Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 506 ]

131

Odp: Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci
wilczysko napisał/a:

Dzierżyński "krwawy Feliks" - twórca Czeka był przecież Polakiem.

''Polakiem'' w cudzysłowie. Polacy to walczyli przeciwko bolszewikom a nie stali po ich stronie.

Obóz w Jaworznie też nie był polski a komunistyczny gdzie również ginęli polscy bohaterowie. Jednym z komendantów był Żyd Salomon Morel. ''Człowiek'' mający na rękach krew wielu tysięcy ludzi. Po przemianach uciekł do Izraela i do końca życia pobierał z Polski emeryturkę w wysokości około 7 tysięcy złotych. Władze Izraela nie chciały go wydać. Te same, które po dziś dzień ścigają zbrodniarzy nazistowskich chroniły przez lata zbrodniarza komunistycznego.

Sformułowania ''polskie obozy śmierci'' są wypowiadane celowo a nie przez pomyłkę. Kto nie ma pojęcia o 2WŚ to sobie pomyśli, że faktycznie były one polskie i dlatego właśnie takie słowa padają. Całkiem niedawno z ust szefa FBI, który idiotą nie jest i doskonale wiedział co mówi.

wilczysko napisał/a:

Komunizm był ideologią z doktryną internacjonalizmu. Dla wyznawców tej ideologii narodowość była kwestią całkowicie drugorzędną. Tu chodziło o walkę klasową, a nie o wyższość jednego narodu nad drugim. W doktrynie komunistycznej kraje narodowe w takim rozumieniu jak dzisiaj miały ulec obumarciu i stopniowo się wymieszać. Ważna była władza proletariatu, a nie to czy jakiś kraj fizycznie istnieje, czy nie. W dzisiejszych czasach jest to pewnie bardzo trudno zrozumieć, ale wtedy dla tych ludzi ta idea nie była utopią. Miała ona oddanych wyznawców wśród przedstawicieli różnych narodów.

W takiej Francji po dziś dzień uważają, że komunizm nie był niczym złym, a Stalin to dobry wujek, który uratował Europę przed Hitlerem. Jakby na własnej skórze poczuli jarzmo komunizmu to inaczej by śpiewali.

Zobacz podobne tematy :

132

Foks napisał/a:

''Polakiem'' w cudzysłowie. Polacy to walczyli przeciwko bolszewikom a nie stali po ich stronie.

"Polakiem" w cudzysłowie ? Pieprzysz, za przeproszeniem jak prezes z Nowogrodzkiej. Dla Ciebie Polacy to tylko ci "prawomyślni" i pewnie jeszcze obowiązkowo katolicy ? Eee szkoda gadać...

W takiej Francji po dziś dzień uważają, że komunizm nie był niczym złym, a Stalin to dobry wujek, który uratował Europę przed Hitlerem. Jakby na własnej skórze poczuli jarzmo komunizmu to inaczej by śpiewali.

Dla Francuzów nazizm też pewnie nie był taki zły. Zachód ma słabe pojęcie tego jak wyglądała wojna i okupacja w tej części Europy.

133

Wilczysko, nie dzielę w ten sposób Polaków. Miałem kiedyś kierownika w pracy, który był ateistą. Każdemu bym życzył takiego przełożonego. Dla mnie liczy się to jakim kto jest człowiekiem a nie to czy uczęszcza na niedzielne msze czy nie.

134

wilczysko napisał/a:

No Polacy nie mają w zwyczaju wysadzać się w imię religii, ale dość powszechny jest u nas np. zwyczaj wsiadania za kierownicę po pijaku smile I co ? Też "fajny" folklor. A efekty w skali roku potrafiłyby "zawstydzić" niejednego terrorystę islamskiego big_smile W 2016 roku na polskich drogach zginęło 3 tys. ludzi, a rannych było 40 tys. Tyle samo mniej więcej w roku 2015. I Wy mnie terrorystą islamskim straszycie ? big_smile

Szkoda, że nie masz pojęcia w jaki sposób ten folklor kultywowany jest w UK . Nie, nie tylko przez Polaków. Tutaj zgodnie z prawem mozna jeździć po alkoholu i limity wbrew pozorom wcale nie sa restrtkcyjne, a zanim pokojowy policjant zorganizuje alkomat, zdążysz juz wytrzeźwiec. Poza tym tutaj można jexdzić bez prawa jazdy. Nie chce mi się tego tłumaczyć, sprawdzisz sobie jak będziesz miał ochotę. wiedz tylko, że jest taka mozliwość , iż osoba nigdy nie prowadząca samochodu wsiada pewnego dnia do auta i jedzie w miasto. Owszem musi posiadać asystę w postaci doswaidczonego kierowcy na siedzeniu pasażera, ale ten doswiadczony kierowca nie jest instruktorem i nie posiada swojego hamulca. Tak wiec odpowiedzialność za zycie pieszych i innych uzytkowników niejednokrotnie bierze osoba, która pięć minut temu dowiedziała sie jak działa sprzęgło.
Porównanie jest więc słabe, bo akurat w Polsce prawo jest o wiele bardziej surowe dla kierowców zarówno trzeźwych jak i pijanych.
Tak jak mówiłam - mamy tu wszytsko to co w Polsce , a czsem nawet i więcej.
To, że ty sie nie boisz terrorysty jest oczywiste. Nie boisz się, bo nie musisz.

Ewiko, twój wątek zmienił tożsamośc. Zatytułuj go inaczej, co? Proponuję  - terroryzm a sprawa polska, czyli dlaczego pieciu terrorystów jest jest lepszych niz jeden Polak.

135

MamaMamusia napisał/a:

Szkoda, że nie masz pojęcia w jaki sposób ten folklor kultywowany jest w UK . Nie, nie tylko przez Polaków. Tutaj zgodnie z prawem mozna jeździć po alkoholu i limity wbrew pozorom wcale nie sa restrtkcyjne, a zanim pokojowy policjant zorganizuje alkomat, zdążysz juz wytrzeźwiec. Poza tym tutaj można jexdzić bez prawa jazdy. Nie chce mi się tego tłumaczyć, sprawdzisz sobie jak będziesz miał ochotę. wiedz tylko, że jest taka mozliwość , iż osoba nigdy nie prowadząca samochodu wsiada pewnego dnia do auta i jedzie w miasto. Owszem musi posiadać asystę w postaci doswaidczonego kierowcy na siedzeniu pasażera, ale ten doswiadczony kierowca nie jest instruktorem i nie posiada swojego hamulca. Tak wiec odpowiedzialność za zycie pieszych i innych uzytkowników niejednokrotnie bierze osoba, która pięć minut temu dowiedziała sie jak działa sprzęgło.
Porównanie jest więc słabe, bo akurat w Polsce prawo jest o wiele bardziej surowe dla kierowców zarówno trzeźwych jak i pijanych.
To, że ty sie nie boisz terrorysty jest oczywiste. Nie boisz się, bo nie musisz.

A niech sobie jeżdżą i bez prawa jazdy. Co kraj to obyczaj. A ile ludzi ginie rocznie w wypadkach ? W 2014 roku to było jakieś 1700. Więc i tak jesteśmy znacznie lepsi big_smile

136

wilczysko napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

A niech sobie jeżdżą i bez prawa jazdy. Co kraj to obyczaj. A ile ludzi ginie rocznie w wypadkach ? W 2014 roku to było jakieś 1700. Więc i tak jesteśmy znacznie lepsi big_smile

a skąd w ogóle to porównanie do wypadków drogowych? Chodzi o to ,że niby Zachód nie ma wypadków, gwałtów, przemocy wobec kobiet i zaściankowych folklorów, a ma TYLKO terroryzm , czyli nic takiego w porównaniu do olężonej wszelkim złem Polski ? Jest jednak dokładnie odwrót, Zachód ma to wszytsko PLUS terroryzm

137

MamaMamusia napisał/a:
wilczysko napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

a skąd w ogóle to porównanie do wypadków drogowych? Chodzi o to ,że niby Zachód nie ma wypadków, gwałtów, przemocy wobec kobiet i zaściankowych folklorów, a ma TYLKO terroryzm , czyli nic takiego w porównaniu do olężonej wszelkim złem Polski ? Jest jednak dokładnie odwrót, Zachód ma to wszytsko PLUS terroryzm

Śmierć to śmierć. Dla tego co ginie nie ma znaczenia, czy ginie w zamachu terrorystycznym, czy w wypadku samochodowym. Porównuję dlatego, że u nas się straszy islamistami, a myślę, że prawdopodobieństwo tego, że w Polsce zginiesz w wypadku samochodowym jest większa, niż to że zginiesz w zamachu terrorystycznym w UK. Ot, taka mała statystyka.

