Parapetówka u Ajsi ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Parapetówka u Ajsi ;)

Strony Poprzednia 1 53 54 55 56 57 122 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,511 do 3,575 z 7,913 ]

3,511

Odp: Parapetówka u Ajsi ;)
zabpth napisał/a:
Gary napisał/a:

O jejku... No przyznaję że mam w głowie opowiadanie naszych dalszych losów i muszę to napisać. Chodzę po wsi Kraków i szukam gęsi za płotem aby wyrwać jej pióro z kuperka smile

A nie lepiej nadziewana gęś? To znany staropolski przepis.
Nadziewa się grzybami, albo i czymś innym, ale na potrzeby tematu to grzybkiem wystarczy :]
Ja bym tam wolał znaleźć gąskę i nadziać big_smile, zamiast wyrywać pióra z dupy, chyba że chodzi nam o to samo, a jedynie Twoja przenośnia bardziej poetycka, to wtedy ok, nie będę się przypie***lać smile
Pozdrawiam

Gesi sa ponoc glupie i naiwne, a to miejsce w takie nie obfituje (:)). Tutaj same lwice i kotki, co nie, Sony?:) moze jest gdzies jakis staroafrykanski przepis na kotowate nadziewane batatem (bo grzyby tam chyba nie rosna). Oooo na takiego porzadnego batata to sama nawet bym sie nadziala... polowac by nawet na mnie nie trzeba bylo

Zobacz podobne tematy :

3,512

Wyobrazam sobie takiego klusownika biegnacego z batatem po sawannie krzyczacego "vikusiu koteczku chodz do mnie zobacz co dla ciebie mam!"
Dzisas....co ja pisze. Nie powinnam tyle pic

3,513

vicky85 napisał/a:

Wyobrazam sobie takiego klusownika biegnacego z batatem po sawannie krzyczacego "vikusiu koteczku chodz do mnie zobacz co dla ciebie mam!"

Hyhe, dobre
Pij i pisz i się nie przejmuj, przynajmniej nie będę czuć się osamotniony.
Dzisiaj tez popijam, ale starsznie słabo, drugie piwko męczę, a miałem mocniejsze zamiary, ale to w myśl zasady, co masz zrobić dzisiaj, zrób jutro.
Czyli w sumie dziaj bo już po pólnocy.
No nic
Pozdrawiam

3,514 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-11-25 10:33:47)

zabpth napisał/a:
Gary napisał/a:

O jejku... No przyznaję że mam w głowie opowiadanie naszych dalszych losów i muszę to napisać. Chodzę po wsi Kraków i szukam gęsi za płotem aby wyrwać jej pióro z kuperka smile

Nadziewa się grzybami, albo i czymś innym, ale na potrzeby tematu to grzybkiem wystarczy :]
Ja bym tam wolał znaleźć gąskę i nadziać big_smile, zamiast wyrywać pióra z dupy, chyba że chodzi nam o to samo, a jedynie Twoja przenośnia bardziej poetycka, to wtedy ok, nie będę się przypie***lać smile
Pozdrawiam

Do opowiadania o dalszych losach w barze Sony ... smile smile ... potrzebuję atrament, papier i pióro gęsie smile smile

vicky85 napisał/a:
zabpth napisał/a:
Gary napisał/a:

Pozdrawiam

Gesi sa ponoc glupie i naiwne, a to miejsce w takie nie obfituje (:)). Tutaj same lwice i kotki, co nie, Sony?:) moze jest gdzies jakis staroafrykanski przepis na kotowate nadziewane batatem (bo grzyby tam chyba nie rosna). Oooo na takiego porzadnego batata to sama nawet bym sie nadziala... polowac by nawet na mnie nie trzeba bylo

Oooo... wybaczcie za moją nieprezcyzję smile smile. Chodziło mi o pióro do pisania atramentem smile smile smile smile opowieści o barmance krakowskiej, która uprawia niejednoznaczny flirt z obcym panem, który przychodzi czasem na kawę smile smile

Myślałem, że mi się tylko zdawało ... ale to dalszy ciąg tego:

Gary napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
Gary napisał/a:

Ale jeśli ona i on zupełnie się nie znają, a szybko mają seks, to ciekawy jestem jak wyglądała ich "gra". smile smile

Śmiało wink

smile smile Soni, Soni... a co masz na myśli? smile smile To chyba ja teraz jestem ciekaw opowiadania Eli, a nie ja opowiadam swoje opowiadanie.

