Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 455 z 506 ]

391 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-07-02 18:58:18)

Odp: Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci
Fahkir napisał/a:

Muzulmanie w UK sa spadkiem po Imperium Brytyjskim (glownie Pakistan i Bangladesz), wiec nie bardzo rozumiem Twojego argumentu. Wedlug danych pew research center, ilosc muzulmanow w UK do 2030 r, ma wzrosnac do ok 8.3%.

O tym że są w UK od XVIII wieku pisałem sam. Natomiast chyba nie twierdzisz chyba że obecna 3 milionowa społeczność to w całości spadek po imperium Brytyjskim? Istnieją ogólnodostępne statystyki  z zakresu ostatnich 50 lat, pokazujące jak społeczność muzułmańska rosła na przestrzeni poszczególnych dekad. Widać z nich jedno - to nie tylko "spadek po Imperium Brytyjskim". Co do statystyk... ja przytoczyłem dane z Narodowego Biura Statystycznego w UK, ty mi przytoczyłeś dane bliżej nieznanego instytutu z USA, w dodatku świeżego bo założonego w 2004 roku, a którego szefem jest podejrzany profesorek otwarcie wyrażający swoje poparcie dla emigrantów, homoseksualistów itp. Przykro mi, ale statystyki instytutów są tak samo prawdziwe, jak sondaże przedwyborcze partii, które za nie płacą.

Zobacz podobne tematy :

392

Polis, pisałem dwa razy, do trzech razy sztuka, może ci się uda załapać. Pisałem o pomysłach, dyskusjach sprzed dwóch lat. Między innymi pojawił się pomysł na dofinansowanie państw przyjmujących relokowanych "uchodźców" kwotami na każdego z nich. I przy tym były też głosy, że w razie wcześniejszego wyjazdu relokowanego gościa państwo, które go przyjęło musiałoby zwrócić całość dofinansowania. Jak jest teraz nie wiem, nie interesuję się, bo na szczęście obecny rząd gwarantuje, że żaden uchodźca relokowany do Polski nie będzie. Natomiast zasada jest prosta. Nie po to mają być relokowani aby lądować w Niemczech na socjalu. Nie ma co do tego żadnej wątpliwości. Jest za to właściwie już przemysł oglupiania ludzi, przemycania zdrowych, młodych byczkow pod pozorem pomocy jakimś wyimaginowanym kobietom z dziećmi. Tyle przez telefon. Poprzedni dłuższy post wycielo mi na kompie ale może i dobrze wink

393 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2017-07-02 20:37:26)

szakisz napisał/a:

O tym że są w UK od XVIII wieku pisałem sam. Natomiast chyba nie twierdzisz chyba że obecna 3 milionowa społeczność to w całości spadek po imperium Brytyjskim? Istnieją ogólnodostępne statystyki  z zakresu ostatnich 50 lat, pokazujące jak społeczność muzułmańska rosła na przestrzeni poszczególnych dekad. Widać z nich jedno - to nie tylko "spadek po Imperium Brytyjskim"

Pakistan byl czescia Indii Brytyjskich do chyba 1947 roku, dopiero po tym okresie zaczeto tworzyc odrebne panstwo. Nic dziwnego, ze w polowie XX wieku nastapil wzrost populacji muzulmanow, skoro sam rzad brytyjski sprowadzal masowo ludzi ze swoich bylych kolonii, do pracy ktorej nie chcieli wykonywac autochtoni. W latach 70 emigranci za przyzwoleniem wladz UK sciagneli swoje rodziny, co zapoczatkowalo rozpoczeciem zycia spolecznego i zwiekszeniem sie spolecznosci muzulmanskiej. Zaczeto budowac meczety, domy modlitewne, szkoly , itd. I tak to wszystko sie zaczelo. Wlasciwie, to odrodzenie religijne islamu, jaki dzis obserwuje sie w niektorych krajach UE, zawdziecza sie tym kolejnym pokoleniom emigrantow, ktorzy urodzili sie juz w Europie.

szakisz napisał/a:

Co do statystyk... ja przytoczyłem dane z Narodowego Biura Statystycznego w UK, ty mi przytoczyłeś dane bliżej nieznanego instytutu z USA, w dodatku świeżego bo założonego w 2004 roku, a którego szefem jest podejrzany profesorek otwarcie wyrażający swoje poparcie dla emigrantów, homoseksualistów itp. Przykro mi, ale statystyki instytutów są tak samo prawdziwe, jak sondaże przedwyborcze partii, które za nie płacą.

Ciekawe, bo pew research center, gromadzi dane panstw przeprowadzajacych spisy powszechne, krajowych urzedow statystycznych, instytucji badawczych, eurostatu itp.

394 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-07-02 22:53:04)

Fahkir napisał/a:

Pakistan byl czescia Indii Brytyjskich do chyba 1947 roku, dopiero po tym okresie zaczeto tworzyc odrebne panstwo. Nic dziwnego, ze w polowie XX wieku nastapil wzrost populacji muzulmanow, skoro sam rzad brytyjski sprowadzal masowo ludzi ze swoich bylych kolonii, do pracy ktorej nie chcieli wykonywac autochtoni. W latach 70 emigranci za przyzwoleniem wladz UK sciagneli swoje rodziny, co zapoczatkowalo rozpoczeciem zycia spolecznego i zwiekszeniem sie spolecznosci muzulmanskiej. Zaczeto budowac meczety, domy modlitewne, szkoly , itd. I tak to wszystko sie zaczelo. Wlasciwie, to odrodzenie religijne islamu, jaki dzis obserwuje sie w niektorych krajach UE, zawdziecza sie tym kolejnym pokoleniom emigrantow, ktorzy urodzili sie juz w Europie.

No proszę cię... Zaraz się okaże, że dzisiejsza 3-milionowa populacja Muzułmanów to pamiątka po Królowej Wiktorii big_smile Masz jakieś dowody na poparcie tej teorii czy to tylko taka twoja wolna dedukcja? Może masz jakiś wiarygodny sposób w jaki dałoby się to potwierdzić? Ponad połowa obecnej populacji muzułmańskiej urodziła się poza granicami UK. Trudno zatem przypisywać im jakieś związki z Muzułmanami z okresu Imperium Brytyjskiego.   

Fahkir napisał/a:

Ciekawe, bo pew research center, gromadzi dane panstw przeprowadzajacych spisy powszechne, krajowych urzedow statystycznych, instytucji badawczych, eurostatu itp.

To miało by świadczyć o wiarygodności tej instytucji, tak? Nie wiem jak ciebie, ale mnie to nie przekonuje. Gromadzeniem ogólnodostępnych danych możemy się zajmować równie dobrze ty czy ja, hobbistycznie. O niczym to nie świadczy.

395

_Francesca_ napisał/a:
beniaban napisał/a:

załóżmy że te kilkadziesiąt tysięcy przyjedzie do Polski...te kilkadziesiąt tysięcy to kobiety i mężczyźni , którzy się rozmnażają...więc z kilkudziesięciu tysięcy robi się set tysięcy bo oni przecież nie posiadają jedno-dwoje dzieci tylko i dziesięcioro....

Tak, tak miliony się zrobią z tych kilku tysięcy.

To co tutaj wypisujecie powoli zakrawa na paranoję. Przyjedzie kilka tysięcy uchodźców, z tego zrobią się setki tysięcy, potem miliony... lol

Ewika, głupie pytania zadajesz. Każdy kto jest za przyjmowaniem uchodźców ma wziąć kogoś pod swój dach? To jak kogoś np. boli krzywda dzieciaków z domów dziecka to od razu musi wziąć kogoś do swojego domu? Można pomagać w inny sposób i jeśli uchodźcy by trafili do mojego miasta to na pewno z grupą znajomych zorganizowalibyśmy jakąś pomoc. Zbiórka odzieży, pomoc w nauce polskiego, pomoc w znalezieniu pracy.

Francesca, a co Ty z grupa przyjaciół bądź sama, zrobiłaś dla swojego najbliższego otoczenia w którym są kobiety i dzieci z patologicznych domów , bezdomni, inwalidzi i wiele innych społecznie wykluczonych osób , ze tak teraz czekasz na pomaganie osobom skądś tam hen za wielka woda ??

Nie lepiej najpierw skupić się na pomocy potrzebującym mieszkającym obok nas ??

Co Ty wiesz na temat pomocy jakiej oczekują emigranci z krajów arabskich ?
To są jedynie Twoje wyobrażenia o tym czego potrzebują, oby nie zostały szybko zrewidowane przez brutalna rzeczywistość sad

396 Ostatnio edytowany przez kwadrad (2017-07-02 23:32:25)

Moim zdaniem jak krokodyl udaje owce to wpędza się pułapkę.
Ponieważ jak nie będzie owcą to powiedzą ze jest krokodylem, a jak będzie czymś pomiędzy krokodylem a owcą to tez powiedzą ,że jest krokodylem.
I tak jest chyba z Merkel która została "zbawicielem" Europy, za wszelką cenę.
Najlepiej byłoby gdyby bardziej wpływowym "szefem" był ktoś inny.

Polska jest kreowana na taki kraj bez przeszłości i zapędów imperialistycznych.
Dzięki temu możemy sobie chyba pozwolić na takie a nie inne zdanie.
Pytanie czy te zdanie jest rozsądne ?

Imigranci ożywiają lokalny rynek. Chociaż akurat Ukraina jest bliżej...

Czy UE może powiedzieć "żegnajcie imigranci" bo 2-3 kraje powiedziały nie ?
Myślę że nie.
Czy jeżeli solidarnie są podejmowane pewne działania, to czy ktoś może być partnerem dalej jeżeli się od nich uchyla ?
Myślę że nie.

Co daje przyjęcie imigrantów do UE poza :
- siła roboczą
- pozbawieniem Syrii ludzi którzy mogli odbudować kraj , tworzyć struktury ,czyli przedłużeniem  czasu na odbudowę, więcej miejsca na firmy z USA.

Moim zdaniem stworzeniem wizerunku "UE jest dobra i humanitarna" , przyjmie tanią siłę roboczą.
Czyli przyjmij milion osób, przekonaj ludzi że 10-40 terrorystów da się ekstrapolować na cała populacje Muzułmanów.
Że Islam to zła religia , Muzułmanie to terroryście.

Tworzona jest opinia , pisze tworzona bo ze 100 newsów fani tematu wybierają ten o imigrantach.
Więc z  newsów o kocie , psie , czymkolwiek innym lub imigrancie, największą siłę nośna ma ten ostatniej.

A zamach przez Muzułmanin to już hekatomba , wszyscy czytają , armageddon.
Muzułmanin zabił 3 osoby, nastąpił koniec świata, islam to zło ...
No wiec ja myślę, że jakiś  limit na przyjęcie  imigrantów to sensowny krok.

Aczkolwiek ze względu na poparcie społeczne (aby nie przyjmować) , rząd który przyjmie jego realizacje będzie mógł liczyć na ekstra bonus od EU ze współpracuje.
Czyli zamiast kija ( kary) jak obecnie , może dostanie marchew.
Trzeba tylko dłużej grać na czas.

397

kwadrad napisał/a:

Moim zdaniem stworzeniem wizerunku "UE jest dobra i humanitarna" , przyjmie tanią siłę roboczą.
Czyli przyjmij milion osób, przekonaj ludzi że 10-40 terrorystów da się ekstrapolować na cała populacje Muzułmanów.

Cały czas błędne i mylne myślenie. Ludzie nie uwzięli się na Muzułmanów. Problem w tym, że właśnie wśród tego miliona jest te 10-40 terrorystów, a UE nie jest w stanie ich skutecznie odfiltrować, co pokazują "wizytówki" zostawiane na ulicach Europy. Jeżeli robię przyjęcie i na 100 osób, a te osoby mówią, że w tej setce sprowadzą seryjnego morderce, a ja mam zgadywać który to, to wolę nie robić imprezy wcale, a ocalić siebie, dom, rodzinę, pozostałych gości być może także. Trudno, czasem musi być odpowiedzialność zbiorowa bo nie da się inaczej.

398 Ostatnio edytowany przez assassin (2017-07-03 00:13:27)

kwadrad napisał/a:

Imigranci ożywiają lokalny rynek.

Brednie.... nie zawsze tak jest, popatrz na Grecję, południe Włoch itd.

kwadrad napisał/a:

Czy UE może powiedzieć "żegnajcie imigranci" bo 2-3 kraje powiedziały nie ?
Myślę że nie.
Czy jeżeli solidarnie są podejmowane pewne działania, to czy ktoś może być partnerem dalej jeżeli się od nich uchyla ?
Myślę że nie.

