Jak odzyskać jego uwagę. Co napisać by zacząć rozmawiać - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak odzyskać jego uwagę. Co napisać by zacząć rozmawiać

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 105 ]

Temat: Jak odzyskać jego uwagę. Co napisać by zacząć rozmawiać

czy warto odezwać się do faceta, który sam tego nie robi? Znamy się kilka lat, bywało rożnie, ostatni raz wznowiliśmy kontakt we wrześniu. Przez ten czas dużo się wydarzyło. Pierwszy raz poszliśmy do łóżka, czekaliśmy na to długo i było cudownie. Ostani nasz kontakt był na poczatku marca, spał u mnie, spędziliśmy cudny czas. Potem w ostatnim momencie odwołał spotkanie ( w tygodniu) tłumacząc się natłokiem pracy, na co ja się zezłościłam. Bardzo się wtedy na mnie wkurzył. Wytknął że nie będzie się dostosowywać do mojego wolnego, że mam przewidywalną pracę czego nie można powiedzieć o jego pracy. Wyjechałam potem na dłuższy czas ( 2 tyg) on milczał w tym czasie, napisałam po kilku dniach że pozdrawiam z Krakowa, on odpisał ze pozdrawia z Łodzi i koniec. Znowu cisza. Napisałam po tygodniu czy zaskoczy mnie przyjazdem ( rozmawialiśmy o tym, że jak bedzie mógł to mnie odwiedzi). On zaczął pisać, że mam urwanie głowy, musi zwalniać ludzi. Ja mu wtedy napisałam " ok, spokojnego dnia i powodzenia". Zastanawiam się czy mogło to zabrzmieć jak " foch" ? Koniec relacji? On się nie odzywa, ja zastanawiam się czy coś z tym zrobić. Czy zagadać, jeśli tak to jak...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak odzyskać jego uwagę. Co napisać by zacząć rozmawiać
ona.kobieta31 napisał/a:

czy warto odezwać się do faceta, który sam tego nie robi? Znamy się kilka lat, bywało rożnie, ostatni raz wznowiliśmy kontakt we wrześniu. Przez ten czas dużo się wydarzyło. Pierwszy raz poszliśmy do łóżka, czekaliśmy na to długo i było cudownie. Ostani nasz kontakt był na poczatku marca, spał u mnie, spędziliśmy cudny czas. Potem w ostatnim momencie odwołał spotkanie ( w tygodniu) tłumacząc się natłokiem pracy, na co ja się zezłościłam. Bardzo się wtedy na mnie wkurzył. Wytknął że nie będzie się dostosowywać do mojego wolnego, że mam przewidywalną pracę czego nie można powiedzieć o jego pracy. Wyjechałam potem na dłuższy czas ( 2 tyg) on milczał w tym czasie, napisałam po kilku dniach że pozdrawiam z Krakowa, on odpisał ze pozdrawia z Łodzi i koniec. Znowu cisza. Napisałam po tygodniu czy zaskoczy mnie przyjazdem ( rozmawialiśmy o tym, że jak bedzie mógł to mnie odwiedzi). On zaczął pisać, że mam urwanie głowy, musi zwalniać ludzi. Ja mu wtedy napisałam " ok, spokojnego dnia i powodzenia". Zastanawiam się czy mogło to zabrzmieć jak " foch" ? Koniec relacji? On się nie odzywa, ja zastanawiam się czy coś z tym zrobić. Czy zagadać, jeśli tak to jak...

Twoja ostatnia wiadomość do niego nie brzmi jak foch. Jego nieodzywanie się po tym jak się poprztykaliście, kontynuowane zresztą po "pozdrawiam z Łodzi" big_smile i kontynuowane po Twoim zaproszeniu świadczą, że to on przeżywa swoje małe wielkie tragedie i ma focha wink Generalnie zależy mu jak na zeszłorocznym śniegu, więc po co się pchasz z kolejnymi nagabywaniami? Będziesz się prosić, aż wpisze Cię w grafik? wink Daj spokój.

3 Ostatnio edytowany przez ona.kobieta31 (2017-04-13 17:17:05)

Myślę, że jest urażony tym, że wytknęłam mu pracę. Mam niejasność co do naszej relacji bo trudno mi z tym bardzo. Bo nie wiem... Czy on czeka na mój kontakt, testuje mnie, czy zwyczajnie ma gdzieś... Trudno mi uwierzyć, że facet który mówi, że kocha nagle zmienia zdanie po jednej sprzeczce. Chciałbym mieć jasność czy domykać ten rozdział...Skończyliśmy dziwną kurtuazyjną wymianą smsów powodzenia - powodzenia... Minęły 4 tygodnie

4

Jaką masz niejasność? Ostatni raz widzieliście się w marcu. Ostatnia jego wiadomość do Ciebie z jego inicjatywy to była wymówka skierowana do ciebie, że za dużo wymagasz od niego i on bardzo dużo pracy ma. Od tamtej pory miał Cię w nosie i odpisywał zdawkowo gdy nawiązywałaś kontakt. Co tu jest niejasnego?
Powiedział kiedyś, że kocha... A wygląda na to, żeby to była prawda? Jak on tak kocha, to ja osobiście miałabym takie kochanie gdzieś wink
Ja też Ci mogę powiedzieć, że Cię bardzo kocham i co? Widzisz tę miłość? Kocham Cię teraz tak samo jak on. Na odległość i bez kontaktu. No ale wyznałam Ci wielką miłość więc to coś wielkiego znaczy... wink tongue
Patrz na to co robi, a raczej czego nie robi i będziesz miała jasność co do tego jak bardzo Cię kocha.

