23 lata i stoje w miejscu! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » 23 lata i stoje w miejscu!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: 23 lata i stoje w miejscu!

Witam wszystkich. Jestem tu ponieważ szukam osób którym moge sie wygadac tak poprostu. Mam 23 lata, 2 letnia corke (planowana;) ) i faceta z ktorym jestem od 4 lat (burzliwa historia milosna opisze kiedys napewno bo lubie ja opowiadac ;p ) a ktory pracuje za granica i w domu jest na weekend co 2 tyg.  Wynajmujemy mieszkanko wiec jakby na swoim. Niby wszystko super ale jednak nie jest tak super. Mam czeste dolki poniewaz mam 23 lata i stoje w miejscu. Skonczylam technikum i mam srednie wyksztalcenie ale mature odpuscilam i tak samo egzamin zawodowy. W 3kl doszlo do mnie ze to nie to ze to blad ta szkola. Prawo jazdy zaczelam w wieku 18 lat. Minelo 5 lat a ja mialam tylko 6 egzaminow. Testy udalo sie zaliczyc wiec to z glowy ale od 2 miesiecy mam oplacony egzamin i jeszcze nie bylam sie zapisac. Niby chce ale stres i mysl ze pewnie nie zdam nie daje mi tam dotrzec. mature zaczelam i zostaly mi ustne (polski i niemiecki) i matematyka. Rok odpuscilam bo mala mala a mieszkam z nia jakby sama od momentu ukonczenia przez nia 3 miesiecy. Teraz mialam isc tez nie poszlam bo nie ma czasu sie uczyc. Ale mala spi 2h dziennie wiec niby czas jest ale poprostu mam lenia. I tak w wieku 23 lat jestem tylko z srednim wyksztalceniem. Nawet do tej pory nie pracowalam. Mysle o daniu malej do zlobka i poszukaniu pracy ale mi ciezko sie rozstac albo to wymowka na lenistwo. Skrzydla podcina mi nawet mama mowiaca ze ona mnie nie widzi w pracy ze nie dam rady.

duzo by pisac jeszcze ale zostawie to na inne watki

nie komentowac bledow big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 23 lata i stoje w miejscu!

tylko co my mamy poradzić na Twojego lenia?

3

Kurczę, jakbym widziała siebie. Ale ja nie tłumaczę tego inaczej, niż po prostu - że jesteśmy leniwe. W dodatku u mnie pojawia się stres przy każdym dzwonieniu przez telefon.. w kazdym razie nie ma innej metody, jak wziąć się za siebie. Ja od października idę znowu na studia, które przerwałam. Oddaj dzidzię do żłobka (znajoma mówiła, że to genialny pomysł) i voila! (:

4

Dzieciaka do żłobka, Ty pokończ to co zaczęłaś (prawko robisz przez 5 lat? Litości), olej studia i zrób kurs po którym czegoś się nauczysz, znajdź pracę w zawodzie którego się nauczysz i bądź samodzielna.

Leniu, do roboty na moją emeryturę! wink

5

Dokończ to, co niedokończone. Moja rada. Nie rób wszystkiego na raz. Skup się na jednej rzeczy, a dopiero potem na następnej. Załatwienie jednej sprawy da Ci taki luz psychiczny i kopa do dalszego działania. Oddanie małej do żłobka, to dobry pomysł, wygospodarujesz sobie te kilka godzin dziennie dla siebie, chociażby na spokojną naukę.

6

SonyXperia napisał/a:

Dokończ to, co niedokończone. Moja rada. Nie rób wszystkiego na raz. Skup się na jednej rzeczy, a dopiero potem na następnej. Załatwienie jednej sprawy da Ci taki luz psychiczny i kopa do dalszego działania. Oddanie małej do żłobka, to dobry pomysł, wygospodarujesz sobie te kilka godzin dziennie dla siebie, chociażby na spokojną naukę.

I to jest złota rada! Ten kurs, o którym mowa post wyżej, zamiast studiów to też doskonały pomysł.
Studia są długie i dla słabszych psychicznie osób często generują niepotrzebny dodatkowy stres. Mam na studiach koleżankę, która ma roczne dziecko. Mimo, ze jej mąż jest na miejscu to czasem nie ma z kim dziecka zostawić i przychodzi z nim na uczelnię bo np. jest egzamin zaliczeniowy z jakiegoś przedmiotu. Wówczas prosi wolnych w tym czasie wykładowców, by zajęli się dzieckiem. A będąc na kursie to raz, że być może trafisz na to co lubisz na co dzień robić/swoje zainteresowania a dwa - kurs jest krótszy więc szybko się z nim uporasz i znajdziesz pracę.
Przede wszystkim nie załamuj się i nie pisz czarnych scenariuszy! Skończ z dołowaniem się mówiąc, że nie zaliczysz prawka po raz kolejny! Oczywiście, że dasz radę! Ustal sobie za najbliższy cel: uporządkować swoje życie i zacznij działać w tym kierunku wink
Powodzenia!

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » 23 lata i stoje w miejscu!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024