CFS a wahania cukru ? czy ja sama sobie pogarszam stan? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » CFS a wahania cukru ? czy ja sama sobie pogarszam stan?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: CFS a wahania cukru ? czy ja sama sobie pogarszam stan?

Od kilku dni myślę o tym moim ostatnim ataku hipoglikemii i zaczęłam się zastanawiać nad jedną rzeczą.

Czy to możliwe, że ja sama sobie pogarszam stan przy tym całym CFS przez te wahania cukru?

Bo zauważyłam pewien schemat u siebie. Najpierw przez kilka dni jem mało albo nieregularnie, bo jestem zmęczona i nie mam siły nawet gotować. Czasami potrafię pół dnia prawie nic nie zjeść, bo nie mam energii wstać i coś zrobić. A potem nagle zjem coś słodkiego, żeby szybko podnieść energię.

I wtedy zaczyna się jazda.

Najpierw chwilowo jest lepiej, a potem nagle spadek cukru, osłabienie, drżenie, mroczki przed oczami i to uczucie jakby zaraz miało się zemdleć. Ten ostatni atak to był chyba najgorszy jaki miałam. Naprawdę się wystraszyłam.

I zaczęłam się zastanawiać czy przy moim chronicznym zmęczeniu takie wahania cukru to nie jest dodatkowy problem.

Bo organizm i tak jest już wykończony przez to ciągłe zmęczenie. Ja mam wrażenie jakbym codziennie funkcjonowała na jakiejś rezerwie energii. A jak jeszcze dojdą takie spadki cukru to już w ogóle jest dramat.

Czasami się zastanawiam czy gdybym jadła bardziej regularnie to czy to zmęczenie byłoby chociaż trochę mniejsze.

Problem jest taki, że przy CFS nawet przygotowanie jedzenia potrafi być dla mnie wysiłkiem. Są dni kiedy po prostu nie mam siły gotować. Wtedy jem coś na szybko albo właśnie coś słodkiego żeby podnieść energię.

I może to jest błędne koło.

Zmęczenie → jem nieregularnie → spadki cukru → jeszcze większe zmęczenie.

Nie wiem czy ktoś z was też tak ma przy CFS?

Lekarze skupiają się głównie na badaniach, wirusach, hormonach itd., ale ja zaczęłam się zastanawiać czy styl jedzenia też może mieć tutaj duże znaczenie.

Bo ja naprawdę nie chcę już przeżyć takiego ataku jak ostatnio. Myślałam, że zemdleję.

Może powinnam bardziej pilnować regularnych posiłków, tylko pytanie jak to zrobić kiedy człowiek nie ma siły wstać z łóżka.

Czasami mam wrażenie, że przy tej chorobie nawet tak prosta rzecz jak jedzenie staje się problemem.

Ciekawa jestem czy ktoś z was z CFS zauważył związek między wahaniami cukru a nasileniem zmęczenia?

Bo zaczynam podejrzewać, że mój organizm nie lubi takich huśtawek.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: CFS a wahania cukru ? czy ja sama sobie pogarszam stan?

Jesus Christ, stop babbling already!

Zwróć się do lekarza z prośba o leczenie w ośrodku zamkniętym, bo Ty naprawdę masz nieźle zrąbany beret. Ciebie trzeba zamknąć i to w trybie natychmiastowym, wariatko.

3 Ostatnio edytowany przez Alice1 (2026-03-05 19:19:07)

o jeeej Duchu H dlaczego tak ? Dziewczyna ma problemy z tym cukrem a ty tak ja jedziesz jakby ci zayebala kase

4 Ostatnio edytowany przez Duch H. (2026-03-05 19:19:51)

Alice1 napisał/a:

o jeeej Duchu H dlaczego tak ? Dziewczyna ma problemy z tym cukrem a ty tak ja jedziesz jakby ci zyebala kase

Nie umiesz czytać? Pączkują te Julki tutaj jak pantofelki w szkle z ciepłą wodą. Jedna głupsza od drugiej, same świry.

5 Ostatnio edytowany przez Alice1 (2026-03-05 19:23:45)

ta yhym
Siedzi baba na cmentarzu,
Moczy nogi w kałamarzu.
Przyszedł duch, babę w brzuch,
Baba fik — a duch znikł.

