Czy wyjdę na frajera? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy wyjdę na frajera?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Czy wyjdę na frajera?

Hej wszystkim,

Postaram się opisać sprawę jak najkrócej potrafię smile. W środę spotykam się z byłą dziewczyną, z którą byłem ponad 2 lata. Nic już do niej nie czuję, mimo, że kochałem mocno swojego czasu. Przez pewien okres nie utrzymywaliśmy w ogóle kontaktu, jednak od jakiegoś czasu regularnie ze sobą gadamy przez telefon, trochę jak zwyczajni znajomi i nic więcej, trochę zdystansowane te rozmowy (mimo, że czuć wzajemną sympatię, zdecydowanie większą i z pewną dozą ciepła z jej strony aniżeli z mojej). Nie opowiada mi wszystkiego ze szczegółami, ale wiem co się u niej dzieje, a dodatkowo przez okres bycia ze sobą zdążyłem ją poznać na tyle, by wiedzieć co i jak. A pewności w tym, że nic sobie nie dopowiadam dodają mi rozmowy z jej znajomymi, z którymi też jako-taki kontakt mam. Także wiem, że życie nie układa jej się w zasadzie pod żadnym względem - pracy, rodziny, przyjaciół. Ma sporo problemów, ale ja nie o tym. Jak pisałem, w środę się zobaczymy i sytuacja wygląda tak, że w środę akurat wypadają jej urodziny. Zawsze ich wyczekiwała z niecierpliwością, a teraz wiem, że ani w środę, ani w kolejne weekendy nie planuje nic z tej okazji. Jako, że ja mam wtedy wolne a ona jest bezrobotna myślałem, by jakoś fajnie spędzić ten dzień. Mam kilka pomysłów. Ot po prostu chciałbym, by zwyczajnie fajnie i z uśmiechem spędziła dzień, który dla niej był zawsze ważny. ALE sytuacja wygląda tak, że ja nie chcę do niej wrócić, a nie wiem jak mogłaby to odebrać. No i kolejne ale - rozstanie było z jej winy, to ona zawaliła po całości, zrobiła coś czego nie mogę wybaczyć. I przez to właśnie czułbym się trochę jak frajer. Nie wiem co zrobić szczerze mówiąc, zwykła ludzka empatia pcha mnie w kierunku tego, by sprawić, by kobieta, której jednak kiedyś wyznawałem miłość spędziła z uśmiechem swoje urodziny, jednak rozum trochę podpowiada bym odpuścił, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie i w zasadzie nie powinno mnie obchodzić jak jej teraz w życiu się układa i nie powinienem nic z tym robić. Mieliście tak? Pomożecie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy wyjdę na frajera?

Kto zaproponował spotkanie i w jakim celu?
Masz kogoś?

3

Oczywiście nie mam nikogo w tym momencie. A co do pierwszego pytania, to w zasadzie ja kiedyś rzuciłem luźne, że możemy się kiedyś tam spotkać, pogadać i jakoś tak wyszło, że spotkamy się pojutrze.

4

A ta Dziewczyna coś do Ciebie czuje?
Jak zareagowała na Twoją chęć rozstania?

5

Rozeszliśmy się w kłótni, z której wynikało, że mamy dość siebie nawzajem. Szczerze mówiąc nie wiem czy coś do mnie czuje. Z jednej strony mam czasem takie wrażenie, bo niektóre wiadomości to sugerują (nie bezpośrednio, ale sam ton, sposób pisania). Na pewno wiem, że chciałaby mieć we mnie przyjaciela, bo już kilkukrotnie pisała mi o swoich problemach (bez zwierzeń, ale byłem pierwsza osobą, która wiedziała o tym czy o tamtym - tak mi się wydaje), ale jak mówiłem, jest dystans i ja go utrzymuję na tyle, że ta znajomość stoi w miejscu.

6

Skoro nic już do niej nie czujesz, nie powinieneś jej dawać fałszywej nadziei.

Jeśli jej zaproponujesz wspólne uczczenie jej urodzin, to ona to odbierze jako zaproszenie do czegoś więcej i to będzie uzasadnione, bo urodziny chcemy zawsze świętować z osobami, które są dla nas ważne.

7

Też uważam ,że w takim przypadku lepiej nie robić niespodzianki urodzinowej bo dasz dziewczynie złudne nadzieje.
Nawet nie wiem czy to spotkanie jest czymś dobrym.