138 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-06-23 15:08:40)

Mamamamusia, dla Wilczyska wiekszym problemem i dyskomfortem  sa moherowe babcie, co tam jakis terrorysta! Babcia wszak moze go udusić  rozancem  big_smile
Ha, ha, normalnie kabaret lol:

139

wilczysko napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Śmierć to śmierć. Dla tego co ginie nie ma znaczenia, czy ginie w zamachu terrorystycznym, czy w wypadku samochodowym. Porównuję dlatego, że u nas się straszy islamistami, a myślę, że prawdopodobieństwo tego, że w Polsce zginiesz w wypadku samochodowym jest większa, niż to że zginiesz w zamachu terrorystycznym w UK. Ot, taka mała statystyka.

U was sie straszy, a u nas pewne rzeczy sie dzieją. I w twoim i w moim przypadku punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Każdy kto ma inteligencji więcej niz pantofelek wie, że życie generalnie nie jest stanem bezpiecznym i włącza w to również jazdę samochodem oraz jej statystyczne zagrożenie. Natomiast gwarancje ci daję, że gdy za twoim płotem wybuchnie bomba lub furgonetka rozjedzie tłum, nie pomyslisz  - spoko, wyliczyłem sobie to statystycznie i nadal jestem bezpieczny. Obstawiam że raczej pzyklei ci sie do butów spora warstwa strachu i zaczniesz sie uwazniej rozglądać.

140

wilczysko napisał/a:

Taaa, a złamanie to złamanie i złamanie ręki to to samo co złamanie kręgosłupa wink Dobrze wiesz, że porównujesz ze sobą zupełnie dwa odmienne zjawiska, o odmiennej naturze, charakterze i skali. Z kogo próbujesz zrobić Jasia? Z nas czy z siebie?

141

adiaphora napisał/a:

Mamamamusia, dla Wilczyska wiekszym problemem i dyskomfortem  sa moherowe babcie, co tam jakis terrorysta! Babcia wszak moze go udusić  rozancem  big_smile

ciekawe co na temat smiertelności z rąk moherowych babć uzbrojonych w różańce mówi statystyka wink

142 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-06-23 15:26:56)

W ogóle proponuje rozdać wszystkim po gnacie, niech sobie strzelają do kogo chcą i kiedy chcą. W końcu i tak każdy umrze, co za różnica kiedy big_smile . A może ktoś nie trafi i przejedzie mnie samochód? W końcu tyle jest wypadków... A jak mnie zgwalci ktoś to wielkie mi halo! W Afryce dzieci z głodu umierają, a ja sie jakimiś pierdolami mam przejmować? tongue
No mniej więcej tak wygląda argumentacja niektórych osób. Porównania z czapy i kompletne niezrozumienie tematu.

143 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-06-23 15:37:32)

MamaMamusia napisał/a:
adiaphora napisał/a:

ciekawe co na temat smiertelności z rąk moherowych babć uzbrojonych w różańce mówi statystyka wink

podejrzewam,  ze skala tego... procederu jest ogromna, ale rządząca partia to skrzętnie ukrywa. W oficjalnym oswiadczeniu potwierdzą, ze to wina zbyt ciasnych krawatow albo apaszek big_smile

Sorry, ale ten wątek zrobił się zabawny, ze tylko posmiac sie można smile

144

wilczysko napisał/a:

No to mistrzu statystyki jak do prawdopodobieństwa śmierci w wypadku komunikacyjnym w Polsce dodasz zwiększone prawdopodobieństwo śmierci w zamachu terrorystycznym od momentu przesiedlenia do nas imigrantów islamskich, to bezpieczeństwo rodaka-Polaka:
A. zwiększy się?
B. zmniejszy się?
C. zostanie bez zmian?

Telefon do przyjaciela?

No to teraz taka sprawa. Co robiła i robi do tej pory większość próbujących dostać się do Polski imigrantów? Otóż prędzej czy później próbuje pojechać dalej na Zachód. Bo nawet ostatni głupek orientuje się, że za Odrą wydębi kilka razy większy socjal niż po naszej stronie, a nawet jak chce naprawdę pracować, to też wie, że tam zarobi więcej. No i teraz clou imprezy. Nie po to UE chce do nas przesiedlać imigrantów żeby tydzień później siedzieli w Berlinie. O ile pamiętam dyskusje z przed dwóch lat były różne pomysły na rozwiązanie tej kwestii. Na przykład:
- kraj przyjmujących relokowanych imigrantów miał obowiązek przetrzymać ich bodajże 3 lata. Jeśli imigrant opuściłby Polskę i znalazł się w Niemczech, to kraj taki jak Polska miał płacić karę finansową.
- żeby zachęcić imigrantów do pozostania w mniej atrakcyjnych socjalnie państwach UE, zasiłki dla imigrantów miały być ustalone na jednolitym unijnym poziomie. Co to oznacza? Że zbijający boki imigrant w Polsce dostawałby do ręki ze 3 razy więcej niż głupi polski emeryt po latach harówy czy polski bezrobotny polskiego zasiłku. Czy tylko ja widzę jak to zostałoby odebrane przez polskie społeczeństwo i czy tylko ja czuję od razu swąd palonych imigranckich domów?
- skoro państwo polskie miałoby przetrzymać imigrantów określony czas i nie płacić pewnych jak w banku kar, to trzeba by tych imigrantów osadzać w obozach. Takich ładnych nawet, drut kolczasty można by walnąć w kolory tęczy, wieżyczki strażnicze też np. w kwiatki. Tylko odsuwając na bok te kolory tęczy, kwiatki czy aby drut kolczasty i wieżyczki strażnicze przestaną być tym czym są w rzeczywistości? I to na tej ziemi, gdzie za takim drutem i pod takimi wieżyczkami dziadkowie przemądrzałych Niemców mordowali ludzi? Czy naprawdę na tej polskiej ziemi mamy teraz sami budować obozy dla ludzi? Mało nam tej czarnej propagandy o polskich obozach śmierci?

145 Ostatnio edytowany przez polis (2017-06-23 15:56:41)

Ale to nie ma nic do rzeczy. Tak samo jak wśród zatwardziałych prawicowców, znajdziesz ludzi którzy są za przyjmowaniem uchodźców, tak samo ja ci znajdę kilka wśród najbardziej zatwardziałych feministek znajdziesz takich, które są przeciw. Chodzi o ogólny trend. Poza tym Pan redaktor się myli, ponieważ zwyczajnie na 7 000 się nie skończy. Wierzysz w to, ja nie. Każdy z tych ludzi jest człowiekiem wolnym, w związku z tym nie możesz mu zabronić w dłuższej perspektywie czasu relokowania rodziny, więc z 7000 nam się zrobi 30000. Co więcej cały czas moje pytanie pozostaje w mocy: Jaki masz realny sposób na kontrolowanie przepływu tych ludzi? Odpowiedź moja: nie jesteś w stanie tego zrobić. Tak samo w stanie w żaden sposób kontrolować swobodnego przepływu ludności.

Polska to nie Niemcy ani Francja. Nie jesteśmy bogatym krajem, więc nie jesteśmy atrakcyjni. Jeśli już będziemy mieć problem to raczej w drugą stronę, czy Ci ludzi w ogóle będą chcieli tu być.

Imigracja ekonomiczna z innych krajów, której tak dużo osób się boi, jest problem państw bogatych, więc nie naszym.

Sens jest taki, że pokazuje jak nieracjonalnie duży jest strach o to, że się zginie w zamachu z ręki terrorysty w porównaniu z dużo większą możliwością śmierci w wypadku drogowym, bo się ludzie telewizji i gazet naoglądali i naczytali i nie potrafią do tego co czytają i oglądają podejść z dystansem i na spokojnie to przeanalizować. Jakoś nikt nie robi takiej afery z tego, że więcej osób ginie w wypadkach samochodowych i nie ma powszechnej fali nienawiści dla pijanych kierowców.

146

polis napisał/a:

Polska to nie Niemcy ani Francja. Nie jesteśmy bogatym krajem, więc nie jesteśmy atrakcyjni. Jeśli już będziemy mieć problem to raczej w drugą stronę, czy Ci ludzi w ogóle będą chcieli tu być. Imigracja ekonomiczna z innych krajów, której tak dużo osób się boi, jest problem państw bogatych, więc nie naszym.

Kolega Snake był tak miły, że w swoim poście opisał jak w skrócie wygląda ten proces więc pozwolisz że nie będę się powtarzał smile

147

polis napisał/a:

Sens jest taki, że pokazuje jak nieracjonalnie duży jest strach o to, że się zginie w zamachu z ręki terrorysty w porównaniu z dużo większą możliwością śmierci w wypadku drogowym, bo się ludzie telewizji i gazet naoglądali i naczytali i nie potrafią do tego co czytają i oglądają podejść z dystansem i na spokojnie to przeanalizować.