Ależ UE w wielu kwestiach z PL nie była, nie jest i nigdy nie będzie solidarna, więc....??

kwadrad napisał/a:

Co daje przyjęcie imigrantów do UE poza :
- siła roboczą
- pozbawieniem Syrii ludzi którzy mogli odbudować kraj , tworzyć struktury ,czyli przedłużeniem  czasu na odbudowę, więcej miejsca na firmy z USA.

Po pierwsze, tych całych uciekających Syryjczyków do UE, w tej całej masie, która się tu dostała jest w okolicach 10-15%, ale w sensie propagandowym Syria, tak jak i terroryzm to nośne hasła.
Po drugie, gdyby Ci ludzie, którzy zewsząd się tu znaleźli, nadawali się do roboty, bądź chcieli pracować po przyuczeniu, to zarówno DE jak i inne kraje Zachodu za Chiny Ludowe by ich nie chcieli wypychać po całej Europie, a skoro jest taki lament, żeby ich jednak wypchnąć, to...no właśnie.
Cóż, jeśli PiS pęknie, to następne wybory ma pozamiatane, kolejne zresztą też.

399 Ostatnio edytowany przez kwadrad (2017-07-03 00:30:43)

Ja myślę ze odwyk od tematu imigrantów składnia do mniej emocjonalnych wniosków.
Można go sobie podarować i nie karmić wewnętrznego "Robespierre'a" .

Ponieważ i tak to nastawienie czy przekonanie zostało stworzony przez medialną propagandę.
Ludzie powinni popierać linie rządu , to tak się ich ustawia "mentalnie" narzędziami smile
Gdyby rząd chciał emigrantów, to jestem prawie pewien że widzielibyśmy ich jako zbawców ba wyzwolicieli.

Chyba warto jednak dorzucić mimo wszystko jakiś kompromis.
Polityka to kompromis a nie tupnę nogą i tak będzie.

400

Fahkir napisał/a:

Nie jest to takie proste, poniewaz naplywajaca ludnosc nie pochodzi z jednego kregu kulturowego. Obecnie duza czesc z nich to mieszkancy biednych panstw Afryki Wschodniej i Srodkowej, ktorzy nie sa arabami, ani tez czasami wyznawcami islamu. Do tego dochodza zwykli imigranci z Pakistanu, Afganistanu i Albanii - w wiekszosci nie znajacy jezyka i kultury arabskiej. Tak na marginesie, to w Pakistanie i Afganistanie analfabetyzm jest zjawiskiem powszechnym i migranci z tych panstw czesto nie potrafia czytac i pisac. Jaka ci ludzie beda mogli podjac prace w Europie?

Fahkir napisał/a:

Moim zdaniem, jezeli kraje UE chca pomoc uchodzcom, to powinni finansowac obozy w Turcji, Jordanii i Libanie.

Niech sobie każdy płaci z własnej kieszeni na takie cele.

Nie życzę sobie, aby moje podatki na takie cele szły.

To w ogóle taka żałosna retoryka - używać socjalistycznego państwa do destabilizacji regionów na bliskim wschodzie i obalania dyktatorów, aby potem wołać do państwa o utrzymywanie obozów dla uchodzców (kapitan pańśtwo znowu was uratuje nie?)

Fahkir napisał/a:

Jeszcze jedna wazna rzecz: prawda jest taka, ze Panstwo Islamskie chce - poprzez kryzys imigracyjny - sprowokowac Europejczykow do pogromow muzulmanow i nakrecania spirali odwetu. Dzieki temu IS bedzie naturalnym obronca przesladowanej spolecznosci muzulmanskiej. Podbnie bylo w Iraku, gdzie gnebieni przez szyickie bojowki sunnici, traktuja obecnie IS jak swoich wyzwolicieli. Po drugie: przesladowani muzulmanie beda bardziej sklonni do radykalizacji i dzialan odwetowych i obawiam sie, ze w odpowiedzi na terroryzm islamski pojawi sie terroryzm antyislamski. Zreszta, mialby pewnie poparcie wsrod niektorych tutaj piszacych histerykow.

Dlatego nie powinno być muzłumanów w Europie ani żadnych innych obcych "cywilizacji" -  ludzie z odrębnych kultur siebie nie tolerują i nie ufają sobie i działania odwetowe i kolektywizacja to naturalne zachowanie/ odruch większości populacji  z obu stron.

Więc po co te eksperymenty i męczenie się ze sobą (znaczy męki to dotyczą tylko Europejczyków którzy utrzymują swoją pracą rozmnażające sie na potęgę arabskie szczury)

Fahkir napisał/a:

obawiam sie, ze w odpowiedzi na terroryzm islamski pojawi sie terroryzm antyislamski. Zreszta, mialby pewnie poparcie wsrod niektorych tutaj piszacych histerykow.

Oh, obawiasz się, że w odpowiedzi na terroryzm swoich ziomali Europejczycy zareagują agresją - no zobacz jacy oni niegrzeczni ci Europejczycy i chamscy - jak oni śmią no - powinni siedzieć cicho (to gwarancja pokoju i zadowolenia islamistów)

Może zamiast obawiać się o odwety Europejczyków (i edukacje ich na forum dla kobiet) zajmij się propagandą nienawiści wobec innowierców w meczetach?

Bo najwyraźniej w złym miejscu działasz na rzecz pokoju i próbujesz tutaj prać mózgi i propagować jednostronny pacyfizm i bezczynność (albo świadomie wprowadzasz w błąd ludzi)

401 Ostatnio edytowany przez Snake (2017-07-03 09:35:04)

Wild napisał/a:

O tym ktoś słyszał?

Prezydenci 12 największych polskich miast zrzeszonych w Unii Metropolii Polskich podpisali deklarację o współdziałaniu w dziedzinie migracji. O podpisaniu dokumentu poinformowano podczas konferencji prasowej w Gdańsku. „Polska w 2030r. stanie się krajem imigranckim” – mówił prezydent Adamowicz.

„Polskie duże miasta od wielu lat są otwarte na procesy migracyjne i różnorodność mieszkańców” – czytamy w deklaracji podpisanej przez prezydentów m.in Białegostoku, Bydgoszczy, Gdańska, Krakowa, Lublina, Łodzi, Poznania, Rzeszowa, Szczecina, Warszawy Wrocławia i Katowic.

W Gdańsku przedstawiciele samorządów z Pomorza podpisali również deklarację partnerstwa na rzecz integracji imigrantów „Przyjazne i bezpieczne Pomorze”. Prezydent Gdańska Paweł Adamowicz przypomniał, że „historia ludzkości to historia ciągłych, permanentnych przesiedleń narodów, ludów z różnych powodów”.

Adamowicz  powołując się na badania Uniwersytetu Warszawskiego powiedział, że w 2030r. Polska przestanie być krajem emigranckim, a stanie się krajem imigranckim, „dlatego trzeba się przygotować do tych trudnych procesów” – mówił prezydent Gdańska. „Włodarze miast pokazują, że są bardziej odpowiedzialni niż politycy szczebla państwowego” – podkreślił.

Działania samorządów będą wspierane przez Międzynarodową Organizację ds. Migracji (IOM) oraz Biuro Wysokiego Komisarza Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Uchodźców

1. Tadeusz Truskolaski - Białystok - Platforma Obywatelska
2. Rafał Bruski - Bydgoszcz - Platforma Obywatelska
3. Paweł Adamowicz -Gdańsk - Platforma Obywatelska
4. Marcin Krupa - Katowice - powiązany z PO
5. Jacek Majchrowski - Kraków. - Sojusz Lewicy Demokratycznej
6. Krzysztof Żuk - Lublin - Platforma Obywatelska
7. Hanna Zdanowska - Łódź. - Platforma Obywatelska
8. Jacek Jaśkowiak - Poznań. - Platforma Obywatelska
9. Tadeusz Ferenc - Rzeszów - Sojusz Lewicy Demokratycznej
10. Piotr Krzystek - Szczecin - Platforma Obywatelska
11. Hanna Gronkiewicz-Waltz - Warszawa - Platforma Obywatelska
12. Rafał Dutkiewicz - Wrocław - Platforma Obywatelska

Za rok wybory samorządowe to może ta platformiana klika poleci ze stołków.

Fachowo to się chyba nazywa strzał w kolano...

Zorganizowany transport problemu:

Dwa niemieckie statki organizacji pozarządowej „Jugend Rettet” wzięły na pokład na Morzu Śródziemnych 600 imigrantów z Afryki. Przeciążenie spowodowało, że same znalazły się w sytuacji zagrożenia i mogą w każdej chwili zatonąć. Żaden z nich nie jest w stanie manewrować, ponadto jeden z nich ma zepsuty silnik. Sytuację pogarsza fakt, iż na Morzu Śródziemnym panują bardzo trudne warunki pogodowe.

„Pracujemy nad rozwiązaniem tej sytuacji tak szybko, jak się tylko da” – poinformowała organizacja, która jest operatorem statków.

W odpowiedzi na wezwanie niemieckich ratowników ruszyły wprawdzie na pomoc statki z włoskiej Lampedusy, ale w drodze wzięły na pokład tylu tzw. uchodźców z innych łodzi, że musiały zawrócić.

Na pomoc dryfującym statkom ma przybyć jednostka Vos Hestia.

Może jeśli już niech wynajmą kilka dużych wycieczkowców i wiozą od razu do niemieckich portów, a nie podrzucają Włochom...

402 Ostatnio edytowany przez Wild (2017-07-03 12:34:28)

Niezły cyrk.

Chciałbym doczekać czasów kiedy statki załadowane imigrantami zamiast przypływać to będą odpływać z europejskich portów.

403 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2017-07-03 15:26:52)

Wild napisał/a:

Tramwaj czy pociąg to co innego gdy jest tłoczno.

Ja doskonale widziałem ich reakcję gdy wchodziliśmy i oni celowo tego miejsca nie zrobili tylko czekali nie wiadomo na co.Jak podchodzę już na 30 cm i ktoś dalej siedzi i się gapi to chyba jest coś nie halo.Czy się mylę?

No to jak się gapi, to przemów do niego, a nie czekasz żeby się domyślił. On nie siedzi w Twojej głowie, a Tobie NAPRAWDĘ, PRZYRZEKAM, korona z głowy nie spadnie, jak powiesz "przepraszam, chciałbym przejść".
Równocześnie, jak sądzę, jeśli Ty się zagapisz i zatarasujesz przejście, to będziesz oczekiwał, że ktoś powie na początku "przepraszam". Tak czy nie? Bo jeśli nie, tylko zacznie po chamsku, to zrozumiem potrzebę "machania łapami".

rh72 napisał/a:

No tak. Nasza wina. Nasza wielka wina... taka kultura tej winy i nawet niekatolik tak ma. Przyszli bo 'myśmy' zawinili, robią bo 'myśmy' pozwalamy... Zawsze jak coś prosisz to zacznij kulturalnie 'przepraszam...'. No tak... 'Przepraszam, czy tu biją?' sad

Dżizas, K, JP, człowieku, jak podchodzisz do kogoś i pytasz "przepraszam która godzina" to jest kultura winy?
Czy może to jest kultura winy albo nie, zależnie od karnacji pytanego?

szakisz napisał/a:

Oddajmy władzę społeczeństwu. Paradoksalnie, gdy naród wyraża swoją wolę  i jednocześnie jest ona sprzeczna z interesami owej grupy

Jak znalazł opis "wizji wolności" spod znaku reformy edukacji. Majstrowanie przy TK i konstytucji docenisz, jeśli kiedyś wejdziesz w drogę interesom jakiejś  szyszki z PiS. Plus jeszcze sądy.

szakisz napisał/a:

No patrz jaki ten Kaczor zły, woli się posłuchać 3/4 i zapewnić sobie poparcie niż realizować umowy, które od początku były zawarte wbrew ogólnym tendencjom. Chyba w ogóle nie zna się na polityce big_smile

Reforma edukacji jeszcze bardziej. big_smile

Snake napisał/a:

Zdecydowanie lepiej jest płacić pieniędzmi niż życiem ludzkim.

Jak to było? Że Bolek zawarł przymierze z komuchami i dzięki temu nie wjechały do nas ruskie czołgi? No jaka szkoda (pieniędzy).

