Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

Strony Poprzednia 1 2 3 4 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 506 ]

66 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2017-06-22 13:55:09)

Odp: Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci
wilczysko napisał/a:
CatLady napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Jaki kraj przyjmie tyle gęb do wyżywienia ??

Chyba uderzyłeś w sedno. Oni emigrują za kasą. Oni chcą, by ktoś im dał, by ich żywił. Bo oni pracować nie będą. Walczyć o swój kraj też nie będą.

Tchórze i lenie.

Jedna uwaga ! Może sprecyzujmy w końcu o kogo nam chodzi ? Bo najwyraźniej każdy tu dobiera sobie cel wg tego jak mu pasuje. Czy my rozmawiamy o Muzułmanach w Europie, czy o obecnej fali muzułmańskich emigrantów, czy może o uchodźcach z Syrii ? Muzułmanie w Europie są od lat. Część z nich się tu już urodziła i ci też potrafią być zamachowcami. Więc gdzie chcecie ich wysyłać ? Bo deportację obywateli innego państwa to jestem w stanie rozumieć, ale deportację własnych obywateli... Jesteście pewni, że wszyscy oni są bezrobotni, że nie płacą podatków ?

Tak, jak temat wskazuje. Europa sama juz nie wie, kto jest kim. Nawet nie potrafi zweryfikowac, kto jest tym uchodzca. Najgorsze jest to, ze Szwedzi czy Francuzi maja juz tak wyprane mozgi, ze oni sami rowniez nie wiedza, kim sa, co jest ich dziedzictwem, a to znacznie ulatwia islamizacje tamtych krajow. Jeden wielki chaos.

P.S. Wlasnie najgorsze jest to, ze duza czesc zamachowcow urodzila sie w Europie i tu sie zradykalizowala. Nie mozna wiec oczekiwac od tych, ktorzy teraz naplywaja do Europy, ze sie zasymiluja. Przede wszystkim trzeba rozroznic kilka kwestii: po pierwsze radykalizacja europejskich muzulmanow, po drugie brak konkretnego, solidnego, jednoglosnego potepienia przez muzulmanow, ktorzy terrorystami teoretycznie nie sa, po trzecie: imigrantow socjalnych (zadnych uchodzcow!) z Afryki, ktorzy chociaz nie wysadzaja sie w powietrze i nie zabijaja masowo ludzi, to jednak sieja postrach na ulicach, gwalca, kradna, niszcza miasta i mienie mieszkancow. Po czwarte: brak konkretnej reakcji ze strony wladz, politykow, zwiazanie rak policji. To nie jest normalne. Przeciez to wyglada na perfidne dzialania z premedytacja. Ludzie maja dosc pustych slow o jednosci. Chca dzialania. Ogladalam film niedawno, gdzie Polak nagrywal duze miasto w Anglii, deptak, praktycznie pusty (juz po ataku na meczet film byl nagrywany).  Miasto bylo opustoszale. Niedziela, a ludzi nie bylo na ulicach, oprocz muzulmanow. Ten Polak mowil, ze owszem, ludzie wciaz chodza do pracy, do marketu, gotuja, ale czuc napieta atmosfere i tak naprawde zyja, ale obok. Boja sie. To jest wlasnie Europa, gdzie pierwsze skrzypce gra wyimaginowana idea multikulti, ktora nie ma zadnego zwiazku z rzeczywistoscia. Oczywiscie, my ich tolerujemy, szanujemy zwyczaje, tylko ze zapominamy, ze oni nas w we wlasnym kraju nie toleruja i nie szanuja. We Francji pewna muzulmanka darla sie na pol ulicy, ze za niedlugo beda wiekszoscia i beda wprowadzac szariat. W Niemczech wierzacy muzulmanin grozil w bialy dzien pewnemu Niemcowi, ze obetnie mu glowe, bo ma do tego prawo jako muzulmanin... A co najgorsze w tym wszystkim? To, ze nie byli to terrorysci, a wlasnie tacy ''spokojni, zasymilowani'' muzulmanie.

Zobacz podobne tematy :

67

wilczysko napisał/a:

Aaa, czyli pozwolić im się topić?

Noooo, Matka Natura by nas trochę wspomogła...

wilczysko napisał/a:

Ty to masz łeb smile Genialne... Ktoś tu coś mówił o humanitaryźmie ?

A ja?! Jak ktoś wsiada na ponton żeby przepłynąć morze, to nie moja brocha czy się po drodze utopi. Chyba na tyle zwojów mózgowych homo sapiens, nawet afrykański ma, żeby umieć ocenić szansę przeżycia takiej podróży. Oczywiście, że ma bo oni właśnie kalkulują, że ktoś zaraz niedaleko od brzegu ich odłowi i jak widać dobrze kalkulują. Kto wychodzi na głupka?

68 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-22 13:51:16)

wilczysko napisał/a:

Nawet jeśli taka Francja w przyszłości stanie się krajem w którym muzułmanie stanowią większość (w co wątpię) to nie oznacza wcale, że to grozi jej jakąś katastrofą. Islam podobnie jak Chrześcijaństwo też będzie ewoluował.

Chłopie, jedź do Francji i pogadaj z Rodowitymi Francuzami co sądzą na temat napływu muzułmanów zamiast tutaj snuć jakieś teorie.

Jak był mecz Francja-Algieria to biali Francuzi bali się wyjść na ulice zalane Algierczykami. Powiem Ci szczerze, że trochę Europę zjeździłem wzdłuż i wszerz, więc miałem okazję pogadać z ludźmi na różne tematy. Francuzi, Anglicy, Niemcy mają dosyć, ale przez poprawność polityczną są zagłuszani.
O Polakach mówi się, że są rasistami. Może dlatego, że u nas jeszcze można mówić co się myśli.

Jeśli myślisz, że Islam będzie ewoluował to jesteś w błędzie. Wystarczy zobaczyć jak Chrześcijanie są prześladowani w krajach muzułmańskich czy to w Afryce czy na BW. Palone kościoły, mordy itd.
Ja wszystkich do jednego wora nie wrzucam, ale sporo z nich nie potrafi dostosować się do norm jakie panują w Europie. Nauczeni są przez religię narzucać swoje prawa. Może to nie jest ich wina, że tak są wychowani, ale multikulti wszystkim już wychodzi powoli bokiem.

69

Ewika99 napisał/a:

Polacy sa takimi ''rasistami'' tylko i wylacznie dlatego, ze wiedza, co to utrata wolnosci i walka o nia. Boimy sie narzucania woli, swiatopogladu, zasad przez inne narody, a tak sie wlasnie dzieje. Stad ta niechec. My juz wystarczajaco wycierpielismy. Nie jestem propisowska (propeowska tez nie), ale doprawdy nie rozumiem, co takiego zlego powiedziala Szydlo w Auschwitz. Wielu politykow, papiezy mowilo to samo, gdy odwiedzali oboz. Ze taka tragedia nie moze sie powtorzyc, ze nalezy wyciagnac wnioski. Przeciez taki byl sens tych slow. A ze teraz zamieszala w to uchodzcow? Bo teraz to oni sa najwiekszym problemem Europy. A przyjecie ich do Polski jest tak samo niebezpieczne dla nich, jak i dla nas. Bo jesli beda wzniecac takie rozroby i doprowadza do takiego chaosu, jak na Zachodzie, to zwyczajnie poleje sie krew. Polacy identyfikuja sie dosc mocno ze swoja narodowoscia, historia (nie wszyscy) i u nas nie przejdzie multikulti. Nie wolno narzucac tego panstwom, ktore tego nie chca. Jesli ktos tego nie rozumie, nie ma prawa byc pozniej zdziwiony dramatami, jakie sie beda rozgrywaly. W taki sposob, w jaki Europa postepuje z imigrantami, nie ma szans, by zaprowadzic lad. Bedzie coraz gorzej. W sumie ciezko znalezc dobre rozwiazanie, bo ani ich nie deportujemy, bo nawet nie jestesmy pewni, z ktorych panstw przybyli, ani nie zamkniemy w osrodkach, bo zwyczajnie z nich uciekaja, przy okazji zostawiajac za soba syf, kile i mogile, ani strzelac do nich nie bedziemy, bo to juz by byla przesada. Z drugiej strony nie mozemy pozwolic, by osiedlali sie w srodku miasta, siali terror, kradli, gwalcili, jak robia do tej pory, a my im jeszcze prowiant przywozimy. Jest to bardzo ciezkie do rozwiazania. Przede wszystkim jedno wiadomo- trzeba ochronic granice zewnetrzne Unii i nie dopuscic, by przyywalo ich wiecej. To jedno jest pewne. Problem w tym, ze nasi politycy nawet tego nie potrafia zorganizowac. Albo nie chca.

Polacy traktują swoją historię bardzo wybiórczo. Zapominają, albo nie chcą pamiętać, że ten kraj kiedy był u szczytu potęgi to był właśnie swoistym multikulti i wszyscy budowali tą jego potęgę, i jego kulturę, a nie tylko rdzenni Polacy. Taki Kraków swój rozkwit zawdzięczał nie tylko mieszkającym w nim Polakom, ale i Niemcom, Żydom. Obecny kształt naszego kraju pod względem etnicznym nie ma precedensu w naszej historii i jest "zasługą"... Stalina. Chcecie komuś dziękować, że w Polsce jest tak bezpiecznie to stawiajcie pomniki Stalinowi.

Parę linijek wcześniej ktoś tu argumentował, że Czeczeni potrafili się dobrze zasymilować, nie robią problemów, a teraz tu znowu czytam, że nie wolno Muzułmanów wpuszczać, bo będą siali terror, kradli, gwałcili. Naprawdę 10 tys. uchodźców jest w stanie zagrozić 38 milionom ? 10 tysięcy ludzi to tyle co przychodzi na dobry mecz ligowy.

70

Foks napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Nawet jeśli taka Francja w przyszłości stanie się krajem w którym muzułmanie stanowią większość (w co wątpię) to nie oznacza wcale, że to grozi jej jakąś katastrofą. Islam podobnie jak Chrześcijaństwo też będzie ewoluował.

Chłopie, jedź do Francji i pogadaj z Rodowitymi Francuzami co sądzą na temat napływu muzułmanów zamiast tutaj snuć jakieś teorie.

Jak był mecz Francja-Algieria to biali Francuzi bali się wyjść na ulice zalane Algierczykami. Powiem Ci szczerze, że trochę Europę zjeździłem wzdłuż i wszerz, więc miałem okazję pogadać z ludźmi na różne tematy. Francuzi, Anglicy, Niemcy mają dosyć, ale przez poprawność polityczną są zagłuszani.
O Polakach mówi się, że są rasistami. Może dlatego, że u nas jeszcze można mówić co się myśli.

Jeśli myślisz, że Islam będzie ewoluował to jesteś w błędzie. Wystarczy zobaczyć jak Chrześcijanie są prześladowani w krajach muzułmańskich czy to w Afryce czy na BW. Palone kościoły, mordy itd.
Ja wszystkich do jednego wora nie wrzucam, ale ci ludzie wychowani w innej kulturze nie potrafią dostosować się do warunków panujących w Europie.