Nieracjonalnie duży strach, powiadasz. Gazety i telewizja.. dystans... Tylko widzisz, ja mieszkam w Londynie , tuż obok tych wyolbrzymionych wydarzeń i oglądam je niemklże zza rogu. nie mow mi więc ,bardzo cie proszę, o dystansie, bo perspektywa, z której to robisz, czyli bezpieczny pod wzgledem terroryzmu kraj, nie daje ci do tego prawa.
analizuj sobie na spokojnie jesli chcesz bo ciebie to nie dotyczy i dziękuj Bogu, że jedyny przekaz jaki masz to te "przerysowane" newsy w tv

Jakoś nikt nie robi takiej afery z tego, że więcej osób ginie w wypadkach samochodowych i nie ma powszechnej fali nienawiści dla pijanych kierowców.

Powszechna fala nienawiści dla pijanych kierowców jest i zawsze była. Otwarcie sie przyznaję się do bycia jej częscią. Zarzucisz mi w związku z tym jakąś fobię?

148 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-06-23 17:10:14)

polis napisał/a:
CatLady napisał/a:

Powiedz jeszcze, że terroryzmu nie ma. Że nic się nie dzieje. Że w Europie spokój jest.

Eh, proponuję przeczytanie mojej poprzedniej odpowiedzi ze zrozumieniem.

Najlepsza odpowiedź na każdy argument.

v napisał/a:

moze najpierw zrobmy porzadek u siebie,wyplenmy przemoc igwalty, a pozniej wezmy sie za naprawianie swiata

Stuprocentowa zgoda! Rozwiążmy najpierw nasz problemy zanim narobimy sobie nowe wpuszczając bandę obcych nieprzystosowanych ludzi. Bo tego, że są nieprzystosowani chyba nikt nie kwestionuje?

149

nie widziałam w Polsce zadnej fali nienawisci do zjawiska pijanych kierowców

jest za to fala społecznego przyzwolenia

stad akcje spoleczne uswiadamiajace i akcje policji wylapujace pijusów za kolkiem

150

_v_ napisał/a:

nie widziałam w Polsce zadnej fali nienawisci do zjawiska pijanych kierowców

jest za to fala społecznego przyzwolenia

stad akcje spoleczne uswiadamiajace i akcje policji wylapujace pijusów za kolkiem

No to mamy odmienne spostrzeżenia , ba ja nie spotkałam żadnego pijanego kierowcy , którego nie spotkałby jakiś ostracyzm społeczny i napietnowanie.

akcje społeczne swiadczą o tym , że wbrew temu co piszesz, problem jest zauważany i podejmuje sie próby jego rozwiazania.

A wyobrażasz sobie jakąś akcję uświadamiającą w kwestii terroryzmu?? nawet nie chce mysleć jakie larum by się podniosło przy próbie podjęcia takiej inicjatywy.

151

Kolega Snake był tak miły, że w swoim poście opisał jak w skrócie wygląda ten proces więc pozwolisz że nie będę się powtarza

Ciekawe, ale czy mogłabym dostać link do jakiegoś wiarygodnego źródła tej informacji? Bo to, że Snake coś napisał to dla mnie za mało.
Dwa, Unii może od nas czegoś wymagać, ale unia zrobi również to czego my chcemy. Po warunkiem, że będziemy chcieli i potrafili negocjować.

analizuj sobie na spokojnie jesli chcesz bo ciebie to nie dotyczy i dziękuj Bogu, że jedyny przekaz jaki masz to te "przerysowane" newsy w tv

Nie zrozumiałaś mnie. Telewizja żywi się takimi niecodziennymi wydarzeniami jak akty terroryzmu i trzeba sobie zdawać z tego sprawę, że są szokujące i dla telewizji zyskowne właśnie dlatego, że są niecodzienne i przyciągają większą oglądalność. Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłam, że problemu w ogóle nie ma i nic nie należy robić.

Nie podoba mi się nienawiść kierowana w stronę muzułmanów, bo nie każdy muzułmanin jest terrorystą. Uogólnianie, że każdy muzułmanin jest terrorystą jest równie sprawiedliwe jak twierdzenie, że każdy Polak to złodziej i pijak.

Poza tym nie biorąc tej garstki uchodźców pokazujemy brak solidarności z państwami uderzonymi tym napływem uchodźców. Czyli w zasadzie pokazujemy, że jakby co to oni też w przyszłości nie muszą być z nami solidarni, a kto wie jaki numer wykręci nam w przyszłości Rosja.

Natomiast takiej fali nienawiści w stosunku do pijanych kierowców jaka jest teraz skierowana w stronę uchodźców nie widziałam.

152

polis napisał/a:

nie każdy muzułmanin jest terrorystą.

Nigdy tak nie twierdziłam. Nie jestem wrogiem muzułmanów, ale uważam , że dzisiejszy terrroryzm jest z wiązany z okresloną religią i choćbyśmy nie wiem jak czarowali rzeczywiśtośc, to tego nie zmienimy.
Nie popieram deportacji  wyznawców islamu, ale wkurza mnie poprawnośc polityczna zgodnie z którą np zradykalizowani wyznawcy sa obserwowani a nie zatrzymywani.
I sądzę, że polska polityka imigracyjna jest dobra. Uważam tak, ponieważ na własnej skórze doświadczam odmiennej drogi i sama , na własne oczy , nie przez ekran telewizora, widzę jak wygląda ubogacanie kulturowe w przypadku muzułamnów.

153 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-06-23 18:10:41)

wilczysko napisał/a:

, a myślę, że prawdopodobieństwo tego, że w Polsce zginiesz w wypadku samochodowym jest większa, niż to że zginiesz w zamachu terrorystycznym w UK. Ot, taka mała statystyka.

Mała i beznadziejna. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Dla mnie bardziej prawdopodobne jest, ze zginę w UK z rąk terrorystów.

Dla Was w Polsce problem może wydawać się abstrakcyjny, jest to coś, co oglądacie w TV, pokiwacie smutno głowami, po czym wyłączacie odbiornik i siadacie do obiadu, wychodzicie sobie na koncert, nad wodę, gdziekolwiek. A ja mieszkając w UK, to się 10 razy zastanowię, zanim gdzieś pójdę.

To, ze w Polsce są wypadki z udziałem pijanych kierowców, czy gwałty nie ma nic do sprawy. A właściwie ma tyle, że jeśli mamy swoje problemy, to nie dokładajmy sobie kolejnych.

A co do tego, że nie robi nikomu różnicy, czy zginie w wypadku, czy z rąk terrorysty - ofiarom może i nie robi, ale ich rodzinom tak. To jest straszna świadomość, że bliska Ci osoba została okrutnie i bezmyślnie zamordowana. Rodziny ofiar zabójstw ostrzymują pomoc psychologiczną, grupy wsparcia. Wypadek, czy śmierć naturalną inaczej się odbiera, a inaczej jest jak ma się świadomość, ze po ulicy biega banda oszołomów, którzy gotowi są zabijać byle kogo, byle jak najwięcej.

I proszę nie wyjeżdżać mi z argumentami, że w Polsce też są morderstwa. Są, ale to nie znaczy, że trzeba wpuścić przestępców jeszcze więcej.

154 Ostatnio edytowany przez polis (2017-06-23 18:11:16)

Tak, tylko że akurat Wielka Brytania to spora ma osób o innej narodowości dlatego, że miała kolonie, a nie dlatego, że zła Unia kazała jej brać wszystkich jak leci i się ubogacać kulturowo.

Polska miałby wziąć 6182 uchodźców w 38 milionowym kraju stanowiliby niecałe dwie setne procenta ludności, a dokładnie: 0.01626842105

Nawet jakby się spełnił „czarny scenariusz” szakisza i zrobiłoby się z nich 30000 to daleko było by im do tego nawet 1%, bo było by ich jakieś niecałe osiem setnych procenta. 0.07894736842

Nie ma nawet mowy, żeby taka mała garstka mogła nam tu cokolwiek narzucać.

A co do tego, że nie robi nikomu różnicy, czy zginie w wypadku, czy z rąk terrorysty - ofiarom może i nie robi, ale ich rodzinom tak. To jest straszna świadomość, że bliska Ci osoba została okrutnie i bezmyślnie zamordowana. I proszę nie wyjeżdżać mi z argumentami, że w Polsce też są morderstwa. Są, ale to nie znaczy, że trzeba wpuścić przestępców jeszcze więcej.

A o tym, że są to przestępcy wiesz z?

155

polis napisał/a:

A co do tego, że nie robi nikomu różnicy, czy zginie w wypadku, czy z rąk terrorysty - ofiarom może i nie robi, ale ich rodzinom tak. To jest straszna świadomość, że bliska Ci osoba została okrutnie i bezmyślnie zamordowana. I proszę nie wyjeżdżać mi z argumentami, że w Polsce też są morderstwa. Są, ale to nie znaczy, że trzeba wpuścić przestępców jeszcze więcej.

A o tym, że są to przestępcy wiesz z?

Z obserwacji.

