Jak zmotywować się do odchudzania - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Jak zmotywować się do odchudzania

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 67 ]

Temat: Jak zmotywować się do odchudzania

Kobietki, mam problem ,może dla niektórych wyda się błahy,ale dla mnie jest poważny,a wiem,że mi coś poradzicie i pomożecie.

W ciągu niecałych 2 miesięcy przytyłam około 7 kg. Widać to nawet dość.
Źle się z tym czuję, bo nie mogę założyć wiele ubrań, dosunąć kozaków na łydce etc.
Chciałabym przejść na dietę białkową, bo uważam,że w ten sposób schudnę w zdrowy sposób.Wiele moich znajomych schudło na tej diecie,więc i ja to rozważam.
Problem w tym,że nie wiem jak się zmotywować? Bardzo lubię dobre jedzenie i nigdy niczego sobie nie odmawiałam.
Boję się,że zacznę się odchudzać i mimo tego,że nie wolno to zjem jakieś ciacho,czy dobry obiad.
Nic mnie nie motywuje. Wmawiam sobie,że inni są grubsi,że wcale nie wyglądam tak źle,że jeszcze zdążę schudnąć etc.
Co robić? Jak się zmotywować?Jak się wziąć w garść i zrobić coś z tymi kilogramami?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zmotywować się do odchudzania

Ja po skoku wagi o 20 kg powiesiłam na lodówce i na szafkach ze słodyczami swoje zdjęcia w bikini. Proste a skuteczne wink Od niepotrzebnego jedzenia odciągało. Poza tym przeglądałam kobiece pisemka i napawałam się widokiem zgrabnych lasek tongue Też zadziałało big_smile

3

Jeśli nie umiesz znaleźć motywacji, to znaczy, że wcale nie jest Ci tak źle z Twoją wagą, jak próbujesz sobie (i nam) wmówić. Juliette - za male ciuchy to mocny argument. Cała filozofia w tym, żebyś wybrała metodę odchudzania najlepszą dla Ciebie. Jeśli boisz się, że nie poradzisz sobie z pokusą zjedzenia ciastka - nie wybieraj diety bialkowej. Pomyśl o zmianie trybu życia. Ogranicz ilość spozywanych kalorii, zwiększ aktywność fizyczną - zwracja uwagę na to co i w jakich ilościach jesz. Jeśli zjesz ciastko czy porządny obiad - to żadna katastrofa. To oznacza tylko tyle, że po takim złamaniu zasad diety powinnaś pomyśleć nad sposobem spalenia nadmiaru kalorii. Wybij sobie z głowy myślenie, że odchudzanie musi wiązać się z umartwianiem. Jest mnóstwo sposobów na utratę wagi (7 kg to nie koniec świata - niektórzy mają do zrzucenia 70) - zapoznaj się z rówżnymi możliwościami i zdecyduj się na coś najbardziej właściwego dla Ciebie

4

Ja też szukałam motywacji...

Teraz zbliża się Nowy Rok, więc uznałam, że 1 stycznia będzie ideaaalnym startem. Mój chłopak mi nie pomaga, ponieważ twierdzi, że jemu wszystko odpowiada, co oczywiście bardzo doceniam. Ważę obecnie 62 kg przy wzroście 165 cm, co skutkuje tym, że mam całkiem sporo centymetrów tu i ówdzie.

Moją motywacją jest to, że kiedyś ważyłam 69 kg (o zgrozo!) i dzięki spacerom z psem, suplementom i diecie ŻM udało mi się zjechać do 60 kg. Czułam się lekko, pięknie, kobieco, po prostu śpiewająco i fantastycznie! Chcę znów się tak poczuć, i zjechać do mojego wymarzonego przedziału 56-58 kg!

Dlatego też, od 1 stycznia- tak zachwalana dieta dr Dukana. Przeczytałam ksiażkę, tonę opinii... i poczułam się zmotywowana. Dodatkowo kupiłam spore opakowanie Clarinolu CLA, który ostatnim razem pomógł mi schudnąć, więc biorę się za siebie!

Juliette- zastanów się dobrze, czy rzeczywiście chcesz chudnąć, bo z Twojego opisu wynika, że naprawdę to nie bardzo Ci na tym zależy. Ale dla mnie dobrą motywacją jest właśnie wizualizacja- widzę siebie, już po schudnięciu. Piękna, zgrabna, pożądana... i to mnie napędza jak mały motorek. big_smile Może Tobie też jest potrzebna taka wizualizacja?