Pogadaj z tymi rodowitymi Francuzami skąd oni tylu Algierczyków u siebie mają. Przypomnij sobie czyją kolonią była Algieria.
Islam nie będzie ewoluował ? Wszystko ewoluuje i Islam też się temu nie oprze, bo po prostu świat się zmienia. Fundamentalizm religijny może zawsze stanowić jakiś procent, ale to nie zatrzyma pewnego trendu. Chociaż akurat u nas mamy teraz "rozwój" w drugą stronę np. aptekarz mi nie będzie sprzedawał jakiegoś leku, bo mu "wiara" na to nie pozwoli big_smile A niektórzy się nabijają z Świadków Jehowy, że nie zgadzają się na transfuzje krwi.

71

wilczysko napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

Polacy sa takimi ''rasistami'' tylko i wylacznie dlatego, ze wiedza, co to utrata wolnosci i walka o nia. Boimy sie narzucania woli, swiatopogladu, zasad przez inne narody, a tak sie wlasnie dzieje. Stad ta niechec. My juz wystarczajaco wycierpielismy. Nie jestem propisowska (propeowska tez nie), ale doprawdy nie rozumiem, co takiego zlego powiedziala Szydlo w Auschwitz. Wielu politykow, papiezy mowilo to samo, gdy odwiedzali oboz. Ze taka tragedia nie moze sie powtorzyc, ze nalezy wyciagnac wnioski. Przeciez taki byl sens tych slow. A ze teraz zamieszala w to uchodzcow? Bo teraz to oni sa najwiekszym problemem Europy. A przyjecie ich do Polski jest tak samo niebezpieczne dla nich, jak i dla nas. Bo jesli beda wzniecac takie rozroby i doprowadza do takiego chaosu, jak na Zachodzie, to zwyczajnie poleje sie krew. Polacy identyfikuja sie dosc mocno ze swoja narodowoscia, historia (nie wszyscy) i u nas nie przejdzie multikulti. Nie wolno narzucac tego panstwom, ktore tego nie chca. Jesli ktos tego nie rozumie, nie ma prawa byc pozniej zdziwiony dramatami, jakie sie beda rozgrywaly. W taki sposob, w jaki Europa postepuje z imigrantami, nie ma szans, by zaprowadzic lad. Bedzie coraz gorzej. W sumie ciezko znalezc dobre rozwiazanie, bo ani ich nie deportujemy, bo nawet nie jestesmy pewni, z ktorych panstw przybyli, ani nie zamkniemy w osrodkach, bo zwyczajnie z nich uciekaja, przy okazji zostawiajac za soba syf, kile i mogile, ani strzelac do nich nie bedziemy, bo to juz by byla przesada. Z drugiej strony nie mozemy pozwolic, by osiedlali sie w srodku miasta, siali terror, kradli, gwalcili, jak robia do tej pory, a my im jeszcze prowiant przywozimy. Jest to bardzo ciezkie do rozwiazania. Przede wszystkim jedno wiadomo- trzeba ochronic granice zewnetrzne Unii i nie dopuscic, by przyywalo ich wiecej. To jedno jest pewne. Problem w tym, ze nasi politycy nawet tego nie potrafia zorganizowac. Albo nie chca.

Polacy traktują swoją historię bardzo wybiórczo. Zapominają, albo nie chcą pamiętać, że ten kraj kiedy był u szczytu potęgi to był właśnie swoistym multikulti i wszyscy budowali tą jego potęgę, i jego kulturę, a nie tylko rdzenni Polacy. Taki Kraków swój rozkwit zawdzięczał nie tylko mieszkającym w nim Polakom, ale i Niemcom, Żydom. Obecny kształt naszego kraju pod względem etnicznym nie ma precedensu w naszej historii i jest "zasługą"... Stalina. Chcecie komuś dziękować, że w Polsce jest tak bezpiecznie to stawiajcie pomniki Stalinowi.

Parę linijek wcześniej ktoś tu argumentował, że Czeczeni potrafili się dobrze zasymilować, nie robią problemów, a teraz tu znowu czytam, że nie wolno Muzułmanów wpuszczać, bo będą siali terror, kradli, gwałcili. Naprawdę 10 tys. uchodźców jest w stanie zagrozić 38 milionom ? 10 tysięcy ludzi to tyle co przychodzi na dobry mecz ligowy.

Nooo muzulmanon tego rozkwitu nie zawdzieczamy. Przestancie juz z tym rasizmem Polakow, bo sie rzygac chce. Kazdy ma prawo powiedziec, ze nie lubi czy nie chce islamu w Polsce. To jest wolnosc slowa. Ja sie w pelni zgodze, z pierwsza czescia Twojej wypowiedzi. Co do drugiej: no jakos wystarczyl jeden muzulmanin, by wysadzic w powietrze 22 osoby i kalkadziesiat ranic w Manchesterze. Po co ryzykowac? We Francji, Belgii tez sie zaczynalo od kilku tysiecy. Dzisiaj nie moga sobie z nimi poradzic. Zreszta, czy Ty wierzysz w to, ze Polska przyjelaby tylko te kilka tysiecy IMIGRANTOW? Przeciez program relokacji zaklada, ze w miare naplywu IMIGRANTOW do Europy, beda oni automatycznie rozmieszczani w poszczegolnych panstwach Unii. Wiec przez dobrych kilka lat mielibysmy z automatu przydzielanych kilka tysiecy NIELEGALNYCH IMIGRANTOW.  Jak mozna inaczej to nazwac, jesli nie islamizacja? A znajac ich dryg do rozmnazania sie, to szybko liczba by sie podwoila. Zreszta, wiekszosc Polakow nie chce ich tu. Nie chodzi o kolor skory, czy pochodzenie. Bo jesliby potrafili sie zachowac jak ludzie, a nie dzikusy, szanowaliby panstwo, do ktorego przybyli, to nie byloby az takich problemow z ich przyjeciem. My nie chcemy zagrozenia, jakie ze soba niosa. Mowimy NIE ich zachowaniu, a nie kolorowi skory.

72 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-06-22 14:25:06)

Wpuścić jest łatwo wygonić już trudniej. Może zwolennicy przyjmowania "uchodźców" powiedzą mi w jaki sposób chcą weryfikować tak wielkie napływające masy ludzi, skoro nawet Mosad powiedział, że nie jest w stanie tego zrobić i umył od tego ręce. Komplet dokumentów na czarnym rynku w Syrii kosztuje 750$, w Turcji 2000$

wilczysko napisał/a:

O co Ci chodzi z tym rasizmem Polaków ? big_smile Czy ja gdzieś napisałem, że Polacy to rasiści ? Piszę Ci o pewnych aspektach z polskiej historii, a Ty mi odpisujesz, że to jest oskarżanie o rasizm ? No litości big_smile Ja jestem Polakiem i nie jestem rasistą. Jasne, że wystarczy jeden muzułmanin, by wysadzić w powietrze 22 osoby. No i co z tego ? To zalatuje już jakąś paranoją. Polak jak będzie świrnięty to też zabije 22 osoby i nie potrzebuje do tego ładunku wybuchowego. Głupota nie ma narodowości. Zawsze się może znaleźć taki osobnik. Co to w ogóle za argumentacja ?

Taka, że to nie Polak wysadził się chociażby na niedawnym koncercie w Manchesterze...

73

Ewika99 napisał/a:

Nooo muzulmanon tego rozkwitu nie zawdzieczamy. Przestancie juz z tym rasizmem Polakow, bo sie rzygac chce. Kazdy ma prawo powiedziec, ze nie lubi czy nie chce islamu w Polsce. To jest wolnosc slowa. Ja sie w pelni zgodze, z pierwsza czescia Twojej wypowiedzi. Co do drugiej: no jakos wystarczyl jeden muzulmanin, by wysadzic w powietrze 22 osoby i kalkadziesiat ranic w Manchesterze. Po co ryzykowac? We Francji, Belgii tez sie zaczynalo od kilku tysiecy. Dzisiaj nie moga sobie z nimi poradzic. Zreszta, czy Ty wierzysz w to, ze Polska przyjelaby tylko te kilka tysiecy IMIGRANTOW? Przeciez program relokacji zaklada, ze w miare naplywu IMIGRANTOW do Europy, beda oni automatycznie rozmieszczani w poszczegolnych panstwach Unii. Wiec przez dobrych kilka lat mielibysmy z automatu przydzielanych kilka tysiecy NIELEGALNYCH IMIGRANTOW.  Jak mozna inaczej to nazwac, jesli nie islamizacja? A znajac ich dryg do rozmnazania sie, to szybko liczba by sie podwoila. Zreszta, wiekszosc Polakow nie chce ich tu. Nie chodzi o kolor skory, czy pochodzenie. Bo jesliby potrafili sie zachowac jak ludzie, a nie dzikusy, szanowaliby panstwo, do ktorego przybyli, to nie byloby az takich problemow z ich przyjeciem. My nie chcemy zagrozenia, jakie ze soba niosa. Mowimy NIE ich zachowaniu, a nie kolorowi skory.

O co Ci chodzi z tym rasizmem Polaków ? big_smile Czy ja gdzieś napisałem, że Polacy to rasiści ? Piszę Ci o pewnych aspektach z polskiej historii, a Ty mi odpisujesz, że to jest oskarżanie o rasizm ? No litości big_smile Ja jestem Polakiem i nie jestem rasistą. Jasne, że wystarczy jeden muzułmanin, by wysadzić w powietrze 22 osoby. No i co z tego ? To zalatuje już jakąś paranoją. Polak jak będzie świrnięty to też zabije 22 osoby i nie potrzebuje do tego ładunku wybuchowego. Głupota nie ma narodowości. Zawsze się może znaleźć taki osobnik. Co to w ogóle za argumentacja ?

74

szakisz napisał/a:

Wpuścić jest łatwo wygonić już trudniej. Może zwolennicy przyjmowania "uchodźców" powiedzą mi w jaki sposób chcą weryfikować tak wielkie napływające masy ludzi, skoro nawet Mosad powiedział, że nie jest w stanie tego zrobić i umył od tego ręce. Komplet dokumentów na czarnym rynku w Syrii kosztuje 750$, w Turcji 2000$

Zadziwiające, że wszyscy z Syrii są nieweryfikowalni. Normalnie jakaś czarna dziura.

75

wilczysko napisał/a:

Zadziwiające, że wszyscy z Syrii są nieweryfikowalni. Normalnie jakaś czarna dziura.

Bo tak jak jest przemysł przemytu tzw. uchodźców tak jest przemysł wyrabiania dokumentów tożsamości. W ostateczności można powiedzieć, że się utopiły... Jakaś weryfikacja jest możliwa m.in. dlatego polskie służby negatywnie zweryfikowały na miejscu we Włoszech czy też Grecji tych konkretnych ludzi, których nam próbowano wcisnąć. Tylko to jest pracochłonne i kosztowne. O ile jeszcze da się to ogarnąć przy setkach ludzi, to przy tysiącach jest to ogromne obciążenie i ryzyko błędu rośnie.

A co mówić o pomysłach tej mądrej pani, która ogłosiła, że wschodnią Europę trzeba zmusić do relokacji, a ponieważ "uchodźcy" mają problem z asymilacją, to należy przesiedlać z Syrii całe wioski (sic!) Siłą, na tereny takiej Litwy, Łotwy, Polski. Jak mieć gest...

