chłopak lubi pić alkohol - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » chłopak lubi pić alkohol

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: chłopak lubi pić alkohol

Witam ,

alkohol kojarzy mi się z złem , i tylko z alkoholizmem, boje się żeby mój chłopak a niedługo mąż nie uzależnił się kiedyś od alkoholu.
Chłopak lubi sobie od czasu do czasu wypic 1 lub 2 piwka na tydzień lub czasami na imprezie ze znajomymi troche więcej tak około 4 piw, rzadko 5 . czy mam powody do obaw czy jest to normalne? mówię mu że nie lubie jak pije że mam wstret do alkoholu , to mówi że mnie rozumie, i bedzie starał się dla mnie mniej pić ale nie pzrestanie całkiem bo lui sobie od czasu do czasu wypić i nie widzi w tym nic złego. co mam robić ? czy naprawdę takie picie nie budzi niepokoju?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: chłopak lubi pić alkohol

Spoko...
Prędzej go udusisz,niż on się zapije tongue

Przesadzasz laska.

3

jedno lub na dwa na tydzień? Ja bym problemu nie widziała, ale jestem ze ściany wschodniej u nas są inne normy big_smile big_smile

4

czyli przesadzam ?

5

beata.kazik napisał/a:

czyli przesadzam ?

Lepiej bym nie potrafiła tego ująć smile

6 Ostatnio edytowany przez McMiodek (2016-05-04 18:03:37)

supremacjazla napisał/a:

jedno lub na dwa na tydzień? Ja bym problemu nie widziała, ale jestem ze ściany wschodniej u nas są inne normy big_smile big_smile

lol

Ej nie no, na południu też trzymamy "formę" tongue

Autorko przesadzasz smile

7

to muszę jakoś z tym alkoholem troche wyluzować. a jak sądzicie czy mam prawo zabronić chłopakowi spotykania się samemu z jego kolegą (chodzi o to że wolę jak się spotykamy wszyscy razem ja chłopak i ten kolega z dziewczyną ) ? a nieadwno się dowiedziałam że on planuje się spotkać sam z tym kolegą a mi się to nie podoba bo ten kolega ma zły wpływ na chłopaka. czy mogę poprosić chłopaka aby się nie spotykał z tym pozal się boże kolegą

8

beata.kazik napisał/a:

to muszę jakoś z tym alkoholem troche wyluzować. a jak sądzicie czy mam prawo zabronić chłopakowi spotykania się samemu z jego kolegą (chodzi o to że wolę jak się spotykamy wszyscy razem ja chłopak i ten kolega z dziewczyną ) ? a nieadwno się dowiedziałam że on planuje się spotkać sam z tym kolegą a mi się to nie podoba bo ten kolega ma zły wpływ na chłopaka. czy mogę poprosić chłopaka aby się nie spotykał z tym pozal się boże kolegą

Jak dla mnie masz pełne prawo wyrazić swoje zdanie co myślisz o tym koledze. Zabronić nie możesz. Co to znaczy zły wpływ smile

9

zły wpływ w sensie że ten jego kolega nie szanuje swojej dziewczyny ,uważa ją za nic i to wszytsko opowiada mojemy chłopakowi i boje się że on zacznie traktować mnie tak samo

10

McMiodek napisał/a:

lol

Ej nie no, na południu też trzymamy "formę" tongue

Autorko przesadzasz smile

Wiem, że trzymacie - od niedawna mieszkam w Krakowie, zdążyłam zauważyć.

beata.kazik napisał/a:

zły wpływ w sensie że ten jego kolega nie szanuje swojej dziewczyny ,uważa ją za nic i to wszytsko opowiada mojemy chłopakowi i boje się że on zacznie traktować mnie tak samo

Jeśli Twój chłopak ma krztę rozumu, a skoro z nim jesteś wnoszę, że posiada co najmniej śladowe jego ilości nie będzie traktował nikogo - czy to kolegi, koleżanki czy własnej dziewczyny jak zero. Natomiast jeśli płaty czołowe u niego nie funkcjonują i bierze przykład z kolegi szowinisty - to zamiast trwać wykonaj odwrót taktyczny.

11

Wprowadzanie ograniczeń i stawianie ultimatum najczęściej przynosi skutek odwrotny do pożądanego. Im mocniej będziesz naciskać tym bardziej będzie się buntował i między Wami będzie się psuło.

12

beata.kazik napisał/a:

czyli przesadzam ?

Tak, przesadzasz.
Pomyśl o jakiejś terapii dla siebie, inaczej chłopaka zamęczysz.

13 Ostatnio edytowany przez Amethis (2016-05-04 20:42:57)

Cyngli napisał/a:
beata.kazik napisał/a:

czyli przesadzam ?

Tak, przesadzasz.

Chłop pić jeszcze zacznie naprawdę  z tego kontrolowania i kierowania wink

Poza tym w tym idealnym życiu, jest jeszcze miejsce na błędy?, wszystkiego juz w zyciu doświadczyłaś,

14

Amethis napisał/a:
Cyngli napisał/a:
beata.kazik napisał/a:

czyli przesadzam ?

Tak, przesadzasz.

Chłop pić jeszcze zacznie naprawdę  z tego kontrolowania i kierowania wink

Poza tym w tym idealnym życiu, jest jeszcze miejsce na błędy?, wszystkiego juz w zyciu doświadczyłaś,

Miałam na myśli również to, że Autorka już chłopakowi zaczyna kolegów wybierać - dla mnie to chore - i z reguły od tego się zaczyna.

15

TO ZNACZY ŻE TO ŻE JESTEŚMY W ZWIĄZKU TO MUSZE TOLEROWAĆ WSYZTSKICH JEGO KOLEGÓW I NIE MAM PRAWA POWIEDZIEĆ MU ŻE NIE PODOBAJĄ MI SIĘ JEGO SPOTKANIA Z KOLEGĄ

16

beata.kazik napisał/a:

TO ZNACZY ŻE TO ŻE JESTEŚMY W ZWIĄZKU TO MUSZE TOLEROWAĆ WSYZTSKICH JEGO KOLEGÓW I NIE MAM PRAWA POWIEDZIEĆ MU ŻE NIE PODOBAJĄ MI SIĘ JEGO SPOTKANIA Z KOLEGĄ

Chcesz go ubezwłasnowolnić??

Prawo do wyrażania własnego zdania poglądu ma w tym kraju każdy, myślę ze w związku jest podstawą komunikacji, o ile jest w zdrowy sposób realizowany

Wyżej, pytasz Czy masz prawo zabronić mu spotykania się/znajomości
To że nie tolerujesz, to jedno, to że masz prawo do zdania drugie, to co z tym zrobi chlopak, trzecie

Generalnie chodzi chyba o złoty środek, jesli jedna strona czerpie korzysc z takich, praw, naciaga je, no to cos chyba nie tak, uogolnilem to mocno smile

Pozdr

17

Myślę droga autorko, że to problem tkwi w tobie niestety. Daj chłopakowi spokój to ich prywatna spraw o czym rozmawiają.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » chłopak lubi pić alkohol

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024