polskie realia czyli kobieta lat 33 jest już stara??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » polskie realia czyli kobieta lat 33 jest już stara???

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 10 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 628 ]

261

Odp: polskie realia czyli kobieta lat 33 jest już stara???
santapietruszka napisał/a:
Ozzy Da Frog napisał/a:

Bo istnieje niebezpieczeństwo że taka delikwentka zwyczajnie kłamie, żeby zainteresował się nią facet który nie chce mieć dzieci żeby pewnego dnia mogła sobie "zapomnieć" o braniu pigułek tongue Więc nieważne co babka mówi, należy się mieć na baczności big_smile

Ależ Cię musiał ktoś strasznie skrzywdzić, że taki brak zaufania w Tobie tongue
A tak szczerze mówiąc, to sądzę, że kobiety to Ty znasz tylko z internetów... no, ale nie o tym ten temat smile

Pietruszka, żadnej z Twojej strony merytoryki tylko znów typowo babski wjazd na ambicję tongue

A nie mnie - mój dobry kumpel został wrobiony w dziecko i jako "dobry facet" ożenił się z matką. Kiedy ostatnio z nim rozmawiałem stwierdził że na pewno nie zrobiłby czegoś tak głupiego ponownie tongue Więc staram się być mądry i uczyć na cudzych błędach big_smile

Zobacz podobne tematy :

262 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-07-14 16:19:33)

Ozzy Da Frog napisał/a:

Pietruszka, żadnej z Twojej strony merytoryki tylko znów typowo babski wjazd na ambicję tongue

A nie mnie - mój dobry kumpel został wrobiony w dziecko i jako "dobry facet" ożenił się z matką. Kiedy ostatnio z nim rozmawiałem stwierdził że na pewno nie zrobiłby czegoś tak głupiego ponownie tongue Więc staram się być mądry i uczyć na cudzych błędach big_smile

Nie miałam zamiaru wjeżdżać Ci na ambicję, sorry, jeśli tak to odebrałeś, wypowiedziałam tylko swoją opinię.

No widzisz, a ja bym nigdy już więcej za mąż nie wyszła z powodu wpadki. Nie byłam do tego wtedy przekonana, ale zbyt młoda i głupia, żeby nie ugiąć się pod naciskiem przyszłego tatusia i reszty rodziny. Trudno, stało się, historia. Ale nie twierdzę, że WSZYSCY faceci są tacy jak mój eksmąż...

263

mallwusia napisał/a:
Mathas napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Ależ jak najbardziej na temat smile

Autorka może się z tych wypowiedzi przekonać, iż zupełnie nie ma się czym przejmować, bo faceci, którzy tu kalkulują i dla których jest za stara, to mają swoją młódkę wyłącznie w sferze marzeń i życzeń lol

Dochodzą do tego grona jeszcze faceci skrzywieni przez życie, faceci dla których kobiety to "smętne resztki", faceci którzy nie chcą dzieci (nie dojrzeli do rodziny), faceci zadający się z blacharami i tym podobny "kwiat męskości".

No tak, bo jak ktoś nie chce mieć dzieci to znaczy, że nie dojrzał do rodziny big_smile Nie wpadłaś na to, że ktoś może po prostu nie chcieć użerać się z bachorami, bo niosą one OBOWIĄZKI? Swoją drogą jest to też jedna z przyczyn dla których mężczyźni tak niechętnie się żenią - po ślubie kobiecie zaraz marzy się dziecko.

nie dojrzał do rodziny  =  nie chce się użerać z bachorami

Twoim zdaniem każdy musi mieć dzieci? Każdy musi chcieć? Wiesz, ja potrafię to logicznie wytłumaczyć, ale przed Tobą nie muszę. wink Wiele kobiet chcę dzieci bo ma taki kaprys, a dzieci to nie psy. Pojęcie bólu istnienia funkcjonuję co najmniej od czasów Goethego. Poza tym zrobić dziecko to już 13-stolatek potrafi, wychować trochę trudniej i trzeba mieć za co...

264 Ostatnio edytowany przez _v_ (2017-07-14 16:30:44)

Ozzy Da Frog napisał/a:
Ozzy Da Frog napisał/a:

Bo istnieje niebezpieczeństwo że taka delikwentka zwyczajnie kłamie, żeby zainteresował się nią facet który nie chce mieć dzieci żeby pewnego dnia mogła sobie "zapomnieć" o braniu pigułek tongue Więc nieważne co babka mówi, należy się mieć na baczności big_smile

A tak szczerze mówiąc, to sądzę, że kobiety to Ty znasz tylko z internetów... no, ale nie o tym ten temat smile

zawsze będę się śmiała z panów wrobionych w dziecko big_smile a potem jeszcze wrobionych w ślub

o gumkach nie slyszal czy jak? big_smile

265

_v_ napisał/a:
Ozzy Da Frog napisał/a:

zawsze będę się śmiała z panów wrobionych w dziecko? big_smile

Mówiła że bierze pigułki. I to jest właśnie wszystko w temacie ufania kobietom smile

Simly - DON'T big_smile

266

Ozzy Da Frog napisał/a:
_v_ napisał/a:
Ozzy Da Frog napisał/a:

zawsze będę się śmiała z panów wrobionych w dziecko? big_smile

Mówiła że bierze pigułki. I to jest właśnie wszystko w temacie ufania kobietom smile

Simly - DON'T big_smile

hahahahaa, no właśnie dlatego będę się śmiała smile
a właściwie to będę się turlała ze smiechu big_smile

267

Ozzy Da Frog napisał/a:
Ozzy Da Frog napisał/a:

A nie mnie - mój dobry kumpel został wrobiony w dziecko i jako "dobry facet" ożenił się z matką.

Żal trochę ogarnia jak się to czyta: nie wierz nigdy kobiecie, nie ustępuj na krok, bo przepadłeś z kretesem nim zrozumiesz swój błąd... tongue

Ozzy, jak wszystkie takie kłamliwe, to jak Ty funkcjonujesz z tą swoją? Chyba właśnie dlatego wolisz młodsze, bo takie są potulniejsze, na więcej się godzą w imię miłości, mają większą tolerancję na głupie, żenujące męskie zachowania, typu kontrola i dominacja. Taka 30-latka już sobie raczej nie pozwoli, chyba, że jakaś całkowicie durna. I o to się chyba rozbija temat - o dominację, nie o potencjalną płodność. Jakoś nie widzę, by panowie po 30 uganiali się za młodymi laskami, bo chcą ślub brać i rodzinę zakładać tongue mają inne powody. Chodzi raczej o bycie tym stereotypowym dominującym samcem, głową rodziny, panem i władcą, który mówi kobiecie, co jej wolno a co nie. Naiwne 20+ się na to nabierają, myślą, że tak ma być, z czasem nabierają doświadczenia i rozumu i tacy pożal się boże maczo odpadają w przedbiegach. A potem jak tym maczo stuknie 30 i więcej, to te kobiety już są za cwane, by się z nimi wiązać i jedyne, co im zostaje to dalej łowić naiwne 20-tki.

