_Francesca_ napisał/a:ewika99.
Nie dzielę Polski na wschód i zachód tylko na ludzi zacofanych i otwartych na inne kultury, inne narodowości. Mentalny ''wsiok'' może mieszkać również w Warszawie czy Krakowie. Tu nie chodzi o miejsce zamieszkania a mentalność.
Czy multi kulti jest przejawem nowoczesnosci? Jesli tak, to ja za taka nowoczesnosc dziekuje. I nie dlatego, ze jestem rasistka, tylko dlatego, ze mam oczy i widze, ze ta ideologia w ogole sie nie sprawdzila na Zachodzie. W ogole. Przebywalam za granica i jedyne, co moge powiedziec to, to ze muzulmanie i Europejczycy nie zyja razem, tylko obok siebie. To jest zasadnicza roznica i takie roznice kulturowe, ze trudno je przekroczyc. A najtrudniejsze w tym wszystkim jest to, ze nie sposob stworzyc prawa, ktore by zadowolilo obie kultury. Krzyczysz o panstwie swieckim, otwartym, tolerancyjnym, zapewne nie zgadzasz sie z ideologia panstwa polskiego katolickiego, bo to zacofanie i obciach, a nie pojmujesz, ze ci goscie, ktorych coraz wiecej w Europie swoje prawa opieraja tylko i wylacznie na Koranie. Tu nie ma miejsca na kodeksy, regulaminy. Tu prawo oparte jest wylacznie na religii. Jak chcesz polaczyc tak bardzo odmiennie poglady i kultury? Jesli muzulmanow na Starym Kontynencie bedzie przybywac, to logiczne, ze w koncu beda sie domagac respektowania swoich praw opartych na KORANIE. I co w chwili, gdy zaczna coraz mocniej domagac sie malzenstw z malymi dziewczynkami, bo tak mowi Islam? Przeciez juz pojawiaja sie takie glosy. Czy wiesz, ze muzulmanin moze poslubic kilkuletnie dziecko? Nie moze z uprawiac seku, czyli penetrowac waginy, ale calkiem legalne jest, by odbyl stusunek poprzez pocieranie penisem miedzy udami dziecka? A jak juz dziewczynka skonczy 9 lat, wtedy juz heja na calego? Wiesz o tym? Pewnie zaraz Fahkir uswiadomi mi, ze to nieprawda, ale wystarczy troche poszukac i poczytac. W przeciwienstwie do Ciebie nie mysle tylko o ''tu i teraz'', tylko zdaje sobie sprawe, co moze sie dziac w Europie za 50 lat. Mnie juz moze wtedy nie byc, ale mam dziecko i chcialabym dla niego normalnosci i spokoju. Ty masz dzieci? Z tego, co piszesz, to szczerze w to watpie.
Co do tych mentalnych wsiokow, to prosze Cie, nie przekrecaj. Wyraznie z Twojej wypowiedzi wynika, ze na WSIACH ludzie glosuja na Kaczynskiego. I masz racje, bo wiekszosc Na wsiach wlasnie glosuje na niego, zwlaszcza ludzi starszych, ale Ty dalas do zrozumienia, ze ci ludzie sa zacofani. Kto Ci dal takie prawo obrazania Polakow, ktorzy maja takie samo prawo do glosowania, jak Ty? Czujesz sie lepsza od tych wsiokow, bo nie glosowalas na PiS? Gdyby sie uprzec, to jestes rasistka, bo dzielisz ludzi na madrych i glupich tylko z racji miejsca zamieszkania. A przeciez tak bardzo walczysz o tolerancje w tym watku, prawda? Poza tym ciekawa jestem, czy w koncu dostane od Ciebie odpowiedz na pytanie, ktore Ci tu kilkakrotnie zadalam? Jak na razie ladnie krazysz wokol tematu, zrecznie go omijajac, ale to tylko swiadczy o tym, ze albo jestes slepa, albo jednak nie jestes az tak tolerancyjna, na jaka pozujesz.
P.S. Zebys sie nie zdziwila, jak partia Kaczynskiego wygra nastepne wybory za pomoca zacofanego elektoratu z polskich wsi, jak i wiekszosci polskich miast (niezacofanych?). WIEKSZOSC ludzi NIE chce imigrantow w Polsce, a mamy demokracje i to glos wiekszosci jest najwazniejszy. Malo tego- glos ludu, przynajmniej tak powinno byc. Widocznie wiekszosci Polakow nie przeszkadza az tak to nasze ''zacofanie'', wola bezpieczenstwo od agresywnego, kompletnie nie asymilujacego sie towarzystwa z konca swiata. A jak jestes taka wyczulona na krzywde uchodzcow, to nic nie stoi na przeszkodzie, bys sciagnela do siebie jedna rodzine z Syrii albo chociaz jedna osobe. Zaprowadz na kurs jezyka, pomoz znalezc prace, mieszkanie, oprowadz po swojej miejscowosci. Dlaczegoz by nie? Daj przyklad tym polskim zacofanym hipokrytom- katolikom. Teraz powaznie pytam. Dlaczego tego nie zrobisz? Dlatego, ze i tak Polska bedzie musiala kary zaplacic za nieprzyjmowanie uchodzcow, nawet jesli Ty i paru Tobie podobnych sciagniecie na wlasna reke gosci? Bo oficjalnie w dalszym ciagu bedziemy na NIE dla uchodzcow? No wiec to tylko swiadczy o Waszych prawdziwych intencjach. Macie w nosie los tych ludzi, na wlasna reke nie pomozecie, obchodza Was tylko i wylacznie te kary i to, ze Polska bedzie na cenzurowanym u pani Merkel. Tylko taki jest powod. Wiec nie masz prawa wytykac ludziom ich ''grzechow'', skoro sama nie robisz nic i nie masz zamiaru zrobic.