Jesienna chandra - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jesienna chandra

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Jesienna chandra

Od jakiegoś czasu myślałam, żeby znów wrócić tutaj. Nie wchodziłam na forum od kwietnia ale od dwóch dni czuję, że muszę spuścić parę.
Jesienna pogoda za oknem em, końcówka roku a mi się znowu włącza tryb bilansu życia.
Wiem, że powinnam się cieszyć, że mam pracę, dom bez kredytu, ukochanego kota ale...
Co do pracy, to zajmuje mi ona większą część czasu, bardzo się w nią angażuję. Pracuję w korpo od ponad 10 lat (to moje 5 miejsce pracy), księgowość mi się podoba natomiast jakoś zawsze trafiam na działy gdzie robię za inne osoby. Jestem tym wiecznie sfrustrowana, bo z jednej strony chciałabym, żeby nie było uwag ani jakichś problemów, a z drugiej strony wiem, że ja nie mam wpływu na dezyzje dotyczące stosunku ilości osób do ilości pracy. Decyzję takie podejmują menedżerowie i jakoś zawsze wychodzi, że pracy jest więcej niż ludzi. I przez ostatni czas nie robiłam więcej niż potrzeba, co skutkuje tym, że jest opóźnienie (mam nowego kolegę, który od 4 miesięcy jest ze mną na posterunku i nadal robi masę błędów, które ja muszę poprawiać) i w rezultacie i tak muszę nadrabiać.

Jestem tym zmęczona. Urlopu długiego nie miałam od tamtego roku. Do tego, czuję się osamotniona, bo w taki weekend jak teraz, nie mam z kim się spotkać. Znajomi zajęci, zresztą wielu ich nie mam, raptem z pięć osób.
Perspektyw na poprawę życia osobistego też nie widzę.

Jak na złość, moje prawo jazdy stanęło w miejscu, bo Mord w Krakowie strajkuje i nie wiem kiedy będę mieć następny egzamin.

To wszystko jest deprymujące a ja czuję, że potrzebuję coraz bardziej kogoś, z kim mogłabym radośnie spędzać czas.

Póki co, staram się znaleźć jakąś równowagę i częściej się uśmiechać, chociaż nie jest to łatwe.

A może kogoś znajdę tutaj do spędzania czasu poza domem? Znajomych nigdy dość?

Dlugi ten post, wiem, ale może ktoś będzie na tyle cierpliwy by go przeczytać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jesienna chandra

Z perspektywy pracy w korpo:
- nie pozwól na to, żeby praca zajmowała Ci więcej niż te 8h na które Cię zatrudniają. Zrób sobie postanowienie zero nadgodzin i się go trzymaj
- kolega, który pracuje 4 miesiące nie jest Twoją odpowiedzialnością i powinien poprawiać sam po sobie, bo wtedy się uczy, gdzie popełnił błąd. Ty możesz mu co najwyżej pokazać, gdzie błąd jest i podpowiedzieć, co może zrobić, ale nie może być to kosztem Twojego czasu
- jeżeli robisz pracę za 1.5 osoby to nigdy nie zatrudnią nikogo dodatkowego. Rób tyle ile możesz, swoje, 8h i koniec. Nie wyrabiacie się ze wszystkim? To informuj z wyprzedzeniem, że coś nie zostanie zrobione ponieważ nie macie na to mocy przerobowych.
Nie daj sobie wejść na głowę, bo się zajedziesz.

Idź na urlop, wyjedź gdziesś, uwolnij głowę.

3 Ostatnio edytowany przez jeneste92 (2022-09-18 17:29:50)

Widzę, że poza tym egzaminem na prawo jazdy, nie masz (a przynajmniej o tym nie wspomniałaś) żadnych innych celów związanych z rozwojem osobistym. Znajdź sobie coś. Nauka kolejnego języka obcego albo np. podszkolenie tego, który już znasz, joga, gra na instrumencie. Przy okazji tych aktywności możesz powiększyć grono znajomych jeśli zapiszesz się na jakieś grupowe zajęcia.
Jeśli czujesz się samotna to zainstaluj sobie tindera, mieszkasz w Krakowie, więc na pewno trafisz na kogoś sensownego, niekoniecznie od razu wielką miłość, ale same randki powinny pozytywnie wpłynąć na Twoje samopoczucie.
Pamiętaj też o suplementacji witaminy D3 i zdrowej diecie. Mówiąc zdrowej mam na mysli nie tylko rezygnację z fast foodów i słodyczy, ale mądre komponowanie posiłków, żeby zapewnić sobie źródła magnezu, potasu, wit b6, wapnia, gdyż niedobory tych składników powodują senność i pogarszają nastrój.
Jeśli chodzi o pracę, nie wykonuj 150% normy, bo w korpo i tak nikt tego nie doceni. Wielu managerów zatrudnia niewystarczającą liczbę pracowników licząc na to, że ludzie w obawie przed zwolnieniem będą pracować ponad swoją normę. Ewentualnie oferują zbyt niskie wynagrodzenie w stosunku do konkurencji i jest duża rotacja. To nie Twój problem, rób 100% normy i tyle.

4

Cześć!
Przeczytałem Twojego posta i tego poprzedniego o samotności w pracy zdalnej też. Chciałem tam odpisać, ale nie wiem czy to wgl. przeczytasz. Jestem w podobnej sytuacji - pracuje zdalnie od dłuższego czasu i generalnie tak chcę, żeby było. Zaczęła mi też doskwierać samotność, tak trafiłem na to forum (po latach). Też często przejmuję pracę za innych i się tym frustruję, ale sam już nie wiem czy nie jest to jednak brak asertywności spowodowany samotnością.
Szukam sobie różnych zajęć - siłownia, rower, góry...
Do rzeczy - zupełnie nie wiem ile masz lat, ale nie chciałabyś się poznać?

5

Hej,

Nie wiem czy dotarła moja wiadomość w ogóle do Ciebie.

Widzę, że nie jestem sama. Każdy ma podobne rozterki.

Co do poznania się, to zależy czy ty mieszkasz w Krakowie. Znajomych nigdy dość.

Marta

matt3x napisał/a:

Cześć!
Przeczytałem Twojego posta i tego poprzedniego o samotności w pracy zdalnej też. Chciałem tam odpisać, ale nie wiem czy to wgl. przeczytasz. Jestem w podobnej sytuacji - pracuje zdalnie od dłuższego czasu i generalnie tak chcę, żeby było. Zaczęła mi też doskwierać samotność, tak trafiłem na to forum (po latach). Też często przejmuję pracę za innych i się tym frustruję, ale sam już nie wiem czy nie jest to jednak brak asertywności spowodowany samotnością.
Szukam sobie różnych zajęć - siłownia, rower, góry...
Do rzeczy - zupełnie nie wiem ile masz lat, ale nie chciałabyś się poznać?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jesienna chandra

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024