciec wrócił z imprezy i dał dziecku jeść (jak co drugi dzień była to jajecznica - naprzemiennie z jakimiś kanapkami) i poszedł zmęczony spać. To ja się grzecznie go zapytałem czy mogę parasol powcinać... Zaspany zgodził się bez pytania co to znaczy a to był BŁĄD! tongue No tak, a matka miała taką ładną, trudną wtedy do kupienia, parasolkę - w kwiaty. Echhh... i nożyczki poszły w ruch i wiele kwiatków wyciąłem z parasolki. Po czym schowałem ją w futerał, kwiatki do biurka i spoko. Matka wróciła i jakieś 2 tygodnie po powrocie bierze parasolkę i... tia... Ojciec był szczery i przyznał się, że pozwolił mi 'powcinać parasol' więc konsekwencje czynu mnie ominęły lol Przeżyłem...

4,572

Jak widać, artystyczna dusza z Ciebie..:)

masz parasolkę..

http://img1.stylowi.pl//images/items/o/201411/stylowi_pl_moda-damska_the-singing-butler-jack-vettriano-parasolka-i-swie_27251967.jpg

4,573

vicky85 napisał/a:

takie chwile sie pamieta co:)))) gdybym ja zamknela oczy na 3 godziny to moje dzieci z Darlowka doszlyby pewnie do Kolobrzegu;p

A czemu z Darłówka ? Mieszkasz w Darłówku ??? smile Mój ulubiony Darłówek.

4,574

I_see_beyond napisał/a:

Mam pytanie: chodzicie na zakładowe wigilie? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Dzisiaj mam właśnie zakładową wigilię. Nie lubię. Całe szczęście, że nie ma dzielenia opłatkiem i składania życzeń, bo to już by była masakra.
Trzeba to jakoś przetrawić.
Ja jestem jednostką aspołeczną. Słabo się integruję tongue

4,575

rh72 napisał/a:

Vicky! A to masz nowocześniejszy kawałek tongue

Ależ to był kiedyś hit. No i ten nowoczesny teledysk smile
Kiedyś słuchałem głównie muzyki elektronicznej. Miałem kasety Jarre'a i Bilińskiego. Było minęło.

4,576

O... Znalazłem coś takiego... Nie wiedziałem, że ta Pani śpiewa smile Całkiem, całkiem jej to wychodzi.

4,577

Gary napisał/a:

posiedzieć razem w milczeniu jest super... gdy nikt nie pyta "o czym myślisz", "dlaczego nic nie mówisz", gdy ktoś po prostu jest:

Zgadzam się z tym, smile Gary .

4,578

rh72 napisał/a:

Poznałam ten kawałek na forum. wink big_smile

4,579

wilczysko napisał/a:

O... Znalazłem coś takiego... Nie wiedziałem, że ta Pani śpiewa smile Całkiem, całkiem jej to wychodzi.

Ładny teledysk, BTW. Dobrze się go ogląda.

4,580 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-12-19 09:47:11)

Wilczysko... 4 posty pod rząd... smile Bravo Ty! Robisz się spoleczna beeeestia. Jeszcze z Ciebie ekstrawertyka zrobimy tongue

4,581

wilczysko napisał/a:
I_see_beyond napisał/a:

Dzisiaj mam właśnie zakładową wigilię. Nie lubię. Całe szczęście, że nie ma dzielenia opłatkiem i składania życzeń, bo to już by była masakra.

Podaj łapkę, przybij piątkę smile A myślałam, że tylko ja jestem 'spaczona'  wink

4,582 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-12-19 09:56:22)

A ktoś to lubi? Ja chodzę na te wigilie teraz tylko dla prezentów które tam rozdają i aby się pokazać tongue kiedyś jeszcze dla jedzenia bo zwykle był dobry catering... big_smile bylo, minęło... U mnie wigilia firmowa była 15 grudnia i muszę gonić do hr po prezent gdyż mogę juz sobie pozwolić na absencje... Zmiana stanowiska... Już jestem zwykły ekspert techniczny a nie kijerownik.. tongue big_smile

4,583

rh72 napisał/a:

Wilczysko... 4 posty pod rząd... smile Bravo Ty! Robisz się spoleczna beeeestia. Jeszcze z Ciebie ekstrawertyka zrobimy tongue

No kurde... Całą noc je układałem big_smile

4,584 Ostatnio edytowany przez vilkolakis (2017-12-19 10:08:06)

rh72 napisał/a:

