Podróże z małym dzieckiem po bezdrożach. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Podróże z małym dzieckiem po bezdrożach.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: Podróże z małym dzieckiem po bezdrożach.

Natrafiłam na blog kobiety podróżującej z małym dzieckiem po drogach i bezdrożach Ameryki Południowej (blog ma tytuł "Somos dos" - polecam smile)
I naszła mnie taka refleksja: oprócz podziwu dla odwagi Asi, dla jej samozaparcia, ciekawości świata i chęci jego poznawania z malutkim dzieckiem (w chwili wyruszenia na wyprawę Gaja ma chyba dopiero dwa lata) z tyłu głowy kołacze mi się myśl, czy to rozsądne. Że tak małe dziecko, że trudy podróży, że choroby, niebezpieczeństwa itp.

Jak myślicie - czy warto czasem być nierozsądnym i przeżyć tę swoją przygodę życia?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podróże z małym dzieckiem po bezdrożach.

... a jeżeli jest to styl życia?
Jeżeli patrzysz się na to jako na wyjazd - to może być jakieś wyzwanie: odrywasz dziecko od jego rytmu dnia, od ulubionych zabawek, od babci, dziadka, od tego co jest na co dzień.
Czytałam kiedyś o rodzinie, która żyła na jachcie, ciągle podróżując, dopiero gdy dzieciak podrósł i miał iść do szkoły to "wyszli na ląd" i to życie na lądzie było dla wszystkich nienaturalne, co innego przybić do przystani, a co innego - dzień w dzień to samo, ta sama droga do szkoły, ta sama szkoła, te same dzieciaki, nauczyciele.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Podróże z małym dzieckiem po bezdrożach.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024