76

I oczywiscie te cale wioski mezczyzn (bo o kobiety wsrod ''uchodzcow'' trudno) zywic, oplacac im opieke, bo przeciez skoro maja problemy z asymilacja, to do pracy nie pojda, jezyka sie nie beda uczyc. Jeszcze pewnie nalezaloby im sponsorowac darmowe prostytutki, co bym im jaja nie puchly. Swiat oszalal. Najgorsze jest to, ze wielu ludzi popiera dzialania zachodnich politykow. Gdyby kiedykolwiek doszlo do takiej sytuacji, ze cale wioski sa do nas przesiedlane, to Polska powinna bez mrugniecia okiem opuscic UE.

77

Snake napisał/a:

Nie odławiać po prostu. Wystarczyłoby spektakularnie dać się utopić paru tysiącom, a liczba chętnych do podróży tą drogą zapewne wymiernie by spadła...

Podpisuję się obiema rękami! Jakim cudem za każdym razem zdołają przepłynąć cały ocean, a tuż u brzegów nagle się biedactwa  topią? I dziwnym trafem wszyscy bez dokumentów, czy to z Syrii płyną czy z krajów afrykańskich, w których wojny nie ma, swoją drogą, a więc nie można mówić o uchodźcach...

wilczysko napisał/a:

edna uwaga ! Może sprecyzujmy w końcu o kogo nam chodzi ? Bo najwyraźniej każdy tu dobiera sobie cel wg tego jak mu pasuje. Czy my rozmawiamy o Muzułmanach w Europie, czy o obecnej fali muzułmańskich emigrantów, czy może o uchodźcach z Syrii ?

Problem jest taki, że tego się teraz sprecyzować nie da. Nikt już nie ma kontroli nad tym skąd oni płyną i kto jest kim. Część to faktyczni uchodźcy, którzy potrzebują pomocy, ale część to zwykli oszuści, którzy płyną wyciągając łapy po kasę. I przez tych drugich, Ci pierwsi nie otrzymają należytej pomocy, bo wszyscy utkną razem na granicach.

Wpuszczać można by tych, którzy potrafią udowodnić swoje pochodzenie, że faktycznie są uchodźcami, uciekają przed wojną, a nie, pożal się boże, uchodźcy z maroka. to tam jest jakaś wojna??

A tych, którzy się radykalizują w Europie też wydalić z kraju - bo skoro tak nas nienawidzą, że się radykalizują, to po co ich tu trzymać na siłę? To się da sprawdzić, radykałowie są często znani policji, która nie robi nic, by ich powstrzymać, a potem jest płacz, że doszło do zamachu, a zaraz potem jakiś mądry współczujący psycholog tłumaczy nam, że to nasza wina, bo ich nie akceptujemy, oni się czują odrzuceni, dyskryminowani i dlatego nas zabijają. Może mamy ich jeszcze przepraszać za to, że nas zabijają?? Sprawca zamachów w Manchesterze dostawał benefity. Wcześniej Anjem Choudary, duchowny podejrzewany o terroryzm też brał benefity - 25 tyś rocznie. Zgadnij, na co poszły te pieniądze. Na ich świętą wojnę. Po co ich trzymać? Jak nas tak nienawidzą, droga wolna, wracać do siebie.

78

jak was czytam, to mi sie slabo robi...
i pomyśleć, ze otaczaja mnie ludzie, którzy ciesza sie ze śmierci innych ludzi, w tym kobiet i dzieci...

slabo, moi drodzy hmm

to nie przez zamachowcow, ale przez takich jak wy ten swiat zmierza ku samozagladzie

79 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2017-06-22 17:34:27)

Bardzo na wyrost twa opinia. Nie widze tu ani jednego posta, w ktorym by bylo napisane, ze ktos cieszy sie ze smierci dzieci czy kobiet. W Manchesterze rowniez zginelo dziecko, wiele zostalo rannych. No ale to przez nas, tych ktorzy nie chca miec u siebie drugiego Manchesteru czy Londynu, zapewne. Bo przeciez nie przez zamachowca, prawda?
P.S. _v_, skoro tak reagujesz na na slowa o wydalaniu imigrantow, to slucham, jaki masz sposob na nich, by nie robili burdelu w Europie? Strzelac nie, zamykac nie, deportowac tez nie, to do cholery co z nimi robic? Nie jest realnym, by Europa ''wchlonela'' taka ilosc osob o odmiennej kulturze. Nie jest to realne, a ich jest coraz wiecej i wiecej. Ty myslisz, ze jak ich bedzie przybywac, to w Europie bedzie tylko lepiej??? Serio tak myslisz??? Co z nimi robic, by nie stwarzali zagrozenia dla Europejczykow?

80

to sie wczytaj, Ewika
chyba że czytanie ze zrozumieniem szwankuje

81

To nie my zapewniamy wybuchowe show na koncertach, ulicach i na spacerze z dzieckiem wink

82

_v_ napisał/a:

to sie wczytaj, Ewika

Czytam i ni w zab nie widze. Gdzie tu ktos cieszy sie ze smierci dzieci? Zreszta, gdzie Ty w ogole widzisz te dzieci? To jest az smieszne, ze na tylu ''uchodzcow'' tak maly procencik to dzieci. Reszta same zdrowe byki, gotowe na ubogacenie Europy.

83

Ewika99 napisał/a:
_v_ napisał/a:

to sie wczytaj, Ewika

Czytam i ni w zab nie widze. Gdzie tu ktos cieszy sie ze smierci dzieci? Zreszta, gdzie Ty w ogole widzisz te dzieci? To jest az smieszne, ze na tylu ''uchodzcow'' tak maly procencik to dzieci. Reszta same zdrowe byki, gotowe na ubogacenie Europy.

to sobie musisz powtarzać, żeby spokojnie spać w nocy?

84 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-22 18:02:06)

_v_ napisał/a:

i pomyśleć, ze otaczaja mnie ludzie, którzy ciesza sie ze śmierci innych ludzi, w tym kobiet i dzieci...

slabo, moi drodzy hmm

to nie przez zamachowcow, ale przez takich jak wy ten swiat zmierza ku samozagladzie

Wiesz co, mam propozycję. Zgłoś prośbę, że chcesz pod swój dach przyjąć rodzinkę z Syrii. Mobilizuj swoich znajomych, rodzinę by zrobili to samo smile

Zamiast produkować się na forum to zacznij sama pomagać tym ludziom smile

85 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2017-06-22 18:10:02)

Nie atakuj mnie personalnie, bo nie o moim snie jest temat. Ale jesli Cie to interesuje- mam spokojny sen, bez obaw. Czego nie mozna powiedziec o wielu Europejczykach na Zachodzie. Naprawde, sa filmiki nagrywane przez ludzi, ktorzy podrozuja po Europie albo w niej mieszkaja, niekoniecznie Polakow. Mozna sobie czarno na bialym zobaczyc, jak wygladaja i co robia IMIGRANCI. Czy zaraz powiesz, ze to ustawki, prowokacje? Smierc Polaka w Calais tez pewnie jest tylko prowokacja, prawda? Tak sie sklada, ze mam rodzine za granica. Sama pracowalam w hotelu w Monachium, pracowalam w Anglii, bylam zaczepiana w pracy przez Turka. W Anglii jestem chociaz raz w roku, ale moi rodzice tam zyja. Z pierwszej reki wiem, jakie sa nastroje w WB, jesli chodzi o muzulmanow. Zachod Europy nie jest juz bezpiecznym miejscem. Od kiedy tylko zaczela naplywac tam fala imigrantow, wzmogly sie takze ataki terrorystyczne. To jest fakt. Faktem jest, ze 99% sprawcow jest wyznania islamskiego. Faktem jest, ze imigranci gwalca kobiety w Szwecji, faktem jest, ze policja nie jest w stanie zapewnic bezpieczenstwa wlasnym obywatelom, bo jesli chodzi o muzulmanow, ma zwiazane rece. Faktem jest, ze w Europie coraz wyrazniejszy jest strach przed zamachami, faktem jest, ze nastroje Europejczykow wzgledem muzulmanow sa coraz bardziej negatywne. Jak wiele jeszcze faktow potrzebuja Ci, ktorzy uparcie wierza w polityke multikulti??? Ja rozumiem, ze ciezko sie przyznac, ze nasza wizja swiata sie nie sprawdzila, ze popelnilismy blad miksujac rozne kultury, ale do cholery jasnej, kiedys trzeba sie do tego przyznac i zaczac dzialac, bo niedlugo naprawde bialy czlowiek nie bedzie mogl wyjsc spokojnie na zakupy. Ile jeszcze ofiar Europa poniesie, by niektorzy otworzyli oczy? Jak dlugo jeszcze to Europejczykow bedzie sie oskarzac o to, ze tamci sie nie asymiluja, czuja obco?
P.S. Popieram kolege wyzej. Kazdy, kto jest za przyjmowaniem uchodzcow, powinien wziac sobie przynajmniej jednego do domu. Pomoc mu, nakarmic, probowac zasymilowac. Przeciez jeden nie zagrozi calemu miastu/wiosce, prawda?

86 Ostatnio edytowany przez luc (2017-06-22 18:15:56)

wilczysko napisał/a:

Doprawdy ? No chyba nie w dzisiejszych czasach. Znów się powołam na przykład Breivika, który jakoś zaplecza nie potrzebował. A jaki to w dzisiejszych czasach problem ukraść ciężarówkę i wjechać w ludzi ?

Doprawdy.
Poczytaj co mówią fachowcy od terroryzmu. Akurat znam ludzi, którzy ostatnio napisali świetną książkę o terroryzmie i przeciwdziałaniu.
Przykład Brevika nie jest najlepszy, bo on właśnie to zaplecze posiadał.

wilczysko napisał/a:

No właśnie. Jakoś Czeczeni się zasymilowali, a przecież to są ci straszni muzułmanie,

Przyjeżdżający do nas Czeczeni to były głównie (zwłaszcza w początkowej fali) kobiety z dziećmi. Mężczyźni zostali walczyć w swoim kraju.

wilczysko napisał/a:

Sam sobie człowieku udowadniasz, że to całe pieprzenie o złych muzułmanach to zwykłe uogólnianie.

Wręcz przeciwnie. Napisałam, że ci, których podawałeś jako przykład i którzy u nas zasymilowali się. Ci, którzy przyjeżdżają obecnie do Europy (i od dawna np. do Francji) nie asymilują się. Byłam w Paryżu w dzielnicy muzułmańskiej kilkanaście lat temu (z dwoma policjantami, bo sama nie odważyłabym się) i wiem co widziałam. Dziś to już nie jest jedna dzielnica, a do tamtej nawet z policjantami bym dziś nie weszła.

wilczysko napisał/a:

Ukraińcy też mieszkają i pracują, ale już zaczyna się ich powoli szykanować i traktować z wyższością, bo to przecież ci od "Bandery".

Ukraińcy to jeszcze inny problem, bo nasze wzajemne relacje siłą rzeczy są uwarunkowane historycznie. Mam nadzieję, że nie muszę tłumaczyć na czym to polega.