Twój wrobiony kumpel wcale nie musiał się żenić z matką dziecka. Mógł uznać dziecko i tyle, dalej byłby dobrym facetem, nikt mu się z nią zenić nie kazał, nikt mu pistoletu nie przystawił. Osobiście jestem przeciwna takim małżeństwom z musu, bo to rujnuje wszystkim życie. Śmieszą mnie też teksty o wrabianiu. Co on, nie wiedział, co to kondomy? Ona wiatropylna nie jest, on chyba przy tym był, jak ona w ciążę zachodziła tongue

268

_v_ napisał/a:
Ozzy Da Frog napisał/a:

zawsze będę się śmiała z panów wrobionych w dziecko big_smile a potem jeszcze wrobionych w ślub

O jak mi go szkoda co za biedactwo, żenić też mu się kazali? big_smile Poza tym ja nigdy nie chciałbym, by kobieta na której mi zależy truła się hormonami...

269

już dajcie spokój z tym truciem się hormonami

o wiele bardziej Polacy truja sie alkoholem, papierosami, srodkami przeciwbolowymi, smieciowym zarciem

poza tym wczoraj czytalam artykul o badaniach trwających ponad 40 lat, w toku ktorych eyszlor, ze tabletki anty zapobiegaja kilku rodzajom raka u kobiet.

wiec ja bardzo proszę o niepowielanie bzdur

270

Po raz kolejny odnoszę mocne wrażenie, że część kobiet nie może znieść tego, że niektórzy faceci których wcześniej spławiły, nie dadzą się wykorzystywać w formie polisy ubezpieczeniowej przed samotnością na starość tudzież ojczyma.
Bo jak to, facet który kiedyś dostał kosza, nie czekał na nią w samotności i jeszcze celibacie do 40-50tki, tylko śmiał się zainteresować innymi i do tego jeszcze, młodszymi?! Zbrodnia! Jak śmiał marzyć o byciu kochanym i pożądanym zamiast o związku z "rozsądku", co za ograniczona świnia mizoginiczna!!! big_smile big_smile big_smile big_smile
Powinien się cieszyć, że 45-50 letnia pani wreszcie(po latach szaleństw z "lepszymi" od niego) zwróciła na niego uwagę i być z nią do końca życia mimo iż ona go nie kocha ani nie podoba się jej. I jeszcze jej za to dziękować. I niech nie waży się proponować jej ani seksu ani przeżycia czegokolwiek innego, bo ona już się wyszalała przez te wszystkie lata ze swoimi exami i teraz już nie ma za to ochoty.
A jak będzie grzeczny, to może w nagrodę pani pokaże mu swoje zdjęcia ze swojej młodości na których ona była piękna, atrakcyjna... i w objęciach swego exa. big_smile

Dobra, to prawie wszystko co miałem do powiedzenia.
Dodam tylko że ja osobiście mógłbym się umówić z 33 latką, jeśli poza metryką wyglądałaby na młodszą ode mnie zarówno ciałem jak i duchem(zwłaszcza spontaniczność), nie miałaby dziecka ani podejścia do życia i związków które wymieniłem w powyższym akapicie.  Ale na 45 czy 50 latkę to nie ma co liczyć.

No i nikt normalny nie będzie sobie zawracał głowy osobami, które o nim przypominają sobie dopiero i tylko wtedy, gdy czegoś potrzebują.

271

CatLady napisał/a:

Ozzy, jak wszystkie takie kłamliwe, to jak Ty funkcjonujesz z tą swoją? Chyba właśnie dlatego wolisz młodsze, bo takie są potulniejsze, na więcej się godzą w imię miłości, mają większą tolerancję na głupie, żenujące męskie zachowania, typu kontrola i dominacja. Taka 30-latka już sobie raczej nie pozwoli, chyba, że jakaś całkowicie durna. I o to się chyba rozbija temat - o dominację, nie o potencjalną płodność. Jakoś nie widzę, by panowie po 30 uganiali się za młodymi laskami, bo chcą ślub brać i rodzinę zakładać tongue mają inne powody. Chodzi raczej o bycie tym stereotypowym dominującym samcem, głową rodziny, panem i władcą, który mówi kobiecie, co jej wolno a co nie. Naiwne 20+ się na to nabierają, myślą, że tak ma być, z czasem nabierają doświadczenia i rozumu i tacy pożal się boże maczo odpadają w przedbiegach. A potem jak tym maczo stuknie 30 i więcej, to te kobiety już są za cwane, by się z nimi wiązać i jedyne, co im zostaje to dalej łowić naiwne 20-tki.

A mnie się wydaje że jest właśnie na odwrót, tzn. to młodzi faceci są bardzo łatwo sterowalni i łatwi do manipulowania. Składa się na to wiele rzeczy; buzujące hormony i ciągła chęć "zwodowania", to że rówieśniczki są akurat u szczytu atrakcyjności, brak w domu ojca tudzież ojciec-pierdoła i beta-bankomat + serwowany przez popkulturę mity że każda niewiasta to chodzące ucieleśnienia empatii i dobroci tongue Żeby wymienić tylko niektóre... Z wiekiem to wszystko mija, a kumaci mężczyźni zaczynają rozumieć o co w tej całej grze chodzi, rówieśniczki nie są już tak zjawiskowe a hormony przestają być silniejsze niż zdrowy rozsądek.

Kobitki sobie mogą chcieć być cwane i nie lecieć na dominującego macho, tylko wtedy są skazane na związek z beta-misiakiem którego i tak nigdy nie będą szanować za to że kupuje kwiaty i gotuje "pani" obiadki i jest wielkim orędownikiem "partnerstwa" w związku tongue

Z moją lubą na razie układa się bardzo miło; ja wiem że jej chodzi dużo bardziej o moje dobra doczesne niż mnie, mam własne opłacone M i całkiem sporo gotówki, natomiast ona nie wie że ja wiem tongue A ja udaję że wierzę że ta jej słodkość i wyrazy lofciania to wszystko "naprawdę", nie tylko chwilowo i na pokaz tongue Jak minie faza miodowego miesiąca będę się musiał ewakuować z tej relacji.

CatLady napisał/a:

Twój wrobiony kumpel wcale nie musiał się żenić z matką dziecka. Mógł uznać dziecko i tyle, dalej byłby dobrym facetem, nikt mu się z nią zenić nie kazał, nikt mu pistoletu nie przystawił. Osobiście jestem przeciwna takim małżeństwom z musu, bo to rujnuje wszystkim życie. Śmieszą mnie też teksty o wrabianiu. Co on, nie wiedział, co to kondomy? Ona wiatropylna nie jest, on chyba przy tym był, jak ona w ciążę zachodziła tongue

Cóż, tak czy inaczej został ojcem wbrew własnej woli gdy jego luba "zapomniała" o braniu pigułek które rzekomo brała tongue Mógł być mądrzejszy i jej nie ufać. Albo po leninowsku ufać i KONROLOWAĆ tongue

A ohajtał się z nią bo chciał być "odpowiedzialnym, dojrzałym mężczyzną" czy coś w ten deseń, wiem też że ze strony obojga rodziców były naciski na ten cały ślub. No to ma teraz niezły pasztet, mógł wiać za granicę big_smile

