Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 506 ]

196

Odp: Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

W temacie "uchodźców", którzy uciekają przed wojną znaczy tych młodych, jurnych chłopaczków z ajfonami, to mam taki super pomysł! My Polacy ćwiczyliśmy w swojej historii już kilka takich eksodusów młodych, bitnych mężczyzn. Lata 1792-1815, 1830, 1848, 1863, 1914-1918, 1939-1945 pokazały, że żadna wojna, żadna okupacja i zniewolenie nie zamykają przed obywatelami dróg walki o swój kraj. Mamy wielką tradycję organizowania się poza granicami swojego kraju do walki o jego niepodległość i suwerenność. Może więc zaproponujmy tym chłopaczkom z ajfonami, że zorganizujemy im tu w Polsce obozy szkoleniowe, po ukończeniu których i doposażeniu z rezerw mobilizacyjnych polskiej armii zapakujemy ich na statki i wysadzimy na afrykańskim wybrzeżu żeby mogli walczyć o swój kraj? Co? Jak myślicie, dużo znajdzie się chętnych? lol

Zobacz podobne tematy :

197

https://www.youtube.com/watch?v=ze_ES5YlfqM
A tu Polak mieszkajacy w UK zdaje relacje na biezaco, co sie dzieje w Anglii. Dzisiaj w Birmingham jest organizowany marsz Britain First przeciwko islamizacji. Warto posluchac, co mowi.
Aha, czy wiecie, ze dzisiaj w Birmingham muzulmanin biegal z maczeta po deptaku i kilku ludzi ranil? Pewnie nie. Bo cywilizowana Unia robi wszystko, by ludzie sie nie dowiedzieli. Bo po co strach wywolywac.  Lepiej ginac po cichu, bez blasku fleczy, prawda? Obejrzyjcie.

198

wilczysko napisał/a:
CatLady napisał/a:

Poza tym jestem przeciwna wpuszczaniu młodych zdrowych silnych facetów, którzy powinni chwycić za broń i bronić kraju i rodzin. A oni co? Porzucili kobiety i dzieci na pastwę losu, pojechali sobie do Niemiec na wczasy socjalne. Kobiety i dzieci można by wpuścić - ograniczoną liczbę i po uprzednim sprawdzeniu. Ale nie tak jak chce unia: całkowicie przypadkowych ludzi.

A Ty jesteś chora, biedna kobieta ? Kto Ci kazał wyjeżdżać do tego "strasznego kraju" z terrorystami ? Czemu nie zostałaś w Polsce i nie pracujesz na chwałę Najjaśniejszej Rzeczypospolitej big_smile ?

Co Ty gadasz w ogóle? Nie jestem chora ani biedna. Jestem Europejką i mieszkam i Pracuję w Europie. Mam prawo tu być. Korzystam z niego. Nie liczę na niczyją pomoc ani nigdy nie korzystałam z zasiłków ani łapy po cudze nie wyciągałam. Nie porównuj, bo nie ma czego porównywać. Po drugie, jak tu przyjechałam, to terroryzmu jeszcze nie było, nie na taką skalę.

Może by było, gdybym ja u nich w kraju siedziała na d*** i krzyczała "daj". Ale tak nie jest.

Polska powinna uczyć się na cudzych błędach, wyciągać z nich konsekwencje, a nie robić to samo, co oni i liczyć na inny rezultat.

199

najbardziej krzycza ci, co najwięcej z unii ciągną

gdyby nie ta unia, to byscie siedzieli w Polsce i pytali codziennie po tysiac razy "a może frytki do tego?"

200

_v_ napisał/a:

najbardziej krzycza ci, co najwięcej z unii ciągną

gdyby nie ta unia, to byscie siedzieli w Polsce i pytali codziennie po tysiac razy "a może frytki do tego?"

V, zaczynasz się miotać, bo chyba już nie wiesz, co powiedzieć. Przeczytaj jeszcze raz, co napisałam. Nigdy nie wzięłam żadnych pieniędzy, żadnych zasiłków.

Mam prawo żyć w bezpiecznym kraju, czy to w UK czy moze kiedyś w Polsce.

Zapewnienie bezpieczeństwa powinno być priorytetem, pomoc uchodźcom - tym prawdziwym - powinna być na drugim miejscu, a wszelkich uciekających przed wojną w Maroku itd odsyłać bez mrugnięcia okiem na tych samych pontonach, którymi przypłynęli.

201

bierzesz chocby mozliwosc pracy i zycia w innym kraju
to nic nie znaczy?

202

Snake napisał/a:

Może więc zaproponujmy tym chłopaczkom z ajfonami, że zorganizujemy im tu w Polsce obozy szkoleniowe, po ukończeniu których i doposażeniu z rezerw mobilizacyjnych polskiej armii zapakujemy ich na statki i wysadzimy na afrykańskim wybrzeżu żeby mogli walczyć o swój kraj?

Walczyc o swoj kraj z kim? A moze stworzyc dla nich rozne oddzialy, w zaleznosci od tego z kim sympatyzuja?

203

_v_ napisał/a:

bierzesz chocby mozliwosc pracy i zycia w innym kraju
to nic nie znaczy?

To znaczy, że biorę możliwość pracy - PRACY - w innym kraju. Jeszcze raz - pracy. Nie wyciągania łapy po cudze, jakby mi się należało z jakiegoś tytułu. Pracy w Europie, korzystam z przywileju, że legalnie mogę wyjechać i pracować w dowolnym kraju UE.

Nie przedzieram się nielegalnie przez chaszcze albo na tyłach ciężarówek ani pontonem nie płynę udając uchodźcę, by coś ugrać.

204

Mnie cały czas usilnie zastanawia jedno....czemu oni sie pchają przez pół świata do krajów zupełnie obcym im kulturowo? Przecież wystarczyłoby pojechać np do Egiptu. Czy np Arabii. Dla bardziej upartych może być Libia czy Algieria. Podróż krótsza, bezpieczniejsza (nie ma morza do przepłynięcia)...taka Arabia np kraj bogaty...Co im sie tam nie podoba? #sarkazm

205 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-06-25 01:35:31)

Jaguar napisał/a:

Mnie cały czas usilnie zastanawia jedno....czemu oni sie pchają przez pół świata do krajów zupełnie obcym im kulturowo? Przecież wystarczyłoby pojechać np do Egiptu. Czy np Arabii. Dla bardziej upartych może być Libia czy Algieria. Podróż krótsza, bezpieczniejsza (nie ma morza do przepłynięcia)...taka Arabia np kraj bogaty...Co im sie tam nie podoba? #sarkazm

To jest naturalny proces zajmowania terenu. Najłatwiej to zrobić przez mniejszości etniczne. Przyjeżdża jakaś niepozorna grupa ludzi, osiedlają się, ściągają tu rodzinę. Potem te dzieci rosną, zakładają swoje rodziny. To plus ciągły napływ ludności z zewnątrz powoduje, że mija pokolenie, dwa aż grupka nam się rozrasta do takiego stopnia, że np musimy jej dać reprezentację w parlamencie. Pomijając tę najnowszą falę Jeszcze 30-40 lat temu nie było żadnego problemu z muzułmanami w UK (dla czepialskich, którzy lubią łapać ludzi za słówka - Muzułmanie w UK znajdują się od XVIII wieku). Dzisiaj już burmistrz stolicy jest muzułmaninem. To samo masz w USA. Nie sposób dzisiaj wygrać wyborów bez głosów Latynosów.

206 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2017-06-25 01:52:22)

_v_ napisał/a:

przypominam tylko, ze te obozy powstały,bo jeden naród chciał się ochronić przed innym narodem (co przypomnialy obrzydliwe slowa Szydlo)

to Zydzi zabierali prace, majątek i miejsce do zycia Niemcom oraz przenosili choroby

Całkowita nieznajomość historii. Niemieccy Żydzi pod każdym względem byli Niemcami, za wyjątkiem (w części przypadków) religii. To nie byli tacy Żydzi jak w Polsce - słabo integrujący się, chodzący w chałatach, mówiący w obcym języku.

_v_ napisał/a:

ci co pamiętają wojnę już wymarli,wiec nie ma kto przypomnieć, do czego prowadzi takie eskalowanie niecheci do innych narodo

Muzułmanie nie są ani narodem, ani rasą. Islam to religia i ideologia,. Pytanie zatem za kogo w Twoim mniemaniu robią muzułmanie - za Żydów, czy za nazistów? Bo islam, tak jak nazizm, jest chorą, zbrodniczą ideologią.

Tak na marginesie, tym co tak tu krzyczą - a Czeczeni są OK i się zintegrowali, polecam wrzucić w google, bo tu linkować nie wolno:>>Czeczeni zaatakowali polską szkołę. "Dzieci były przerażone!"<<> wypowiedź mieszkanki:

- Np. z Ukraińcami nie mamy żadnych problemów. Czasami pracują u nas w sadach i dobrze nam się z nimi żyje. Czeczeni to jednak zupełnie inna bajka. Kradną, jeżdżą pijani samochodami, a w pobliskich lasach ciągle rozbierają jakieś samochody.
To oni [Czeczeni] podkreślają ciągle, że tu gdzie są będzie obowiązywał islam i tu jest Państwo Islamskie. Nawet do Ukraińców, którzy z nimi mieszkają, mają pretensje o krótkie spodenki
/

O tym nie przeczytacie w Wyborczej, Newsweeku, NaTemat, nie obejrzycie w TVN - nasze media już kłamią w interesie islamu. Co będzie, gdy ilość muzułmanów wzrośnie? Jak w Szwecji - gdy 7 Irakijczyków i Somalijczyk zgwałciło dziewczynę, tamtejsze media pisały "Szwedzi zgwałcili". A tu jeszcze reportaż z polskiego miasteczka ubogaconego wyznawcami islamu:
https://www.youtube.com/watch?v=warD2zFLZkE

wilczysko napisał/a:

Co więc proponujecie jako rozwiązanie problemu z terroryzmem islamskim ? Deportację wszystkich muzułmanów z Europy ?

Europa ma z nimi problem na własne życzenie i niech sama sobie te problemy rozwiązuje. A my po prostu powinniśmy wyciągnąć naukę z ich problemów - nie wpuszczać wyznawców islamu do Polski.

wilczysko napisał/a:

Polacy traktują swoją historię bardzo wybiórczo. Zapominają, albo nie chcą pamiętać, że ten kraj kiedy był u szczytu potęgi to był właśnie swoistym multikulti

To jest oczywista nieprawda. Różne grupy religijne stosowały własne prawo, a muzułmanie byli pozbawieni praw politycznych - te miała tylko szlachta, zwłaszcza katolicka, ale także prawosławna i protestancka, polska lub polonizująca się.

wilczysko napisał/a:

Parę linijek wcześniej ktoś tu argumentował, że Czeczeni potrafili się dobrze zasymilować, nie robią problemów, a teraz tu znowu czytam, że nie wolno Muzułmanów wpuszczać, bo będą siali terror, kradli, gwałcili. Naprawdę 10 tys. uchodźców jest w stanie zagrozić 38 milionom ? 10 tysięcy ludzi to tyle co przychodzi na dobry mecz ligowy.