87

_v_ napisał/a:

slabo, moi drodzy hmm

Jeśli o mnie chodzi tzn. moje odczucia względem tej śmierci i w ogóle, to naukowo się to chyba nazywa "mam to w dupie". Śpię bardzo dobrze, wręcz oczy mi się zamykają jak tylko głowę przykładam do poduszki mimo, że jako człowiek jako tako oczytany mam świadomość ile tysięcy dzieci na świecie zemrze z głodu i chłodu w czasie mojego snu. A ja jestem wyczulony na krzywdę dzieci ale jako człowiek nie tylko oczytany ale też rozsądny wiem, że mogę coś poradzić na krzywdę ograniczonej ilości ludzi. W zasadzie obecnie mogę jakoś działać w temacie krzywdy dwójki dzieci... Jednakowoż jeśli proboszcz w imię szczytnych haseł pomocy będzie zbierał kasę na wysłanie darów jakimś biednym dzieciom w Syrii czy innej pokrzywdzonej przez los i złych ludzi stronie świata, to pewnie parę złotych wrzucę.
Pojawiał się w dyskusji wątek, że Polacy to rasiści i dlatego są rasistami, bo mogą jeszcze po prostu mówić co myślą. W Niemczech za takie rozmowy jak nasze grozi grzywna 1200 euro za "mowę nienawiści". To Niemcy jak to naród praworządnych donosicieli boją się mówić nawet w gronie własnej rodziny wink

Nowy prezydent państwa, w którym od dwóch obowiązuje stan wyjątkowy, okolice nad kanałem La Manche wyglądają jak tuż przed niemiecką inwazją na Anglię w 1940 z tą różnicą, że niemieckie wojsko mieszkało w schludnych, karnych obozach i koszarach oraz nie zasrywało całej okolicy, gdzie popadnie, otóż tenże prezydent powiedział co najbardziej spędza mu sen z oczu. On biedny nie martwi się tym co się dzieje na francuskich ulicach tylko martwi się jak wytłumaczyć Francuzom, że francuskie firmy przenoszą produkcję np. do Polski, bo tam jest taniej oraz, że wstrętni, bezczelni pracownicy przyjeżdżający do Francji z państw, nowych członków UE zabierają pracę dobrym obywatelom starej UE, bo biorą taniej za pracę. Zauważcie, martwi go to, że Polacy przyjeżdżają do Francji i pracują, a nie martwi specjalnie, że hordy orków grasują po francuskich autostradach, a od czasu do czasu się gdzieś wysadzą, czy wjadą w jakiś tłum. Doskonała kontynuacja starej, dobrej francuskiej linii rozumienia świata, gdzie można powiedzieć, że Polska straciła szansę żeby siedzieć cicho. No właśnie, bo do tego byliśmy potrzebni w UE, żeby siedzieć cicho, dawać francuskim czy niemieckim firmom 50 lat zwolnień z podatków za łaskę jaką robią przenosząc produkcję do nas żeby móc płacić pracownikom 5 razy mniej niż własnym obywatelom ale swoje produkty sprzedawać w tej samej cenie albo i drożej.
Ha, ha ciekawe jak dziś wyglądałoby referendum za wejściem do UE...

88

wiedziałam, że padnie argument o przyjęciu pod dach smile

a czy któreś z was, tak bradzo martwiacych sie o Polaków i Europejczyków, przyjelo kogos w potrzebie pod swoj dach?

np. kobietę, która ucieka z dziećmi od przemocowca? albo dziecko z sierocinca?
no jak? ktoś się pochwali?

89

Snake napisał/a:

Pojawiał się w dyskusji wątek, że Polacy to rasiści i dlatego są rasistami, bo mogą jeszcze po prostu mówić co myślą. W Niemczech za takie rozmowy jak nasze grozi grzywna 1200 euro za "mowę nienawiści".

Najlepsze jest to, że Ci, którzy w zachodniej Europie karzą ludzi za mówienie tego co myślą, równocześnie głośno krzyczą o braku wolności i demokracji w Polsce big_smile

Znajomy mi kiedyś mówił jak jego kumpel z roboty(Anglik) o mało nie wyleciał na zbity pysk tylko za to, że zwrócił uwagę murzynowi, że nic nie robi. Ten poleciał do szefa, że go szykanuje, a szef choć oczywiście zdawał sobie doskonale sprawę z tego jaka jest prawda to upomniał swojego rodaka, że jeszcze raz tak sytuacja się powtórzy to będzie musiał go zwolnić. Po prostu jakby nierób poszedł się poskarżyć gdzieś dalej to pracodawca mógłby mieć nieprzyjemności.

90 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-22 18:53:14)

_v_ napisał/a:

a czy któreś z was, tak bradzo martwiacych sie o Polaków i Europejczyków, przyjelo kogos w potrzebie pod swoj dach?

Oczywiście, że musiał paść taki argument. Niedawno jak posłance Nowoczesnej ktoś zaproponował by wzięła uchodźców pod swój dach to powiedziała, że nie ma czasu. Jednak krzyczeć głośno, że Polska nie chce nikogo przyjąć to potrafi.

Jak sama masz problem, że otaczają Cię ludzie bez serca to daj tym ludziom dobry przykład. Zacznij od siebie, bo samo pisanie na forum o tych biednych i pokrzywdzonych uchodźcach im nie pomoże.

91

_v_ napisał/a:

A ile przyjęli ci, którzy są tak bardzo pro-multi krzyczą wszędzie o przyjmowaniu uchodźców i wyzywają Polaków od rasistów i ksenofobów? Naprawdę, jak nie masz argumentów to lepiej się nie wypowiadaj, bo brzmisz jak pewien "szczerbaty" poseł opozycji, a propagandy to ja mam dosyć w TV.

92 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2017-06-22 19:02:49)

Dawno temu, gdy jeszcze z rodzicami mieszkalam w Polsce, nasz baaardzo daleki kuzyn (nawet go dobrze nie znalam) rozwiodl sie z zona. Nie mial sie gdzie podziac, a facet nie pil, nie byl przemocowcem, ot, zonka postanowila zaczac zycie od nowa, z nowym mezczyzna. Moi rodzice, chociaz bylo im ciezko, wzieli go pod swoj dach. Pamietam, ze mieszkal u nas okolo 4 miesiace. Pochodzil ze Slaska, a my jestesmy z lubelskiego. Nie mial pracy u nas, tylko dorywcza, wiec chca sie odwdzieczyc, sprzatal, gotowal, pomagal, robil, co mogl. Potem, gdy stanal na nogi, wyprowadzil sie. A nie tak dawno, bo w tamtym roku, moj ojciec w Anglii spotkal na ulicy polskiego bezdomnego. Zamowil taksowke, wzial do domu (wrecz nakazal sie mu umyc, bo podobno strasznie cuchnal), dal jesc, dal zapalic papierosa. Moj maz, dosc czesto, nawet o tym nie wiedzialam wczesniej, wysyla smsy na fundacje, ktore pomagaja dzieciom. Wiec cos robimy, by ten swiat byl lepszy. A Ty? Przyjmiesz tego uchodzce?
No chyba ze pomoc rodakowi/bialemu czlowiekowi sie nie liczy. W dzisiejszym swiecie liczy sie tylko pomoc niesiona muzulmanom. To wtedy tak, jestesmy bez serca i nigdy nikomu nie pomoglismy ;D

93

Co myślę o temacie uchodźców?

Już mi się niedobrze robi od tego jak cała masa fotelowych ekspertów wypowiada się na temat, na który nie pojęcia ani którego nawet porządnie nie przeanalizuje tylko pisze i popisuje się swoją głupotą, a ostatnio coraz częściej swoim ubóstwem kulturalnym. Do tego stopnia, że nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się autorem artykułu na jagielloński24: Nie mamy już o czym rozmawiać

Ktoś obejrzy wiadomości czy przeczyta parę artykułów w gazetach i już trzęsie portkami przed terrorystami bardziej niż przed tym, że przejedzie go samochód, na co ma statystycznie zdecydowanie wyższą szansę.

Wiadomo, że widomości o niecodziennych tragediach są dla gazet i telewizji bardziej zyskowne, bo przyciągają większą ilość ludzi. Po co gazet ma pisać o setkach i tysiącach osób zabitych w wypadkach drogowych, skoro nie przyciągnie to aż takiej widowni jak szaleniec wjeżdżający ciężarówką w ludzi? Zresztą nie od dziś wiadomo, że jak jakiś szaleniec coś zrobi, to organizacje terrorystyczne się pod to często podpinają nawet jak nie mają ze sprawą nic wspólnego.

Czy Europa ma problem? Owszem ma, ale ten problem jest mocno wyolbrzymiony, bo jak widać sporo osób nie potrafi przeanalizować sprawy na chłodno i poddaje się zbiorowej psychozie.

94

Ewika99 napisał/a:

No chyba ze pomoc rodakowi/bialemu czlowiekowi sie nie liczy. W dzisiejszym swiecie liczy sie tylko pomoc niesiona muzulmanom. To wtedy tak, jestesmy bez serca i nigdy nikomu nie pomoglismy ;D

A propos pomocy to Polska niech lepiej pomoże rodakom z Kresów. Bardzo wielu marzy o tym by wrócić do Ojczyzny a niestety nie mają takiej możliwości. We wschodniej Ukrainie gdzie trwa konflikt również przebywa wielu Polaków. Także ogarniajmy swoje podwórko a nie martwmy się o uchodźców z Syrii. Tolerancyjna zachodnia Europa tak ochoczo ich przyjmuje to 10 tysięcy w tą czy w tamtą nie powinno im robić żadnej różnicy.

95 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2017-06-22 21:03:37)

polis napisał/a:

Co myślę o temacie uchodźców?

Już mi się niedobrze robi od tego jak cała masa fotelowych ekspertów wypowiada się na temat, na który nie pojęcia ani którego nawet porządnie nie przeanalizuje tylko pisze i popisuje się swoją głupotą, a ostatnio coraz częściej swoim ubóstwem kulturalnym. Do tego stopnia, że nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się autorem artykułu na jagielloński24: Nie mamy już o czym rozmawiać

Ktoś obejrzy wiadomości czy przeczyta parę artykułów w gazetach i już trzęsie portkami przed terrorystami bardziej niż przed tym, że przejedzie go samochód, na co ma statystycznie zdecydowanie wyższą szansę.

Wiadomo, że widomości o niecodziennych tragediach są dla gazet i telewizji bardziej zyskowne, bo przyciągają większą ilość ludzi. Po co gazet ma pisać o setkach i tysiącach osób zabitych w wypadkach drogowych, skoro nie przyciągnie to aż takiej widowni jak szaleniec wjeżdżający ciężarówką w ludzi? Zresztą nie od dziś wiadomo, że jak jakiś szaleniec coś zrobi, to organizacje terrorystyczne się pod to często podpinają nawet jak nie mają ze sprawą nic wspólnego.

Czy Europa ma problem? Owszem ma, ale ten problem jest mocno wyolbrzymiony, bo jak widać sporo osób nie potrafi przeanalizować sprawy na chłodno i poddaje się zbiorowej psychozie.

