Zmęczona samą sobą. Ciągle płaczę.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Zmęczona samą sobą. Ciągle płaczę....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Zmęczona samą sobą. Ciągle płaczę....

Witam,
Drogie Panie i Panowie chciałabym się wygadać, może ktoś z Was był kiedyś w podobnej sytuacji albo pomoże mi dojść do tego, co mi jest.

Od paru dni mam tak paskudny nastrój, że sama ze sobą nie wytrzymuję. Całymi dniami mam ochotę płakać, a nie mam do tego powodów. Chodzę struta, smutna, załamana, cicha, jak cień. Wczoraj miałam taki dzień, że non stop chciałam płakać, chociaż łzy nie chciały lecieć.

Nie zauważyłam, abym bardziej się denerwowała, ani nie zdarzyło się nic, przez co mogłabym tak reagować. Po prostu jestem przygnębiona ot tak...

Obecnie z moim chłopakiem jesteśmy daleko od siebie, przez co rzadko się spotykamy. Nie chce z nim pisać, ani rozmawiać z takim nastrojem bo nie mam zamiaru bez powodu psuć mu samopoczucia. Wczoraj wyszedł gdzieś, a ja prawie miałam ochotę wykrzyczeć, żeby się DOMYŚLIŁ, że potrzebuje go przy sobie i że tęsknie, żeby został w domu. Żałosne, prawda? Na szczęście się powstrzymałam... Nie chcę aby przeze mnie i moje nastroje rozsypał się mój związek, nad którym oboje pracujemy, aby był jak najlepszy. Mój chłopak jest dla mnie wspaniały. Czuje, że mnie kocha, czuje że mu na mnie zależy, że chce abyśmy byli blisko siebie, dlatego planuje zmienić pracę. Ja mam zamiar do niego dojechać i tam zacząć pracować. Zostało nam już tak mało czasu, a ja zamiast cieszyć się z tego zachowuje się jak księżniczka... Zła księżniczka.

Do tego moja przyjaciółka studiuje 300 km ode mnie i również rzadko się widujemy. Mam również dobrą koleżankę, lecz ona ma teraz dużo na głowie i nie ma czasu. Więcej nikogo nie mam....

Nie mam pojęcia co może być nie tak. Sytuacje nie powtarzały się wcześniej (na pewno nie z taką siłą jak teraz). Jestem wesoła osobą, pełną życia, zawsze wokół rozsiewam pozytywną energię. Miałam jakieś tam gorsze dni, ale następnego dnia było wszystko dobrze. Dzisiaj obudziłam się z takim ciężarem w sobie, że aby nie popaść w rozpacz, postanowiłam wyżalić się na forum.

Pomyślałam również o tym, że może mam PMS, lecz biorę tabletki antykoncepcyjne i nie wiem czy jest to możliwe. Mam ponad 20 lat.
Niedługo mam ważny egzamin dla mnie, a ja zamiast pilnie się uczyć zastanawiam się, co jest ze mną nie tak, a w międzyczasie płaczę.

Pomóżcie zrozumieć mi, co się ze mną dzieje. Może tęsknie za bliskimi mi ludźmi? Za każdą odpowiedź będę wdzięczna.

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zmęczona samą sobą. Ciągle płaczę....

moim zdaniem dopadła cie depresja. Powinnaś porozmawiać z psychologiem. Nikt nie jest w stanie tak na forum odpowiedzieć. Ci na pytanie co jest powodem twojego stanu Nie znamy ciebie, twojej  sytuacji wydarzeń. Które. Miały miejsce np w przeszłości. A być może właśnie teraz. Dają. O.sobie znać?

3

A i co do tabletek to tak mogą powodować nawet nasilenie Pms. Ale nie wydaje mi się ze az tak silnie mogłyby. Wpływać w  zdrowie. emocjonalne.  a jak długo stosujesz. Antykoncepcje hormonalna?

klaudeksmutek napisał/a:

A i co do tabletek to tak mogą powodować nawet nasilenie Pms. Ale nie wydaje mi się ze az tak silnie mogłyby. Wpływać w  zdrowie. emocjonalne.  a jak długo stosujesz. Antykoncepcje hormonalna?

5 lat z półroczną przerwą. Te, które mam obecnie stosuje 7 miesięcy.

5 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-04-15 22:31:41)

I działo się coś przez 7 miesięcy?   czułas. Się gorzej. Miewalas. Zmiany. Nastroju?  czy to pierwszy. Raz?
-------------
I czy to jest twoja pierwsza. Przerwa. Od 5 lat?  czy wcześniej. Miałaś. Jakieś. Przerwy. W braniu tabletek?

--------------
Pisząc posty jeden pod drugim naruszasz Regulamin Forum. Jeśli chcesz coś dopisać, użyj, proszę, funkcji "edytuj". Z góry dziękuję i pozdrawiam, mod. Olinka

6

Stawianie diagnozy na depresję po KILKU dniach gorszego samopoczucia ??
Ważny egzamin, smutek z powodu tego, że przyjaciółka i chłopak nie mogą być przy Tobie kiedy ich potrzebujesz, to mogą być powody tego stanu.
Zadam inne pytanie- czy poczujesz się lepiej jeśli  znajdziesz przyczynę tego stanu ?? Może warto zaakceptować fakt, że raz są gorsze dni raz lepsze. Że możesz, masz prawo raz czuć się do niczego, a kiedy indziej przenosisz góry.
Wiesz co przyszło mi na myśl - czy nie blokujesz czasem emocji ?? Bo czujesz do chłopaka duży żal, ale nie powiesz mu o tym.
Druga rzecz z tym związana - chcesz płakać, a nie możesz...pomyśl o tym.

7

Wiesz co , mozliwe, ze to chwilowe gorsze nastroje-chlopak daleko, przyjaciolka tez, jedni znosza takie sytuacje lepiej, sa mniej wrazliwi, a inni gorzej.
Napewno warto codziennie powtarzac sobie cos pozytywnego , co sie w naszym zyciu uklada, udaje, ze ktos o nas pamieta etc.
Wiem, latwo powiedziec, sama jestem z tych ktore byle glupota doluje na pol dnia. Walcze z tym, niestety czesto narzekam. Nie chce taka byc. Ogolnie tak jak Ty uwazam sie za wesola osobe, nie chce tez zwalac moich humorow na innych-meza czy bliskich, mysle, ze kazdy z nas ma wewnetrzna sile tylko z roznych przyczyn ja zaniedbuje i z czasem traci.
Trzeba o siebie walczyc i jesli zdarza sie trudniejszy dzien, to nie traktowac tego jak katastrofe. Mysle tez ze nawet kilkudniowa chandra to jeszcze nie depresja smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Zmęczona samą sobą. Ciągle płaczę....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024