6 Ostatnio edytowany przez Alice1 (2026-03-05 19:28:01)

ta  focia z babeczka z kubeczkiem blondyneczka tu na forum podobna jest do mojej siostry xD chodzi o ten dzial Kuchnie swiata przepisy kulinarne smile

7

Julcia zycze Ci zebys wyszla z tego ja nie wiem co Ci doradzic trzymaski pa smile

Alice1 napisał/a:

Julcia zycze Ci zebys wyszla z tego ja nie wiem co Ci doradzic trzymaski pa smile

Dzięki, chociaż w chorobie niestety samo "powodzenia"  nie wystarczy.

To nie ja pisałam,ale naprawde doceniam,że chociaz jedna osoba na swiecie probuje mnie naśladować  big_smile

10

Kurde ja za mloda tu zeby odroznic , ktora to Julcia prawdziwa ale dla mnie ona jest mila wiec nie mam zamiaru jej dokuczac

11 Ostatnio edytowany przez Alice1 (2026-03-05 22:04:42)

Duch H. napisał/a:
Alice1 napisał/a:

o jeeej Duchu H dlaczego tak ? Dziewczyna ma problemy z tym cukrem a ty tak ja jedziesz jakby ci zyebala kase

Nie umiesz czytać? Pączkują te Julki tutaj jak pantofelki w szkle z ciepłą wodą. Jedna głupsza od drugiej, same świry.

Nie zaczailam Duch o czym pisales bo tak jak juz wspomnialam za krotko tu jestem zeby wiedziec czy to Julcia czy nie smile Ale chyba ta prawdziwa to ta co ma duzo postow nabitych  w av wink

Alice1 napisał/a:
Duch H. napisał/a:
Alice1 napisał/a:

Nie zaczailam Duch o czym pisales bo tak jak juz wspomnialam za krotko tu jestem zeby wiedziec czy to Julcia czy nie smile Ale chyba ta prawdziwa to ta co ma duzo postow nabitych  w av wink

To nie jestem ja,ale ktoś ma talent w nasladowaniu mnie big_smile

A moim zdaniem Julia LIVE in UK czyli mój Podszyw oraz duch h to jedna i ta sama osoba. Najpierw udaje mnie a później pisze sam/a raczej sama ze sobą i jeszcze sie sama wyzywa- to juz jest schizofrenia level hard big_smile

14

Szczerze to wstyd i paskudne zachowanie z Twojej strony... Ktoś naprawdę ma problemy zdrowotne, a ty podszywasz się pod tą osobę papugując i robiąc jakieś Show.
Wydaje mi się, że masz problemy ze swoją tożsamością. Zamiast mówić za siebie, udajesz kogoś innego.
Jeśli nie masz jaj by stworzyć SWÓJ WŁASNY PROFIL i mówić O SWOICH PROBLEMACH, to skończ się tu wypowiadać, bo nie wiem czy wiesz ale Kradzież Tożsamości jest karalne.
Naprawdę nie rozumiem, jak można mieć takie problemy, by uważać, że to jest w ogóle ciekawe i z tego korzystać. Żenada.

15

Alice1 napisał/a:

ta yhym
Siedzi baba na cmentarzu,
Moczy nogi w kałamarzu.
Przyszedł duch, babę w brzuch,
Baba fik — a duch znikł.

big_smile

16 Ostatnio edytowany przez Duch H. (2026-03-07 12:27:07)

Julia life in UK napisał/a:

A moim zdaniem Julia LIVE in UK czyli mój Podszyw oraz duch h to jedna i ta sama osoba. Najpierw udaje mnie a później pisze sam/a raczej sama ze sobą i jeszcze sie sama wyzywa- to juz jest schizofrenia level hard big_smile

Ty jesteś tak stara, że przeżyłaś Hiroszimę i mózg Ci wyparował w jednej sekundzie? Zasrywasz całe forum swoimi durnymi sprawami i zakładasz tysiąc wątków o temacie swoich trudnych wypróżnień i zaparć z powodu lenistwa i jeszcze się dziwisz, że kogoś to w końcu wkurza?
Ja jestem w stu procentach pewien, że ta Julia LIVE i ty wariatko to ta sama osoba. Kręci Cię, że ktoś się pod Ciebie podszywa więc tworzysz nowe konta jak jakiś porąbaniec. W UK nie ma szpitali dla wariatów, że nie mogą Cię zamknąć?
Ja jestem DUCH i widzę więcej niż Ci się wydaje.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » CFS a wahania cukru ? czy ja sama sobie pogarszam stan?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024