Zalety i wady mojej pracy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Zalety i wady mojej pracy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Zalety i wady mojej pracy

Chodzi mi o pracę zawodową.
Zastanawiałyście się nad tym,a może właśnie dokładnie to przemyślalyście zanim podjęłyście aktualną pracę?
Ja zastanawiałam się,owszem.Był taki okres kiedy obiecywałam sobie,że do zawodu nie wrócę i pracowałam w innych miejscach.
Po ostatniej pracy w przychodni gdzie zajmowałam się podliczaniem punktów i wysyłaniem zestawień do NFZ i zarabiałam naprawdę śmieszne pieniądze pracując nieraz po 10 godzin,wróciłam do zawodu.

Zaletami mojej pracy jest to,że mam dużo wolnego: wakacje,ferie,wolne weekendy-prawie wszystkie.Nie pracuję długo-jakieś 6,7 godzin.Z dojazdem wychodzi najwięcej 8.Ale na taką ilośc godzin zarabiam naprawdę bardzo godziwie i wiem,że za tyle godzin pracy nigdzie nię będę miała takiej pensji.

Wadą jest dla mnie środowisko,nie rozumiem ludzi, z którymi pracuję.Nastawieni na branie i narzekanie,cali w pretensjach.Do tego często złośliwi i zawistni gdy ktoś ma lepiej.
No i często nie znający się zupełnie na tym co robią.

A jak jest u Was?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zalety i wady mojej pracy

Zanim zaczęłam pracować w zawodzie,wiedziałam jakie są jej plusy i minusy....teoretycznie.
Wiedziałam natomiast na sto procent,że to jest to,czym chciałabym się zajmować,bo oprócz tego,że zapewni mi godziwy byt,to jest jeszcze moją pasją.
Plusem zapewne jest to,że sama jestem sobie sterem,żeglarzem i okrętem.Mogę decydować kiedy i jak długo odpoczywam,mogę z tygodniowym wyprzedzeniem powziąć decyzję o urlopie.Mogę układać godziny pracy tak,aby mi pasowało.
Minusy.
Na pewno fakt,że sama muszę zająć się reklamą,dbać o bazę klientów,choć w tej chwili mogę powiedzieć,że jest to forma na "pół gwizdka",ponieważ "poczta pantoflowa" zrobiła swoje smile
Praca,która czasami ciągnie się do późnych godzin wieczornych,bo  wpadnie coś nadprogramowego bądź ekstra.
No i to,że jestem "wolnym słuchaczem",czy chcę czy nie chcę,wysłuchuję czasami historii życia do piątego pokolenia tongue
Co jest czasami  zabawne,a czasami wręcz irytujące.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Zalety i wady mojej pracy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024