Ty naprawdę nie rozumiesz, że w każdym kraju, który teraz ma z nimi problemy, jeszcze niedawno było to te pierwsze 10 tysięcy? Że z bodaj 12 tysięcy, które chce nam wcisnąć Unia, po łączeniu rodzin zrobi się ze 60 tysięcy? A to będzie tylko początek.

O Czeczenach pisałem Ci wyżej - wcale się nie integrują, tam gdzie żyją są problemem, a jest ich garstka - napłynęło 80-90 tysięcy, zostało niecałe 10%.

wilczysko napisał/a:

No skoro multikulti jest be, to Polskę chyba też trzeba podzielić na pół, bo dla mnie katolicko-narodowo-socjalistyczna brać to całkiem odmienna kultura i na pewno się z nią nie zintegruję.

A dlaczego na pół? Wy - fani islamu, podobnie jak naziści jesteście jakimiś promilami w społeczeństwie. Wystarczy jednym i drugim wydzielić po powiecie w Bieszczadach.

wilczysko napisał/a:

A niech sobie jeżdżą i bez prawa jazdy. Co kraj to obyczaj. A ile ludzi ginie rocznie w wypadkach ? W 2014 roku to było jakieś 1700. Więc i tak jesteśmy znacznie lepsi big_smile

Nie wiem co to ma wspólnego z napływem muzułmanów, ale i tak podajesz nieprawdziwe dane. W Polsce ginie ok. 2900-3000 ludzi rocznie, w Wielkiej Brytanii ok. 2300. Ale to nie ma wielkiego związku z kulturą jazdy, a raczej z jakością dróg i jakością samochodów.

wilczysko napisał/a:

Śmierć to śmierć. Dla tego co ginie nie ma znaczenia, czy ginie w zamachu terrorystycznym, czy w wypadku samochodowym.

Rozumiem, że napływ muzułmanów co prawda przynosi morderstwa religijne, ale za to ogranicza ilość wypadków samochodowych. Dobrze cię zrozumiałem? Bo jeśli te dwie sprawy są bez związku, to po co o tym piszesz? Po lewacku, rozmydlić problem, sprowadzić dyskusję do absurdu?

_v_ napisał/a:

pan kierowca tira przezyl znacznie mniej niz np. kobieta,ktora byla przetrzymywana przez meza w piwnicy i gwalcona przez jego kolegow przez lata.
jego cierpienia dosc szybko sie skonczyly
zupelnie inaczej niz tysiecy kobiet w Polce bitych i gwalconych

moze najpierw zrobmy porzadek u siebie,wyplenmy przemoc igwalty, a pozniej wezmy sie za naprawianie swiata

mnie bardziej niz gwalt ze strony muzulmanina martwi gwalt ze strony smalca alfa w Polsce,ktoremu np. odmowie. a odmawiam wielu,bo to porazki genetyczne sa hmm

Nominuję do forumowej głupoty roku.  Przyjmujmy muzułmanów, bo Polacy czasem gwałcą, a tak będzie większy wybór gwałciciela i większe prawdopodobieństwo zgwałcenia...

_v_ napisał/a:

gwałty już są i to dokonywane przez ten kwiat polskiego patriotyzmu katolickiego

Rozumiem, za mało mamy gwałcicieli, a kobieta powinna mieć wybór czy zgwałci ją kwiat patriotyzmu katolickiego, czy książę orientu. Nie może być tak, że w Polsce mamy zaledwie 2000 gwałtów rocznie, - to co najmniej pięć razy za mało. A skoro polscy mężczyźnie nie potrafią, trzeba sięgnąć po zawodników z krajów islamu. Każda kobieta ma prawo do gwałtu!

Wiem,że to brzmi debilnie, ale po prostu od twojej "argumentacji" opadają ręce i nie tylko ręce. Tak na marginesie to typowe lewackie przerzucanie piłeczki w miejsce normalnej dyskusji. Zacytuję norweską, lewicową feministkę Hege Storhaug - jak wygląda dyskusja o islamie z lewakami:

Nie mówili wprost, że kłamię - na to byli za mądrzy. Po prostu zaczynali mówić o czymś innym, co miało być ważniejsze - o problemach społeczeństwa norweskiego, na przykład molestowaniu seksualnym dzieci w norweskich rodzinach. Ile przymusowych małżeństw jest rocznie w Norwegii? Dwa, trzy? A ile dzieci jest seksualnie molestowanych w norweskich rodzinach?

Tydzień temu uczestniczyłam w debacie telewizyjnej w jednym z najważniejszych norweskich programów. Była tam kobieta z organizacji anty-rasistowskiej, uchodźczyni z Iranu, komunistka. Drugim gościem był jeden z przywódców głównego totalitarnego norweskiego meczetu. Kiedy - w oparciu o fakty – opowiedziałam, czym jest ten meczet i jaką wyznaje ideologię, oboje mnie zaatakowali, islamista i komunistka. Zaatakowali mnie osobiście, nie moją wiedzę, nie fakty, nie to co mówiłam o jego duchowym ojcu Maududim i o islamistach z Jamaat e Islami prowadzących meczet. Oskarżyli mnie - lewica w sojuszu z totalitarnym islamizmem - że jestem nietolerancyjna, jestem przeciwko wolności religii, że jestem rasistką.

Polecam cały wywiad (w google: "Hege Storhaug: Musimy powstrzymać imigrację i prowadzić otwartą dyskusję") - ta pani chce przez muzułmanów wyjechać z Norwegii do Polski lub na Węgry. Pomyślcie lewacy, gdzie ona będzie mogła wyjechać jak i tu nawpuszczacie muzułmanów...

polis napisał/a:

Nie podoba mi się nienawiść kierowana w stronę muzułmanów, bo nie każdy muzułmanin jest terrorystą. Uogólnianie, że każdy muzułmanin jest terrorystą jest równie sprawiedliwe jak twierdzenie, że każdy Polak to złodziej i pijak.

Rozumiem. Nie można ludzi oceniać po wyznawanej ideologii - przecież dobrzy ludzie mogą być nazistami i popierać ideologię nakazująca mordowanie w imię walki ras, mogą być komunistami i popierać ideologię nakazującą mordowanie w imię walki klas, mogą być muzułmanami i popierać ideologię nakazującą mordowanie w imię walki religii...

Foks napisał/a:

Ja tam samych zamachów się nie obawiam, bardziej tego, że większość z tych ludzi nie potrafi się przystosować do norm panujących w Europie.

Otóż to - w samo sedno. Mniej się obawiam "wielkiego" terroryzmu, czyli zamachów, a bardziej "małego" terroryzmu czyli przenoszenia do nas ich obyczajów i zmuszania nas do pogodzenia się z tym - bo jak muzułmanin zgwałci... taka tam kultura, trzeba go zrozumieć, jak wykastruje swoją córkę - no taka kultura, jak zrobią rozruchy na przedmieściach i popalą auta - no taka kultura, tak odreagowują frustrację (spowodowaną tym, że nie chce im się pracować, więc mają za dużo czasu i energii), brat zabije siostrę, bo spojrzała na chrześcijanina czy ateistę - no taka kultura, musimy to zrozumieć... A czemu psa trzymasz w bloku? Przecież to zwierzę nieczyste. Jak możesz piec schabowe, przecież to tfu, świństwo, nieczyste, a dobremu muzułmaninowi z sąsiedztwa zapachy w okna lecą. Nie chcesz przyjąć analfabety z Somalii na stanowisko informatyka? O ty podły rasisto.

Mam nadzieję, że to w Polsce nigdy nie przejdzie. NIE dla napływu muzułmanów.

207

moja droga, tę pracę zabierasz rodowitym Brytyjczykom
a w UK jest 1 milion Polaków!
może napiszę dla większego zrozumienia:
1 000 000 Polaków.
Ktorzy tez gwalca, zabijają,kradna,dokonuja rozbojów. Oczywiście nie wszyscy. ale powiedzmy sobie szczerze: zeby pracowac na zmywaku nie trzeba byc specjalnie lotnym,więc w duzej mierze pojechaly tam zwykłe Sebixy.
A wy sie boicie kilku tysiecy muzułmanów.

Mnie sie wydaje ze to wynika z jakiejś przeogromnej megalomanii smile ze Polska to takie przedmurze wszystkiego (choc nie wiem czego,chyba zasciankowego myslenia)
a my na tle Unii jestesmy biedota. i doslownie i umysłową niestety (zwlaszcza jak rząd przejal PIS) nawet ci muzulmanie to widza, bo zwyczajnie nie chca tu byc smile
i nawet jak tu przyjadą, to zaraz wyjada na zachód smile

a co do przyjmowania ludzi przez kraje arabskie:

"W rzeczywistości wiele krajów muzułmańskich przyjmuje znacznie więcej uchodźców niż większość krajów europejskich. W 2015 roku do 27 państw Unii Europejskiej przybyło ponad milion uchodźców z różnych części świata. W tym czasie w samym tylko Libanie zarejestrowano taką samą liczbę uchodźców z Syrii. W praktyce oznacza to, że co piąta osoba przebywająca w tym kraju jest syryjskim uchodźcą. 2,5 miliona syryjskich uchodźców przyjęła Turcja, a jordańskie władze szacują, że żyje u nich niemal 1,5 miliona Syryjczyków, z czego co drugi zarejestrowany jest jako uchodźca.

Czytając statystyki Wysokiego Komisarza ONZ do spraw Uchodźców (UNHCR), możemy zauważyć, że wiele bogatych krajów Zatoki Perskiej nie przyjęło ani jednego uchodźcy w 2015 roku. Nie należy jednak wyciągać na tej podstawie wniosku, że kraje arabskie są bierne w sytuacji obecnego kryzysu migracyjnego. Dlaczego? Kraje Zatoki nie podpisały do tej pory międzynarodowych umów dotyczących uchodźców, dlatego Syryjczycy przekraczający ich granice nie otrzymują formalnie takiego statusu. Często jednak dostają w zamian pozwolenia na pobyt i podjęcie pracy. Szacuje się, że ponad pół miliona Syryjczyków mieszka obecnie w Arabii Saudyjskiej, około ćwierć miliona w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, a kolejne dziesiątki tysięcy w Katarze, Kuwejcie, Omanie i Bahrajnie.