5

Co to jest dieta białkowa może i mi by się przydała

6

Witam Was serdecznie dopiero dołączyłam na to forum i mam również problem z mobilizacją do przejścia na dietę.... Z chęcią poczytam co Wy z tym robicie smile

7

vinnga
super popieram wypowiedz. Ja również nie mieszcze się w swoje ciuchy, spodnie nie dopinają się czuje wszędzie że przytyłam a to ok 12 kg ww ciągu pół roku sad

8

Może zamiast odmawiać sobie ulubionych potraw to zacząć uprawiać jakiś fajny sport? wink

9

zmieniłam mój sposób żywienia, nie jem kolacji, tłustych potraw.
Ja bardzo szybko przybieram na wadze,ale też bardzo szybko zrzucam.

Teraz z 7 kg, zostało mi tylko 4.

10

Dołączam do Was kobietki sprzed ciazy wazylam 60 kg przy wzroscie 165 cm, po ciazy waga 67kg aaaa teraz 70 kg !!!! jak stanelam na wage zalamalam sie... nigdy tyle nie wazylam... sprzed ciazy waga góra siegala 63 kg aaa teraz....:/ mam druga brode i wogóle masakra jakas totalna... hmm  co do diety białkowej lekarka powiedziała mi że coraz wiecej przychodzi do niej pacjentek z problemami jelit które stosowały diete białkowa tzw. Dukana... Ostatnio jem mało .. najgorsze te słodycze:/ Postanowilam kupic sobie sprzet sportowy, moze to zadziała... o bieganiu nie ma mowy bo siedze z dzieckiem 24 h na dobe. Ale chyba najlpeszym sposobem to zaprzestanie podjadaniu słodyczy. Moja znajoma nie je zadnych słodkosci, zaczela stopniowo obnizac cukier w kawie , herbacie aż zaprzestała słodzic. Duzo wody mineralnej to przedewszystkim i widac po niej efekty... Kurcze ja tez bede musiala wziasc sie za siebie, jak nigdy nie przeszkadzało mi to że mialam wiecej ciałka to teraz powoli sie załamuje ...

11

Moje własne zasady, które wypracowałam na przestrzeni lat. Są banalnie proste :

Pierwsza zasada odchudzania to taka, ze nikt za Ciebie nie schudnie. Wobec tego nie ma co prosić o pomoc swojego męża/partnera/siostrę/rodziców . Dlaczego? Ba za każde swoje niepowodzenie będziesz obwiniać wszystkich a nie siebie. A więc po co stwarzać niepotrzebne kłótnie?

Stań nago i zmierz się w centymetrem ile masz w biuście, w pasie, w biodrach, w nodze. Oczywiście mierz w najszerszych miejscach. Swoje wymiary zapisz na karteczce. Tak abyś z czasem mogła porównać wyniki.  Jeśli nie masz dobrej wagi to odpuść sobie ważenie( mi trafiła się taka felerna, że załamywałam się przy każdym ważeniu i w ten sposób odbierało mi to motywację do walki z kg.)

Nie ma co wierzyć w diety cud, suplementy diety bo one nic nie dają. Podstawą diety jest zmiana nawyków żywieniowych i ćwiczenia ! Jeśli wierzysz, że Chrom, Bio-Cla, Linea czy co tam jeszcze sprawi, że pozbędziesz się zbędnych kg bez wysiłku to jesteś w błędzie.

Jeśli chodzi o samą dietę to jak powiedziała Vinnga musisz wybrać własna metodę odchudzania.