Wiem, że nie wszyscy, ale jak już ustaliliśmy w tym wątku wcześniej, nie ma żadnej kontroli nad tym kto jest kim, kto wjeżdża, połowa z nich to nawet nie są uchodźcy. Nawet jeśli wśród tych 6 tyś będzie kilku terrorystów, to juz i tak za duże ryzyko.

Poza tym jestem przeciwna wpuszczaniu młodych zdrowych silnych facetów, którzy powinni chwycić za broń i bronić kraju i rodzin. A oni co? Porzucili kobiety i dzieci na pastwę losu, pojechali sobie do Niemiec na wczasy socjalne. Kobiety i dzieci można by wpuścić - ograniczoną liczbę i po uprzednim sprawdzeniu. Ale nie tak jak chce unia: całkowicie przypadkowych ludzi.

156 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-06-23 18:40:28)

polis napisał/a:

Ciekawe, ale czy mogłabym dostać link do jakiegoś wiarygodnego źródła tej informacji? Bo to, że Snake coś napisał to dla mnie za mało.
Dwa, Unii może od nas czegoś wymagać, ale unia zrobi również to czego my chcemy. Po warunkiem, że będziemy chcieli i potrafili negocjować.

Nie bardzo rozumiem do jakiej informacji chcesz ode mnie link polis? Przecież to jest właśnie sedno całej sprawy. Problemem nie jest to, że Muzułmanie sobie wjadą i pojadą dalej. To było by pół biedy. Problemem jest to, że Unia chce nas siłą zmusić do tego, żebyśmy trzymali tych ludzi u siebie, niczym jakieś bydło. Pytam się teraz - z jakiej racji mamy to robić skoro ci ludzie są jak najbardziej wolnymi ludźmi a będąc w Polsce jak najbardziej mają prawo do swobodnego poruszania się w ramach UE.

Co do "wymagania od nas czegoś". Chciałbym tylko przypomnieć, że Polska do tej pory jako jeden z niewielu krajów (jeżeli nie jedyny) wywiązywała się ze wszystkich swoich zobowiązań wobec UE bez żadnego zająknięcia. To jest chyba pierwszy raz, kiedy to my liczymy na gest z ich strony w tak ważnej sprawie. I jak się to kończy. Pogróżki Pana Schultza, groźby ze strony Pana Marcona. Nie ma zgody na to, by UE siłą rozkładała na kraje członkowskie grzechy Blondyny z Berlina i skutki jej błędnych decyzji. Zwłaszcza, że od tego jak teraz postąpimy zależy to, jaką Europę zafundujemy przyszłym pokoleniom.

P.S. Tak a propo mojego "czarnego scenariusza" jak to nazwałaś - dalej nie przedstawiłaś pomysłu na to w jaki sposób chcesz kontrolować przepływ ludzi w Europie bez granic.

157

szakisz napisał/a:
polis napisał/a:

Nie bardzo rozumiem do jakiej informacji chcesz ode mnie link polis? Przecież to jest właśnie sedno całej sprawy. Problemem nie jest to, że Muzułmanie sobie wjadą i pojadą dalej. To było by pół biedy. Problemem jest to, że Unia chce nas siłą zmusić do tego, żebyśmy trzymali tych ludzi u siebie, niczym jakieś bydło. Pytam się teraz - z jakiej racji mamy to robić skoro ci ludzie są jak najbardziej wolnymi ludźmi będąc w Polsce jak najbardziej mają prawo do swobodnego poruszania się w ramach UE.

Link potwierdzający prawdziwość tej informacji, jak sam zauważyłeś w Unii Europejskiej jest swobodny przepływ ludzi, więc informacja o kartach finansowych za nietrzymanie uchodźców wygląda mi na nieprawdziwą plotkę.

158 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-23 18:55:30)

CatLady napisał/a:

Wiem, że nie wszyscy, ale jak już ustaliliśmy w tym wątku wcześniej, nie ma żadnej kontroli nad tym kto jest kim, kto wjeżdża, połowa z nich to nawet nie są uchodźcy. Nawet jeśli wśród tych 6 tyś będzie kilku terrorystów, to juz i tak za duże ryzyko.

https://www.youtube.com/watch?v=rPtpIAv0TH8   

lol

Ja tam samych zamachów się nie obawiam, bardziej tego, że większość z tych ludzi nie potrafi się przystosować do norm panujących w Europie. Druga sprawa, dlaczego jakiś ''pierdzistołek'' ma dostać więcej kasy niż ktoś kto zapieprza po minimum 8 godzin dziennie??

159

polis napisał/a:

Poza tym nie biorąc tej garstki uchodźców pokazujemy brak solidarności z państwami uderzonymi tym napływem uchodźców. Czyli w zasadzie pokazujemy, że jakby co to oni też w przyszłości nie muszą być z nami solidarni, a kto wie jaki numer wykręci nam w przyszłości Rosja.

Ale co tu czekać na przyszłość? Trwa proces dopełniania formalności przed budową gazociągu Nord Stream 2 wobec czego stanowczo protestuje Polska, kraje nadbałtyckie i co? Nasi "partnerzy" z UE mają to w dupie, a dla nas to bardzo ważna kwestia. Tak samo nas olali kiedy protestowaliśmy przed pierwszą nitką. Tak więc jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie... znaczy po ludzku, spadali na drzewo.

polis napisał/a:

Polska miałby wziąć 6182 uchodźców w 38 milionowym kraju stanowiliby niecałe dwie setne procenta ludności, a dokładnie: 0.01626842105

Nawet jakby się spełnił „czarny scenariusz” szakisza i zrobiłoby się z nich 30000 to daleko było by im do tego nawet 1%, bo było by ich jakieś niecałe osiem setnych procenta. 0.07894736842

Puentę do takiego rozumowania dał minister rządu... nie, nie polskiego smile Otóż francuskiego, który odwiedzając właśnie teraz okolice Calaise po śmierci polskiego kierowcy na autostradzie zabarykadowanej przez bandytów czy też jak inni wolą uchodźców, powiedział, że nie ma zgody na budowę w tamtejszej okolicy obozów dla uchodźców. Dlaczego? Bo teraz będzie ich niby kilkuset ale zaraz zrobią się z tego tysiące i nikt już nad tym nie zapanuje Brawo francuski minister, nie mógł lepiej potwierdzić argumentacji polskiego rządu lol

160 Ostatnio edytowany przez Secondo1 (2017-06-23 20:17:22)

Foks napisał/a:
CatLady napisał/a:

https://www.youtube.com/watch?v=rPtpIAv0TH8

Patologia. Ta pani twierdzi, ze nawet jak jeden z tych "uchodźców" zabija 90 czy 10 Polaków, to i tak "uratujemy 6 999" muzułmanów.
1. Skoro tak łatwo jej przychodzi szafowanie życiem Polaków, to niech się sama zglosi na ochotnika do odstrzelenia, lub może zgłosi swoje dzieci jeżeli, je ma.
Ciekawe, że jakoś nie zadeklarowała się żeby poświecić SWOJE życie lub życie SWOICH dzieci ale szafuje życiem innych.
2. Próbuje zmanipulować nas swoją wypowiedzią, ze mimo śmierci Polaków ktoś inny zostanie "uratowany" - a to kłamstwo. Ci ludzie do "uratowania" to są emigranci którym nie grozi utrata życia ani prześladowania, bo nie są to uchodźcy ale byli uchodźcy.
3. Zakłada, że moze być tam 1 terrorysta. A co jeżeli bedzie ich więcej, co jeżeli założą siatkę terrorystyczną i będą nas nie terroryzowali samą mozliwosci ataku i wymuszali noszenie burek, zakaz obrzędów naszych religii i wymuszali swoje reguły np szariat ?
4. To nie będzie 7 tys emigrantów, ale 7 tys. młodych byczków z których kazdy bedzie mógł sprowadzić swoją rodzinę - ojców, kuzynów, babcie, matki, zony , dzieci - przy czym nikt nie bedzie mógł udowodnić ze nimi nie są, bo...im wszystkim giną dokumenty, zanikają opuszki palców itd.
Dlatego 7 tys. to znaczy "nie mniej niż 7 tys" a górna granica nie jest ustalona.
5. UE żąda żebyśmy przyjmowali procent całej liczby emigrantów. bodajże nieco ponad 5%. Z jakiej liczby ? 2, 5 10 czy moze 100 milionów ?

Ciekawe, czy ta pani z takim samym uśmiechem jak wtedy w studiu telewizyjnym ogłosi swoją nowinę bliskim osób które zginęły z rąk emigrantów ..."Cieszcie się !!! Wasi bliscy zginęli ale dzięki nim 6 999 muzułmanów dostaje socjał na który Wy zapracujecie !!" bo przecież nie o uratowanie tu chodzi.

161

może zostawmy ich tutaj,niech się plawia w tej swojej nienawisci i strachu smile

162

O matko, nie wierzę... yikes arcytępa dzida.

Nie lubię oglądać takich ludzi, bo zaczynam im życzyć wszystkiego, co najgorsze... nie lubię...