Ten problem jest akurat dosc mocno tuszowany przez Unie, a nie wyolbrzymiony. To raz. Dwa- Ci ''fotelowi eksperci'' znaja problem czesto z autopsji. Myslisz, ze kazdy sobie cpyka od tak, w klawiature? Nie trzeba ogladac mediow, by widziec, co sie dzieje. Mam znajomego, kierowce tira. Mowi, jak jest. Jak, zeby odpoczac i nie ryzykowac zyciem, musza zajezdzac na specjalne parkingi, otoczone zasiekami i strzezone przez policje. I jeszcze musza za to placic. To jest wolnosc? Ta, o ktorej w Europie tak sie krzyczy? Barykady z betonu przy jarmarkach swiatecznych, patrole wojska na ulicach? Tak wyglada wolny, bezpieczny kraj? Kraj, gdzie nie mozesz powiedziec, ze bialy jest bialy, a czarny jest czarny? Mowicie o tolerancji, asymilacji, o wspolnym panstwie tworzonym przez wymieszane kultury... Ale czy te kultury sie ze soba tak naprawde wymieszaly? NIE. One zyja obok siebie, ale nie razem. I maja siebie dosc nawzajem. Czy panstwo, ktore szczyci sie ideologia multikulti moze byc dumne  z tego, ze sa w nim tworzone strefy no-go, dzielnice muzulmanskie, gdzie bialy czlowiek nie ma wstepu? To jest tolerancja i wolnosc? Czy te relacje Polakow, ktorzy mowia, ze w Europie dzieje sie zle, sa wymyslone? Nie tylko Polacy. Wielu Anglikow, Niemcow, Francuzow mysli o polityce migracyjnej zle, ale nie moga tego mowic. We wlasnym kraju! Przeciez to paranoja. Zreszta, jak sobie wyobrazacie sciaganie tu uchodzcow, ktorzy w Polsce wcale byc nie chca? My ich nie chcemy, oni nie chca nas. Czy to nie jest lamanie praw czlowieka?
P.S. Taka dygresja: roznica miedzy fotelowymi ekspertami, a tymi ''prawdziwymi'' ds. terroryzmu czy nawet tolerancyjnymi politykami jest taka, ze ci drudzy, po wygloszonej pieknej mowie o tolerancji i rownosci zabiora dupy w troki, wsiada do opancerzonych limuzyn i pojada do chronionych willi, gdzie nad kazdym oknem jest kamera. Ci pierwsi natomiast beda bezposrednio obcowac z obca kultura, beda musieli jezdzic metrem, chodzic do pracy, do marketow. Po prostu zyc. A przynajmniej starac sie.  I myslec, jak tu nie dac sie ''zbiorowej psychozie''.

96

Jeszcze jedno. Juz dosc chlodnego analizowania, zastanawiania sie, jak do tego doszlo, czy zamachowiec byl urodzony w Europie, czy nie, czy dzialal na polecenie panstwa islamskiego, czy byl samotnym wilkiem, czy dzialal z premedytacja, czy byl chory psychicznie. Juz dosc. Bo politycy, policja nic innego nie robia, jak tylko chlodno analizuja, a problem jest coraz wiekszy i ginie coraz wiecej ludzi. Zachod sie kiedys obudzi. Na pewno. Tylko, ze musi dojsc do jakiejs ogromnej tragedii. Ale bedzie juz za pozno. O ile juz nie jest.

97

Ty, Ewika, widzę, że już zakasalas rekawy do dzialania

98

Tak jak Ty otworzylas swoje drzwi, by przyjac uchodzcow;D

99 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-06-22 22:27:53)

polis napisał/a:

Już mi się niedobrze robi od tego jak cała masa fotelowych ekspertów wypowiada się na temat, na który nie pojęcia ani którego nawet porządnie nie przeanalizuje tylko pisze i popisuje się swoją głupotą, a ostatnio coraz częściej swoim ubóstwem kulturalnym.

Zresztą nie od dziś wiadomo, że jak jakiś szaleniec coś zrobi, to organizacje terrorystyczne się pod to często podpinają nawet jak nie mają ze sprawą nic wspólnego.

A Ty kim dokładnie jesteś, jak nie nie takim właśnie fotelowym ekspertem? Skąd czerpiesz wiedzę? Z tych samych źródeł, co cała reszta wypowiadająca się w tym temacie, więc nie stawiaj się ponad innych, nie wypowiadaj się z pozycji w miękkim foteliku w bezpiecznym kraju.

JA osobiście mam o wiele bliżej do problemu, bo mieszkam w Londynie, i wiesz co, po zamachach w Westminster, London Bridge, czy nawet w Manchesterze na ulicach panuje strach. Zresztą, od dłuższego czasu, jeszcze sprzed wymienionych zamachów. Oczy trzeba mieć dookoła głowy. Koleżanka mieszka w Niemczech i też mówiła co się dzieje, jak Ci ludzie sie zachowują. Wierzcie mi, to nie są uchodźcy, to jest chciwa dzicz, która ma tylko i wyłącznie żądania, co Europa ma im dać. Mój brat jest kierowcą, jeździ po Europie, też ma kilka historii do opowiedzenia.

Twój argument o ubóstwie kulturalnym jest śmieszny i żałosny jednocześnie, nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Tacy jak Ty tylko tyle potrafią powiedzieć, gdy ktoś myśli inaczej niż oni, gdy ma własne zdanie, zamiast kiwać głową jak marionetka słuchając durnych politycznie poprawnych polityków. Powiedz jeszcze, że terroryzmu nie ma. Że nic się nie dzieje. Że w Europie spokój jest. My mamy swoją kulturę, nie potrzebujemy by oni nas "ubogacali". Trzeba chronić i cenić to, co się ma, a nie zawsze zakładać, że obce to lepsze, że nas ubogaci. Czasem może zubożyć i tak jest w wypadku muzułmanów. Europa średniowiecze ma już za sobą i niech tak zostanie.

Nawet jeśli Ci zamachowcy formalnie nie są członkami ISIS, to i tak robią to w imię ich ideologii, w imię islamu. To nie ma znaczenia, czy są na liście członków tej organizacji i płacą miesięczne składki.

v napisał/a:

ludzie, którzy ciesza sie ze śmierci innych ludzi, w tym kobiet i dzieci...

Pokaż mi jakieś kobiety i dzieci wśród tych rzekomych uchodźców. Banda zdrowych chłopów. Jednym - Syryjczykom, nie chce się walczyć o swój kraj, a reszcie nie chce się pracować, jadą po zasiłki. Co ich obchodzą jakieś tam kobiety, czy dzieci.

Aha... jeszcze jedno: 2/3 przyjętych przez UK "dzieci" to dorośli: http://www.independent.co.uk/news/uk/ho … 69186.html

100

Dokladnie. Ludzi juz nie interesuje, czy zamachowiec mial powiazania z ISIS czy nie. Wazne, ze w imie swojego ALlaha morduje niewinnych ludzi. To jest w tym wszystkim najwazniejsze. Ludzie sie boja w Europie. Kazdy wiekszy koncert czy impreza masowa niesie ze soba ryzyko zamachu. Nie pisze tego tylko i wylacznie z pozycji siedzacej, w cieplym foteliku. Ja nie wiem, jakie klapki na oczach trzeba miec, by brnac dalej w poprawnosc polityczna. Zgadzam sie, ze trzeba byc tolerancyjnym, ale do czasu. Wszystko ma swoje granice. Tolerowac to, ze nielegalni imigranci dewastuja ulice, gwalca kobiety, to sorry, ale jest zwyklym uposledzeniem umyslowym ludzi, ktorzy wyznaja jakies utopijne zasady. Naprawde nie widzicie, co sie dzieje? Nie widzicie, ze multikulti sie nie sprawdza? Co kieruje ludzmi, ze swiadomie chca miec klapki na oczach?

101

https://pbs.twimg.com/media/Cvh0oiQWAAAp4ZV.jpg:small

102

Dałbym like gdyby było można big_smile

103

CatLady napisał/a:

Powiedz jeszcze, że terroryzmu nie ma. Że nic się nie dzieje. Że w Europie spokój jest.

Eh, proponuję przeczytanie mojej poprzedniej odpowiedzi ze zrozumieniem.

104

CatLady napisał/a:
Snake napisał/a:

Nie odławiać po prostu. Wystarczyłoby spektakularnie dać się utopić paru tysiącom, a liczba chętnych do podróży tą drogą zapewne wymiernie by spadła...

Podpisuję się obiema rękami! Jakim cudem za każdym razem zdołają przepłynąć cały ocean, a tuż u brzegów nagle się biedactwa  topią? I dziwnym trafem wszyscy bez dokumentów, czy to z Syrii płyną czy z krajów afrykańskich, w których wojny nie ma, swoją drogą, a więc nie można mówić o uchodźcach...

wilczysko napisał/a:

edna uwaga ! Może sprecyzujmy w końcu o kogo nam chodzi ? Bo najwyraźniej każdy tu dobiera sobie cel wg tego jak mu pasuje. Czy my rozmawiamy o Muzułmanach w Europie, czy o obecnej fali muzułmańskich emigrantów, czy może o uchodźcach z Syrii ?

Problem jest taki, że tego się teraz sprecyzować nie da. Nikt już nie ma kontroli nad tym skąd oni płyną i kto jest kim. Część to faktyczni uchodźcy, którzy potrzebują pomocy, ale część to zwykli oszuści, którzy płyną wyciągając łapy po kasę. I przez tych drugich, Ci pierwsi nie otrzymają należytej pomocy, bo wszyscy utkną razem na granicach.

Wpuszczać można by tych, którzy potrafią udowodnić swoje pochodzenie, że faktycznie są uchodźcami, uciekają przed wojną, a nie, pożal się boże, uchodźcy z maroka. to tam jest jakaś wojna??

A tych, którzy się radykalizują w Europie też wydalić z kraju - bo skoro tak nas nienawidzą, że się radykalizują, to po co ich tu trzymać na siłę? To się da sprawdzić, radykałowie są często znani policji, która nie robi nic, by ich powstrzymać, a potem jest płacz, że doszło do zamachu, a zaraz potem jakiś mądry współczujący psycholog tłumaczy nam, że to nasza wina, bo ich nie akceptujemy, oni się czują odrzuceni, dyskryminowani i dlatego nas zabijają. Może mamy ich jeszcze przepraszać za to, że nas zabijają?? Sprawca zamachów w Manchesterze dostawał benefity. Wcześniej Anjem Choudary, duchowny podejrzewany o terroryzm też brał benefity - 25 tyś rocznie. Zgadnij, na co poszły te pieniądze. Na ich świętą wojnę. Po co ich trzymać? Jak nas tak nienawidzą, droga wolna, wracać do siebie.

Zgadzam sie. Zamachow coraz wiecej, mnie to przeraza, a wiele panstw przyjmowalo ich chyba bezrefleksyjnie, bez kontroli. Nie dosc ze inna religia to jeszcze wielu radykalow, wielu ludzi ktorzy uwazaja nas za niewiernych i nienawidza. Nie zamierzam tego tolerowac. Dla takich osob nie powinno byc tolerancji. Ostatnio gdyby nie to ze obok byla policja to bylby kolejny zamach, ale go zastrzelili. Nie chca przyjezdzac do Polski, ale bardzo podoba mi sie postawa Polski zeby nie przyjmowac jak teraz widac to rozsadne.

105 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2017-06-23 02:25:38)

wilczysko napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

Co to w ogole za porownanie? Mulzumanin zabija wielu ludzi, ale co tam jakis Polak tez kiedys zabil. Jak mozna w ogole to lekcewazyc, robic takie porownania i chciec ich wpuszczac do Polski? Naprawde chcesz musiec uwaza na kazdym kroku i zastanawiac sie czy nie wysadza Cie w powietrze? Ja juz nie moge od tej politycznej poprawnosci, gina ludzie, a Wy tak piszecie. Do tego Polacy nie maja w zwyczaju wysadzac sie w imie religii, rzadko sa u nas zamachy na tle bombowym. No a Mulzumanie ile mieli w tak krotkim czasie w roznych panstwach? Co musi sie jeszcze stac by zauwazyc zagrozenie? Jakis brak tutaj instynktu samozachowawczego.

