Tabletki Vibin - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Tabletki Vibin

Witajcie,

Od roku przyjmuję tabletki VIBIN, moja doktor przepisała mi je, ponieważ miałam bardzo bolesne miesiączki, ale po tym roku jestem cięższa o prawie 10 kg!!! odzywiam sie tak samo jak przed braniem tabletek, ruchu tez tyle co przedtem, wiec myślę ze tabletki tak na mnie działają. przed braniem tabletek waga przez 3 lata juz w normie byla tam +- 2 kg ale nie 10 do góry, masakra !!! myślę, nad ich odstawieniem, ale boję się, że wrócą te bolesne miesiączki.... sad

Czy Wam tez waga aż tak podniosła się do góry? Moja koleżanka również je bierze i poleca, lecz znajoma z pracy tak samo jak ja sporo przytyła jak zaczęła je brac i odradza je...

A jakie Wy macie skutki uboczne po tych tabletkach? I jakie mogą się pojawić po ich odstawieniu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tabletki Vibin

Też je biorę od ponad roku (wcześniej miałam Cortelle ale przystały byc dostępne, a Vibin to ich zamiennik, więc i skład taki sam). Też znacznie przytyłam (+12kg), ale zwaliłam to na karb rozkoszy stałego związku: wieczorne piwko i pizza do filmu i tak to się kończy. Jeżeli lekarka przepisała Ci je na bolesne miesiączki to przejście na tabletki jednoskładnikowe chyba nic nie da. Spróbuj wypróbować jakiś zamiennik albo przejść na dietę. Rozmawiałam z moją ginekolog 3 mies. temu, wtedy powiedziała, że jeżeli dieta którą właśnie zaczynałam nie pomoże, to będzie to oznaczało, że przytyłam od tabletek.

3

A ja na bolesne miesiączki biorę właśnie tabletki jednoskładnikowe i je sobie bardzo chwalę. Nie tyję, nie mam żadnych efektów ubocznych. Warto porozmawiać z ginekologiem - skoro te tabletki ci nie służą, można poszukać zamiennika.

4

Ja na Vibinie schudłam prawie 15 kg. Ale to dlatego, że byłam na diecie. Autorko, jesteś pewna, że nie jesz więcej? Może po tabletkach masz zwiększone łaknienie  i jednak przyjmujesz więcej kalorii? Próbowałaś skrupulatnie zapisywać ile jesz dziennie?

5

Też uważam, że Vibin nie powinien spowodować tycia sam z siebie. Co więcej - żeby przytyć - musisz mieć podwyższony bilans energetyczny (czyli spalać mniej niż zjadasz). Mogłaś tego nawet nie zarejestrować, bo rok to wystarczająco dużo czasu, żeby niezauważalnie przytyć 10kg. To tylko nieco więcej niż 1kg na miesiąc, a o takie folgowanie sobie - bardzo łatwo. Przyjrzyj się swojej diecie, ćwicz więcej - a przede wszystkim - zacznij zapisywać to co zjadłać i to ile spaliłaś w ciągu dnia.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024