Ale wiesz... czuję że wena twórcza się zbliża, więc układam myśli do dalszego ciągu naszego opowiadania... smile smile. Wiem co napisać... potrzebuję teraz świeczki, kartki, kałamarza i pióra gęsiego...

A nas dzieli tylko ciastko... pamiętaj! smile smile I wiesz... to nie ja go mam wręczyć zgodnie z tradycją "Agenta Smitha który jest przyjacielem Garego, z którym z niejednej opresji już wyszli" smile smile Hihihi...

A miałeś tam kogoś, oprócz Vicky, kto Ciebie pokochał? tongue Naiwniak! big_smile big_smile big_smile Nie, sorryyy... dzisiaj ma być życzliwie! Więc żartowniś. smile

Nieeee... nikt nie popierał chodzenia prostymi drogami.

vicky85 napisał/a:

A tak, tak Vikusiu! Myśmy sobie o kotkach rozmawiali smile smile. Czy kotka ucieka, czy nie ucieka, czy się oglądnie jak kotek spowolni, czy powie "na reszcie przestał mnie gonić" smile smile. Fajne to było.

3,515

Bella919 napisał/a:

cześć wszystkim ! wbijam tu na zaproszenie kolegi z innego tematu, mówił że niezła imprezka tutaj u was jest, więc licze na to że troche możemy razem zaszaleć wink

Cześć Bella ! smile

Zestaw startowy dla Ciebie :

https://www.partyboxiscoming.com/wp-content/uploads/2016/11/party_box_large_logo.jpg

3,516

@Gary, jesteś akurat aktywny, a ja poza domem. wink Bądź tak uprzejmy i zaserwuj @Belli dobrego drinka na dobry początek imprezy. wink

3,517 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-11-25 16:43:28)

Tak jest szefowo! Podglądałem Sony w twoim barze więc wiem jak to robić dobrze. Przygotuję drinka... smile

====================================================
Już idę... ubrałem się godnie tej parapetówki...

http://klapserka.pl/wp-content/uploads/2013/01/belami_a-600x288.jpg

Proszę Bella, to drink dla Ciebie moja ręka na pierwszym planie z drinkiem jakiego Sony by się nie powstydziłaby... w tle kolega, który Cię tutaj zaprosił, raczy się arabską fajką i łakomie patrzy zastanawiając się czy on też na począku taki drink dostał... Bella chowasz się za kadrem, w spódnicy typu "bella", może trochę nieśmiała bo nowi ludzie, środek imprezy...

https://ak9.picdn.net/shutterstock/videos/31074019/thumb/11.jpg?i10c=img.resize(height:160)

Baw się dobrze ... i uuuuuśmiech... smile

http://4.bp.blogspot.com/-SJyHf2ISPs4/UO1d638aoSI/AAAAAAAAALk/8grh1Cw3doY/s1600/bel-ami-pic10.jpg

3,518

Alez wam sie ta impreza kreci nie ma co

3,519

pewnie wszyscy na andrzejkach. Bawcie sie dobrze dziewczyny i chlopaki

Duzo zdrowia przyjacielu:* trzymaj sie

3,520

Tobie też Viki :* :* smile

3,521

zabpth kibelek zajął.

Idę pod krzaczek tongue

3,522

Harvey napisał/a:

zabpth kibelek zajął.