272

_v_ napisał/a:

truja sie alkoholem, papierosami, smieciowym zarciem

Ej! Ale to smaczne jest big_smile wink Poza tym... i tak wszyscy umrzemy wink

A tak w sumie by nie odchodzić za bardzo offtopem, to można by tak odwrócić sytuację - chłop 33 letni poznaje niewiastę 20 letnią i jest "big love". Buziaczki, Robaczki, Motylki i inne pierdoły... Trwa to jakieś hmmm... 2-3 lata i jest kryzys tongue (zaaaawsze jest kryzys tongue big_smile ) I z "big love" zrobił się "big sh*t". Chłop ma prawie 36 lat... dziewczynka 23. Koło dziewczynki zakręca się Casanova, załóżmy 27 letni i znowu jest "big love", motylki i inne pierdy. A chłop zaczyna znowu kalkulować... że może by jakąś to 30-33 poderwać? tongue

I kto tu zaczyna wychodzić na "pierdołę"? tongue A wtedy zacznie się jakie to te "małolaty" są złe i niedobre bla bla bla tongue

Teraz póki mogą (Pany, możecie?) to korzystają. W młodości się nie wyszaleli to teraz nadrabiają... aż najdzie magiczna 40 i znowu to samo tongue

Hue hue big_smile

A tak w ogóle to... Autorka, odezwał się?! big_smile

273

Harvey napisał/a:
_v_ napisał/a:

truja sie alkoholem, papierosami, smieciowym zarciem

Ej! Ale to smaczne jest big_smile wink Poza tym... i tak wszyscy umrzemy wink

A tak w sumie by nie odchodzić za bardzo offtopem, to można by tak odwrócić sytuację - chłop 33 letni poznaje niewiastę 20 letnią i jest "big love". Buziaczki, Robaczki, Motylki i inne pierdoły... Trwa to jakieś hmmm... 2-3 lata i jest kryzys tongue (zaaaawsze jest kryzys tongue big_smile ) I z "big love" zrobił się "big sh*t". Chłop ma prawie 36 lat... dziewczynka 23. Koło dziewczynki zakręca się Casanova, załóżmy 27 letni i znowu jest "big love", motylki i inne pierdy. A chłop zaczyna znowu kalkulować... że może by jakąś to 30-33 poderwać? tongue

I kto tu zaczyna wychodzić na "pierdołę"? tongue A wtedy zacznie się jakie to te "małolaty" są złe i niedobre bla bla bla tongue

Harvey, mówisz tu o facetach którzy niczego się przez całe życie nie nauczyli. Nawet tak podstawowych spraw jak to że wierność i lojalność kobiety jest odwrotnie proporcjonalna do jej opcji tongue Jeśli ktoś wie że jeśli pojawi się ktoś lepszy to najpewniej zostanie kopnięty w de a przynajmniej zdradzony machnie ręką i poleci szukać innej tongue

A mnie z kolei trochę bawi jak się tu niektóre podśmiewają że niektórych ktoś strasznie zranił tongue No tak, przyznaję, zranił - i co z tego tongue Przynajmniej oduczyło mnie to zakochiwania się co wyszło mi tylko na dobre smile

274

X77 napisał/a:

Po raz kolejny odnoszę mocne wrażenie, że część kobiet nie może znieść tego, że niektórzy faceci których wcześniej spławiły, nie dadzą się wykorzystywać w formie polisy ubezpieczeniowej przed samotnością na starość tudzież ojczyma.
Bo jak to, facet który kiedyś dostał kosza, nie czekał na nią w samotności i jeszcze celibacie do 40-50tki, tylko śmiał się zainteresować innymi i do tego jeszcze, młodszymi?! Zbrodnia! Jak śmiał marzyć o byciu kochanym i pożądanym zamiast o związku z "rozsądku", co za ograniczona świnia mizoginiczna!!! big_smile big_smile big_smile big_smile
Powinien się cieszyć, że 45-50 letnia pani wreszcie(po latach szaleństw z "lepszymi" od niego) zwróciła na niego uwagę i być z nią do końca życia mimo iż ona go nie kocha ani nie podoba się jej. I jeszcze jej za to dziękować. I niech nie waży się proponować jej ani seksu ani przeżycia czegokolwiek innego, bo ona już się wyszalała przez te wszystkie lata ze swoimi exami i teraz już nie ma za to ochoty.
A jak będzie grzeczny, to może w nagrodę pani pokaże mu swoje zdjęcia ze swojej młodości na których ona była piękna, atrakcyjna... i w objęciach swego exa. big_smile

Dobra, to prawie wszystko co miałem do powiedzenia.
Dodam tylko że ja osobiście mógłbym się umówić z 33 latką, jeśli poza metryką wyglądałaby na młodszą ode mnie zarówno ciałem jak i duchem(zwłaszcza spontaniczność), nie miałaby dziecka ani podejścia do życia i związków które wymieniłem w powyższym akapicie.  Ale na 45 czy 50 latkę to nie ma co liczyć.

No i nikt normalny nie będzie sobie zawracał głowy osobami, które o nim przypominają sobie dopiero i tylko wtedy, gdy czegoś potrzebują.

Dzja, a Ty tak juz ruszyles do przodu z zyciem, ze koniecznie musisz tej Basce z przed dekady nosa utrzec, bo SMIALA Cie nie chciec big_smile

Szczerze mowiac jakby mi sie przyturlal kozden facet, ktoremu dalam kosza, nawet 20 lat temu, to gwarantuje, ze na dzien dzisiejszy pewnie tez by dostal kosza. Cos musialo byc tak wrednego w jego charakterze, ze skreslalo go z miejsca. Coz, niektorzy ludzie sie z wiekiem zmieniaja, ale wiekszosc tylko kostnieje... A niektorzy jeszcze wierza, ze wystarczy dorobic sie wiekszego portfela, by nagle ich wszystkie wady znikly jak za machnieciem magicznej rozdzki big_smile

275

Ozzy Da Frog napisał/a:

Harvey, mówisz tu o facetach którzy niczego się przez całe życie nie nauczyli. Nawet tak podstawowych spraw jak to że wierność i lojalność kobiety jest odwrotnie proporcjonalna do jej opcji tongue Jeśli ktoś wie że jeśli pojawi się ktoś lepszy to najpewniej zostanie kopnięty w de a przynajmniej zdradzony machnie ręką i poleci szukać innej tongue

A mnie z kolei trochę bawi jak się tu niektóre podśmiewają że niektórych ktoś strasznie zranił tongue No tak, przyznaję, zranił - i co z tego tongue Przynajmniej oduczyło mnie to zakochiwania się co wyszło mi tylko na dobre smile

No i wychodzi szydlo z worka: raz dostales po doopie i teraz uogolniesz, ze WSZYSTKIE kobiety sa zle, wredne, wyrachowane i im nie mozna ufac. Fajna filozofia hmm

Wiesz, ja mam eks meza, ktory okazal sie prawdziwym psycholem do kwadratu. Jakos nie przeszkodzilo mi to wejsc w bardzo udany zwiazek po trzydziestce ani nie skolonilo mnie do rozwazan, ze KAZDY facet to zalewajacy sie w trupa, przemocowy wariat.