5

ona.kobieta31 napisał/a:

Myślę, że jest urażony tym, że wytknęłam mu pracę. Mam niejasność co do naszej relacji bo trudno mi z tym bardzo. Bo nie wiem... Czy on czeka na mój kontakt, testuje mnie, czy zwyczajnie ma gdzieś... Trudno mi uwierzyć, że facet który mówi, że kocha nagle zmienia zdanie po jednej sprzeczce. Chciałbym mieć jasność czy domykać ten rozdział...Skończyliśmy dziwną kurtuazyjną wymianą smsów powodzenia - powodzenia... Minęły 4 tygodnie

Cześć, masz rację, że błędem było wytykanie mu pracy, to boli. Nie atakuj tego, że on chodzi do pracy, tylko zasygnalizuj, że przecież mimo pracy znajdzie czas dla Ciebie- jeśli tylko tego chce. Jeśli Ty wygadujesz mu chodzenie do pracy, to mógł pomyśleć, że jesteś toksyczna, chcesz mu nakreślać priorytety, działasz nachalnie.
Po mojemu, facet nie jest zainteresowany Tobą. Okej, byłe sex, ale to tylko sex. Rozumiesz?
Zadzwoń do niego, umów spotkanie tylko zrób to z kulturalnym wyprzedzeniem czasowym (na 2-3 dni przed spotkaniem) i po prostu zobacz co się stanie... Przyjdzie, nie przyjdzie, zaakceptuje, nie zaakceptuje... Tylko nie uprawiaj z nim sexu na tym spotkaniu big_smile To nie chodzi o to, że chcę Was połączyć seksualnie, tylko sprawdzić czy on zrobi coś prócz sexu. Tobie przecież ten test też jest przydatny smile

6

Jeśli komuś zależy na relacji nie doprowadza do długich przerw w kontakcie. Nie tylko deklaruje, że kocha, że tęskni, że pragnie, ale też działa.
Dla zakochanego mężczyzny niewiele jest rzeczy niemożliwych a trudności potrafią jedynie napędzić do działania.
Przede wszystkim mężczyźnie, któremu zależy - SIĘ CHCE.

Temu Twojemu najwyraźniej nie zależy i się nie chce.

7

Kiedyś byliśmy w innej relacji - zależnościowej, gdzie ja byłam " górą". Obecnie bardzo źle reaguje na wszelkie próby narzucania mu czegokolwiek i wspomina, że tamta relacja już się zakończyła. Uważam, że spaliłam. Albo tak uważam bo zwyczajnie za nim tęsknie. Myślę, że teraz postąpiłabym inaczej. Kiedy nie " wymagałam" od niego i nie oskarżałam o brak czasu i zainteresowania to on szalał za mną. Kiedy ja zaczęłam rozliczać go z czasu i domagać się jego uwagi to jakby się wycofał, złościł się, że próbuje go " ustawiać". Facet w ogromnym ego

8

Kiedyś byliśmy w innej relacji - zależnościowej, gdzie ja byłam " górą". Obecnie bardzo źle reaguje na wszelkie próby narzucania mu czegokolwiek i wspomina, że tamta relacja już się zakończyła. Uważam, że spaliłam. Albo tak uważam bo zwyczajnie za nim tęsknie. Myślę, że teraz postąpiłabym inaczej. Kiedy nie " wymagałam" od niego i nie oskarżałam o brak czasu i zainteresowania to on szalał za mną. Kiedy ja zaczęłam rozliczać go z czasu i domagać się jego uwagi to jakby się wycofał, złościł się, że próbuje go " ustawiać". Facet w ogromnym ego

9

10

11

Tak, dobrze Ci prawią. Facet ostro spasował. Wiesz co? Zainteresuj się innymi. Jak już będziesz miała takiego, co rzeczywiście kocha to zrób sobie z nim zdjęcie i wyśllij do tego długoletniego z tekstem 'Ponowne pozdrowienia z Łodzi'. Nie daj się już nabierać. Teraz gościu powinien się naprawdę postarać, aby Ci ponownie zawrócić w głowie. Z innym też może być fajnie. smile

12

Jak usunąć zdublowane wiadomości??

13 Ostatnio edytowany przez ona.kobieta31 (2017-04-13 18:31:43)

Pewnie macie racje. Bardzo nie chcę tego zobaczyć, trudno mi uwierzyć, że tak łatwo odpuścił. Chciałabym usłyszeć, że to koniec. Może to by mnie otrzeźwiło. A teraz zaczynam szukać winy w sobie. On o tym wie, wyjątkowo inteligentna bestia z niego. Wie, że mi zależy. Dużo dla niego ryzykowałam

14 Ostatnio edytowany przez Klio (2017-04-13 18:35:00)

Ona pisz jaśniej. Kiedyś znaczy kiedy? Dużo ryzykowałaś tzn co?