Warto wiedzieć, że według raportu UNHCR w połowie 2015 roku (to najświeższe dane) najwięcej uchodźców zamieszkiwało następujące kraje: Turcja – 1,81 miliona, Pakistan – 1,5 miliona, Liban – 1,2 miliona, Iran – 982 tysięcy. Za nimi są Etiopia, Jordania, Kenia, Uganda, Czad i Sudan. Trzeba przy tym wziąć poprawkę na to, że są to statystyki oficjalne, więc faktyczna liczba osób uciekających przed działaniami wojennymi do tych krajów może być znacznie wyższa"

zrodlo mozna sobie wygooglac.

208

_v_ napisał/a:

1 000 000 Polaków.
Ktorzy tez gwalca, zabijają,kradna,dokonuja rozbojów. Oczywiście nie wszyscy. ale powiedzmy sobie szczerze: zeby pracowac na zmywaku nie trzeba byc specjalnie lotnym,więc w duzej mierze pojechaly tam zwykłe Sebixy.

Przepraszam, że pytam ale czego nie rozumiesz w zasadach na jakich Polacy osiedlają się np. w Wielkiej Brytanii? Wewnątrz Unii obowiązuje swoboda podróży, swoboda wyboru miejsca zamieszkania, swoboda wyboru miejsca pracy. Dla obywateli Unii Europejskiej. Zanim wstąpiliśmy do UE Polacy też wyjeżdżali szukać pracy do Wielkiej Brytanii, Irlandii, Niemiec, Francji, Norwegii. Wyjeżdżali legalnie czyli turystycznie, a pracowali w większości nielegalnie. Jak ich miejscowe służby na tym przyłapywały, to delikwent dostawał zakaz wjazdu do paszportu i był odstawiany ciupasem na lotnisko. Wśród moich znajomych w wieku 40-60 lat wielu, nawet z bardzo szacownymi profesjami ma w życiorysie epizod z pracy na czarno w zachodniej Europie czy państwach skandynawskich. Ja sam mając 16 lat załapałem się na wożenie na handel za granicę różnych pierduł. Wielu moich sąsiadów żyło z tego handlowania po kilku krajach. Rozumiesz różnicę? Zajmowali się pracą i nadal w większości wyjeżdżając za granicę zajmują się pracą.
W Polsce obecnie przebywa 1 000 000 Ukraińców. Dociera to do ciebie? I też usłyszysz sarkania niezadowolonych, że komuś z Polaków zabierają pracę ale nikt nie podważa faktu, że ci ludzie przyjeżdżają do Polski pracować albo się uczyć. Za to ile głupich uśmieszków w super mediach kiedy ktoś powie, że część z tych ludzi wyjeżdża z Ukrainy, bo tam też są działania wojenne. Jaka tam wojna śmieszkują celebrytki i celebryci medialni? Znaczy są jakieś wojny w jakich to bardzo smutne zginąć i są wojny, w których śmierć wywołuje śmieszki medialnych szmatławców. Bo przecież zaraz za Bugiem nie spadają bomby... ale wielu młodych Ukraińców spiernicza stamtąd, bo nie chcą być powołani do wojska i pojechać gnić w okopie, w Donbasie. Gdzie może wrócą za pół roku, a może powiększą statystykę, którzy giną w "przypadkowej wymianie strzałów" na ziemi niczyjej. 

_v_ napisał/a:

Nie, nie boimy się kilku tysięcy muzułmanów jeśli są to ludzie, którzy zwyczajnie przyjeżdżają szukać tu pracy, pracują, uczą się, podoba im się Polska, chcą tu żyć i nawet zostać przykładnymi obywatelami i podatnikami. Podawałem wcześniej dane ile wniosków o azyl co rok składanych jest w Polsce. Około 12 tysięcy. Z tego 80% nie czeka na rozpatrzenie swojego wniosku tylko traktuje Polskę jak tranzyt. I wiesz co? Jestem dumny z polskiej Straży Granicznej na którą skarżą się różne takie lewacko-multi-kulti barany. Skarżą się, że SG uniemożliwia większości chętnych złożenie wniosku o azyl tylko odprawia z granicy. Mimo tej selekcji 80% tych, których Straż Graniczna uznała za wiarygodnych nie zostaje tylko jedzie sobie dalej. I samo to całkowicie podważa ich bajkę, że są uchodźcami. Jesteś nim jeśli szukasz schronienia i bezpieczeństwa w pierwszym kraju, który to oferuje. Chronią cię wtedy przepisy konwencji itd. ale jak porzucasz, to pierwsze bezpieczne schronienie i zapierniczasz 1000 km dalej, bo tam dają kilka razy wyższy zasiłek, to już nie jesteś uchodźcą tylko zwykłą mendą, która chce naciągnąć na kasę obywateli, którzy tą kasę wpłacają do budżetów swych państw ze swojej ciężkiej pracy. A naciągającym mendom niezależnie od rasy, narodowości i wyznania mówimy stanowcze NIE!

209

ja za to mówię NIE polskim mendom, bo z nimi tylko mam do czynienia smile

210

Rozumiem, nuda? Chciałabyś prawa do wyboru? Polska menda, a może menda z importu? Zawsze to jakaś odmiana...

211

_v_ napisał/a:

O biedna Ty... Same polskie mendy, nic tylko gwalcic Cie chca, okradac, na autostradach na Ciebie poluja, bys statystyki wypadkow drogowych zwiekszyla.... A tak serio: totalny brak racjonalnych argumentow z Twojej strony. Nic, tylko PRZYJMOWAC, PRZYJMOWAC! Niewazne, kogo, niewazne, jak ich tu zatrzymac i utrzymac, niewazne ryzyko, niewazne bezpieczenswto obywateli. Przyjmowac! Pomimo, ze dostalas tu tryliard powodow, dla ktorych Polska ich przyjmowac nie powinna, Ty ciagle odpowiadasz: to ma byc argument? Na wszelkie opinie ludzi przeciwnych, na wszelkie podawane statystyki, wreszcie filmy, bys mogla naocznie zobaczyc ubogacenie kulturowe, Ty ciagle piszesz: to ma byc argument? Ty slepa jestes? A moze zamiast sluchac lewackich politykow, sprobowalabyc samodzielnie ruszyc glowa? Z radoscia obserwuje, jak Polacy w coraz to wiekszej ilosci zaczynaja miec w czterech literach, to co ''mysli'' sobie o nas Unia i jej ''obywatele''. Bo okazuje sie, ze to tylko lewacy, ktorzy maja wyprane mozgi, utopijne wartosci i zyja w przekonaniu, ze w takiej Afryce toczy sie wojna i stamtad trzeba uchodzcow przyjmowac. Brawo Wy! Ja sie serio zastanawiam, co kieruje ludzmi, ktorzy chca w Polsce tego samego? Serio. Poza imigrantami przeraza mnie rowniez fakt, ze sa ludzie, ktorzy zycza Polsce, kraju z ktorego de facto pochodza, tego ubogacenia kulturowego, sankcji, kar,itd. To jest przerazajace.

212

_v_ napisał/a:

1 000 000 Polaków.
<...>
<...>
W 2015 roku do 27 państw Unii Europejskiej przybyło ponad milion uchodźców z różnych części świata.<...>.

Teza o zabieraniu pracy... Hmmm. Coś tak żałosnego pisze osoba mieniąca się inteligentną. Jak sama piszesz większość zaczynała na zmywaku, a przecie Brytyjczycy tak czekają na tą, jakże atrakcyjną pracę. A 65 milionowym kraju przybycie miliona pracowitych ludzi to faktycznie dramat.

I zdecyduj się- kilka tysięcy, czy ponad milion.
Zgodnie z danymi statystycznymi samych Turków w Niemczech jest ponad 1,5 miliona:
"1.506.113 türkische Staatsbürger am 31. Dezember 2015 Quelle: Ausländerzentralregister (AZR)"
I nie chodzi o osoby narodowości tureckiej, a obywateli Turcji.
Jak do tej liczby doliczysz tych którzy tu w ostatnich kilku latach napłynęli (na podstawie źródła przytoczonego przez ciebie to 1.600 tysięcy azylantów), to te kilka tysięcy osiągnie wartość sporo ponad trzy miliony.

Jak większość lewaków uprawiasz demagogię. Fakty które przytaczasz nie mają żadnego związku ze sprawą, a opinie które wygłaszasz są po prostu żałosne.

213

jeszcze raz powtórzę, bo wszyscy są tak zacietrzewieni ze nie czytają smile

NIGDZIE NIE NAPISALAM, ZE JESTEM ZA PRZYJMOWANIEM KOGOKOLWIEK

piszę to juz po raz drugi smile

214

Ja za to nie dyskutuję z twoimi poglądami. Jedynie drażni mnie twoja pusta demagogia. Powtarzasz (bo chyba sama tych bzdur nie wymyślasz?) jakieś bezsensowne farmazony byle być przeciw.

215

No to ciekawe... Bo przez 6 stron wyklocasz sie, jaka ta Polska jest rasistowska, jacy podli ludzie, bo uchodzcow nie przyjmuja, tylko po to, by na koncu przyznac, ze sama jestes tego samego zdania, co ci podli ''rasisci''. Albo czytamy inne watki.

216

_v_ napisał/a:

a my na tle Unii jestesmy biedota. i doslownie i umysłową niestety

Ty masz chyba jakieś przeogromne kompleksy.
O ile rzeczywiście jesteśmy na tle państw zachodniej Europy na dużo niższym poziomie pod względem (ogólnie ujmując) ekonomicznym, to z umysłowym popłynęłaś aż (nie)miło.
Tak to jest jak ktoś szerzej nie potrafi spojrzeć.

217

Jaguar napisał/a:

Przecież wystarczyłoby pojechać np do Egiptu. Czy np Arabii. Dla bardziej upartych może być Libia czy Algieria. Podróż krótsza, bezpieczniejsza (nie ma morza do przepłynięcia)

Libia nie pomylila ci sie przypadkiem z Libanem? Akurat w Libii trwa permanentna wojna od 2011 roku.
Pomijam juz to, ze ze wszystkich panstw swiata to wlasnie kraje muzulmanskie przyjely najwieksza ilosc uchodzcow (Liban, Jorania, Turcja)

218

_v_ napisał/a:

1 000 000 Polaków.