Normalność.
"Widzisz, szczupli, społecznie uprzywilejowani biali ludzie tworzą ten mały gustowny krąg. I każdy wewnątrz niego jest normalny. A każdego spoza kręgu należy zbić, złamać i przestawić tak, aby można było go przyjąć do kręgu. Jeśli się to nie uda, powinien zostać zamknięty. Lub co gorsza, budzić litość".

http://i66.tinypic.com/flijj5.jpg

404 Ostatnio edytowany przez Wild (2017-07-03 16:19:51)

Czarna Kotka napisał/a:

No to jak się gapi, to przemów do niego, a nie czekasz żeby się domyślił. On nie siedzi w Twojej głowie, a Tobie NAPRAWDĘ, PRZYRZEKAM, korona z głowy nie spadnie, jak powiesz "przepraszam, chciałbym przejść".
Równocześnie, jak sądzę, jeśli Ty się zagapisz i zatarasujesz przejście, to będziesz oczekiwał, że ktoś powie na początku "przepraszam". Tak czy nie? Bo jeśli nie, tylko zacznie po chamsku, to zrozumiem potrzebę "machania łapami".

Z Tobą jest rozmowa jak połączenie z Ełkiem big_smile

Piszę w kółko,że oni celowo tak obsiedli jak jaśnie ''pany'' a Ty mi czarna kotko w kółko tłumaczysz,że to ja miałem ich przepraszać.Gdyby to były dzieci to bym zrozumiał,ale dorosłe konie siedząc na przejściu,wejściu do restauracji po prostu zrobili to celowo.I celowo dalej siedzieli i się gapili widząc,że chcę przejść.
Oni właśnie czekali na to by ich grzecznie poprosić o zrobienie przejścia,no ale lekko się przeliczyli i być może na przyszłość nie będzie im się chciało pajacować i prowokować.

Wiele razy siedziałem gdzieś ze znajomymi ale nigdy nie zatarasowaliśmy przejścia wink

405 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-07-03 17:59:27)

Czarna Kotka napisał/a:
szakisz napisał/a:

Oddajmy władzę społeczeństwu. Paradoksalnie, gdy naród wyraża swoją wolę  i jednocześnie jest ona sprzeczna z interesami owej grupy

Jak znalazł opis "wizji wolności" spod znaku reformy edukacji. Majstrowanie przy TK i konstytucji docenisz, jeśli kiedyś wejdziesz w drogę interesom jakiejś  szyszki z PiS. Plus jeszcze sądy.

Dla jasności... nie darzę szczególną miłością ani PiS, ani PO. Uważam, że to te samo szambo z tę różnicą, że PiS bardzo mocno jedzie na patriotyzmie, ojczyźnie itp., ale w skrócie to koniec różnic. Wybór między nimi to wybór między dżumą a cholerą, po prostu. Mój post dotyczył ogólnej tendencji w polityce i życiu publicznym, nie konkretnej partii. Natomiast tak się składa, że obecnie o demokracji najgłośniej krzyczą ci, którzy zostali nie tak dawno odsunięci od władzy. Ci, którzy nie tak dawno sami majstrowali przy TK. Może więc trochę umiaru z tą hipokryzją, co? wink Oczywiście za 2 lub 6 lat to samo będzie robił PiS kiedy tylko straci władzę i też nie będzie to niczym niezwykłym.

Co do konstytucji - konstytucja 97 i spór o nią to farsa w najczystszej postaci. Została przyjęta przy 42% frekwencji, co przyznał nawet sam Leszek Miller w rozmowie z Polsat News. Także twierdzenie, że musimy jej bronić, bo jest ostatnią ostoją demokracji, przyjętą bezspornie przez większość Polaków jest zwykłym nadużyciem, żeby nie powiedzieć kłamstwem.

P.S. Jeżeli odnosisz się do czyjejś wypowiedzi to łaskawie odnoś się do jej całości, bądź przynajmniej przytaczaj pełne zdania. Wyrywasz z mojej wypowiedzi jakieś połówki zdań, te połówki, które najbardziej ci pasują, pozbawiasz je kontekstu i sensu jednocześnie powołując się na nie. Ja wiem o czym pisałem, ale nie każdy z czytających musi. Jeżeli nadal będziesz wyrywać tylko strzępki pasujące Tobie to nie będę się więcej do nich odnosił.

406 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2017-07-03 23:59:25)

szakisz napisał/a:

No proszę cię... Zaraz się okaże, że dzisiejsza 3-milionowa populacja Muzułmanów to pamiątka po Królowej Wiktorii big_smile Masz jakieś dowody na poparcie tej teorii czy to tylko taka twoja wolna dedukcja? Może masz jakiś wiarygodny sposób w jaki dałoby się to potwierdzić? Ponad połowa obecnej populacji muzułmańskiej urodziła się poza granicami UK. Trudno zatem przypisywać im jakieś związki z Muzułmanami z okresu Imperium Brytyjskiego.

Statystyki sa takie, ze najwieksze spolecznosci muzulmanskie w UK pochodza z Pakistanu i Bangladeszu, czyli dawnych kolonii brytyjskich. Ci ktorzy urodzili sie poza Wielka Brytania i przyplyneli do Europy wraz z fala imigrantow lub na zaproszenie swoich bliskich, w wiekszosci urodzili sie w regionie Azji Poludniowej - a zatem z regionu historycznie zwiazanego z imperium brytyjskim.
Nie oznacza to, ze wszyscy wyznawcy islamu w Wielkiej Brytanii pochodza z dawnych kolonii i protektoratow. Ale nie mozna zaprzeczyc, ze ich obecnosc to w ogromnej mierze element spadku postkolonialnego. To, ze imigranci zaczeli naplywac w latach 50. w okresie wielkiej koniunktury, a pozniej masowo sciagac swoje rodziny, jest przeciez informacja powszechnie znana.

szakisz napisał/a:

To miało by świadczyć o wiarygodności tej instytucji, tak? Nie wiem jak ciebie, ale mnie to nie przekonuje. Gromadzeniem ogólnodostępnych danych możemy się zajmować równie dobrze ty czy ja, hobbistycznie. O niczym to nie świadczy.

Tak, na pewno jednen z najbardziej szanowanych instytutow opinii publicznych na swiecie, falszuje dane XD. Natomiast, nigdzie nie mozna znalezc rewelacji, o ktorych piszesz (o rzekomym wzroscie populacji muzulmanskiej do 27 milion do 2051 roku), oprocz jednej strony - maoz israel. Pomijam juz to, ze sa to absurdalne wyliczenia, bo rownie dobrze mozna wziac statystyki spospolecznosci polskiej na Wyspach z okresu 1991-2001 i 2001-20015 i wyjdzie, ze w ciagu ostatnich dwoch dekad nastapil ponad 1000% wzrost Polakow nie urodzonych w UK.

407

https://www.youtube.com/watch?v=j1zw_yJID9I

Chińczycy też wiedzą jak robić porządki z Muslimami wink

408 Ostatnio edytowany przez kwadrad (2017-07-04 00:13:43)

Wild napisał/a:

Chińczycy też wiedzą jak robić porządki z Muslimami wink

A gdzieś na innym forum , ktoś może wrzuca podobny film tylko postacie są innych narodowości.
Pytanie jest w zasadzie jedno , w którym momencie publiczność zupełnie traci empatie do "ofiar" ?
Wcale nie trzeba na to tak długo pracować.

Można albo zrobić z oglądających lepszych - nadludzi , albo pokazać ofiary jako "bestie, podludzi" - ponoszące kare.
Wtedy przemoc jako środek represji jest OK.
Wiec bestie , podludzie zostają ukarani , publiczność nie czuje winy.
Ale to nie dzieje sie samo z siebie :newsy , filmy, reportaże , polityka.

No wiec ty cieszysz sie z tego iż doszedłeś do momentu w którym widzisz muslima jako "dzika bestie".
Twoje wszystkie kompleksy ustapiły i mozesz jak to sie mówi dać upust swojej wyższości albo mądrości, jak zwał tak zwał.
No ale chyba nie sądzisz ze wszyscy na tej planecie dają sie urobić po paru newsach i kilku filmach ?

To ze zaliczasz sie do specjalnej kategorii której wiele nie potrzeba, żeby odpowiednio ją ukierunkować względem cudzych poglądów.
Nie znaczy wszyscy tak mają , czasem niektórzy zastanawiają się dłużej , nie jest to w sumie takie złe.
Proces intelektualny , nieważne jakiej byłby jakości pozwolił  wynaleźć : koło , teleskop, pasztet drobiowy oraz propagandę.

409

Wrzucone bardziej na luzie a Ty jakieś prawie elaboraty piszesz.Sam takie filmiki traktuję bardziej z przymrużeniem oka.

410

ja sie ciesze, że u nas niby takie średniowiecze, bo jak słyszę od znajomych np. z anglii co tam się dzieje to masakra!

411

Napiszę więcej później, jak będę miała więcej czasu. Na razie tylko zostawię Wam obrazek.
Tę oto krótką formę literacką, umieszczoną na Spotted miasta, a będącą wersją historii krążących od w sieci od nie wiadomo kiedy, w wersji (chociażby) z Rumunami, udostępniło OD WCZORAJ 13.5k ludzi.
Nawet biorąc pod uwagę, że pewnie część z nich zrobiła to dla beki, uświadamia to skalę paranoi.

https://s1.postimg.org/3l1hzk3kf/koszalin1.jpg

412 Ostatnio edytowany przez vilkolakis (2017-07-04 14:24:22)

Czarna Kotka napisał/a:

Napiszę więcej później, jak będę miała więcej czasu. Na razie tylko zostawię Wam obrazek.
Tę oto krótką formę literacką, umieszczoną na Spotted miasta, a będącą wersją historii krążących od w sieci od nie wiadomo kiedy, w wersji (chociażby) z Rumunami, udostępniło OD WCZORAJ 13.5k ludzi.
Nawet biorąc pod uwagę, że pewnie część z nich zrobiła to dla beki, uświadamia to skalę paranoi.

https://s1.postimg.org/3l1hzk3kf/koszalin1.jpg

A już myślałem, że w busie jest tunel czasoprzestrzenny, do którego były wrzucane wszystkie kobiety i teleportowane do ISIS big_smile

Dawniej to jak się chciało pozabijać trochę Żydów to się wymyślało historyjkę, że Żydzi porywają dzieci i zabiją na ofiarę w jakiś obrzędach.
W jednym z kościołów w Sandomierzu można zobaczyć wiszący obraz z nawiązaniem do tej bajeczki smile

413

A wiecie, że pod ostatnim postem następny link proponowanego na forum tematu brzmi 'dom spokojnej starości'...? To jest dopiero ironia tongue

czyli: http://www.netkobiety.pl/t105074.html

414

Pierwszy prezydent z listy już się tłumaczy dlaczego podpisał deklarację...

415

kwadrad napisał/a:

Ja myślę ze odwyk od tematu imigrantów składnia do mniej emocjonalnych wniosków.
Można go sobie podarować i nie karmić wewnętrznego "Robespierre'a" .

Ponieważ i tak to nastawienie czy przekonanie zostało stworzony przez medialną propagandę.
Ludzie powinni popierać linie rządu , to tak się ich ustawia "mentalnie" narzędziami smile
Gdyby rząd chciał emigrantów, to jestem prawie pewien że widzielibyśmy ich jako zbawców ba wyzwolicieli.

Chyba warto jednak dorzucić mimo wszystko jakiś kompromis.
Polityka to kompromis a nie tupnę nogą i tak będzie.

Hmmm....zdecydowanie przeceniasz siłę oddziaływania tej "propagandy" na społeczeństwo. Świat się skurczył, ludzie mają rodziny, znajomych porozrzucanych po świecie, którzy widzą co się dzieje na tym całym Zachodzie, który z uporem maniaka PL stara się dogonić.
Ale choć raz Polak może być mądry przed szkodą.

Snake napisał/a:

W Białym Stoku takie fanaberie? Facetowi chyba stołek się już znudził...

416 Ostatnio edytowany przez Spanielka (2017-07-05 13:51:57)

Nie chcę za bardzo wchodzić w dyskusję o słuszności przyjmowania migrantów do Polski. W tym względzie myslę że każdy ma swoje zdanie i raczej ani jednak ani druga strona go nie zmieni (przynajmniej póki co). Wszystko w zasadzie w rękach rządzących.

Chciałabym jednak podzielić się z Wami swoim doświadczeniem.

