Jesienna zaduma - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jesienna zaduma

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Jesienna zaduma

Serdecznie witam i grzecznie zapytam:
Jesienna zaduma, melancholia, macie jakies swoje sprawdzone sposoby? Kazda wypowiedz będzie bezcenna, bez wzgledu czy powazna czy dowcipna.
Zapraszam do wspolnej pogawedki przy jesiennym kominku, w ktorym wesoło ogien tanczy, na rozgrzewke tez cos sie znajdzie...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jesienna zaduma

Na listopadowe szarugi najlepszy urlop. Ludzie idą w deszczu do pracy, jadą zmarznięci i zmoczeni tramwajami, a ty sobie siedzisz w ciepłym domku z kubkiem gorącej kawy i patrzysz na nich przez okno wink big_smile

3

U mnie w pracy końcówka roku to istne szalenstwo, więc dluzszy urlop nie wchodzi w gre, jedynie np. piatek plus weekend, zawsze to 3 dni, a jesli juz urlop to może pomyslec o cieplejszym kierunku, wtedy pyszna kawka na plazy w milym towarzystwie, szum morza czy oceanu, jakieś stado delfinow w oddali i slodka swiadomosc, ze nic nie musze, ale rozmarzyłem się...

4

Alessandro napisał/a:

U mnie w pracy końcówka roku to istne szalenstwo, więc dluzszy urlop nie wchodzi w gre, jedynie np. piatek plus weekend, zawsze to 3 dni, a jesli juz urlop to może pomyslec o cieplejszym kierunku, wtedy pyszna kawka na plazy w milym towarzystwie, szum morza czy oceanu, jakieś stado delfinow w oddali i slodka swiadomosc, ze nic nie musze, ale rozmarzyłem się...

big_smile big_smile

No można i na ciepłą plaże, palmy i jakiś przystojny murzyn/ murzynka z wachlarzem wink
Jak marzyć to na full lol

5

Lubię jesień, a deszcz i chłód mi nie przeszkadzają. Trzeba jednak trochę czasu, żeby się przestawić na tryb jesienny. Czy koniecznie jesienią trzeba przeżywać jesienną zadumę? Jak dla mnie wcale, można radośnie i kolorowo spędzać czas.

6

Jesień jest piękna, nawet deszcz i szaruga mają swój urok, a taka "złota jesień" to bajka. Mam swoje małe rytuały, i te jesienne to kolorowe lampki i świeczki w całym domu, pieczenie domowej szarlotki z cynamonem, kubek herbaty śliwkowej albo kawy z kardamonem. Jesienią też smażę konfitury, choć większość rozdaję, bo nie jestem w stanie wszystkiego zjeść. Taka jest moja jesień, w końcu nie trwa zbyt długo i staram się nią nacieszyć. Na melancholię jakoś nie mam zbyt wiele czasu smile

7

Salomonka: potrafisz zaostrzyć apetyt:) szczególnie ta szarlotka i kawa z kardamonem:) nie wiem czy próbowałaś kawy z odrobiną chili

8

Ja kocham jesien zwlaszcza chodzenie po parkach,  wogole widoki drzew z kolorowymi liscmi sa piekne

9 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2024-10-02 19:05:57)

kolory jesieni sa niesamowite, wrecz bajkowe, a jej nastroj pelen niesamowitej poetyckiej magii:):):) żałuję jedynie, że nie ma już prawdziwych por roku, jesli ktos jest 40+ to na pewno wie co mam na mysli, mimo to cieszmy się tym co mamy  i tym na co mamy wpływ:) do tego polecam świetną muze np. Sade lub Barry White (o ile ktoś lubi takie klimaty)

10

Alessandro napisał/a:

kolory jesieni sa niesamowite, wrecz bajkowe, a jej nastroj pelen niesamowitej poetyckiej magii:):):) żałuję jedynie, że nie ma już prawdziwych por roku, jesli ktos jest 40+ to na pewno wie co mam na mysli, mimo to cieszmy się tym co mamy  i tym na co mamy wpływ:) do tego polecam świetną muze np. Sade lub Barry White (o ile ktoś lubi takie klimaty)

Dlaczego piszesz raz z polskimi znakami, raz nie?

11 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-10-26 13:29:35)

A ja lubie wszystkie pory roku. A wiec jesien tez lubie. Najbardziej chodzenie po parkach w Anglii jest setki pieknych duzych parkow. Blisko mnie mam 4 rozne parki sa ogromne a jesienia przepieknie wygladaja.  No i chyba do usranej smierci bede sie cieszyc ze zbierania kasztanow big_smile

12 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2024-10-26 13:51:57)

U mnie? Kawusia z adaptogenami, suplementacja witaminą D3 i kompleksem B witamin, to podstawa podstaw, oczywiście zaraz po zdrowym odżywianiu, ale też ... Celebracja wszystkiego co dobre przy herbatce z miodem i ciastem marchewkowym, czy szarlotką. Do tego częste spotkania w gronie najbliższych, dobra muzyka, spacery smile

Nie zapominając o grzanym winie i wspólnych wieczorach z Miśkiem big_smile

13

wieka: tak mi sie napisalo, teraz pilnuje tego, dzieki,  pozdrowionka smile

14

Alessandro napisał/a:

wieka: tak mi sie napisalo, teraz pilnuje tego, dzieki,  pozdrowionka smile

Nie do końca, statnio zauważyłam, że generalnie piszesz bez znaków polskich, więc takie tłumaczenie mnie nie przekonuje, ale i nie musi.

15

Alessandro napisał/a:

Serdecznie witam i grzecznie zapytam:
Jesienna zaduma, melancholia, macie jakies swoje sprawdzone sposoby? Kazda wypowiedz będzie bezcenna, bez wzgledu czy powazna czy dowcipna.
Zapraszam do wspolnej pogawedki przy jesiennym kominku, w ktorym wesoło ogien tanczy, na rozgrzewke tez cos sie znajdzie...

Dla mnie jedynym sprawdzonym sposobem jest dobra, wciągająca w swój świat książka.

16

Pani Profesor wieka, jedni piszą bez polskich znaków, inni poprawnie, od teraz będę pisać wyłącznie poprawnie smile Poza tym całkowicie zgadzam się z Twoim podejściem do tematu. Sam jestem wyczulony na poprawność językową.

17

Alessandro napisał/a:

Pani Profesor wieka, jedni piszą bez polskich znaków, inni poprawnie, od teraz będę pisać wyłącznie poprawnie smile Poza tym całkowicie zgadzam się z Twoim podejściem do tematu. Sam jestem wyczulony na poprawność językową.

Ja pisze bez polskich znakow bo nie chce mnie sie ustawiac klawiatury na polska za kazdym razem jak tu wchodze.

18

Bardzo lubię jesienne wieczory z kubkiem gorącej herbaty i muzyką w tle. To jest też okres, kiedy w moim domu zaczynają królować zapachowe świece, olejki i woski. Nie wiem dlaczego, ale właśnie jesienią, a potem zimą, mają dla mnie największy urok.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jesienna zaduma

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024