Przyjmowanie luteiny a grzybica pochwy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Przyjmowanie luteiny a grzybica pochwy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Przyjmowanie luteiny a grzybica pochwy

Hej dziewczyny.  Miałam robiony dwa miesiące temu poziom hormonów i wyszło mi, że mam podwyższoną prolaktynę. Mam teraz bardzo nieregularn miesiączke. Potrafię mieć je co dwa tygodnie albo co dwa miesiące tak jak teraz. Ginekolog przepisał mi luteinę dopochwowo. Miałam zacząć brać po okresie. Okres mam dopiero teraz po dwóch miesiącach. Niestety wyczytałam na forach, że często skutkiem ubocznym stosowania luteiny jest grzybica. Ja mam straszną skonność. Mam ją co dwa miesiące. Dopiero niedawno wyleczylam się z kolejnej. Jakie wy macie doświadczenia z przyjmowaniem luteiny? I nie ma innego sposobu, jakiegos leku, który nie wywoła grzybicy pochwy?
Na prywatną wizytę u ginekologa nie mam kasy, a na fundusz dopiero za dwa miesiące.

Acha, przy okazji, czy wiecie czy ta podwyższona prolaktyna, może wpływać na nastroje? Ja przyznaję, że odkąd zaczęlam mieć problemy z miesiączkami, stałam się nie do zniesienia, jestem kłotliwa, czepiam się o byle co. Później się zastanawiam jakie głupoty powiedziałam. Nigdy wcześniej taka nie byłam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przyjmowanie luteiny a grzybica pochwy

Jeśli masz skłonność do grzybicy, to najważniejszą sprawą jest zmiana diety - wywalasz z jadłospisu cały cukier (cały! również produkty, które mają cukier w składzie, np. ketchup), białą mąkę, skrobię, drożdże, wszystkie owoce. Wymień węglowodany proste na złożone: jeśli już produkty mączne, to pełnoziarniste (choć chleb powinien być spożywany w niewielkich ilościach), brązowy ryż, kasze, dużo warzyw (z wyjątkiem ziemniaków i marchwi gotowanej). Taka zmiana diety spowoduje, że drożdżaki nie będą miały czym się żywić w Twoim organizmie i zahamuje to ich namnażanie. Dodatkowo możesz przyjmować probiotyki (doustnie), jeść dużo kiszonek i kefirów, bo flora jelitowa wpływa również na florę bakteryjną pochwy.

Jeśli chodzi o nastrój - tak, każda nierównowaga hormonalna może na niego wpływać.

3

Diety przestrzegam, to nic nie daje, grzybica powraca taka samo jak wtedy gdy jadłam normalnie. Bardzo uważam, żeby nic nie złapać, pzyjmuje pałeczki kwasu mlekowego dopochwowo (ale po tym jak zauwazyłam jest jeszcze gorzej), nie chodzę na basen. Krótko mówiać zmieniłam swoje życie, wielu rzeczy sobie odmawiam.

Ja wiem, że ona prędzej czy później wróci. Chodzi tylko o to, że dopiero co ją miałam, zaraz kończy mi się okres i powinnam zacząc brać tę luteinę dopochwowo i własnie się boje ze znów grzybiva, w dodatku to mam ją brać przez trzy cykle. Może wiecie coś o tym, że można to jakoś zastąpić czymś co nie powoduje grzybicy?

4 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2016-10-03 22:11:19)

margaret09 napisał/a:

Diety przestrzegam, to nic nie daje, grzybica powraca taka samo jak wtedy gdy jadłam normalnie. Bardzo uważam, żeby nic nie złapać, pzyjmuje pałeczki kwasu mlekowego dopochwowo (ale po tym jak zauwazyłam jest jeszcze gorzej), nie chodzę na basen. Krótko mówiać zmieniłam swoje życie, wielu rzeczy sobie odmawiam.

Ja wiem, że ona prędzej czy później wróci. Chodzi tylko o to, że dopiero co ją miałam, zaraz kończy mi się okres i powinnam zacząc brać tę luteinę dopochwowo i własnie się boje ze znów grzybiva, w dodatku to mam ją brać przez trzy cykle. Może wiecie coś o tym, że można to jakoś zastąpić czymś co nie powoduje grzybicy?

Jaką dietę stosować i jakie produkty wybierać przy infekcjach intymnych? Czy są w ogóle dostępne produkty żywnościowe, które zapobiegają infekcjom pochwy? Czy jedzenie określonych rzeczy może Cię ustrzec przed zapaleniem dróg rodnych? Oto pytania na które dzisiaj poszukamy odpowiedzi. Napisałam na moim blogu o produktach szczególnie polecanych, które pomagają unikać infekcji intymnych. Zajrzyj, jeżeli temat Cię interesuje. A jak masz jakieś pytania, to śmiało pisz smile

[link usunięty przez moderatorkę]

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Przyjmowanie luteiny a grzybica pochwy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024