Kilka lat temu (ca.10) miałam ogromną przyjemność mieszkać w Pozzallo, urokliwym zakątku naszej planety, który stał sie moim drugim domem. Jest to bodajże najbardziej na południe wysunięte portowe miasto Sycylii, liczące ok. 20 tyś. mieszkańców żyjących głównie z morza, a w miesiacach letnich także z  turystyki. Niewielkie, spokojne i senne poza sezonem; latem zmieniające się w tętniace życiem "centrum wszechświata ;-) ". Otwarci, niezwykle przyjaźni mieszkańcy, zawsze chętni do pomocy i do rozmowy; czyste, zadbane ulice; totalne poczucie bezpieczeństwa, żadnych zagrożeń. Idylla w czystej postaci. Takie było Pozzallo z moich wspomnień. Takim właśnie je zapamiętałam.

Wróciłam w to miejsce po latach. Z radością że znowu zobaczę przyjaciół i znajome miejsca, tak jak się wraca do domu po długiej nieobecności. Wróciłam - i go nie poznałam.
Piszę tego posta a serce mi się kraje. Tego miasta, ktore znałam i kochałam już nie ma. Kilka lat wystarczyło by zmienić je o 180 stopni.

Pozzallo jako najbliszy port przyjmuje ok. 70% migrantów wyłowionych z Morza Śródziemnego. Na jego terenie zlokalizowano również obóz przejściowy, do którego trafiają po wyjściu na ląd. Tam sa rejestrowani, kwaterowani, udzielana jest im wszelka niezbędna pomoc. Niby powinni być rozdzielani dalej - wg. ustaleń Unii Europejskiej. Nie ma jednak żadnej prawnej możliwości by ich w tym obozie zatrzymać. Jako ludzie wolni mogą go opuszczać w dowolnej chwili, co też czynią. Wielu z nich jeszcze przed zakończeniem całej procedury rejestracji po prostu opuszcza obóz i udaje się na północ. Pozostają niezweryfikowani, często służby nie zdążą się o nich dowiedzieć kompletnie niczego. Pozniej posługują się lewymi papierami nabytymi na czarnym rynku. Inni, mniej przedsiebiorczy, zostają na miejscu w oczekiwaniu na wyrobienie odpowiednich dokumentow. Wolny czas "umilają" sobie wycieczkami po okolicach. Chodzą grupami, które są "nie do ruszenia". Zachowują sie jak bydło - są głośni, niechlujni. Nie przyjmują do wiadomosci, że mogą komuś przeszkadzać, że za ścianą właśnie zasnęło małe dziecko itp. Na próby zwrócenia uwagi, prośby o ciszę, reagują agresją. Obrażają ludzi, bardzo często prowokują. W stosunku do kobiet są ordynarni, dwuznaczne gesty, zachowania o podteksćie seksualnym to zjawiska powszechne. Kradną; wchodza do sklepu, biorą co chcą i wychodzą. Dewastuja mienie publiczne (połamana ławka i porysowana karoseria samochodu to tylko dwa przykłady zdarzeń, których byłam świadkiem). Na YT mozna znaleźć całą masę filmików, które obrazują jak wygląda sytuacja na sycylijskich ulicach. Ludzie boją sie wyjść z  domu, już nie tylko wieczorami, także w ciagu dnia. Że turystyka umarła nie musze chyba wspominać.

Sytuacja jest bardzo napięta, nastroje minorowe. Ludzie mówią już otwarcie, że to co się dzieje prowadzi do wielkiej katastrofy. I są to ludzie, których znam od wielu lat, którzy początkowo bardzo zaangazowali się w pomoc uchodźcom (w różnych formach). Płacą za to teraz okrutną cenę.

417

Spanielka napisał/a:

Nie chcę za bardzo wchodzić w dyskusję o słuszności przyjmowania migrantów do Polski. W tym względzie myslę że każdy ma swoje zdanie i raczej ani jednak ani druga strona go nie zmieni (przynajmniej póki co). Wszystko w zasadzie w rękach rządzących.

Chciałabym jednak podzielić się z Wami swoim doświadczeniem,

Kilka lat temu (ca.10) miałam ogromną przyjemność mieszkać w Pozzallo, urokliwym zakątku naszej planety, który stał sie moim drugim domem. Jest to bodajże najbardziej na południe wysunięte portowe miasto Sycylii, liczące ok. 20 tyś. mieszkańców żyjących głównie z morza, a w miesiacach letnich także z  turystyki. Niewielkie, spokojne i senne poza sezonem; latem zmieniające się w tętniace życiem "centrum wszechświata ;-) ". Otwarci, niezwykle przyjaźni mieszkańcy, zawsze chętni do pomocy i do rozmowy; czyste, zadbane ulice; totalne poczucie bezpieczeństwa, żadnych zagrożeń. Idylla w czystej postaci. Takie było Pozzallo z moich wspomnień. Takim właśnie je zapamiętałam.

Wróciłam w to miejsce po latach. Z radością że znowu zobaczę przyjaciół i znajome miejsca, tak jak się wraca do domu po długiej nieobecności. Wróciłam - i go nie poznałam.
Piszę tego posta a serce mi się kraje. Tego miasta, ktore znałam i kochałam już nie ma. Kilka lat wystarczyło by zmienić je o 180 stopni.

Pozzallo jako najbliszy port przyjmuje ok. 70% migrantów wyłowionych z Morza Śródziemnego. Na jego terenie zlokalizowano również obóz przejściowy, do którego trafiają po wyjściu na ląd. Tam sa rejestrowani, kwaterowani, udzielana jest im wszelka niezbędna pomoc. Niby powinni być rozdzielani dalej - wg. ustaleń Unii Europejskiej. Nie ma jednak żadnej prawnej możliwości by ich w tym obozie zatrzymać. Jako ludzie wolni mogą go opuszczać w dowolnej chwili, co też czynią. Wielu z nich jeszcze przed zakończeniem całej procedury rejestracji po prostu opuszcza obóz i udaje się na północ. Pozostają niezweryfikowani, często służby nie zdążą się o nich dowiedzieć kompletnie niczego. Pozniej posługują się lewymi papierami nabytymi na czarnym rynku. Inni, mniej przedsiebiorczy, zostają na miejscu w oczekiwaniu na wyrobienie odpowiednich dokumentow. Wolny czas "umilają" sobie wycieczkami po okolicach. Chodzą grupami, które są "nie do ruszenia". Zachowują sie jak bydło - są głośni, niechlujni. Nie przyjmują do wiadomosci, że mogą komuś przeszkadzać, że za ścianą właśnie zasnęło małe dziecko itp. Na próby zwrócenia uwagi, prośby o ciszę, reagują agresją. Obrażają ludzi, bardzo często prowokują. W stosunku do kobiet są ordynarni, dwuznaczne gesty, zachowania o podteksćie seksualnym to zjawiska powszechne. Kradną; wchodza do sklepu, biorą co chcą i wychodzą. Dewastuja mienie publiczne (połamana ławka i porysowana karoseria samochodu to tylko dwa przykłady zdarzeń, których byłam świadkiem). Na YT mozna znaleźć całą masę filmików, które obrazują jak wygląda sytuacja na sycylijskich ulicach. Ludzie boją sie wyjść z  domu, już nie tylko wieczorami, także w ciagu dnia. Że turystyka umarła nie musze chyba wspominać.

Sytuacja jest bardzo napięta, nastroje minorowe. Ludzie mówią już otwarcie, że to co się dzieje prowadzi do wielkiej katastrofy. I są to ludzie, których znam od wielu lat, którzy początkowo bardzo zaangazowali się w pomoc uchodźcom (w różnych formach). Płacą za to teraz okrutną cenę.

Piękna historia, ale wiesz, że napisanie jej było stratą czasu?
Zaraz uslyszysz, że jesteś zmanipulowana i wierzysz wyolbrzymionym fake newsom.
Ja mieszkam w Londynie , znam i rozumiem to miasto tak jak ty swoje Pozallo, a ostatnie wydarzenia obserwuje niemalże zza rogu. Jakby jednak ktoś pytał, to nie mam prawa wierzyc własnym oczom, a każda moja relacja jest wynikiem paniki nieslusznie wywolywanej przez  srodowiska prawicowe. To co widzę nie istnieje!!! Nie ma zadnego zagrożenia i powinnam sie cieszyć , że jestem daleko od zasciankowej Polski, w której każdy każdego chce gwałcić i molestować.
Pamietaj - nie ma terroryzmu ani problemu z uchodźcami. to jedynie wymysł twojego zmanipulowanego mózgu.

418 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-07-05 14:18:48)

Fahkir napisał/a:

Statystyki sa takie, ze najwieksze spolecznosci muzulmanskie w UK pochodza z Pakistanu i Bangladeszu, czyli dawnych kolonii brytyjskich. Ci ktorzy urodzili sie poza Wielka Brytania i przyplyneli do Europy wraz z fala imigrantow lub na zaproszenie swoich bliskich, w wiekszosci urodzili sie w regionie Azji Poludniowej - a zatem z regionu historycznie zwiazanego z imperium brytyjskim.
Nie oznacza to, ze wszyscy wyznawcy islamu w Wielkiej Brytanii pochodza z dawnych kolonii i protektoratow. Ale nie mozna zaprzeczyc, ze ich obecnosc to w ogromnej mierze element spadku postkolonialnego. To, ze imigranci zaczeli naplywac w latach 50. w okresie wielkiej koniunktury, a pozniej masowo sciagac swoje rodziny, jest przeciez informacja powszechnie znana.

Tak, masz racje największe społeczności muzułmańskie pochodzą historycznie z terenów kolonii brytyjskich. Natomiast czy to daje im prawo zalewać UK? Moim zdaniem nie. Należy pamiętać, że w okresie swojej największej świetności Imperium Brytyjskie miało pod kontrolą niemal pół globu. Moim zdaniem było by to dziwne, gdyby teraz połowa globu rościła sobie prawo do zamieszkania w UK, nie uważasz? Poza tym, należy też pamiętać dwie rzeczy:

Po pierwsze, Imperium Brytyjskie to nie tylko Muzułmanie. To także siłą rzeczy hindusi, buddyści oraz inne pomniejsze i malutkie grupy. W żadnej z nich nie widać aż tak agresywnych ruchów ludności. Ludność indyjską ocenia się w UK na około 1,5 miliona, ale już np. samych Hindusów jest już niecały milion.

Po drugie, twierdzisz, że skoro UK miała niegdyś na terenie Bangladeszu, Pakistanu czy innych państw muzułmańskich kolonie to naturalne teraz będzie, że ta ludność będzie przepływać do UK. Otóż ten proces nie jest wcale taki oczywisty: UK nie była przecież jedynym państwem, która brała udział w wyścigu kolonialnym. była Hiszpania, była Portugalia itp. Też jakoś nie słychać, żeby Brazylijczycy masowo zalewali Portugalię, albo żeby cała Ameryka Południowa czy środkowa masowo ściągała do Hiszpanii.

Tym co trzeba by było na pewno to sprawdzić ile ta ludność muzułmańska napływająca do UK dzisiaj, ci młodzi mężczyźni (kobiety i dzieci??) mają faktycznie wspólnego z Imperium Brytyjskim, z emigracją z lat 40, 50, 60. Oczywiście tego rzetelnie się zrobić nie da.     

Fahkir napisał/a:

Tak, na pewno jednen z najbardziej szanowanych instytutow opinii publicznych na swiecie, falszuje dane XD. Natomiast, nigdzie nie mozna znalezc rewelacji, o ktorych piszesz (o rzekomym wzroscie populacji muzulmanskiej do 27 milion do 2051 roku), oprocz jednej strony - maoz israel. Pomijam juz to, ze sa to absurdalne wyliczenia, bo rownie dobrze mozna wziac statystyki spospolecznosci polskiej na Wyspach z okresu 1991-2001 i 2001-20015 i wyjdzie, ze w ciagu ostatnich dwoch dekad nastapil ponad 1000% wzrost Polakow nie urodzonych w UK.

Taa, domyśliłem się, że akurat na tę stronę się powołasz, to jedna z pierwszych która wyskakuje w Google big_smile Rozczaruję cię, to nie ta. Natomiast nie bardzo wiem, gdzie ty tu widzisz rewelacje. ONS zanotował 75% wzrost populacji muzułmańskiej w ciągu minionej dekady. Do wyliczenia ile to będzie w dłuższej perspektywie czasu (przy zachowaniu tendencji) wystarczy kalkulator.