A ktoś to lubi? Ja chodzę na te wigilie teraz tylko dla prezentów które tam rozdają i aby się pokazać tongue kiedyś jeszcze dla jedzenia bo zwykle był dobry catering... big_smile bylo, minęło... U mnie wigilia firmowa była 15 grudnia i muszę gonić do hr po prezent gdyż mogę juz sobie pozwolić na absencje... Zmiana stanowiska... Już jestem zwykły ekspert techniczny a nie kijerownik.. tongue big_smile

W poprzedniej pracy miałem takiego kolegę co lubił takie imprezy. Zwłaszcza jak była jakaś okazja, żeby panie obcałowywać big_smile np. na okoliczność składania życzeń.

4,585

A to on lubił Panie obcalowywac a nie taką imprezę sama w sobie smile

Ps. Tez mialem mocno bezsenna noc... Ale ja się nie mogę doczekać na dzisiejsza okazję tongue

4,586

I_see_beyond napisał/a:
Gary napisał/a:

posiedzieć razem w milczeniu jest super... gdy nikt nie pyta "o czym myślisz", "dlaczego nic nie mówisz", gdy ktoś po prostu jest:

Zgadzam się z tym, smile Gary .

DZięki, dzięki.
Miłego dnia!

4,587

SonyXperia napisał/a:
wilczysko napisał/a:
I_see_beyond napisał/a:

Podaj łapkę, przybij piątkę smile A myślałam, że tylko ja jestem 'spaczona'  wink

Jesteśmy chyba w większości. wink
U mnie w pracy jest zakładowa wigilia z dzieleniem się opłatkiem, śpiewaniem kolęd roll wink i życzeniami właśnie. Kiedyś oczekiwano od pracowników uczestnictwa w tych wigiliach, dziś przychodzi na nie coraz mniej osób. Tak naprawdę nikt tego chyba nie lubi. To bardzo osobiste i rodzinne, takie dzielenie się opłatkiem i ściskanie czy całowanie. Przynajmniej ja zawsze miałam z tym problem, bo moje uściski i całusy są zarezerwowane dla naprawdę nielicznych osób. wink smile Natomiast ogólnie życzenia świąteczne można sobie złożyć czy wypić razem bardziej "uroczystą" kawę i zjeść razem ciastko. Problem pojawia się, kiedy ludzie na co dzień pozostają w konflikcie, nie lubią się, kopią pod sobą dołki - a potem w ten jeden dzień mają się obściskiwać i życzyć sobie wszystkiego najlepszego.

Gary napisał/a:

Miłego dnia!

Poranek okazał się pechowy. hmm Ale popołudnie i wieczór będą lepsze. smile

4,588

serio nie lubicie?
u mnie w korpo jest wigilia, ale bardzo świecka (jeśli można tak powiedzieć), bez religijnych symboli, bo mamy bardzo międzynarodowe środowisko.
Jest świetne jedzenie, dużo dobrego wina, można gadać, śmiać się - ogólnie to jest bardzo przyjemny dzień i wszyscy na niego czekają smile

więc ja lubię "zakładowe" wigilie wink

4,589

Jak zawsze twierdzę - zależy od ludzi! big_smile _v_? Ale wiesz... może Ty właśnie lubisz się świecko wycałować z kolegami i nie o Wigilię chodzi a o imprezę big_smile tongue

4,590

_v, raz byłam na takiej zayefajnej wigilii w innym zakładzie pracy - pracowałam tam bardzo krótko, ale bardzo dobrze wspominam i szefową i pracę ogólnie. Podobało mi się ze względu na świeckość, tak jak piszesz. Dla mnie miejsce religii jest w świątyniach i bardzo nie lubię przenoszenia spraw wiary na grunt zawodowy.

Był dobry catering wtedy, wino też, wink dostaliśmy fajne upominki w podziękowaniu za pracę, którą wykonujemy.

Natomiast za tradycyjną wigilią w domu czy w obecnym zakładzie pracy (mała miejscowość, bardzo religijna wink ) nie przepadam.

