Programy podróżnicze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Programy podróżnicze

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Programy podróżnicze

Oglądacie programy podróżnicze? Poza Cejrowskim, Wojciechowską, itp macie jakieś ulubione, ciekawe programy?

Ostatnio oglądam "Śladami zdobywców Nowej Zelandii" - bardzo dobry programy. Dwóch prowadzących odtwarza wyczyny pierwszych eksploratorów Nowej Zelandii. Przebierają się w stroje z tamtych czasów, zabierają ze sobą ekwipunek z tamtych czasów i  próbują przejść tymi samymi ścieżkami, analizując dlaczego coś się (nie) powiodło, gdzie pionierzy mogli ubarwić swoje wyczyny, jak to wpłynęło na późniejsze tego typu wyprawy. Bardzo ciekawa seria.
No i jeszcze dodałabym ... piękna Nowa Zelandia smile aż miło popatrzeć.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-03-23 15:06:04)

Odp: Programy podróżnicze

Nie, nie oglądam.  Przyrodnicze tak, ale na podróżnicze raczej szkoda mi czasu. Chyba, że dotyczą odkryć geograficznych.

Teraz, przy niemal wolnym dostępie do internetu  jest mi czasem naprawdę trudno zdecydować na co poświęcić czas.

Na YT można znaleźć tyle filmów dokumentalnych z absolutnie WSZYSTKICH dziedzin, z całego świata, że przyprawia to o zawrót głowy.

Nie wspominając o tym, że bez większego problemu, przy podstawowej znajomości języka angielskiego, można nawiązać kontakty z osobami  z dowolnego miejsca na świecie.  Do tego dołożyć Google Earth i cóż... żyjemy w globalnej wiosce big_smile

3

Iceni napisał/a:

Teraz, przy niemal wolnym dostępie do internetu  jest mi czasem naprawdę trudno zdecydować na co poświęcić czas. Na YT można znaleźć tyle filmów dokumentalnych z absolutnie WSZYSTKICH dziedzin, z całego świata, że przyprawia to o zawrót głowy.

... to jest trochę jak szukanie igły w stogu siana. O ile organizuję wyjazd i szukam info o konkretnym miejscu, to się sprawdza, ale czasem lubię obejrzeć programy na Discovery czy Planete o miejscach, których nie znałam, nie interesowałam się nimi wcześniej.

4

dobrze że mamy dostęp do rożnych info przynajmniej możemy dokonywać świadomych wyborów

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Programy podróżnicze

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024