276 Ostatnio edytowany przez On-WuWuA-83 (2017-07-14 18:00:14)

_v_ napisał/a:

o wiele bardziej Polacy truja sie alkoholem, papierosami, srodkami przeciwbolowymi, smieciowym zarciem

poza tym wczoraj czytalam artykul o badaniach trwających ponad 40 lat, w toku ktorych eyszlor, ze tabletki anty zapobiegaja kilku rodzajom raka u kobiet.

Do tych alkoholi itp. dołożył bym marihuanę (chociaż ona chyba najmniej szkodliwa) mefedron i inna kokaina big_smile big_smile ^^

277

Ozzy Da Frog napisał/a:

A mnie się wydaje że jest właśnie na odwrót, tzn. to młodzi faceci są bardzo łatwo sterowalni i łatwi do manipulowania. Składa się na to wiele rzeczy; buzujące hormony i ciągła chęć "zwodowania", to że rówieśniczki są akurat u szczytu atrakcyjności, brak w domu ojca tudzież ojciec-pierdoła i beta-bankomat + serwowany przez popkulturę mity że każda niewiasta to chodzące ucieleśnienia empatii i dobroci tongue Żeby wymienić tylko niektóre... Z wiekiem to wszystko mija, a kumaci mężczyźni zaczynają rozumieć o co w tej całej grze chodzi, rówieśniczki nie są już tak zjawiskowe a hormony przestają być silniejsze niż zdrowy rozsądek.

Kobitki sobie mogą chcieć być cwane i nie lecieć na dominującego macho, tylko wtedy są skazane na związek z beta-misiakiem którego i tak nigdy nie będą szanować za to że kupuje kwiaty i gotuje "pani" obiadki i jest wielkim orędownikiem "partnerstwa" w związku tongue

Z moją lubą na razie układa się bardzo miło; ja wiem że jej chodzi dużo bardziej o moje dobra doczesne niż mnie, mam własne opłacone M i całkiem sporo gotówki, natomiast ona nie wie że ja wiem tongue A ja udaję że wierzę że ta jej słodkość i wyrazy lofciania to wszystko "naprawdę", nie tylko chwilowo i na pokaz tongue Jak minie faza miodowego miesiąca będę się musiał ewakuować z tej relacji.

Ogólnie młodsze osoby są łatwiejsze do sterowania przez starsze. Jeśli jest spora różnica wieku w związku, to zazwyczaj mówimy o zależności jednego partnera od drugiego, nieważna płeć. Był tu wątek, w którym starsza kobieta próbowała "motywować" partnera do tego czy tamtego, dążyła do konkretów. Tak samo, jeśli facet jest starszy, to on będzie tym dominującym choćby z racji wieku, doświadczeń życiowych i nabytego w ich wyniku cynizmu smile młodszej osobie brak jest tych doświadczeń i brak jest perspektywy dlatego ten starszy jest dominujący.

A mówiąc o cynizmie... tak się zastanawiam: Ty z góry zakładasz, że ta twoja jest wyrachowana i udaje słodkości i lofcianie, a jest spora szansa, że w swojej młodości i naiwności ona wierzy w miłość i to Ty swoim cynicznym podejściem to zrujnujesz. Nie wszystkie młode laski muszą gonić za kasą - mimo, że sporo takich, to niekoniecznie wszystkie. Dlaczego zakładasz, ze tak jest i w jej przypadku?

Kolega nie powinien się poddawać presji, to jest głupota niesamowita. Laska miałaby nauczkę na przyszłość.

278 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-07-14 18:37:00)

_v_ napisał/a:

Jakos ani alkohol, ani papierosy, ani nawet zlej jakosci jedzenie nie rozstroilo mi tak zdrowia jak niby te nieszkodliwe tabletki antykoncepcyjne... migreny trwajace po 2 tygodnie, nadcisnienie powiekszajace sie w galopujacym tempie a na koniec anemia przez okres trwajacy przez 16 dni (!) - ponad trzy lata prob, 6 roznych rodzajow tabletek i skutek ten sam - po kazdych czulam sie gorzej niz po poprzednich. Okay, pierwsze czy drugie mogly byc niedopasowane, ale wyprobowalam  s z e s c roznych rodzajow, kazde nastepne zawieraly mniejsza dawke hormonow, te ostatnie to juz byly prawdziwe mini-pills, bo opoznienie w przyjmowaniu nie moglo byc wieksze niz 3 godziny.
Wygoda jak cholera, jak masz okres przez 16 dni w miesiacu i spowodowana tym anemie to rzeczywiscie o ciaze nie trzeba sie martwic, bo w ogole seks to byla ostatnia rzecz, na ktora mialam ochote.

Dziekuje bardzo za taka "nieszkodliwosc" - wole z rakiem walczyc inaczej.

279

widać Tobie akurat nie pasowały. w takiej sytuacji należy zdecydowac sie na inny sposob antykoncepcji. mamy to szczescie,ze wybor jest bardzo duzy.
(tak jak i nie kazdy może chlać ma umór bez konsekwencji smile czy obzerac bez konsekwencji)

ja biorę tabletki od 12 i nie mam żadnych problemów zdrowotnych

sorry za off top smile

a tak nawiązując do tematu -nie ostatnio zaczepiają panowie mlodsi ode mnie big_smile

280

Ozzy Da Frog napisał/a:

Teraz to już jest całkiem zagmatwane.
Coś wspomniałeś, że w przeszłości byłęś nie za dobrze traktowany przez kobiety, a teraz jesteś w związku, w którym młodziutka kobieta jest z Tobą ze względu na Twoje pieniądze i na wygląd (wcześniej gdzieś pisaleś, że młode kobiety - dla nich najistotniejszy jest wygląd faceta). Czyli  tak naprawdę nie ma uczucia z jej strony, jak zrozumiałam.
To po co tkwić w takim układzie?
Co do kolegi "wrobopnego w dziecko" - jak się da wrobić w dziecko? Nie było go przy tym? Z resztą jak nie chciał dzieci mógł z nią nie współżyć, są białe związki (tak to się chyba nazywa). Nie miałby  "kłopotu".

Anderstud - do wzięcia? Taki film był kiedyś "Dziewczyny do wzięcia", tak mi sie skojarzyło jakoś. Tak, wolna jestem jeśli o to chodzi.

X77 - jak jakaś kobieta "spławiła" kiedyś mężczyznę, to wątpię aby po 15 latach nagle zapałała do niego uczuciem, chyba, że on sie zmienił , coś w stylu: był niewychowanym gburem nie dbajacym o higienę -  a teraz jest kulturalny i czysty - tak, jeśli taka zmiana, to mogłaby się w nim zauroczyć. Powiedzmy. W innym wypadku to niestety nie zadziała, że on teraz będzie podrywał 18 latki a ona będzie siedziała załamana w domu.