12

wiesz co miałam podobny problem,nie miałam dużej nadwagi ale już wszystko zmierzało w kierunku poważnych problemów(164 cm i 69 kg przy czym miałam ogromne piersi rozmiar E wiec zawsze się śmieje że chyba one najwięcej ważyły),moje odchudzanie zaczęło się od wizyty u dietetyczki(do Herbalife),przez około pól roku schudłam 7 kg na samej diecie (na niskim indeksie glikemicznym +specjalne koktajle na śniadanie i kolacje Herbalife  i błonnik duże ilości błonnika) ,potem przestałam już chodzić ponieważ za dużo mnie to kosztowało ale od tamtej pory schudłam własnymi silami ,u dietetyczki nauczyłam się nowych nawyków żywieniowych.bardzo ważny jest ruch ja od dwóch miesięcy jeżdżę codziennie na rowerku stacjonarnym(akurat mam te możliwość) i powiem Ci że też było mi się ciężko zmotywować ale gwarantuje Ci ze jakbyś zaczęła chudnąć to po pierwszym utraconym kilogramie będziesz miała zacięcie żeby dalej chudnąć (ja raz w tygodniu ważyłam się i mierzyłam w biuście ,talli i udach jak widziałam efekty miałam parcie na więcej!) ,ważne są wizualizacje przed snem wyobrażaj sobie jaka jesteś szczupła,piękna,zgrabna jak się wszyscy zachwycają jak ślicznie wyglądasz ,to bardzo pomaga!!!wierz mi.a no i jeszcze jedna rzecz która mnie zmotywowała żeby się wziąć za siebie zacząć zdrowo jadać i ćwiczyć: to oglądanie programów o bardzo otyłych osobach które plączą i ubolewają do jakiego stanu doprowadziło ich obżarstwo,patrze i mowie sobie w duchu"ćwicz i zdrowo jedz żeby tak nigdy nie wyglądać" tak wiec teraz ważę 59 kg(ale jeszcze ze dwa kg w dol i będę zadowolona,)wyglądam o niebo lepiej:)Wam tez się uda powodzenia!

13

malinka90 napisał/a:

Dołączam do Was kobietki sprzed ciazy wazylam 60 kg przy wzroscie 165 cm, po ciazy waga 67kg aaaa teraz 70 kg !!!! jak stanelam na wage zalamalam sie... nigdy tyle nie wazylam... sprzed ciazy waga góra siegala 63 kg aaa teraz....:/ mam druga brode i wogóle masakra jakas totalna... hmm  co do diety białkowej lekarka powiedziała mi że coraz wiecej przychodzi do niej pacjentek z problemami jelit które stosowały diete białkowa tzw. Dukana... Ostatnio jem mało .. najgorsze te słodycze:/ Postanowilam kupic sobie sprzet sportowy, moze to zadziała... o bieganiu nie ma mowy bo siedze z dzieckiem 24 h na dobe. Ale chyba najlpeszym sposobem to zaprzestanie podjadaniu słodyczy. Moja znajoma nie je zadnych słodkosci, zaczela stopniowo obnizac cukier w kawie , herbacie aż zaprzestała słodzic. Duzo wody mineralnej to przedewszystkim i widac po niej efekty... Kurcze ja tez bede musiala wziasc sie za siebie, jak nigdy nie przeszkadzało mi to że mialam wiecej ciałka to teraz powoli sie załamuje ...

Malinka jeśli spędzasz dużo czasu w domu  dzieciątkiem to polecam hula hop,naprawdę działa cuda,bardzo ładnie wyszczupla talie i wzmacnia brzuch,co do Dukana to tez znam kilka osób które po tej diecie niestety maja duże problemy zdrowotne wiec uważam ze lepiej się odchudzać zdrowo a dłużej niż szybko spektakularnie a potem mieć problemy ze zdrowiem.ps duże ilości wody mineralnej w ciągu dnia to podstawa.

14

albo skakanka to dobra rzecz i wlasnie kupie sobie taka sportowa wink

15

malinka90 napisał/a:

albo skakanka to dobra rzecz i wlasnie kupie sobie taka sportowa wink

ja niestety nie mogę skakanki ze względu na lędźwie...ale naprawdę za niewielkie pieniądze można sobie kupić "zabawkę "która naprawdę bardzo pomaga schudnąć:)

16

Witam smile opowiem swoją historię :* Mam wzrost 168 i ważyłam 68 kg teraz ważę 55 smile
Motywowałam się tym że będę szczuplejsza i zgrabniejsza smile
Gdy ciuch na mnie wisiał 1 cm cieszyłam się jak dziecko smile i poszło gładko smile
Ograniczyłam do minimum słodycze (nie słodzę herbaty itp ) i tłuste potrawy smile
polecam.

17

do picia polecam herbatkę z kopru włoskiego ,ewentualnie jakieś inne ziółka na trawienie i ogólnie uważam że wszelkie herbatki są 100 razy lepsze niż połykanie cudownych pigułek.także dziewczyny pijcie herbatki ziołowe bo dzięki temu dostarczycie organizmowi dużo płynów no i dla zdrowia.:)

18

Kochana ile ważyłaś wcześniej ile ważysz teraz i jaki masz wzrost?i jeszcze jedno ile masz lat jeśli wolno zapytać? czy zaczęłaś ostatnio brać jakieś leki ,bądz tabletki antykoncepcyjne?