Dubli pozbądź się przy pomocy edycji i nie pisz postu pod postem, tylko użyj edycji właśnie.

15

Wchodzę na edytuj i co dalej? Nie widzę opcji o usunięciu wiadomości. Sory za zamieszanie, zaraz się nauczę i zrobię porządek

16

ona.kobieta31 napisał/a:

Hihihi smile Raczej facet z 'normalnym' ego. Rozliczać z czasu? big_smile Hej... Jak to słyszę, to sam bym wiał. Źle napisane lub przeprowadzone... Bierz się za innych i jeszcze się zdziwisz smile Może i znowu 'będzie szalał'... Ot, życie... smile
Kobieta będąca w relacji 'górą', czyli ryzykowałaś coś w związku z pracą lub karierą.... No tak, chyba się nie mylę...

17

ona.kobieta31 napisał/a:

Wchodzę na edytuj i co dalej? Nie widzę opcji o usunięciu wiadomości. Sory za zamieszanie, zaraz się nauczę i zrobię porządek

Po prostu skasuj. Posty w całości mogą usunąć jedynie moderatorzy, więc jeśli chcesz mieć odpicowany wątek zgłoś się do nich wink

18 Ostatnio edytowany przez ona.kobieta31 (2017-04-13 18:58:11)

Hihihi smile Raczej facet z 'normalnym' ego. Rozliczać z czasu? big_smile Hej... Jak to słyszę, to sam bym wiał. Źle napisane lub przeprowadzone... Bierz się za innych i jeszcze się zdziwisz smile Może i znowu 'będzie szalał'... Ot, życie... smile
Kobieta będąca w relacji 'górą', czyli ryzykowałaś coś w związku z pracą lub karierą.... No tak, chyba się nie mylę...

Zazwyczaj obkręcałam facetów wokół palca, więc ten jest chwilowo wyzwaniem. Byliśmy w relacji psychoterapeuta pacjent. Dwa lata po zakończeniu współpracy on zaczął mocno zabiegać o kontakt i mimo usilnych prób nie udało mi się powstrzymać tej niszczącej chemii między nami

19

To żadne wyzwanie, dlatego że cel nie jest tego warty. Wyzwanie jest wtedy, gdy walczysz o coś wyjątkowego, nie poddajesz się, bo warto...a tutaj? Miesiąc temu napisał ci kilka zdań...klasyka, pobzykał i tłumaczył  się brakiem czasu. Brak czasu dla kobiety, z którą się kochał??? Daj sobie spokój, pewnie już dawno zaliczył jeszcze dwie przez ten czas od marca...możemy tutaj radzić ile wlezie, ale i tak zrobisz jak zechcesz. Już dawno zauważyłam,że nieliczni słuchają mądrych wskazówek, reszta tak prowadzi wątek,żeby było po ich myśli...więc ty pewnie też będziesz biegać za tym facetem big_smile

20

ona.kobieta31 napisał/a:
rh72 napisał/a:
ona.kobieta31 napisał/a:

Zazwyczaj obkręcałam facetów wokół palca, więc ten jest chwilowo wyzwaniem

Och! Jest! Nareszcie! Można jednak Was zrozumieć.... Kminisz jak go owinąć... big_smile Biedny on a może inteligentna bestia. tongue Ty taka uzależniająca jesteś? Uzależnić chcesz... a on się nie daje? smile
https://www.youtube.com/watch?v=iSHG_B4GhFg

21

ona.kobieta31 napisał/a:

mimo usilnych prób nie udało mi się powstrzymać tej niszczącej chemii między nami

Pokaż mi psychoterapeutę, który by pisał jak psychol... Trol.

22

Biegać nie będę. Rozważam czy odezwać się czy nie. Chłodne spojrzenie na moją sytuację bardzo poszerza mi perspektywę. Kiedy ja zacznę a on kolejny raz grzecznościowo odpowie nie podejmując rozmowy to będę czuć się okropnie. Co nie zmienia faktu, że bardzo chciałabym, żeby się odezwał. Że zrobiłabym inaczej tym razem

23

ona.kobieta31 napisał/a:

Zazwyczaj obkręcałam facetów wokół palca, więc ten jest chwilowo wyzwaniem. Byliśmy w relacji psychoterapeuta pacjent. Dwa lata po zakończeniu współpracy on zaczął mocno zabiegać o kontakt i mimo usilnych prób nie udało mi się powstrzymać tej niszczącej chemii między nami

Upsss... Dopisałaś... Upssss... Zamilknę więc w tym temacie... Stop! sad

24

Klio napisał/a:
ona.kobieta31 napisał/a:

mimo usilnych prób nie udało mi się powstrzymać tej niszczącej chemii między nami

Psychoterapeuta nie może mieć rozterek życiowych?

25

Niszcząca chemia? Co racja to racja, bo wszystko chyba zniszczyła...

26

ona.kobieta31 napisał/a:
Klio napisał/a:
ona.kobieta31 napisał/a:

Psychoterapeuta nie może mieć rozterek życiowych?