281

_v_ napisał/a:

widać Tobie akurat nie pasowały. w takiej sytuacji należy zdecydowac sie na inny sposob antykoncepcji. mamy to szczescie,ze wybor jest bardzo duzy.
(tak jak i nie kazdy może chlać ma umór bez konsekwencji smile czy obzerac bez konsekwencji)

sorry za off top smile

a tak nawiązując do tematu -nie ostatnio zaczepiają panowie mlodsi ode mnie big_smile

Do końca takie nieszkodliwe te tabletki nie są. Ale tak naprawdę i apap też może być szkodliwy. Nie ma leków bez skutków ubocznych.

Ile młodsi? A skąd wiesz ile maja lat?

282

A jak ma dziewczynę co np mieszka 200 km od niego i dlatego sam jezdzi na rowerze ? ja np tak mam big_smile

283 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-07-14 18:53:15)

rossanka napisał/a:
_v_ napisał/a:

sorry za off top smile

Do końca takie nieszkodliwe te tabletki nie są. Ale tak naprawdę i apap też może być szkodliwy. Nie ma leków bez skutków ubocznych.

Nie wiem jak teraz, bo jestem troche w takiej emocjonalnej "strefie przejsciowej" to tak za 10 lat nie pozostanie mi inny wybor jak celowanie jedynie w mlodszych.

Jak teraz patrze na facetow 45+ to wiekszosc z nich tak na oko oscyluje wokół stanu przedzawałowego. Jak nie nadwaga i mięsień piwny, to palą jak smoki, to kondycja jak u 70-latka i weź tu z takim cokolwiek... No a jak juz sie zdarzy taki zdrowy i z dobra kondycja, to konkurencja taka, ze sie z 10 innymi kobietami bede musiala dzielic lol

284

Iceni napisał/a:
rossanka napisał/a:
_v_ napisał/a:

sorry za off top smile

Nie wiem jak teraz, bo jestem troche w takiej emocjonalnej "strefie przejsciowej" to tak za 10 lat nie pozostanie mi inny wybor jak celowanie jedynie w mlodszych.

Jak teraz patrze na facetow 45+ to wiekszosc z nich tak na oko oscyluje wokół stanu przedzawałowego. Jak nie nadwaga i mięsień piwny, to palą jak smoki, to kondycja jak u 70-latka i weź tu z takim cokolwiek... No a jak juz sie zdarzy taki zdrowy i z dobra kondycja, to konkurencja taka, ze sie z 10 innymi kobietami bede musiala dzielic lol

Zależy czy dbają o siebie, wiesz dieta i ćwiczenia. Jakiś czas temu poznałam 47 latka. Po czym okazuje się, że ma 54 lata. Ale on bardzo o siebie dba, cwiczy. Nie pykło tylko i z mojej strony jak i z jego big_smile
Ale wiem o co Ci chodzi.

285

Ozzy Da Frog napisał/a:

Harvey, mówisz tu o facetach którzy niczego się przez całe życie nie nauczyli.

Więc twierdzisz, że po dotknięciu czarodziejskiej różdżki po 30 odkryłeś w sobie "badboja" wink Brawo Ty! Tylko dlaczego tak późno wink

Ozzy Da Frog napisał/a:

Nawet tak podstawowych spraw jak to że wierność i lojalność kobiety jest odwrotnie proporcjonalna do jej opcji tongue

Nie wiem czy wiesz, ale właśnie obraziłeś tą swoją 20latkę wink Opcjo tongue

Ozzy Da Frog napisał/a:

Jeśli ktoś wie że jeśli pojawi się ktoś lepszy to najpewniej zostanie kopnięty w de a przynajmniej zdradzony machnie ręką i poleci szukać innej tongue

I jesteś pewien, że przez najbliższe 2-3 lata zdołasz nadążyć za swoją młódką? wink Czy może jest tak, że ta "młódka" wybrała Ciebie bo... trafił swój na swego - brak innych "opcji" wink

Ozzy Da Frog napisał/a:

Moim zdaniem brak Ci doświadczenia, empatii, obycia. Strzelasz z kałacha do wróbli, których to tyle obchodzi co zeszłoroczny śnieg. Chełpisz się, że dziewczyny z klasy czy to liceum, czy tam studia jechały po Tobie i nie chciały być z Tobą więc teraz jesteś Pan i władca bo masz 20 latkę... która (możliwe) nie miała innych opcji tongue

Stary, serio? Wpędziłeś się w kozi róg nawet o tym nie wiedząc.

I nie unoś mi się tu, bo nie piszę by Ci dowalić. Nie piszę by pogłaskać tutejsze dziewczyny po główkach. Piszę to po to, byś się ogarnął. Jedna jaskółka wiosny nie czyni wink

286

rossanka napisał/a:
_v_ napisał/a:

sorry za off top smile

stąd, że mówią wink trzydziestolatkowie zwykle sie nie odmladzaja,ani nie postarzaja uwazajac, ze ich wiek jest idealny wink odmladzaja sie panowie 50+, bo uwazaja, ze 4 z przodu bedzie lepiej odbierana wink

ps. co do apapu i reszty - zgoda.  a Polska jest jednym z krajów w czołówce lykania środków przeciwbolowych.

287

_v_ napisał/a:
rossanka napisał/a:
_v_ napisał/a:

sorry za off top smile

stąd, że mówią wink trzydziestolatkowie zwykle sie nie odmladzaja,ani nie postarzaja uwazajac, ze ich wiek jest idealny wink odmladzaja sie panowie 50+, bo uwazaja, ze 4 z przodu bedzie lepiej odbierana wink

ps. co do apapu i reszty - zgoda.  a Polska jest jednym z krajów w czołówce lykania środków przeciwbolowych.

V, w jakim jesteś wieku, nie pamiętam czy Cię pytałam?

288

Iceni napisał/a:

Jak nie nadwaga i mięsień piwny, to palą jak smoki, to kondycja jak u 70-latka i weź tu z takim cokolwiek...

Rzucić palenie i picie? To co mi zostanie...

Jeszcze może kawę odstawić tongue Albo "orkiszowe" hamburgery od Anki Lewandowskiej... A idź Pani na ch*j z takimi pomysłami wink

https://media.giphy.com/media/e4Jyxh9zQjgnC/giphy.gif

289

Harvey napisał/a:
Iceni napisał/a:

Jak nie nadwaga i mięsień piwny, to palą jak smoki, to kondycja jak u 70-latka i weź tu z takim cokolwiek...