Moja droga, kolejny już raz piszesz farmazony nie podparte niczym tylko jakże rozwiniętą "logiką". Pozwól, że cię uświadomię - gdy Polacy przyjeżdżają do UK za pracą to zwykle pracują w takich sektorach i wykonują takie prace, których Anglik w życiu nie tknie, np. dźwiganie baranów w chłodzie i mrozie. Anglik za £7 nie ruszy tyłka z kanapy, a Polak te same £7 dostanie i będzie po rękach całował. Co ty tu coś wciskasz o zabieraniu pracy...

219

_v_ napisał/a:

a my na tle Unii jestesmy biedota. i doslownie i umysłową niestety

Rozumiem, że masz na myśli swoją osobę? Nie odpowiadaj. Wystarczy spojrzeć na Twoje wpisy.

220 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-06-25 12:24:50)

_v_ napisał/a:

1 000 000 Polaków.

Mnie sie wydaje ze to wynika z jakiejś przeogromnej megalomanii smile ze Polska to takie przedmurze wszystkiego (choc nie wiem czego,chyba zasciankowego myslenia)
a my na tle Unii jestesmy biedota. i doslownie i umysłową niestety (zwlaszcza jak rząd przejal PIS) nawet ci muzulmanie to widza, bo zwyczajnie nie chca tu byc smile
i nawet jak tu przyjadą, to zaraz wyjada na zachód smile

Mniej więcej tyle samo Brytyjczyków - około miliona, pracuje poza Wielką Brytanią - też komuś zabierają pracę.

Czy wszyscy Polacy pracują na zmywaku? Tak było może na początku, teraz Polacy są wszędzie, są lekarze, są pielęgniarki, bankierzy, ekonomiści, sprzedawcy, a niektórzy nadal na zmywaku. Co jest złego w pracy na zmywaku? To jest uczciwa praca, to nie jest wyciąganie łapy po socjal. Nie mieszkasz w UK, prawda? A jak mieszkasz, to nie wiem z jakimi osobnikami się zadajesz, skoro mówisz, że wszyscy to Sebixy. Milion Sebów i Karyn vs "zaledwie" kilku tysięcy muzułmanów... Oczywiście samych wykształconych, oczytanych i pracujących.

Możesz mnie nazywać biedota umysłową, bo w oczach takich osób jak Ty, to znaczy tyle, że potrafię myśleć niezależnie i nie poddaję się propagandzie, która każą ignorować problemy w imię poprawności politycznej. Islam to jest ideologia zbrodnicza, która całkowicie kontroluje życie swoich wyznawców, każdy jego aspekt, wg której jesteśmy gorsi, dobry muzułmanin ma prawo, a nawet obowiązek oszukać nas dla dobra islamu, ma prawo zabić niewiernego, ideologia, która tłamsi kobiety.

Do tego dochodzi to, o czym już pisano - teraz to kilka tysięcy, ale za kilka lat to będzie kilkadziesiąt tysięcy, bo najpierw sprowadzą rodziny, a mają bardzo liczne, a potem zaczną się rozmnażać - a oni mają po kilkoro dzieci. Polska para ma 1 lub 2, a muzułmanie potrafią mieć po 8. Teraz nie będzie widać problemu, ale daj im 20 lat, to go zobaczysz bardzo wyraźnie.

v napisał/a:

ja za to mówię NIE polskim mendom, bo z nimi tylko mam do czynienia

Zmień więc towarzystwo, w którym się obracasz, bo i w tym wątku wspominałaś i w innych, że a to były jest psycholem, a to jacyś inni Cię molestują... Wszędzie mendy. Jak zmienisz Polskę na UK, albo wpuścisz do Pl muzułmanów, to będziesz mieć do czynienia z mendami polskimi i ciapatymi.

Jeśli twierdzisz, że nie jesteś za wpuszczaniem ich, to o co właściwie wykłócasz się w tym wątku??

221 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-25 12:30:51)

CatLady napisał/a:

Jeśli twierdzisz, że nie jesteś za wpuszczaniem ich, to o co właściwie wykłócasz się w tym wątku??

Jak to po co. Po to żeby potrollować na Polskę i Polaków. Nie wiem czy tym można uleczyć własne kompleksy, ale niech próbuje.

222

uwazajcie, bo wam zylka pęknie big_smile
i bedzie was mozna zaliczyc do statystyk smierci spowodowanej przez uchodzcow-terrorystow big_smile

223

Zero merytoryki. Moze byc napisala jasno i wyraznie, jakie jest Twoje stanowisko w sprawie nielegalnych imigrantow, a nie zmieniala temat. Jak na razie na zadne z zadanych Ci pytan nie odpowiedzialas.

224 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2017-06-25 15:20:55)

Snake napisał/a:

W Polsce obecnie przebywa 1 000 000 Ukraińców. Dociera to do ciebie? I też usłyszysz sarkania niezadowolonych, że komuś z Polaków zabierają pracę ale nikt nie podważa faktu, że ci ludzie przyjeżdżają do Polski pracować albo się uczyć.

Milion Ukraińców, 50 tysięcy Wietnamczyków, po 20 tysięcy Ormian i Gruzinów, 250 tysięcy "zachodniaków" (Amerykanie, Kanadyjczycy, Australijczycy, Niemcy, Włosi, Hiszpanie itd.). I jakoś nikomu nie przeszkadzają. Więc zamiast w koło Macieju smarać o Polakach-rasistach, Polakach-gwałcicielach itd. warto się zastanowić dlaczego wyznawców tej konkretnej religii - islamu Polacy nie chcą za sąsiadów. Ale nie sądzę, żeby fałka podjęła taki trud.

_v_ napisał/a:

Jakby mnie było tak źle w jakimś miejscu, to bym się przeprowadził. Cały wspaniały świat islamu tylko na ciebie czeka - Afganistan, Somalia, Sudan, Maroko, Iran, północna Nigeria - do wyboru, do koloru. Swoją drogą współczuję otoczenia - musisz w jakiejś ciężko patologicznej okolicy mieszkać (mieszkanie socjalne po eksmisji?), że masz takie zdanie o Polakach.

Ewika99 napisał/a:

Zero merytoryki. Moze byc napisala jasno i wyraznie, jakie jest Twoje stanowisko w sprawie nielegalnych imigrantow, a nie zmieniala temat. Jak na razie na zadne z zadanych Ci pytan nie odpowiedzialas.

Fałka nie przyszła tu rozmawiać, tylko zwracać na siebie uwagę.

225

Tak a propos jojczenia unijnych włodarzy, że Polska się nie solidaryzuje w kłopotach. Już pisałem wcześniej, że szereg państw UE powołuje się na ideę solidarności tylko wtedy, gdy kłopoty mają one, a o solidarności cichnie, gdy my o nią prosimy. Myślę więc, że to zagadnienie możemy olać ciepłym moczem szczególnie, że UE wbrew gromkim pogróżkom nie ma realnej możliwości zrobić państwom takim Polska, Czechy i Węgry nic smile
Natomiast co do rozpatrywania sprawy pod kątem pomocy ludziom potrzebującym, to jak pisałem co roku dość pokaźna ilość ludzi składa w Polsce wnioski o nadanie statusu uchodźców. Na naszych granicach są to głównie obywatele rosyjscy narodowości czeczeńskiej, Białorusini, Ukraińcy, Afgańczycy, Syryjczycy, Irakijczycy. Co roku status uchodźcy w Polsce otrzymują głównie... Syryjczycy. W roku 2015 202 obywateli Syrii otrzymało status uchodźcy, 24 obywateli Iraku, 20 Rosji, 13 Białorusi, 8 Afganistanu. Ochronę uzupełniającą udzielano głównie: Rosjanom - 227 osób, Irakijczykom - 39 osób, obywatelom Ukrainy – 30 osób, Syryjczykom – 23 osoby oraz Kazachom – 13 osób. Natomiast pobyt tolerowany zdominowany jest przez obywateli Rosji - przyznano go 304 obywatelom Federacji Rosyjskiej, 45 obywatelom Gruzji, 27 obywatelom Armenii i 18 obywatelom Ukrainy. To są dane z jednego roku czyli 2015 kiedy sytuacja się zaostrzyła jeśli idzie o ilość wniosków i tak zapewne było w 2016 roku i będzie w obecnym. Nie jest więc prawdą, że Polska się odcina od przestrzegania prawa. Wręcz przeciwnie, Polska bardzo dobrze przestrzega swoich obowiązków wobec ludzi, którzy stawiają się nad polską granicą i chcą ochrony. Jednocześnie jednak Polska przykładnie i wzorowo chroni swoją granicę, która o czym chyba wielu zapomniało jest jednocześnie wschodnią granicą UE i strefy Schengen. Ponadto Polska zaoferowała pomoc tym państwom UE, które mają kłopoty z realizacją swoich zobowiązań w zakresie ochrony granic m.in. polscy funkcjonariusze jeżdżą pomagać chronić granice Węgier i Macedonii. To tyle w temacie solidarności.

226

Ewika99 napisał/a:

Typowym posunięciem w dyskusji jest, że jak się ma argumentów to najlepiej wyśmiać, wykpić, obrócić wszystko w żart itp. wink

227

Za to, co trzeba dziewczynie przyznac, to swoimi wtretami potrafi sprowadzic na boczny tor kazda dyskusje.
Juz w kilku tematach zadzialal ten sam schemat. Ciekawa wymiana pogladow, pojawia sie falka, prowokuje “pyskowki“, kilka osob udowadnia jej ze jest glupia, dyskusja juz nigdy nie wraca na wlasciwy tor. W efekcie, jak zawsze, chamstwo i glupota triumfuje nad kultura i rozumem.

228

szakisz napisał/a:
Jaguar napisał/a:

To jest naturalny proces zajmowania terenu. Najłatwiej to zrobić przez mniejszości etniczne. Przyjeżdża jakaś niepozorna grupa ludzi, osiedlają się, ściągają tu rodzinę. Potem te dzieci rosną, zakładają swoje rodziny. To plus ciągły napływ ludności z zewnątrz powoduje, że mija pokolenie, dwa aż grupka nam się rozrasta do takiego stopnia, że np musimy jej dać reprezentację w parlamencie. Pomijając tę najnowszą falę Jeszcze 30-40 lat temu nie było żadnego problemu z muzułmanami w UK (dla czepialskich, którzy lubią łapać ludzi za słówka - Muzułmanie w UK znajdują się od XVIII wieku). Dzisiaj już burmistrz stolicy jest muzułmaninem. To samo masz w USA. Nie sposób dzisiaj wygrać wyborów bez głosów Latynosów.

