Witajcie kobietki!
Otóż ostatnio byłam u ginekologa. Nie byłam u mojej pani doktor do której zazwyczaj chodzę, jak mam jakiś problem, tylko u innej. Zgłosiłam się tam, bo powróciła do mnie znów infekcja pochwy. Udałam się do niej na badania i do dziś nie wierzę, w to co usłyszałam... Dowiedziałam się, że mam kłykciny. Jak mi to powiedziała, to szczerze mówiąc nawet nie bardzo wiedziałam o co chodzi. Dodam jeszcze, że mam 22 lata i nie współżyłam z facetem. Co powoduje, że ta sprawa jest dziwna, bo skąd mogłam złapać to cholerstwo? W dodatku wygooglowałam tą przypadłość i nie wygląda ona zbyt dobrze. U siebie niczego takiego nie zauważyłam, a ginekolog zdiagnozowała to na podstawie tego, że odczuwam swędzenie w okolicach intymnych. Pobrała mi wymaz do badania i około 2 tygodni czekam na kolejną wizytę. Nie przepisała mi żadnych leków na infekcję, tylko dostałam do wykupienia krem ALDARĘ, dwie saszetki i mam smarować miejsa w których odczuwam to swędzenie. Sprawa DZIWNA, bo czytam różne informacje o tym kremie, o tej chorobie i szczerze mówiąc nie wierzę bym ją miała. Krem smaruje się na te brodawki, a ja u siebie niczego takiego nie widzę
Narazie dwa tygodnie czekania, ale nie wiem co robić. Szukać innego ginekologa dla potwierdzenia? Czy czekać na wyniki z wymazu? Drugi problem, że ciężko jest wykupić ten krem, kosztuje on nieziemsko dużo, a ja mam przepisane jedynie dwie saszetki. Co tu robić.
Wszędzie czytam, że to choroba przenoszona drogą płciową
Więc zastanawiam się JAK
Mozliwe ze kiepski ginekolog, mnie chcieli leczyć na policystyczne, których nie mam diagnoza postawiona bez żadnych badań.
Ale to jest przecież wirus brodawczka ludzkiego - ten sam który wywołuje opryszczkę tylko inny szczep. Dla pewności przejdź się do innego ginekologa.
Dodam że świąd często powodują grzybice, możesz spróbować posmarować się clotrimazolem kilka razy i ocenić czy swędzi mniej, to maść bez recepty kosztuje 3-4 zł
Poczekalabym na wyniki badań, a potem poszła do innego lekarza.
Idź do innego albo do tej pani co zawsze chodzilas.