... mięsień piwny big_smile

290

rossanka napisał/a:
Harvey napisał/a:
Iceni napisał/a:

Zimą byś nie pogardziła wink

291

Harvey, zostanie Ci to trzecie, tyż na P. tongue

292 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-07-14 19:20:19)

Harvey napisał/a:
Iceni napisał/a:

Jeszcze może kawę odstawić tongue Albo "orkiszowe" hamburgery od Anki Lewandowskiej... A idź Pani na ch*j z takimi pomysłami wink

https://media.giphy.com/media/e4Jyxh9zQjgnC/giphy.gif

Ależ nie rzucać, tylko robic to z umiarem. big_smile Ja wcale bardziej święta nie jestem, ale co innego wypalić powiedzmy 5 fajek w ciagu dnia, a co innego 25 tongue

Poza tym ty nie masz jeszcze 40, to organizm sie szybciej regeneruje lol

293

Harvey napisał/a:
Iceni napisał/a:

A to Ty już jesteś w tym wieku, co Iceni pisze? yikes Eee, to stary dziad z Ciebie, co Ty się w temacie o 33latkach wypowiadasz... tongue

294

Harvey napisał/a:
rossanka napisał/a:
Harvey napisał/a:

Zimą byś nie pogardziła wink

Do zimy szczęśliwie daleko smile

295

lody miętowe napisał/a:

Harvey, zostanie Ci to trzecie, tyż na P. tongue

Psychiatryk tongue

To już wole piwo wink

Iceni napisał/a:

Ależ nie rzucać, tylko robic to z umiarem. big_smile Ja wcale bardziej święta nie jestem, ale co innego wypalić powiedzmy 5 fajek w ciagu dnia, a co innego 25 tongue

5 fajek na dzień? To jak oglądać Wilka z wall street na polsacie wink

Iceni napisał/a:

Poza tym ty nie masz jeszcze 40, to organizm sie szybciej regeneruje lol

Hmm no w sumie to nie to co się było 20latkiem... a i tak najważniejsza jest zaprawa wink

296

Harvey napisał/a:
Iceni napisał/a:

A to Ty już jesteś w tym wieku, co Iceni pisze? yikes Eee, to stary dziad z Ciebie, co Ty się w temacie o 33latkach wypowiadasz... tongue

Stary, ale jary tongue

A teraz uśmiecham się do moderacji co by bana nie dostać za offtop... big_smile

Co złego to te tamte Kobiety mnie zmusiły wink

297

Harvey napisał/a:
Harvey napisał/a:

Stary, ale jary tongue

A teraz uśmiecham się do moderacji co by bana nie dostać za offtop... big_smile

Co złego to te tamte Kobiety mnie zmusiły wink

Moderacja śpi. Ja wczoraj i dzisiaj pisałam post pod postem. Nawet 3 razy i nic. A czekałam na upomnienie.
A teraz to się przedawniło wink

298 Ostatnio edytowany przez zabpth (2017-07-14 19:41:13)

On-WuWuA-83 napisał/a:
_v_ napisał/a:

Do tych alkoholi itp. dołożył bym marihuanę (chociaż ona chyba najmniej szkodliwa) mefedron i inna kokaina big_smile big_smile ^^

Hola hola, bo widzę że dyskusja zmierza w złym kierunku, stare baby są tematem, a nie niszczenie mojego światopoglądu
Pozdrawiam

Edit:
Mefa nie jest szkodliwa, mi nie szkodzi, bo mefy akurat nie lubię to nie używam.

299

mam akurat tyle lat, ile jest w temacie tego wątku wink

300

_v_ napisał/a:

mam akurat tyle lat, ile jest w temacie tego wątku wink

To Ty młoda "d*pa" jesteś wink

301

_V_ myślałam, że jesteś starsza big_smile wiem, myslenie to nie moja specjalność big_smile

302

Według niektórych, Fałka, to jesteś za stara. Nie wiem, na co, ale jesteś na pewno stara materialistka big_smile

303

stara materialistka big_smile

Raczej nie, bo tym co ją znają (z forum) to raczej by nie dali "rady" wink

304

Harvey napisał/a:

stara materialistka big_smile

Raczej nie, bo tym co ją znają (z forum) to raczej by nie dali "rady" wink

No bo jest za stara, pewnie nawet by jej nie chcieli... big_smile

Nie pij tyle piwa, bo Ci się wyczucie stępia tongue

305

hihihi,sie dyskusja stoczyła na mnie big_smile

@lody miętowe, heh big_smile jak sobie robiłam kiedyś test jaki jest mój wiek mentalny,to mi wyszło duuuuzo.

@pietruszka, no nic tylko do trumny się kłaść i umierać wink a ja tu sobie jakieś bzykania i swingi wymyslam wink a kaska by się przydała rzeczywiście tongue

@Harvey,zważywszy na to,że dopiero od roku naprawdę czerpię z życia garściami to tak,jestem młoda dupa wink

306

Zgadzam sie z tym, ze jak ktos nam kiedys sie zupelnie nie podobal to raczej to sie chyba nie zmieni, wyjatki to gdy np on bedac wczesniej chamem zmieni sie i bedzie kulturalny itp lub zobaczymy w nim cos czego wczesniej nie widzialysmy.

Smutne to jest wlasnie w przypadku niektorych mezczyzn np tu w watku, ze jak zostali zranieni to zal i brak zaufania przenosza na wszystkie kobiety. Nie potrafia po prostu wyciagnac z tego wnioskow i zamknac przeszlosc na soba. Kazdy zostal kiedys raczej zraniony, ale nie kazdy przenosi to na inne osoby. Mozna przegapic wtedy kogos fajnego.

307 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-07-14 20:38:53)

_v_ napisał/a:

@pietruszka, no nic tylko do trumny się kłaść i umierać wink a ja tu sobie jakieś bzykania i swingi wymyslam wink a kaska by się przydała rzeczywiście tongue

Jedno drugiego - i trzeciego - nie wyklucza... tongue

Droga Moderacjo, to nie jest offtop. Rozpatrujemy pytanie zawarte w tytule wątku na żywym przykładzie po prostu... smile

308

V - a widzisz  wystrzeliłas się w wątek.  I co czujesz się staro, za stara na randki, związki,  gotowa na panów 45 plus,  bo przecież nie na rówieśników,  bo dla nich jesteś za stara.
Swoją drogą niezła teoria. 33 latka i stara hmm

309

rossanka napisał/a:

X77 - jak jakaś kobieta "spławiła" kiedyś mężczyznę, to wątpię aby po 15 latach nagle zapałała do niego uczuciem, chyba, że on sie zmienił , coś w stylu: był niewychowanym gburem nie dbajacym o higienę -  a teraz jest kulturalny i czysty - tak, jeśli taka zmiana, to mogłaby się w nim zauroczyć. Powiedzmy. W innym wypadku to niestety nie zadziała, że on teraz będzie podrywał 18 latki a ona będzie siedziała załamana w domu.

My chyba jednak się nie zrozumieliśmy.

Mam tu na myśli kobietę która w wieku 25 lat spławiła takiego 26 faceta, mimo iż ten był kulturalny, czysty nawet mądry, inteligentny, pracowity, uczciwy - słowem - porządny normalny facet, to jednak nie powoduje w niej tych chorych emocji których ona tam podświadomie poszukuje. Wtedy mówi mu, że jest cudownym facetem, wręcz ideałem, ale że to nie jest to.... i proponuje mu "przyjaźń".
W międzyczasie zadaje sama zadaje się z facetem, który - mówiąc w skrócie - nie nadaje się na męża i ojca, za to jednak jakimś cudem powoduje iż ta laska ma mokro w majtkach i huśtawkę emocjonalną z której jednak nie chce zejść.