163 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-06-23 20:50:47)

Kar jako takich za przetrzymanie uchodźców póki co nie ma, bo póki co UE ma problem w ogóle z rozdysponowaniem tych ludzi. Natomiast, w marcu 2017 Pan Komsarz ds. migracji, Pan Dimitris Awramopulos, stwierdził: Kraje członkowskie powinny wykorzystać możliwość zatrzymywania nielegalnych imigrantów, jeżeli nie współpracują oni z władzami i jeżeli istnieje ryzyko ucieczki. Zastrzegł, że takie działania powinny być podejmowane w ostateczności, jeżeli inne kroki są nieskuteczne. - krótko mówiąc: użyjcie wszelkich możliwych środków, aby ich zatrzymać. Gołym okiem widać, jaka jest polityka UE w tej kwestii.

CatLady napisał/a:

O matko, nie wierzę... yikes arcytępa dzida.

Nie lubię oglądać takich ludzi, bo zaczynam im życzyć wszystkiego, co najgorsze... nie lubię...

Filmik widziałem już dawno. Polecam wysłać tę Panią na kurs praktyczny "integracji międzykulturowej"...

164

CatLady napisał/a:
wilczysko napisał/a:

, a myślę, że prawdopodobieństwo tego, że w Polsce zginiesz w wypadku samochodowym jest większa, niż to że zginiesz w zamachu terrorystycznym w UK. Ot, taka mała statystyka.

Mała i beznadziejna. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Dla mnie bardziej prawdopodobne jest, ze zginę w UK z rąk terrorystów.

Dla Was w Polsce problem może wydawać się abstrakcyjny, jest to coś, co oglądacie w TV, pokiwacie smutno głowami, po czym wyłączacie odbiornik i siadacie do obiadu, wychodzicie sobie na koncert, nad wodę, gdziekolwiek. A ja mieszkając w UK, to się 10 razy zastanowię, zanim gdzieś pójdę.

To, ze w Polsce są wypadki z udziałem pijanych kierowców, czy gwałty nie ma nic do sprawy. A właściwie ma tyle, że jeśli mamy swoje problemy, to nie dokładajmy sobie kolejnych.

A co do tego, że nie robi nikomu różnicy, czy zginie w wypadku, czy z rąk terrorysty - ofiarom może i nie robi, ale ich rodzinom tak. To jest straszna świadomość, że bliska Ci osoba została okrutnie i bezmyślnie zamordowana. Rodziny ofiar zabójstw ostrzymują pomoc psychologiczną, grupy wsparcia. Wypadek, czy śmierć naturalną inaczej się odbiera, a inaczej jest jak ma się świadomość, ze po ulicy biega banda oszołomów, którzy gotowi są zabijać byle kogo, byle jak najwięcej.

I proszę nie wyjeżdżać mi z argumentami, że w Polsce też są morderstwa. Są, ale to nie znaczy, że trzeba wpuścić przestępców jeszcze więcej.

Ja mam rodzicow i brata w UK. W Bostonie konkretnie. Wielu Polakow, ktorzy maja rodzine za granica zwyczajnie boi sie o zycie swych bliskich. Smiesza mnie argumenty tych, ktorzy twierdza, ze Polacy tez kradna, gwalca, zabijaja. No tez. Tak jak Niemcy, Belgowie, Amerykanie, Syryjczycy. Ale Polacy nie wysadzaja sie w imie Boga. A muzulmanie i owszem. Naprawde niektorzy nie widza zagrozenia tam, gdzie w panstwach europejskich probuje sie wprowadzic prawo szariatu (Belgia, czy Szwecja na przyklad)? Nie niepokoi to Was? Co do uchodzcow. Ja jestem za tym, by im pomagac TAM, na miejscu. Jak oni odbuduja swoj kraj, skoro wszyscy mezczyzni wyemigrowali do Europy? Gdyby tymi uchodzcami mialy byc kobiety i dzieci, to pewnie nie byloby az takiego sprzeciwu ze strony polskiej. Klopot w tym, ze tych kobiet i dzieci zwyczajnie nie ma. A te ilosci, ktore sa to sami Niemcy mogliby przyjac z palcem w... no wiecie. Teraz zepchnijmy na bok sprawe uchodzcow na chwile. Powiedzcie, jakim prawem Niemcy chca nam wciskac przymusowo NIELEGALNYCH IMIGRANTOW? Naprawde myslicie, ze oni beda siedziec i rozpoznawac, kto uchodzca, kto nie? Otoz nie. Oni nam chca wcisnac wszystkich po kolei, jak leci. Bo dla nich to zwykly wrzod. To nie Polska miala kolonie tylko Francja. Niech teraz sie martwia o swoich ''obywateli''. To jest poklosie ich polityki. To oni maja korzysc z kolonii, nie Polska. Ci imigranci to nie nasza sprawa. Merkel sama ich zaprosila, niech sie teraz martwi. Mogla chociaz wczesniej zwolac jakiekolwiek zebranie na ten temat w Unii, ale nie. Bo przeciez Wielka Pani Kanclerz nie bedzie sie pytac Polski o zgode, bo glupia Polska ma przyjac i juz. Bez gadania. A figa. Niemcy juz raz (a nawet dwa) rozdawaly karty w Polsce. Nie konczylo sie to dla nas dobrze. Jesli niektorzy tego nie rozumieja, to wspolczuje. Europa Zachodnia patrzy tylko i wylacznie na wlasny biznes. Ich nie obchodza Syryjczycy, czy Polska. Te piekne hasla o wolnosci i prawach czlowieka to hasla dla mas, by pod przykrywka milosierdzia ugrac jak najwiecej.

165

Ewika99 napisał/a:

Naprawde myslicie, ze oni beda siedziec i rozpoznawac, kto uchodzca, kto nie? Otoz nie. Oni nam chca wcisnac wszystkich po kolei, jak leci. Bo dla nich to zwykly wrzod. To nie Polska miala kolonie tylko Francja. Niech teraz sie martwia o swoich ''obywateli''. To jest poklosie ich polityki. . Ci imigranci to nie nasza sprawa. Merkel sama ich zaprosila, niech sie teraz martwi. Mogla chociaz wczesnie

Święta prawda. Merkel sama narobiła problemów, Francja też, przyjmowali bezmyślnie, jak leci, teraz widzą, co narobili, żałują tego i chcą zepchnąć cały ten burdel na kogoś - żeby inni też się męczyli skoro oni sie męczą. Czemu w Polsce ma być bezpiecznie skoro we Francji, czy Niemczech nie jest? Czemu w Polsce nie wybuchają bomby, skoro wybuchają UK? Jakże to tak? Jak śmiemy być mądrzejsi od nich?

Szczerze mówiąc, byłabym nawet za wyjsciem Polski z EU, jeśli to byłoby konieczne do uniknięcia przyjmowania tzw. uchodźców. Nasze bezpieczeństwo ponad wszystkim.

166 Ostatnio edytowany przez X77 (2017-06-24 00:21:24)

Małpa69 napisał/a:

Jeśli zaczniemy mordować wszystkich muzułmanów, szkalować ich to w czym będziemy lepsi?

A święta inkwizycja? Chrześcijanie przecież w imię Boga nie mordowali... cudowni tacy, na piedestał z nimi.

Pewnie bardzo się zdziwisz, ale to nie Chrześcijanie mordowali tylko KATOLICY.

CatLady napisał/a:

Szczerze mówiąc, byłabym nawet za wyjsciem Polski z EU, jeśli to byłoby konieczne do uniknięcia przyjmowania tzw. uchodźców. Nasze bezpieczeństwo ponad wszystkim.

Ja dawno chciałem wyjścia Polski z tej żałosnej komuny bis i to nie tylko ze względu bezpieczeństwa.
--------------------------------------

A wracając do głównego nurtu tematu....
Tak piszecie o islamie, radykaliźmie i zamachach terrorystycznych na tym tle....
A czy ktokolwiek zastanowił się nad tym, czy tu naprawdę rzeczywiście chodzi przede wszystkim o samą religię i prawo szariatu?

A może tu nie chodzi o islam i o dżihad(a jeśli już, to przy okazji)? W końcu to wszystko może być tylko przykrywką dla odwrócenia uwagi wszystkich....

A jak nie wiadomo o co chodzi to znaczy że chodzi o....

... KASĘ. Tak, kasę i to bardzo potężną kasę i potężne wpływy z nią związane.
Nadal nikt nie łapie o co chodzi? To napiszę jedno słowo-klucz który powinien dać do myślenia wszystkim: ROPA!
I zapewniam, że temat jest znacznie szerszy niż mogłoby się to wydawać.

167

CatLady napisał/a:

Poza tym jestem przeciwna wpuszczaniu młodych zdrowych silnych facetów, którzy powinni chwycić za broń i bronić kraju i rodzin. A oni co? Porzucili kobiety i dzieci na pastwę losu, pojechali sobie do Niemiec na wczasy socjalne. Kobiety i dzieci można by wpuścić - ograniczoną liczbę i po uprzednim sprawdzeniu. Ale nie tak jak chce unia: całkowicie przypadkowych ludzi.