Najstraszniejsze bylo dla mnie to jak zabili tego kierowce TIRa w Niemczech. No a on walczyl. Co on musial przezywac...

Coraz wiecej jest takich tragedii... Zagrozenie jest duze.

To co pisze to nie jest rasizm to jest rozsadek, bo to nie sa jeden czy dwa przypadki ale duzo wiecej. Dlatego ludzie boja sie wychodzic tam na ulice. Nie mozna tolerowac zabijania. Co innego jak pisza inni Azjaci i inni ktorzy przyjechali i naprawde ciezko pracuja, sa w porzadku i nie ma do czego sie przyczepic. Nikogo nie uwazam za gorszego przez kolor skory. No ale jezeli on chce narzucac swoja wiare lub jest niebezpieczny to tutaj tolerancji nie bedzie. Bezpieczestwo jest najwazniejsze.

106

pan kierowca tira przezyl znacznie mniej niz np. kobieta,ktora byla przetrzymywana przez meza w piwnicy i gwalcona przez jego kolegow przez lata.
jego cierpienia dosc szybko sie skonczyly
zupelnie inaczej niz tysiecy kobiet w Polce bitych i gwalconych

moze najpierw zrobmy porzadek u siebie,wyplenmy przemoc igwalty, a pozniej wezmy sie za naprawianie swiata

mnie bardziej niz gwalt ze strony muzulmanina martwi gwalt ze strony smalca alfa w Polsce,ktoremu np. odmowie. a odmawiam wielu,bo to porazki genetyczne sa hmm

107

_v_ napisał/a:

mnie bardziej niz gwalt ze strony muzulmanina martwi gwalt ze strony smalca alfa w Polsce,ktoremu np. odmowie. a odmawiam wielu,bo to porazki genetyczne sa hmm

Skoro tak to musisz wyemigrować na zachód i zamieszkać w jakiejś muzułmańskiej dzielnicy. Tylko uważaj, bo jak odmówisz muzułmaninowi to może Cię o rasizm posądzić big_smile

108

no dobra, a jakieś merytoryczne argumenty?

bo na razie jeszcze żaden mój komentarz się ich nie doczekał

109

Ewika99 napisał/a:

Dokladnie. Ludzi juz nie interesuje, czy zamachowiec mial powiazania z ISIS czy nie. Wazne, ze w imie swojego ALlaha morduje niewinnych ludzi. To jest w tym wszystkim najwazniejsze. Ludzie sie boja w Europie. Kazdy wiekszy koncert czy impreza masowa niesie ze soba ryzyko zamachu. Nie pisze tego tylko i wylacznie z pozycji siedzacej, w cieplym foteliku. Ja nie wiem, jakie klapki na oczach trzeba miec, by brnac dalej w poprawnosc polityczna. Zgadzam sie, ze trzeba byc tolerancyjnym, ale do czasu. Wszystko ma swoje granice. Tolerowac to, ze nielegalni imigranci dewastuja ulice, gwalca kobiety, to sorry, ale jest zwyklym uposledzeniem umyslowym ludzi, ktorzy wyznaja jakies utopijne zasady. Naprawde nie widzicie, co sie dzieje? Nie widzicie, ze multikulti sie nie sprawdza? Co kieruje ludzmi, ze swiadomie chca miec klapki na oczach?

No skoro multikulti jest be, to Polskę chyba też trzeba podzielić na pół, bo dla mnie katolicko-narodowo-socjalistyczna brać to całkiem odmienna kultura i na pewno się z nią nie zintegruję.

110 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-23 08:51:58)

...

111

wilczysko napisał/a:

No skoro multikulti jest be, to Polskę chyba też trzeba podzielić na pół, bo dla mnie katolicko-narodowo-socjalistyczna brać to całkiem odmienna kultura i na pewno się z nią nie zintegruję.

Słaby argument, bo ''katolicko-narodowo-socjalistyczna'' brać jest u siebie. Przymusu integrowania się z kimkolwiek nie ma, także w czym problem?

_v_ napisał/a:

To może zacznij pisać merytorycznie i co ważne na temat.

112

Foks napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Słaby argument, bo ''katolicko-narodowo-socjalistyczna'' brać jest u siebie. Przymusu integrowania się z kimkolwiek nie ma, także w czym problem?

Argument wcale nie jest słaby. Ja już pisałem to wyżej, ale powtarzam jeszcze raz: wielu muzułmanów np. we Francji urodziło się tam i formalnie są obywatelami francuskimi, więc też są u siebie. Żydzi, którzy w Polsce mieszkali przez stulecia byli u siebie, a jednak narodowcom przeszkadzali.

113

Polacy Żydom też przeszkadzali.

Pod okupacją bardzo wielu Polaków Żydów ratowało  za co groziła kara śmierci, a teraz słyszymy w podzięce o polskich obozach śmierci, o tym, że Polacy byli współwinni za holokaust.
Na wschodzie Polski(nie tylko) Żydzi na wielką skalę wydawali swoich sąsiadów Polaków po wkroczeniu Armii Czerwonej. Myśleli, że będą żyli w raju a podzielili los wydanych przez siebie Polaków i sami trafili do łagrów.
Następna sprawa to duży procent Żydów w UB czy NKWD, którzy podpisywali wyroki lub własnoręcznie mordowali polskich bohaterów. Chciałbym doczekać się jakiegoś filmu na ten temat, ale wiadomo, że nie powstanie, bo poprawność polityczna nie pozwoli. Wszak o Żydach można mówić tylko w samych superlatywach, inaczej jesteś złym antysemitą.

114

niestety to wszystko prawda. Tak samo jak rasizm odnosi się tylko do „czarnych”.  Mimo wszystko jakoś wole zyc teraz w Polsce niż  w jakimkolwiek kraju Europy Zachodniej.

115

_v_ napisał/a:

pan kierowca tira przezyl znacznie mniej niz np. kobieta,ktora byla przetrzymywana przez meza w piwnicy i gwalcona przez jego kolegow przez lata.
jego cierpienia dosc szybko sie skonczyly
zupelnie inaczej niz tysiecy kobiet w Polce bitych i gwalconych

moze najpierw zrobmy porzadek u siebie,wyplenmy przemoc igwalty, a pozniej wezmy sie za naprawianie swiata

Naprawdę myslisz, że gwałty i przmoc domowa to tylko i wyłacznie polska specjaloność, że tego nie ma poza naszymi granicami?
Pracowałam kiedyś dla instytucji pomagającej kobietom doswiadczającym przemocy, w tym również przemocy seksualnej. I.. uwaga, uwaga.. to było w Anglii. Owszem , bywało że przycvhodziły Polki, ale poza nimi pojawiały sie tabuny Angielek, Afrykanek i nnych  nacji.
Gwałt i przemoc domowa nie mają religii  i narodowości,a  obecny terroryz owszem. (nacisk kłade na slowo "obecny", czyli dziejący sie teraz , nie siedem stuleci temu ).
Jesteś w ogromnym błedzie jeśli sądzisz, że my tu na Zachodzie zyjemy sobie jak w bajeczce, a jedynymi problemami jakie mamy są ataki terrorystyczne , które wyoalbrzymiamy i gloryfikujemy, a które wcale nie sa znowu takie straszne. Bądź pewna, że Wszytskie problemy społeczne i przestępstwa, które znasz z Polski, na czele z gwałtami i biciem kobiet, sa i tutaj. Plus mamy jeszcze terroryzm jako dodatek . Widzisz teraz róznicę, czy dalej będziesz powtarzać, że lepiej miec w kraju terrorystę niz gwłaciciela. Gwalciciel jest w kazdym państwie, terrorysta nie. Prawdopodobnie nie zrozumiesz tego dopóki na własnej skórze nie doświadczysz strachu przed wielkim bum na lotnisku lub w metrze. Nie życzę ci tego, choc może wtedy przestałabyś takie glupoty opowiadać

116

MamaMamusia napisał/a:

Pracowałam kiedyś dla instytucji pomagającej kobietom doswiadczającym przemocy, w tym również przemocy seksualnej. I.. uwaga, uwaga.. to było w Anglii. Owszem , bywało że przycvhodziły Polki, ale poza nimi pojawiały sie tabuny Angielek, Afrykanek i nnych  nacji.

No ale na pewno były gwałcone przez Polaków!
Proszę zwrócić uwagę na mechanizm propagandy jaki jest stosowany przez media. Śniady koleś wjeżdża w tłum zabijając kilka osób, rani kilkanaście i mamy doniesienia o incydencie - samochód wjechał w tłum. To już pewnie jeden z tych samochodów co sam się steruje prawda? Dla odmiany w tłum muzułmanów wjeżdża biały koleś samochodem i mamy doniesienia o podłym zamachu, zaraz wychodzi, że dziadek czy prababcia zamachowca przyjechała z Polski. No albo jak już przyznają, że zamachowiec był muzułmaninem z drugiego pokolenia imigrantów, to na czołówki wybijają, że uczył się jakiś czas w katolickiej szkole wink Był taki obrazek pokazujący nagłówki szeregu "polskich" tytułów prasowych z doniesieniem o dwóch śniadych co chcieli kupić na naszym Wybrzeżu broń. Tylko jedna gazeta podała właściwe brzmienie: dwóch Nigeryjczyków z duńskimi paszportami próbowało kupić broń. Dla GW było to: dwóch Duńczyków próbowało kupić broń....

117

nie, nie myślę

natomiast straszenie, ze jak pojawią się imigrancy czy uchodzcy, to wtedy się zaczną gwałty na polskich kobietach czy że kobiety nie będą mogły spokojnie wyjść z domu same jest sporym nadużyciem

gwałty już są i to dokonywane przez ten kwiat polskiego patriotyzmu katolickiego - vide: panowie posłowie PIS np. pan Piasecki.
oraz przez innych cebulowych debili, którzy nie rozumieją, że jak kobieta nie powiedziała jasno "tak", to się jej nie tyka. albo że jak jest wstawiona to też się jej nie tyka. przykłady są nawet na tym forum.

albo przez tych idiotów faszystów, co trójkami "odprowadzali" do domów dziewczyny, które brały udział w marszach równości - no rzeczywiście, iście dzintelmeńskie zachowania godne prawdziwego mężczyzny.

bardziej się boję jednego z drugim debila, co wsiadzie za kółko po pijaku, bo to taka polska tradycja i mnie zabiją na przejściu dla pieszych, niż zamachów

118

_v_ napisał/a:

To zacznij rozmawiać merytorycznie, a nie siejesz propagandę. Rozumiem, że można nie wierzyć TV, Internetowi, ale jeżeli ktoś nie wierzy w realne historie ludzi, którzy tam mieszkają i żyją, tylko dalej stara się uprawiać swój lewacko-feministyczny populizm multi-kulti to w pewnym momencie przestaje się go zwyczajnie traktować poważnie. Twoja "logika" jest logiką Pana Redaktorka z "NaTemat", który stwierdził, np. że "Polacy są znacznie większym problemem i zagrożeniem dla kobiet w UK, ponieważ gwałcą znacznie częściej niż muzułmanie". Oczywiście Internauci zaorali go czystą statystyką. Ty uprawiasz propagandę jeszcze gorszą, bo wszystkim, którzy starają się uchronić Polskę przed losem jaki spotkał Niemcy, Francję czy UK starasz się wmówić, że bardziej się przejmują imigrantami niż losem swoich własnych kobiet. To niskie, wręcz obrzydliwe.