Mija jakieś 15 lat.... (jak Ci 15 za mało, to możesz wpisać tu 20 albo nawet 25)

Teraz ta kobieta ma 40(albo 45 bądź 50 jak wolisz) lat i już z racji wieku nie wygląda tak młodo i atrakcyjnie jak 15 lat temu. W dodatku z bagażem doświadczeń i być może nawet z dzieckiem. Jest już sama i nie ma już takiego brania wśród facetów jak wtedy. Ba, ona już chce stabilizacji i żeby nie być samą na starość. A tamci faceci, na których tak leciała nie nadają się do tego. Zresztą, oni już przestali się nią interesować. I wtedy spotyka tamtego faceta, którego kiedyś spławiła. Dalej jest tym, kim był(czyli "jest sobą") tyle że w wieku średnim.
Czy ona zapała do niego uczuciem i pożądaniem? Oczywiście że NIE. I nigdy nie zapała. Zresztą, najprawdopodobniej do tej pory jest prawiczkiem, gdyż przez całe życie słyszał tylko jakim "to jest ideałem" oraz "żeby zostali przyjaciółmi". Więc czemu miałaby zapałać?
Ale.... za to, widzi że pracuje, być może też mieszka we własnym domu, że jakoś się ustatkował. Wiesz co ona wtedy sobie myśli? Że może nie jest to jakiś jej wymarzony facet do bajecznego życia, ale lepszy taki, jak żaden, tym bardziej że w tym wieku nie potrzebuje już tak seksu, przeżywać przygody, szaleć w sensie pozytywnym itp. bo już "nie te lata i trzeba spoważnieć", ale kogoś, kto skoczy do sklepu po zakupy, pomoże w prowadzeniu domu, zajmie część obowiązków domowych itp itd. a w wolnym czasie ciepłe kapcie i telewizor i w ogóle zwykła, szara proza życia.
I wtedy taka właśnie chce być z facetem z "rozsądku", z wygody, z przyzwyczajenia, bo się kalkuluje, a w jej sytuacji niczego lepszego sobie nie załatwi. Taki związek, dla związku, aby był.
Podsumowując: Facet nie nadający się do miłości, seksu, przeżywania wspaniałych chwil w młodości itp. ale idealny do stabilizacji.

I takie przypadki niestety istnieją, choćby jeden w mojej rodzinie. Nie wiem czy wyraźnie to wytłumaczyłem.

A ja, gdybym był wierzący, to modliłbym się do boga, by uchował mnie przed takimi kobietami, nawet za cenę dożywotniej samotności.

310

X77 napisał/a:

Mam tu na myśli kobietę która w wieku 25 lat spławiła takiego 26 faceta, mimo iż ten był kulturalny, czysty nawet mądry, inteligentny, pracowity, uczciwy - słowem - porządny normalny facet, to jednak nie powoduje w niej tych chorych emocji których ona tam podświadomie poszukuje. Wtedy mówi mu, że jest cudownym facetem, wręcz ideałem, ale że to nie jest to.... i proponuje mu "przyjaźń".
W międzyczasie zadaje sama zadaje się z facetem, który - mówiąc w skrócie - nie nadaje się na męża i ojca, za to jednak jakimś cudem powoduje iż ta laska ma mokro w majtkach i huśtawkę emocjonalną z której jednak nie chce zejść.

Mija jakieś 15 lat.... (jak Ci 15 za mało, to możesz wpisać tu 20 albo nawet 25)

Teraz ta kobieta ma 40(albo 45 bądź 50 jak wolisz) lat i już z racji wieku nie wygląda tak młodo i atrakcyjnie jak 15 lat temu. W dodatku z bagażem doświadczeń i być może nawet z dzieckiem. Jest już sama i nie ma już takiego brania wśród facetów jak wtedy. Ba, ona już chce stabilizacji i żeby nie być samą na starość. A tamci faceci, na których tak leciała nie nadają się do tego. Zresztą, oni już przestali się nią interesować. I wtedy spotyka tamtego faceta, którego kiedyś spławiła. Dalej jest tym, kim był(czyli "jest sobą") tyle że w wieku średnim.
Czy ona zapała do niego uczuciem i pożądaniem? Oczywiście że NIE. I nigdy nie zapała. Zresztą, najprawdopodobniej do tej pory jest prawiczkiem, gdyż przez całe życie słyszał tylko jakim "to jest ideałem" oraz "żeby zostali przyjaciółmi". Więc czemu miałaby zapałać?
Ale.... za to, widzi że pracuje, być może też mieszka we własnym domu, że jakoś się ustatkował. Wiesz co ona wtedy sobie myśli? Że może nie jest to jakiś jej wymarzony facet do bajecznego życia, ale lepszy taki, jak żaden, tym bardziej że w tym wieku nie potrzebuje już tak seksu, przeżywać przygody, szaleć w sensie pozytywnym itp. bo już "nie te lata i trzeba spoważnieć", ale kogoś, kto skoczy do sklepu po zakupy, pomoże w prowadzeniu domu, zajmie część obowiązków domowych itp itd. a w wolnym czasie ciepłe kapcie i telewizor i w ogóle zwykła, szara proza życia.
I wtedy taka właśnie chce być z facetem z "rozsądku", z wygody, z przyzwyczajenia, bo się kalkuluje, a w jej sytuacji niczego lepszego sobie nie załatwi. Taki związek, dla związku, aby był.
Podsumowując: Facet nie nadający się do miłości, seksu, przeżywania wspaniałych chwil w młodości itp. ale idealny do stabilizacji.

I takie przypadki niestety istnieją, choćby jeden w mojej rodzinie. Nie wiem czy wyraźnie to wytłumaczyłem.

A ja, gdybym był wierzący, to modliłbym się do boga, by uchował mnie przed takimi kobietami, nawet za cenę dożywotniej samotności.

Wybacz, ale jeśli ten facet po tylu latach jest ciągle sam ( i na dodatek prawiczek 40letni czy wyżej...), to jednak z nim jest coś nie tak, a nie z tą kobietą, która go kiedyś tam nie chciała.
Na bazie 1 (słownie: JEDNEGO) przypadku w rodzinie klasyfikujesz wszystkie kobiety? To powodzenia w życiu życzę...

311

Ee, z wyrachowania to wcale nie musi wychodzić za mąż 45 latka.
Nie słyszałeś o 25 desperatkach, które łapią pierwszego z brzegu aby nie być starą panna?Albo takich, co szybko wychodzą za mąż bo chcą przed 30 tką mieć dwoje dzieci w wieku szkolnym.
Nie mówiąc już o małżeństwach20 tek czy wczesnych 30 stek z portfelem małżonka? Jak jakaś jest desperatką,  to nie zależnie od wieku. Szukaj nie desperatki.

A jak facet był miły i kulturalny i tak dalej 20 lat temu a ona nic do niego nie czuła,  to nie poczuje i po 20 latach.
Nawet często nie będzie go pamiętać.

Co się tyczy kobiet, które gonią za przygodą, emocjami, dreszczykiem to tu wiek nie gra roli. Są takie w wieku 20 i 50 lat.
Czasem się zmieniają,  a czasem nie. Najlepiej jak już pisałam nie obracać się w takim towarzystwie. Wybierać dojrzałe kobiety a nie emocjonalne nierozwinietenastolatki w ciałach doroslych kobiet.

