Pierwsza randka. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Pierwsza randka.

Witam. Zarejestrowałem się tutaj, by zasięgnąć kobiecej rady. Sprawa wygląda następująco: Otóż 3 lata temu(miałem wtedy 20 lat, ona 17) poznałem dziewczynę w sieci. Rozmawialiśmy około 7 miesięcy. Spotkaliśmy się i było tragicznie. Próbowałem jakoś zaczynać rozmowę, ale jako, że oboje byliśmy nieśmiali i strasznie zestresowani, to nie wyszło zbyt dobrze. Dwa dni po tym spotkaniu, weszła w związek z facetem, z którym chodziła do Gimnazjum. Urwał nam się kontakt. Ja w międzyczasie również byłem w związku, który zakończył się po 1,5 roku. W listopadzie zeszłego roku, wysłała mi zaproszenie na facebook'u. Przyjałem i miałem olać sprawę, ale bardzo mnie intrygowało dlaczego to zrobiła, skoro byłem przekonany, że nigdy więcej nie będziemy już rozmawiać. Pęknąłem i napisałem do niej, tak po prostu, o jakiejś głupocie, trochę porozmawialiśmy i potem rozmawialiśmy już w zasadzie codziennie. Nie podrywałem jej, a jednak jakoś tak wszystko do tego zmierzało. Mogę z pełną odpowiedzialnością stwierdzić, że nasze rozmowy są zupełnie inne, oboje dojrzeliśmy, śmialiśmy się z osób, którymi byliśmy 3 lata temu. Rozmawia nam się swietnie, potrafimy rozmawiać po kilka godzin przez telefon, w dodatku codziennie i zawsze jest o czym rozmawiać. Zresztą tak jak mówiłem, oboje bardzo dojrzeliśmy. Wyjaśniliśmy sobie wszystko z przeszłości, ona jest wolna, ja też. Prawdopodobnie spotkamy się we wtorek. I raczej wszystko dąży do tego, że w końcu ze sobą będziemy. Jednakże jest jedną z tych kobiet dla której rozmowa przez telefon, a spotkanie na żywo, to dwa różne światy. Pomimo, że moja nieśmiałość nie jest już tak duża jak 3 lata temu i nie zacinam się przy rozmowie, to jednak mam coś takiego, że nie potrafię się rozluźnić i żartować na zawołanie. Dalej ta nieśmiałość gdzieś mnie trzyma, w dodatku mam niską samoocenę i nie jestem osobą pewną siebie. Stąd moje wątpliwości - Boje się, że znów spieprze. Choć ona wyraźnie powiedziała, że wtedy nie dostałem tak naprawdę szansy, bo ona myślami była już przy tamtym i spotkała się z "facetem z internetu" dla świętego spokoju. Wydaje mi się, że jestem dobrą osobą. Czułą, troskliwą, nie zależy mi na seksie i mimo, że jest ładna, to wcale nie to mnie w niej "pociąga" jestem też osobą wiecznie uśmiechniętą i zabawną, bo potrafię ją rozbawić, i robie to bardzo często, a powiedziałem jej także, że "jedyne o czym marzę to obejrzeć z nią film, wyjść na spacer, czy chociażby robić jej rano sniadania, bo zasługuje na to by być rozpieszczaną". Niestety nie potrafie tego czasem przełożyć na pierwszym spotkaniu oko w oko przez nieśmiałość, a wiem, że jeśli to spotkanie nie będzie udane nawet pomimo stresu i nieśmiałości, to kolejnego już nie będzie. Jest cudowną dziewczyną i chcę, bardzo chcę by to się udało. Tylko właśnie boje się, że ze stresu nie będę wiedział co mówić, bo znam ją już bardzo dobrze, a nawet jej znajomych z opowieści, więc pytanie typu "czym się interesuje?" raczej odpadają. Boje się o brak tematów, bo nie jestem też dobrym mówcą, a raczej "potrafię słuchać" i zadawać pytania odnośnie tego co dana osoba mówi. Nie mam też pomysłu na tą randkę, bo prawdopodobnie spotkamy się w jej mieście, którego nie znam. Wiem na pewno, że kupię jej kwiaty i postaram się być wyluzowany, ale żadnego innego planu nie mam. Myślę o tym by zrobić sobie listę tematów, które ewentualnie mógłbym poruszyć. Macie może jakieś rady dla faceta, któremu strasznie zależy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwsza randka.