419

MamaMamusia - dlatego tez własnie napisałam na samym początku, że dyskusja w tym temacie ma raczej sredni sens, bo nikt nikogo nie przekona. I kluczowe są tu słowa "przynajmniej póki co" - bo myślę że wielu szybko i skutecznie zmieniłoby zdanie gdyby ich choć na chwilę przenieść do tej rzeczywistości, w której zmuszeni są żyć mieszkańcy choćby takich miasteczek jak Pozzallo.

A wierzę jednak najbardziej sobie i swoim oczom. I przenigdy nie dam się zmanipulować że to co widzę to nieprawda smile

420

Spanielka napisał/a:

Dlatego tez własnie napisałam na samym początku, że dyskusja w tym temacie ma raczej sredni sens, bo nikt nikogo nie przekona. I kluczowe są tu słowa "przynajmniej póki co" - bo myślę że wielu szybko i skutecznie zmieniłoby zdanie gdyby ich choć na chwilę przenieść do tej rzeczywistości, w której zmuszeni są żyć mieszkańcy choćby takich miasteczek jak Pozzallo.

Właśnie. Najlepsza filozofia to filozofia w stylu: "wpuśćmy ich, a jak ewentualnie zaczną być problemem to wtedy zaczniemy się martwić". No kurcze... przezorność chyba polega na tym, że się czegoś ustrzegamy zawczasu, a nie dopiero po szkodzie wzorem Polaka z popularnego przysłowia.

421

Naprawdę tak trudno pojąć, że mimo, że w jednych rejonach muzułmanie autentycznie powodują problemy, to w innych panuje autentyczna paranoja? Z tych 13 k ludzi  udostępniających alert o strasznych muzułmanach, 90% nie spotkało  w swoim życiu ani jednego, o ile zakład?

PS: ile zamachów było w Pozzallo?

422

Czarna Kotka napisał/a:

Naprawdę tak trudno pojąć, że mimo, że w jednych rejonach muzułmanie autentycznie powodują problemy, to w innych panuje autentyczna paranoja? Z tych 13 k ludzi  udostępniających alert o strasznych muzułmanach, 90% nie spotkało  w swoim życiu ani jednego, o ile zakład?

Ile ci jeszcze trzeba podać przykładów, żebyś przestała posądzać Polaków w kraju i za granicą o zbiorową paranoję?

423

Czarna Kotka napisał/a:

PS: ile zamachów było w Pozzallo?

Wiele razy bylo tu podkreslane, ze nie o same zamachy chodzi. Tylko o zalewanie krajow europejskich totalnie obca kultura, ktora NIE CHCE SIE ASYMILOWAC, nawet  nie chca isc na zwykly kompromis, bo im Allah nie pozwala. Nie chodzi o zamachy (aczkolwiek tez, bo przy takiej masie imigracji jest to nieuchronne), ale o nieprzystosowanie tamtych ludzi do europejskich warunkow. Dlaczego panstwa Europy maja wykladac grube miliony na edukacje, asymilacje, nauke kultury ludzi, ktorzy przyjechali zyc na socjalu? Odpowiedz, dlaczego? Oni sami czesto mowia, ze ich celem sa BOGATE kraje, wiec powod, dla jakiego przyjechali do Europy jest od razu znany.Takie osoby, jak Ty mysla, ze oni przyjechali tu ciezko pracowac, by wesprzec gospodarke unijna... Wiekszosc z nich to nie sa uchodzcy z Syrii, wiec dlaczego Europejczycy maja wydawac grube pieniadze, by ich utrzymywac? A potem jeszcze wieksze pieniadze wydawac na asymilowanie ich i ochrone przed nimi? Gdzie to instynkt zachowawczy, rozsadek?Moze to nie jest w tej chwili wielka ekonomiczna katastrofa dla bogatych krajow, ale w dluzszej perspektywie czasu na pewno bedzie.
Dodam, ze osobiscie nie bylabym przeciwko przyjmowaniu uchodzcow, gdyby pani Merkel, zanim zaprosila do Unii tylu obcych kulturowo ludzi, zachowala sie jak na  normalnego polityka przystalo (a nie wlascicielke UE) i obgadala z cala Wspolnota kwestie przyjmowania uchodzcow. Nie tylko z Francja. Gdyby ustalono od razu gorny pulap, jaki moze przyjac Unia i sie tego trzymano. Gdyby sprawdzano dokladnie i weryfikowano tozsamosc uchodzcow. I wreszcie: gdyby sami uchodzcy zachowywali sie przynajmniej poczciwie w stosunku do Europejczykow i szanowali nasze prawo i kulture. Niestety, nie moge powiedziec o zadnym z tych ''podpunktow'', ze zostal spelniony. I dlatego jestem zdecydowanie na NIE.  I jeszcze, zanim ktos nazwie mnie rasistka: nie jestem nia. Dla mnie uchodzcy moga byc zieloni, pomaranczowi, moga pochodzic z Peru, Iraku, czy Boliwii- nie przeszkadza mi to. A to jest istota rasizmu. Natomiast mnie osobiscie nie podoba sie ''religia'' muzulmanow. Dla mnie wiara, ktora mowi o wojnie w imie Boga, o biciu kobiet, o scinaniu glowy niewiernym, malzenstwie z dziecmi, to nie religia, a zwykla zbrodnicza ideologia. Przyjmujac ogromna liczbe imigrantow, ktorzy wyznaja te ''religie'' ryzykujemy tym, ze za kilkanascie lat w Polsce bedzie sie dziac to samo, co w Szwecji czy Belgii. Nie mowie, ze juz, teraz, ale za kilkanascie- dziesiat lat moze to byc problem w Polsce.

424 Ostatnio edytowany przez Wild (2017-07-05 19:10:04)

Spanielka napisał/a:

Chodzą grupami, które są "nie do ruszenia". Zachowują sie jak bydło - są głośni, niechlujni. Nie przyjmują do wiadomosci, że mogą komuś przeszkadzać, że za ścianą właśnie zasnęło małe dziecko itp. Na próby zwrócenia uwagi, prośby o ciszę, reagują agresją. Obrażają ludzi, bardzo często prowokują. W stosunku do kobiet są ordynarni, dwuznaczne gesty, zachowania o podteksćie seksualnym to zjawiska powszechne. Kradną; wchodza do sklepu, biorą co chcą i wychodzą. Dewastuja mienie publiczne (połamana ławka i porysowana karoseria samochodu to tylko dwa przykłady zdarzeń, których byłam świadkiem).

Wiesz,bo im gdy źle robią trzeba grzecznie i ładnie tłumaczyć jak mają się zachować.Przepraszać,prosić,błagać,nawet uklęknąć na kolanach.Broń Boże w takich sytuacjach nie podnosić głosu,bo można jaśnie panów urazić big_smile

Jakiś czas temu opisywałem przypadek z jednego z małopolskich miast gdzie panoszyły się i rozrabiały grupy Cyganów.Zaczepiali pojedyncze osoby,zaczepiali kobiety,kradli itd.Władze miasta,policja nie potrafili zrobić z tym porządku.W końcu wkurzyli się miejscowi kibole i zrobili porządki po swojemu.Od tamtego czasu minęły jakieś 3 lata i w mieście jest względny spokój.Po tym zdarzeniu dzielna polska policja zakasała rękawy i wzięła się do roboty,bo przecież musieli znaleźć i ukarać sprawców tego haniebnego czynu.

Czarna Kotka pewnie zaraz napisze,że przecież zamiast dać im po głowach to było trzeba ich grzecznie poprosić o to by zachowywali się jak należy.

425

Ha, ha, a ja od dawna twierdzę, że pomijając kwestie finansowe żadni pseudo uchodzcy nie będą chcieli do nas trafić właśnie ze względu na tą zdrową tkankę narodu. Jak to kiedyś określano, jego "bijące serce" wink U nas prowokacyjne zachowania, zaczepianie, jakieś islamskie patrole spotkalyby się z natychmiastową i bolesną kontrakcja. Nie to co za morzem, na północy czy na zachodzie. Tam mają raj... i dziewice smile

426 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2017-07-05 20:06:08)

szakisz napisał/a:

Tak, masz racje największe społeczności muzułmańskie pochodzą historycznie z terenów kolonii brytyjskich. Natomiast czy to daje im prawo zalewać UK? Moim zdaniem nie.

szakisz, imigranci z dawnyh kolonii brytyjskich, moga przyjezdzac raczej bezproblemowo do UK, w ramach prawa imigracyjnego regulowanego przez Commonwealth, czyli Brytyjska Wspolnote Narodow. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawe, ale  Brexit byl wyrazem m.inn. sprzeciwu wobec emigracji z Europy Srodkowej i Wshodniej. Zreszta sam przewodniczacy UKIP, stwierdzil ze woli emigrantow z Indii, ktorych uwaza za blizszych kulturowo niz Polakow i Rumunow.

szakisz napisał/a:

Taa, domyśliłem się, że akurat na tę stronę się powołasz, to jedna z pierwszych która wyskakuje w Google big_smile Rozczaruję cię, to nie ta. Natomiast nie bardzo wiem, gdzie ty tu widzisz rewelacje. ONS zanotował 75% wzrost populacji muzułmańskiej w ciągu minionej dekady. Do wyliczenia ile to będzie w dłuższej perspektywie czasu (przy zachowaniu tendencji) wystarczy kalkulator.

Wyliczenia sa absurdalne w tym, sensie ze rownie dobrze moznaby obawiac sie polnizacji Wysp Brytysjkich ( przy zachowaniu obecnej tendencji), jezli UK nie wyjdzie UE.

Wild napisał/a:

Chińczycy też wiedzą jak robić porządki z Muslimami

Oni nie bija muzulmanow, tylko Hndusow. Pelikany takie jak ty, lykna wszystko ;-)

427

Snake napisał/a:

Ha, ha, ... . Tam mają raj... i dziewice smile

Gdzie? Gdzie dokładnie...?! Może zostanę imigrantem lub emigrantem... jak zwał... chcę do raju smile dziewica też się przyda tongue

428

MamaMamusia napisał/a:
Spanielka napisał/a:

Chciałabym jednak podzielić się z Wami swoim doświadczeniem,

Piękna historia, ale wiesz, że napisanie jej było stratą czasu?
Zaraz uslyszysz, że jesteś zmanipulowana i wierzysz wyolbrzymionym fake newsom.
Ja mieszkam w Londynie , znam i rozumiem to miasto tak jak ty swoje Pozallo, a ostatnie wydarzenia obserwuje niemalże zza rogu. Jakby jednak ktoś pytał, to nie mam prawa wierzyc własnym oczom, a każda moja relacja jest wynikiem paniki nieslusznie wywolywanej przez  srodowiska prawicowe. To co widzę nie istnieje!!! Nie ma zadnego zagrożenia i powinnam sie cieszyć , że jestem daleko od zasciankowej Polski, w której każdy każdego chce gwałcić i molestować.
Pamietaj - nie ma terroryzmu ani problemu z uchodźcami. to jedynie wymysł twojego zmanipulowanego mózgu.

Kiedyś jadłem w restauracji i wiecie co wleciała mucha.
Przeleciała koło mojego talerza.
Widocznie chciała zainspirować mnie swoim kloacznym poczuciem humoru.
Wtedy tego nie doceniłem ...

Nie mogłem się pogodzić z tym że ta mucha "to zrobiła", jak śmiała, tego nie było w planach.
Wtedy "zrozumiałem" ze życie to nie koncert życzeń.
Po prostu pewne rzeczy dzieją się bez tego czy tego chcemy czy nie.

Oczywiście możemy mówić że to nie jest tak jak chcemy ale skoro to sie już  stało.
To  tak jakby próbować zagiąć łyżkę siła woli, trochę śmieszne.

429 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-07-05 23:43:11)

Fahkir napisał/a:

Zreszta sam przewodniczacy UKIP, stwierdzil ze woli emigrantow z Indii, ktorych uwaza za blizszych kulturowo niz Polakow i Rumunow.