Może, ale nie takich wink tongue A secundo okręcać, a nie obkręcać. Odrób lekcje i idź na kolację bo mama woła.

27

niszcząca chemia/ pożądanie/ uczucie które sprawia, że człowiek ( ja!) nie widzi obiektywnej prawdy tylko żyje iluzją. Szukam powodów dla których on się nie odzywa, a one są oczywiste. Tylko mnie trudno to przyjąć.

28

ona.kobieta31 napisał/a:

niszcząca chemia/ pożądanie/ uczucie które sprawia, że człowiek ( ja!) nie widzi obiektywnej prawdy tylko żyje iluzją. Szukam powodów dla których on się nie odzywa, a one są oczywiste. Tylko mnie trudno to przyjąć.

Bardzo psychoterapeutycznie to napisałeś tongue
Następnym razem wymyśl sobie inny zawód bo się wykładasz. I ortografii się poucz...

29

Pokażcie mi osobę, która nigdy nie zrobiła " literówki". Macie obsesje szukania troli. Chciałam obiektywnego spojrzenia, dostałam dziękuje. Hejt zostawcie innym

30

Literówka to najmniejszy problem, choć to nie jest literówka, a znak mniejszego niż wyższe wykształcenia...
Bardziej razi połączenie zawodu psychoterapeuty i idiotyzmów, które zacząłeś pisać. Następnym razem dopasuj bardziej zawód, bo poszalałeś tu za bardzo. Powodzenia i zapewne do zobaczenia, bo sporo tego dziadostwa tu było ostatnio...

31 Ostatnio edytowany przez ósemka (2017-04-13 19:30:58)

Jeśli jesteś psychoterapeutką, to powinnaś mieć świadomość, że taka relacja nigdy nie będzie autentyczna, że będziesz miała przewagę nad nim i co w konsekwencji często prowadzi do manipulacji. On zapewne również jest tego świadomy i już nie chce się jej poddawać.

Edit: I jeszcze jedno - czy kodeks etyczny nie mówi, że nie jest możliwe spotykanie się ze swym pacjentem prywatnie ani w trakcie terapii, ani też po jej zakończeniu?

32

ona.kobieta31 napisał/a:

Nie odzywa się, bo nie chce.
Ma wolną wolę, rozsądek i wszelkie inne atrybuty i środki - żeby ten kontakt wznowić o ile będzie chciał.
No ale tego nie robi, bo nie chce.
I naprawdę nie ma innego obiektywnego spojrzenia, niż to.

33

Nie da się jednocześnie być psychoterapeutką i kretynką.
Także ten tego...trolu.

34

To jest oczywiste dlaczego się nie odzywa. Ale dla niektórych kobiet nie do ogarnięcia.

35

ósemka napisał/a:

Jeśli jesteś psychoterapeutką, to powinnaś mieć świadomość, że taka relacja nigdy nie będzie autentyczna, że będziesz miała przewagę nad nim i co w konsekwencji często prowadzi do manipulacji. On zapewne również jest tego świadomy i już nie chce się jej poddawać.

Edit: I jeszcze jedno - czy kodeks etyczny nie mówi, że nie jest możliwe spotykanie się ze swym pacjentem prywatnie ani w trakcie terapii, ani też po jej zakończeniu?

Dwa lata po zakończonej terapii kodeks dopuszcza relację inną niż terapeutyczna. Zakończyliśmy prace nad problemem, który wniósł w terapię. Po ponad dwóch latach odnowił kontakt i charakter relacji się zmienił.

36

PolnyMotylek napisał/a:

To jest oczywiste dlaczego się nie odzywa. Ale dla niektórych kobiet nie do ogarnięcia.

Czy ja się zastanawiam dlaczego on się nie odzywa? Spytalam Was w pierwszym poście czy moje " powodzenia" brzmi jak foch i czy w Waszym poczuciu przekroczyłam granicę oskarżając go o brak czasu

37

IsaBella77 napisał/a:
ona.kobieta31 napisał/a:

Nie odzywa się, bo nie chce.
Ma wolną wolę, rozsądek i wszelkie inne atrybuty i środki - żeby ten kontakt wznowić o ile będzie chciał.
No ale tego nie robi, bo nie chce.
I naprawdę nie ma innego obiektywnego spojrzenia, niż to.

Może być( jest!)  urażony tym, że " ja stawiam swoją pracę ponad jego i wymagam, żeby się dostosował do moich możliwości". Stąd mój dylemat czy się odezwać, zdaje sobie sprawę, że uderzyłam w jego bardzo czuły punkt

38

Nie myślałaś o tym, że on jako były pacjent mógł chcieć odegrać się na Tobie. Teraz to on ma przewagę nad Tobą - jest lepszym manipulatorem, niż Ty terapeutką.

39

ona.kobieta31 napisał/a:
PolnyMotylek napisał/a:

Czy ja się zastanawiam dlaczego on się nie odzywa? Spytalam Was w pierwszym poście czy moje " powodzenia" brzmi jak foch i czy w Waszym poczuciu przekroczyłam granicę oskarżając go o brak czasu

Nie, powodzenia nie zabrzmiało to jak foch. Czy przekroczyłaś granicę? to zależy jakiej formy użyłaś, oskarżając go o brak czasu.

