puder/fluid. co wybierać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » puder/fluid. co wybierać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: puder/fluid. co wybierać?

mam problem z cerą. okolice nosa błyszczą się, a reszta jest całkiem w porządku. na policzkach mam małe wągry. raz na jakiś czas (przeważnie przed miesiączką) wyskoczy mi mały pryszcz który znika po paru dniach. chodzi mi bardziej o te małe, denerwujące czarne kropki big_smile

używam korektora punktowego jeżeli wyskoczy pryszcz i jest bardzo dobry. ale poza tym używam niewielką ilość fluidu by zamaskować wągry. nie mam pojęcia już jaki używać. ponieważ po paru godzinach wygląda on na twarzy niezbyt estetycznie. mimo, że jest go na prawdę niewiele. liczę się z tym że nie był on drogi. chodzi o to, że szukam pudru w kremie. do.. góra - 15 zł. który na ta cene jest dość dobry. wiem, ze niezbyt wygórowana cena. ale kto pytanie błądzi.

aktualnie używam fluidu z sensique. podpatrzyłam także ostatnio, u kumepli..  z Lirene??? ale nie zbyt jestem pewna co do tego?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: puder/fluid. co wybierać?

najlepiej idz do deramtologa. Fluidem tylko niepotrzebnie zatykasz pory. Skutek - wagry.
Najpierw leczenie, jakaś maśc, a dopiero potem kosmetyki.
Możesz najbardziej świecące się miejsca zapudrowac pudrem sypkim lub w kompakcie.

3

Ja już tyle lat walczę z wągrami i wydaje mi się, że nie wygram tej walki. Tu istotne jest aby regularnie stosować peeling, maseczki do cery mieszanej i dobrze oczyszczać twarz, aby pory sie nie zapychały.
Lirene ma dobre podkłady matujące i nie drogie, własnie tak do 15zł.

4

ja uzywam fluid matujący wlasnie z lirene,ale kosztuje ok. 22zl. tez mam problem z wagrami,zatkanymi porami i tez niestety sie swiece. dlatego tez w ciagu dnia twarz przypudruje pudrem z essence. kosztuje ok. 13zl. ja mam akurat brazujacy smile fajny smile teraz mam zamiar wybrobowac fluid matujacy z avonu,zobaczymy ;P

5

warto poszukac lekkiego fluidu ktory nie zatyka porow, w aptekach znajdziesz ich duzo ale zazwyczaj sa troche drozsze niz te z drogerii

6

Hmmm... moim zdaniem powinnaś wziąć pod uwagę fluid do ciała IKOS Egyptische Erde
Uważam, że to najlepszy fluir i powinien się również sprawdzić w Twoim przypadku.
Samą firmę możesz kojarzyć z kremami brązującymi do ciała ;-)

7

Z tego co piszesz szczególnie tłustą skórę masz w okolicy 'T'. Jeżeli skóra Ci się błyszczy tzn że powinnać nawilżać lepiej skórę, w innym przypadku ona sama będzie za bardzo się nawilżać i w efekcie błyszczeć. Zawsze przed nałożeniem fluidu nałóż krem nawilżający.
Również polecam fluidy Lirene stosuje je już klika lat i jestem bardzo zadowolona:)

8

A nie wkurza was dziewczyny, że te wszystkie pudry i fluidy strasznie brudzą? Wypróbowałam ich już trochę (poprosiłam o próbki w drogerii) i wszystkie tak samo brudzą. Pomijam fakt, że większość z nich wywołała u mnie reakcję alergiczną... A niby bez parabenów i dodatków zapachowych. Więc ja się chyba nigdy do tego "cuda" nie przekonam. Sama odkryłam dopiero dość niedawno co może zdziałać zwykły tonik do twarzy. Jakoś nigdy wcześniej go nie używałam po porażce z czasów, gdy miałam jakieś 15 lat, bo wtedy mama mi kupiła jakiś beznadziejny z alkoholem i strasznie mi podrażnił skórę. Ale kupiłam sobie teraz Ziai i jest ok. I nagle się okazało, że moja cera wcale nie jest taka tłusta jak myślałam. Żel do twarzy + tonik + krem matujący i nic mi się cały dzień potrafi nie świecić. Toteż polecam taką właśnie kombinację, a nie niepotrzebne zapychanie sobie porów. Ja mam dość widoczne pory, ale rzadko robią mi się wągry, bo niczym ich nie zapycham. Dla mnie stosowanie fluidu na wągry jest równie skuteczne jak wypsikanie się perfumami zamiast kąpieli. tongue

9

używaj kosmetków przeznaczonych specjalnie do twojej skóry i pewnie wiesz jaki masz typ

10

kaisa.... nie brudza wszystkie :-)
ja uzywam od lat Mary Kay i bourjois i nie brudza...