19

axi napisał/a:

Kochana ile ważyłaś wcześniej ile ważysz teraz i jaki masz wzrost?i jeszcze jedno ile masz lat jeśli wolno zapytać? czy zaczęłaś ostatnio brać jakieś leki ,bądz tabletki antykoncepcyjne?

wcześniej 58, 60 a teraz 66kg. Wzrost 168.
Teoretycznie źle nie wyglądam,ale tak się czuję...ale
za tydzień zaczynam diete białkową.Skuteczna, a poza tym lubię nabiał,sery,otręby,więc może dam radę.

I przytyłam tak od czasu kiedy biorę leki (choruję na niedoczynność tarczycy).

20

Mi też czasami brakuje motywacji w tych sprawach, ale że już jakiś czas temu zaczął się nowy rok postanowiłam się poważnie za siebie wziąć i do wiosny mam zamiar zrzucić 5 kilogramów smile Jestem zdeterminowana bo mam też kilka innych celów i wszystkie zapisałam w kalendarzu - wykreślone są już dwa więc idę do przodu smile Wracając do odchudzania - przyda się połączenie diety z ćwiczeniami fizycznymi smile Staram się też dużo spać, ale niestety nie zawsze wychodzi smile Zastanawiam się też nad czymś w rodzaju wczasów odchudzających nad morzem smile W jastrzębiej Górze jest Promavera, gdzie oferują takie właśnie wczasy i myślę, że jak tylko będę miała trochę wolnego w pracy - wybiorę się tam z koleżankami smile

21

nic tak nie motywuje jak widok koleżanki, która ostatnio schudła, mówię wam:)

22

Motywacja do odchudzania.
-Powiesić swoje zdjęcie na lodówce,gdzie wyglądamy bardzo nieatrakcyjnie,a obok fotę pięknej modelki,aktorki itp.
-zakupić fajny ale o rozmiar mniejszy ciuszek
Powodzenia:)

23

zastanawiam sie czemu sobie odmawiacie jedzenia? wszystko jest dla ludzi. zamiast na sile obnizac metabolizm dieta zacznijcie palic kcal. zapisywac sie na basen,silownie,fitness a gdy temperatura wskoczy na + na jakas bieznie szkolna i po godzinach lekcyjnych ( zazwyczaj o 17.00 juz zajec niema) mozna sobie potruchtac. w pracy zrobcie "w miedzy czasie" 3 serie po20 powtórzeń przysiadow. w domu brzuszki.

24

ja 3 razy w tygodniu zaczełam chodzic na areobik, nie odmawiam sobie jedzenia jem poprostu mniejsze porcje i nie jem po 18 zobaczymy co z tego bedzie..

25

Kobietka89,bedzie dobrze.Moim zdaniem powinnaś po pewnym czasie widzieć różnicę po ciuchach.Aerobic 3 razy w tyg.swobodnie wystarczy.I plus,bo wzmocnisz mięśnie i kondycję.

26

Zamyslona39 areobik w moim przypadku byl rewelacyjnym pomyslem , przede wszystkim czuje się lepiej (robie cos dla siebie , miesnie i kondycja masz racje..:)
a zmiane w ciuchach mam nadzieje ze niedlugo zauważe:)

27

Kobietka89,na pewno zobaczysz efekty  smile.Czego Ci bardzo życzę.

28

dla mnie motywacją była np. jakaś większa uroczystośc typu ślub kuzynki na którym chciałam dobrze wyglądac, albo np. zbliżające sie wakacje na przełomie czerwca i lipca wybieram sie nad ciepłe morze i musze do tego czasu spasc do rozmiaru 36 te wakacje są obecnie dla mnie najwieksza motywacją. Moze Tobie równiez zapowiada sie np. jakis slub lub zbilizające sie wakacje
powodzenia!

29

Mam 168 cm wzrostu i ważę 75 kg. sad Od dłuższego czasu próbuję schudnąć, ale nie potrafie, a kiedy uda mi się zrzucić pare kg po pewnym czasie znowu wracają. Nie wiem czy brak mi motywacji, czy jestem za słaba psychicznie. Nie czuje się dobrze w swoim ciele. Jak mam zabrać się do diety żeby naprawdę się udało. Pomóżcie..