40

ósemka napisał/a:

Nie myślałaś o tym, że on jako były pacjent mógł chcieć odegrać się na Tobie. Teraz to on ma przewagę nad Tobą - jest lepszym manipulatorem, niż Ty terapeutką.

Nie ma za co się odgrywać

41

ósemka napisał/a:
ona.kobieta31 napisał/a:
PolnyMotylek napisał/a:

Nie, powodzenia nie zabrzmiało to jak foch. Czy przekroczyłaś granicę? to zależy jakiej formy użyłaś, oskarżając go o brak czasu.

Podczas ostatniej telefonicznej rozmowy, czyli dnia kiedy mieliśmy się spotkać powiedział, że niestety nie da rady bo coś tam w pracy i czy możemy zobaczyć się jutro. Ja, że raczej nie bo jutro jestem w szpitalu i wracam późno o czym on wie, poza tym miałam dzisiaj zarezerwowany dla niego czas. Napisał mi po tej rozmowie " wiem, że jesteś rozczarowana i zła, ale ja nic na to nie poradzę". Na co ja mu odpisałam " jest mi przykro, że mimo ustaleń nie znalazłeś dla mnie czasu". Wydawało mi się to (wtedy!) neutralne, powiedziałam o swoich uczuciach. Ale jednocześnie oskarżyłam. Biję się teraz z myślami...

42 Ostatnio edytowany przez ona.kobieta31 (2017-04-13 21:23:26)

Za dużo o nim wiem co utrudnia, tłumaczę jego trudności we wchodzeniu w bliską relację, gdyż znam ich źrodła. Jego tłumaczę, siebie ranię...

43

Kobiety, przestańcie analizować każdą pierdołę. Żaden normalny facet nie traci prawdziwego zainteresowania przez tak blachą sprawę. Przez poważne nie tracą z dnia na dzień, tylko dają wielokrotnie kolejne szansy, a Ty rozmyslasz  dniami nad jednym smsem ? To jest przecież śmieszne. Nie odzywa się, bo mu nie zależy. A Ty zaczynasz się narzucać.

44

Widać, że go usprawiedliwiasz i szukasz winy nawet w sobie ( bo może obraził się z powodu twojej źle sformułowanej wiadomości). Wedlug mnie po prostu jemu na tobie nie zalezy, dlatego sie nie kontaktuje. Moze jakbys odnowila znajomosc to by porozmawial z toba, spotkal sie, może przespałby sie z toba. Ale dla mnie to nic nie warte- jaki jest sens uganiac sie za kims, kto nie podejmuje wysiłku by pielegnowac relacje?

45

stokrotka88 napisał/a:

Kobiety, przestańcie analizować każdą pierdołę. Żaden normalny facet nie traci prawdziwego zainteresowania przez tak blachą sprawę. Przez poważne nie tracą z dnia na dzień, tylko dają wielokrotnie kolejne szansy, a Ty rozmyslasz  dniami nad jednym smsem ? To jest przecież śmieszne. Nie odzywa się, bo mu nie zależy. A Ty zaczynasz się narzucać.

Nie narzucam mu się, nie piszę, nie dzwonię, narzucam się Wam prosząc o obiektywne spojrzenie. Dzięki

46

stokrotka88 napisał/a:

Nie narzucam mu się, nie piszę, nie dzwonię, narzucam się Wam prosząc o obiektywne spojrzenie. Dzięki

47 Ostatnio edytowany przez Bulka (2017-04-13 22:47:27)

Dlaczego dział miłość??? Jakkolwiek

Kiedyś Ty byłaś górą, teraz on. Musiał jakoś chwilowo zaleczyć kompleksy.
"Terapełtko" zlituj się Panie, weź na klatę, było minęło, a Ty love huehue

48

ona.kobieta31 napisał/a:

chyba już masz odpowiedź,
sms nie był w formie focha (i nie powinien być tak odebrany),
ale prawdziwe są słowa, które na tym forum padają wielokrotnie - jak ktoś chce kontaktu, to znajdzie sposób, jak nie chce - to znajdzie powód,
innego wytłumaczenia po prostu nie ma

49 Ostatnio edytowany przez lukas25 (2017-04-14 13:24:03)

Z tego co piszesz, wydaje mi się, że znudził mu się ten kontakt. Odpuść jeśli nie wykazuje żadnych znaków zainteresowania.

50

Trudno mi to pojąć, naprawdę dużo czasu poświecił na to, żeby mnie zdobyć. I tu nie chodziło o seks, seks był, a on dalej zabiegał o mnie. I nagle... Ucieka jak tchórz. Mam ochotę nawrzucać mu konkretnie, co sądzę o takim kończeniu znajomości...

51

No to nawrzucaj, kto Ci broni wink? Może będzie to dla Ciebie najlepszą terapią...

52

ona.kobieta31 napisał/a:

Chciałabym usłyszeć, że to koniec. Może to by mnie otrzeźwiło.