Może sobie uważać. Być może dla niego są bliżsi, czemu by nie. Natomiast to nie zmienia faktu, że UK liczyć umie. Doskonale zdaje sobie sprawę, że swoją potęgę zbudowało na niczym innym jak właśnie na emigracji. My nie wysadzamy się w powietrze, nie urządzamy zamieszek. Za to jesteśmy jedną z najciężej pracujących mniejszości w UK. Jak już wcześniej wspomniałem pracujemy w zawodach i sektorach, w których rodowity Brytyjczyk palcem by nie kiwną, szczególnie za polską stawkę. I tak jak wcześniej, niektóre media straszyły nas tym, że po BreXit wywalą nas na zbity pysk to teraz jakoś cicho się o tym zrobiło, nie zauważyłeś? Nie ma absolutnie żadnego ekonomicznego argumentu za tym, by Brytyjczycy nie chcieli Polaków.

Fahkir napisał/a:

Wyliczenia sa absurdalne w tym, sensie ze rownie dobrze moznaby obawiac sie polnizacji Wysp Brytysjkich ( przy zachowaniu obecnej tendencji), jezli UK nie wyjdzie UE.

Zagrożenie ze strony Polaków jest takie samo, jak przy każdej grupie, która się asymiluje, pracuje i i jest z tego samego kręgu kulturowego wink

430

rh72 napisał/a:
Snake napisał/a:

Ha, ha, ... . Tam mają raj... i dziewice smile

Gdzie? Gdzie dokładnie...?! Może zostanę imigrantem lub emigrantem... jak zwał... chcę do raju smile dziewica też się przyda tongue

Za Odrą ale dziewice trzeba sobie samemu brać. Jeszcze nie podstawiają pod próg. Jeszcze...

Cały ten spór jest zresztą zupełnie bezprzedmiotowy. Czysta polityka. Obecny polski rząd neguje stanowisko poprzedniego rządu, bo było ono co prawda poprawne w kontekście polityki międzynarodowej ale zupełnie rozmijało się z nastrojami samych obywateli Polski. Zaś obecne władze jadą dobrze na populizmie i nie zamierzają z tego konia schodzić skoro tak dobrze wiezie. Większość Polaków nie chce tych konkretnie imigrantów i rząd może z czystym sumieniem odwoływać się do głosu społeczeństwa.
Druga strona też to rozgrywa politycznie. Wewnętrznie, bo jest to jakaś linia frontu w walce z partią rządzącą. Głupia co prawda (patrz opinia Polaków w tej materii) ale jest. Zewnętrznie zaś jest to jeden z kijów jakie niektóre z państw UE mają na Polskę. Nie podobają im się obecne władze w Polsce więc będą grać tym czym mogą aby tym władzom dokopać.
Spór jest zaś bezprzedmiotowy, bo po pierwsze chyba żaden kraj, który się deklarował w kwestii porozumienia o dyslokacji uchodźców nie wypełnił swoich zobowiązań w całości. Część państw zrobiła to w zasadzie tylko symbolicznie. Powiedzmy sobie szczerze, że nawet we władzach UE, kilku zainteresowanych najbardziej państw nie ma aż takich głupków żeby wierzyli w to, że przewiezieni do Polski "uchodźcy" w niej zostaną. Polska ich zarejestruje, wyda dokumenty tożsamości i tyle ich będzie w Polsce widać. Wyjadą od razu za Odrę. To urządza może Włochy, bo pewnie nie wrócą na południa ale czy urządza Niemcy, Francję, Wlk. Brytanię? Poza tym ci "uchodźcy" nie chcą być zarejestrowani w Polsce, bo wiedzą, że im to zablokuje możliwość pobierania zasiłku w Niemczech. W Polsce dostaną kieszonkowe 70 zł na miesiąc. Jak za to wykupić choćby internet do ajfona? Polska nie ma prawa zatrzymać tych ludzi siłą w Polsce. Będą wyjeżdżać za Odrę, może to będzie w końcu pretekst dla Niemców aby przywrócić kontrole na granicy? Austria właśnie wysyła prawie tysiąc żołnierzy nad granicę z Włochami żeby ją uszczelnić. Włosi protestują, bo skoro "uchodźcy" nie mogą sobie przejść dalej, to zostają we Włoszech.
Skoro więc wszyscy wiedzą, że dyslokacja tzw. "uchodźców" do Polski, to pic na wodę, to o co to bicie piany?

431 Ostatnio edytowany przez Wild (2017-07-06 14:31:15)

Snake napisał/a:

Cały ten spór jest zresztą zupełnie bezprzedmiotowy. Czysta polityka. Obecny polski rząd neguje stanowisko poprzedniego rządu, bo było ono co prawda poprawne w kontekście polityki międzynarodowej ale zupełnie rozmijało się z nastrojami samych obywateli Polski. Zaś obecne władze jadą dobrze na populizmie i nie zamierzają z tego konia schodzić skoro tak dobrze wiezie. Większość Polaków nie chce tych konkretnie imigrantów i rząd może z czystym sumieniem odwoływać się do głosu społeczeństwa

Mnie w tym wszystkim zastanawia to w jaki sposób opozycja chce wygrać wybory za 2 lata.Przecież oni nie mają żadnych argumentów by przekonać do siebie Polaków.Pomijam oczywiście ludzi związanych z KODem,różnej maści towarzyszy,którym PiS odebrał przywileje.
Większość Polaków(łącznie z tymi,którzy nie poszli na wybory 2 lata temu) jest przeciwko przyjmowaniu uchodźców a PO/Nowoczesna dalej idą w zaparte w tej sprawie.Schetyna niedawno stwierdził,że w sprawie uchodźców zdania nie zmienią.

12 prezydentów polskich miast,praktycznie wszyscy z PO również opowiedziało się za przyjęciem do Polski uchodźców.Za rok wybory samorządowe,więc nie wiem czy są na tyle oderwani od rzeczywistości i głupi,czy może pewni siebie czy po prostu już im się znudziło na stołkach.

432

Snake napisał/a:

Tłumaczy bo pewnie boi się, że PiS go zniszczy. Na szczęście reszta Pisowskiego reżimu się nie boi i po prostu postąpili w zgodzie z własnym sumieniem podpisując deklarację. Pokazali, że w nosie mają to co ma w tej sprawie do powiedzenia PiS.

U mnie i wielu moich znajomych z Gdańska prezydent Adamowicz ma duży plus za stanowisko w sprawie uchodźców. Przynajmniej moje miasto nie będzie uznawane w Europie za zaściankowe z zaściankowymi władzami.

433

szakisz napisał/a:
Fahkir napisał/a:

Zreszta sam przewodniczacy UKIP, stwierdzil ze woli emigrantow z Indii, ktorych uwaza za blizszych kulturowo niz Polakow i Rumunow.

Może sobie uważać. Być może dla niego są bliżsi, czemu by nie. Natomiast to nie zmienia faktu, że UK liczyć umie. Doskonale zdaje sobie sprawę, że swoją potęgę zbudowało na niczym innym jak właśnie na emigracji. My nie wysadzamy się w powietrze, nie urządzamy zamieszek. Za to jesteśmy jedną z najciężej pracujących mniejszości w UK. Jak już wcześniej wspomniałem pracujemy w zawodach i sektorach, w których rodowity Brytyjczyk palcem by nie kiwną, szczególnie za polską stawkę. I tak jak wcześniej, niektóre media straszyły nas tym, że po BreXit wywalą nas na zbity pysk to teraz jakoś cicho się o tym zrobiło, nie zauważyłeś? Nie ma absolutnie żadnego ekonomicznego argumentu za tym, by Brytyjczycy nie chcieli Polaków.

Polacy "zabierają" Brytyjczykom pracę. Dla wielu to wystarczy, a za niechęcią części Brytyjczyków do Polaków nie stoją rozsądne i uzasadnione powody. To tak nie działa.

434

Gdyby wakaty byly obsadzone nie mielibysmy co nikomu zabrac.
Zawsze tak Anglikom mowie jak twierdza ze im prace zabieramy. Gdyby chcieli pracowac to nie byloby stanowisk dla nas.

435

Jaguar napisał/a:

Gdyby wakaty byly obsadzone nie mielibysmy co nikomu zabrac.
Zawsze tak Anglikom mowie jak twierdza ze im prace zabieramy. Gdyby chcieli pracowac to nie byloby stanowisk dla nas.

to samo można odnieść do Polski i np. Ukraińców smile
poza tym jeśli "krzyczysz i denerwujesz się, ze człowiek bez znajomości jezyka, bez pleców i znajomości odpowiednich ludzi, nieznający przepisów, jest w stanie dostać pracę w twoim kraju, tzn. ze z tobą musi być coś nie tak"

widzę, że temat zmarł śmiercią naturalną smile

436

polis napisał/a:
szakisz napisał/a:
Fahkir napisał/a:

Polacy "zabierają" Brytyjczykom pracę. Dla wielu to wystarczy, a za niechęcią części Brytyjczyków do Polaków nie stoją rozsądne i uzasadnione powody. To tak nie działa.

Chętnie bym z takim Brytyjczykiem porozmawiał, dowiedział się na czym te "zabieranie" pracy miałoby polegać. Wiesz, taki niczym nie pokryty argument o zabieraniu pracy to można wysunąć w stosunku do każdej w miarę pracowitej mniejszości żyjącej w każdym kraju. Polacy nie są pod tym względem jakoś strasznie wyjątkowi wink

437

_Francesca_ napisał/a:
Snake napisał/a:

Tłumaczy bo pewnie boi się, że PiS go zniszczy. Na szczęście reszta Pisowskiego reżimu się nie boi i po prostu postąpili w zgodzie z własnym sumieniem podpisując deklarację. Pokazali, że w nosie mają to co ma w tej sprawie do powiedzenia PiS.

U mnie i wielu moich znajomych z Gdańska prezydent Adamowicz ma duży plus za stanowisko w sprawie uchodźców. Przynajmniej moje miasto nie będzie uznawane w Europie za zaściankowe z zaściankowymi władzami.

Znowu ten reżim, dyktatura, kaczyzm i co tam jeszcze w repertuarze... Widzisz, gdyby waść Adamowicz rządził we Freie Stadt Danzig, to mógłby robić tam co mu się żywnie podoba, ale że "niestety" obecnie Gdańsk jest częścią RP to cóż, musi się biedaczysko dostosować do tego, czego chce większość, a właściwie czego nie chce.

438

To niech się prezydenci od podpisów razem z politycznymi klakierami i amatorami atrakcji z południa zrzucą na czarter statku. Wyślą go nad wybrzeże Libii i załadują ludzkim ładunkiem. Tak jak robią inne, prywatne statki, nie wiadomo przez kogo opłacone. No i niech spróbują przewieźć ich bezpośrednio do Gdańska. Tylko żeby się nie zdziwili... historia zna już takie przypadki kiedy niewygodne statki tonęły "same z siebie".
Tak przy okazji, ONZ ocenia, że spośród tych co próbują się dostać do Europy przez M. Śródziemne i okolice 70 %, to zwykli imigranci ekonomiczni. Żadni uchodźcy.

439

Portal Polska Racja napisał/a:

Polska udzieliła Komisji Europejskiej odpowiedzi na procedurę za odmowę relokacji uchodźców. W przekazanej KE odpowiedzi zaznaczono, iż władze Włoch odmówiły przeprowadzenia bezpośrednich rozmów z osobami, które miałyby zostać przeniesione do naszego kraju. Rząd podkreślił również, że tym samym pozbawiono Polskę możliwości zweryfikowania wiarygodności wnioskodawców, zatem przyjęcie takich osób uniemożliwiłoby władzom wykonywanie obowiązków dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa.

Odniesiono się także do Grecji, która wprawdzie umożliwiła polskiemu oficerowi łącznikowemu rozmowę z ubiegającymi się o azyl, jednak wśród wnioskodawców były osoby mogące stanowić zagrożenie dla bezpieczeństwa, np. posługujące się fałszywą tożsamością czy podające nieprawdziwe dane o swoim wieku lub kraju pochodzenia.

W piśmie zaznaczono również, że do tej pory rozlokowano zaledwie 14 proc. przewidzianych do relokacji uchodźców, co pozwala stwierdzić, że decyzji relokacyjnej nie wykonują wszystkie państwa członkowskie. Zauważono też, że UE nie wypracowała jeszcze skutecznych mechanizmów i procedury weryfikacji uchodźców pod kątem bezpieczeństwa.

440

Niestety dzisiaj byl zamach w Barcelonie :-( Biedni ludzie. Wlasnie tego obawialismy sie w Polsce w zwiazku z naplywem tylu uchodzcow. U nas nie ma enklaw dla nich. Islam niestety nazywa nas niewiernymi i uczy nienawisci. Ciezko sie nawet bronic przed wjazdem ciezarowki. Teraz to wladze powinny zrobic wszystko, by jakos to powoli regulowac o ile sie da i przestac grozic karami za nieprzyjmowanie uchodzcow. Wielokulturowosc sie nie sprawdzila...

