DarekFDD napisał/a:JohnyBravo777 napisał/a:Modlitwa, jakis wlasny projekt lub hobby i powrot do bycia dumnym z siebie czlowiekiem - pamietasz jeszcze jakie to uczucie? - a nie wiezniem wlasnych pokus, ktorego byle przecietne gowno, ktore ma cipe pare razy dotknie, skasuje gruba kase za lekka prace po czym wysmieje z kolezankami, ze dobrze, ze sa tacy frajerzy bo by mialy ciezej za mniej kasy w normalnej pracy.
Ja uważam, że 300 zł za dostęp do młodej atrakcyjnej kobiety to nie jest wysoka cena. Za 300 zł jest pełna godzina z taka dziewczyna. Ale przyznam ze masz troche racji z tym wiezieniem wlasnych pokus. Uwazam ze poped nie jest fajny. Zwlaszcza dla przegrywow jak ja. To nie jest jedzenie oddychanie, ze mozna samemu realizowac. Niestety.
Ale bez jedzenia i oddychania sie umiera a bez masturbacji reka lub pochwa kobiety mezczyzna moze czuc sie nawet lepiej 
Bogactwo i bieda sa w glowie - jesli uwazasz, ze Ci czegos brakuje to bedziesz cale zycie w transie oddawal swoj spokoj mysli, czas i energie na zdobywanie tego.
Jesli uwazasz, ze masz czegos tyle, ze nie masz co z tym zrobic to bez problemu z tego, swiadomie, na swoich zasadach, zrezygnujesz i odblokujesz spokoj mysli, czas i energie na istotniejsze cele.
Poki co gonisz fantazje liczac, ze sie nimi kiedys nasycisz - ale fantazje sa puste a pustym sie nasycic nie da.
Nie potrzebujesz wykonywac kosztownych, pustych aktywnosci w rzeczywistosci aby zmienic to co o sobie myslisz - mozesz to zmienic zaczynajac w swojej glowie.
A najlepsza zmiana nie jest zmiana myslenia z "jestem przegrywem bo X, Y, Z" na "jestem zwyciezca bo X, Y, Z" tylko z "jestem przegrywem bo X, Y, Z" na "jakie to ma w ogole znacznie? Czas zajac sie jakims problemem, ktory odkladam".