119 Ostatnio edytowany przez MamaMamusia (2017-06-23 12:44:01)

_v_ napisał/a:

nie, nie myślę

natomiast straszenie, ze jak pojawią się imigrancy czy uchodzcy, to wtedy się zaczną gwałty na polskich kobietach czy że kobiety nie będą mogły spokojnie wyjść z domu same jest sporym nadużyciem

A straszenie , że i męzczyźni nie będą mogli spokojnie wyjśc z domu brzmi bardziej przekonywująco? Bo np dzisiaj w Londynie nikt spokojnie nie wychodzi z domu... I to nie jest naduzycie, to jest "piękny", nowoczesny, oswiecony, ubogacony kulturowo świat...

bardziej się boję jednego z drugim debila, co wsiadzie za kółko po pijaku, bo to taka polska tradycja i mnie zabiją na przejściu dla pieszych, niż zamachów

Zamachów sie nie boisz bo większość twoich zasciankowych i nieoświeconych rodaków decyduje za ciebie (biedna ty, co zrobić tak działa demokracja) aby miedzy innymi i tobie takich atrakcji oszczędzić i żebyś to między innymi ty z zacisza swojego średniowiecznego, katolickiego grajdołka mogła powiedzieć - oj tam , oj tam...zamach...wielkie mi rzeczy

120 Ostatnio edytowany przez polis (2017-06-23 12:08:50)

Był taki obrazek pokazujący nagłówki szeregu "polskich" tytułów prasowych z doniesieniem o dwóch śniadych co chcieli kupić na naszym Wybrzeżu broń. Tylko jedna gazeta podała właściwe brzmienie: dwóch Nigeryjczyków z duńskimi paszportami próbowało kupić broń. Dla GW było to: dwóch Duńczyków próbowało kupić broń....

Tylko co z tego, że w nagłówku jest napisane, że to dwóch Nigeryjczyków z duńskimi paszportami było? Jakieś 58% Nigeryjczyków to chrześcijanie, więc Nigeryjczyk =/= muzułmanin.

To zacznij rozmawiać merytorycznie, a nie siejesz propagandę. Rozumiem, że można nie wierzyć TV, Internetowi, ale jeżeli ktoś nie wierzy w realne historie ludzi, którzy tam mieszkają i żyją, tylko dalej stara się uprawiać swój lewacko-feministyczny populizm multi-kulti to w pewnym momencie przestaje się go zwyczajnie traktować poważnie. Twoja "logika" jest logiką Pana Redaktorka z "NaTemat", który stwierdził, np. że "Polacy są znacznie większym problemem i zagrożeniem dla kobiet w UK, ponieważ gwałcą znacznie częściej niż muzułmanie". Oczywiście Internauci zaorali go czystą statystyką. Ty uprawiasz propagandę jeszcze gorszą, bo wszystkim, którzy starają się uchronić Polskę przed losem jaki spotkał Niemcy, Francję czy UK starasz się wmówić, że bardziej się przejmują imigrantami niż losem swoich własnych kobiet. To niskie, wręcz obrzydliwe.

Lewacko-feministyczny populizm mówisz, a ja myślałam, że jagielloński24, gdzie też potępiają nagonkę na uchodźców i np. rozumieją, że nie czekają nas aż takie problemy jak w Niemczech, bo nie jesteśmy bogaci, to konserwatywny portal i taki prawicowy think-tank.

121 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-23 12:14:30)

_v_ napisał/a:

nie, nie myślę

gwałty już są i to dokonywane przez ten kwiat polskiego patriotyzmu katolickiego - vide: panowie posłowie PIS np. pan Piasecki.
oraz przez innych cebulowych debili, którzy nie rozumieją, że jak kobieta nie powiedziała jasno "tak", to się jej nie tyka. albo że jak jest wstawiona to też się jej nie tyka. przykłady są nawet na tym forum.

albo przez tych idiotów faszystów, co trójkami "odprowadzali" do domów dziewczyny, które brały udział w marszach równości - no rzeczywiście, iście dzintelmeńskie zachowania godne prawdziwego mężczyzny.

Na każdym kroku czyhają na Ciebie niebezpieczeństwa, a to pijani kierowcy, a to napaleni  samce alfa, którym musisz odmawiać, a to jacyś wyimaginowani faszyści. Dziwię się, że w ogóle z domu wychodzisz. Uważaj jak będziesz lodówkę otwierać, bo może ktoś wyskoczyć z niej big_smile

Ogólnie to zacznij pisać na temat i podaj choć jeden argument za tym dlaczego Polska ma przyjąć uchodźców. Z jakiej paki, gdy u nas średnie zarobki kształtują się na poziomie 2 tysięcy złotych jakiś uchodźca ma otrzymać więcej tylko za siedzenie na dupie, bo wiadomo, że do pracy to oni za bardzo skorzy nie są.

Polski nie stać na uchodźców i koniec kropka.

122

V, sorry, ale piszesz nie na temat. Masz chyba jakąś obsesję w temacie, ze wszyscy chcą Cie zgwałcić w tej okropnej  Polsce.  Gwalty są wszędzie i zgadzamy się, ze to paskudne, ale rozmawiamy o terroryzmie, o niebezpiecznej ideologii, o zagrożeniu, jakie ona niesie dla każdego, niezależnie od płci. Wiec proszę, daj juz spokój z tymi wtrętami  o ciemiezonych i gwalconych kobietach.  Albo załóż o tym wątek, to Cie będziemy wspierać.

123 Ostatnio edytowany przez Snake (2017-06-23 12:37:35)

polis napisał/a:

Tylko co z tego, że w nagłówku jest napisane, że to dwóch Nigeryjczyków z duńskimi paszportami było? Jakieś 58% Nigeryjczyków to chrześcijanie, więc Nigeryjczyk =/= muzułmanin.

Ha, ha, a pozostałe 42%? Tyle, że ja napisałem zupełnie z głowy, że to byli Nigeryjczycy i mieli akurat duńskie paszporty. Może to były szwedzkie paszporty, a panowie byli Somalijczykami. Nie pamiętam, chodziło o zasadę "jeśli niedobry facio jest śniady, to ani mru mru..." No ale czas start - wyszukujesz ile procent Somalijczyków jest chrześcijanami...!

Tak na marginesie wczoraj czytałem fragment rozmowy z jednym, z tych prawdziwych uchodźców z Syrii. Zdjęcie jego dziecka obiegło świat jak siedzi takie biedne, zakrwawione. No więc facet opowiedział, że krew była jego bo był potłuczony i kapało na dziecko. Zanim się zorientował w sytuacji dziennikarze za jego plecami posadzili dzieciaka i zaczęli robić mu medialne fotki. Nikt go o zdanie nie pytał. Za to jemu ciągle wmawiano żeby mówił jak to nienawidzi syryjskiego reżimu. A on mówi, że z całego serca popiera reżim Assada i za cały syf w Syrii odpowiadają prozachodni rebelianci i IS. No ale tego nie chcieli publikować lol
Zresztą w ogóle chrześcijanie w Syrii stoją murem za tym strasznym reżimem, już pewnie większość rządowych oddziałów stanowią chrześcijanie. Oni doskonale bowiem wiedzą, że tylko Assad daje im gwarancje spokojnego życia. Obalą Assada te popierane przez Zachód bojówki i zacznie się dopiero rzeź chrześcijan. Teraz mają jeszcze tą możliwość, że dopóki są na terenach kontrolowanych przez oddziały rządowe, to w miarę nic im nie grozi. Poza oczywiście zwyczajnymi zagrożeniami wynikłymi z wojny typu bomby i pociski artyleryjskie. Jednak nikt ich nie wyciągnie o świcie z łóżka i nie rozstrzela pod domem, a takie rozrywki zapewniają ludzie(?) sponsorowani przez światły Zachód.
I tak żeby wprowadzić trochę właściwej perspektywy w tą dyskusję dlaczego ludzie stamtąd uciekają, kto ucieka i do kogo. Ludzi zabija się w Syrii nie dlatego, że komuś nie podoba się brutalność reżimu Assada, że ktoś chciałby tam wprowadzić wolności obywatelskie i demokrację. Tak na marginesie jak komuś się chce, to niech sobie porówna kwestię wolności i demokracji w Arabii Saudyjskiej, najbliższym sojuszniku USA i w Syrii smile
W Syrii żeby obalić legalną, wybraną w demokratycznych wyborach władzę, ktoś wyłożył grube miliony dolarów. To nie jest kilka milionów wink W zasadzie są to już miliardy dolarów. Naprawdę ktoś myśli, że takie kwoty wykłada się żeby ulżyć komuś ciemiężonemu losu lol Otóż prezydent Assad blokuje budowę pewnego gazociągu na którym zależy paru państwom Zachodu jak też paru państwom z okolicy. Natomiast Rosji zależy żeby ten gazociąg nie powstał więc wspiera Assada jak może. No i tak będą demolować ten kraj, zabijać ludzi, sponsorować zwykłych morderców i rzezimieszków, którzy tam zjechali z całego świata aż wielcy tego świata nie dopną swego. Więc sorki bardzo ale jest kilku adekwatnych adresatów, którzy powinni przyjmować uchodźców z Syrii, bo skoro sponsorują tą rozpierduchę, to niech martwią się konsekwencjami.

124

polis napisał/a:

Lewacko-feministyczny populizm mówisz, a ja myślałam, że jagielloński24, gdzie też potępiają nagonkę na uchodźców i np. rozumieją, że nie czekają nas aż takie problemy jak w Niemczech, bo nie jesteśmy bogaci, to konserwatywny portal i taki prawicowy think-tank.

Zaraz zaraz, przytoczyłaś mi stronę klubu piłkarskiego, konkretnie Jagiellonii. Czyli co? Definiujesz czyjeś poglądy na podstawie przynależności do klubu piłkarskiego, czy może od razu dla ciebie każdy kibic to z automatu kibol, wygolony, w obwisłych drechach, z pałą w ręku i toczący pianę z pyska? big_smile Co ma bycie fanem jakiejś drużyny czy pisanie artykułów na stronie klubu do wyznawanych poglądów?

125

szakisz napisał/a:
polis napisał/a:

Zaraz zaraz, przytoczyłaś mi stronę klubu piłkarskiego, konkretnie Jagiellonii. Czyli co? Definiujesz czyjeś poglądy na podstawie przynależności do klubu piłkarskiego, czy może od razu dla ciebie każdy kibic to z automatu kibol, wygolony, w obwisłych drechach, z pałą w ręku i toczący pianę z pyska? big_smile Co ma bycie fanem jakiejś drużyny czy pisanie artykułów na stronie klubu do wyznawanych poglądów?

Jaki klub piłkarski? Jaka Jagiellonia? Nie wiem o czym ty piszesz, ale ja piszę o tym:
Klub Jagielloński – polskie stowarzyszenie i think tank społeczno-polityczny o profilu konserwatywnym i republikańskim założony w 1989 w Krakowie, który ma portal publicystyczny jagiellonski24.pl

Specjalnie dałam namiary na konserwatywny portal, gdzie można znaleźć ludzi używających merytorycznych argumentów, żeby nie było, że to wszystko jest lewacko-feministyczny populizm. Zresztą fragment z tego arykułu, o którym pisałam wczoraj w moim pierwszym poście w tym temacie, chyba daje to dość jasno do zrozuminia.