30

Ja mam 167 cm wzrostu i kiedyś ważyłam 78 kg. Od 2 lat z tolerancją 2 kg ważę 55 kg ;D próbowałam w życiu różnych diet aż trafiłam na Panią dietetyk w moim mieście. Mówią, że drogo? hmmm czy 60 zł miesięcznie to dużo za takie efekty? Żadnych koktaili, żadnych leków czysta dieta pod kontrolą lekarza w 9 miesięcy schudłam 23 kg i od tamtej pory nie przytyłam ;D także nie poddajcie się bo naprawdę warto smile

31

Zgadzam się! Tez odchudzałam się pod okiem dietetyka i uważam, ze tak jest o wiele łatwiej i skuteczniej. Przede wszystkim można liczyć na specjalnie dobrana dietę, specjalistyczne pomiary poziomu tkanki tłuszczowej masy mięśniowej, wody w organizmie itp, opiekę lekarza i co miesięczne kontrole. Mnie osobiście regularne wizyty  bardzo zmotywowały i pomagały utrzymać dyscyplinę w jedzeniu. Chodziłam do dietetyka w Centrum Leczenia Otyłosci i polecam - maja tam świetnych specjalistów, ktorzy wiedzą jak prowadzić pacjenta, żeby efekty były nie na chwile, ale zeby schudnąć na zawsze i więcej juz nie przytyć. Wizyty przy BMI większym niż 30 są refundowane przez NFZ. Ja przy 168 cm wzrostu wazyłam 80 kg, teraz już tylko 65:)

32

Witam drogie panie myślę że przy odchudzaniu potrzebna jest silna wola i ruch i to wystarczy nie potrzeba nic więcej. 1 marzec 132 kg  25 lipiec 111kg cel 105 więcej mi nie potrzeba

33

Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa.

Ja niestety tez mam problem z waga. Mam 26 lat,160cm i w ciagu 7 miesiecy przytylam 11kg z 64 na 75kg sad Nie jem chleba,nie jem cukru,slodycze bardzo sporadycznie. Mam malo ruchu,ale nadrabiam to jezdzac na orbtreku przynajmniej 4 razy w tygodniu po 30min. Wczesniej utrzymywalam swoja wage. Teraz mam wrazenie jakbym puchla. Zdrowo sie odzywiam,b.duzo owocow,otreby pszenne,platki fit,czasami gotowane miesko,duzo ryb poniewaz obecnie mieszkam w Norwegii. I od kad tam zamieszkalam to zaczelam tyc. Fakt przyjmuje kilka lekow hormonalnych bo staram sie o dzidzie i dlatego rowniez chce zdrowo sie odzywiac i byc sprawna fizycznie.Wiec nie chce zwalac winy na leki. Pomozcie mi,czy popelniam jakis blad? Czy za malo sie staram? Bo po tym wszystkim zaczyna naprawde brakowac mi motywacji.Za 2 miesiace biore slub i zrobie wszystko zeby chociaz 5 kgmi spadlo smile

Bede wdzieczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam

34 Ostatnio edytowany przez małanieśmiała1234 (2013-04-24 21:49:51)

madziunia0206 napisał/a:

Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa.

Ja niestety tez mam problem z waga. Mam 26 lat,160cm i w ciagu 7 miesiecy przytylam 11kg z 64 na 75kg sad Nie jem chleba,nie jem cukru,slodycze bardzo sporadycznie. Mam malo ruchu,ale nadrabiam to jezdzac na orbtreku przynajmniej 4 razy w tygodniu po 30min. Wczesniej utrzymywalam swoja wage. Teraz mam wrazenie jakbym puchla. Zdrowo sie odzywiam,b.duzo owocow,otreby pszenne,platki fit,czasami gotowane miesko,duzo ryb poniewaz obecnie mieszkam w Norwegii. I od kad tam zamieszkalam to zaczelam tyc. Fakt przyjmuje kilka lekow hormonalnych bo staram sie o dzidzie i dlatego rowniez chce zdrowo sie odzywiac i byc sprawna fizycznie.Wiec nie chce zwalac winy na leki. Pomozcie mi,czy popelniam jakis blad? Czy za malo sie staram? Bo po tym wszystkim zaczyna naprawde brakowac mi motywacji.Za 2 miesiace biore slub i zrobie wszystko zeby chociaz 5 kgmi spadlo smile