8

dustindust napisał/a:

Rozeszliśmy się w kłótni, z której wynikało, że mamy dość siebie nawzajem. Szczerze mówiąc nie wiem czy coś do mnie czuje. Z jednej strony mam czasem takie wrażenie, bo niektóre wiadomości to sugerują (nie bezpośrednio, ale sam ton, sposób pisania). Na pewno wiem, że chciałaby mieć we mnie przyjaciela, bo już kilkukrotnie pisała mi o swoich problemach (bez zwierzeń, ale byłem pierwsza osobą, która wiedziała o tym czy o tamtym - tak mi się wydaje), ale jak mówiłem, jest dystans i ja go utrzymuję na tyle, że ta znajomość stoi w miejscu.

Fajnie, że o Niej pomyślałeś, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł, ponieważ jest wielce prawdopodobne, że Ona pomyśli, że chcesz do Niej wrócić, możesz Jej tym dać nadzieję.

Złóż Jej życzenia, podczas spotkania i tyle.
Najpierw chciałam napisać, żebyś kupił Jej drobny prezent, ale nie wiem, jak Ona to też zinterpretuje.

Nie wiem, czy to jest dobry pomysł, żeby spotkać się z Nią w dniu Jej urodzin, a jak Ona ma nadzieję, że coś od Ciebie dostanie, jak ma nadzieje, że to zrobisz Jej jakąś miłą niespodziankę?

I czemu w ogóle taki dziwny tytuł dałeś?

9

Popełniłeś błąd umawiając się z nią akurat w dzień jej urodzin, przecież wiedziałeś. Ale skoro już się umówiliście, złóż życzenia, zaproś ją do kina, czy kawiarni, bez fajerwerków.
Nie szykuj żadnych prezentów, bo faktycznie ona może pomyśleć, że są szanse na powrót. Jeśli wyczuwasz, że ona usiłuje zbliżyć się do Ciebie, być może ma nadzieję na reaktywację związku, a Ty nie masz zupełnie na to ochoty, zdystansuj się trochę.

10

czy Ty na pewno nic do niej nie czujesz? Niby podkreslasz, ze nie, ze jestes chlodny i zdystansowany a wasze rozmowy sa zwyczajne itp... ale czy nie jest tak, ze to tylko taka skorupka, aby pokazac, ze jestes twardziel? Troszczysz sie o to, aby byla dziewcxyna uroczo spedzila urodziny... i ta troska powodowana jest tylko zwykla ludzka empatia i zyczliwoscia....Gdyby tak bylo, nie obchodziloby Cie czy wyjdziesz na frajera.

11

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Chyba faktycznie ograniczę się do minimum i tyle, bo nie jestem pewny jak ona może to odebrać.

Krejzolka82, a tam, tytuł moim zdaniem całkiem trafnie oddaje problem. Nie wiem czy myśli szczerze mówiąc o jakiejś niespodziance z mojej strony, koniec końców tak trochę przypadkowo wyszedł ten termin, ale kurcze, nie mogę być pewny, może ja za mało widzę.

up, tak, nic do niej nie czuję. Gdyby było inaczej, to raczej nie kalkulowałbym na chłodno wszystkiego, w końcu uczucie jest uczuciem i próbowałbym swojej szansy. No a na frajera nie chcę wyjść przed samym sobą, bo właśnie z takim trochę frajerstwem kojarzy mi się próba poprawienia humoru i pojawienia się uśmiechu na twarzy u kobiety, która jednak mnie kiedyś mocno zraniła. Poza tym w ostatnim okresie spotykałem się z dziewczynami, z jednymi było gorzej, z innymi lepiej, z jedną było tak, że mimo krótkiej znajomości zdążyłem pomyśleć "co ja do cholery robiłem ze swoją ex, przecież właśnie kogoś takiego od zawsze szukałem i pragnąłem" (nie wyszło ze względu na inne priorytety w życiu). Także tak, nigdy nie starałem się być żadnym twardzielem, wręcz odwrotnie, ale wracając - nie chciałbym ponownie tego związku zaczynać i tyle.

12

A ja uważam, że ona i tak ma jakąś nadzieję. ..daje 8/10 że tak jest

13

Po cholerę chcesz z nią spędzić jej urodziny, skoro, jak piszesz, ''nic do niej nie czujesz''?
Daj jej spokój, niech je spędzi z kimś innym.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy wyjdę na frajera?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024