Idę pod krzaczek tongue

To już wiadomo dlaczego nikogo nie ma i gdzie są wszyscy tongue wink

3,523 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-11-26 21:21:46)

Sony smile
Czasem musi być przerwa w imprezie na sprzątanie i wywietrzenie podłoga się nam już lepiła big_smile

https://st3.depositphotos.com/1832477/15530/v/450/depositphotos_155309608-stock-illustration-young-woman-housewife-washing-floor.jpg

PS I ja już nie dam rady tyle pić- mam za słabą głowę na to wink

3,524 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-11-26 21:37:36)

Ela210 napisał/a:

PS I ja już nie dam rady tyle pić- mam za słabą głowę na to wink

Ale muzyki zawsze można posłuchać wink

3,525

Sony, dobrej muzyki, poezji śpiewanej, ciekawych opowieści, malarstwa- ZAWSZE w gronie dobrych znalomych smile

3,526

Cześć Ela, cześć Sony smile smile smile

3,527

Cicho się zrobiło w tym okienku, więc wklejam w ciemny listopadowy wieczór do posłuchania:

3,528

Cześć Ela... ale się zrobiło cicho wszędzie, pusto wszędzie smile smile. Ustawiałaś motto? Mały Książę to mój idol oczywiście... a róża jest ciężkim typem kobiety.

3,529

...zakasłała 2 lub 3 razy aby pokryć zażenowanie...;)

A są łatwe typy kobiety?

3,530

smile smile smile Znam prawie (?) wszystkie złe strony swojej żony. Hihi... więc nie wiem czy są niektóre kobiety "lekkie" w życiu. Pewnie zawsze jest jakiś kompromis.

3,531

jak lekka w życiu, to pewnie za nudna, jak ciężka, to zołza, smile

3,532

Przepis dla Ciebie- lepsze od zasuszania;)

3,533

A propos Róż: Oglądaliście "Pachnidło"

Najpierw czytałam książkę- polecam i byłam ciekawa jak taką książkę o zapachach można przenieść na ekran, udało się genialnie- kolorami.
Widział Ktoś?

3,534 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-11-27 19:48:01)

zdublowane...

3,535

Pachnidło to ten film, gdzie ktoś robi perfumy z ciał zabitych dziewczyn? Oglądałem dawno temu, ale może nie do końca uczestniczylem w fabule. Muszę może jeszcze raz oglądnąć.

3,536

tak, to ten.

3,537

Widzę Ela że z całej parapetówki tylko myśmy zostali aktywni. smile smile

Ela napisał/a:

To do netfacetów uważających na forum, że Ela ma do mężczyzn uprzedzenia wink )

Ja tak wcale nie uważam smile smile i mam nadzieję, że nigdzie "podprogowo" tak nie wyszło smile

Pozdrawiam Cię. smile

3,538 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-11-28 14:16:34)

Gary, smile smile

Nie chodziło mi o Ciebie, ale o Netfaceta, któremu kiedyś chyba czymś nadepnęłam na odcisk, i dawał temu wyraz, nikt z tego watku i nie wymieniam go z Nicka, bo nie chcę go tutaj  smile

Skąd Ci przyszło do głowy, że to o Tobie ? big_smile
Gdybym tak uważała, pierwszy byś się dowiedział, masz jak w banku. big_smile

3,539

Gary napisał/a:

Widzę Ela że z całej parapetówki tylko myśmy zostali aktywni. smile smile

Hey! smile

Dzięki, że podtrzymujecie ogień w tym domowym ognisku. wink Ja kończę wyjazd i będę więcej czasu spędzać przy laptopie , tak więc częściej się będę logować tutaj. wink

See you later! smile

PS No właśnie, a gdzie są pozostali? wink

3,540

Ela210 napisał/a:

Skąd Ci przyszło do głowy, że to o Tobie ? big_smile

Bo mi się zdarza kogoś czasem nieświadomie ukłuć.

Gdybym tak uważała, pierwszy byś się dowiedział, masz jak w banku. big_smile

Aaaa... to super mam komfort. Dzięki smile smile

@Ajsi -- wiiiitaj smile smile
Czyli obiecujesz tutaj często pisać?    (*)    Ale obiecujesz?

===========

(*) to taka presja aby Cię trochę podrażnić.