Bede wdzieczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam

Cześć Madziunia smile Ja niedawno też zaczęłam pracować nad sobą. Bez radykalnych zmian, po prostu więcej ruchu, to znaczy siłownia raz w tygodniu, 2 razy w tyg rower po 10 km, i raz w tygodniu długi spacer z psiakiem. Co do żywienia, też jem dużo warzyw i owoców, przez to że jestem wegetarianką, z tym że słodycze ograniczyłam do minimum i nie jem po 20.
Co do Twojej sytuacji, myślę że powinnaś więcej się ruszać, siłownia jest stosunkowo tania a daje dużo motywacji i mnóstwo radości, przyjemności wbrew pozorom wink Myślę, że dobrze by było też gdybyś znalazła jakąś koleżankę, która przyłączyła by się do Cb to też pomaga.
Bardzo dobrze się odżywiasz, jak mówisz, więc nie było by problemu gdyby nie hormony. Dlatego, wystarczy, że zaczniesz aktywniej spędzać czas, bo jeśli chodzi o gubienie kilogramów, to 30 min to troszke za mało. Mięśnie spalają tkankę tłuszczową,  dopiero po 25 min średnio intensywnego treningu, bo do tego czasu utlenione zostają węglowodany. Poza orbitrekiem możesz chodzić z ukochanym na dłuższe spacery, zamienić samochód czy autobus na rower albo piechotę.
Nie martw, się nie masz wiele do zmiany a 2 miesiące ,przy Twoich staraniach, to sporo czasu wink
Trzymam kciuki za Cb, a Ty trzymaj za mnie, na pewno Nam się uda! big_smile Powodzenia!
PS Mam przyjaciółkę która też przyjmuje leki hormonalne, zaczęła się więcej ruszać, a odżywiała się dobrze, i zaczęło to dawać rezultaty  wink

35

W życiu wiele razy próbowałam stracić na wadze. Udawało mi się ale waga wracała. Ponad 3  lata temu ostatecznie rozprawiłam się ze swoją nadwagą. Mój życiowy rekord przy wzroście 176 cm to 96,5 zjechałam do 58, powoli, systematycznie. Zdrowo odżywiając się i dużo ćwicząc.

30 minut ćwiczeń to o wiele za mało, organizm nie zaczyna spalać tkanki tłuszczowej
jedząc zdrowo też można tyć, zdrowe produkty też są wysoko kaloryczne i łatwo z nimi przegiąć.

36

Czasem trudno się zmotywować do ćwiczeń... póki nie kupiłam sobie piłki rehabilitacyjnej miałam problem z motywacją. Teraz staram się ćwiczyć regularnie z piłką...

37

polecam odchudzanie z kimś, w grupie siła smile

38

Moim problemem były duze uda. Po namowie siostry zdecydowałam się na zabieg kriolipolizy. Zdecydowałam się na Vici Clinic w Krakowie, gdzie bardzo profesjonalnie obsłużyła mnie Pani Kamila. Jestem już po pierwszym zabiegu i już widzę efekty - jeszcze nie chcę się mierzyć, ale wydają się smuklejsze. Zawsze takie efekty zabiegów motywują smile

39

Fiołek80 napisał/a:

Najlepiej z koleżanką i jeszcze do tego wspólnie chodzić na fitness smile

40

Fiołek80 napisał/a:

Dokładnie tak - ja dopóki nie skorzystałam z pomocy osób kompetetnych i społeczności na liofitness. Dziewczyny są super smile Zawsze mogę do nich zwrócić się o radę i pomoc, podpowiedź. Dieta nie jest taka straszna jak na początku myślałam a treningi w filimkach bomba- dla mnie to ogromna pomoc smile

41

mnie motywują  metamorfozy - zdjęcia przed i po.

42

Znaleźć sobe kolezanke, która będzie z nami biegała smile Samodzielnie jest bardzo nudno biegac. Z kolezanką biega mi się osobiście o wiele lepiej. Mam wiekszą ochotę ( jak kolezanka nie ma czasu to właczam sobie muzykę). No i zainstalowałam sobie pokemon go i codziennie sobie łapię pokemony big_smile Mam większego powera do biegania. No i warto jest sobie rówinez kupić błonnik. Od kiedy biorę to zauwazyłam,że o wiele łatwiej jest mi zrzucić te zbędne kilogramy.

43

Pewnie fajnie biegac z kolezanką, ale jak takowa się nie znadzie, to warto mimo wszystko biegac samemu, to nawet ma swoje plusy - biegniesz własnym tempem, kiedy chcesz, na uszach słuchaweczki, itd. smile

44

A czy do odchudzania potrzebna jest jakas wieksza motywacja niz lustro?...

zdjęcia  robione na spontana są lepsze  bo jednak przed lustrem jak się stoi wyprostowanym, to tez jest trochę inaczej.

46

Iceni, czasem ktoś chce zgubic pare kilo, ze wzgl zdrowotnych, mimo ze w lustrze wygląda calkiem ok ;]

47

Iceni napisał/a:

A czy do odchudzania potrzebna jest jakas wieksza motywacja niz lustro?...