A Ty jesteś chora, biedna kobieta ? Kto Ci kazał wyjeżdżać do tego "strasznego kraju" z terrorystami ? Czemu nie zostałaś w Polsce i nie pracujesz na chwałę Najjaśniejszej Rzeczypospolitej big_smile ?

168

DZIEN DOBRY WSZYSTKIM
I znow ten sam temat,ktory zostal zamkniety dwa razy...   

Ewika,co jest Twoja motywacja? Problem,czy chec rozruszania forum?  SZCZERZE

truskaweczka19,piszesz:, .. rzadko sa u nas zamachy na tle bombowym.
Prosze,wytlumacz mi, co znaczy:zamach na tle bombowym?
Nie widzisz,ze to,co napisalas to kompletna kompromitacja?

Co do :MamaMamusi iCatLady;,niewiem,gdzie w UK mieszkacie...
Z Waszych wpisow jasno wynika,ze Wy sie assimilating  z Waszymi przekonanimi.
Moze,Drogie Panie,czas wrocic do Polski?

wilczyskoduzo szczescia zycze...przekonuj
]DOBREJ NOCY WSZYSTKIM I CUDNEGO DNIA

169

lustro napisał/a:

Moze,Drogie Panie,czas wrocic do Polski?

Jedni powinni do Polski wrócić, a inni z Polski wyemigrować smile

170

Witam.

Słabo mi się robi jak niektórych czytam i aż musiałam założyć konto.

MamaMamusia, Ewika, Catlady. To co piszecie to zalatuje straszną HIPOKRYZJĄ. Same wyjechałyście do innego kraju a przeszkadzają wam uchodźcy, którzy też są EMIGRANTAMI.
Ja mieszkałam kilka lat w UK i naprawdę bardziej przeszkadzali mi Polacy. Nigdy jakoś nic złego nie spotkało mnie ze strony muzułmanina także te wszystkie wasze opinie są na wyrost.

Polska ogólnie powinna otrzymać karę ze strony Unii za nie przyjęcie uchodźców. Po pieniążki z Unii to każdy by łapy wyciągał ale jak w drugą stronę trzeba spełnić jakieś warunki umowy to już każdy ręce umywa i mówi jaka tak unia jest be. Jakie to typowo polskie co nie??
I co wam przeszkadza te 7 tysięcy uchodźców, którzy po prostu chcą zacząć normalnie żyć z dala od wojny i przemocy. Ale w sumie z drugiej strony patrząc na to jakimi Polacy potrafią być rasistami to w Polsce też ci ludzie nie czuli by się zbyt bezpiecznie.

171

szakisz napisał/a:

Kar jako takich za przetrzymanie uchodźców póki co nie ma, bo póki co UE ma problem w ogóle z rozdysponowaniem tych ludzi. Natomiast, w marcu 2017 Pan Komsarz ds. migracji, Pan Dimitris Awramopulos, stwierdził: Kraje członkowskie powinny wykorzystać możliwość zatrzymywania nielegalnych imigrantów, jeżeli nie współpracują oni z władzami i jeżeli istnieje ryzyko ucieczki. Zastrzegł, że takie działania powinny być podejmowane w ostateczności, jeżeli inne kroki są nieskuteczne. - krótko mówiąc: użyjcie wszelkich możliwych środków, aby ich zatrzymać. Gołym okiem widać, jaka jest polityka UE w tej kwestii.

Po pierwsze, link do wypowiedzi lub źródła informacji.
Po drugi, Dimitris Awramopulos tak sobie stwierdził, czy to był warunek postawiony Polsce?  Piszesz, że miał to powiedzieć w marcu 2017, więc nie mógł to być warunek postawiony Polsce dwa lata temu.

Snake napisał/a:
polis napisał/a:

Polska miałby wziąć 6182 uchodźców w 38 milionowym kraju stanowiliby niecałe dwie setne procenta ludności, a dokładnie: 0.01626842105%

Nawet jakby się spełnił „czarny scenariusz” szakisza i zrobiłoby się z nich 30000 to daleko było by im do tego nawet 1%, bo było by ich jakieś niecałe osiem setnych procenta. 0.07894736842%

Puentę do takiego rozumowania dał minister rządu... nie, nie polskiego smile Otóż francuskiego, który odwiedzając właśnie teraz okolice Calaise po śmierci polskiego kierowcy na autostradzie zabarykadowanej przez bandytów czy też jak inni wolą uchodźców, powiedział, że nie ma zgody na budowę w tamtejszej okolicy obozów dla uchodźców. Dlaczego? Bo teraz będzie ich niby kilkuset ale zaraz zrobią się z tego tysiące i nikt już nad tym nie zapanuje Brawo francuski minister, nie mógł lepiej potwierdzić argumentacji polskiego rządu lol

Już na to odpowiedziałam, Polska nie jest na tyle gospodarczo atrakcyjnym krajem, żeby się obawiać, że stanie się mekką imigracji z państw arabskich.

_v_ napisał/a:

może zostawmy ich tutaj,niech się plawia w tej swojej nienawisci i strachu smile

Chyba tak, nudne zrobiło się powtarzanie tych samych argumentów smile

172 Ostatnio edytowany przez luc (2017-06-24 11:52:56)

_Francesca_ napisał/a:

Słabo mi się robi jak niektórych czytam.
Polska ogólnie powinna otrzymać karę ze strony Unii za nie przyjęcie uchodźców. Po pieniążki z Unii to każdy by łapy wyciągał ale jak w drugą stronę trzeba spełnić jakieś warunki umowy to już każdy ręce umywa i mówi jaka tak unia jest be. Jakie to typowo polskie co nie??

A mnie się robi słabo od takich tekstów jak powyższe.
Takie życzenie własnemu krajowi jest co najmniej obrzydliwe.
Pieniądze z Unii dostaje Polska i inne kraje. Wszystko zgodnie z przepisami. Zresztą my też do Unii wpłacamy. Na razie więcej "dostajemy" niż wpłacamy, ale już wkrótce będziemy płatnikiem netto (niektórzy twierdzą, że już jesteśmy).
Co do przyjmowania imigrantów (będę się jednak trzymać tej nomenklatury - nie uchodźców) - to zmuszanie poszczególnych państw członkowskich oparte jest na zasadzie solidarności. Jak ta zasada wygląda w praktyce, to najlepiej widać na przykładzie gazu. To oczywiście nie jedyny przykład bo wcześniej było ich więcej (np. dotowanie przedsiębiorstw - Polsce zakazano, Niemcy dotowali aż miło).

173

_Francesca_ napisał/a:

I co wam przeszkadza te 7 tysięcy uchodźców, którzy po prostu chcą zacząć normalnie żyć z dala od wojny i przemocy.

W 2015 r. Fundacja Estera sprowadziła do Poznania 10 chrześcijańskich rodzin z Syrii. Po dwóch latach zostały z nich w Polsce 2 osoby, reszta zmyła się na zachód... Według oficjalnych danych Urzędu do Spraw Cudzoziemców w roku 2016 12 tysięcy osób wnioskowało w Polsce o azyl i nadanie statusu uchodźcy. Status taki otrzymało 390 cudzoziemców i teraz co najważniejsze, 9,5 tysiąca z tych osób opuściło granicę Polski nie czekając w ogóle na rozpatrzenie swojego wniosku przez polskie władze.
Ci biedni uchodźcy chcą zacząć normalnie żyć? No jasne, a do tego najlepiej się nadaje niemiecki czy szwedzki zasiłek, nie te bieda pieniądze w Polsce lol
Polski rząd oczywiście zdaje sobie sprawę, że tak właśnie skończyłaby się przymusowa relokacja tzw. "uchodźców" z Włoch i Grecji. Ci ludzie w przeciągu roku, dwóch zniknęliby z Polski. Wtedy UE groziłoby nam nie, że nie przyjmujemy uchodźców z innych państw UE tylko, że ich z powrotem wypuszczamy. Po drugie samo przyjęcie tych ludzi jest dla rządzącej partii niewykonalne propagandowo wobec własnych wyborców. Po trzecie zwiększyłoby się obciążenie polskich służb procesem weryfikacji przeszłości tych tzw. "uchodźców", a i tak byłoby to obciążone sporym marginesem błędu. Izraelskie służby, ponoć najlepsze pod tym względem twierdzą, że taka weryfikacja jest w dużej mierze fikcją. 

_Francesca_ napisał/a:

Ale w sumie z drugiej strony patrząc na to jakimi Polacy potrafią być rasistami to w Polsce też ci ludzie nie czuli by się zbyt bezpiecznie.

No właśnie i dlatego ze względu na ich bezpieczeństwo niech ich tu UE nie podsyła lol Przecież ponoć bezpieczeństwa szukają.