Ja to wszystko wiem. Nie na darmo na końcu dodałam #sarkazm. smile Jak dla mnie to sa wszystko emigranci...ekonomiczni mimo ze z praca to oni nie chcą mieć nic wspólnego. Tacy z nich uchodźcy jak ze mnie królowa szwedzka.
Zależy im w większości na socjalu a nie na uczciwej pracy.

229

Jaguar napisał/a:

Jak dla mnie to sa wszystko emigranci...ekonomiczni mimo ze z praca to oni nie chcą mieć nic wspólnego... Zależy im w większości na socjalu a nie na uczciwej pracy.

Dlatego ja wolę używać określenia "socjalni" zamiast ekonomiczni. Ekonomię krajową to oni niszczą, nie budują.

230

To jest forum kobiece i tak się zastanawiam dlaczego kobieta może właśnie dobrze mówić o islamizacji? Nie chodzi o terroryzm - on się niby pojawi jak muzułmanin się zestresuje bo czegoś nie ma, nie widzi perspektyw czy inne frustracje. Terroryzm prawdziwy to jest jednak bardziej atak samolotowy na WTC czy coś mocniej zorganizowanego. Jak zwał tak zwał - Polaka bali się bo ukradł imigranta bo widzą ludzie korelację z morderstwami i przypływem obcych.
Właśnie to - obcych... nie terytorialnie ale ideologicznie, gdzie szanse na asymilację są niewielkie. Więc na co są szanse? Pokojowe współistnienie? Tia... 2 duże grupy ludzi, gdzie mentalność jednej każe ingerować w zachowania innej i to do tego gospodarza... Ja tam uważam, że chodzi o kwestie religijne, gdzie nie ma dyskusji i kładzenia logicznych argumentów. Tak jak każdy ma 'religijne' widzenie świata i jak gwałcą to gwałcą, jak mamy się Polacy czegoś wstydzić to mamy... nie wiem, czy przetłumaczysz?
Problem socjalny zostaje i jeśli się mamy odnosić do przeszłości to raczej nie do II WŚ w rozumieniu obozów koncentracyjnych ale co się działo, że Hitlera do władzy wyniosło. Pewnie coś ludzka frustracja i problemy ekonomiczno-socjalne. Ale frustracja też musi działać bo to jakieś niezadowolenie i tylko aby się drugi Hitler nie znalazł. sad
Panie, zastanówcie się - przyszłość może być taka, że jednak islam będzie silniejszą religią i kiedyś wygra bo naprawdę słabość widać w naszym myśleniu obarczonym poprawnością polityczną. Naprawdę tu kobiety i dzieci sprowadzamy głównie? Facetowi w islamie wg mnie będzie lepiej. I spokój zapanuje, bo nie będzie jak terrorysty zrobić bo niewiernych nie będzie... Wy lub Wasze potomkinie będą miały inaczej układane w życiu i głowie... Facet będzie zadowolony... coś tak czuję sad

231

https://www.youtube.com/watch?v=1acCa2WmfSA

I tyle w temacie wpuszczania imigrantow do Europy.

232

Ja się tylko zastanawiam co będzie jak zacznie się wstrzymywanie albo obcinanie zasiłków. Mogą zapłonąć miasta, ale tolerancyjnym zaślepionym propagandą lewakom i tak nie spadną klapki z oczu.

233

Ewika99 napisał/a:

Tak, filmy z youtuba to rzeczywiscie bardzo rzetelne zrodlo informacji. Gdyby pod nagraniem umiescic tytul: "Polak zaatakowal starszego czlowieka" byloby rownie wiarygodne.

Ewika99 napisał/a:

okazuje sie, ze to tylko lewacy, ktorzy maja wyprane mozgi, utopijne wartosci i zyja w przekonaniu, ze w takiej Afryce toczy sie wojna i stamtad trzeba uchodzcow przyjmowac.

Akurat w Afryce, to chyba w ponad 20 krajach tocza sie wojny albo jakies konflikty zbrojne.

234

Fahkir napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

Tak, filmy z youtuba to rzeczywiscie bardzo rzetelne zrodlo informacji. Gdyby pod nagraniem umiescic tytul: "Polak zaatakowal starszego czlowieka" byloby rownie wiarygodne.

To moze fragment z niemieckiej telewizji:
https://youtu.be/_e1reT5TwoM
chociaz nie, to tez youtube wiec napewno nieprawda.

Fahkir napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

okazuje sie, ze to tylko lewacy, ktorzy maja wyprane mozgi, utopijne wartosci i zyja w przekonaniu, ze w takiej Afryce toczy sie wojna i stamtad trzeba uchodzcow przyjmowac.

Akurat w Afryce, to chyba w ponad 20 krajach tocza sie wojny albo jakies konflikty zbrojne.

Wiec koniecznie zaprosmy ich tutaj. Skoro sami sie wreszcie ucywilizowalismy, to potrzeba nam hord hunow z czarnego ladu.

235

Fahkir napisał/a:

Tak, filmy z youtuba to rzeczywiscie bardzo rzetelne zrodlo informacji. Gdyby pod nagraniem umiescic tytul: "Polak zaatakowal starszego czlowieka" byloby rownie wiarygodne..

A podaj mi chociaz jeden argument za tym, ze te filmy, krecone czesto przez samych swiadkow wydarzen, nie sa prawdziwe. Jak ktos nie chce przyjac czegos do wiadomosci, to chocby byl ofiara terrorysty, to powie, ze on (terrorysta) sie tylko zdenerwowal i musial odreagowac. Jeszcze go przeprosi, jak nakazuje poprawnosc polityczna. Wiec powiedz, co ogladac, czytac, by miec wglad w prawde? Moze sie w koncu dowiemy?

Fahkir napisał/a:

Pisalam w kontekscie Syrii. Bo wszyscy trabia o uchodzcach syryjskich. Akurat ten konflikt najbardziej ''interesuje'' Europe i uchodzcy stamtad. Nikt slowa nie mowil, ze mamy przyjmowac rowniez cala Afryke. Ale oczywiscie wepchnac ich to chca. Serio politycy mysla, ze ludzie nie potrafia odroznic sniadego od czarnoskorego? Zaraz napiszesz, ze w Syrii i Afryce ludzie sa tak wymieszani, ze trudno rozroznic, czy to Afrykanin czy Syryjczyk... Tak, tak wiem.

236

Właśnie kończy się ramadan.
Często bywam obok warszawskiego "Ośrodka Kultury Muzułmańskiej", zwanego tutaj potocznie "meczetem koło Reduty Ordona", dodam, że zbudowanym za wahabickie pieniądze.
W ostatni piątek, przez wieczór i kawał nocy w tamtej okolicy było niesamowicie tłoczno, mnóstwo samochodów zaparkowanych jak popadnie, a naokoło charakterystycznego, srebrnego gmachu  spora grupa śniadych facetów, przy czym w przeszłości nigdy nie zanotowałem tak dużego ich zgromadzenia. 
Do momentu eskalacji tzw. "kryzysu uchodźczego", czyli połowy 2015 roku, ledwo sporadycznie widywałem osobników, których wygląd wskazuje na Bliski Wschód, Afrykę, za to obecnie jest ich dużo i coraz więcej. Kobiet jakoś może 1/20  wśród całej puli się uzbiera, ale chyba jeszcze mniej... Jakoś zupełnie przypadkowo sprowadzili się właśnie wtedy do mojej sub-dzielnicy chodzący zawsze stadkiem młodzi mężczyźni wyglądający jak z filmów z Bollywood, tylko ciemniejsi [Pakistan, Bangladesz?].
I to nie jest tak, że pod wpływem nagonki w mediach zacząłem się skupiać na wyłuskiwaniu ludzi wyróżniających się wizualnie. Ich liczba po prostu stale przyrasta, subiektywnie i na oko prześcigając nawet sporą diasporę wietnamską.
Mam spora zagwozdkę: studentów raczej nie mogło nagle tyle przybyć, więc skąd tylu przybyszy ?
Nasuwa się od razu teoria spiskowa: rząd oficjalnie mydli nam oczy o niewpuszczaniu uchodźców, a tak na prawdę w porozumieniu z możnymi tego świata robi dokładnie odwrotnie.
Nie, nie jestem ksenofobem, ONR-owcem, moherem, kibicem, tylko zwyczajnie się zastanawiam nad tym co i kogo widzę na codzień, mając potrzebę połączenia kropek, by wyszedł rysunek odzwierciedlający obecną sytuację w naszym kraju.
Jakieś pomysły?

237

Miałem się tu już nie wypowiadać, bo nie ma to żadnego sensu, ale ponieważ ktoś tu mnie wywołał, więc jeszcze się odniosę do tego.

EeeTam napisał/a:

[qoute]Europa ma z nimi problem na własne życzenie i niech sama sobie te problemy rozwiązuje. A my po prostu powinniśmy wyciągnąć naukę z ich problemów - nie wpuszczać wyznawców islamu do Polski.

Nie wpuszczać wyznawców Islamu do Polski ? Ok. Tylko, żeby być konsekwentnym to należałoby kompletnie zdelegalizować tą religię w Polsce, czyli co z tymi muzułmanami, którzy już tu są ? Potem, kto następny ? Homoseksualiści ? Liberałowie ? Lewacy ? No tak, tamci się nie wysadzają, ale użyj fantazji, można im przecież zarzucić różne inne okropieństwa smile

To jest oczywista nieprawda. Różne grupy religijne stosowały własne prawo, a muzułmanie byli pozbawieni praw politycznych - te miała tylko szlachta, zwłaszcza katolicka, ale także prawosławna i protestancka, polska lub polonizująca się.

Ja piszę, że Polska u szczytu swojej potęgi była multikulturowa, np. w okresie panowania Jagiellonów, a Ty mi piszesz o prawach politycznych. To jest kontrargument ? Wiadomo, że w tamtych czasach nie było demokracji, ale praw politycznych nie mieli nie tylko mieszkający tu muzułmanie, ale i np. zwykli polscy chłopi. Jednak ci przedstawiciele różnych nacji, którzy tu mieszkali też mieli wpływ na rozwój tego kraju, choćby wzbogacając go kulturowo. Wit Stwosz przecież Polakiem nie był. Polscy Muzułmanie walczyli przecież w armii królestwa.

Ty naprawdę nie rozumiesz, że w każdym kraju, który teraz ma z nimi problemy, jeszcze niedawno było to te pierwsze 10 tysięcy? Że z bodaj 12 tysięcy, które chce nam wcisnąć Unia, po łączeniu rodzin zrobi się ze 60 tysięcy? A to będzie tylko początek.