Dla mnie o wiele wazniejsza niz wyglad jest wygoda - zwyczajnie niewygodnie sie chodzi, kiedy uda sie stykają, a cycki i boczki falują przy kazdym podskoku;)

48

Benita72 napisał/a:

Iceni, czasem ktoś chce zgubic pare kilo, ze wzgl zdrowotnych, mimo ze w lustrze wygląda calkiem ok ;]

Nie, nie... nie ma takiej nadwagi, ktora by gorzej wplywala na zdrowie niz na wyglad tongue ("Pare kilo" nadwagi dla zdrowia nie ma zadnego znaczenia, chyba ze to male dziecko tongue ). Dla wygladu, jeżeli ktos ma tendencje do tycia w talii - moze juz byc widoczne.

Jakkolwiek motywacja wychodzi od nas samych - wszystko, co robimy jest tylko konsekwencja podjetej decyzji a nie towarzystwa kolezanek czy grupy fitnesowej.

Pytanie "jak sie zmotywowac do odchudzania" to troche jak "jak sie zmotywowac do mycia" tongue wystarczy zrozumiec, że to zdrowotnie i wizualnie pewnego dnia zacznie "śmierdzieć" tongue

49

Iceni napisał/a:
Benita72 napisał/a:

Nie, nie... nie ma takiej nadwagi, ktora by gorzej wplywala na zdrowie niz na wyglad tongue P

No moooze smile Temat obecnie mi bliski, bo po urlopie znow portki zrobily się lekko za ciasne w pasie ...;)

50 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2017-07-24 16:55:32)

Jak się zmotywować?: przede wszystkim uświadomić sobie że każdy nadprogramowy kilogram to jak powieszenie na sobie ciężarka, czyli w przypadku posiadania np. 10-kilogramowej nadwagi taki człowiek ma na sobie uwieszone z 10 takich ciężarkow (hantelek), a 30-kilogramowej aż 30 ciężarków (hantelek). Jaka korzyść wynika ze zrzucenia wagi? - poczucie lekkości. Wystarczy wyobrazić sobie że wchodzi się pod górę z ciężkim plecakiem i bez niego. Oczywistością jest że w drugim przypadku nie będzie to aż tak męczące.

Inne zalety bycia szczupłym:
- byle 'szmaty' wygladają lepiej na szczupłym niż gustowne ubrania na osobie z nadwagą/otyłym
- wrażenie lekkości
- wrażenie czystości spowodowane mniejszą potliwością

Związane bardziej z jedzeniem: im człowiek mniej je, tym mniej mu się chce, i im mniej człowiek je, tym lepiej mu (w domyśle: uznane wcześniej za byle co pożywienie) smakuje.

Warto wspomnieć również o tym że przykre 'ssanie' w żoładku występuje jedynie na początku odchudzania, a po pewnym okresie zupełnie zanika.

Co prawda problem otyłości czy nadwagi (wg bmi) nigdy mnie nie dotyczył, ale nawet róznice w obrębie tzw. prawidłowej wagi przynoszą dużo korzyści jeśli chodzi o samopoczucie, bo z górnego progu prawidłowej wagi do dolnego mamy przeważnie aż 17 kg.

51

Ja kiedyś zgromadziłam w jednym folderze wszystkie zdjęcia, które najchętniej zakopałabym pod ziemią. I na pulpit z nimi big_smile Efekt gwarantowany, tak szybko po cukiereczki nie sięgam.

52

Ja wyrzuciłam wszystkie spodnie, spodnice, sukienki etc. , ktore były na mnie luźne. I systematycznie kontynuuje ten zwyczaj - w szafie jest tylko to, co jest dopasowane lub odrobinę za ciasne - w takim przypadku jesli utyje to bede musiala chodzic z golym tylkiem big_smile

Zostawilam sobie tylko jedne spodnie w najwiekszym rozmiarze jaki nosilam jako ostrzezenie tongue

53

Nie potrafiłam schudnąć bez dietetyka. Moje życie to ciągła sinusoida obżerania się i głodówek. Z Natur House nauczyłam się po prostu jeść. Cotygodniowe mierzenie i ważenie było ogromną motywacją. Plus musiałam spowiadać się z tego, co jadłam. Wszystko zapisywałam w zeszycie, który zabierałam na wizytę. Gdy miałam ochotę zjeść coś złego myślałam „Nie, nie chce mięć w dzienniku chipsów i coli. Chcę być z siebie dumna tak jak tydzień temu”. Ważę teraz 58 kg a moje życie nie kręci się już wokół jedzenia.