3,541

Gary napisał/a:

@Ajsi -- wiiiitaj smile smile
Czyli obiecujesz tutaj często pisać?    (*)    Ale obiecujesz?

===========

(*) to taka presja aby Cię trochę podrażnić.

Jesteśmy jak Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - gramy do końca świata i jeden dzień dłużej. Będę zaglądać - 100 strona tematu już wkrótce. wink

3,542

... ale wiesz jak to w życiu... może się nie udać smile smile smile

'nsfw' - not suitable for work... nie słuchać przy dzieciach

3,543

:-D

3,544

Gary napisał/a:

... ale wiesz jak to w życiu... może się nie udać smile smile smile

Więcej wiary, @Gary. wink Uda się. wink

http://media4.giphy.com/media/JKY5TgPNMHFp6/giphy.gif

Ktoś rozpoznaje film, z którego pochodzi powyższa grafika?

3,545

filmu nie znam, ale kontekst dobry -- kolega w barze coś sobie tłumaczy smile smile... w barze "u Ajsi".. czy jak to nazwaliśmy? MadMans Bar?

3,546

Ela210 napisał/a:

Najpierw czytałam książkę- polecam i byłam ciekawa jak taką książkę o zapachach można przenieść na ekran, udało się genialnie- kolorami.
Widział Ktoś?

Książki nie czytałam, ale film oglądałam. Choć motyw przewodni jest bardzo ponury, to film jest bardzo dobrze zrobiony. Ze względu na treść nie obejrzałabym go ponownie, ale z pełną odpowiedzialnością poleciła innym. Intrygująca historia, bardzo dobrze skrojony scenariusz, scenografia dopracowana do ostatniego szczegółu.

Polecanego tu wcześniej filmu "Róża" nie oglądałam i nie zamierzam oglądać, choć wiem, że film jest świetny. Nie dam rady przejść przez te  wszystkie brutalne sceny.

Ale książkę "Imię róży" Umberto Eco czytałam kilka razy. Film też oglądałam kilkakrotnie.

Jeden z moich ulubionych aktorów, Sean Connery, gra główną rolę w filmie :

http://poral.eu/images/blu-ray_3/name_der_rose_blu-ray.jpg
https://cojestgrane.pl/l/4a9j.jpeg

A autor książki, Umberto Eco, zmarł w zeszłym roku. hmm

3,547

Gary napisał/a:

filmu nie znam, ale kontekst dobry -- kolega w barze coś sobie tłumaczy smile smile... w barze "u Ajsi".. czy jak to nazwaliśmy? MadMans Bar?

Ostatnio miejscem fabuły był "Mad Mans Bar".

Grafika pochodzi z filmu "Ekspres polarny".

Ale wiesz co, Gary, masz rację z tym, że "jak to w życiu, coś może się nie udać". Ja cierpię czasami na hurra optymizm. hmm Powinni z tego leczyć. Właśnie z czegoś zdałam sobie sprawę. hmm sad

Ech!

Zmieńmy jednak temat na coś mniej smutnego niż moja ostatnia refleksja.

Płyty winylowe i gramofony . Korzysta /ł ktoś z Was? Jakie macie zdanie o dźwięku? Może jakieś wspomnienia z dawnych lat czy kojarzące się piosenki?

http://pasazer.pl/wp-content/uploads/2014/12/winylLP.jpg

3,548

I_see_beyond napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Widział Ktoś?

Książki nie czytałam, ale film oglądałam. Choć motyw przewodni jest bardzo ponury, to film jest bardzo dobrze zrobiony. Ze względu na treść nie obejrzałabym go ponownie, ale z pełną odpowiedzialnością poleciła innym. Intrygująca historia, bardzo dobrze skrojony scenariusz, scenografia dopracowana do ostatniego szczegółu.

Polecanego tu wcześniej filmu "Róża" nie oglądałam i nie zamierzam oglądać, choć wiem, że film jest świetny. Nie dam rady przejść przez te  wszystkie brutalne sceny.

Ale książkę "Imię róży" Umberto Eco czytałam kilka razy. Film też oglądałam kilkakrotnie.