No jasne. Powiedz pijanemu s....laj, zobaczysz czy się odczepi. smile

53 Ostatnio edytowany przez ona.kobieta31 (2017-04-15 10:50:07)

ZnakZapytania7 napisał/a:

No to nawrzucaj, kto Ci broni wink? Może będzie to dla Ciebie najlepszą terapią...

Jestem pewna, że nie chcę z tym gościem mieć nic wspólnego. Absolutnie nie daje sobie prawa do odnowienia tej relacji.
Ha, kolejny dylemat. Zostawić tak jak jest ( kurtuazyjne smsy, brak żadnej rozmowy dotyczącej tego, że kończymy tę znajomość). Plus z tego jest taki, że nie będę mieć z nim żadnego kontaktu, zajęłam się sobą i coraz lepiej mi idzie. Facet prawdopodobnie myśli, że się odezwę pierwsza. A ja zostawiam tak jak jest i mam go gdzieś. Minus jest taki, że on może chcieć zdobywać mnie od nowa za jakiś czas, poza tym jesteśmy zapisani na ten sam bieg w górach w czerwcu więc z prwnością tam się spotkamy. Minus jest taki, że jemu pewnie się wydaje, że nic takiego się nie stało... Że tak można pogrywać sobie z uczuciami innych.

Jeśli mu napiszę co sądzę o tym jak się zachował, to on się wścieknie, zacznie mnie obwiniać, usłyszę wiele przykrych słów. On raczej nie przyjmie moich słów, tylko klasycznie dla siebie przerzuci odpowiedzialność za wszystko na mnie. Plus z tego taki, że zamknę definitywnie rozdział z nim, zejdzie ze mnie ciśnienie i złość, nie odezwiemy się do siebie w czerwcu. I pewnie już nigdy więcej...

Podpowiedzcie proszę co byście zrobiły/ zrobili. Zostawić jak jest, olać go, czy napisać mu, wyrzucić z siebie złość... I zamknąć definitywnie. Milcząc godzę się biernie na takie traktowanie, ruszając temat narażam się na jego gniew, obwinianie, oskarżenia i kto wie co jeszcze..

54

Przy pierwszej  opcji wyszło mi więcej minusów, niż plusów - w drugiej same plusy, pomijając niewygodną rozmowę do której i tak może dojść w przypadku wyboru tej pierwszej.

Nie pozwól sobie na takie traktowanie - milczenie rzeczywiście niczego tutaj nie rozwiąże a rozmowa może - w jedną albo w drugą stronę.

Czy on mógł traktować tę znajomość jako koleżeńską - bez zobowiązań? - jakoś tak mi wychodzi.

55

ósemka napisał/a:

Przy pierwszej  opcji wyszło mi więcej minusów, niż plusów - w drugiej same plusy, pomijając niewygodną rozmowę do której i tak może dojść w przypadku wyboru tej pierwszej.

Nie pozwól sobie na takie traktowanie - milczenie rzeczywiście niczego tutaj nie rozwiąże a rozmowa może - w jedną albo w drugą stronę.

Czy on mógł traktować tę znajomość jako koleżeńską - bez zobowiązań? - jakoś tak mi wychodzi.

Odezwanie się świadczy o tym trochę, że mnie jednak zależy. Nie chcę mu dać satysfakcji. Chyba, że napiszę - powiem, co o tym sądzę i definitywnie zakończę znajomość na amen. A jakie widzisz plusy tego, że ja zacznę rozmowę, napiszę?
Tak to była trochę taka znajomość, żyjemy w światach, których nie da się połączyć i których nie chcieliśmy nigdy łączyć. Spotykaliśmy się raz, dwa w tygodniu, codzienne rozmowy i smsy. Ogromne pożądanie i rewelacyjny seks. Chociaż faktycznie ten ostatni weekend... Było tak blisko, że obawiam się, że właśnie tego się facet wystraszył i poprostu uciekł, zwiał...

56

ona.kobieta31 napisał/a:
ósemka napisał/a:

Odezwanie się świadczy o tym trochę, że mnie jednak zależy. Nie chcę mu dać satysfakcji. Chyba, że napiszę - powiem, co o tym sądzę i definitywnie zakończę znajomość na amen. A jakie widzisz plusy tego, że ja zacznę rozmowę, napiszę?
Tak to była trochę taka znajomość, żyjemy w światach, których nie da się połączyć i których nie chcieliśmy nigdy łączyć. Spotykaliśmy się raz, dwa w tygodniu, codzienne rozmowy i smsy. Ogromne pożądanie i rewelacyjny seks. Chociaż faktycznie ten ostatni weekend... Było tak blisko, że obawiam się, że właśnie tego się facet wystraszył i poprostu uciekł, zwiał...

Z tego co piszesz wynika, że nie byliście w związku - więc, co tu kończyć?
Było miło i się skończyło, nie ma żadnych zobowiązań wobec Ciebie, więc Twoje obawy, co do jego reakcji na rozmowę są jak najbardziej uzasadnione.

Nie wysłał nawet życzeń świątecznych?
Wygląda mi na osobnika bojącego się bliskości, być może wchodząc w relację z Tobą, miał nadzieję, że to się zmieni, okazało się jednak, że to silniejsze od niego - tym bardziej odpuść.