54

ja mam tak że jak jumż zacznę to potem mi szkoda tego zaprzepaścić ;p i robie dalej, nie moge tylko rpzestać, odpuścić bo potem zawalam

55

kormak39 napisał/a:

Znaleźć sobe kolezanke, która będzie z nami biegała smile Samodzielnie jest bardzo nudno biegac. Z kolezanką biega mi się osobiście o wiele lepiej. Mam wiekszą ochotę ( jak kolezanka nie ma czasu to właczam sobie muzykę). No i zainstalowałam sobie pokemon go i codziennie sobie łapię pokemony big_smile Mam większego powera do biegania. No i warto jest sobie rówinez kupić błonnik. Od kiedy biorę to zauwazyłam,że o wiele łatwiej jest mi zrzucić te zbędne kilogramy.

Tak dla ciekawości zapytam się. Jaki konkretnie błonnik bierzesz? Bo mam w tabletkach i już od miesiąca praktycznie biorę i wydaje mi się,że to jakieś placebo jest. Miał działac ale nie działa wcale sad

56

Ja po prostu jak widzę na ulicy naprawdę łądną kobietę, dobrze ubraną, szczupłą to trochę zdrowo zazdroszczę i mam motywację do tego, aby ćwiczyć.

57

grunt do odpowiednia motywacja big_smile  ja lubie popatrzec na ludzi przed i po i wierzyc ze ja tez dam rade big_smile z dietami musisz uwazac... ja na wielu dietach mam zaparcia i wtedy nic nie dziala poza piciem dicopegu 10g, dobrze jest skonsultowac diete z dietetykiem i byc pod scisla kontrola lekarza

58

mnie pomagały moje zdjęcia  na których wyglądałam niezbyt fajnie. W ogóle oglądnie zdjęć również innych ludzi, którzy prezentują efekty przed i po diecie, to fajna sprawa.

59

Chętnie kupuję produkty ekologiczne, przede wszystkim produkty odzwierzęce, ale też warzywa, owoce i kasze. Największą różnice wyczuwam w mięsie (w końcu mięso bez nadmiaru wody i soli), jajach i owocach (ten zapach!). Mieszkam w Niemczech i tu produkty ekologiczne baaardzo się przyjęły, są markety ekologiczne, a w mojej okolicy są 2 supermarkety ekologiczne i jeden market, także jest w czym wybierać.

60

Fiołek80 napisał/a:

Święta prawda. Hej, dziewczyny, ja także mam problem z motywacją i przeglądając dziś sieć, trafiłam na tego gościa. Może to jest jest wyjście z sytuacji? Wejdźcie na YouTube, dalej wpiszcie  "Jak schudnąć 25 kg, czyli postanowienie Grubasa." Dla mnie bomba, będę mu kibicować.

61

W tabletkach nie polecam. Również mam kiepskie doświadczenia. Znacznie lepszy jest w suszu. Rozpuszczasz soie łyżeckę czy dwie codziennie w szklance ciepłej wody i pijesz. O wiele lepsze dzialanie. Najlepszy jest tan na bazie babki ( na przykład fibra vitale).

62

Ja chce się zapisać na siłownię, bo z pracy mam multi sport, ale nie wiem czy wytrwam sad

63

Jeżeli brak Ci motywacji, najlepszym rozwiązaniem jest zapisanie się na jakieś ćwiczenia. Będziesz w grupie, więc nie ma możliwości obijania się. Jak już wejdziesz w rytm zobaczysz ile przyjemności Ci to sprawi i oczywiście zmotywuje Cię do dalszych działań smile

64

Źle do tego podchodzisz... Wcale nie musisz głodować albo odmawiać sobie smacznych potraw...  Wystarczy, że ułożysz sobie dobrze zbilansowaną dietę z lekko ujemnym bilansem kalorycznym i będziesz chudła a to czy będzie smacznie zależy od Ciebie, w sieci jest mnóstwo przepisów na zdrowe i smaczne potrawy

65 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-11-23 14:17:57)

najlepiej znaleźć sobie partnera do treningów żeby się wzajemnie motywować. Poza tym do ćwiczeń trzeba uzupełniać braki witamin.Ja stosuje kroplówkę witaminową z kliniki spam. Dostaje po niej kopa energii i mam lepsze nastawienie do kontynuowania treningów wink

Posty [ 1 do 65 z 67 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Jak zmotywować się do odchudzania

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023