441 Ostatnio edytowany przez kacerz (2017-08-18 11:56:36)

Tu zupełnie nie chodzi o wielokulturowość czy altruizm.

Kraje Europy Zachodniej mniej więcej od ostatnich dwóch dekad XX wieku mają poważny problem demograficzny. Dostrzegalny jest deficyt pracowników, którzy są niezbędni, żeby umożliwić stabilny rozwój gospodarki i powstrzymać jej recesję. Ten problem jest rozwiązywany dwojako. Do UE wstąpiły kraje takie jak nasz, które są kulturowo spójne z Europą Zachodnią i dodatkowo posiadają znaczne zasoby słabo opłacanych, ale przyzwoicie wykształconych fachowców średniego i średnio-wysokiego szczebla. Kraje te zaspokoiły potrzeby zatrudnieniowe Europy Zachodniej na szczeblu średnim i nieco powyżej tego szczebla. Potrzeby zatrudnieniowe na poziomie pracowników niskiego szczebla są rozwiązywane poprzez mniej wykwalifikowanych imigrantów z uboższych części świata.

Jeszcze kilka lat temu wspominało się o problemie gospodarki niemieckiej. To jest o tym, że może się zacząć kurczyć poprzez deficyt pracowników. Obecne raporty wskazują na to, że potrzeby niemieckiej gospodarki pod tym względem zostały zaspokojone w stopniu wystarczającym do około 2050 roku.

Przez ostatnie 28 lat polska gospodarka rozwijała się dynamicznie głównie dzięki temu, że posiadaliśmy znaczne zasoby względnie wykwalifikowanych i słabo opłacanych pracowników. Obecnie ten podstawowy motor rozwoju naszej gospodarki znika. W Polsce sytuacja demograficzna jest KATASTROFALNA i związana z nią recesja będzie jeszcze bardziej dotkliwa. Całej sytuacji nie ułatwia fakt, że polski rynek pracy jest drenowany z fachowców przez kraje Europy Zachodniej. Prognozowanym efektem będzie to, że pokolenie obecnych 40-50 latków(urodzeni w latach 60tych, 70tych) żyje obecnie na znacznie wyższym poziomie niż za 10-20 lat będzie żyło pokolenie ich dzieci (urodzeni w latach 80tych, 90tych) i wnuków (urodzeni po 2000 roku).

Proszę nie stosować argumentu, że arabscy imigranci nie podejmują w Europie Zachodniej pracy i żyją na socjalu. Dane statystyczne świadczą o tym, że większość podejmuje pracę zgodnie z planem zachodnioeuropejskich polityków. Jeżeli ta liczba będzie za mała, wprowadzi się odpowiednie rozwiązania legislacyjne, które ich "zachęcą" do pracy. Owszem znaczna grupa imigrantów żyje na socjalu lub jest zatrudniona okresowo, dorywczo. Nie zmienia to faktu, że cały system jest spójny.

To, że kilka promili promila arabskich imigrantów bądź ich potomków się zradykalizuje i zorganizuje raz na kilka miesięcy zamach, w którym zginie kilkadziesiąt osób, jest z punktu widzenia długoterminowej strategii rozwojowej Niemiec, Francji, Włoch itd. kwestią pomijalna. Porusza ona tylko społeczeństwa tych krajów, bo jest nośna medialnie i tylko dlatego jest w ogóle brana przez polityków pod uwagę w kontekście wyborów. Gdyby nie istniała ta dokuczliwa medialność, to politycy ignorowali by tę sprawę, bo to nie jest realny problem. Liczba zabitych w zamachach jest śmiesznie mała w porównaniu do wypadków drogowych lub raka płuc wywołanego przez nikotynę.

Według prognoz w 2100 roku Europa będzie w większości zamieszkiwana przez ludność pochodzenia arabskiego lub ludność mieszaną. Poziom życia w Europie Zachodniej będzie tak samo wysoki jak obecnie. Ceną będzie to, że garstka niewinnych ludzi zginie w trakcie zamachów.

442

kacerz napisał/a:

To, że kilka promili promila arabskich imigrantów bądź ich potomków się zradykalizuje i zorganizuje raz na kilka miesięcy zamach, w którym zginie kilkadziesiąt osób, jest z punktu widzenia długoterminowej strategii rozwojowej Niemiec, Francji, Włoch itd. kwestią pomijalna. Porusza ona tylko społeczeństwa tych krajów, bo jest nośna medialnie i tylko dlatego jest w ogóle brana przez polityków pod uwagę w kontekście wyborów. Gdyby nie istniała ta dokuczliwa medialność, to politycy ignorowali by tę sprawę, bo to nie jest realny problem. Liczba zabitych w zamachach jest śmiesznie mała w porównaniu do wypadków drogowych lub raka płuc wywołanego przez nikotynę.

Według prognoz w 2100 roku Europa będzie w większości zamieszkiwana przez ludność pochodzenia arabskiego lub ludność mieszaną. Poziom życia w Europie Zachodniej będzie tak samo wysoki jak obecnie. Ceną będzie to, że garstka niewinnych ludzi zginie w trakcie zamachów.

Bardzo ładnie to ująłeś. To się nazywa inżynieria społeczna. Można na to też spojrzeć z wojskowego punktu widzenia. Jest plan, jest cel do zrealizowania, są oszacowane straty, które się akceptuje. Tak jak z papierosami czy alkoholem. Póki ich produkcja i sprzedaż przynosi państwom zyski większe niż koszty, to będą dostępne. Umierający na związane z używkami choroby są wkalkulowani w system.

443

Snake napisał/a:

Bardzo ładnie to ująłeś. To się nazywa inżynieria społeczna. Można na to też spojrzeć z wojskowego punktu widzenia. Jest plan, jest cel do zrealizowania, są oszacowane straty, które się akceptuje. Tak jak z papierosami czy alkoholem. Póki ich produkcja i sprzedaż przynosi państwom zyski większe niż koszty, to będą dostępne. Umierający na związane z używkami choroby są wkalkulowani w system.

W Polsce szacowane koszty spożycia alkoholu, są wyższe niż przychody, które z akcyzy uzyskuje skarb państwa, ale to specyfika naszego kraju i niechęć naszych elit do zmian w tym zakresie.

Przemawia do mnie ta wojskowa metafora. Poprawności polityczna jest narzędziem, żeby zagłuszyć głupców, którzy sprzeciwiają się temu planowi. Stąd też taka krytyka, zarzuty o ksenofobię, rasizm, gdy ktoś nie rozumie, dlaczego zachodnie elity zdecydowały się na to, co robią, i zaczyna zadawać pytania. Zamiast mu przedstawić statystyki i wyjaśnić, że demografia jest integralnym elementem gospodarki oraz, że opracowane rozwiązanie jest optymalne w sensie rachunku kosztów i strat, a zamachy są częścią tego systemu i zostały weń wkalkulowane, po prostu zagłusza się jego głos zarzucając mu nietolerancję. Nie jest to może zbyt uczciwe postawienie sprawy, ale jest skuteczne. Poza tym pożytecznych idiotów, którzy wierzą w altruistyczne i szlachetne ideały równości kultur itd. jest pełno. Oni wspomagają ten proces.

W rzeczywistości kultura islamu jako całość jest niższa i gorsza od kultury zachodniej. Posiada na pewno wiele wartościowych elementów, ale, przynajmniej w tej postaci w jakiej istnieje obecnie, doprowadziła do zacofania wspaniałej niegdyś na tle innych cywilizacji arabskiej.

444

To ja juz wole mieszkac w biednym kraju, ale bez strachu o swoje zycie. Wiadomo ze mozna umrzec na skutek naduzywania uzywek, w wypqdku drogowym, ale to jest wkalkulowane w ludzkie zycie. Zamachy nie sa i nigdy nie beda niczym normalnym i przez nie strach jezdzic po Europie i chodzic po znanych ulicach, bo wjechac ciezarowka niestety jest latwo. Niedlugo to nie beda Niemcy a kraje arabskie... Obecnie nie pojechalabym w zadne miejsce gdzie jest tak duze zagrozenie. Nie zaakceptuje nigdy czegos takiego, dzisiaj za to chyba tez terrorysta atakowal nozem w Finlandii i Niemczech.

445

Za to możesz poczytać biadolenie gazety wyborczej i jakiejś prawniczej dziuni ze stolycy, że polska straż graniczna łamie przepisy i uniemożliwia po raz 31 jakiemuś Hamidowi złożenie wniosku o azyl.

446 Ostatnio edytowany przez assassin (2017-08-18 21:17:17)

Snake napisał/a:

Za to możesz poczytać biadolenie gazety wyborczej i jakiejś prawniczej dziuni ze stolycy, że polska straż graniczna łamie przepisy i uniemożliwia po raz 31 jakiemuś Hamidowi złożenie wniosku o azyl.

To ten szajs jest jeszcze wydawany?? I straż nie łamie prawa...o ile mi wiadomo na Białorusi nie ma wojny.

@kacerz... z tym, że Niemcy, Francja itd chętnie zostawiliby sobie osobników do czegoś się nadających, a na wschód chcą wypchnąć ludzki szrot, zupełnie jak z samochodami.

447

No w sumie łamie wink Teoretycznie taki Hamid zgłasza chęć wystąpienia o azyl i SG ma w tym momencie tylko przekazać ten wniosek do rozpatrzenia dalej. W praktyce wpuszcza Hamida do Polski, gdzie czeka na rozpatrzenie wniosku. Natomiast nasza SG na podstawie swojego rozpytania uznaje, że to tylko sciema i wniosku o azyl nie bierze, a Hamida zawraca.  Prawnicze dziunie grają larum, że to łamanie prawa, bo niby SG nie ma do tego prawa. SG ma to w dupie, bo takie ma wytyczne z góry i nikt im nie podskoczy. Warto poczytać komentarze: adwokacka dziunia vs SG...

448 Ostatnio edytowany przez assassin (2017-08-18 21:31:32)

Snake napisał/a:

...Warto poczytać komentarze: adwokacka dziunia vs SG...

Gdzie tą dyskusję znajdę??

449 Ostatnio edytowany przez kacerz (2017-08-20 22:28:08)

truskaweczka19 napisał/a:

To ja juz wole mieszkac w biednym kraju, ale bez strachu o swoje zycie. Wiadomo ze mozna umrzec na skutek naduzywania uzywek, w wypqdku drogowym, ale to jest wkalkulowane w ludzkie zycie. Zamachy nie sa i nigdy nie beda niczym normalnym i przez nie strach jezdzic po Europie i chodzic po znanych ulicach, bo wjechac ciezarowka niestety jest latwo. Niedlugo to nie beda Niemcy a kraje arabskie... Obecnie nie pojechalabym w zadne miejsce gdzie jest tak duze zagrozenie. Nie zaakceptuje nigdy czegos takiego, dzisiaj za to chyba tez terrorysta atakowal nozem w Finlandii i Niemczech.

Zagrożenie jest wręcz niewarte tego, żeby brać je pod uwagę.

Ile osób w zeszłym roku zginęło w Niemczech w wyniku zamachów terrorystycznych przeprowadzanych w imię islamu?

Jedna osoba w maju została zabita nożem w Monachium. W lipcu zamachowiec zastrzelił 9 osób, ale przyczyną zamachu nie był fanatyzm religijny [nieregulaminowy link -
usunięte przez moderację]
. Włączę to do wyliczenia, bo zamachowiec był w połowie Irańczykiem. Jedna kobieta została w lipcu zamordowana nożem. Jeden nastolatek został w październiku śmiertelnie dźgnięty nożem. Dwanaście osób zginęło w grudniu w Berlinie, kiedy zamachowiec wjechał ciężarówką w tłum.
Daje to mniej niż 30 osób, które w zeszłym roku zginęły w Niemczech w wyniku zamachów przeprowadzonych przez muzułmanów.

Ile osób umarło w Niemczech w 2014?

660 tysięcy. Z tego najczęstszą przyczyną śmierci była choroba serca (132 tysiące ludzi). Potem mamy raka w różnych odmianach. Wymienię teraz przyczyny, które bardziej nadają się na okładki gazet. Popełniono 10 tysięcy samobójstw. Około 10 tysięcy osób zginęło w wyniku upadku. 3654 osoby zginęły w wypadkach samochodowych. Ponad 600 osób zginęło w wyniku przemocy. 422 osoby się spaliły. Teraz ciekawostka: alkohol zabił 5376 osób. 

