Wiem, że to co zrobiłam jest bardzo, bardzo nieodpowiedzialne. I codziennie pluję sobie za to w brodę. Od dwóch lat sama wychowuję dziecko . Z ojcem dziecka rozstalam się jeszcze w ciąży. Miesiąc temu zwiazałam się z pewnym facetem. On był moim pierwszym partnerem seksualnym od ponad dwóch lat. Niestety. 3 dni po stosunku mnie zostawił. kochaliśmy się bez zabezpiecznia a co najgorsze były to dni płodne albo sama owulacja. :(seks był krótki, 2 czy 3 razy po 2 minuty, ale ani razu nie było wytrysku. Tego jestem pewna. Stosunek był w niedziele, czyli 7 dni temu, a ja już odczuwam ból jajników i widzę biały, grudkowaty śluz, teraz ten śluz jest białawy ale bardziej przezroczysty i ciągnący się. Boję się, że jestem w ciąży, a nie mogę w niej być. Nie chce być samotną matką dwójki dzieci od dwóch różnych ojców. poza tym nawet mnie na to nie stać. Powiedzcie mi czy naprawdę jest aż tak duża szansa na zajście w ciąże przez preejakulat ?
Wybacz, będę teraz złośliwa ale jak czytam takie posty mam ochotę poprosić o zrobienie zdjęcia "problemu ", dla lepszego wglądu w sprawę.
Jesteś 7 dni po stosunku, zrób test ciążowy. Możesz też iść do gina, potwierdzi lub rozwieje Twoje obawy. Nie da się zdiagnozować nikogo zdalnie.
3 2016-07-10 20:40:16 Ostatnio edytowany przez X77 (2016-07-10 20:40:42)
Tak możesz być w ciąży i szansa na to jest większa, niż pęknięcie gumki.
Do tego też możesz mieć jakąś chorobę weneryczną a nawet HIV'a bo mogę się założyć że pewnie nie chodziliście się przebadać.
Wlasnie........a hiv hbv hcv hpv
Jesooo dziewczyno !
Zrob test zamiast sie denerwować
Akurat na ciążę będzie błyskiem odp
Na test anty hiv musisz czekać 6 tyg
To dopiero szmat czekania....i bania....
Życzę ci jak najlepiej
Ale masz Male dziecko a,sama zachowujesz sie jak dziecko!
Dziewczyny ja to wszystko wiem i uwierzcie mi, ze codziennie się zastanawiam jak moglam być tak głupio. Tak mnie zbajerował, tak mnie zauroczył,ze dalam się podejść jak małolata. Znałam go długo, bo jeszcze ze szkoły i byłam pewna,że jest odpowiedzialnym i mądrym faceem, niestety się pomyliłam, chociaż wszyscy znajomi są w szoku, bo nikt kto go zna, by tego po nim się nie spodziwał. Chodzi mi o sam fakt, jakie są szanse gdy uprawialiśmy ten przeklęty stosunek i wyszedł, na jakieś 5 minut przed wytryskiem. Czy aż tak ogromne? Bo przeszperałam chyba cąły internet i zdania są bardzo podzielone
Powiem ci tak, szanse sa niestety....
Zrób jutro rano test ciążowy
A potem resztę badan w odpowiednim czasie
I nie daj sie już tak podchodzić jak małolata
Nie, nie są ogromne.Są niewielkie. To tyle w kwestii pocieszenia. Bo niewielkim pocieszeniem będzie informacja, że np. 1 para na 100 w ten sposób zaszła w ciążę (statystyki wymyśliłam na potrzeby wypowiedzi ), jeśli to Ty będziesz tą 1 na 100...Idź, kup test, po tak krótkim czasie może nie być wiarygodny, ale negatywny wynik pocieszy Cię bardziej niż gdybanie o potencjalnych szansach. W dniu spodziewanej miesiaczki zrób jeszcze jeden test. I nie rób więcej głupot
Zamiast się denerwować to zrób test ciążowy albo idź do lekarza. Takie nakręcanie się jest najgorsze bo sama poprzez stres możesz objawy sprowokować.
Co wy tu mieszacie? Jaki test? To jest parę dni po planowanej owulacji.
Na testach pisze, wykrywa 6 dniową ciążę ale ktoś doczytał, że chodzi o to, jeśli Owulacja dużo się przesunie czyli wystąpi bardzo blisko miesiączki.
Najlepszym wyjściem jest iść do laboratorium i zrobić test z krwi beta hcg- kolo 30 zł a pewność największa.
Ginekolog tez nie zobaczy tak wcześnej ciąży, czasem nawet w 4-5 tygodniu ciężko mu stwierdzić..
Szanse na ciążę stałe nie są wielkie.
A z tym HIV to tez przesada. Która z was jak poznała faceta poleciała na badania? Nie tylko podczas seksu można się zarazić, przez uszkodzone błony śluzowe również, a błony śluzowe mamy też w buzi wiec..
Owszem warto się badać ale nie naskakujcie na nią, że ma HIV bo poszła z partnerem do łóżka. Wbrew pozorom nie tak łatwo się zarazić.
Beta