nieustający ból - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: nieustający ból

Cześć wszystkim. Od pewnego czasu spotykam się z dziewczyną. Na początku wszystko układało się świetnie. Widziałem że chce się spotykać i jest zadowolona, zawsze miała dla mnie czas. Któregoś razu wynikła nieprzyjemna sytuacja niezwiązana z nią gdzie ktoś mi groził. Z perspektywy czasu nieważne ale wtedy się trochę przestraszyłem i dałem po sobie poznać bo akurat tego dnia się widzieliśmy. Po tej sytuacji zacząłem być zły na siebie, że pokazałem jakąkolwiek słabość. Zacząłem wpadać w panikę i myślałem, że ona nie będzie się chciała spotykać. Nie wiem jak nazwać to uczucie coś takiego jak ucisk w klatce i ciągła złość na siebie która nie ustępuje i jak już nie mam siły to zmienia się w smutek. Całkowicie mnie to wyłącza z życia, nie mogę się na niczym skupić. Potem pojawił się inny problem tym razem związany ze związkiem i znowu to samo. I teraz już sam nie wiem czy ja mam jakąś chorobę psychiczną czy to normalne. Chyba się zakochałem.

2

Odp: nieustający ból
wildhobo napisał/a:

Cześć wszystkim. Od pewnego czasu spotykam się z dziewczyną. Na początku wszystko układało się świetnie. Widziałem że chce się spotykać i jest zadowolona, zawsze miała dla mnie czas. Któregoś razu wynikła nieprzyjemna sytuacja niezwiązana z nią gdzie ktoś mi groził. Z perspektywy czasu nieważne ale wtedy się trochę przestraszyłem i dałem po sobie poznać bo akurat tego dnia się widzieliśmy. Po tej sytuacji zacząłem być zły na siebie, że pokazałem jakąkolwiek słabość. Zacząłem wpadać w panikę i myślałem, że ona nie będzie się chciała spotykać. Nie wiem jak nazwać to uczucie coś takiego jak ucisk w klatce i ciągła złość na siebie która nie ustępuje i jak już nie mam siły to zmienia się w smutek. Całkowicie mnie to wyłącza z życia, nie mogę się na niczym skupić. Potem pojawił się inny problem tym razem związany ze związkiem i znowu to samo. I teraz już sam nie wiem czy ja mam jakąś chorobę psychiczną czy to normalne. Chyba się zakochałem.

Idź na terapię przepracować ataki paniki.

3 Ostatnio edytowany przez Foxterier (2024-08-17 18:57:14)

Jeżeli nam bardzo na kimś zależy to normalną rzeczą jest że pojawiają się różnego rodzaju emocje w zależności od sytuacji, ale Twoje objawy somatyczne (objawiające się w ciele) są nieadekwatnie silne do sytuacji które je wywołują.

Polecam Ci parę sesji z terapeutą jeżeli chcesz sobie to poukładać - nie jesteś ani "psychiczny" ani "nienormalny", ale myślę że wsparcie kogoś doświadczonego dobrze Ci zrobi i tylko pomoże tej i przyszłym relacjom.

4

Zgadza sie, masz chorobe psychiczna, zwana zakochaniem.
Ale kij w to..bardziej niepokojace sa Twoje objawy psycho-somatyczne.

5 Ostatnio edytowany przez wildhobo (2024-08-17 19:51:42)

No dobra ale to niszczy tak na prawdę relacje bo ja po takiej sytuacji jestem przez kilka dni wytrącony z równowagi i nie jestem w stanie o nią dbać ani dawać od siebie bo boję się odrzucenia i z każdym razem jest coraz gorzej a w dodatku nie wiem czy ona nie traci przez to do mnie szacunku bo nie jestem wystarczająco stanowczy bo boje się że ją stracę. Ja wychodzę z używek od sylwestra jestem trzeźwy i nie chcę tego zniszczyć a potrzebuję jakiegoś ukojenia bo to jest nie do zniesienia.

6

Ja wychodzę z używek od sylwestra jestem trzeźwy i nie chcę tego zniszczyć a potrzebuję jakiegoś ukojenia bo to jest nie do zniesienia.

To ważne że to mówisz, masz jakiegoś sponsora/grupę wsparcia gdzie możesz uzyskać pomoc? Wychodzenie z nałogu samemu jest mega trudne i nie dziwię się że Ci trudno, zwłaszcza jak Ci na kimś zależy - łatwo o nawrót.

Polecam Ci kanał Marka Sekielskiego gdzie inni uzależnieni dzielą się swoimi historiami i trudnościami, może to pozwoli Ci poczuć się bardziej we "wspólnocie" że nie jesteś z tym sam: https://www.youtube.com/watch?v=mScPxwd … p;index=64

7

wildhobo napisał/a:

Jeżeli występują dolegliwości na podłożu stresu, na początek polecam niwelować poziom stresu ćwiczeniami oddechowymi.
Ja osobiście znałam nazwę ćwiczeń "oddech kwadratowy, natomiast na wizycie u kardiologa lekarz uczyła mnie oddechu obniżający poziom stresu ćwiczeniami "oddech pudełkowy" Jak się okazało to był technicznie ten sam oddech - ćwiczenia tylko pod inną nazwą.
Na czy to polega - jest to wydłużony wdech - zatrzymanie - wydłużony wydech - zatrzymanie - tzw KWADRAT - poczytaj w googlach.  Z czasem może wymyślisz coś innego.

8 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-08-17 21:03:05)

Powinieneś zwrócić się do psychiatry, zdiagnozuje problem, widać u Ciebie symptomy nerwicy lękowej i depresji. Sam sobie nie poradzisz.

Druga sprawa, jeśli wychodzisz z nałogu, to ona powinna o tym wiedzieć, bo to już odbija się na Twoim samopoczuciu, a ta tajemnica podwaja Twój strach.

9

Ona wie o wszystkim ale ja się trzymam. Nie przekonuję się do picia ale myśle o tym. Chodzi o to, że wcześniej ona była taka szczęśliwa kiedy mnie widziała. Widziałem, że jej na mnie zależy a teraz jest bardziej zdystansowana. Nic nie jest tak samo.

10

wildhobo napisał/a:

Ona wie o wszystkim ale ja się trzymam. Nie przekonuję się do picia ale myśle o tym. Chodzi o to, że wcześniej ona była taka szczęśliwa kiedy mnie widziała. Widziałem, że jej na mnie zależy a teraz jest bardziej zdystansowana. Nic nie jest tak samo.

Pewnie nie zdawała sobie sprawy, jak to się na Tobie odbije.
Za szybko wszedłeś w relację.

11

Wygoogluj - Dr Joe Dispenza.

12

wildhobo napisał/a:

Jeżeli jesteś w odstawieniu to nie możesz ufać swojemu mózgowi i takim myślom które się pojawiają. Twoja podświadomość szuka pretekstu do zapicia, widzi rzeczy których nie ma. Piszesz "ona wcześniej była taka szczęśliwa, teraz jest zdystansowana" - w tydzień się to zmieniło? Ludzie mają lepsze i gorsze chwile, nie zawsze w związku jest petarda na 100%. Twój mózg szuka Ci powodu żebyś zalał pałę. Potrzebujesz wsparcia sponsora bądź grupy bo wrócisz do punktu wyjścia.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024