57

ósemka napisał/a:
ona.kobieta31 napisał/a:
ósemka napisał/a:

Z tego co piszesz wynika, że nie byliście w związku - więc, co tu kończyć?
Było miło i się skończyło, nie ma żadnych zobowiązań wobec Ciebie, więc Twoje obawy, co do jego reakcji na rozmowę są jak najbardziej uzasadnione.

Nie wysłał nawet życzeń świątecznych?
Wygląda mi na osobnika bojącego się bliskości, być może wchodząc w relację z Tobą, miał nadzieję, że to się zmieni, okazało się jednak, że to silniejsze od niego - tym bardziej odpuść.

Jest niewierzący, nie złoży mi życzeń. Jego odpuszczam, bo tak miał w relacjach i to się powtarza w relacji ze mną. Nie chcę niczego już odgrzewać. Natomiast mam poczucie " niedomknięcia", wracam do niego myślami, czuję się oszukana, nie tym że zrezygnował, ale tym, że nie wziął odpowiedzialności za moje uczucia i chociażby powiedział, zakończył to jak dorosły facet, a nie uciekł jak gimnazjalista.

58

Nie zrobi tego, bo jest tchórzem, wiecznym dzieckiem, nie bierze odpowiedzialności za uczucia, które wzbudza u innych - bo, to taki typ - on jedynie się nimi karmi, a jak robi się poważnie - ucieka.  Ale Ty o tym wszystkim wiesz.

Jeśli czujesz, że potrzebujesz domknąć sprawę do końca, to zrób to.

Zastanów się jednak w jaki sposób to chcesz zrobić, zadzwonisz, nawtykasz mu - a on ? no właśnie? może nazbyt wiele sobie obiecywałaś po tej znajomości, wiedziałaś bowiem od samego początku z kim masz do czynienia.

Może jego milczenie ma głębszy sens? Może urabia Cię w ten sposób? Minie trochę czasu, Ty zatęsknisz i będziesz gotowa na niezobowiązujące spotkania, co zapewne by mu odpowiadało. Może być nawet tak, że takich jak Ty, jest więcej w jego życiu.

59

ósemka napisał/a:

Nie zrobi tego, bo jest tchórzem, wiecznym dzieckiem, nie bierze odpowiedzialności za uczucia, które wzbudza u innych - bo, to taki typ - on jedynie się nimi karmi, a jak robi się poważnie - ucieka.  Ale Ty o tym wszystkim wiesz.

Jeśli czujesz, że potrzebujesz domknąć sprawę do końca, to zrób to.

Zastanów się jednak w jaki sposób to chcesz zrobić, zadzwonisz, nawtykasz mu - a on ? no właśnie? może nazbyt wiele sobie obiecywałaś po tej znajomości, wiedziałaś bowiem od samego początku z kim masz do czynienia.

Może jego milczenie ma głębszy sens? Może urabia Cię w ten sposób? Minie trochę czasu, Ty zatęsknisz i będziesz gotowa na niezobowiązujące spotkania, co zapewne by mu odpowiadało. Może być nawet tak, że takich jak Ty, jest więcej w jego życiu.

Dziękuje ósemka, myślę, że trafiłaś w sedno.
Tak wiedziałam w co wchodzę, wiedziałam, że nie stworzę z tym facetem sielanki na życie. Wcale tego nie oczekiwałam. Ale mam prawo oczekiwać, że w momencie kiedy on rezygnuje z rożnych powodów z tej znajomości to poczuje się na tyle odpowiedzialny, żeby o tym porozmawiać.

Czy mu nawtykać? Nie. Im bardziej go zaatakuje, tym bardziej do niego to nie dotrze. Myślę, żeby w spokojny sposób dać mu do zrozumienia, że nie godzę się na takie traktowanie/ kończenie znajomości.

Jakiś pomysł ?

60 Ostatnio edytowany przez PolnyMotylek (2017-04-15 19:30:37)

Miałam podobną sytuację i wiem co czujesz. Chcesz jakiejś ostatecznej, koncowej rozmowy. Chcesz się dowiedzieć dlaczego tak postąpił, co jest z tobą nie tak, dlaczego nie chce kontaktu, czy jest inna kobieta, dlaczego wam się nie udało i jeszcze milion innych pytań.  Uwierz mi, nie warto. Ja dwa lata po rozstaniu wyobrażałam sobie taką rozmowę, on wpada na jakąś kawę, pyta co tam u mnie, a ja wtedy wyrzucam i pytam o wszystko...przeszło mi. I lepiej mi się żyje. Najlepszym pomysłem jest zablokowanie go wszedzie, usunięcie numeru, milczenie i obojętnośc. I pewnie teraz w to nie wierzysz, jest ci ciężko, ale spróbuj...a gdy on się odezwie pierwszy, nie reaguj, po prostu go nie ma. Trzymaj się i wytrwaj smile wesołych Świąt smile

61

ona.kobieta31 napisał/a:

Im bardziej go zaatakuje, tym bardziej do niego to nie dotrze. Myślę, żeby w spokojny sposób dać mu do zrozumienia, że nie godzę się na takie traktowanie/ kończenie znajomości.