4,591

rh72 napisał/a:

Jak zawsze twierdzę - zależy od ludzi! big_smile _v_? Ale wiesz... może Ty właśnie lubisz się świecko wycałować z kolegami i nie o Wigilię chodzi a o imprezę big_smile tongue

na szczęście nikt się nie musi całować z nikim - ja akurat nie lubię się tak obcałowywac z obcymi big_smile
ale jest rzeczywiscie bardzo miło
i prezes zawsze mówi parę słow
no i jedzenie - a ja nie przepuszczam okazji, zeby coś zjeść, tudzież wypić tongue

4,592

My tu sporo o filmach rozmawiamy - niedawno jakiś serwis opracował "20 filmów na Gwiazdkę". Tradycyjnie w TV jest Kevin i "Szklana pułapka" . wink

Osobiście lubię "Opowieść wigilijną". Kiedy byłam mała namiętnie oglądałam film rysunkowy z 1983 r. "Opowieść wigilijna Myszki Miki", w której postaci z powieści Dickensa grają disnejowscy bohaterowie.

Kojarzycie? wink

https://media.giphy.com/media/nebTXwHsjhovS/giphy.gif

4,593

tudzież też lubię najbardziej... chociaż ostatnio nie mogę tongue big_smile

4,594

https://em.wattpad.com/ee94489c807a643ae0ff34e387fe41426f7366d1/68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e6177732e636f6d2f776174747061642d6d656469612d736572766963652f53746f7279496d6167652f7061792d5a455554765a42476e773d3d2d3334383933363534312e3134393261393433663665336266366533303535353438353730372e676966?s=fit&w=1280&h=1280

Ebenezer Scrooge. wink

4,595

_v_ napisał/a:

big_smile ale atrakcja:)))

albo wspaniale przemawia, albo ci sie podoba:)

_v_ napisał/a:

no i jedzenie - a ja nie przepuszczam okazji, zeby coś zjeść, tudzież wypić tongue

smile tez tak mam

4,596

vicky85 napisał/a:
_v_ napisał/a:

_v_ napisał/a:

smile tez tak mam

hihihii,vicky, a Ty tylko o jednym tongue

po prostu calkiem niezle prowadzi firme,pare dni temu dal mi spora premię świąteczną i jest inteligentnym i oczytanym człowiekiem

(i tak, qrde,podoba mi sie big_smile)

4,597

aaaaa.... to wszystko jasne skąd to lubienie imprez firmowych big_smile tongue

4,598

_v_ napisał/a:
vicky85 napisał/a:
_v_ napisał/a:

_v_ napisał/a:

smile tez tak mam

po prostu calkiem niezle prowadzi firme,pare dni temu dal mi spora premię świąteczną i jest inteligentnym i oczytanym człowiekiem

smile)))
jasne, po prostu:)
just knew it. I know this world:)

4,599

_v_ napisał/a:
vicky85 napisał/a:
_v_ napisał/a:

Qrde, a ja mam same szefowe. wink Żadna mi się nie podoba. big_smile Jak do tej pory szans nie było na polubienie wigilii zakładowych z powodu atrakcyjnych dla mnie przełożonych. wink

4,600

oj tam, oj tam, śmiejcie się tongue tongue

a to jeszcze Wam powiem, że i ja się podobam mojemu prezesowi big_smile big_smile big_smile

4,601

_v_ napisał/a:

a to jeszcze Wam powiem, że i ja się podobam mojemu prezesowi big_smile big_smile big_smile

z pewnoscia:) inteligentni i oczytani panowie kochaja inteligentne panie:)))

Ajsi napisał/a:

Qrde, a ja mam same szefowe. Żadna mi się nie podoba.

a podobaja ci sie czasem kobiety?:)

4,602

vicky85 napisał/a:
Ajsi napisał/a:

Podobają mi się kobiety w takim sensie, że zwrócę uwagę na ich piękno zewnętrzne* -  tak jak spojrzę okiem na przystojnego mężczyznę, piękny obraz, zachwycę się miejscem, przedmiotem czy zjawiskiem. Ale nie podobały mi się, qurde, wink  nigdy kobiety w sensie seksualnym - nawet trudno mi przytulić kobietę. wink

Całuję się i przytulam wyłącznie do faceta. wink Natury nie zmienię. wink big_smile

* Podoba mi się typ urody Sharon Stone. Klasyczna uroda i do tego blondynka. wink

4,603 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-12-19 18:11:21)

Ja potrafię się zachwycać i mężczyznami i kobietami big_smile
Ale seksualnie tylko mężczyznami. A moze szkoda, bo byłoby lepsze zrozumienie, takie emocjonalne?
Nie mam problemu przytulać kobiety od babć ( juz nie mam) do mamy, kuzynek, siostry i wszelkich przyjaciółek.
Facetów przytulaśnych w Polsce mało- myślę o obcych, natomiast mam w rodzinie 2 południowców i są i to bardzo.. smile

Szefowych nie miałam nigdy.. samych szefów, w sumie fajnych, przemawiali zwykle krótko i później był szampan.
Sama jako szefowa nie przynudzałam nigdy..