Jeden z moich ulubionych aktorów, Sean Connery, gra główną rolę w filmie :

http://poral.eu/images/blu-ray_3/name_der_rose_blu-ray.jpg
https://cojestgrane.pl/l/4a9j.jpeg

A autor książki, Umberto Eco, zmarł w zeszłym roku. hmm

Tak, IMIĘ RÓŻY. czytałam jeszcze za studenckich czasów. Doskonała książka i chyba brawa dla tłumacza bo wielostronicowe opisy bez dialogów czytało się świetnie. film mnie troszkę rozczarował chociaż chyba dlatego ze byłam pod takim wrażeniem książki.
przykładem filmu który pobił książkę jest Samotność w Sieci. Przez książkę nie mogłam przegryxc się. A film był klimatyczny piękny.. Pewnie dlatego ze Chyra i Cielecka naprawdę się zakochali na planie i było to wyczuwalne :-)

3,549

Ela210 napisał/a:

przykładem filmu który pobił książkę jest Samotność w Sieci. Przez książkę nie mogłam przegryxc się. A film był klimatyczny piękny.. Pewnie dlatego ze Chyra i Cielecka naprawdę się zakochali na planie i było to wyczuwalne :-)

Też nie zdzierżyłam książki. A że film miałam obejrzeć PO lekturze, to niestety nie obejrzałam. Magdalenę Cielecką lubię oglądać na ekranie.

3,550 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-11-28 19:33:24)

Książkę kupiłam sobie parę lat temu, nie doczytałam i oddałam do biblioteki.. Żle mi sie ją czytało z dwóch względów:
Po pierwsze Wiśniewski bardzo mnie drażnił opisami głównego bohatera- super wszystko u niego było, normalnie chodzący IDEAŁ- tytuły naukowe, wszerchstronność, sukcesy- normalnie wysypki dostawałam big_smile - nie facet tylko Anioł, do którego należy się modlić.
Druga rzecz to opisy nieszczęść które spotkały głównego bohatera, porażały mnie melodramatyzmem i śmiałam sie z ich niewiarygodności- ale teraz już bym sie nie śmiała- bo spotkało mnie coś potwornego parę lat temu i gdybym przeczytała taką historię w książce, to popukałabym się w głowę..

Ale film polecam- bez kończenia książki. smile
Cielecką lubię oglądać bardzo, a jeszcze bardziej  Szymona Bobrowskiego smile gra w filmie jej męża smile

3,551

Koniecznie muszę zobaczyć ten film. Jest darmowy? CDA? Poszukam...

Ps. Allena " wszystko gra" był świetny...

3,552

Gary napisał/a:

Koniecznie muszę zobaczyć ten film. Jest darmowy? CDA? Poszukam...

Ps. Allena " wszystko gra" był świetny...

Na youtube jest w kawałkach.. Ale w sumie to da się obejrzeć, bo to nie film akcji..

3,553

3,554

No, przy przygotowaniu do roli można odlecieć jak ktoś się bardzo wczuje.. smile
Przypomniałeś mi Metyl "Dziewczynę z Pociągu" gdzie Emily Blunt wciela się w rolę alkoholiczki, porzuconej żony która codziennie musi oglądać dom który zbudowała a w którym mieszka były mąż z kochanką i dzieckiem.

3,555

Zmiana wyglądu przygotowując się do roli? Proszę... Ktoś rozpoznaje? Bo film świetny! tongue

https://s29.postimg.org/fgrsngeuv/zmiana_14_new.jpg

3,556 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-11-28 22:40:35)

Miałam to jeszcze własnie dodać, uprzedziłeś mnie smile
Jednym słowem - nie warto wyskubywać brwi big_smile

3,557

Pamiętałem rolę, nie pamiętałem tytułu. Monster.

3,558 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-11-28 22:42:21)

Bravo, Metyl! smile Film jest zajebisty z nią w roli głównej... polecam smile
Ela, ja jestem facet... zawsze szybszy niż kobieta tongue

3,559

Charlize Theron też miała jedną fajną rolę alkoholiczki która wróciła z Wielkiego Miasta na prowincję odbić byłego chłopaka .. Nie pamiętam tytułu..