Po drugie jak już jesteśmy przy tym 45 latku,  ktorego 20 lat wcześniej panna nie chciała,  ale teraz chce, bo się boi być sama na starość,  to on chyba ma swój rozum. Będzie chciał,  to się z nią ozeni.  Nie będzie,  to jej powie "do widzenia"i tyle.
Przecież siłą nikt go nie zmusi do małżeństwa z nią. To przecież oczywiste.
Więc o co tyle szumu, naprawdę.

312

Pietruszka wysłałam Ci maila.

313

rossanka napisał/a:

Pietruszka wysłałam Ci maila.

3 maile tongue Zaraz odpisuję big_smile

314

Dokladnie. Desperatki sa w kazdym
wieku, chca miec faceta aby byl. Przykre jest to, ze niestety wlasnie czesciej u mezczyzn niz u kobiet widze postawe "bo wujka kobieta taka jest, to i inne na pewno tez" zamiast spojrzec na to obiektywnie, ze kobiety sa rozne. Nawet bardzo spokojni faceci jakich znam wedlug Waszej definicji nudni czesto maja kobiety i tezz znajduja spokojne dziewczyny, dobrze sie dogaduja. Chyba, ze ktos tylko narzeka i siedzi w domu zamyka sie na znajomosci.

315

X77
w życiu nie słyszałam o takim przypadku, by kobieta chciała po 15 latach związać się z gościem, którego nie chciała od początku. Powroty do byłych się zdarzają. Nagłe odmiany po roku czasu, albo po 5 latach jeśli facet dorobił się kasy i przypakował na siłowni, ale po 15 czy 20 latach?? Wątpię.

I tak jak wyżej napisała santapietruszka, jeśli on po 15 latach dalej jest prawiczkiem, to coś z nim jest grubo nie tak. To jest nadal żaden materiał na partnera. Zresztą, sam napisałeś: nie nadający się do miłości, seksu, wspaniałych chwil. Jeśli w młodości się do tego nie nadawał, to po 20 latach tym bardziej.

Nie rozumiem też, dlaczego wkładasz wszystkich do jednego wora. To, że zdarzają się wyrachowane, głupie babska to prawda, ale nie znaczy to, ze wszystkie takie są i że nie ma normalnych kobiet. Czy to, że dana kobieta kogoś w młodości odrzuciła, czyni ją złą? Ma prawo tego kogoś nie chcieć, ma prawo mieć swoje upodobania i ma prawo z wiekiem zmądrzeć - albo i nie. To nie jest powód, by wylewać gorzkie żale, bo jakaś tam kobieta kiedyś Ciebie lub innych facetów odrzuciła. To jest normalne. Miałabym być z kimś, kto mi nie odpowiada tylko dla tego, ze on tego chce i by nie zranić jego uczuć???

316

CatLady napisał/a:

Miałabym być z kimś, kto mi nie odpowiada tylko dla tego, ze on tego chce i by nie zranić jego uczuć???

I na wszelki wypadek, w celu asekuracji, gdybyś za 20 lat została sama. Bo potem on Cię nie zechce...

317

Co do wyglądu. Wielu panów po 30-tce leci siłą rozpędu myśląc, że mają metabolizm 18-tka. Tymczasem mała stabilizacja, praca, brak czasu i zgrabny pan przed robi się rozlazlym panem po. Na dodatek myśli, że jak zechce, to raz, dwa zrobi się na bóstwo. Aż dochodzi do niego, że się nie da raz, dwa i że to boli wink No to po ch...? Inna sprawa, że moim prywatnym zdaniem facet ma większą szansę starzec się ładniej. Sam jak patrzę na swoje zdjęcia sprzed 20 lat, to zgroza mnie bierze. Twarz ze zmarszczkami i siwizną wreszcie jakoś wygląda smile Nie mogłem patrzeć na swoją gębę za młodu smile Inna sprawa, że siwiec zaczalem mając jakieś 27 lat.

318

Snake napisał/a:

Co do wyglądu. Wielu panów po 30-tce leci siłą rozpędu myśląc, że mają metabolizm 18-tka. Tymczasem mała stabilizacja, praca, brak czasu i zgrabny pan przed robi się rozlazlym panem po. Na dodatek myśli, że jak zechce, to raz, dwa zrobi się na bóstwo. Aż dochodzi do niego, że się nie da raz, dwa i że to boli wink No to po ch...? Inna sprawa, że moim prywatnym zdaniem facet ma większą szansę starzec się ładniej. Sam jak patrzę na swoje zdjęcia sprzed 20 lat, to zgroza mnie bierze. Twarz ze zmarszczkami i siwizną wreszcie jakoś wygląda smile Nie mogłem patrzeć na swoją gębę za młodu smile Inna sprawa, że siwiec zaczalem mając jakieś 27 lat.

Siwizna jest cool cool
Ciesz się, że nie wylysiales lol

319

Iceni napisał/a:
Snake napisał/a:

Siwizna jest cool cool m

No ja akurat lubię lysych wink

320

rossanka napisał/a:
Iceni napisał/a:
Snake napisał/a:

Siwizna jest cool cool m

No ja akurat lubię lysych wink

Ja akurat wolę siwych, ale to nie reguła...

321

Ha ha o siwiznie pisałem mając na myśli brodę. Łysiec zacząłem wcześniej niż siwiec lol tzw. zakola. Nigdy mi to nie przeszkadzało, bo od 16 roku życia z krótką przerwą na długie pióra golilem łeb na łyso. Tak więc siwizna pojawia się tylko na brodzie kiedy zapuszczam 3 dniowy zarost.

322

Snake napisał/a:

Ha ha o siwiznie pisałem mając na myśli brodę. Łysiec zacząłem wcześniej niż siwiec lol tzw. zakola. Nigdy mi to nie przeszkadzało, bo od 16 roku życia z krótką przerwą na długie pióra golilem łeb na łyso. Tak więc siwizna pojawia się tylko na brodzie kiedy zapuszczam 3 dniowy zarost.

Bród akurat nie lubię.  Nie podoba mi się dzisiejszą moda. Parę lat temu się zaczęło na zachodzie  i musiało dojść do nas.
Ciekawe kiedy to minie.

323

Łee... znow rozczarowanie tongue

Brody lubie, ale tylko krotkie, takie tylko-tylko zeby nie drapaly, ale wlos na glowie musi byc!

324

Iceni napisał/a:

Łee... znow rozczarowanie tongue

Brody lubie, ale tylko krotkie, takie tylko-tylko zeby nie drapaly, ale wlos na glowie musi byc!

A to krótkie to ja też lubię.  Chodziło mi o takie brody-brody, jak wczesny św Mikołaj tongue
Włos na głowie może być,  ale nie musi.
I nie długie włosy,  jakieś kucyki, to nie nie.

325

Iceni napisał/a:

Podpisuję się pod tym oboma ręcoma smile

Chyba, że się zakocham i potem z tych siwych wyłysieje - to możemy ponegocjować big_smile

Posty [ 261 do 325 z 628 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 10 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » polskie realia czyli kobieta lat 33 jest już stara???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024