słomiana wdowa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: słomiana wdowa

Mam mega doła, może napisanie tutaj wszystkiego pomoże.

Po ślubie przeniosłam się z dużego miasta do dużo mniejszego, bo tutaj mąż ma stałą i dobrze płatną pracę. Zostało mi dwa lata studiów więc, żeby codziennie nie dojezdzac przeniosłam się z dziennych na zaoczne. A teraz mąz musial wyjechac w delegacje i potrwa to kilkanascie tyogdni. Wraca na weekendy, ale jest mi strasznie żle. Nie moge znaleść pracy, nie mam tutaj znajomych, moge liczyć tylko na Urząd Pracy, ale on stoi chyba tylko po to by prace mieli ludzie tam pracujący. Teść stara sie pomoc, ma troche znajomosci, ale nie chce, zeby szla do bylejakiej pracy, bo uwaza, że skoro u nich mieszkamy to nie ma co spieszyc i na czesne za studia mam. Ja szukam wszedzie, ale i tak nic.  Siedze sama w domu, z wkurzająca szwagierką. Do tego przyszla (moze niedoszla) zona brata meza tak mnie wkurza i dziala na nerwy, ze glowa mała. Na szczescie nie mieszkamy razem. Mialam, nadzieje, ze chociaz pracą wypelnie czas, ale dzisiaj sie dowiedziala, ze nie dostalam sie na staz.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: słomiana wdowa

Czyli co jest twoim problemem? Nuda? Niespełnienie? Myślisz, że inni są po to, aby te problemy za ciebie rozwiązać?

3

lifrinat-zajebiste welcome dla nowej osoby...

cayenne-wiem co czujesz, mialam podobnie tylko,ze troche dalej bo w innym kraju. Nie jest to fajne doswiadczenie ale sprobuj dostrzec to co masz: przede wszystkim internet, ktorym mozesz wypelnic czas jesli nie ma szans na nowe znajomosci w realu. Ja tego komfortu nie mialam i to przez 10 lat. Twoja rozlaka z mezem nie jest wieloletnia, masz dobrych Tesciow z tego co mowisz a ,ze tamta dziewucha Cie wkurza-nielatwo o sielanke, trzeba cieszyc sie tym co sie ma. Staraj sie jej unikac jak tylko tomozliwe, postaw sobie jakis cel: moze gimnastyka, nauka, haobby-cokolwiek co Ci wypelni czas. Wyszukuj fajne filmy w necie i ogladaj, czytaj ksiazki-nie skupiaj sie na tym co przykre lecz pomysl,ze to przejdzie i trzeba znalezc sposob by to przetrwac. Uda sie smile

4 Ostatnio edytowany przez lifrinat (2015-10-05 17:21:00)

grinta napisał/a:

No wiem. Nie mam jednak cierpliwości do takiego podejścia big_smile. Będzie dobrze i wszystko się ułoży, autorko smile.

5

nie powiem, ze przyzwyczailam sie, ze w zyciu mi zawsze wszystko wychodzilo. masa znajomych, studia, egzaminy, a tutaj zaczelam od nowa i nic mi nie wychodzi. wkurza mnie, ze nic nie zalezy ode mnie. Na rozmowach kwalifikacyjnych moge sie zaprezntować jak najlepiej, ale w tak malym miescie wszystko jest po znajomosciach. Wiem, ze inni mają gorzej, kobiety z dziecmi same calymi miesiacami, bo mezowie  za granicą. Ale same sie na to godzily.  A ja nie mialam nic do powiedzenia, woallabym, zeby zarobil mniej ale byl codziennie obok mnie, kiedy zaczynam tu wszystko od nowa.

6

lifrinat napisał/a:
grinta napisał/a:

No wiem. Nie mam jednak cierpliwości do takiego podejścia big_smile. Będzie dobrze i wszystko się ułoży, autorko smile.