Kobietą nie jestem, ale dam Ci dobrą radę... Niczego nie oczekuj, na nic się nie nastawiaj... Trudne, ale to Ci bardzo pomoże smile Bądź sobą, nie próbuj udawać wyluzowanego, bo to będzie sztuczne, tego udawać się nie da smile Bądź wyluzowany, lub zestresowany, ale bądź naturalny...

Co chcesz pokazać na pierwszym spotkaniu?? Zweryfikujecie tylko własne odczucia, pewne jest że oboje będziecie zaskoczeni, bo nie będzie to dokładnie to co sobie wyobrażaliście, tak już jest z długimi znajomościami przez internet... Jeżeli nawet nie będzie idealny, bo o to trudno, to dajcie sobie drugą szansę... pozwólcie sobie na to żeby się ze sobą oswoić... Na nią wpływu nie masz, ale masz na siebie... i tylko od Ciebie zależy z jakiej strony się pokarzesz... Więc nie pękaj, a weź się w garść i pokaż prawdziwego Ciebie smile nie bój się konsekwencji smile nie zastanawiaj się co powinieneś mówić, a co nie smile

I odpuść... To że Ci zależy to strzał w stopę... Pojawia się desperacja która jest niezbyt dobrym doradcą... ale przede wszystkim traci się dystans do siebie... W normalnej rozmowie z kolegą/koleżanką jak coś powie co Ci się nie spodoba nie będzie większej reakcji, w przypadku jak zaczyna Ci zależeć bierzesz wszystko do siebie... przesadnie do siebie... Ona powie że lubi blondynów, a ty brunet i twoja reakcja będzie natychmiastowa i bardzo wymowna... nie łudź się że jej nie zauważy... Dlatego niczego nie oczekuj, spróbuj odpuścić, bo zbytnie angażowanie się na początku sprawia że odstraszasz kobietę... bo pokażesz się jako wystraszony chłopczyk, do tego przewrażliwiony na własnym punkcie smile

A w perspektywie czasu proponuję popracować nad samooceną smile to poprawi twoją pewność siebie smile

3

Dokładnie, podejdź do tego z odpowiednim dystansem wink Nie licz na nic, potratkuj to jak normalną znajomość to wyjdzie najlepiej - nie będziesz ściągać jej w żadną strone co może spłoszyć twoją znajomą wink Jak będzie chciała sama popchnie znajomość w tą stronę smile))

4

Witaj,

Fajnie, że Ci zależy i chciałbyś żeby wszystko potoczyło się pomyślnie. Uważaj jednak żeby nie przesadzić i nie być zbyt nachalny, to również odstrasza kobiety. Niech wszystko potoczy się normalnie, bez parcia czasowego. Pamiętaj, nic na siłę. Wszystko na pewnobędzie tak jak trzeba, powodzenia!

5

Wypij pół max jedno piwko przed wyjściem i w drogę...

6

Alkohol wiele ułatwia, ale nie jest to zbyt dobry pomysł. Mogłeś ją zabrać do kina, ale w miejsce, gdzie mało się rozmawia a dużo się dzieje...tak dla przełamania lodów. Później pewnie byście normalnie rozmawiali smile

7

To takie małe oszustwo. Zgadzam się z Tobą, ale po swoim doświadczeniu wiem, że czasem lepiej malutko wypić i się rozluźnić niż się trząść i nie być w stanie słowa wydusić tongue Zrobiłam tak 2 razy w życiu - później nie było już takiej potrzeby.

Izka_LDZ napisał/a:

Alkohol wiele ułatwia, ale nie jest to zbyt dobry pomysł.

8

Alkohol ładnie zabija chemie. Nie ma tego dreszczyku podniecenia, tylko "łatwiejsze działanie". Wiec jak ktos sie podoba to mozna korzystac, ale chemia moze byc zaburzona i te uczucia trudniej przyjsc, jesli ktos tak bardzo chce spiorunowania. Mi tam chemia jako mezczyznie niepotrzebna, no ale smile

9

Każdy na 1 spotkaniu się stresuje że coś zrobi nie tak albo ze nie wyjdzie czy coś to normalne smile więc mimo wszystko powinieneś  jak najbardziej wyluzować i nie nastawiać sie na nic za bardzo :)Będzie dobrze powodzenia smile

10

W takich sytuacjach trzeba postawić na spontan. I nie gnębić się myślami smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024