Naprawdę te 24 osoby, które zginęły w zamachu terrorystycznym, to jest miara tego dużego zagrożenia?

Za to w Polsce w 2014 roku 1030 osób zginęło w wyniku przemocy. Oznacza to, że w dwa razy mniej ludnym kraju, jakim jest Polska, zginęło z tego powodu o 400 osób więcej niż w "kalifacie niemieckim". Muzułmanie ich nie ukatrupili, bo ich nie było i do dziś tutaj nie ma. Wniosek jest taki, że zrobili to nasi rodacy.

(źródło: worldlifeexpectancy.com)

-------------
Post został edytowany z powodu naruszenia Regulaminu Forum. Przypominam, że wklejanie linków do obcych stron internetowych stanowi naruszenie obowiązujących na Netkobietach zasad.
Z pozdrowieniami, Olinka

450

No ale przecież zamachy terrorystyczne to nie jedyny problem. Dochodzą inne przestępstwa, jak morderstwa, gwałty, napady, kradzieże. Do tego poprawność polityczna, która utrudnia karanie sprawców.

451 Ostatnio edytowany przez authority (2017-08-20 23:14:04)

szakisz napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

Ile ci jeszcze trzeba podać przykładów, żebyś przestała posądzać Polaków w kraju i za granicą o zbiorową paranoję?

a z 1000. Ja ci podam 100 więcej wypadków o których w takich krajach jak Francja Niemcy nawet od 10 lat nie słyszano. Jak to jest iż im bardziej konserwatywni ludzie tym gorsze podejście do drugiej płci. Akurat najwięcej znam przypadków kobiet ale tutaj na portalu znalazłem znacznie więcej mężczyzn co raczej mnie nie ucieszyło..
Właśnie po to terroryści robią te zamachy by ludzie tak reagowali to jest własnie terror wy zachowujecie się jak bezwolne marionetki. Grecja ma najwięcej uchodźców a ile tam jest zamachów...
My się nie liczymy w polityce dlatego nie ma u nas zamachów jak by miałby być to już by było ich co nie miara szczególnie iż większość zamachowców to ludzie z 2, 3 pokolenia  a strefa Schengen jest dla nich od samego początku otwarta . Bo nasze zabezpieczenia są nic nie warte piszę to z z całą odpowiedzialnością. Rządzący doskonale o tym wiedza ale polityka to polityka trzeba igrzyska zarządzanie strachem by ciemny lud znów nas wybrał i wybierze taka jest prawda.

Racibor napisał/a:

No ale przecież zamachy terrorystyczne to nie jedyny problem. Dochodzą inne przestępstwa, jak morderstwa, gwałty, napady, kradzieże. Do tego poprawność polityczna, która utrudnia karanie sprawców.

You smrat guy ha Pojedź do Szwecji a dowiesz się kto najwięcej popełnia tych przestępstw. Podpowiem Polacy(90%), Rosjanie, Litwini oraz Ukraińcy. Powód chęć szybkiego dorobienia się. Mam informację z pierwszej reki ponieważ tak się składa iż w policji od niedawna pracuje członek mojej rodziny. Potwierdzam iż od 2 lat zwiększa się liczba przestępstw dokonanych przez ciapatych ale jest to mikron i uwierz tam nikt z tych z kim ona pracowała nie zważa na pseudo poprawności za to u nas czarni oraz politycy (niezależnie od opcji chyba iż rządzą ich przeciwnicy) są bezkarni . Najbardziej śmieszą mnie te wydumane statystyki gwałtów tu prawda jest to efekt działań części środowiska feministycznego. Chodzi mianowicie o to iż pod gwałt podchodzą także u nas tzw inne czynności seksualne. Poza tym wielokrotny gwałt to wiele gwałtów. Nie pisząc już o tym iż u nich wykrywalność gwałtów jest niemal równa 100% Tam większość gwałcicieli dobrowolnie przyznaje się do winy ponieważ wie iż kara będzie nieuchronna(mimo iż może być łagodna) nie to co u nas w Polsce gdzie podobno dotąd NIE ZANOTOWANO PRZYPADKU KOGOŚ KTO DOBROWOLNIE PODDAŁ SIĘ KARZE ZA GWAŁT w czym przebijamy nawet muzułmańską Albanię. Jeśli chodzi o gwałty to wspólnym minusem krajów skandynawskich oraz Słowian są bardzo często stosowane tzw nadzwyczajne okoliczności łagodzące przez co często jest szmisznie i groźnie. Zasadnicze różnice są dwie pierwsza  jawność okoliczności łagodzących druga same inne okoliczności łagodzące. Zacznijmy od pierwszego u ans okoliczności łagodzące mogą być niejawne i najczęściej prowadza do wyroku w zawiasach u nich zawsze są jawne i najczęściej prowadza do dużej kary grzywny + obowiązkowej terapii. Durga sprawa same okoliczności łagodzące e u Skandynawów to najczęściej zespół stresu pourazowego, ADHD, zespół Aspergera a nawet zrąbane dzieciństwo u nas wszystko przekłada się na winę kobiety tj prowokowanie mężczyzny naturę mężczyzny konkretne debilne uzasadnienia znamy z telewizji czy internetu.

452

Mam kontakt z ludźmi mieszkającymi za granicą, we Francji, Włoszech, Anglii, Szwecji, Niemczech i jakoś Twojego optymizmu nie podzielają. Ba, powiedzmy że są o wiele mniej "multi-kulti" niż kiedyś smile. Rozumiem że taka Francja od dwóch lat ma stan wyjątkowy "dla jaj" wink A w takich Włoszech betonowe zapory i pojazdy wojskowe na ulicach to taka atrakcja turystyczna, nie?

453 Ostatnio edytowany przez authority (2017-08-20 23:26:06)

Ja nie opisuję Francji stan wyjątkowy tyczy zaawansowanych komórek terrorystycznych zauważ iż Francja jest spadkobierca systemu kolonialnego i ich działania podobnie jak USA były często co najmniej moralnie wątpliwe czego oni teraz niestety ponoszą konsekwencję. Druga sprawa rasizm o ile w Polsce z takowym poza łysolami za bardzo się nie spotkałem o tyle we Francji od dawna mówiono np ty jesteś dobry arab, Wietnamczyk ale nie Francuz. Teraz moje jedno pytanie kim ty jesteś ja małym przedsiębiorcą który jak wszystko pójdzie dobrze to za rok dwa urośnie do rangi średniego. Jesteś jakimś działaczem partyjnym ?
Jeśli nie to nie dziw się iż pytam ponieważ już 3 złapałem dostali wiadomość na emaila i informację iż jeśli będą się udzielać upublicznię ich dane. Ci ludzie trollowali tu robili pow wiele profili jeden usuwano powstawał kolejny. Ja mam na takich sposoby. Powiem tak mam możliwości wielu znajomych w rodzinie policjantkę jak wcześniej pisałem detektywa i nie tylko. Jestem trochę narcyzowaty oraz nieufny (jest to wynik pewnych doświadczeń życiowych) ale tylko wobec obcych co sam uważam za wadę ale ci co mnie lepiej poznali osobiście i ja ich poznałem widzą iż gdy się poznajemy narcyzm ustępuje. jednak do Trumpa mi daleko big_smile

454

Czyli co? Teraz stwierdzasz, że Francja jednak ma problem, ale generalnie sami sobie winni? smile. W krajach skandynawskich to jeszcze całkiem niedawno było tak bezpiecznie, że można było spokojnie chodzić po ulicach w środku nocy. Zamykało się masę więzień, bo zwyczajnie nie było kogo tam zamykać, z tego słynęli, z dobrej resocjalizacji, niskiego odsetka recydywy i jakby pokojowego podejścia do życia. A teraz jednak sobie narobili kłopotu z tymi imigrantami.

O porytych definicjach gwałtu i sposób liczenia w statystykach w Szwecji to ja wiem, ale licząc tak samo jak liczy się w Europie tych gwałtów w statystykach było by z dwa razy mniej. I nadal po uwzględnieniu tego wszystkiego mamy widoczny wzrost tego przestępstwa w ostatnich latach. Co do wykrywalności gwałtów w Polsce to jak czytałem ostatnio raport o przestępczości z zachodniopomorskiego (gdzie jest dosyć dużo przestępczości) to akurat wykrywalność gwałtów wyniosła 95,8%, wzrost o 16% w ostatnich kilku latach. Według badań Agencji Praw Podstawowych UE, które wykazały najmniej przemocy wobec kobiet właśnie w Polsce, jednocześnie można znaleźć, że to właśnie Polska wykazuje się najwyższym wskaźnikiem raptowalności przypadków przemocy na policji, a najgorzej wypadły właśnie kraje skandynawskie smile

Do tego takie ciekawe wyroki mają w tej Szwecji jak:
-Imigrant z Iraku zgwałcił 14-latkę, nagrał zdarzenie, ale pomimo tego dowodu dostał tylko karę grzywny, bo rzekomo miał ADHD i mógł nie zrozumieć słowa "nie"
-Somalijczyk zgwałcił 80-letnią staruszkę, dostał 8 miesięcy, po wyjściu na wolność... cykał sobie fotki z premierem Szwecji żartując, że planuje karierę polityczną

To chyba raczej nie jest normalne....

455

kacerz napisał/a:
truskaweczka19 napisał/a:

Zagrożenie jest wręcz niewarte tego, żeby brać je pod uwagę.

Ile osób w zeszłym roku zginęło w Niemczech w wyniku zamachów terrorystycznych przeprowadzanych w imię islamu?

Jedna osoba w maju została zabita nożem w Monachium. W lipcu zamachowiec zastrzelił 9 osób, ale przyczyną zamachu nie był fanatyzm religijny [nieregulaminowy link -
usunięte przez moderację]
. Włączę to do wyliczenia, bo zamachowiec był w połowie Irańczykiem. Jedna kobieta została w lipcu zamordowana nożem. Jeden nastolatek został w październiku śmiertelnie dźgnięty nożem. Dwanaście osób zginęło w grudniu w Berlinie, kiedy zamachowiec wjechał ciężarówką w tłum.
Daje to mniej niż 30 osób, które w zeszłym roku zginęły w Niemczech w wyniku zamachów przeprowadzonych przez muzułmanów.

Ile osób umarło w Niemczech w 2014?

660 tysięcy. Z tego najczęstszą przyczyną śmierci była choroba serca (132 tysiące ludzi). Potem mamy raka w różnych odmianach. Wymienię teraz przyczyny, które bardziej nadają się na okładki gazet. Popełniono 10 tysięcy samobójstw. Około 10 tysięcy osób zginęło w wyniku upadku. 3654 osoby zginęły w wypadkach samochodowych. Ponad 600 osób zginęło w wyniku przemocy. 422 osoby się spaliły. Teraz ciekawostka: alkohol zabił 5376 osób. 

Naprawdę te 24 osoby, które zginęły w zamachu terrorystycznym, to jest miara tego dużego zagrożenia?

Za to w Polsce w 2014 roku 1030 osób zginęło w wyniku przemocy. Oznacza to, że w dwa razy mniej ludnym kraju, jakim jest Polska, zginęło z tego powodu o 400 osób więcej niż w "kalifacie niemieckim". Muzułmanie ich nie ukatrupili, bo ich nie było i do dziś tutaj nie ma. Wniosek jest taki, że zrobili to nasi rodacy.

(źródło: worldlifeexpectancy.com)

Nie rozumiem tych porownan. Czy to Twoim zdaniem oznacza, ze mamy byc pozbawieni instynktu samozachowawczego i ich wpuscic tez do Polski? Choroby czy to czy ktos popelni samobojstwo to jest bardzo smutne, ale niezalezne od nas. Wypadkow na drogach jest wiele to prawda ale to nie znaczy ze mamy zignorowac zagrozenie uznac, ze ok wpuscimy ich co z tego, ze beda ofiary... Nie wspomniales o Nicei, o Brukseli, o Sztokholmie jak malo ofiar to w Nicei bylo duzo... Zreszta bez sensu pisac, ze gdzies bylo malo ofiar bo to dla mnie jakas znieczulica. Niewazne ile jest ofiar, to jest tragedia. To byli niewinni ludzie ktorzy chcieli milo spedzic czas a zostali zabici.

Posty [ 391 do 455 z 506 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024