4,604 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-12-19 18:17:57)

Hihihi smile ze mną mieli kiepsko... Przemawialem na imprezach natchniony i zwykle kończyło się i zaczynało od 'jest i będzie ok a teraz zapraszamy do stołów' ale na spotkaniach zgadzali się za mną bo, ponieważ, gdyż gadałem do upadłego albo do momentu aż zespół przekonałem. Jako, że gadać do upadłego mi trudno (nie dali rady mnie przegadać) to odpuszczali jak tylko się zorientowali, ze temat mnie kręci i będę go bronił dzielnie... tongue big_smile

4,605

big_smile big_smile wink

4,606

Ja czasami też występuję publicznie i muszę coś powiedzieć przy okazji jakichś tam uroczystości. Staram się, aby było krótko. wink Natchnione przemówienia też miałam. big_smile Było wesoło. wink

4,607

vicky85 napisał/a:
_v_ napisał/a:

z pewnoscia:) inteligentni i oczytani panowie kochaja inteligentne panie:)))

Ajsi napisał/a:

hahahaa, no wiesz... jak zaczynalam tam pracować, to pozwolil sobie na dosc frywolny komentarz - troszke bylam w szoku wink
na szczęście dość szybko sie zreflektowal,ze tak byc nie powinno i od czterech lat nie zdarzylo sie nic niestosownego smile

4,608

_v_ napisał/a:

serio nie lubicie?
u mnie w korpo jest wigilia, ale bardzo świecka (jeśli można tak powiedzieć), bez religijnych symboli, bo mamy bardzo międzynarodowe środowisko.
Jest świetne jedzenie, dużo dobrego wina, można gadać, śmiać się - ogólnie to jest bardzo przyjemny dzień i wszyscy na niego czekają smile

więc ja lubię "zakładowe" wigilie wink

W tym roku to cholera u nas nawet wina nie podali, bo zakład prowadzi politykę wspierania trzeźwości big_smile Było więc tradycyjnie po staropolsku... drętwo i sztywno big_smile Żarcie zjadliwe, szału nie było (bywały imprezy z naprawdę beznadziejnym żarciem).

4,609 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-12-19 20:53:54)

smile Może takie przemówienie ??

4,610 Ostatnio edytowany przez vilkolakis (2017-12-20 13:59:25)

Ale cisza.....
Wszyscy lepią pierogi smile

To może przy tym będzie się lepiej lepiło:P

4,611

wilczysko napisał/a:

Ale cisza.....
Wszyscy lepią pierogi smile

To może przy tym będzie się lepiej lepiło:P

Świetnie tańczą w tym klipie. wink

Rzeczywiście, Cicho wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie... wink

Pierogów w tym roku nie lepię, będą zamówione w polecanej pierogarni. Najbardziej lubię pierogi ruskie. Z podsmażoną  cebulką. Za to robię zawsze bardzo dobry barszcz czerwony - w tym roku też będzie. wink

4,612 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-12-20 16:16:52)

Proszę... ruskie pierogi i ruska piosenka smile smile
Francja(*)  elegancja...

(*) -- ja nie miałem skojarzeń jakby co...

4,613

Hej smile)

Kiedyś robiłam pierogi od podstaw, czyli od ciasta..
Teraz tylko wtedy, gdy chcę pomedytować smile
Bo z takimi obklejonymi rękami nic się nie da zrobić... I nikt mi nie zawraca głowy..
I klawiatura mnie nie kusi, bo by było po laptopie.. big_smile

4,614

Witam wszystkich! smile

Przed świętami lekki przestój w temacie. wink Wiadomo. smile Jutro czeka mnie wyjazd na Święta, dlatego wstawiam jedną z moich ulubionych piosenek bożonarodzeniowych :

Życzę Wam zdrowych, spokojnych i radosnych świąt:

http://ilustris.pl/img/1683/.jpg

4,615

Za kilka dni mam urodziny. wink Dla moich gości:
https://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2016/04/Alcohol-grams-per-drink_top5.jpg

See you! smile wink

Posty [ 4,551 do 4,615 z 7,913 ]

Strony Poprzednia 1 69 70 71 72 73 122 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Parapetówka u Ajsi ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024