Boszszsz big_smile:D:D

7

cayenne04 napisał/a:

nie powiem, ze przyzwyczailam sie, ze w zyciu mi zawsze wszystko wychodzilo. masa znajomych, studia, egzaminy, a tutaj zaczelam od nowa i nic mi nie wychodzi. wkurza mnie, ze nic nie zalezy ode mnie. Na rozmowach kwalifikacyjnych moge sie zaprezntować jak najlepiej, ale w tak malym miescie wszystko jest po znajomosciach. Wiem, ze inni mają gorzej, kobiety z dziecmi same calymi miesiacami, bo mezowie  za granicą. Ale same sie na to godzily.  A ja nie mialam nic do powiedzenia, woallabym, zeby zarobil mniej ale byl codziennie obok mnie, kiedy zaczynam tu wszystko od nowa.

Sorry, co to znaczy,ze nie mialas nic do powiedzenia? ja np. nie moge powiedziec,ze godzilam sie na takie zycie bo nie mialam pojecia,ze tak bedzie wygladal moj dzien codzienny z racji malego miasteczka i innej mentalnosci ludzi-nie mialam zadnego w tym doswiadczenia i informacji jak sie zyje w takich miejscach. Teraz Twoje zycie zmienilo sie o 180 stoni i trzeba nauczyc sie nie poddawac ale tak zyc by sie nie zalamywac. Naprawde docen to co masz ale sercem nie glowa. Mowisz,ze zony z mezami za granica same sie na to godzily? no no...a wiesz ile z nich po prostu nie mialo innego wyjscia by przezyc i zapewnic dzieciom byt? ze to bylo "zlo"konieczne a nie godzenie sie. Radosc,ze bedzie na zycie i smutek, tesknota za mezem. To jest problem dopiero, pomysl.

8

A nie możesz pojechac do męża?

9

cayenne04 napisał/a:

nie powiem, ze przyzwyczailam sie, ze w zyciu mi zawsze wszystko wychodzilo. masa znajomych, studia, egzaminy, a tutaj zaczelam od nowa i nic mi nie wychodzi.

To oznacza, że po prostu dorosłe życie się zaczęło big_smile. Decyzje, działania i ich konsekwencje będą teraz twoimi egzaminami big_smile. Będzie ich cała masa big_smile.

Jedyne co mogę ci poradzić ze swej strony, to jeśli wejdziesz po studiach, w dorosłe życie z taką postawą, to za kilka lat staniesz się zrzędliwą, upierdliwą i niespełnioną babą big_smile. Nikt na forum nie skleci ci scenariusza na twoje nowe życie. Powodzenia!

10

cayenne04 napisał/a:

nie powiem, ze przyzwyczailam sie, ze w zyciu mi zawsze wszystko wychodzilo. masa znajomych, studia, egzaminy, a tutaj zaczelam od nowa i nic mi nie wychodzi. (...)

Upss! Nowe doświadczenie, brak schematu postępowania. Masz okazję nauczyć się czegoś, także - a może przede wszystkim - o sobie.

(...) wkurza mnie, ze nic nie zalezy ode mnie. (...)

To fałszywe twierdzenie. W dalszym ciągu bardzo dużo zależy od Ciebie. Przede wszystkimi Twoje zachowanie, Twoje myślenie, Twoje spojrzenie na rzeczywistość.

(...) woallabym, zeby zarobil mniej ale byl codziennie obok mnie, kiedy zaczynam tu wszystko od nowa.

Zdajesz właśnie najważniejszy egzamin: z życia. Zobacz, że jesteś samodzielną kobietą, że nie potrzebujesz żadnych podpórek, by żyć. Wasza rozłąka będzie trwała kilkanaście tygodni, przecież to nie wieczność.

(...) Wiem, ze inni mają gorzej, kobiety z dziecmi same calymi miesiacami, bo mezowie  za granicą.

I co z tą wiedzą zrobiłaś?

11

dzięki dziewczyny!  wink

wszyscy mnie do tej pory pocieszali i klepali po plecach, a mnie było trzeba "zjechać", żebym zrozumiała pare rzeczy wink)

12

smile
Zawsze twierdziłam, że lepszym sposobem (od głaskania po głowie) na otrzeźwienie jest zimny prysznic. big_smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024