O Czeczenach pisałem Ci wyżej - wcale się nie integrują, tam gdzie żyją są problemem, a jest ich garstka - napłynęło 80-90 tysięcy, zostało niecałe 10%.

Jeśli w przypadku Czeczenów jest tak jak piszesz to znaczy, że Polska najwyraźniej jednak powiela pewne błędy Zachodu. Wg mnie można stworzyć pewne systemowe rozwiązania, które pozwolą takim ludziom wejść do obiegu i zintegrować się ze społecznością w danym kraju. Oczywiście zawsze będą jednostki, które będą całkowicie oporne i będą odrzucać każdą ofertę pracy, nie będą chciały się uczyć języka itd. W takich przypadkach system powinien ich albo natychmiastowo deportować (np. w przypadku naruszeń prawa), albo tak "docisnąć pasa", że sami stąd wyjadą. No chyba, że będzie im odpowiadać życie na poziomie niezbędnego minimum. Oczywiście jest jeszcze taka kwestia, że należy odróżnić emigrantów od uchodźców. Bo najwyraźniej te pojęcia się miesza. Dla mnie emigrant to ktoś kto zmienia miejsce życia, żeby poprawić swój byt. Natomiast uchodźca to ktoś, kto musi zmienić miejsce życia, bo w jego kraju jest zagrożone jego życie z powodu wojny, albo prześladowań. Powyżej ktoś wkleił wywiad z Tarczyńskim dla BBC. Ja się mogę w pewnych kwestiach z nim zgodzić np. w tym, że faktycznie w Unii brakuje pewnej solidarności. Ale bardzo chciałbym zobaczyć te pieniądze, które niby Polska przeznacza na pomoc w Syrii i na co one realnie idą, bo jakoś nie słyszałem o żadnych efektach naszej pomocy.

A dlaczego na pół? Wy - fani islamu, podobnie jak naziści jesteście jakimiś promilami w społeczeństwie. Wystarczy jednym i drugim wydzielić po powiecie w Bieszczadach.

Jakbyś przeczytał wcześniejsze moje wpisy w tym temacie, to byś tam znalazł, że nie jestem żadnym fanem Islamu. Mówiąc wprost uważam tą religię za głupią, ale jak ktoś chce to niech sobie wierzy nawet w krasnoludki. Fanem Katolicyzmu też już nie jestem. Powiat w Bieszczadach nie byłby taki zły, ale tylko pod warunkiem, że żaden narodowo-prawicowy oszołom nie będzie się wpierdalał w to co się w tym powiecie dzieje smile Żadnych apeli smoleńskich big_smile Całkowita autonomia. O ile faktycznie jest nas taki promil jak Ci się wydaje.

Nie wiem co to ma wspólnego z napływem muzułmanów, ale i tak podajesz nieprawdziwe dane. W Polsce ginie ok. 2900-3000 ludzi rocznie, w Wielkiej Brytanii ok. 2300. Ale to nie ma wielkiego związku z kulturą jazdy, a raczej z jakością dróg i jakością samochodów.

Które dane podałem nieprawdziwe. Napisałem ilość ofiar śmiertelnych w danym roku. Z tego co widzę to różnimy się tylko w kwestii danych dotyczących UK.
Wiesz co, jeśli twierdzisz, że w Polsce powodem wypadków jest jakość dróg i samochodów, a nie kultura jazdy... to cóż, big_smile możesz sobie wciskać ściemę big_smile Samochody same nie jeżdżą. Jeśli ktoś np. wyprzedza na podwójnej ciągłej to nie dlatego, że ma kiepski samochód, albo droga jest kiepska. Podobnie jeśli ktoś wsiada do samochodu po pijaku. Niestety większość wypadków w Polsce to wynik łamania przepisów, jazdy po pijaku, a nie tego, że ktoś ma samochód 15-20 letni.

Rozumiem, że napływ muzułmanów co prawda przynosi morderstwa religijne, ale za to ogranicza ilość wypadków samochodowych. Dobrze cię zrozumiałem? Bo jeśli te dwie sprawy są bez związku, to po co o tym piszesz? Po lewacku, rozmydlić problem, sprowadzić dyskusję do absurdu? [/qoute]

Jeśli tak rozumiesz to co napisałem to cóż,... rozum tak dalej big_smile

238

rh72 napisał/a:

Panie, zastanówcie się - przyszłość może być taka, że jednak islam będzie silniejszą religią i kiedyś wygra bo naprawdę słabość widać w naszym myśleniu obarczonym poprawnością polityczną. Naprawdę tu kobiety i dzieci sprowadzamy głównie? Facetowi w islamie wg mnie będzie lepiej. I spokój zapanuje, bo nie będzie jak terrorysty zrobić bo niewiernych nie będzie... Wy lub Wasze potomkinie będą miały inaczej układane w życiu i głowie... Facet będzie zadowolony... coś tak czuję sad

W Katolicyzmie też facetowi jest lepiej, niż kobiecie smile A już w takiej "toruńskiej" wersji to w ogóle super big_smile W Katolicyzmie przecież kobieta też ma być posłuszna mężowi. W ogóle Katolicyzm stoi na facetach. Kapłani to tylko faceci. Papieżem może być tylko facet. Zakonnice służą tam głównie do gotowania, sprzątania, prania brudnych gaci i opieki nad chorymi. Islam jest może lepszy o te kilka żon co je można mieć, ale to tylko pod warunkiem, że cię na nie stać big_smile

239

Ja również jak zdecydowana większość Polaków nie życzę sobie tutaj uchodźców i ogólnie muzułmanów.Popytajcie ludzi,którzy mieszkają obok Czeczenów jakie mają zdanie o nich.Panoszą się coraz bardziej.

Ja w zeszłym roku miałem ciekawą sytuację z muslimami.Wchodziłem do restauracji z dziewczyną,na zewnątrz ogródek był opanowany przez śniadych(ponad 20 osób,praktycznie same chłopy).Nie szło przejść to powiedziałem by się przesunęli a oni zaczęli coś sapać i się stawiać z łapskami.Wymiana zdań trwała,zaczęli wymachiwać łapskami,je**** chojraki mądre w grupie.Dziewczyna mnie wzięła grzecznie za rękę i poszliśmy do samochodu.Nie mogłem tego tak zostawić i zadzwoniłem do chłopaków.Za pół godziny przyjechali kumple na 2 auta i po prostu zrobiliśmy wjazd w ogródek.Połowa zdążyła spierdzielić do środka a ci co nie zdążyli dostali po głowach.
Dlaczego o tym napisałem?Bo ich trzeba trzymać za mordy,jak tylko poczują że ktoś się ich boi to zaczynają się panoszyć.Dostali nauczkę i być może na 2 raz zastanowią się czy warto się napinać w obcym kraju.

Podobna sytuacja była kiedyś w jednym z miast w Małopolsce.Tam znowu cygany chodziły grupkami i zaczepiali kobiety lub pojedyncze osoby okradając je.Trwało to jakiś czas ale zebrali się kibice i umówili się z nimi na bitkę w jakimś parku.Dostali po łbach a potem jeszcze przez jakiś czas miejscowi hools obijali grupki romów.Sytuacja miała miejsce bodaj 3 lata temu i od tamtego czasu w mieście i okolicy jest spokój.Można?Można ale trzeba niestety używać pięści.

240 Ostatnio edytowany przez _Francesca_ (2017-06-26 10:07:01)

Nie wiem czym się w ogóle chwalisz, bo takie zachowania są karygodne. Gdybym ja tam siedziała to bym całą sytuację nagrała i zawiozła nagranie na policję, by was wyłapali co do jednego. Co ci zrobili tamci ludzie poza jak to napisałeś machaniem łapami, że musiałeś zadzwonić po swoich kumpli pewnie kiboli i pobiliście ich jak pospolici bandyci?

241 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2017-06-26 10:15:45)

Po pierwsze, szczując na muzułmanów robicie dokładnie to, co Państwo Islamskie chce, żebyście robili.
Po drugie, na razie w Polsce pod względem muzułmanów jest spokojnie (mimo że są obecni, choć w niewielkiej ilości), ale to nie przeszkadza różnym, ale zawsze prawdziwym smile patriotom przeprowadzać działań prewencyjnych:

"Emigranckie dzieci z Berlina poniżane i opluwane w polskich miastach - ujawnia Wirtualna Polska. "Policjanci nas wyśmiali”

"Zwiedzanie meczetu zostało odwołane. Bo były groźby"

itd itp,  w sieci jest tego sporo, "ciapaku na kolana i do pana". Nie wspominając już o milionie komentarzy typu "dobrze że zdechli" pod artykułami na temat płonącego wieżowca, tonących łodzi i ludzi ginących na różne sposoby podczas ucieczki od wojny.
Generalnie jak się dobrze opaliłeś i masz ciemne oczy, to możesz się komuś nie spodobać.
Bo tak się kończy szczucie.
Nie jestem fanką islamu, jak zresztą żadnej religii. Tak samo jak większość uważam, że gość w kraju powinien dostosować się do jego zwyczajów. Też zastanawiam się co się stało z rodzinami tych wszystkich młodych mężczyzn. Ale to, co piszecie (niektórzy) to prosta droga do dehumanizacji.
Jak w tych niemieckich filmach propagandowych, gdzie Żyd to szczur, a Polak, kłamca i morderca.