174 Ostatnio edytowany przez _Francesca_ (2017-06-24 11:49:15)

Ja mimo wszystko jestem za przyjęciem uchodźców do Polski. Ktoś pisał, że dostaną zasiłki. A Polacy nie pobierają zasiłków gdzieś na zachodzie, bo z tego co mi wiadomo nieźle kombinują i wyzyskują.

Całe szczęście, że takich osób jak ja jest więcej. Jakiś czas temu na marszu KOD ktoś chodził i pytał nas co sądzimy o uchodźcach. Zdecydowana większość wypowiadała się pozytywnie. Teraz odwróćmy sytuację i ciekawe jakby zareagowali uczestniczący w jakichś marszach pis lub marszu niepodległości gdzie wykrzykiwane są różne rasistowskie hasła. A potem przekaz idzie w świat i trzeba się wstydzić za granicą.

175

_Francesca_ napisał/a:

Witam.

MamaMamusia, Ewika, Catlady. To co piszecie to zalatuje straszną HIPOKRYZJĄ. Same wyjechałyście do innego kraju a przeszkadzają wam uchodźcy, którzy też są EMIGRANTAMI.

Porównał byka do indyka.

Też jestem emigrantem. Od pierwszego dnia w Niemczech pracuję, zarabiam, płacę podatki. Poza Kindergeld nie wziąłem centa zasiłku. Mieszkanie opłacam ze swoich, ciężko zarobionych pieniędzy.
Mój sąsiad, skądinąd sympatyczny kurd, siedzi od lat na zasiłku, jego żona też. Mają czwórkę dzieci i mieszkanie sporo większe od mojego. Są grzeczni, mili i... bezrobotni. On, bez zawodu i wykształcenia, stwierdził że znaleźli mu pracę jako listonosz, a to jest nie dla niego. Woli coś lżejszego. Nie zna języka, ale po co się uczyć? Niemiecki jest taki trudny..
I to jest różnica między nami i śniadymi. Inne zwyczaje, inna "kultura", inne potrzeby. Oni przyjeżdżają tu na darmową wyżerkę, my zmieniamy kraj pobytu, aby mieć lepszą pracę i lepsze życie. Nie budujemy meczetów za pieniądze gospodarzy, nie blokujemy centrum miast żeby się modlić do naszego Boga. Nie mówimy że należy zlikwidować Oktoberfest bo to obraża nasze uczucia takie czy inne. Szanujemy uczucia gospodarzy.

Oczywiście że należy wspomagać te 2-3% prześladowanych uchodźców którzy do nas trafiają. I niezależnie czy przyjadą do Polski, Niemiec czy UK, to oni nie będą stanowić problemu. Ale tak jak ja chcąc wyjechać do Niemiec musiałem zadbać o sprawy finansowe, tak oni muszą zostać zmuszeni do zarobienia na siebie.

Nie ma sensu mordować śniadych czy ich prześladować. Wystarczy dać miejsce w baraku tymczasowym, pół roku na zagospodarowanie i potem zero zasiłku. To ich wyleczy z obaw przed powrotem do siebie.

176

czyli jak Ty nie jestes na zasilku, to zaden Polak nie jest? wink

177 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-24 12:03:00)

_v_ napisał/a:

czyli jak Ty nie jestes na zasilku, to zaden Polak nie jest? wink

https://www.wykop.pl/link/2724981/proce … chodzenia/

Tu masz na przykładzie Holandii procentowo wyliczone(aż 2% przebywających tam Polaków pobiera zasiłki). W Szwajcarii około 85% imigrantów z BW i Afryki siedzi na zasiłkach.

Jeszcze coś chcesz napisać albo o coś zapytać?

178

tak smile
mamy dane z UK?

179

_v_ napisał/a:

tak smile
mamy dane z UK?

Może nie dane i nie z UK ale coś bliskiego smile Mój szwagier "siedział" na zasiłku w Irlandii. Tylko żeby nabyć prawa do tego zasiłku musiał chyba 5 lat mieć przepracowane. Kiedy nabył prawa do zasiłku dla bezrobotnych czy jak on tam się nazywa, to z niego skorzystał. Z wrodzonego polskiego lenistwa? Nie, poszedł na zasiłek żeby spokojnie zapisać się na kolejny kurs języka i inne podobne rzeczy. Kiedy wykorzystał zasiłek i wydał go głównie na dokształcanie wrócił bez problemu do pracy.

180

i znowu jeden przykład smile

serio to są argumenty? wink

181

Ale jakie Ty chcesz argumenty jeszcze? Polak najpierw musi przepracować ileś lat by ubiegać się o zasiłek, imigrant z BW przyjedzie i od strzału dostaje kasę.

Serio wszystko trzeba Ci tłumaczyć jak dziecku?

182

_v_ napisał/a:

tak smile
mamy dane z UK?

Polacy- 10%, dane odnosnie sniadych sa tajne, ale per analogia do innych krajow gdzies miedzy 60 a 90%.
Wiem ze tak postepowej osobie ciezko to ogarnac, ale to naprawde dzika tluszcza ktora przyjechala sie tylko nazrec za darmo.

W Niemczech od lat zyja Turcy. Wielu jest muzulmanami, slabo sie integruja, sa inni.
Ale pracuja, placa podatki i wiekszosci Niemcow to nie rusza.
Odnosnie obecnej sytuacji Niemcy mowia w wolnym tlumaczeniu "pierdolona Merkel".
Nawet Turcy boja sie holoty ktora naplynela w ostatniej fali imigracyjnej.

183

_Francesca_ napisał/a:

Ja mimo wszystko jestem za przyjęciem uchodźców do Polski. Ktoś pisał, że dostaną zasiłki. A Polacy nie pobierają zasiłków gdzieś na zachodzie, bo z tego co mi wiadomo nieźle kombinują i wyzyskują.

Całe szczęście, że takich osób jak ja jest więcej. Jakiś czas temu na marszu KOD ktoś chodził i pytał nas co sądzimy o uchodźcach. Zdecydowana większość wypowiadała się pozytywnie. Teraz odwróćmy sytuację i ciekawe jakby zareagowali uczestniczący w jakichś marszach pis lub marszu niepodległości gdzie wykrzykiwane są różne rasistowskie hasła. A potem przekaz idzie w świat i trzeba się wstydzić za granicą.

Ja, Rosjanin i Turek zlapalismy zlodzieja sklepowego i dokonalismy obywatelskiego aresztowania.
Jak brudas wysyczal cos po arabsku to Turek zwial jak zajac. Ja i Rosjanin oddalismy gnoja w rece policji.
Syryjczyk, Muhammad jakis tam. Polacy ktorzy kiedys jezdzili "na jume" byli tepieni jak najgorsza zaraza i do dzis w Niemczech funkcjonuje dowcip o urlopie w Polsce i samochodzie. O brudasach jest cicho bo to niepolityczne. Ale Niemcy i tak swoje wiedza. Wiekszosc osob ktore znam jest zdecydowanymi zwolennikami zmian w polityce i reformy Unii, bo maja dosc tego co sie dzieje. A nie jest to jakas holota, tylko ludzie z wyksztalceniem od bachol w gore.

Tolerancja to super haslo dla idiotow i tych ktorzy nie maja doswiadczen z islamem. Kto przezyl to na wlasnej skorze ten jest uzdrowiony.

184 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-24 13:22:28)

''Znasz już koszernej demokracji smak,
A tolerancji knebel dławi, gdy chcesz krzyczeć
Poczucie ciągłej winy, w którym chcą byś trwał
By Cię uciszyć ksenofobią szantażują kraj''

Na szczęście w Polsce pod rządami dyktatora Kaczyńskiego jeszcze można mówić to co się myśli. Na ''wolnym'' zachodzie by uniknąć grzywien i kłopotów ludzie wolą milczeć.

185

Mi się w tym wszystkim podoba jedna super sprawa ze strony Polskiego Rządu nie i  **uj niema wpuszczania. Ogólnie na ten temat ostatnio w TV był  bardzo mocny program w którym się kłócili o tych całych uchodźców.  Ja nie wyobrażam sobie chodzić z bronią palna po ulicy. Ja widzę ,że w tych krajach typu Francja UK Niemcy ludzie są tak zastraszeni przez swój kraj ,że aż boją się mówić prawdę. Ma to wszystko pozytywny aspekt dla Polski ludzie przyjeżdżają tu się osiedlać. Myśląc o zakupie mieszkania...

186

Ja to tylko tu zostawię wink

187

przeczytalam kilka artykułów o zasilkach i nigdzie nie znalazłam informacji o pieciu latach

jedynie o dwóch, a nawet jak tych dwoch sie nie ma, to mozna sie starac o zasilek

188 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-24 13:45:46)

Może trochę nie na temat, ale polecam obejrzeć. Ja to nazwałem patologia po szwedzku.

https://www.youtube.com/watch?v=XQYCPjAwOgU 

Macie na przykładzie Szwecji  do czego prowadzi tolerancja do wszystkiego i poprawność polityczna. Jak ja się cieszę, że mieszkam w normalnym kraju.