11

Hm... zaciekawiłaś mnie teraz, Kayen big_smile Tych jeszcze nie próbowałam, więc przy najbliższej okazji sprawdzę. Oby mnie tylko nie uczulały...

12 Ostatnio edytowany przez Lena (2011-11-03 11:56:40)

polecam z doświadczenia podkład we fluidzie maybelline ny affinitone, jest rewelacyjny!

Skład:
- witamina E
Plusy:
- duży wybór odcieni - 8 odcieni
- nawilża skórę
- dobrze rozprowadza się na twarzy zarówno palcami, gąbeczką jak i pędzelkiem
- dobrze kryje wszelkie niedoskonałości cery
- nie daje efektu maski
- dopasowuje się do odcienia skóry twarzy
- utrzymuje się w miarę długo ? ok 6 godzin
- dobrze współgra z kremem (nie waży się, nie roluje itp.)
- dobrze współgra z pudrem sypkim zarówno firmy Meybelline New York jak i innych firm kosmetycznych
- fluid jest wydajny

Minusy:
- zbyt wodnista konsystencja (czasami fluid wycieka z opakowania po otwarciu)
- opakowanie nie umożliwia wydobycia całości produktu ze środka
- fluid ciemnieje w opakowaniu po dłuższym czasie użytkowania

Cena:około 25 zł / 30 ml

wiecej o tym i innych kosmetykach mozesz sie dowiedziec ze strony spam

13

ja posiadam matujący z lirene smile dobre krycie , nie zatyka  porów:) polecam .

14

mam podobna cere i podobne problemy i z odpowiedzialnosci:") moge polecic Ci fluid soray MAKE?UP SCENICZNY ANTI AGEING formula jest lekka lecz kryjaca wyrównuje koloryt skory zakrywa przebarwienia jest naprawde swietny

15 Ostatnio edytowany przez FreakMika (2011-12-26 19:49:41)

Bardzo trudno jest sie pozbyć wągrów, zwłaszcza przy cerze mieszanej i tłustej. Same maseczki i peelingi mogą (a raczej na pewno) nie wystarczyć. Jesli chcesz się na prawdę pozbyć tych wrednych czarnych kropek, to najlepiej jest pójśc do DOBREJ kosmetyczki na oczyszczanie. Warto jest przed tym zrobić kilka dni pod rząd maseczkę ze siemienia lnianego (2 łyżki siemienia zalewa sie gorąca wodą aby powstała papka, nakłada się na budzie, przykrywa wilgotna gazą i po 20-30 minutach zmywa się) taka maska rozpulchnia skórę, dzięki temu wągry łatwiej wychodzą. Jeśli będziesz sama je "wyciskała" to nie dość, że osiagniesz słaby i krótkotrwały skutek, to na starsze lata będziesz miała buzie pokryta dziurkami. Kosmetyczki posiadają różne przyrządy, dzięki którym odpowiednio przygotują cie do takiego zabiegu, oraz profesjonalnie go zakończą zamykając pory. Jeśli Twoje wągry nie są zbyt duże, możesz ew. spróbować nakładać na nie maseczkę ubite białko jajka plus 2 łyżki soku z cytryny i po 20 min  się zmywa, rozjaśnia to czarne punkty i sprawia ze pory są mniej widoczne, ale na prawdę nie oczekuj wielkich efektów.

Ech w tym wszystkim zapomniałam o podstawowym pytaniu big_smile Ja mogę polecić "podkład mineralny" z avon'u, niestety nie mieści się w cenie 15zł. Jest to co na wzór dobrze kryjącego, sypkiego pudru. U mnie się sprawdza smile

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » puder/fluid. co wybierać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024