242

wilczysko napisał/a:
rh72 napisał/a:

W Katolicyzmie też facetowi jest lepiej, niż kobiecie smile A już w takiej "toruńskiej" wersji to w ogóle super big_smile W Katolicyzmie przecież kobieta też ma być posłuszna mężowi. W ogóle Katolicyzm stoi na facetach. Kapłani to tylko faceci. Papieżem może być tylko facet. Zakonnice służą tam głównie do gotowania, sprzątania, prania brudnych gaci i opieki nad chorymi. Islam jest może lepszy o te kilka żon co je można mieć, ale to tylko pod warunkiem, że cię na nie stać big_smile

Wiesz co miałem na myśli... smile Poglądy religijne to poglądy religijne... Każdy ma jakieś przekonania wyjęte prosto ze swojej filozofii życiowej. I islam jest religią która ostro równa te poglądy... Mówi wprost o pewnych sprawach, co przekazy biblijne są czasami mocno alegoryczne. Jest miejsce na dobro ale jest ogromny nacisk na ekspansję i brak poszanowania dla innych poglądów, niczym kiedyś.... taaaa... w pułapkę znowu wpadnę, że Katolicyzm tak ma... może miał i był moment, że Katolicyzm był ekspansywną religią i pretekstem do czyszczenia sumienia podczas podbojów. Teraz tak działa islam, wcale nie tak radykalny... ja tylko tutaj pesymistą jestem - ideologicznie przegramy 'siłą' argumentów sad
I jakoś chyba facećkość świata nie wychodzi z religii - chyba odwrotnie tongue Co by nie pisać - islam JEST religią męską... ogranicza rolę i generalnie świat kobiet. Kobieta islamu ma to też zwykle w głowie i jest przekonana, że to słuszne i będzie też z nią mur kulturowy. Nie chodzi o to aby nie pomagać - pomagać ale właśnie słabszym czyli kobietom i dzieciom a innym nie przetłumaczysz czyli naucz szacunku czymś tak ładnym co się np. asertywna postawa nazywa? Na razie my, Europa, jesteśmy nie od pomocy a od utrzymania głównie i się kłócimy zajadle o ideologie i sobie po łapkach dajemy a taka prawda, że sobie nie radzimy i nie poradzimy jak więcej 'obcych' przypłynie... I jakakolwiek Polska nie jest, co niesamowite, to może okazać się oazą spokoju na sam koniec i miejscem imigracji inteligentnych ludzi, czego sobie bym nawet życzył smile

243

Myślę, źe w tej chwili większość Polaków nie życzy sobie, aby do naszego kraju przyjmowano wyznawców Islamu. Też jestem pełna obaw, chociaż znam fakty i doskonale zdaję sobie sprawę że informacje, którymi jesteśmy zasypywani odnośnie zagrożeń że strony uchodźców i imigrantów są grubo przesadzone.
Mnie bardziej powala niekompetencja rządzących w zakresie, w jakim oni zajmują się tą kwestią. Nie potrafią tej sprawy na forum międzynarodowym załatwić w taki sposób, żeby nie stawiać nas na kolizyjnym kursie z UE. Amatorszczyzna obecnej władzy i tyle.

244

troll napisał/a:

Wiec koniecznie zaprosmy ich tutaj. Skoro sami sie wreszcie ucywilizowalismy, to potrzeba nam hord hunow z czarnego ladu.

Przeciez te hordy hunow w Europie, sa wlasnie konsekwencja wojny prowadzonej m.inn przez czlonkow UE w czesci Afryki Pln na przestrzeni ostatnich kilku lat.

Ewika99 napisał/a:

A podaj mi chociaz jeden argument za tym, ze te filmy, krecone czesto przez samych swiadkow wydarzen, nie sa prawdziwe.

Nie filmy, a tytul sugerujacy pochodzenie/religie sprawcy jest wyssany z palca. Jaki masz dowod na to, ze facet jest imigrantem? Podobnie bylo z nagraniem, na ktorym mloda kobieta zostala kopnieta w plecy w wyniku czego spadla ze schodow - sprawca okazal sie obywatel Bulgarii ( nie muzulmanski imigrant, jak to sugerowaly tytuly filmow na youtubie) a nagranie zostalo opublikowane przez sama policje by pomoc w jego zidentyfikowaniu.

Ewika99 napisał/a:

Pisalam w kontekscie Syrii.

Pisalas ze tylko lewaki mysla, ze w Afryce jest wojna xD

okazuje sie, ze to tylko lewacy, ktorzy maja wyprane mozgi, utopijne wartosci i zyja w przekonaniu, ze w takiej Afryce toczy sie wojna

To w Afryce jest wojna?

245

Prawda jest taka że będzie jeszcze więcej zamachów terrorystycznych w Europie. Polityka migracyjna jest źle prowadzona... powinniśmy wpuszczać jedynie kobiety i dzieci a niech faceci z krajów muzułmańskich walczą o swoją wolność. Wypuszczając imigrantów, wpuszczamy również terrorystów

246 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2017-06-26 12:38:18)

wilczysko napisał/a:

Nie wpuszczać wyznawców Islamu do Polski ? Ok. Tylko, żeby być konsekwentnym to należałoby kompletnie zdelegalizować tą religię w Polsce, czyli co z tymi muzułmanami, którzy już tu są ? Potem, kto następny ? Homoseksualiści ? Liberałowie ? Lewacy ? No tak, tamci się nie wysadzają, ale użyj fantazji, można im przecież zarzucić różne inne okropieństwa smile

Po 1. nie histeryzuj, mowa jest o wyznawcach islamu, a nie kimkolwiek innym.
Po 2. Jeszcze kilka lat temu, zanim lewactwo zidiociało do reszty, wiele krajów stosowało system punktacji dla imigrantów - punkciki za zdolność do integracji. Ponieważ muzułmanie z przyczyn religijnych są do integracji niezdolni, to wystarczy, żeby ich wykluczyć.

A zdelegalizować... Uważam, że tak. Przypomnę, że dziś już mamy de facto zakaz propagowania islamu - Kodeks Karny:

§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2

Islam jak najbardziej wyczerpuje definicję systemu totalitarnego i definicję nawoływania do nienawiści na tle wyznaniowym. Ale oczywiście nie znajdzie się odważny, który zastosuje to w praktyce. Osobiście uważam, że powinno to być doprecyzowany i obok faszyzmu - najbardziej lajtowego totalitaryzmu - powinny być wymienione te bardziej zbrodnicze: nazizm, komunizm i islam.

wilczysko napisał/a:

Bzury piszesz. Od katolicyzmu możesz sobie bezpiecznie odejść - w islamie za apostazję jest kara śmierci. Chrześcijanka sama decyduje za kogo chce wyjść, w islamie za ślub z niemuzułmaninem grozi kara śmierci.

_Francesca_ napisał/a:

Nie wiem czym się w ogóle chwalisz, bo takie zachowania są karygodne.

Takie zachowania są bardzo dobre, bo to jedyny język jaki oni pojmują.

Czarna Kotka napisał/a:

Nie jestem fanką islamu, jak zresztą żadnej religii. Tak samo jak większość uważam, że gość w kraju powinien dostosować się do jego zwyczajów.

Problem polega na tym, że muzułmanie w żadnym kraju nie dostosowali się do miejscowych zasad, natomiast wszędzie, gdy tylko ich społeczność staje się około 1% mieszkańców zaczyna się proces odwrotny - zmuszanie miejscowych do przestrzegania zasad islamu (muzułmanów wspiera w tym lewactwo, odstępując od ideałów lewicowych - praw kobiet, dzieci, mniejszości seksualnych, wolności słowa). Początkowo perswazją, a gdy wyznawców islamu jest już 3-5% także środkami przemocowymi. Idiotyzmem jest sądzić, że u nas powiedzie się coś, co nigdzie nie wypaliło.

basia71 napisał/a:

Prawda jest taka że będzie jeszcze więcej zamachów terrorystycznych w Europie. Polityka migracyjna jest źle prowadzona... powinniśmy wpuszczać jedynie kobiety i dzieci a niech faceci z krajów muzułmańskich walczą o swoją wolność.

A z tych dzieci potem wyrastają dorośli terroryści...

Fahkir znowu nam tu włazi ze swoją stałą zakłamaną śpiewką - muzułmanie są OK, to Zachód im robi wojny. Już o tym pisałem - w Libii zaczęli się nawalać sami między sobą, w Syrii zaczęli się nawalać sami między sobą, w Afganistanie zaczęli się nawalać sami między sobą, w Nigerii muzułmanie zaczęli atakować chrześcijan, w Sudanie muzułmanie zaczęli atakować chrześcijan,  w Birmie muzułmanie - imigranci (!)  i ich potomkowie zaczęli atakować buddystów - np. w 1942 r. w stanie Rakhine muzułmanie zabili 50 tysięcy buddystów. Fakt, teraz wyznawcy islamu dostają tam w tyłek aż miło.

247

Ilość muzułmanów w Polsce już dawno przekroczyła 1%.
Poprawcie mnie, jesli się mylę.

248 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2017-06-26 12:23:23)

Czarna Kotka napisał/a:

Ilość muzułmanów w Polsce już dawno przekroczyła 1%.
Poprawcie mnie, jesli się mylę.

Mylisz się. W Polsce jest 0,1% muzułmanów wg danych z 2016 roku. Ale ich ilość szybko się zwiększa - jeszcze w 2011 w spisie powszechnym było ich 0,013%. Czyli mamy kilkukrotny wzrost w ciągu 5 lat. W krajach, w których są poważne problemy z muzułmanami jest to: Francja 7,5%, Belgia 6%, Niemcy 5%, Szwecja 5%, Wielka Brytania 4,6%. Wystarczy tak niski odsetek wyznawców islamu, żeby w kraju robił się konkretny syf.

249 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2017-06-26 12:28:17)

OK. Źródło?

Swoją drogą -  Jezus raczej nie był niebieskookim blondynem, prawda?
Biorąc pod uwagę skąd pochodził, jak Waszym zdaniem wyglądał? smile

250

Czarna Kotka napisał/a:

OK. Źródło?

"Ilu muzułmanów mieszka w Polsce? Polacy bardzo się mylą" - artykuł Newsweeka z 14.12.2016.

Zapewne popełniasz ten sam błąd co mieszkańcy Europy Zachodniej, którzy sądzą, że jest u nich nawet 30% muzułmanów - muzułmanie osiedlają się w dużych miastach i tam szybko stają się widoczni, ale prawie ich nie ma w małych miasteczkach i na wsiach. Wizualnie więc wyglądają na liczniejszych.

251 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-06-26 12:33:17)

Wild, bardzo dobrze!

_Francesca_ napisał/a:

Nie wiem czym się w ogóle chwalisz, bo takie zachowania są karygodne. Gdybym ja tam siedziała to bym całą sytuację nagrała i zawiozła nagranie na policję, by was wyłapali co do jednego. Co ci zrobili tamci ludzie poza jak to napisałeś machaniem łapami, że musiałeś zadzwonić po swoich kumpli pewnie kiboli i pobiliście ich jak pospolici bandyci?

Śmieszna jesteś - żeby nie powiedzieć inaczej.

Co takiego zrobili? Zagrodzili przejście, stawiali się i zachowywali agresywnie. Przeczytaj sobie jeszcze raz. I jeszcze. Aż zrozumiesz. Biedni muzułmanie... oni sobie siedzą jak świete krowy, ominąć ich nie można, nie można zwrócić uwagi, nic nie można, tylko im ustąpić. Jak chcą sie zachowywać jak bydło, to niech robią to u siebie.

