Studentka w ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Studentka w ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Studentka w ciąży

Hej są tu może jakieś mamy studentki ? Jestem w ciązy termin mam na grudzien i tak sie zastanawiam czy bedzie mozliwe pogodzenie studiow z porodem/ wychowywaniem dziecka ? Dodam ze jestem na studiach dziennych od pazdziernika zaczne 3 rok studiow. Moze ktos byl w podobnej sytuacji i ma jakies rady ? smile

Zobacz podobne tematy :
Odp: Studentka w ciąży

Witaj Karolina. Też jestem studentką, też m terminarz na grudzień, tyle że robię studia podyplomowe.
Jeżeli będziesz miała pomoc że strony rodzicow\ rodziców partnera lub męża to dasz radę. Ja mam 20 miesięcznego syna i pisanie pracy dyplomowej jest nie lada wyzwaniem.
Jezeli nie masz luksusow typu pomoc od rodziny, radzilabym Ci wziąć dziekanke lub przejść na tryb zaoczny, przy trybie zaocznym jest łatwiej.
Pozdrawiam i powodzenia zycze

3

Ja też studiowałam. Niestety moje studiowanie wiazalo się z ogromnym stresem i zrezygnowałam w trakcie, dziecko jest mocno absorbujące i jak pisze Patrycja Kornelia jeżeli nie będziesz miała pomocy ze strony rodziny, to wez dziekankę po porodzie.
U mnie sytuacja jest o tyle gorsza, ze mogę liczyć na pomoc jedynie w okresie zimowym, ale jeżeli u Ciebie jest dostępny ktos chętny przez większość roku, to nie ma problemu (:
Sami we dwójkę nie dacie rady.

4

Najlepszym rozwiązaniem będzie dziekanka na 3 rok i zaczęcie pisania pracy już teraz, bo jak dziecko będzie na świecie nie za bardzo znajdziesz na to czas.

5

Hej karolina smile
Ja moje pierwsze dziecko urodziłam mając 18 lat co za tym idzie uczyłam się dziennie , kończyłam drugą klasę zawodówki
I od razu szłam do Liceum Ogólnokształcącego zaocznie - poród w pażdzierniku a rok szkolny od września więc szłam w 9 mc do szkołu i od razu po porodzie , z małym dzieckiem jest ciężko się uczyć ale jest to możliwe jeśli się weźmie za siebie i ma się chociarz jedną osobę do pomocy
Teraz jestem w ciąży a od września idę do szkoły Policealnej zaocznie poród na grudzień więc historia się powtarza z tymże teraz będzie przedszkole z córą ciąża szkoła a potem poród i dwoje dzieci mało czasu na spanie i odpoczynek ...Ale powiem Ci jak sobie dobrze czas zorganizujesz i masz kogoś do pomocy to mimo zmęczenia i częstego " nie chce mi się " dasz rade smile powodzenia smile

6

Hej smile
U mnie jest troszeczkę łatwiej bo termin mam na październik, a obecnie kończę studia licencjackie niestacjonarne. Co prawda, nie zdążyłam w terminie zrobić praktyk i dopiero zabieram się za pisanie pracy licencjackiej, mam nadzieje że zdążę obronić się we wrześniu przed porodem. Ale znam dziewczyny, które urodziły w trakcie trwania roku akademickiego i dały radę smile Nie wiązało się to z dziekanką, ale na pewno wspierane były przez mamy i teściowe. Niestety nie każdy ma taki luksus, są babcie które jeszcze pracują. Poradzisz sobie! smile Wiadomo, że łatwo nie będzie, ale kobiety twarde są big_smile
Pozdrawiam

7

Cześć Karolina, ja też jeszcze studiowałam jak zaszłam w ciążę. U mnie nie było opcji studiów zaocznych, bo za dużo by to kosztowało, ale wzięłam dziekankę, wcześniej zaczęłam przygotowywać pracę magisterską i jakoś mi się udało smile Jak masz termin na grudzień to weź dziekankę na drugi semestr, a może uda ci się dogadać z prowadzącymi, żeby zimowy semestr zdawać w przyspieszonym terminie? Wydaje mi się, że niektórzy tak robili jak jechali na erasmusa i musieli mieć zdany semestr przed nowym rokiem, chociaż w sumie nie wiem dokładnie jak to wyglądało. Może pogadaj z wykładowcami, nigdy nie wiadomo, może ci się uda zdać wcześniej smile Powodzenia, na pewno jakoś to się ułoży!

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Studentka w ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024