3,560

Ten film też chyba widziałem ale nie poruszył mnie nic a nic... taka opowiastka tongue

3,561

rh72 napisał/a:

Tego nie wiesz wink bo musiałbyś znać wszystkie, ale na pewno w klawiaturę szybciej klikasz :DDDD

3,562

Ela210 napisał/a:
rh72 napisał/a:

Tego nie wiesz wink bo musiałbyś znać wszystkie, ale na pewno w klawiaturę szybciej klikasz :DDDD

Pewna jesteś, że mówimy o tym samym? big_smile

3,563

ja o biegu przez płotki, a Ty??? "D

3,564

Sporcie ale mniej wyczynowym tongue Po cholerę ganiać przez płotki? To jakiś sport dla kochanków nerwowych ojców co przez wieś gacha córki ganiali tongue

3,565

hahahah .. smile Dziadek mój był taki nerwowy wink

3,566

A gdziekolwiek można te filmy oglądnąć nawet gdyby trzeba było zapłacić? Samotnośc w sieci na przykład?

3,567

Gary napisał/a:

A gdziekolwiek można te filmy oglądnąć nawet gdyby trzeba było zapłacić? Samotnośc w sieci na przykład?

https://www.youtube.com/watch?v=9amXg9zVKEg

w kawałkach, ale jest..:)

3,568

Ok! Dzięki Ela. smile

3,569

Ela210 napisał/a:

Ale tatuś cały, co? big_smile tongue

3,570

I_see_beyond napisał/a:

Płyty winylowe i gramofony . Korzysta /ł ktoś z Was? Jakie macie zdanie o dźwięku? Może jakieś wspomnienia z dawnych lat czy kojarzące się piosenki?

http://pasazer.pl/wp-content/uploads/2014/12/winylLP.jpg

W dzieciństwie miałem oczywiście "Bambino" z bajkami na płytach i paroma starymi klasykami smile Młynarski, The Beatles, Dalida itd. Potem to wszystko poszło dalej w rodzinę. Nie jestem audiofilem, żeby słuchać teraz winyli. Nawet jeśli mają lepszy dźwięk od CD to mają wady, które są dla mnie nie do przejścia. Po pierwsze są drogie, po drugie delikatne, a po trzecie, co chyba dla mnie jest najistotniejsze, zawsze słucham muzyki na odtwarzaniu losowym, a z winyla tak się nie da smile Aaaa... dobry sprzęt do winyli też jest drogi.

3,571

rh72 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Ale tatuś cały, co? big_smile tongue

cały,pewnie dlatego, że zawsze z bronią do mamy przychodził big_smile

3,572

Dzień dobry wszystkim! smile

Zamiast budzika :

Zaglądajcie tutaj! wink

Widzę, że powoli odnajdują się stali parapetowkowicze. Wrócił rh, Metyl, wilczysko ...
A gdzie jest Sony ?...

3,573

SonyXperia napisał/a:

Gary, Gary... Po prostu za mało się starasz z tym bajerowaniem tongue wink

Pewnie się na mnie obraziła... sad sad sad

smile Żartuję.

3,574

Cześć wszystkim smile
Gary, jak Samotność w sieci obejrzana, to obejrzyj "Czarownice z EASTWICK"  Dobrego Dnia big_smile big_smile

3,575

"Samotność w sieci" jestem na piątym odcinku.
Czarownice oglądałęm -- z NIcholsonem jeśli dobrze pamiętam... ale nie do końca mi ten film siadł.
Samotność w sieci jest dobry. Podobnie jak polecony przez Ciebie "Wszystko gra" allena.
Ja polecam "Co się wydarzyło w Madison County" i "Flashbacks of a fool/Zakochany głupek" i "Sugar Hill" (ale oglądany tylko raz).

Posty [ 3,511 do 3,575 z 7,913 ]

Strony Poprzednia 1 53 54 55 56 57 122 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Parapetówka u Ajsi ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024