Co byś ty zrobiła, co byś chciała, by twój facet zrobił w podobnej sytuacji? Jak byście się zachowali w stosunku do agresywnej grupy muslimów? Sama byś się zgłosiła na policję i swojego chłopaka, że im spokój zakłócacie? tongue

wilczysko napisał/a:

Teoretycznie tak, facetowi jest lepiej w katolicyzmie, ale katolicyzm nie trzyma nikogo tak krótko za pysk, jak islam. Jak mi jako kobiecie nie pasuje katolicyzm, to nie chodzę do kościoła, mogę nie obchodzić świąt, nie chrzcić dziecka, mogę wziąć ślub tylko cywilny, mogę też dokonać apostazji. Nic mi za to nie grozi. Spróbuj to zrobić w islamie. Spróbuj odejść od religii.
Niech muzułmańska kobieta spróbuje się zbuntować przeciw ojcu, mężowi, niech nie chodzi do meczetu, za to chodzi na randki albo niech spróbuje zmienić religię.

W ogóle nie ma co porównywać.

252

EeeTam napisał/a:

Po 1. nie histeryzuj, mowa jest o wyznawcach islamu, a nie kimkolwiek innym.

Ja histeryzuję ? To chyba jestem tu w dobrym towarzystwie big_smile W III Rzeszy też się zaczęło od Żydów, a potem jakoś to poszło...

EeeTam napisał/a:

Bzury piszesz. Od katolicyzmu możesz sobie bezpiecznie odejść - w islamie za apostazję jest kara śmierci. Chrześcijanka sama decyduje za kogo chce wyjść, w islamie za ślub z niemuzułmaninem grozi kara śmierci.

Ale ja nie pisałem o różnicach w apostazji, tylko o tym, że pozycja mężczyzn w obu religiach jest zdecydowanie lepsza, niż kobiet. Choć faktycznie aktualnie w Islamie jest najbardziej korzystna. Chrześcijanka sama decyduje za kogo wyjść, ale tak naprawdę dopiero od jakiś 100 lat. Wcześniej angażowanie małżeństw w Europie było na porządku dziennym. Co do ślubu z niemuzułmaninem to o tej kwestii nie słyszałem. Muzułmanie żenią się z chrześcijankami i jakoś problemu z tym nie ma. Czyżby to kolejny dowód na to, że facet ma lepiej smile ?

253 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2017-06-26 12:31:41)

W porządku Eetam, ale pytałam o źródła, bez żadnej ironii.
Chętnie bym się zapoznała z jak najbardziej obiektywnym pomiarem, ale na razie nie mogę go znaleźć.

254 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2017-06-26 12:36:54)

wilczysko napisał/a:

Ja histeryzuję ? To chyba jestem tu w dobrym towarzystwie big_smile W III Rzeszy też się zaczęło od Żydów, a potem jakoś to poszło...

Argumentum ad hitlerum (inaczej: Prawo Godwina) to właśnie przejaw histerii, braku argumentacji i bezsilności w dyskusji. Zacytuję z Wiki:
wątek, w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, przegrała dyskusję

wilczysko napisał/a:

Chrześcijanka sama decyduje za kogo wyjść, ale tak naprawdę dopiero od jakiś 100 lat. Wcześniej angażowanie małżeństw w Europie było na porządku dziennym.

Nie obchodzi mnie co było sto lat temu. I nie jestem chrześcijaninem smile

Czarna Kotka napisał/a:

W porządku Eetam, ale pytałam o źródła, bez żadnej ironii.
Chętnie bym się zapoznała z jak najbardziej obiektywnym pomiarem, ale na razie nie mogę go znaleźć.

To poszukaj w google wyniki Spisu z 2011 roku.

255

wilczysko napisał/a:

Chrześcijanka sama decyduje za kogo wyjść, ale tak naprawdę dopiero od jakiś 100 lat. Wcześniej angażowanie małżeństw w Europie było na porządku dziennym. Co do ślubu z niemuzułmaninem to o tej kwestii nie słyszałem. Muzułmanie żenią się z chrześcijankami i jakoś problemu z tym nie ma. Czyżby to kolejny dowód na to, że facet ma lepiej smile ?

Czyli mamy cofnąć się 100 lat, bo muslimy przyjeżdżają?

Co było 100 lat temu, to 100 lat temu. Teraz jest teraz. Nie zgadzam się na cofanie w rozwoju, bo banda nieucywilizowanych pastuchów tak chce.

W przypadku ślubu muzułmanina z chrześcijanką jest zazwyczaj tak, że chrześcijanka musi przejść na islam.

256

Jeśli chodzi o pozycję kobiet w islamie, to nie ma czego bronic - sam fakt noszenia burki/hidżabu czy czegokolwiek, co ma osłaniać atrakcyjność kobiety po to, żeby wydawała się mniej atrakcyjna napalonym facetom, jest przerzucaniem odpowiedzialności za pożądanie z męzczyzny na kobietę. To ona jest winna, że jej ktos pożąda. Nie, ten w którego głowie to pożądanie powstaje. W naszej kulturze, to te które się upiły i miały za krótkie spódniczki, kiedy ktos je zgwałcił. Islam, nie islam, niektóre rzeczy są podobne.

257

EeeTam napisał/a:

Argumentum ad hitlerum to właśnie przejaw histerii, braku argumentacji i bezsilności w dyskusji.

Niby dlaczego ? Dobrze jest wyciągać wnioski z historii. Ponoć się powtarza big_smile Jak patrzę jak pięknie maszeruje nasz "kwiat młodzieży" z ONR ten obrazek coś mi bardzo przypomina smile No, ale pewnie histeryzuję. Przecież tamci mieli czerwone opaski, a ci mają zielone... To pewnie z miłości do przyrody big_smile

EeeTam napisał/a:

Nie, to są - nazywając rzeczy po imieniu - debilizmy. Twoja miłość do wyznawców zbrodniczej ideologii sprawia, że przestajesz myśleć i odklejasz się od rzeczywistości...

Ty się całkowicie odklejasz od tego co się do Ciebie pisze. Bo ja piszę, że uważam Islam za głupią religię, a Ty mi piszesz, że kocham jej wyznawców. Mówiłem już, że dyskusja w tym temacie nie ma sensu, a zwłaszcza z kimś takim jak Ty.

258 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2017-06-26 12:44:20)

Czarna Kotka napisał/a:

Jeśli chodzi o pozycję kobiet w islamie, to nie ma czego bronic - sam fakt noszenia burki/hidżabu czy czegokolwiek, co ma osłaniać atrakcyjność kobiety po to, żeby wydawała się mniej atrakcyjna napalonym facetom, jest przerzucaniem odpowiedzialności za pożądanie z męzczyzny na kobietę. To ona jest winna, że jej ktos pożąda. Nie, ten w którego głowie to pożądanie powstaje. W naszej kulturze, to te które się upiły i miały za krótkie spódniczki, kiedy ktos je zgwałcił. Islam, nie islam, niektóre rzeczy są podobne.

W islamie kobieta nie ma także nic do powiedzenia w istotnych sprawach związanych z wychowywaniem dzieci (np. wyborem religii), a po rozwodzie dzieci zostają z mężczyzną. Mężczyzna może rozwieść się wypowiadając 3 razy formułkę, kobieta musi przeprowadzać postępowanie sądowe. W sądach kobieta liczona jest za pół człowieka - zeznania mężczyzny są tyle warte co dwóch kobiet. Praktyką islamską jest skazywanie zgwałconych kobiet za seks pozamałżeński. Praktyką islamską są zabójstwa dla honoru - bo np. dziewczyna spojrzała, a nie daj Allahu porozmawiała z niemuzułmaninem - kara śmierci wykonywana przez najbliższych krewnych. Normą jest wydawanie za mąż nieletnich dziewczyn (także na Zachodzie). W wielu społecznościach islamskich kastruje się kobiety (nie wiem czemu nazywa się to obrzezaniem) - ten zwyczaj też przenieśli na Zachód.

wilczysko napisał/a:

Niby dlaczego ? Dobrze jest wyciągać wnioski z historii.

Do wyciągania wniosków potrzebna jest wiedza, a Ty masz tylko ideologię.

wilczysko napisał/a:

Ty się całkowicie odklejasz od tego co się do Ciebie pisze. Bo ja piszę, że uważam Islam za głupią religię

No widzisz - dostrzegasz, że jest głupia, udajesz, że nie widzisz, że jest zbrodnicza.

259

EeeTam napisał/a:
basia71 napisał/a:

Prawda jest taka że będzie jeszcze więcej zamachów terrorystycznych w Europie. Polityka migracyjna jest źle prowadzona... powinniśmy wpuszczać jedynie kobiety i dzieci a niech faceci z krajów muzułmańskich walczą o swoją wolność.

A z tych dzieci potem wyrastają dorośli terroryści...

Tutaj się nie do końca zgodzę... jeśli dziecko będzie wychowane przez system w 'bezpieczny' sposób, w tym odpowiednio integrowane, z podobnymi szansami - w podobnej etnicznie szkole (czyli tak samo 'wymieszanej' lub tak samo podchodzącej z konsekwencjami do różnic) itp... to nie będzie terrorysty... czy naprawdę dzieci w większości wychowuje rodzina? Kształtuje ale wychowuje raczej szkoła i przyjaźnie - tam gdzie dziecko spędzi więcej czasu. Wiem, że islam wspiera oddzielenie dzieci i podziały nawet wśród młodzieży co nie znaczy, że na to akurat nie ma lekarstwa. Lekarstwo wygląda tak, że dziecko zobaczy, iż można żyć inaczej i jeśli jest dostatecznie wsparte przez społeczeństwo to po pewnym czasie same odejdzie od radykalizmu... a ja taką mam nadzieję... smile

Więc dla mnie ograniczeń nie powinno być dla dzieci i kobiet - ale przecież też nie bezmyślnie...

260 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2017-06-26 12:58:44)

rh72 napisał/a:

Tutaj się nie do końca zgodzę... jeśli dziecko będzie wychowane przez system w 'bezpieczny' sposób, w tym odpowiednio integrowane, z podobnymi szansami - w podobnej etnicznie szkole (czyli tak samo 'wymieszanej' lub tak samo podchodzącej z konsekwencjami do różnic) itp... to nie będzie terrorysty...

Niestety, fakty temu przeczą. Zamachowcy z Paryża byli świetnie zintegrowani, w środowisku uchodzili za całkowicie zeuropeizowanych. Ba, nawet nie przestrzegali zasad islamu - pili alkohol, bawili się z Europejczykami w dyskotekach, studiowali, pracowali. I nagle bum z okrzykiem Allahu Akbar.

Brytyjskie MI5 ujawniło, że „dwie trzecie podejrzanych brytyjskich ma profil klasy średniej, a ci, którzy chcą zostać zamachowcami-samobójcami, są często najwyżej wykształceni".

Posty [ 196 do 260 z 506 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024