Podobne emocje rozgorzały wczoraj pod tekstem naszego redakcyjnego kolegi Piotra Wójcika, który na łamach „Tygodnika Powszechnego” opowiedział się za przyjęciem 6182 uchodźców w ramach unijnego mechanizmu relokacji. Przy okazji zwięźle wypunktował nasze obawy, wątpliwości czy niedomówienia związane z przyjmowaniem tych ludzi. Wskazał, że 31% syryjskich uchodźców przybywających do Europy może pochwalić się wyższym wykształceniem. Ocenił również, że taka ich liczba nie powinna stanowić problemu dla polskich służb specjalnych. Unijne środki przeznaczone dla kraju przyjmującego uchodźców spokojnie wystarczą do integracji tej niewielkiej, a w domyśle rozproszonej po kraju, grupy. Co zaś najważniejsze: przekonywał, że dzięki kilkukrotnie powtarzanej procedurze weryfikacji tych 6182 ludzi nie ma wątpliwości, że są oni faktycznymi uchodźcami, nie imigrantami ekonomicznymi.

Po wrzuceniu fragmentu tekstu na swoim profilu Piotr spotkał się ze standardowym już przyjęciem. Chociaż komentujący znali jedynie tezę przewodnią, to nie przeszkodziło im to w internetowej wylewności. Piotrkowi dostało się od „idioty”, pytano z zaciekawieniem „skąd się urwał?” albo z troskliwością –„co ćpie?”. Redaktorów kilku konserwatywnych tytułów portali i czasopism, którzy „polajkowali” tekst Piotrka, jeden z popularnych, prawicowych fanpejdży skomentował jednoznacznie: „Intelektualistów jednak trzeba zesłać do obozów i niech już zatriumfuje populizm".

Tytuł artykułu: Nie mamy już o czym rozmawiać

126

I jeszcze jedno co do islamskiego terroryzmu, ISIS itp. Mniej więcej jedynymi grupami w Syrii i okolicach, które nie są umoczone w terror w Europie są rządowe oddziały syryjskie, zarówno armia jak i ugrupowania nieregularne oraz Kurdowie. Reszta czyli ugrupowania tzw. opozycyjne wobec rządu syryjskiego oraz ISI różnią się od siebie tylko kolorem szmaty jaką akurat danego dnia wieszają na swoich pojazdach. To są ci sami ludzie. Walczą za pieniądze dla jednych albo dla drugich. Zależy kto akurat płaci albo jak się układa sytuacja na froncie. Jak grupę walczącą dla ISIS przycisną Kurdowie albo wojska syryjskie, to wyciągają szmaty rebelianckie i już są "dobrymi", których USA chroni przed wojskami syryjskimi. Myślicie, że tam w USA o tym nie wiedzą? W dupie to mają, bo liczy się efekt, a od reszty są media, które mają wszystko odpowiednio przedstawiać. A jak się który potem ewakuuje do Europy i tam kogoś wysadzi, to już problem ha, ha Europejczyków...

127

Foks napisał/a:

Polacy Żydom też przeszkadzali.

Pod okupacją bardzo wielu Polaków Żydów ratowało  za co groziła kara śmierci, a teraz słyszymy w podzięce o polskich obozach śmierci, o tym, że Polacy byli współwinni za holokaust.
Na wschodzie Polski(nie tylko) Żydzi na wielką skalę wydawali swoich sąsiadów Polaków po wkroczeniu Armii Czerwonej. Myśleli, że będą żyli w raju a podzielili los wydanych przez siebie Polaków i sami trafili do łagrów.
Następna sprawa to duży procent Żydów w UB czy NKWD, którzy podpisywali wyroki lub własnoręcznie mordowali polskich bohaterów. Chciałbym doczekać się jakiegoś filmu na ten temat, ale wiadomo, że nie powstanie, bo poprawność polityczna nie pozwoli. Wszak o Żydach można mówić tylko w samych superlatywach, inaczej jesteś złym antysemitą.

Nie podniecaj się tak. Nawet ci, którzy używają sformułowania "polskie obozy śmierci" najczęściej nie mają na myśli tego, że to Polacy je tworzyli, tylko to, że były zlokalizowane w Polsce. Oczywiście sformułowanie jest niefortunne i nie słyszałem o przypadku, żeby osoba, której zwrócono uwagę nie przepraszała za nie. Polskie obozy koncentracyjne (zwane też obozami pracy)  istniały m.in. w Jaworznie, ale w innym kontekście i mało się o nich mówi (temat niewygodny).
Żydzi nie pomijają w pamięci tych, którzy ich ratowali. W ogrodzie Yad Vashem najwięcej drzewek jest upamiętniających Polaków. Ale oprócz aktów pomocy Żydom, była też wtedy ogromna skala bierności i było szmalcownictwo, i była też grabież tego co pozostawało po wysiedlanych Żydach. Możemy sobie wciskać ciemnotę jakim to jesteśmy szlachetnym narodem, ale niestety wojna także w wielu Polakach wyzwalała najgorsze instynkty. Zwłaszcza na prowincji. Niewiele osób zdaje sobie chyba sprawę, że Polska w okresie międzywojennym to nie był kraj mlekiem i miodem płynący. Owszem, była budowa Gdyni i COP, ale było też i ogromne rozwarstwienie społeczne. Na wsiach było dużo biedy. Duża skala była analfabetyzmu. Ci ludzie nie odczuwali często hamulców kiedy nadarzała się okazja ograbić dom po Żydzie, który pewnie "miał zakopane złoto w ogrodzie". Ale to nie jest też tak, że każdy Żyd był bogaty, bo i wśród nich też była duża skala biedoty. To oczywiście prawda, że na terenach wschodnich duża skala Żydów pomagała NKWD i wydawała Polaków. Tutaj nie ma strony, która nie ma krwi na rękach.  W UB był spory odsetek Żydów ze zmienionymi na polskie nazwiskami. Zastanawiało mnie kiedyś kim byli Ci ludzie, że robili takie rzeczy i skazywali na śmierć takich ludzi jak np. Pilecki. Chociaż akurat w przypadku Pileckiego prokuratorem i sędzią byli Polacy, ex-AKowcy. Na zbrodnie komunistyczne trzeba raczej patrzeć pod innym kątem, niż np. jeśli chodzi o nazistów. Komunizm był ideologią z doktryną internacjonalizmu. Dla wyznawców tej ideologii narodowość była kwestią całkowicie drugorzędną. Tu chodziło o walkę klasową, a nie o wyższość jednego narodu nad drugim. W doktrynie komunistycznej kraje narodowe w takim rozumieniu jak dzisiaj miały ulec obumarciu i stopniowo się wymieszać. Ważna była władza proletariatu, a nie to czy jakiś kraj fizycznie istnieje, czy nie. W dzisiejszych czasach jest to pewnie bardzo trudno zrozumieć, ale wtedy dla tych ludzi ta idea nie była utopią. Miała ona oddanych wyznawców wśród przedstawicieli różnych narodów. Dzierżyński "krwawy Feliks" - twórca Czeka był przecież Polakiem.

128

a w którym miejscu ja napisałam, że jestem za przyjmowaniem uchodźców? smile

i taka to własnie dyskusja z wami wink

129

truskaweczka19 napisał/a:

Co to w ogole za porownanie? Mulzumanin zabija wielu ludzi, ale co tam jakis Polak tez kiedys zabil. Jak mozna w ogole to lekcewazyc, robic takie porownania i chciec ich wpuszczac do Polski? Naprawde chcesz musiec uwaza na kazdym kroku i zastanawiac sie czy nie wysadza Cie w powietrze? Ja juz nie moge od tej politycznej poprawnosci, gina ludzie, a Wy tak piszecie. Do tego Polacy nie maja w zwyczaju wysadzac sie w imie religii, rzadko sa u nas zamachy na tle bombowym. No a Mulzumanie ile mieli w tak krotkim czasie w roznych panstwach? Co musi sie jeszcze stac by zauwazyc zagrozenie? Jakis brak tutaj instynktu samozachowawczego.

Najstraszniejsze bylo dla mnie to jak zabili tego kierowce TIRa w Niemczech. No a on walczyl. Co on musial przezywac...

Coraz wiecej jest takich tragedii... Zagrozenie jest duze.

To co pisze to nie jest rasizm to jest rozsadek, bo to nie sa jeden czy dwa przypadki ale duzo wiecej. Dlatego ludzie boja sie wychodzic tam na ulice. Nie mozna tolerowac zabijania. Co innego jak pisza inni Azjaci i inni ktorzy przyjechali i naprawde ciezko pracuja, sa w porzadku i nie ma do czego sie przyczepic. Nikogo nie uwazam za gorszego przez kolor skory. No ale jezeli on chce narzucac swoja wiare lub jest niebezpieczny to tutaj tolerancji nie bedzie. Bezpieczestwo jest najwazniejsze.

No Polacy nie mają w zwyczaju wysadzać się w imię religii, ale dość powszechny jest u nas np. zwyczaj wsiadania za kierownicę po pijaku smile I co ? Też "fajny" folklor. A efekty w skali roku potrafiłyby "zawstydzić" niejednego terrorystę islamskiego big_smile W 2016 roku na polskich drogach zginęło 3 tys. ludzi, a rannych było 40 tys. Tyle samo mniej więcej w roku 2015. I Wy mnie terrorystą islamskim straszycie ? big_smile

130 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-06-23 13:26:40)

Ale to nie ma nic do rzeczy. Tak samo jak wśród zatwardziałych prawicowców, znajdziesz ludzi którzy są za przyjmowaniem uchodźców, tak samo ja ci znajdę kilka wśród najbardziej zatwardziałych feministek znajdziesz takich, które są przeciw. Chodzi o ogólny trend. Poza tym Pan redaktor się myli, ponieważ zwyczajnie na 7 000 się nie skończy. Wierzysz w to, ja nie. Każdy z tych ludzi jest człowiekiem wolnym, w związku z tym nie możesz mu zabronić w dłuższej perspektywie czasu relokowania rodziny, więc z 7000 nam się zrobi 30000. Co więcej cały czas moje pytanie pozostaje w mocy: Jaki masz realny sposób na kontrolowanie przepływu tych ludzi? Odpowiedź moja: nie jesteś w stanie tego zrobić. Tak samo jak nie jesteś w stanie podać mi np dokładnej liczby Polaków w UK. Przy otwartych granicach nie jesteś w stanie w żaden sposób kontrolować swobodnego przepływu ludności.

wilczysko napisał/a:

No Polacy nie mają w zwyczaju wysadzać się w imię religii, ale dość powszechny jest u nas np. zwyczaj wsiadania za kierownicę po pijaku smile I co ? Też "fajny" folklor. A efekty w skali roku potrafiłyby "zawstydzić" niejednego terrorystę islamskiego big_smile W 2016 roku na polskich drogach zginęło 3 tys. ludzi, a rannych było 40 tys. Tyle samo mniej więcej w roku 2015. I Wy mnie terrorystą islamskim straszycie ? big_smile

Powiedz to tym, którzy musieli zeskorobywać swoich bliskich ze ścian, ulic i chodników. Jestem pewien, że z ochotą przyznają rację twojemu rozumowaniu... smile

Posty [ 66 do 130 z 506 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024