Złe doświadczenia w związkach z Anglikami? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Złe doświadczenia w związkach z Anglikami?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Złe doświadczenia w związkach z Anglikami?

Hej, sorka jeżeli ten wątek był juz wcześniej poruszony - chciałam sie zapytać jakie są Wasze doświadczenia z rodowitymi Anglikami w gestii związków? Pytam bo często zastanawiam się co właściwie zdarzyło sie w moim życiu -miałam 4 facetów rodowitych białych Anglików z czego 3 było poważnie zwichrowanych na tle uczuciowym (przynajmniej mój punkt widzenia), 4ty był przyjemniejszy ale też sam dla siebie zawsze szukał Polek bo tez rozpoznawał jakaś różnice w ogólnej mentalności. Wertowałam internet szukając jakis poglądów w tym temacie i czasem tylko natknęłam sie na jakies posty Polek, które maja juz np angielskiego narzeczonego czy męża i zachwalają jakie to wspaniałe. Czy my mieszkamy w tej samej Anglii? A może tylko w mojej części kraju są tacy dziwni ludzie (mieszkam w Cambridge) - i nie mówcie, ze czesc kraju nie ma znaczenia bo Anglia jest krajem gdzie akurat ma - patrzcie nawet na różnice akcentów miedzy pobliskimi wioskami.

Moje doświadczenia w związkach z Anglikami były nastepujące:

- mała chęć czy umiejetność wspomagania partnera
- zaabsorbowanie głownie sobą i swoimi aktywnościami
- przesadny nacisk na to jak rzeczy "wyglądają" w sensie nieważne czy robi zle czy dobrze, trzeba zawsze przymknąć oko, nigdy nie wyrażać sie zbyt szczerze czy zbyt emocjonalnie
- praktycznie zerowa emocjonalność
- zachowania niemęskie typu fochy
- słabe poszanowanie dla faktu, ze kobieta to jednak kobieta i czasem warto ją jakos uszanować w tym zakresie

Po wielu nieudanych związkach z nimi znalazłam sobie mojego kochanego narzeczonego Włocha, dogadujemy sie fantastycznie i jesteśmy prawdziwa drużyna - także chyba nie do końca jest ze mną cos nie tak (jak sobie często wmawiałam uprzednio) - czy ktoś jeszcze zauważył jakies udziwnienia w Anglikach i jeżeli tak jak sobie z tym radziliście jeżeli w ogole? Buźki!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Złe doświadczenia w związkach z Anglikami?

Autorko, każdy człowiek jest inny, nie możesz wrzucać wszystkich do tego samego worka czy to jest Polak czy Anglik czy Włoch, z mojego punktu widzenia Anglicy maja trochę zacięte charaktery ze względu na kulturę. A co sadzisz tak z ciekawości zapytam o Polakach w Anglii ? smile

3

Chlopak159 napisał/a:

Autorko, każdy człowiek jest inny, nie możesz wrzucać wszystkich do tego samego worka czy to jest Polak czy Anglik czy Włoch, z mojego punktu widzenia Anglicy maja trochę zacięte charaktery ze względu na kulturę. A co sadzisz tak z ciekawości zapytam o Polakach w Anglii ? smile

Ja wiem, że ludzie tak mówią - nie generalizuj - ale z ręką na sercu, moje doświadczenia były jak powyżej. Mam wrażenie jakbym 3 razy poznała tego samego mężczyznę w innych wcieleniach - a nie był to najprzyjemniejszy mężczyzna dodam ;-) Co masz na myśli przez "zacięte charaktery"?

Osobiście bardzo lubię Polaków w Anglii - szukałam sobie nawet Polaka ale nie miałam szczęścia poznać nikogo - większość Polaków w UK to juz pożenione w moim wieku (28) a tym bardziej starsi. Jak patrzę po znajomych to Polacy są ludźmi szczerymi, kochającymi, kreatywnymi, pogodnymi z przyjemnym poczuciem humoru - czasem są moze trochę gruboskórni czy nieokiełznani / lekko chamowaci ale jeżeli nie wiąże sie to z brakiem poszanowania dla mnie to specjalnie mi to nie przeszkadza. Jako Polka nawet lubię ten nasz czarny, często wredny humor zamiast politycznie poprawnej papki podawanej tutaj non stop smile

4

Tak mi sie wydaje z telewizji, ze sa bardziej agresywni czy to tylko pozory ? tongue

5 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-03-13 18:43:33)

Problemem jest nie to, ze sa Anglikami. Problemem jest to jaki typ facetow cie pociaga.

Na facetow sie nie "trafia". To nie loteria. Facetow sie WYBIERA. I  ty wlasnie takich sobie wybierasz.

6

Iceni napisał/a:

Problemem jest nie to, ze sa Anglikami. Problemem jest to jaki typ facetow cie pociaga.

Na facetow sie nie "trafia". To nie loteria. Facetow sie WYBIERA. I  ty wlasnie takich sobie wybierasz.

Zastanawiam się nad tym argumentem - gdzieś coś podobnego kiedyś czytałam - fakt, że nawet mój pierwszy polski chłopak jeszcze w liceum był "luzacki" w obyciu, nie latał z kwiatami itp ale jednak zawsze czułam, że mnie kochał czego niestety z ręka na sercu nie mogę powiedzieć o moich angielskich partnerach - a z dwoma nawet zamieszkałam (licząc ze cos sie zmieni) wiec nie były to jakies związki na miesiąc czy dwa. W zwiazku z tym moze jest jakis element tego, ze podobają mi sie ludzie którzy nie są wylewni emocjonalnie ale myśle ze jest tez bardzo duży element kulturowy - bo jest różnica miedzy nie byciem wylewnym a zachowaniami kompletnie bez uczuć dla drugiej osoby, które zahaczają o jakaś socjopatie.

7

Liczą się czyny a nie słowa to tez pasuje do tego co napisałaś nad moim postem a niektórzy to myślą ze kwiatek załatwi wszystko smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Złe doświadczenia w związkach z Anglikami?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024