Wiesz, co ja myślę, że on ma  gdzieś, na co Ty się godzisz, a na co nie.

Miał możliwość i ją wykorzystał, a to, co Ty teraz sobie myślisz - to Twój problem.

Z doświadczenia  wiem, że psycholom niczego się nie tłumaczy  - bo się nie da - oni zawsze i tak winą obarczą innych.
Im więcej tłumaczysz, tym większą pożywkę dla niego stanowisz. Czy myślisz, że on nie wie, co zrobił? - wie doskonale - wie, że się zaangażowałaś i świadomie Cię rani milczeniem.
Wiesz dlaczego z takim facetem  nic nigdy nie wychodzi, ponieważ nic nie wyjdzie tam, gdzie nie ma miłości, a ich niezdolność do tego uczucia sprawia, że są po prostu nic nie warci. Nigdy nie wypełnisz pustki - tej czarnej, nienasyconej dziury, jaką jest dusza takiego człowieka - nie da się. Szkoda nawet energii - najlepiej zrobisz, milcząc.

62 Ostatnio edytowany przez ona.kobieta31 (2017-04-15 21:44:20)

ósemka napisał/a:
ona.kobieta31 napisał/a:

Im bardziej go zaatakuje, tym bardziej do niego to nie dotrze. Myślę, żeby w spokojny sposób dać mu do zrozumienia, że nie godzę się na takie traktowanie/ kończenie znajomości.

Wiesz, co ja myślę, że on ma  gdzieś, na co Ty się godzisz, a na co nie.

Miał możliwość i ją wykorzystał, a to, co Ty teraz sobie myślisz - to Twój problem.

Z doświadczenia  wiem, że psycholom niczego się nie tłumaczy  - bo się nie da - oni zawsze i tak winą obarczą innych.
Im więcej tłumaczysz, tym większą pożywkę dla niego stanowisz. Czy myślisz, że on nie wie, co zrobił? - wie doskonale - wie, że się zaangażowałaś i świadomie Cię rani milczeniem.
Wiesz dlaczego z takim facetem  nic nigdy nie wychodzi, ponieważ nic nie wyjdzie tam, gdzie nie ma miłości, a ich niezdolność do tego uczucia sprawia, że są po prostu nic nie warci. Nigdy nie wypełnisz pustki - tej czarnej, nienasyconej dziury, jaką jest dusza takiego człowieka - nie da się. Szkoda nawet energii - najlepiej zrobisz, milcząc.

Ósemko i PolnyMotylku macie absolutną rację, ale wiecie... Mam ochotę zdjąć mu z tej gęby jego szyderczy i szelmowski uśmiech, który notabene sprawiał, że miękły mi nogi... wink)))

Na zimno wiem, że to nie na sensu. W głowie tłoczą mi się mysli o zemście, o tym, że wysmaruje mu w czerwcu takie życzenia urodzinowe, tworzę w głowie zdania, które mu napisze Hahaha ale jestem głupia, wiem, że jak napisze on to będę przebierać nogami ze szczęścia i wspominać nasz ostatni seks, po którym czułam się jak narkotykach  wink)) jaka jestem głupia, a wykształcona podobno. Miałam wiedzę o nim miałam intuicję, ale co z tego. Wilk zmienia futro, ale nie zmienia natury.

63

Czyżbyś miała problem z dedukcją?? i poprawna interpretacją sytuacji? z tego co piszesz wylądowaliście w łóżku i  na tym koniec, facet nie chce od Ciebie nic więcej. Gdyby było inaczej zabiegałby o każde spotkanie, utrzymywałby kontakt itp.... a tak to zwykłe wymówki, aż śmieszne i banalne. Wiec warto zachować godność i się nie poniżać natręctwem. Jesteś w końcu kobietą. Nie każdy facet to pies na baby, i da się "owinąć wokół palca, nie każdego zdobędziesz na zawsze dupą, cyckami i nogami w V. Z racji wykonywanego zawodu na pewno dobrze o tym powinnaś wiedzieć, co trawie piszczy....

64 Ostatnio edytowany przez ósemka (2017-04-16 17:19:10)

holka777 napisał/a:

.. nie każdego zdobędziesz na zawsze dupą, cyckami i nogami w V. ....

Tak tylko może napisać zdesperowany facet, który podszywa się pod kobietę.

65

ósemka napisał/a:
holka777 napisał/a:

.. nie każdego zdobędziesz na zawsze dupą, cyckami i nogami w V. ....

Tak tylko może napisać zdesperowany facet, który podszywa się pod kobietę.

Wiec gratuluje Ci wyczucia. Jestem kobietą, pudło. Nie jestem też zdesperowana, rozemocjonowana.  Dziwne?? że kobieta może tak napisać? Większość z nas uważa, że pokaże cycek, tyłek, pójdzie z facetem do łózka i już  jest wyjątkowa, jedyna i oczekuje od faceta dozgonnej miłości, niestety tak nie jest.  Do tego trzeba czegoś więcej....

Posty [ 1 do 65 z 105 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak odzyskać jego uwagę. Co napisać by zacząć rozmawiać

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024