189 Ostatnio edytowany przez ElenaZa67 (2017-06-24 13:47:53)

szakisz napisał/a:

bardzo kulturalnie zaorał smile Jako Polka jestem dumna !  ponad 286 tysięcy osób kurde przecież to ogromna ilosć ludzi.
Ciekawi mnie ile wyparowało ich w innych krajach np francji...

190

_v_ napisał/a:

przeczytalam kilka artykułów o zasilkach i nigdzie nie znalazłam informacji o pieciu latach

jedynie o dwóch, a nawet jak tych dwoch sie nie ma, to mozna sie starac o zasilek

Jak rozumiem staralas sie i dostalas.

Sorry _v_ ale czesto bierzesz argumenty znikad zeby poprzec tezy wyciagniete ze smietnika.

Jesli nie przytaczasz konkretnego artykulu prawnego to daruj sobie ta demagogie. Polak przyjezdzajacy na zachod slyszy "Nie masz pracy- spadaj do siebie" bambus "Witamy w twojej nowej ojczyznie".

Nie jestem rasista. Brzydze sie polaczkiem ktorego poznalem a ktory stwierdzil ze pracowal tu cztery lata, teraz jeszcze pol roku na zasilku i wraca do Polski. Brzydze sie arabusem ktorego zatrzymalem za kradziez w sklepie. Ale gleboko szanuje moich sasiadow, Turkow, ktorzy ciezko pracuja aby utrzymac swoja wielodzietna rodzine. Ktorzy po tej ciezkiej pracy, nb w hucie, potem jeszcze znajduja sily na zabawe z dziecmi, spacer z zona itd.

Ale to wszystko wlasnie do tego sie sprowadza. Kilka lat embarga na socjal. Potem, dla obcych, ograniczony do kilku miesiecy raz na kilka lat, prawo do obywatelstwa tylko dla osob niekorzystajacych z zasilkow. To rozwiaze problem naplywu milionow. A te kilkanascie, moze kilkadziesiat tysiecy, ktore przyjedzie mimo wszystko, mozna juz ogarnac.

191

szakisz napisał/a:

Głęboki szacun dla Pana Posła

192

lustro napisał/a:

DZIEN DOBRY WSZYSTKIM
I znow ten sam temat,ktory zostal zamkniety dwa razy...   

Ewika,co jest Twoja motywacja? Problem,czy chec rozruszania forum?  SZCZERZE

A gdybym napisala setny temat o nieszczesliwej milosci, to by bylo ok, prawda? Tyle ze motyle w brzuchu mam juz za soba. Co do motywacjI: jedno i drugie, z naciskiem na to pierwsze ;D
Na szczescie zyjemy, mimo wszystko, w wolnym i demokratycznym kraju i przymusu czytania tematow na forum, ktore nas nie interesuja- NIE MA. Tym bardziej odpisywania na nie. Pozdrawiam

193

Jeszcze gdyby komuś przyszło do głowy pisać coś o solidarności państw UE. Proszę zgłębić temat szykanowania polskich firm na rynkach unijnych. Mamy tzw. otwarty rynek wewnątrz Unii Europejskiej. W teorii oczywiście smile Bo w praktyce np. lubelski Ursus jest notorycznie blokowany przez państwo niemieckie w temacie sprzedaży swoich produktów tj. ciągników na rynku niemieckim. Pierdyliard kwitów jakie ponoć musi dostarczyć żeby móc sprzedawać nowe ciągniki. Na szczęście Polak, to naród cwaniaków więc coś tam udaje się sprzedać udając, że są to ciągniki używane, które nie podlegają takiej kontroli. Dopiero niedawna interwencja na najwyższych szczeblach ma niby pomóc i niemieckie organy mają przestać blokować, czytaj chronić własnych niemieckich producentów. Kolejny temat, polscy przewoźnicy TIR. Znienawidzeni przez kilka państw, starych członków UE, bo uwaga, uwaga! Są konkurencyjni cenowo! Stąd już kolejny rok kilku starych członków UE, głównie Francja i Niemcy starają się o ograniczenie działalności polskich firm przewozowych.

194

_Francesca_ napisał/a:

Witam.

Ja mieszkałam kilka lat w UK i naprawdę bardziej przeszkadzali mi Polacy. Nigdy jakoś nic złego nie spotkało mnie ze strony muzułmanina także te wszystkie wasze opinie są na wyrost.

I co wam przeszkadza te 7 tysięcy uchodźców, którzy po prostu chcą zacząć normalnie żyć z dala od wojny i przemocy. Ale w sumie z drugiej strony patrząc na to jakimi Polacy potrafią być rasistami to w Polsce też ci ludzie nie czuli by się zbyt bezpiecznie.

Ja nie mieszkam w UK. Bywam. Nie przeszkadzaja mi emigranci. Zadni. Czy to bialy czy czarny. Przeszkadzaja mi osoby, ktore przyjechaly nie wiadomo, skad i wyciagaja rece, dra sie ''money, money'', a co gorsza, dostaja to wszystko zupelnie za free. Co do ''rasizmu'' Polakow to juz pisalam tu, jak to wyglada. Uchodzcy chca normalnie zyc? Z dala od przemocy? Masz na mysli te tysiace Afrykanczykow, ktorzy nawet palcem nie kiwna, by zarobic na siebie? To w Afryce jest wojna? Rasizm nie ma tu nic do rzeczy. To, co niektorzy nazywaja rasizmem, ma inna nazwe, wlasciwsza: zdrowy rozsadek. Tylko oderwani od ziemi slepcy moga sadzic, ze Europa jest w stanie przyjac tylu IMIGRANTOW SOCJALNYCH. Dlaczego Niemcy tak usilnie chca ich nam wepchnac? Przeciez gdyby ci ludzie najwzyczajniej w swiecie wzieli sie do roboty, by sie utrzymac, znalezliby sobie ieszkania, to nie byloby najmniejszego klopotu, by siedzieli w tych panstwach, w ktorych chca. A ze Niemcy doskonale wiedza, ze to nie tania sila robocza im zjechala z konca swiata, tylko zwyczajne obibusy, to chca ich przesiedlic do nas. Oczywiscie granice zamkna, by niechciani goscie nie wracali i ''Polsko, radz se!''. Ot, caly miesterny plan Frau Merkel. No ale jak ktos chce byc slepy to slepcem pozostanie. Francesko, juz wiemy, ze jestes za przyjeciem uchodzcow i nalozeniem przez Unie sankcji na Polske (!). Czy jestes rowniez za tym, by do Polski przyjechala cala ta ferajna z Afryki, ktora twierdzi, ze sa ''uchodzcami''?

195

Snake napisał/a:

Jeszcze gdyby komuś przyszło do głowy pisać coś o solidarności państw UE. Proszę zgłębić temat szykanowania polskich firm na rynkach unijnych. Mamy tzw. otwarty rynek wewnątrz Unii Europejskiej. W teorii oczywiście smile Bo w praktyce np. lubelski Ursus jest notorycznie blokowany przez państwo niemieckie w temacie sprzedaży swoich produktów tj. ciągników na rynku niemieckim. Pierdyliard kwitów jakie ponoć musi dostarczyć żeby móc sprzedawać nowe ciągniki. Na szczęście Polak, to naród cwaniaków więc coś tam udaje się sprzedać udając, że są to ciągniki używane, które nie podlegają takiej kontroli. Dopiero niedawna interwencja na najwyższych szczeblach ma niby pomóc i niemieckie organy mają przestać blokować, czytaj chronić własnych niemieckich producentów. Kolejny temat, polscy przewoźnicy TIR. Znienawidzeni przez kilka państw, starych członków UE, bo uwaga, uwaga! Są konkurencyjni cenowo! Stąd już kolejny rok kilku starych członków UE, głównie Francja i Niemcy starają się o ograniczenie działalności polskich firm przewozowych.

Nie wspomne juz o naszych produktach rolnych. Zarowno Niemcy jak i UK nie dopuszczaja na swoj rynek naszych owocow (wiem, bo zajmujemy sie z mezem sadownictwem). Jesli juz jakies jablko z Polski sie trafi, jest na najnizszej polce w supermarkecie, praktycznie niewidoczne dla konsumenta (rowniez wiem, bo mieszkalam troche w Niemczech i UK). Szwecja ciagle ''wykrywa'' w naszych owocach przekroczenie normy pestycydow, gdzie Polska jest jednym z panstw, gdzie opryskow stosuje sie najmniej. Gdyby taki Niemiec mial sie pochwalic, ile razy jego jablko jest pryskane, to Szwedzi od samego patrzenia sraczki by dostali. Ot, solidarnosc europejska.

Posty [ 131 do 195 z 506 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024